2022-05-15 291 瀏覽
❤️HALF HALF $238We ordered half half chicken this time ,bbq and honey flavour Korean bbq is like having bbq chicken while honey flavour is like sweet Yet but of them are not dry ❤️韓式雞蛋卷$148Attractive in menu , taste good . Egg roll includes carrot , cheese and ham❤️鐵板芝士煙肉蝦仁炒飯 $126A lot of cheeseeeeeee❤️Terra $38

❤️HALF HALF $238
Yet but of them are not dry
❤️韓式雞蛋卷$148
❤️鐵板芝士煙肉蝦仁炒飯 $126
A lot of cheeseeeeeee
❤️Terra $38
2022-04-22 486 瀏覽
一向追開韓星嘅我 有日睇睇下《社內相親》見到佢地食炸雞 自己又想食😂醒起香港都有申夏莉屋企人開嘅炸雞店咁當然要叫返一模一樣嘅餐啦知堂食會多人下 唯有整返個外賣先🥡係尋回韓國嘅味道🇰🇷係韓國炸雞嘅味道😭*❣️ 社內相親套餐 Set B $426“烤雞+蜜糖BBQ芝加哥薄餅”大家認住呢個套餐啦!想跟申夏莉食一模一樣就係呢個*烤雞有3️⃣款味可供選擇1. 辣味2. 甜辣3. 果味醬油蒜香*而我緊係要甜辣啦🙈食炸雞點可以唔叫甜辣嫁甜辣味永遠都係我心目中最正嘅口味食落隻隻雞都好入味 好嫩口🍗份量又多喎 兩個人食都好飽下完全係正宗韓國味道🇰🇷🇰🇷🇰🇷同香港嘅炸雞真係差好多 역시 양념치킨 최고🙌🏼역시 한국치킨 최고🙌🏼 짱이다!!!!!!!!!!!*薄餅就同我地平時食開嘅有啲出入下🍕不過熱食嘅話係件件都有拉絲效果果然真係好重芝士下🧀係薄批黎 但批邊係厚身食到批邊位就脆卜卜
一向追開韓星嘅我 有日睇睇下《社內相親》
見到佢地食炸雞 自己又想食😂
醒起香港都有申夏莉屋企人開嘅炸雞
咁當然要叫返一模一樣嘅餐啦
知堂食會多人下 唯有整返個外賣先🥡
係尋回韓國嘅味道🇰🇷
係韓國炸雞嘅味道😭
❣️ 社內相親套餐 Set B $426
“烤雞+蜜糖BBQ芝加哥薄餅”
大家認住呢個套餐啦!
想跟申夏莉食一模一樣就係呢個
完全係正宗韓國味道🇰🇷🇰🇷🇰🇷
同香港嘅炸雞真係差好多
역시 양념치킨 최고🙌🏼
역시 한국치킨 최고🙌🏼
짱이다!!!!!!!!!!!
薄餅就同我地平時食開嘅有啲出入下🍕
不過熱食嘅話係件件都有拉絲效果
果然真係好重芝士下🧀
係薄批黎 但批邊係厚身
食到批邊位就脆卜卜
  • 甜辣烤雞
극한직업 !-雞不可失 _ 炸雞特攻隊-有種認真叫做炸雞炸到變做特務有種回味叫做見返啲相都會留口水- - - - -GOOBNE 自從係旺角開左之後其實已經食過好多好多次,方便易去,次次都回味無窮「救命,我個肚打緊鼓,都話吾好係臨訓前寫食評。。。仲話要減肥。。。」- 是咁的,本胖橘一直都係炸雞die hard friend,最高紀錄係連續5晚食吾同款嘅炸雞,美菲台日韓,GOOBNE 一直都係我心中好食嘅韓炸/烤雞代表今次出左消費卷共3個FD 一齊叫TAKE AWAY,15分鐘路程,一返到屋企,未開盒先肚餓1.韓式炒年糕TAKE AWAY 真心無係舖頭咁好食因為有少少淋左2. 無骨蜜糖蒜香烤雞個肚見到又打鼓真心無限大推!!!一啲都吾柴,勁JUICY而吾會油膩MEAT EATER 超有善DISH 無骨=雞塊=啖啖肉超愛3. 三重芝士烤雞超大推*2芝士粉超夠味雖然TAKE AWAY 但係仍然脆卜卜MEAT EATER超有善DISH有骨=有Drumstick=啖啖肉4&5海鮮煎餅 & 雞蛋卷SOR 因為烤雞太好味而比下去(不是你的錯,而是烤雞同學太優秀)又因TAKE AWAY 有啲凍左而淋左少
극한직업 !

