2024-04-05 70 瀏覽
食天想吃船麵,就隨便找了一家觀塘的泰國餐廳叫做Foodhall by Moon Thai,沒想到有驚喜,他們有雞肉船麵、豬肉船麵、牛肉船麵和安格斯牛肉船麵,當然船麵一定要吃牛肉啦,雖然招牌是安格斯牛肉麵,但我自己一直覺得只要船麵的湯夠味道,普通牛肉已經足夠,而且第一次吃,所以點了普通的牛肉船麵,另外再點了一個菠蘿海鮮炒飯,先說菠蘿海鮮炒飯,吃得出鍋氣,炒飯粒粒分明,配上大蝦、小蝦、魷魚、菠蘿、肉鬆和葡萄乾,雖然菠蘿味道不算突出,但炒飯的顏色和味道都不錯,重點是牛肉船麵,湯很濃,起了沙,加上香葉和蒜調味,味道可以算有層次感,麵條煮得均勻,不是一整團的粘在一起的,牛肉有嚼勁又有牛味,再加上炸豬皮,雖然比起泰國正宗船麵和香港頂級船麵還有些差距,但質素絕對值得贊揚,唯一要說的就是湯裡的菜不是泰國通菜。價格合理,環境舒適,雖然人多的時候要坐吧台,但吧台又可以看到廚師煮菜,看到他炒菜有鍋氣,店員服務態度良好,又再加些分,特別是經理會過來問你吃的好不好吃,又會說下會有電腦系統預訂位,所以整個用餐體驗還不錯。
牛肉船麵
菠蘿海鮮炒飯
牛肉船麵
2024-03-28 131 瀏覽
和朋友去 Foodhall by Moon Thai 吃晚餐,整體來說非常滿意!👨🏻‍🍳全新開幕👩🏻‍🍳餐廳正式轉型由傳統泰國菜餐廳變為 Foodhall,環境極具新型北歐 Café 的現代簡約格調,色調以暖色為主,給人溫馨舒適的感覺。 座位夠寬敞舒適,可以放鬆地享受美食。瑪莎曼咖哩:這道菜是餐廳的招牌菜之一,咖哩醬汁濃郁香醇,雞肉軟嫩入味,搭配米飯非常好辣度剛剛好, 咖哩醬汁中加入了椰漿和花生醬,味道更加豐富。 雞肉的肉質鮮嫩,與咖哩醬汁完美融合。流心蛋牛油果煎餅: 煎餅口感軟糯,牛油果和流心蛋的軟滑完美融合,再加上泰式醬汁的點綴,非常美味又健康!冬蔭功湯:必點菜之一,冬蔭功湯酸辣夠味,蝦肉新鮮彈牙,非常開胃。泰式豬肉漢堡配焗薯:這道菜是餐廳的新fusion菜,我們抱著試一試的心態點了。 沒想到非常好吃! 豬肉餅是用新鮮豬肉製作的,肉汁豐盈,更有香葉風味,很清新,焗薯配sour cream,整體配搭新穎!香蕉朱古力煎餅:點少得飯後甜品,香蕉的香甜和巧克力的濃郁完美融合,中間配有煉奶/花生醬,非常好吃。

