讚1 雞尾酒好浮誇 真係嘩嘩聲 煎鴨胸好軟熟 皮夠香 咖哩汁好惹味 芝士蛋糕夠香口 呢幾樣都好味2 客唔多 可以慢慢坐彈1 雞尾酒整體係單薄 無乜層次 意粉可以再al dente 烤雞真係太嚡

2 客唔多 可以慢慢坐

這是一間十分適合打卡的好餐廳,餐廳分室內和室外露台兩個地方,你可以選擇喺室內涼住冷氣休息,或者喺室外露台位置享受陽光。呢度嘅裝修都十分精緻,不同位置不同角度都有唔同嘅風格比你打卡,室內有一個圓拱型類似雀籠嘅餐桌,如果想預訂要預先通知店員,早早預訂。但本人比較鍾意室外環境,因為今日天氣特別好,想好好享受吓陽光,室外嘅佈置有啲似峇里島嘅休閒度假風。當中也一杯人氣飲品wanderlust,夢幻嘅粉藍色,配上圓球吊架,呢個係vodka base 配上滿滿嘅椰子🥥清香味道。休閒下午茶都幾舒服

休閒下午茶都幾舒服
2023-10-14
Wanderlust
西日Fusion特色,柔和建築風格。如果喺銅鑼灣shopping到攰,想搵個有特色嘅地方食下lunch, SENSU絕對喺一個唔錯嘅選擇。大量木傢具,環境清幽雅致,配上和風食材,絕配!餐廳有自選Create Your Own set 前菜:火炙吞拿魚。辣香料蛋黃醬煙三文魚忌廉汁芝士卷。藍莓黑醋汁(生酮)羽衣甘藍蝦沙律。檸檬沙律醬(生酮)主菜:西京燒時令魚配菜:炸芝士泡菜越光米飯團意粉:北海道帶子香蒜蜆汁扁意粉小食:石被天婦羅。香辣蒜蛋黃醬飲品:金萱烏龍拿鐵、Expresso Coconut地址-Sogo, Shop 6F - 09, 6/F, 555 Hennessy Rd, Causeway Bay環境/設施-日系和木風特色-西日Fusion風人均價格-$200

餐廳有自選Create Your Own set
前菜:
火炙吞拿魚。辣香料蛋黃醬
煙三文魚忌廉汁芝士卷。藍莓黑醋汁(生酮)
羽衣甘藍蝦沙律。檸檬沙律醬(生酮)

主菜:西京燒時令魚
配菜:炸芝士泡菜越光米飯團
意粉:北海道帶子香蒜蜆汁扁意粉
小食:石被天婦羅。香辣蒜蛋黃醬
飲品:金萱烏龍拿鐵、Expresso Coconut

環境/設施-日系和木風
石蝦天婦羅
北海道帶子蜆汁扁意粉
煙三文魚忌廉芝士卷
  • Create  Your  own  set
呢間位位於中環嘅Getaway,環境好有岩里渡假feel,仲好特別有個洞穴式嘅靚靚打卡位,亦有露台戶外座,感覺好休閒舒適🤗DINNER SETSoup + Main Course + Dessert $398🥣冬蔭公脆米湯冬蔭公湯先以玻璃壺裝住,可倒進放滿海鮮同脆米的碗上,好有特色,亦好啱打卡,冬陰功湯酸酸辣辣,好開胃,加上脆米為個湯增添香脆感呢!🐷西班牙烤乳豬+$30西班牙烤乳豬外皮酥脆,烤製過程亦keep到內裏肉質嫩滑多汁!🐥檸檬蜜糖烤雞肉串燒+$88雞肉串燒帶有檸檬同蜜糖嘅香甜風味,檸檬嘅酸度平衡了蜜糖的甜味,令雞肉串燒更清新! 🍫馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕呢款朱古力蛋糕味道濃郁,配上馬斯卡彭芝士,芝味十足,上面仲有一片香脆嘅杏仁脆片,夾埋一齊食味道更佳呢!🐤Getaway 秘製烤雞 $328呢款Getaway 秘製烤雞賣相好吸引,份量都幾多,以獨特調味去烤製,肉質鮮嫩、香氣四溢呢!🐣香煎雞翼配是拉差蛋黃醬 $98雞翼煎得香脆,搭配辣味蛋黃醬更增添了風味嘅層次呢!🩵Wanderlust $148呢杯淺藍色嘅Cocktail以球形玻璃杯懸掛,加上花花裝飾,賣相好啱打卡,以vodka加上
呢間位位於中環嘅Getaway,

