.土瓜灣嘅呢一間HeySoNuts 小編真係已經幫襯咗好多年亦都介紹過好多次 每次食新嘢 小編都會出個post介紹一下 今次都唔例外.🐷紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉
慢煮技術令牛面頰肉嘅質感變得極為柔軟 入口即化 紅酒嘅香氣提升咗整體味道層次 而且仲會有一碟仔蔬菜 裏面嘅紅蘿蔔朔晒啲汁 非常之入味 配上滑嫩薯蓉 其實淨係食呢一個已經飽飽地.🐷黑啤自家制煙燻豬腩肉意大利飯
呢個都係第一次食嘅 上次想食嘅時候冇晒 今次早啲去終於有得食 上菜嘅時候就見到呢一個意大利飯 好似啱啱煮好咁樣非常之熱 店員仲好貼心咁樣提醒我哋小心焫親隻手 豬腩肉經過黑啤煙燻 黑啤嘅味道都幾突出 香氣四溢 肉感既juicy又幾有嚼勁.🐷70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎厘班戟
呢間餐廳嘅souffle pancake 真係出晒名充滿好蓬鬆好有空氣感 口感好到不得了 而且仲食到裏面嘅蛋香味 今次就食佢哋嘅朱古力味 上面嘅朱古力定真係超級濃郁 70%小編就覺得真係啱啱好 朋友鍾意食苦啲 小編就鍾意食冇咁苦嘅朱古力 70%叫做真係可以迎合比較多人嘅口味!.🐷薑味麻薯窩夫配黑芝麻蓉及香草雪糕
窩夫外脆內軟~ 薑味帶一點點嘅刺激 而且
🐷紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉
🐷黑啤自家制煙燻豬腩肉意大利飯
🐷70%比利時髒髒黑朱古力日式梳乎厘班戟
🐷薑味麻薯窩夫配黑芝麻蓉及香草雪糕
窩夫外脆內軟~ 薑味帶一點點嘅刺激 而且窩夫裏面係夾住左啲麻薯 所以令到個飽足感好高
配上香濃黑芝麻蓉同香草雪糕 又凍又熱撈埋一齊食 口感同味道層次豐富
薑味加麻薯加黑芝麻味 成件事有一種食緊 黑芝麻湯圓嘅錯覺
🐷綠茶鮮奶
簡單但不平凡 綠茶同鮮奶嘅結合平衡得宜 既清新又提神
HeySoNuts
📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖。
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #土瓜灣 #土瓜灣好去處 #土瓜灣美食