2024-03-26 140 瀏覽
自己本身好鍾意食泰國菜🥰,最近 #牛頭角 新開咗間泰國餐廳「Foodhall by Moon Thai 」,餐廳環境超寬敞舒適,佔地超過五千尺😍,裝修很舒服。Moon Thai曽獲連續5️⃣年米芝蓮推介🌟咁我一定要去試吓啦🙌🏻🙌🏻。而且新店由星級前太王御廚主理,食物一定有質素👍🏻,價錢合理性價比真係好高😍😍。🍗泰式烤雞(半份) $128 (👍🏻必食)烤雞雞肉外脆內軟,肉質鮮嫩,而且仲好多汁,再埋獨有泰式酸甜醬,真係用黎送飯一流阿😋😋🐷烤香茅豬頸肉 $48 (👍🏻必食)烤豬頸肉一向都係我至愛🧡,豬頸肉肉質爽脆,廚師烤到脆邊,味道恰到好處,真係超好味😋🍲冬陰功湯 $48冬陰功湯非常足料,有大蝦🍤、香菇🍄等等,入口又唔會好辣,飲完好開胃👍🏻🦐蝦炒金邊粉 $128金邊粉炒到唔會好油膩,而且好有鑊氣,同我之前係泰國食一樣味道😍。大蝦超爽脆,配埋青檸汁同花生🥜,口感豐富🧡🍳香辣肉碎煎蛋飯 $108雞蛋煎到金黃色,香脆可口,配上辣辣嘅肉碎,食完又想食多一碗😍😍🍌香蕉朱古力煎餅 $58煎餅皮薄香軟,上枱嘅時候熱辣辣,朱古力醬配香蕉,真係絕配,好好味😋☕️泰式奶茶 $40 奶茶好香滑,茶味香濃

🍗泰式烤雞(半份) $128 (👍🏻必食)

🐷烤香茅豬頸肉 $48 (👍🏻必食)

🍲冬陰功湯 $48

🦐蝦炒金邊粉 $128

🍳香辣肉碎煎蛋飯 $108

🍌香蕉朱古力煎餅 $58

☕️泰式奶茶 $40
奶茶好香滑,茶味香濃,滿滿泰國風味👍🏻🧡
2024-03-25 124 瀏覽
觀塘出名多美食,原來牛頭角都有一間咁出色嘅泰國餐廳,嗰日咁啱經過附近見到一棟保險公司中層竟然有間泰國嘢食,就決定入去試吓。果然女人直覺係好準,入到去唔單止裝修靚價錢都好合理,平過好多地方!一坐低已經見到冬陰功做緊promotion,$48 一碗真係超抵,仲有好多料,如果唔係好食得辣嘅人就一定要試!第一次見到泰式全日早餐,當然要試吓啦(雖然當時已經3點幾),有粥有蛋有煙肉同埋串燒雞,真係幾特別,同埋好似去咗泰國旅行嗌room service 嘅感覺。沙嗲豬肉同羊肉串燒都好抵食同埋勁惹味,大概$48一串真係好正,唯一豬頸肉非常失望,味道好夠,但係肉質好似食緊豬肉乾咁,superdry! 主食嗌咗金邊粉同埋菠蘿炒飯,正常發揮very good 👍🏻當然唔少得我嘅甜品,椰汁千層糕😋😋😋😋 一定要叫,同埋香蕉朱古力煎餅!下次一定會再嚟多次,真係好高質又平!

2024-03-25 106 瀏覽
好想去旅行,但未抽到時間咁一於去食好野填補下旅行癮! 聽聞呢度由皇室御廚主理既米芝蓮泰菜!連續五年獲得《米芝蓮港澳版》 推介泰菜!所以去試試先⋯餐廳空間寬敞,坐得好舒服,裝修以新北歐 Cafe 現代簡約格調🤤蟹肉炒飯粒粒乾身分明爽身,唔油膩,勁多蟹肉!試埋加上青檸汁,令整道菜味層次升級,微酸開胃!🤤泰式奶茶夠晒濃郁滑順,而且唔會太甜好岩口味🤤天多利烤雞配雜菜烤雞肉質嫰滑多汁,一啲都唔柴擺盤精緻🤤香煎加拿大豬鞍豬鞍肉質鮮嫩而肉味濃郁油脂分佈亦平均🤤芒果糯米飯 糯米飯粒粒充滿椰香而且芒果大片又夠甜總體而言環境舒服,菜式好味
好想去旅行,但未抽到時間
咁一於去食好野填補下旅行癮!
餐廳空間寬敞,坐得好舒服,
裝修以新北歐 Cafe 現代簡約格調

