2021-08-29 245 瀏覽
武漢肺炎搞到我lunch都係叫外賣,食到悶悶地,叫d遠少少嘅外賣先~ 今次揀咗burger~~我地order咗漁夫之堡, 牛油果軟殼蟹漢堡,意大利陳醋烤菇安格斯牛肉漢堡,黑松露雞肉什菌意大利飯。 佢d burger全部都有跟薯條, 我同同事share個漁夫之堡同牛油果軟殼蟹漢堡, 自制mix burger~~~ 我一切開,舊魚超級厚,個軟殼蟹都好大隻, 正呀!!! 本來覺得個魚應該冇乜特別, 點知原來好好食喎, 我地都好surprise~ 個angus beef burger同意大利飯都好香好好食~ 呢間真係唔錯, 好好食~

呢間真係唔錯, 好好食~
意大利陳醋烤菇安格斯牛肉漢堡
意大利陳醋烤菇安格斯牛肉漢堡
黑松露雞肉什菌意大利飯
薯條
2021-08-11 75 瀏覽
今次我地工廈覓食🤣搵到呢間家庭式既溫馨小店😍一入到去呢間餐廳 見到以木材為主既佈置 環境光猛舒適亦都有霓虹燈同黑板畫 感覺舒服~點完餐就送上一人一碗粟米湯🌽味道偏淡但好天然1️⃣法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 $118呢個burger超juicy😍 一見到脹卜卜🍔已經流晒口水!咬落麵包係外脆內軟 好吸引~鵝肝夠晒滑 同咁厚既安格斯牛肉簡直perfect match😛個set跟埋薯條🍟同飲品 都幾飽肚!2️⃣澳洲肉眼排 $128呢個肉眼排🥩賣相都好靚!比起唔少連鎖店更加吸引😆廚師掌握火候做得唔錯 d肉質夠香但唔鞋😍 3️⃣桂花烏龍花茶/凍咖啡 (跟餐飲品)🌸呢個花茶茶包好夠味!好香喎!如果可以比壺熱水 我會起碼飲多杯😛凍咖啡正常發揮 好過好多茶記👍🏻

今次我地工廈覓食🤣搵到呢間家庭式既溫馨小店😍
一入到去呢間餐廳 見到以木材為主既佈置 環境光猛舒適
亦都有霓虹燈同黑板畫 感覺舒服~
點完餐就送上一人一碗粟米湯🌽味道偏淡但好天然

1️⃣法式鵝肝安格斯牛肉漢堡 $118
咬落麵包係外脆內軟 好吸引~
個set跟埋薯條🍟同飲品 都幾飽肚!

2️⃣澳洲肉眼排 $128
呢個肉眼排🥩賣相都好靚!比起唔少連鎖店更加吸引😆
廚師掌握火候做得唔錯 d肉質夠香但唔鞋😍

3️⃣桂花烏龍花茶/凍咖啡 (跟餐飲品)
凍咖啡正常發揮 好過好多茶記👍🏻
2021-08-09 48 瀏覽
觀塘區工廠大廈美食多蘿蘿,今日友人想食burger,帶我來到位於富利工業大廈的Fratelli Restaurant。餐廳裝修簡潔,光線充足,店員貼心安排卡座。美食主打漢堡,都仲有幾個小食和意粉選擇的。牛油果金沙軟殼蟹堡 $80份量十足burger賣相靚仔,餡料滿滿的,包括原隻脆卜卜的炸軟殼蟹、牛油果、蕃茄及生菜,一咬落去多重口感,再配埋burger最佳朋友炸薯條,食完開心到爆燈,唯一牛油果可以再淋啲就滿分了。 漁夫之堡 $75賣相睇落和相差唔多,餡料夾著厚厚的炸魚、蕃茄及生菜,炸魚的炸粉一啲都唔厚,魚肉好軟滑厚厚的。兩款burger都好食好難分出高下。 白桃乳酸 (跟餐+$18)乳酸大大杯,味道不會過甜,酸酸甜甜解渴一流。
餐廳裝修簡潔,光線充足,店員貼心安排卡座。

