【油尖旺區】【Goobne Chicken】想食韓式炸雞,搵埋同事真正哥、震華哥、細豬哥一齊去旺角呢間連鎖餐廳試一試佢,多啲人去可以試到多啲嘢嘛。首先試佢哋招牌菜之一,$128 嘅「烤雞午市套餐」,有魚片湯、凱撒沙律、薯角、粟米做配菜,好食嘅。當然唔少得主角半隻烤雞,我哋揀咗「蜜糖蒜香烤雞」,味道好香好濃,正呀,個餐仲有杯飲品,幾抵。跟住上 $208 嘅「蜜糖 BBQ 芝加哥薄餅」,似酥餅嘅皮包住烤豬肉、芝士池,加埋蜜糖,甜甜哋鹹鹹哋,非常有驚喜。跟住試 $228 嘅「黃金蒜香脆烤雞」,包咗蒜泥、米粉同糙米粉咁烤出嚟,有少少大蒜甜香同辣味,點埋啲醬都幾好食。之後 $188 嘅「牛排沙律」,牛扒生熟程度啱,沙律就用新鮮蔬菜、兩款芝士同意大利油醋汁整,唔錯。午餐試埋 $88 嘅「嫩豆腐鍋」,喺肉湯裡面加入嫩豆腐、碎豬肉、大蔥,煮滾就加隻雞蛋,食落幾惹味。最後試 $98 嘅「辣炒豬肉蓋飯」,用薄切豬肉、洋蔥、捲心菜、大蔥蘿蔔加韓式特製醬汁炒好放喺製後放喺飯上面。嘢飲方面,有兩位飲 $75 嘅「Asahi」,佢哋都好 enjoy,而有一個同事飲 $58 嘅「芒果沙冰」,佢話唔錯。我飲 $55

嘢飲方面,有兩位飲 $75 嘅「Asahi」,佢哋都好 enjoy,而有一個同事飲 $58 嘅「芒果沙冰」,佢話唔錯。我飲 $55 嘅「濟州柑橘香茅茶」,都幾好飲。等嘢食時,經理仲整兩枝韓國水畀我哋飲,好好呀,實有下次。。。

(地址:旺角彌敦道628號瓊華中心15樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #GoobneChicken #韓式炸雞 #蜜糖蒜香烤雞 #蜜糖BBQ芝加哥薄餅 #黃金蒜香脆烤雞 #牛排沙律 #嫩豆腐鍋 #辣炒豬肉蓋飯 #Asahi #芒果沙冰 #濟州柑橘香茅茶 #1am1134 #1ambackup

2023-09-06
  • 蜜糖BBQ芝加哥薄餅
  • 蜜糖蒜香烤雞
2023-09-07 354 瀏覽
主打烤雞嘅Goobne Chicken,用烘烤的方式,唔洗用油都可以食到炸雞嘅口感😳難怪佢係韓國最受歡迎的烤雞店,驚肥又要食嘅好選擇🤣 三重芝士烤雞 $238 - 佢啲芝士粉真係好正,雖然未係最好食嗰間,但唔係用油炸有呢個口感,已經係100分🙆🏻‍♀️甜辣烤雞 +蜜糖蒜香烤雞 $248 - 我覺得呢嗰加醬嘅味道無咁吸引🤔️ 不會encore,我哋9人食都仲有剩🤣芝加哥薄餅🍕 $198 vs 蜜糖BBQ 芝加哥薄餅 $208 - 我一定會叫你食蜜糖BBQ ,食落差好遠,前者無乜味😂韓式雞蛋卷 $148 - 啱啱好有9件,多人先好嗌,咪好難食得哂,不過好食嘅🙆🏻‍♀️卡邦尼炒年糕 $155 - 有意粉有年糕做得唔錯,再濃啲會再正啲🤣Btw佢啲飲品都幾okay🙋🏻‍♀️