DINNER SET

🥣冬蔭公脆米湯
冬蔭公湯先以玻璃壺裝住,

🐷西班牙烤乳豬+$30
西班牙烤乳豬外皮酥脆,
烤製過程亦keep到內裏肉質嫩滑多汁!

🐥檸檬蜜糖烤雞肉串燒+$88
雞肉串燒帶有檸檬同蜜糖嘅香甜風味,
檸檬嘅酸度平衡了蜜糖的甜味,令雞肉串燒更清新!

🍫馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕
呢款朱古力蛋糕味道濃郁,
配上馬斯卡彭芝士,芝味十足,
上面仲有一片香脆嘅杏仁脆片,
夾埋一齊食味道更佳呢!

🐤Getaway 秘製烤雞 $328

🐣香煎雞翼配是拉差蛋黃醬 $98
雞翼煎得香脆,搭配辣味蛋黃醬更增添了風味嘅層次呢!

🩵Wanderlust $148
呢杯淺藍色嘅Cocktail以球形玻璃杯懸掛,加上花花裝飾,賣相好啱打卡,以vodka加上椰子同甘橘味,味道好fruity~

💗The Traveller $148
呢杯原本都係Cocktail,我哋轉咗做Mocktail,上枱時有三個杯,有洛神花茶,soda,蘋果汁,可以自己混合,味道酸酸甜甜,幾fresh!
2023-11-02 57 瀏覽
10月25號經餐廳whatsapp book 左枱同朋友慶祝生日,原定時間11月1號7點上到餐廳門口 冇開門,冇電話通知 冇whatspp 通知 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡搞到我哋一行5人 其中一個大肚婆企係到等 打電話whatspp俾餐廳冇人回覆。臨時臨急要搵過一間餐廳食飯 垃圾餐廳🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
其中一個大肚婆企係到等
打電話whatspp俾餐廳冇人回覆。
臨時臨急要搵過一間餐廳食飯
垃圾餐廳🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
2023-11-01 46 瀏覽
今次二訪位於中環嘅Getaway 餐廳以峇里風作為主題 有好多花花作裝飾 無論係indoor定outdoor位置都好似去咗旅行咁 呢度真係好適合約埋一班sis一齊上去食嘢傾偈 仲可以影下相chill下 餐廳每一個位置都係好靚嘅打卡位呢!至於食物方面 菜式偏向泰式fusion菜而且非常創新 好似冬陰功脆米湯咁 係傳統嘅冬陰功湯加入咗脆米 令到成個湯都變到好有口感呢!而主菜我地叫咗龍蝦辣汁紅蝦意粉同香煎肉眼扒配牛骨髓 2碟主菜嘅擺盤都非常吸睛 灑上咗好多花瓣 令到顏色好豐富🤍肉眼扒火候控制得好好 叫medium中間真係呈粉紅色