🤤蟹肉炒飯

🤤泰式奶茶
夠晒濃郁滑順,而且唔會太甜
好岩口味

🤤天多利烤雞配雜菜
烤雞肉質嫰滑多汁,一啲都唔柴
擺盤精緻

🤤香煎加拿大豬鞍
豬鞍肉質鮮嫩而肉味濃郁
油脂分佈亦平均

🤤芒果糯米飯
糯米飯粒粒充滿椰香
而且芒果大片又夠甜

總體而言環境舒服,菜式好味
香煎加拿大豬鞍
天多利烤雞配雜菜
芒果糯米飯
香煎加拿大豬鞍
天多利烤雞配雜菜
芒果糯米飯
2024-03-23 98 瀏覽
一向都好鍾意食泰國嘢,知道觀塘新開咗一間🇹🇭泰式美食市集「Foodhall By Moon Thai」去試吓啦。🍍菠蘿海鮮炒飯,配料都好豐富,蝦仁、魷魚、提子乾、菠蘿、肉鬆,呢個小朋友好啱食🍛紅咖喱雞,呢個咖喱帶少少辣,好啱喜歡吃辣嘅朋友🍢沙嗲豬肉串燒,串燒唔會燒到乾爭爭,豬肉裏便仲有少少Juicy🍡泰式豬肉丸串,份量好多,一上台,嘩…咁多粒嘅,配泰式甜辣醬好開胃🧋泰式奶茶,唔算太甜都啱香港人口味🥤迷迭香檸檬梳打,清新解渴

🍛紅咖喱雞,呢個咖喱帶少少辣,好啱喜歡吃辣嘅朋友

🧋泰式奶茶,唔算太甜都啱香港人口味
🥤迷迭香檸檬梳打,清新解渴

2024-03-21 75 瀏覽
🎈 地方寬敞 環境寧靜🤫 食物種類多🤩🤩睇左好耐先揀到😆招牌和牛船麵船麵最緊要係湯底 湯濃而不咸😙 和牛油脂分佈平均而且大大塊 一啲都唔吝嗇😜香辣肉碎煎蛋飯香辣肉碎唔止辣 仲有泰國香料既味道👅 好似係泰國食緊咁🤩🤩肉碎份量足夠食兩碗飯😂😂烤香茅豬頸肉豬勁肉相對比出面厚切 肉嫩多汁🫢最鍾意烤到脆邊😎😎 小食首選🤤🤤泰式髒髒奶茶呢杯係無冰 用全凍杯+ 凍奶+凍茶我都唔會因為冰用而令本身奶茶味道淡咗香蕉朱古力pancake 呢個個皮用咗薄餅皮 食落煙靭 香蕉好軟面 應該係烤過
🎈 地方寬敞 環境寧靜🤫 食物種類多🤩🤩睇左好耐先揀到😆

我都唔會因為冰用而令本身奶茶味道淡咗

香蕉朱古力pancake
呢個個皮用咗薄餅皮 食落煙靭
香蕉好軟面 應該係烤過

湊仔有時都要透下氣/•᷅•᷄\Ⳋ放下假依間餐廳真心超正假六日約埋三五知己或者家庭聚會都完全夠哂地方夠哂位⸝⸝⸝♡︎超級闊落寬敞既一間ꪔ̤♡餐廳入到去感覺就係黎#chill 同放鬆【冬陰公湯】HKD 48তততততততততততততত我個人超唔中意芫茜但佢真係整得好好飲個湯酸酸辣辣超開胃【瑪莎曼咖喱雞】 HKD 148ততততততততততততততততত如果唔太食得辣嘅話就揀依款貼近香港人口味好甜好正又有咖喱味點住薄餅送住食我自己可以食完一份【招牌和牛船面】 HKD 118তততততততততততততততত啲牛肉真係和牛無花無假啖啖都超juicy 超淋超有牛味【泰式奶茶】 HKD 38ততততততততততততততত依個要俾5星星叫熱既係因為有拉花超靚•ू♡超好飲必點👍🏻´-然後係甜品時間【椰汁西米糕】 HKD 58তততততততততততততততততত好味♡︎ʾʾ【斑蘭椰汁千層糕】 HKD 58তততততততততততততততততত/⋰依款仲好味ᐕ)ノ\⋱我鍾意呢一款多過西米糕煙煙韌韌❤︎︎ 斑蘭味又濃【香蕉朱古力煎餅】 HKD 58তততততততততততততততততত見到好多人推薦所以叫左一份但係都無其他糕好食