Btw佢啲飲品都幾okay🙋🏻‍♀️
2023-09-04 335 瀏覽
從社交媒體網站得知 GOOBNE 新推出set lunch 即刻去試一試,選擇多,價錢合理,不防一試。我叫了蜜糖蒜香烤雞餐,有半隻雞份量,即叫即整,所以製作需時,新鲜出爐,特別好食,力推!仲包飲品,超值!
蜜糖蒜香烤雞
2023-08-31
蜜糖蒜香烤雞
2023-09-03 224 瀏覽
(自選套餐)果味醬油蒜香烤雞🐔🧄+鐵板海鮮煎餅🦑🦐  $308 雖然烤雞是果味醬油,但比起醬油的咸,實際上是偏甜😋 濃濃的蒜香令烤雞十分香口惹味👍因為是烤,不是炸,所以雞皮超~脆❣️而且肉質嫩滑,一點也不會乾和柴😍份量也很充足,足夠2-3人吃,大推!!!🤩 海鮮煎餅🦐🦑粉漿不是太厚,所以偏薄身,主要有蝦🦐,魷魚🦑,蜆等海鮮+蔥,因為粉漿不太多,所以不會吃完一塊就飽,份量大概足夠2人吃~~ 韓式雞蛋卷🥚   $148蛋卷主要包着青瓜🥒,醃紅蘿蔔,餐肉,海苔和芝士🧀 小妹很喜歡它不是厚粉漿那種,而是一層一層包起來的,可以吃到蛋香味😍 生啤🍻    $150/3杯現在還有生啤買二送一優惠🍻可以週末chill 一 chill 😚 總結:雖然吃過很多炸雞,烤雞,但這家的烤雞在小妹心中排名一定是前三🤩 大推!!!

果味醬油蒜香烤雞(自選套餐)

鐵板海鮮煎餅(自選套餐)

韓式雞蛋卷🥚   $148

生啤🍻    $150/3杯

果味醬油蒜香烤雞(自選套餐)
鐵板海鮮煎餅(自選套餐)
  • 果味蒜香烤雞
. 旺角韓國烤雞專門店 | 芝士盛宴📍#GoobneChicken(瓊華中心)🍽️蜜糖BBQ芝加哥薄餅 $189🍕為左食呢個pizza 而黎🤭芝士愛好者🧀✌🏻果然無失望!好多好多好多芝士仲可以拉絲架🫶🏻芝士嘅鹹香再配蜜糖BBQ醬好夾🤤餅底稍薄、豬肉好食🫵🏻飽肚之選🤪🍽️甜辣烤雞 (無骨) $205🍗好喜歡有醬汁同無骨嘅烤雞😚甜辣甜辣好開胃啊!烤焗方式依然鎖住肉汁😋仲食得出雞肉本身嘅脆皮👍🏻又無咁熱氣💖好多舊肉呢😂🍽️黃金烤脆雞 (有骨) $198🍗呢款特別啲嘅🥹脆皮咖哩味烤雞、但比較乾身少少🤏相對無咁韓式既🫣但可以一試🤫都係韓式傳統味出色啲!🍽️蟹籽芝士沙律醬雞蛋卷 $128🍳好大份足料嘅蛋卷😍好嫩滑嘅蛋🥚🤤同蟹籽芝士溶化喺口入面💛切開仲有拉絲芝士!好邪惡呀😈記得趁熱食!——————————————-總結 : 香港有好多韓國炸雞/烤雞過江龍👄好食又會回訪嘅唔多👍🏻呢間係其中一間、烤雞真係好食☺️人多食可以嗌更多款👏🏻幾滿意呢個烤雞同芝士盛宴🤤——————————————-📍 Goobne Chicken (瓊華中心)🏠 旺角彌敦道628號瓊華中心15樓📆星期一至日 : 12:00-00:30#h
. 旺角韓國烤雞專門店 | 芝士盛宴
📍#GoobneChicken(瓊華中心)

🍽️蜜糖BBQ芝加哥薄餅 $189
🍕為左食呢個pizza 而黎🤭芝士愛好者🧀✌🏻果然無失望!