⭕今日帶大家去一間鳥語花香,既寧靜又靚嘅環境💓✨位於港島區樓上舖😜唔好睇佢舖仔細細喎,佢有室內同室外分,鍾意夜晚同啲朋友過嚟chill下就可以坐室外😁😍係一個唔錯嘅選擇💓🔻墨西哥餅泰式生菜包呢個作為前菜嚟講非常開胃,不過呢食落口就偏辣嘅,我呢啲食唔到辣嘅人,食完之後keep住個嘴都係有啲麻辣嘅感覺🙃但係味道一流嘅🔻香煎雞翼配蛋黃醬雞翼整得香香脆脆,點埋蛋黃醬令到成個味道濃郁啲😜喜歡食清淡少少嘅,淨咁食唔點都可以😏🔻紅蝦意粉配龍蝦辣汁👍🏻我勁鍾意食佢個蝦🦐整得超級好,佢隻蝦係開邊,跟住鋪滿咗勁多蒜粒,非常香非常惹味😍好少見到西餐廳係會將隻蝦開邊,大多數都係成隻放落去煮😏另外意粉都軟硬適中,屬於幼意粉嚟,每一條都好掛汁🔻西班牙烤乳豬👍🏻佢嘅烤乳豬拎到上嚟係脆卜卜,夠曬熱夠曬香脆,仲有係勁厚脂肪層,好有肉地😍啱曬鍾意食啖啖肉嘅人,如果你都係好鍾意食肉嘅人一定要叫,唔係你一定會後悔😹🔻牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕牛油果味就唔算話好突出,本身牛油果就唔係話好濃味嘅嘢,我覺得同一般嘅cheesecake都差唔多🔻馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕我比較鍾意食朱古力蛋糕,外脆內軟🍫A slice if moon呢個

🔻墨西哥餅泰式生菜包

🔻香煎雞翼配蛋黃醬

🔻紅蝦意粉配龍蝦辣汁👍🏻

🔻西班牙烤乳豬👍🏻

🔻牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕

🔻馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕
我比較鍾意食朱古力蛋糕,外脆內軟🍫

A slice if moon
呢個呢就相對比較容易入口,未飲之前已經香氣醇厚,入面有荔枝、檸檬、伏特加
,唔鍾意飲太多酒嘅女士們可以試下佢👍🏻😍

Drive me coconut
呢個係絕對超級打卡able, 好睇佢仲有得個樣咁喎,其實佢本嘢飲係都一樣好好飲
😄有奶油香氣,係椰子🥥、波本威士忌😁係形造椰子殼既灰燼中冒出火焰,無所不在既慾望芳香。打完卡之後如果你嫌佢阻住張枱冇位放嘢嘅話,你可以叫職員幫你收走嗰個盆栽😄呢一個嘅酒呢相對就會重過A slice of moon少少,但如果飲開酒嘅其實都覺得冇問題嘅👍🏻
2023-10-18 29 瀏覽
Getaway係一家位於中環擺花街上的樓上餐廳。餐廳以渡假風格為主,入面嘅裝修係洞穴嘅style,而餐廳仲有戶外嘅位置,同樣都好chill。食物方面,我同朋友就選擇咗午餐套餐(包括飲品、沙拉和主菜)。前菜係泰式牛肉沙拉,牛肉肉質唔錯,加上酸辣嘅木瓜絲,好開胃!至於主菜方面,佢哋嘅秘製炸雞非常嫩滑,搭配沙爹醬一齊食,就更加出色。而西京燒比目魚配蕃茄意大利飯都非常唔錯,烤汁鮮美,條魚亦都好鮮嫩,配埋飯食就啱晒!估唔到中環樓上鋪都會有間咁高質峇里式餐廳,呢度真係好relax,就好似鬧市之中嘅綠洲。

最近越忙得洩氣,抽咗一晚food therapy一下~ 攝時間續咗passport,但行唔開🥲 好需要有旅行感,所以揀咗裝修有去咗峇里渡假感覺嘅Gҽƚαɯαყ 🏖️𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 𝒔𝒆𝒕 ($398) 包括Soup + Main + Dessert 😍 仲可以追加小食~ ➿ 𝑻𝒐𝒎 𝒀𝒖𝒎 𝑩𝒐𝒖𝒊𝒍𝒍𝒂𝒃𝒂𝒊𝒔𝒔𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒓𝒊𝒔𝒑𝒚 𝑹𝒊𝒄𝒆➿ 𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑩𝒊𝒔𝒒𝒖𝒆兩款湯品都係用玻璃茶壺裝住🫖 由店員係上菜嘅時候倒落去,充滿儀式感之餘,仲可以確保脆脆嘅口感👍🏼 兩款湯品我哋都幾鍾意,冬䕃公夠酸,辣度都幾有驚喜🌶️ 質感比坊間嘅厚身~ 龍蝦湯🦞味道亦都好濃稠呢,龍蝦肉幾彈牙😋➿ 𝑺𝒐𝒇𝒕 𝑺𝒉𝒆𝒍𝒍 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 (+$58)軟殼蟹有兩隻咁多,同埋最緊要係新鮮即炸🤤 脆卜卜~ 沙律菜🥗亦都新鮮,值得追加啊😆➿ 𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑳𝒆𝒕𝒕𝒖𝒄𝒆 𝑾𝒓𝒂𝒑 𝒊𝒏 𝑻𝒂𝒄𝒐 𝑺𝒕𝒚𝒍𝒆 (+$88)呢個fusion生菜包毫無違和感,係泰式風味嘅taco啊🌮 不過覺得肉碎鹹咗少少~➿ 𝑼𝑺 𝑹𝒊𝒃𝒆𝒚𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑩𝒐𝒏𝒆 𝑴𝒂𝒓𝒓𝒐𝒘 (+$98)坊間好少見牛骨髓嘅菜式呢