炸醬炒年糕

1.韓式炒年糕
TAKE AWAY 真心無係舖頭咁好食
因為有少少淋左

蜜糖蒜香烤雞(無骨)

2. 無骨蜜糖蒜香烤雞
個肚見到又打鼓
真心無限大推!!!
一啲都吾柴,勁JUICY而吾會油膩
MEAT EATER 超有善DISH

韓式雞蛋卷

4&5
海鮮煎餅 & 雞蛋卷
SOR 因為烤雞太好味而比下去
(不是你的錯,而是烤雞同學太優秀)
又因TAKE AWAY 有啲凍左而淋左少少
不過店內食是VERY GOOD 的

最後希望。。。
快啲開返堂食,因為要攻克芝士火煱
成為出色嘅炸雞特攻隊!
2022-04-17
炸醬炒年糕
蜜糖蒜香烤雞(無骨)
三重芝士烤雞
韓式雞蛋卷
  • 蜜糖蒜香烤雞
2022-04-10 399 瀏覽
第一次食呢一間烤雞。叫咗佢哋個招牌烤雞。蒜香蜜汁烤雞。同埋佢哋嘅芝加哥薄餅。要等大概20分鐘啲食物先嚟到。不過侍應有同我哋講過要等20至30分鐘。首先薄餅來,覺得不過不失啦。覺得可以再焗耐少少令到外皮脆啲,個人口味。我哋叫嗰個完全冇肉,作為一個肉食主義嘅我,覺得就係差咁啲,不過都好好味㗎。欣賞佢用咗幾隻唔同嘅芝士。不過芝士味都唔係太重,如果重味啲仲正。至於個烤雞,比我想像中濕。所以完全唔可以同炸雞比較,但係都好好味嘅。因為真係太多汁啦,大部份嘅雞都已經唔脆。烤雞可以揀有骨或者無骨。我哋叫咗無骨。本來擔心叫冇骨嘅話啲肉會好柴,但佢應該係用雞髀肉嚟整,所以雞肉都係好嫩滑多汁。
2022-04-06
2022-04-03 342 瀏覽
比較多分店同多人食的韓國餐廳,主打炸雞,耐唔時都會心思思想食呢度既炸雞。今日試左個年糕同烤雞。蕃茄奶油炒年糕 韓國近年的潮流菜式終於喺香港有機會試下除咗年糕、魚餅,仲有意粉根本就係fusion菜 蕃茄醬嘅酸味,加埋韓國嘅辣醬,原來都好夾黃金脆烤雞皮薄、乾身 我自己比較鍾意呢個口感出面好多地方都會唔夠乾身好似煎完再烤一陣呢個先係真烤雞其實原味已經好惹味配埋芝士醬就Perfect match 👍🏻期待下次再試其他

蕃茄奶油炒年糕
韓國近年的潮流菜式
終於喺香港有機會試下
除咗年糕、魚餅,仲有意粉根本就係fusion菜
蕃茄醬嘅酸味,加埋韓國嘅辣醬,原來都好夾

黃金脆烤雞
其實原味已經好惹味
配埋芝士醬就Perfect match 👍🏻

期待下次再試其他
2022-03-24 320 瀏覽
🐽Ordered the takeout (mixed half half chicken ) and Mediterranean salad. 🍴Love their chicken. Always juicy, well seasoned and they managed to also do the breast well without getting really dry. Tender, juicy and full of flavour. 🤩But the salad is what i would definitely go back for. It has a lot of goodies (almond flake, shrimp, blood orange, cherry tomato, resin and the dressing is just complimentary to the whole salad)🥗 The salad would balance out some of the guilt of too much protein

