2023-10-13 25 瀏覽
之前黎過食lunch ,覺得非常不錯,今次再黎食晚餐,餐廳有室內及室外位置,座位寛闊舒適,仲有打卡拍照座位📸揀咗2️⃣個dinner set,冬蔭公脆米湯➕ 泰式龍蝦湯,各有特色,而且儀式感滿滿,仲好有誠意,兩款都用透明茶壺裝著熱湯,然後倒入碗內。冬蔭公湯🈶蜆、青口、脆米通、車厘茄及蘑菇,冬陰公風味濃烈,海鮮鮮嫩飽滿。龍蝦湯🈶粒粒龍蝦肉及脆米通,味道香濃,配上脆米令個湯更添口感加$58有泰式牛肉沙律🥗牛肉肉味濃郁,沙律菜新鮮好味Starter & Bites每款$88,墨西哥餅泰式生菜包都幾辣下,食落口感豐富檸檬蜜蜂烤雞肉串燒賣相好靚😍肉質香嫩多汁,十分美味主菜叫咗泰式烤羊架,有兩件,羊架烤到好香,羊羶味唔會過重,咬落香嫩多汁另加$30🉑選西班牙烤乳豬,乳豬皮烤到好香脆,肉質嫩滑,配菜醃製過的,正好可以解膩甜品揀咗兩件牛油果巴斯克焦香芝士蛋糕,口感順滑,味道以芝士味為主,食落香甜而不膩Wanderlust一見到呢杯cocktail 就即刻心心眼😻用黎打卡拍照簡直一流👍🏻,口感以椰子味為主,酒味唔會太濃,好啱女仔飲玫瑰花茶有一整壺玫瑰花茶,花味清香,飲晒一整壺都冇澀嘅感覺,好啱我飲

加$58有泰式牛肉沙律🥗牛肉肉味濃郁,沙律菜新鮮好味

檸檬蜜蜂烤雞肉串燒賣相好靚😍肉質香嫩多汁,十分美味

Wanderlust

玫瑰花茶