𝑹𝒊𝒄𝒆
➿ 𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑩𝒊𝒔𝒒𝒖𝒆

坊間好少見牛骨髓嘅菜式呢,所以就試吓~ 有少少好似食緊煲老火湯嘅筒骨入面嘅精髓,而呢個就多咗份脂香~ 肉眼🥩都重牛味,生熟程度剛好!

➿ 𝑹𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒚 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆
雖然睇落好西式,但食落發現紅蝦好重蒜味🧄 又有番個種東南亞風味,龍蝦汁🦞辣度好好好溫和,意粉掛汁而彈牙🍝

➿ 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑩𝒂𝒔𝒒𝒖𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒏𝒕 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆
雖然巴斯克蛋糕芝士成份好重,但係冇蓋過牛油果味,好真材實料呢🥑

➿ 𝑴𝒂𝒔𝒄𝒂𝒓𝒑𝒐𝒏𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑪𝒂𝒌𝒆
呢款蛋糕幾特別,介乎餅乾同蛋糕嘅質感~用上馬斯卡彭芝士🧀️ 冇另一款蛋糕咁芝,搭配朱古力🍫 突顯帶奶香嘅特性~

好鍾意佢哋設計cocktail嘅心思💕 menu又
畫得好靚~

➿ 𝑻𝒉𝒆 𝑻𝒓𝒂𝒗𝒆𝒍𝒍𝒆𝒓 (+$80)

旅行愛好者🧳 毫不猶豫地點嘅一杯🍸 鍾意佢嘅設計,由自己調配洛神花玫瑰花🌹同埋青瓜糖漿🥒嘅比例,就好似plan行程諗城市同郊區嘅比例咁🤣 整體嚟講,呢杯Cocktail都幾啱我哋口味,有花香之餘🌸 亦都有好refreshing😆

➿ 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 𝑻𝒆𝒂 (+$40)
果茶清新🌿 甜度剛好,解渴/解膩不錯的選擇👍🏼
2023-10-17 30 瀏覽
一直都好想去但未有時間.襯朋友平日放假專登約埋一齊去打卡💕食物方面:叫左2個lunch set (有沙律.主菜.茶/咖啡)再加左湯.小食 另外再加錢轉左主菜同飲品沙律⚪️軟殼蟹沙律沙律菜好新鮮 軟殼蟹好脆好食主菜 ⚪️海膽扁意粉 +48超級濃郁既海膽汁配埋海膽同掛哂汁既扁意粉.真係一啖接一啖停唔到.好順口!推薦比中意食海膽既人必食😋⚪️紅蝦意粉配龍蝦辣汁 +68紅蝦好大隻彈牙.龍蝦辣汁辣辣地好開胃🤤湯⚪️冬陰功脆米湯 +48湯底飲到好重魚味而且有椰奶香酸酸辣辣.加上脆米同海鮮.口感豐富.有驚喜☺️個湯我覺得比坊間無咁酸更加易入口👍🏻小食⚪️香煎雞翼配是拉差蛋黃醬 +58雞翼好惹味調味都岩岩好😝⚪️墨西哥餅泰式生菜包 +58第一次食哩個配搭.估唔到墨西哥餅都幾夾.有趙口既餅皮配上肉碎好食😋⚪️熱情果梳打⚪️mocktail (餐廳特調)因為想飲啲酸酸地既但又唔知邊杯好.所以叫店員幫手調左一杯好清新岩夏天飲👍🏻整體方面:餐廳裝修好靚.唔算好大但打卡好令.平日唔算好多人.坐到打卡位影相真係勁靚🥰食完嘢仲可以出去出邊飲酒打卡.無論中午定夜晚都好適合去食野.食物全部即叫即整好新鮮有水準好食.岩哂35知己聚會影相📸️
一直都好想去但未有時間.
襯朋友平日放假專登約埋一齊去打卡💕