🍽️甜辣烤雞 (無骨) $205

🍽️黃金烤脆雞 (有骨) $198

🍽️蟹籽芝士沙律醬雞蛋卷 $128

——————————————-

——————————————-

📍 Goobne Chicken (瓊華中心)
🏠 旺角彌敦道628號瓊華中心15樓

#hkfood #hkfoodie #hkcouple
  • 蜜糖咖哩烤雞
  • 甜辣烤雞
  • 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷
雞件太乾無味,要靠付上芝士粉,但芝士粉又太咸,取餐查看無付上酸蘿蔔,外賣落單無點擊過不要酸蘿蔔,問收銀處一位看似老闆娘女士追問為何沒有,佢話想要就加$10,我幫襯過其他分店是有啲,佢比左一個莫明奇妙答案,因為我哋係加盟店所以沒有🤔,原來餐牌標明有免費酸蘿蔔供應,到幫襯加盟店就要加💰先有。
外賣自取
兩個人食,真係完全食唔晒呢度炸雞,超大份係好正宗嘅韓式炸雞炸到好脆之後再沾滿醬汁不過好好奇,明明係炸雞點解佢Menu寫住話係烤雞,不過都係好食嘅芝士泡菜炒飯都好足料
兩個人食,真係完全食唔晒
呢度炸雞,超大份
係好正宗嘅韓式炸雞
炸到好脆之後再沾滿醬汁
芝士泡菜炒飯都好足料
2023-06-26 383 瀏覽
The staff there were nice enough, and the food was great. We ordered chicken wings and rice cakes with noodles included. when we were there, most of the drinks were sold out, so we didn’t have much option, so I only ordered a soda and considering the price I think it’s fine, but if for example, if there is two or four of you it would cost around 300 to 800. Usually if you order a couple of dishes, but again no food was amazing I would definitely go there again
用餐優惠
團購
2023-05-22 764 瀏覽
好耐冇食Goobne 今次同朋友行街嚟到旺角 就再訪一下 睇下仲係咪咁好食🐥 旺角分店好大間 唔洗等就可以直接入坐🙌🏻✿ 社內相親套餐 ($388)- 甜辣烤雞+蜜糖BBQ芝加哥薄餅甜辣烤雞保持住一貫既水準 外皮香脆 肉質嫩滑 十分juicy 咬落有熱辣辣既肉汁爆出黎💦甜辣醬味道偏甜 再加微微既辣味🌶️而且佢地標榜用烤焗既方式製作 唔係用油炸 食落一啲都唔覺油膩 同感覺冇咁熱氣~份量好多 一大盤有成十幾舊 兩個人完全食唔哂 最後要打包拎走🤣蜜糖BBQ芝加哥薄餅表面鋪滿大量芝士 一拉起啲芝士要湧出黎咁 同聞到好濃既芝士香🧀除左芝士 配料仲有蜜糖豬肉同薯蓉 好足料!餅底好薄 烘得香脆有咬口 建議趁熱食🍕 ✿ 柚子沙冰 ($58)沙冰好重西柚味 味道酸酸甜甜咁 飲完非常開胃 消滯解渴一流🍹

✿ 社內相親套餐 ($388)
- 甜辣烤雞+蜜糖BBQ芝加哥薄餅

甜辣醬味道偏甜 再加微微既辣味🌶️

除左芝士 配料仲有蜜糖豬肉同薯蓉 好足料!
餅底好薄 烘得香脆有咬口 建議趁熱食🍕

✿ 柚子沙冰 ($58)
沙冰好重西柚味 味道酸酸甜甜咁
飲完非常開胃 消滯解渴一流🍹
2023-05-15 478 瀏覽
#goobne #goobnechicken #852_旺角 🍳韓式雞蛋卷 $148 厚厚既雞蛋入面包住紫菜 餐肉 飯 青瓜 紅蘿蔔 芝士 配有蕃茄醬 一共有10塊 每個都好大舊好足料 不過不失 🐔甜辣烤雞 $178 配酸蘿蔔好開胃 烤雞面有薄薄一層甜辣醬 仲有少少花生粒烤雞好入味好香 外脆內軟又多汁比起炸雞冇咁多油冇咁熱氣 有雞翼雞脾雞胸等唔同部位 🧀BBQ醬燒豬肋骨 $188配有薯角及少量蔬菜底層鋪滿芝士 用黎捲住豬肋骨一齊食豬肋骨份量比較少 只有5塊 可惜唔算太多肉 推介指數 (5分為滿分):整體 ❤❤❤ 味道 😋😋😋😋 抵食 👍🏻👍🏻環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳

🍳韓式雞蛋卷 $148

抵食 👍🏻👍🏻
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
2023-04-22 641 瀏覽
近排好想食韓國炸雞,所以去咗旺角瓊華中心嘅goobne chicken 🤩🔻甜辣炸雞拼蒜香蜜糖炸雞本身係為咗炸雞先嚟食呢間 但今次我覺得真係水準差咗 啲皮有啲硬同埋雞有少少老🥲🥲🥲 加上個調味都唔係特別好 同以前好好味嘅感覺唔同晒🥹🥹🥹🔻玫瑰炒年糕呢個係第一次食 玫瑰其實真係韓式辣醬再加忌廉 辣辣哋❤️呢個真係好好味 我覺得忌廉同年糕非常夾❤️佢仲會有啲意粉 同行嘅朋友都讚不絕口😘🔻雞蛋卷呢個就普普通通啦😂😂🔻檸檬梳打同士多啤梨梳打飲品方面 都唔錯嘅😋總括嚟講,我覺得goobne chicken 🐥 已經冇以前咁好食 反而佢個炒年糕就真係好好味🤣反客為主🤣🤣🤣🤣🤣

🔻甜辣炸雞拼蒜香蜜糖炸雞

🔻玫瑰炒年糕

🔻雞蛋卷
呢個就普普通通啦😂😂

🔻檸檬梳打同士多啤梨梳打
飲品方面 都唔錯嘅😋

16號係出消費券日😹我就約左朋友一齊出街行下街食下野然後行行下就肚餓想去食goobne chicken咁就去食下去到門口就覺得wa咁多人排隊嘅😹😹😹排哂長龍消費券威力真大👍🏻等左應該大概30分鐘左右?因為掛住傾計都已經唔記得時間唔知自己排左幾耐,入到去我地就叫左個社內相親$388Set B加個必叫韓式雞蛋卷😍想講呢個set都算幾抵兩個人都真係幾夠食可能係我地兩個女仔咁岩都唔係好大食嘅人😹之前未出呢個set前都有黎食過goobne,已經覺得好好食,而家有呢個set再黎食翻都覺得仲係keep到水準都係覺得好好食😍😍😋😋雖然今次唔記得影相但都真係好想記錄翻仲係咁好食嘅經歷🥰下次一定會再黎食過再影相記錄翻🤤
16號係出消費券日😹
我就約左朋友一齊出街行下街食下野

去到門口就覺得wa咁多人排隊嘅😹😹😹排哂長龍
消費券威力真大👍🏻

2023-04-16
  • 韓式雞蛋卷
2023-02-27 864 瀏覽
如何做到juicy烤雞? goobne chicken 幫到你脆而不乾 juicy又唔油唔洗用油炸就食到油炸咁嘅口感蜜糖蒜香烤雞係我最愛蛋卷都係必點UFO烤雞個芝士好足料每一舊雞可以卷好多層芝士都夠食🤤🤤🤤醃蘿蔔仲可以任添 食到個口油油地又可以清一清個口 酸酸嘅感覺好開胃玫瑰年糕 煙韌 香口 又唔會太膩份量都偏大 兩個女仔食叫一份雞同蛋卷都食唔曬堂食的話 啤酒都好抵飲買2送1 個人偏愛1664外賣自取都不輸堂食一個字 正!
脆而不乾 juicy又唔油
買2送1 個人偏愛1664
外賣自取都不輸堂食
一個字 正!
外賣自取
前排見到朋友喺IG Story po咗中間係一堆芝士,旁邊擺滿烤雞。問咗佢先知原來係呢一間韓式餐廳😳所以我就一於叫咗呢一個!芝士一嚟到係未融化的,要開爐等待芝士溶化。旁邊有大概12舊雞可以選擇兩款味道。芝士加烤雞係好好食😋
2023-02-24 482 瀏覽
呢間韓國餐廳罕有地係烤雞好食過炸雞。炸雞反而係偏乾同埋唔係醬汁有少少奇怪🥲烤雞反而係好好食,首先雞肉好嫩完全冇雪味🥹醬汁方面都係條配得好好,係好好食的。十分推介大家食烤雞
呢間韓國餐廳罕有地係烤雞好食過炸雞炸雞反而係偏乾同埋唔係醬汁有少少奇怪🥲烤雞反而係好好食,首先雞肉好嫩完全冇雪味🥹醬汁方面都係條配得好好,係好好食的。十分推介大家食烤雞