【油尖旺區】【Goobne Chicken】想食韓式炸雞,搵埋同事真正哥、震華哥、細豬哥一齊去旺角呢間連鎖餐廳試一試佢,多啲人去可以試到多啲嘢嘛。首先試佢哋招牌菜之一,$128 嘅「烤雞午市套餐」,有魚片湯、凱撒沙律、薯角、粟米做配菜,好食嘅。當然唔少得主角半隻烤雞,我哋揀咗「蜜糖蒜香烤雞」,味道好香好濃,正呀,個餐仲有杯飲品,幾抵。跟住上 $208 嘅「蜜糖 BBQ 芝加哥薄餅」,似酥餅嘅皮包住烤豬肉、芝士池,加埋蜜糖,甜甜哋鹹鹹哋,非常有驚喜。跟住試 $228 嘅「黃金蒜香脆烤雞」,包咗蒜泥、米粉同糙米粉咁烤出嚟,有少少大蒜甜香同辣味,點埋啲醬都幾好食。之後 $188 嘅「牛排沙律」,牛扒生熟程度啱,沙律就用新鮮蔬菜、兩款芝士同意大利油醋汁整,唔錯。午餐試埋 $88 嘅「嫩豆腐鍋」,喺肉湯裡面加入嫩豆腐、碎豬肉、大蔥,煮滾就加隻雞蛋,食落幾惹味。最後試 $98 嘅「辣炒豬肉蓋飯」,用薄切豬肉、洋蔥、捲心菜、大蔥蘿蔔加韓式特製醬汁炒好放喺製後放喺飯上面。嘢飲方面,有兩位飲 $75 嘅「Asahi」,佢哋都好 enjoy,而有一個同事飲 $58 嘅「芒果沙冰」,佢話唔錯。我飲 $55

嘢飲方面,有兩位飲 $75 嘅「Asahi」,佢哋都好 enjoy,而有一個同事飲 $58 嘅「芒果沙冰」,佢話唔錯。我飲 $55 嘅「濟州柑橘香茅茶」,都幾好飲。等嘢食時,經理仲整兩枝韓國水畀我哋飲,好好呀,實有下次。。。

(地址:旺角彌敦道628號瓊華中心15樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #GoobneChicken #韓式炸雞 #蜜糖蒜香烤雞 #蜜糖BBQ芝加哥薄餅 #黃金蒜香脆烤雞 #牛排沙律 #嫩豆腐鍋 #辣炒豬肉蓋飯 #Asahi #芒果沙冰 #濟州柑橘香茅茶 #1am1134 #1ambackup

2023-09-06
  • 蜜糖BBQ芝加哥薄餅