2022-03-20 327 瀏覽
好鍾意食呢度嘅韓國烤雞,味道選擇多,全部都可以揀有骨冇骨,而且lunch真係好抵,所以成日都嚟食。呢間主打烤雞,平時食炸雞會驚熱氣同埋有炸粉比較滯,烤雞就冇呢個問題喇。今次就揀左兩隻味嘅冇骨版,啱晒鍾意啖啖肉嘅朋友。我地揀左咖喱蜜糖同BBQ味,烤雞嘅過程將雞皮嘅油脂都烤走晒,雞皮微脆有咬口,雞肉夠晒嫩滑又juicy,兩隻味都好好食,鍾意惹味嘅我更愛咖哩蜜糖,佢唔辣嘅,係有咖哩嘅香同蜜糖嘅甜,真係食唔停口。本身個餐已經包左每人一個湯,沙律,餐飲,飯,所以好夠飽
本身個餐已經包左每人一個湯,沙律,餐飲,飯,所以好夠飽
2022-03-20 255 瀏覽
今日同朋友雙約談心🙊我地都愛食炸雞就搵咗Goobne Chicken🐓🐓🐓UFO 芝士火鍋🥘芝士火鍋烤雞真心無得輸邪惡又吸引🤤🤤雞有幾款口味可以選擇 滿足到我同朋友嘅愛好店員都好好 會主動幫我地整芝士仲話我地知點樣食係最好味😋——————Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心15樓—————————💋記住IG follow freeeeflow 一齊玩轉地球🌍
今日同朋友雙約談心🙊
滿足到我同朋友嘅愛好
店員都好好 會主動幫我地整芝士
仲話我地知點樣食係最好味😋
——————
Goobne Chicken (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
—————————
2022-03-19 290 瀏覽
以前成日食堂食都無事,難得出開旺角就買外賣回家,估唔到就咁多錯漏首先,我經OpenRice 的外賣自取系統叫了一半甜辣雞+一半果味醬油蒜香烤雞、一份雞蛋卷、一份泡菜煎餅。當我去到拎外賣,得2個盒?原來對方執留咗份雞蛋卷俾我到我已經離開咗旺角坐緊小巴回家時,餐廳打嚟話整錯雞俾我😑佢俾左全隻果味蒜香雞,我果一半甜辣雞冇咗😤同店主溝通時問價錢一唔一樣,佢話都一樣,咁我又離開咗點會返到去,諗住算數,但返到屋企先睇返個價錢係差$33😒仲要我叫嘅「泡菜煎餅」冇拉拉變左做「海鮮煎餅」😡而家咩事,我叫3樣食物係3樣都錯,一係執漏、一係執錯,仲要俾錯,呢間冇下次真心嬲到爆最後要經OpenRice客服先可以協助追回差額😟

當我去到拎外賣,得2個盒?原來對方執留咗份雞蛋卷俾我

真心嬲到爆

最後要經OpenRice客服先可以協助追回差額😟
2022-03-18
外賣自取
食韓國嘢點可以唔食烤雞,韓國人好鍾意芝士配烤雞,所以今次黎到呢間韓國餐廳都要試試芝士烤雞🧀🧀💂🏼‍♀️《UFO芝士火鍋》(有骨)$268有六款烤俾你選擇,揀咗果味醬油蒜香烤雞及蜜糖香滑烤雞,分別各味有8隻16隻雞鎚圍住爐邊好吸引😍中間放滿三種芝士,包括瑪蘇里拉芝士、車打芝士及Grand Padano芝士,店員會開着嘅gas爐,一路燒住食,啲芝士慢慢溶化就聞到好濃香嘅芝士味!將啲雞鎚點埋啲芝士一齊食,簡直係人間天堂,啲芝士好軟心,一路開着過火食到最尾都唔會凝固,同烤雞非常夾頒發軍階:元帥🎖🎖🎖🎖🎖