湊仔有時都要透下氣/•᷅•᷄\Ⳋ放下假

瑪莎曼咖喱雞
冬陰公湯
椰汁西米糕+  斑蘭椰汁千層糕
  • 泰式熱奶茶
觀塘好像變化了很多,今曰經過鴻圖道1號,有種似曾相識,但又好陌生的感覺,想當年由高級寫字樓跌落黎變左工廠妹🙈,每天都會經過這裡坐巴士回家,對面好像也是宏利廣埸,但樣子已經改頭換臉了。在宏利廣場一樓新開左個FOODHALL by Moon Thai,入到去完全估唔到會咁大囉!衣度居然有成5000呎😱,容納到超多人呀!裝修風格使用了北歐 Café 的現代簡約格調,暖色系總讓我有種舒適的感覺😌觀塘打工友有福了,Moon Thai 連續五年獲得《米芝蓮港澳版》推介,又係皇室御廚級泰菜,等我來試下乜野係正宗皇室泰國風味先🤤先黎碗泰式經典冬蔭公湯,配有大蝦,酸辣香濃,辣度輕微,岩晒怕辣既我😊之後再食番碗泰式豬肉船麵,湯底非常香濃,加上麵條把湯汁吸收後,非常好味😋主食來碟香辣惹味的馬拉盞炒通菜,鮮嫩多汁的泰式烤雞配上泰式甜酸醬,一點也不膩口。菠蘿海鮮炒飯帶上肉鬆,三隻爽口大蝦,魷魚,臘腸等等,香氣十足,真係百吃不厭😊

2024-03-16 79 瀏覽
羊肉串燒一份有4串,羊肉好Juicy,無咩羊肉蘇味,廚師醃製左好入味,再加上沙嗲醬汁花生味,更加有泰式味道泰式魚餅甜辣香味十足。馬拉盞通菜泰國菜必點菜式。 食落唔會好油、唔會好辣,而且 廚師炒得好有鑊氣,炒得好爽口,再加上泰國特色嘅馬拉盞,咸香惹味!蟹肉炒飯第一次食呢度菜,配料豐富:蛋 、蟹肉 、蔥 等等,廚師炒得乾爽、香氣四溢,令我停唔到口青咖喱雞(另加薄餅)牛肉肉質幼嫩 唔會很老,青咖喱汁香辣濃稠配上 香葉、青檸、咖喱香料.… 。薄餅煎至酥香 配上美味微辣的青咖喱汁及雞肉 令人食到停唔到口,份量十分足夠。鍾意食辣嘅朋友一定鍾意泰式奶茶熱熱飲 茶味更濃泰式奶茶唔太甜 ,味道濃餐廳大約5千多尺,以橙色、和暖大地色澤為主調 再拼黑色調,坐位寬闊舒適、有空間感,劃分左幾個區域..一大班人黎食飯傾偈都無問題,落地大玻璃 增加採光度及空間感。 晚上燈光十分足夠,吊燈射燈的燈光配合令到餐枱上的食物 更有色彩💖。 分左三個取餐吧:地道炒粉麵飯吧、Fusion 漢堡吧、濃香泰式船麵串燒及特色甜品水吧,店員上菜 好貼心🥰