食物方面:
叫左2個lunch set (有沙律.主菜.茶/咖啡)
再加左湯.小食 另外再加錢轉左主菜同飲品

沙律
⚪️軟殼蟹沙律
沙律菜好新鮮 軟殼蟹好脆好食

主菜
⚪️海膽扁意粉 +48
超級濃郁既海膽汁配埋海膽同掛哂汁既扁意粉.
真係一啖接一啖停唔到.好順口!
推薦比中意食海膽既人必食😋

⚪️紅蝦意粉配龍蝦辣汁 +68
紅蝦好大隻彈牙.龍蝦辣汁辣辣地好開胃🤤

⚪️冬陰功脆米湯 +48
湯底飲到好重魚味而且有椰奶香酸酸辣辣.
加上脆米同海鮮.口感豐富.有驚喜☺️
個湯我覺得比坊間無咁酸更加易入口👍🏻

小食
⚪️香煎雞翼配是拉差蛋黃醬 +58
雞翼好惹味調味都岩岩好😝

⚪️墨西哥餅泰式生菜包 +58
第一次食哩個配搭.估唔到墨西哥餅都幾夾.
有趙口既餅皮配上肉碎好食😋

⚪️熱情果梳打
⚪️mocktail (餐廳特調)
因為想飲啲酸酸地既但又唔知邊杯好.
所以叫店員幫手調左一杯
好清新岩夏天飲👍🏻

整體方面:
餐廳裝修好靚.唔算好大但打卡好令.
平日唔算好多人.坐到打卡位影相真係勁靚🥰
食完嘢仲可以出去出邊飲酒打卡.
無論中午定夜晚都好適合去食野.
食物全部即叫即整好新鮮有水準好食.
岩哂35知己聚會影相📸️
2023-10-13 25 瀏覽
之前黎過食lunch ,覺得非常不錯,今次再黎食晚餐,餐廳有室內及室外位置,座位寛闊舒適,仲有打卡拍照座位📸揀咗2️⃣個dinner set,冬蔭公脆米湯➕ 泰式龍蝦湯,各有特色,而且儀式感滿滿,仲好有誠意,兩款都用透明茶壺裝著熱湯,然後倒入碗內。冬蔭公湯🈶蜆、青口、脆米通、車厘茄及蘑菇,冬陰公風味濃烈,海鮮鮮嫩飽滿。龍蝦湯🈶粒粒龍蝦肉及脆米通,味道香濃,配上脆米令個湯更添口感加$58有泰式牛肉沙律🥗牛肉肉味濃郁,沙律菜新鮮好味Starter & Bites每款$88,墨西哥餅泰式生菜包都幾辣下,食落口感豐富檸檬蜜蜂烤雞肉串燒賣相好靚😍肉質香嫩多汁,十分美味主菜叫咗泰式烤羊架,有兩件,羊架烤到好香,羊羶味唔會過重,咬落香嫩多汁另加$30🉑選西班牙烤乳豬,乳豬皮烤到好香脆,肉質嫩滑,配菜醃製過的,正好可以解膩甜品揀咗兩件牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕,口感順滑,味道以芝士味為主,食落香甜而不膩Wanderlust一見到呢杯cocktail 就即刻心心眼😻用黎打卡拍照簡直一流👍🏻,口感以椰子味為主,酒味唔會太濃,好啱女仔飲玫瑰花茶有一整壺玫瑰花茶,花味清香,飲晒一整壺都冇澀嘅感覺,好啱我飲