美食主打漢堡,都仲有幾個小食和意粉選擇的。

牛油果金沙軟殼蟹堡 $80
漁夫之堡 $75

漁夫之堡
白桃乳酸 (跟餐+$18)
乳酸大大杯,味道不會過甜,酸酸甜甜解渴一流。

白桃乳酸
2021-08-07
白桃乳酸
2021-08-03 25 瀏覽
點樣食推介✨💛良心burger💛💛觀塘黃店💛Fratelli Restaurant 地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室🍖雲朵安格斯堡 $75 (7.2/10)依個係一個好有趣嘅burger🤣,我之前都手痕整過類似嘅嘢,其實就係直接半煎半蒸熟d打發過嘅蛋白,食落會軟綿綿咁,但唔好expect會有咩特別味🤣🤣🤣佢塊漢堡扒都算幾厚,但可惜本人係重口味人士,就覺得漢堡扒本身唔夠味,好再配料們都好足料,整體都唔錯👍🏻嗌burger佢default就會跟左份薯條,即炸好脆,主要靠茄汁拎個味🍖陳醋烤菇安格斯 $75 (7.3/10)本身以為係一大塊大啡菇,原來店家係炒蘑菇片放入去,咁樣增加左成個包嘅口感,我幾鍾意食😬,塊漢堡扒都係一如以往淡味左d,陳醋醬太清爽比唔到成個包太多味,但overall都覺得唔錯🍖白桃乳酸 跟餐 $18 (7.5/10)好好飲嘅一杯野飲!好似飲緊日本d好味野飲咁🤤,白桃味好香,乳酪味又夠重👍🏻回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)之前平日同同事黎食嘅lunch set會包

點樣食推介✨

💛良心burger💛
💛觀塘黃店💛

Fratelli Restaurant
地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室

🍖雲朵安格斯堡 $75 (7.2/10)

🍖陳醋烤菇安格斯 $75 (7.3/10)

🍖白桃乳酸 跟餐 $18 (7.5/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

之前平日同同事黎食嘅lunch set會包埋一個餐湯,依度坐得幾闊落舒服,lunch time想慢慢食都會選擇黎fratelli食🙆🏻‍♀️
2021-08-02 19 瀏覽
觀塘食午飯最緊要係咩呀,係有位呀。呢間又係少有易搵位既餐廳。餐單都係意大利飯/麵,但重點係burger。Burger 款式唔係車仔包咁左拼右拼。今日食左個蝦堡,少有啖啖肉,我口殘唔識評質素,自己睇圖。所有漢堡都有跟薯條,所以少少肥,少貴,但唔洗等位咁,算係好選擇啦。

餐單都係意大利飯/麵,但重點係burger。
Burger 款式唔係車仔包咁左拼右拼。

今日食左個蝦堡,少有啖啖肉,我口殘唔識評質素,自己睇圖。

手打蝦堡

• 手打蝦堡
2021-07-31 11 瀏覽
星期六中午同朋友黎食,唔使等位,唔使排隊。一入去就覺得間餐廳裝修得好靚,環境都幾舒服。食物:牛油果軟殼蟹漢堡連薯條- 薯條冇咩味,之後落返啲鹽先好返少少(不過都麻麻地)而且茄汁佢比得勁少-_-- 成個漢堡嘅重點就係軟殼蟹,但係好失望:完全唔脆,炸得差,味道天黑,食落有好重嘅油膩味,唔會再試霹靂雞堡- 店員話會少少辣,但係一啲辣味都冇-_-- 正常味道,普通漢堡咁黑糖冬瓜茶-正常飲品,都唔錯應該唔會再黎食😅

食物:

牛油果軟殼蟹漢堡連薯條

霹靂雞堡

- 店員話會少少辣,但係一啲辣味都冇-_-
- 正常味道,普通漢堡咁

黑糖冬瓜茶

-正常飲品,都唔錯

應該唔會再黎食😅
2021-07-26 66 瀏覽
觀塘工廈多,係工廈入面多餐廳亦唔係咩新鮮事,今次就試吓一間主打漢堡包嘅餐廳🤩餐廳設計簡潔、光亮,而且地方大,坐都坐得舒服啲☺️雲朵安格斯漢堡嘅雲朵其實係打至挺身嘅蛋白,呢個名改得一啲都冇錯,綿滑程度不在話下,入口即溶,而且好吸睛,打卡一流📸 安格斯漢堡夠晒Juicy,啖啖肉,非常真材實料😋眼利嘅你可能已經睇得出,雲朵漢堡同手打100%蝦堡嘅包質唔同,冇錯!呢間餐廳亦有提供黑糖漢堡,我哋覺得好新奇,就決定+$5試吓,加入咗黑糖製成嘅漢堡包入口甜甜哋,仲好鬆軟,加埋彈牙嘅手打蝦餅,層次豐富,不過少啲牙力都搞唔掂啊😆食野點可以唔飲嘢呢~飲品跟餐價平$10,兩杯飲品白桃乳酸、Oreo朱古力沙冰整體都唔太甜,啱曬我口味😋整體嚟講,雲朵漢堡包創意十足,仲有多款漢堡包都好吸引,加上價錢唔貴,絕對可以encore😍