💂🏼‍♀️《UFO芝士火鍋》(有骨)$268

頒發軍階:元帥🎖🎖🎖🎖🎖
UFO芝士火鍋  有骨
UFO芝士火鍋  有骨
#wetdodo_旺角 呢間韓國嘢應該都唔陌生~好多間分店 而且偏佈各區之前見過人地食芝加哥pizza勁吸引🤪終於有機會一試!旺角分店有啲店員似喺韓國人嚟👀普通份量都係較多 亦冇得減半咁叫比較適合多啲人gathering果陣食同埋啲位都幾闊落—————————————————————🧀Goobne芝加哥薄餅 $188😋:7.5/10呢個pizza令我心心念念~食落反而冇炸雞咁吸引🤔本身個pizza分左8件 我地一人2件但其實食起上黎真係幾漏加上佢冇咩其他料 主要得芝士但佢拉絲既程度喺好啱打卡!而且食落唔係假芝士啵🤓入面喺搽咗啲香辣茄醬同芝士夾埋喺幾夾但喺可能因為冇咩配料整體就會有啲空虛唯一嘅配料喺上面舊偏橙色既芝士粒但喺味道唔濃不過餅底喺唔錯嘅 有少少煙韌feel 但真係要多啲人share先會食得晒Btw新出咗款海鮮睇落多啲料 可能會滿足~🐥UFO芝士火鍋無骨烤雞 $268😋:8.5/10呢個喺成煲煲住上嘅🔥中間好多芝士碎 溶埋晒就可以用嚟點雞😛有個火可以warm住啲芝士!個人嚟講覺得烤雞會好過炸雞食落唔會有層炸皮就相對上冇咁熱氣雞肉真係大舊無骨啖啖肉而且係好juicy嘅嫩雞本身啲雞都

#wetdodo_旺角
呢間韓國嘢應該都唔陌生~
好多間分店 而且偏佈各區
之前見過人地食芝加哥pizza勁吸引🤪
終於有機會一試!
旺角分店有啲店員似喺韓國人嚟👀
普通份量都係較多 亦冇得減半咁叫
比較適合多啲人gathering果陣食
同埋啲位都幾闊落
—————————————————————
Goobne芝加哥薄餅

🧀Goobne芝加哥薄餅 $188
😋:7.5/10
呢個pizza令我心心念念~
食落反而冇炸雞咁吸引🤔
本身個pizza分左8件 我地一人2件
但其實食起上黎真係幾漏
加上佢冇咩其他料 主要得芝士
但佢拉絲既程度喺好啱打卡!
而且食落唔係假芝士啵🤓
入面喺搽咗啲香辣茄醬
同芝士夾埋喺幾夾
但喺可能因為冇咩配料整體就會有啲空虛
唯一嘅配料喺上面舊偏橙色既芝士粒
但喺味道唔濃
不過餅底喺唔錯嘅 有少少煙韌feel
但真係要多啲人share先會食得晒
Btw新出咗款海鮮睇落多啲料 可能會滿足~
UFO芝士火鍋無骨烤雞

🐥UFO芝士火鍋無骨烤雞 $268
😋:8.5/10
呢個喺成煲煲住上嘅🔥
中間好多芝士碎 溶埋晒就可以用嚟點雞😛
有個火可以warm住啲芝士!
個人嚟講覺得烤雞會好過炸雞
食落唔會有層炸皮就相對上冇咁熱氣
雞肉真係大舊無骨啖啖肉
而且係好juicy嘅嫩雞
本身啲雞都有醃過 入味的
而且外皮既醬汁都好惹味☺️
烤雞既調味可以六款入面揀兩款
試左經典既甜辣同埋果味蒜香醬油烤雞!
兩款都好正 好夠味

✔️荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G29號舖
✔️將軍澳唐賢街19號天晉匯II期1樓119A號舖
✔️東涌達東路20號東薈城2期7樓701號舖
✔️屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼1樓45-46號舖