加$58有泰式牛肉沙律🥗牛肉肉味濃郁,沙律菜新鮮好味

檸檬蜜蜂烤雞肉串燒賣相好靚😍肉質香嫩多汁,十分美味

玫瑰花茶

2023-10-13 23 瀏覽
朋友喺中環發掘咗間樓上小店,有好靚嘅峇里打卡位。食物質素都喜出望外。估唔到可以喺中環食到咁高質素嘅泰菜。✨冬蔭公脆米湯呢個冬蔭公喺非泰式餐廳嚟講係超級好飲。唔係得酸味辣味,而係有埋蝦頭蝦膏嘅鮮味。✨泰式龍蝦湯幼滑又濃郁嘅龍蝦湯!同冬陰功一樣都係鮮味十足。✨紅蝦意粉配龍蝦辣汁紅蝦好大隻而且蝦肉好爽口。意粉嘅硬度啱啱好。龍蝦辣汁冇想像中咁辣。✨西班牙烤乳豬豬皮脆卜卜,豬肉好嫩同完全冇羶味。蔬菜酸酸辣辣好開胃。✨牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕口感幼滑,喺舌尖融化嘅感覺超級正。冇一般巴斯克蛋糕咁甜。✨馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕有啲似曲奇🍪😳。朱古力味道又香又濃。✨泰式紅蝦刺身生蝦彈牙爽脆,蝦頭都冇腥味。✨墨西哥餅泰式生菜包好香九層塔味道,少少辣好開胃。

✨冬蔭公脆米湯

✨泰式龍蝦湯
幼滑又濃郁嘅龍蝦湯!同冬陰功一樣都係鮮味十足。

✨紅蝦意粉配龍蝦辣汁

✨西班牙烤乳豬
豬皮脆卜卜,豬肉好嫩同完全冇羶味。蔬菜酸酸辣辣好開胃。

✨牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕
口感幼滑,喺舌尖融化嘅感覺超級正。冇一般巴斯克蛋糕咁甜。

✨馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕
有啲似曲奇🍪😳。朱古力味道又香又濃。

✨泰式紅蝦刺身
生蝦彈牙爽脆,蝦頭都冇腥味。

✨墨西哥餅泰式生菜包
好香九層塔味道,少少辣好開胃。

前排見到朋友去咗呢間峇里風餐廳打卡,仲有勁靚嘅戶外位置,一早已經bookmark 定要去!今次去到發現唔止環境靚,食物質素都非常之好!餐廳雖然唔算大,但係裝修得好chill好有渡假feel!最驚喜係lunch set,可以自由Mix and match,性價比好高!東南亞Fusion菜menu好有心思,唔係度度都食到,Salad 試曬軟殼蟹沙律同泰式牛肉青木瓜沙律,味道清新😋Starter 嘅泰式紅蝦刺身,大大隻好好肉,帽晒煙咁出場,絕對係打卡位!墨西哥餅泰式生菜包,冇諗過咁樣配搭又唔錯!Main course 好多選擇,揀咗紅蝦意粉配龍蝦汁,去親酒店食都要成千蚊,呢度百幾蚊就食到都絕對唔輸蝕!蠔意大利飯好特別,個飯好香!甜品食咗牛油果芝士蛋糕,呢個配搭又幾有趣,細細件剛剛好!最後當然唔少得重頭戲出露台打卡,露台裝修到好有峇里resort feel! 下次一定要趁涼少少嘅夜晚再去飲Cocktail!