餐廳設計簡潔、光亮,而且地方大,坐都坐得舒服啲☺️

白桃乳酸、Oreo朱古力沙冰

2021-07-24
白桃乳酸、Oreo朱古力沙冰
2021-07-25 63 瀏覽
觀塘嘅工廈不嬲都有好多好嘢食 今次我哋揀咗依間食漢堡包餐廳嘅裝修好靚 坐得好舒服 用咗淺啡色嘅木色做主調 俾人一種舒適嘅感覺 座位唔會話坐得好密今次我哋嗌左雲朵安格斯堡($75) 呢一款漢堡打卡一流 牛肉嘅上邊有打發好嘅蛋白 外觀非常可愛 蛋白食落好有空氣感 入口即溶 非常特別🤣蛋汁同芝士加埋安格斯牛 味道好豐富另一款我哋嗌咗手打100%蝦肉堡($85) 好味道 蝦餅嘅蝦肉非常彈牙 唔會話炸得好油膩 整體味道協調得好好 我哋加咗$5將普通漢堡包換咗做黑糖漢堡 覺得係必轉嘅 個包甜甜地好好食飲品我哋嗌左一杯白桃乳酸($28) 我覺得桃味好香 不過太甜了 另一杯嗌咗Oreo朱古力沙冰($48) 出奇地唔係話好甜 飲起上嚟都冇咁有罪惡感🤣
觀塘嘅工廈不嬲都有好多好嘢食 今次我哋揀咗依間食漢堡包

2021-07-24 29 瀏覽
觀塘優質漢堡樓上小店朋友響觀塘區返工 約觀塘區放工後食晚餐揀左呢間響富利工業大廈一樓嘅樓上餐廳Burger 專門店. 上到去餐廳環境不錯 門口安排坐位侍應很有禮 😀看看menu 有多款漢堡可供選擇bbq素菇堡漁夫之堡 軟殻蟹堡 ⋯等等 今次都係揀咗最傳統嘅漢堡 店之名嘅Fratelli Burger~有煎蛋、煙肉 同手打安格斯牛肉蕃茄同生菜手打安格斯牛肉好有肉汁 絕非連鎖快餐店可以相比。蕃茄同生菜都好新鮮 薯條亦炸得好香脆除咗Burger 我地重點多咗一碟黑松露軟殼蟹意粉🍝 估唔到burger專門店 整pasta一樣咁好味 意粉嘅黑松露忌廉汁 非常重黑松露香味汁份量剛好 唔會過量 ,有一整隻炸軟殼蟹喺面賣相好看又香脆可口同分別每人點了一杯飲品白桃乳酸 杯子長身好靚 有桃子裝飾 乳酸加梳打水攪勻甜到剛好 又酸酸地 配burger 好啱朋友點既百香果梳打亦好fresh 啱曬咁熱嘅天氣解渴。 重有 free wifi提供 好貼心💛💛💛💛💛地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室
觀塘優質漢堡樓上小店

朋友響觀塘區返工 約觀塘區放工後食晚餐
揀左呢間響富利工業大廈一樓嘅樓上餐廳
看看menu 有多款漢堡可供選擇bbq素菇堡
漁夫之堡 軟殻蟹堡 ⋯等等
今次都係揀咗最傳統嘅漢堡 店之名嘅
Fratelli Burger~
有煎蛋、煙肉 同手打安格斯牛肉蕃茄同生菜

汁份量剛好 唔會過量 ,有一整隻炸軟殼蟹喺面
賣相好看又香脆可口
同分別每人點了一杯飲品
朋友點既百香果梳打亦好fresh 啱曬咁熱嘅天氣解渴。
重有 free wifi提供 好貼心💛💛💛💛💛