#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #旺角 #mongkok#foodphotography #foodblogger #旺角美食 #瓊華 #韓國菜 #goobne
Goobne芝加哥薄餅
UFO芝士火鍋無骨烤雞
唔好open rice 落單! 每樣野仲貴過餐廳menu $20買左後悔,完全搵笨。唔好貪一時之快,Open Rice 落單絕對唔抵,唔好俾佢話有折呃左,無折架。部分先有折,但仲貴過本身價格
買左後悔,完全搵笨。
唔好貪一時之快,Open Rice 落單
絕對唔抵,唔好俾佢話有折呃左,無折架。部分先有折,
但仲貴過本身價格

2021-12-23 199 瀏覽
好耐冇食韓國野😍😍呢間係朋友encore左好多次嘅舖~叫左碟halfxhalf嘅甜辣x果味醬油蒜香烤雞🔥🐥肉質唔錯 味道就甜辣果個較香同惹味反而蒜香🧄果隻冇咩特別🤣我地後期都係攞住佢嚟點甜辣醬🤣鐵板芝士泡菜炒飯🧀都好正!!!成碟食曬!!芝士味好濃😍但有少少蓋過啲泡菜味 唔食得辣嘅朋友就岩曬啦🤣同埋口感好正 軟綿綿derr🥺🌼另外叫左jar柚子蜜cocktail🍻2條友食左$6xx 真心貴左啲🤣🤣
好耐冇食韓國野😍😍呢間係朋友encore左好多次嘅舖~
叫左碟halfxhalf嘅甜辣x果味醬油蒜香烤雞🔥🐥
肉質唔錯 味道就甜辣果個較香同惹味
反而蒜香🧄果隻冇咩特別🤣
我地後期都係攞住佢嚟點甜辣醬🤣
鐵板芝士泡菜炒飯🧀都好正!!!成碟食曬!!
芝士味好濃😍但有少少蓋過啲泡菜味 唔食得辣嘅朋友就岩曬啦🤣
同埋口感好正 軟綿綿derr🥺🌼
另外叫左jar柚子蜜cocktail🍻
2條友食左$6xx 真心貴左啲🤣🤣
2021-12-22 222 瀏覽
Goobne Chicken的韓式炸雞有唔同味道,今次叫了甜辣炸雞、蜜糖咖喱,每個炸雞set都有半隻雞,可揀有骨或無骨,也有一碗飯、酸蘿蔔、薯條及飲品,二至三個人食都好夠。無骨炸雞啖啖肉,肉上淋有香濃醬料,但又不會令雞皮軟化,仍然香脆可口!甜辣炸雞真的甜甜少少辣,惹味非常!蜜糖咖喱唔太特別,有咖喱味但失了蜜糖味!除了炸雞,也叫了炸醬年糕、海鮮煎餅。炸醬年糕不單有韓式年糕,也有麵,雙重享受,又唔油膩。海鮮煎餅香口,有魚、尤魚、蝦等海鮮,雖然唔脆口,但軟綿綿仲好食!
2021-12-20 226 瀏覽
今日星期日,約咗個friend出嚟食晚餐,因為太耐無食韓國菜🇰🇷,我哋好快就決定食呢間。餐廳好大,好多坐位,今次即使walk in都好快有枱🤣。-🍴Goobne 芝加哥薄餅🍕($188) - 有成5️⃣種芝士形成,加埋香辣番茄醬做底,唔使講都知好味!再加上其實外皮烤得好香脆🤩,口感好似餅乾一樣!新鮮熱辣送上枱,每一舊都可以拉絲,拉絲芝士控🧀一定要試!-🍴甜辣烤雞🌶+果味醬油蒜香烤雞($238) - 半半烤雞🐥就可以試曬兩款味道,甜辣烤雞無咩特別,正正常常,而果味醬油食落甜甜地又鹹鹹地🙈,烤雞會將雞嘅外皮烤到好香脆,即使有醬沾上都唔會淋咗🤤!
2021-12-19
  • 芝加哥薄餅