餐廳裡裡外外嘅裝潢都充滿峇里風情🌴情調滿滿,浪漫感十足✨️有ourdoor位置提供選擇🌬每道菜都配上食用花瓣,擺碟精美,打卡一流📸🤍海膽配日本帶子刺身 $268刺身全部都好鮮甜,穩陣又美味嘅perfect match🐥檸檬蜜糖烤雞肉串燒 $128有3串雞肉,每一塊雞肉都好大舊🤩,肉質嫩滑多汁,完全唔鞋口,面層有塗上蜜糖去燒好香口,再蘸埋個醬汁更加突顯蜜糖嘅甜味,整體非常出色而且性質極高😋🐤香煎鴨胸泰茄子配青咖喱汁 $258鴨胸色澤好靚,肉質嫩滑油脂香口,配上青咖喱汁份外惹味,層次豐富🐷西班牙烤乳豬 $328外皮烤得好香脆,油香豐腴,主要品嚐脆皮,肉嘅比例唔算多🍹Wanderlust $148佢係Signature Cocktail,賣相美極了📸因為唔想飲酒,bartender 就幫我調咗杯無Vodka嘅version🤭,都幾客製化☺️🧃Summer Madness $108餐廳Signature Mocktail,飲落酸酸甜甜,有熱情果嘅味道,好清新好夏日嘅感覺
餐廳裡裡外外嘅裝潢都充滿峇里風情🌴
情調滿滿,浪漫感十足✨️

有ourdoor位置提供選擇🌬
每道菜都配上食用花瓣,擺碟精美,打卡一流📸

🤍海膽配日本帶子刺身 $268
刺身全部都好鮮甜,穩陣又美味嘅perfect match

🐥檸檬蜜糖烤雞肉串燒 $128

🐤香煎鴨胸泰茄子配青咖喱汁 $258

🐷西班牙烤乳豬 $328
外皮烤得好香脆,油香豐腴,主要品嚐脆皮,肉嘅比例唔算多

🍹Wanderlust $148
佢係Signature Cocktail,賣相美極了📸

🧃Summer Madness $108

2023-10-12 634 瀏覽
這間Funsion餐廳以峇里度假風為主題,無論環境或是食物都好igable可惜當晚花花打卡位有其他客人了🥲Dinner Set $398一位,包括湯 + 主菜 +甜品另外可以加錢加Salad/ Starter & Bites/ Drinks💛 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧 & 𝘽𝙞𝙩𝙚𝙨 (+$𝟴𝟴 𝙚𝙖𝙘𝙝)泰式紅蝦刺身 — 噴煙視覺效果一流,打卡必備👍🏻 紅蝦新鮮,爽口彈牙檸檬蜜糖烤雞肉串燒 — 雞肉好嫩滑,雞皮烤得焦香,檸檬和蜜糖味酸甜開胃 💛 𝙎𝙤𝙪𝙥冬蔭功脆米湯 — 味道香辣,香料味突出,脆米可口,為這個湯增添不少口感泰式龍蝦湯 — 好香濃的龍蝦味,湯裡也有不少龍蝦肉,同樣也有一點脆米💛 𝙈𝙖𝙞𝙣西班牙烤乳豬 (+$30) — 豬皮好香脆,豬肉嫩滑多汁,伴碟有一些酸菜以減低油膩感香煎肉眼扒配牛骨髓 (+98) — 肉眼扒我們點了五成熟,煎得剛剛好,能保持到內裡粉紅色。沾一點海鹽或者沾紅酒汁更能提升牛味。牛骨髓入口即溶,牛脂香氣四溢,但有少少膩,如果能搭配法包多士會更好💛 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕 — 牛油果味好突出!芝士蛋糕質地很軟滑馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕 — 乍一看還以為是
可惜當晚花花打卡位有其他客人了🥲

💛 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙩𝙚𝙧 & 𝘽𝙞𝙩𝙚𝙨 (+$𝟴𝟴 𝙚𝙖𝙘𝙝)

💛 𝙎𝙤𝙪𝙥

💛 𝙈𝙖𝙞𝙣

💛 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩
馬斯卡彭芝士朱古力蛋糕 — 乍一看還以為是雪糕/ 忌廉,原來是馬斯卡彭芝士,和朱古力味道很合得來

💛 𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙘𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 (+$𝟴𝟬 𝙚𝙖𝙘𝙝)
Wood’s Your Name — 以威士忌作基調,口味偏甜和濃烈
A Slice Of Moon — 味道fruity, 味道酸酸甜甜,十分清新

2023-10-10