地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室
今日同朋友去Fartelli restaurant專程食Burger😬餐廳光線充足、環境乾淨闊落,坐得好舒服!👍🏻1.雲朵安格斯漢堡蛋黃非常之流心👍🏻👍🏻安格斯漢堡扒似係自家製,真材實料,肉色粉嫩👍🏻漢堡包好鬆軟😋2.Fratelli Burger呢個漢堡同餐廳同名,當然要一試😆呢個漢堡分量十足,有2層牛肉漢堡扒,仲有煙肉、煎蛋、芝士、蕃茄、菜,好滿足🥳🥳Btw, 呢度既漢堡唔會好油膩/咸,幾健康,減肥人士都岩食!👍🏻3.黑馬王子朱古力雪糕+可樂😋4.白雪公主雲尼拿雪糕+雪碧😋呢餐好滿意☺️
餐廳光線充足、環境乾淨闊落,坐得好舒服!👍🏻

1.雲朵安格斯漢堡
蛋黃非常之流心👍🏻👍🏻
安格斯漢堡扒似係自家製,真材實料,肉色粉嫩👍🏻
漢堡包好鬆軟😋

2.Fratelli Burger
呢個漢堡同餐廳同名,當然要一試😆

3.黑馬王子

2021-07-24
下午茶
  • Fratelli Burger
2021-07-24 17 瀏覽
最近閨蜜話想食 Burger 🍔🍔於是我就四出搜尋一下有邊度可以推介比佢試吓啦~.點知比我發現到係觀塘工廈裡面都有呢間咁好味嘅餐廳呀!.Fratelli Restaurant📌觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室 .♦️我哋叫咗一個 FratelliBurger 🍔🍔個Burger好豐富,好多料架有漢堡🥩、煙肉🥓、蛋🥚、菜🥬、蕃茄🍅再有薯條🍟🍟伴碟個Burger超Juicy呀~由其是漢堡扒,有2層,而2層都好Juicy!😋😋仲有大到我哋2個都唔可以一口食哂架~所以呢個Burger都係店主推介架~.♦️我哋再點左一個黑松露軟殼蟹意大利粉一上枱,果陣黑松露味好香好香~再睇真啲,成隻軟殼蟹係度呀~係一隻...一隻個...一隻...呀~仲要嘅事要講3次 🤣🤣🤣呢個意大利粉好creamy 好好味呀~軟殼蟹好香脆鬆化呀~~.♦️飲品:百香果梳打呢杯好香百香果味閨蜜最鍾意呀~.♦️我呢點咗: 白桃乳酸我本身有諗過可能會比較甜架但嚟到好有驚喜呀~因為飲落唔太甜好好味呀~~而且白桃乳酸味好夾呀!!!.整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣🟣.總括嚟講,Fratell
最近閨蜜話想食 Burger 🍔🍔
於是我就四出搜尋一下
有邊度可以推介比佢試吓啦~
點知比我發現到係觀塘工廈裡面
都有呢間咁好味嘅餐廳呀!
Fratelli Restaurant
📌觀塘駿業里6號富利工業大廈1樓C室
♦️我哋叫咗一個 FratelliBurger 🍔🍔
個Burger好豐富,好多料架
有漢堡🥩、煙肉🥓、蛋🥚、菜🥬、蕃茄🍅
再有薯條🍟🍟伴碟
個Burger超Juicy呀~
由其是漢堡扒,有2層,而2層都好Juicy!😋😋
仲有大到我哋2個都唔可以一口食哂架~
所以呢個Burger都係店主推介架~

♦️我哋再點左一個黑松露軟殼蟹意大利粉
一上枱,果陣黑松露味好香好香~
再睇真啲,成隻軟殼蟹係度呀~
係一隻...一隻個...一隻...呀~
仲要嘅事要講3次 🤣🤣🤣
呢個意大利粉好creamy 好好味呀~
軟殼蟹好香脆鬆化呀~~

♦️飲品:百香果梳打
呢杯好香百香果味
閨蜜最鍾意呀~

♦️我呢點咗: 白桃乳酸
我本身有諗過可能會比較甜架
但嚟到好有驚喜呀~
因為飲落唔太甜
好好味呀~~
而且白桃乳酸味好夾呀!!!

整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣🟣
總括嚟講,Fratelli Restaurant出品👍🏻👍🏻👍🏻
坐位非常舒服又開揚
同朋友嚟傾吓偈,食下嘢
係一個非常好嘅選擇

2021-07-21 22 瀏覽
Fratelli Restaurant (觀塘)同同事喺觀塘返工,同事帶我去食,餐廳闊落舒適,服務員態度超Nice,餐食以漢堡及意粉為主,但係飲品方面有細心位,唔係剩係得汽水,有啲黑糖薑母茶、桂圓紅棗茶等,啱晒養生健康嘅女士。雲朵安格斯堡(黑糖)$75雲朵漢堡整得好靚,發打過嘅雞蛋白,整到一舊雲咁,蛋黃依然流心,麵包仲係黑糖麵包,有少少微甜,漢堡扒好厚身,另外再加蕃茄及生菜,味道好正。香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉$68意粉用蒜香炒,有少少辣,香口開胃,係好食,而且鮮蝦大粒彈牙,仲好新鮮。黑糖薑母茶熱跟餐$10味道甜甜地,有少少薑味,下雨天飲真係唔錯,女士嘅恩物。黑糖陳皮檸檬葉跟餐$10酸酸地,唔會太甜,健康可口。整體而言非常好,意粉好食、漢堡都好好食,係一間食物高水準嘅餐廳,而且地理位置非常方便,亞太中心轉過彎就到,而且價錢大眾化。
Fratelli Restaurant (觀塘)

雲朵安格斯堡(黑糖)$75

香辣蒜片欖油鮮蝦意大利粉$68

黑糖薑母茶熱跟餐$10
味道甜甜地,有少少薑味,下雨天飲真係唔錯,女士嘅恩物。

黑糖陳皮檸檬葉跟餐$10
酸酸地,唔會太甜,健康可口。

2021-07-20 21 瀏覽
💛🍔 今日約咗個中同食burger晚餐☺️ 嚟咗觀塘呢間新餐廳,環境乾淨又大,坐得好舒服💛 食物方面,佢有burger、其他西餐、甜品等等🍝☁️ 雲朵安格斯漢堡 ($75)雲朵起打到挺身嘅蛋白,再加埋一督即爆汁嘅蛋黃,外表滿分😍!安格斯都好juicy好大塊😋!🍤 手打100%蝦堡 ($85)蝦整成嘅「扒」雖然唔雖大塊,但咬落啖啖都係蝦,第一啖仲咇咗啲汁出嚟,勁juicy!🍑 白桃乳酸🍹 水果冰茶我叫咗水果冰茶少甜,好飲又唔會澀😚
💛🍔

雲朵安格斯漢堡

☁️ 雲朵安格斯漢堡 ($75)
手  打100%蝦堡

🍤 手打100%蝦堡 ($85)
水果冰茶

🍑 白桃乳酸
🍹 水果冰茶
我叫咗水果冰茶少甜,好飲又唔會澀😚
2021-07-19
手  打100%蝦堡
水果冰茶
2021-07-17 20 瀏覽
今日去咗觀塘工廈搵食,同同事食生日飯慶祝生日,係open rice 揾到呢間專門食漢堡包,怕中午多人所以訂左枱,但中午竟然冇咩人,地方都舒服,幾乾淨,服務態度亦不錯,呢度食嘢不用+1 ,我選咗一個霹靂雞堡(辣),漢堡包食材,有蕃茄、生菜、菠蘿、雞肉都幾豐富,個泰式辣醬好好味,比起用沙律醬或者千島醬更夾,不過有d失望既係雞肉有d乾,份量唔算大,食完有d唔夠飽,我加左$10要左杯玫瑰茉莉茶,杯茶幾香唔錯,整體來講一般
2021-07-16
2021-07-17 27 瀏覽
用心做的工厦美式漢堡包餐廳,全部漢堡包都想試晒!餐廳位置近apm,行過兩步就到,上到去日式木系裝修乾淨企理,環境舒適,坐得舒服😌。招牌菜雲朵安格斯漢堡無理由唔叫,賣相十分吸引同適合影低打卡吸like。睇相開頭以為係普通煎太陽蛋,但雲朵白色個部份其實係發左嘅蛋白慕司,而中間個太陽就係原個流心蛋黃,十分有創意!安格斯牛漢堡份量十足,配埋標準嘅生菜蕃茄同醬汁,熟悉得黎又有新鮮感另外仲叫左個手打蝦肉堡,中間蝦肉真係好足料,配埋千島醬簡直係冇得輸加配埋兩杯野飲,白桃梳打超大杯,檸檬柚子蘆薈就好清甜解渴
用心做的工厦美式漢堡包餐廳,全部漢堡包都想試晒!

手打100%蝦堡

加配埋兩杯野飲,白桃梳打超大杯,檸檬柚子蘆薈就好清甜解渴

2021-07-17