沙嗲羊肉串燒

羊肉串燒

甜辣香味十足。

馬拉盞通菜

青咖喱雞

青咖喱雞(另加薄餅)
牛肉肉質幼嫩 唔會很老,青咖喱汁香辣濃
泰式熱奶茶

青咖喱雞
泰式熱奶茶
  • 馬拉盞炒通菜
2024-03-15 74 瀏覽
#二次光顧依舊好吃😋 呢度環境闊落舒適, 同樣適合多人聚餐 👍🏽今日就同朋友仔過嚟食lunch🍴人均消費 $xx ✅海鮮菠蘿炒飯 💯飯粒分明, 能吃到菠萝的清香, 海鲜分量足✔️✅炭燒豬頸肉有淡淡的碳烤味 入口弹牙,不油腻🤩配上泰式酱汁,多了一份清新感👍🏽✅泰式豬肉漢堡包🍔分量充足 厚切猪肉 有一种泰式冬蔭功味😱🉐👍🏽✅牛肉船麵 非常新鲜嫩滑的牛肉 面条彈牙有味上次食過雞肉船麵好好食, 今次再order 🤩
#二次光顧依舊好吃😋
呢度環境闊落舒適, 同樣適合多人聚餐 👍🏽
今日就同朋友仔過嚟食lunch🍴人均消費 $xx

✅海鮮菠蘿炒飯 💯
飯粒分明, 能吃到菠萝的清香, 海鲜分量足✔️

✅炭燒豬頸肉
有淡淡的碳烤味 入口弹牙,不油腻🤩
配上泰式酱汁,多了一份清新感👍🏽

✅泰式豬肉漢堡包🍔
分量充足 厚切猪肉 有一种泰式冬蔭功味😱🉐👍🏽

✅牛肉船麵
非常新鲜嫩滑的牛肉 面条彈牙有味
上次食過雞肉船麵好好食, 今次再order 🤩
  • 招牌和牛船麵
  • 烤香茅豬頸肉
最近有間新開泰國菜係觀塘區開左,佢嘅地理位置直接係牛頭角地鐵站對面嘅宏利廣場。餐廳嘅色調裝修比人一個好舒適嘅感覺,餐廳亦好大,有好多位置,唔駛怕要等位等好耐👍🏻。呢間地道泰菜Foodhall by Moon Thai以前曾經係上環駐足,亦連續五年獲得《米芝蓮港澳版》推介🌟,一間咁好嘅餐廳都抵不過香港昂貴租金停業嘅命運。今次佢哋重新出發,返嚟帶多啲新創意新美食比大家,不改泰皇御廚主理,結合傳統及 Fusion 創意料理。經營特色:-早餐🥣:方便附近打工仔外帶返公司享用-午餐🍱:主打「美食市集」高效率模式,較為自助晚餐🍲:設有餐桌服務, 放工之後可以同家人享天倫之樂食物種類都好多,泰式粥、金邊粉、多士、咖啡、泰式奶茶特飲、泰式地道炒粉 麵飯類、Fusion 漢堡類、濃香泰式船麵、串燒,甚至係扒類甜品🍧。🦀蟹肉炒飯:蟹肉鮮甜,搭配多種配料炒煮,飯粒鬆軟紮實,食落香口好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟🥩慢煮美國封門柳配新薯:封門柳經慢煮後肉質鮮嫩,新薯食落清甜,整體味道濃郁,有驚喜好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟🐷烤香茅豬頸肉:豬頸肉嫩滑多汁,配搭秘製醬汁口感豐富,切割稍稍偏厚,薄切會更易咀嚼好味指數:🌟🌟🌟🌟🥤泰式奶

經營特色:
-早餐🥣:方便附近打工仔外帶返公司享用
-午餐🍱:主打「美食市集」高效率模式,較為自助
晚餐🍲:設有餐桌服務, 放工之後可以同家人享天倫之樂

🦀蟹肉炒飯

好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟

🥩慢煮美國封門柳配新薯

好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟

好味指數:🌟🌟🌟🌟

🥤泰式奶茶髒髒:比較少見嘅飲品,望落無咩特別,但飲落又好香,甜度亦適中,有興趣嘅可以試下
好味指數:🌟🌟🌟🌟

Foodhall by Moon Thai
📍地址:觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
🕘營業時間:星期一至五:0800 - 2200
星期六: 0900 - 2200
星期日:0900 - 1800

❤️餐廳設有嬰兒椅及兒童餐具

#foodhallmoonthai #moonthai #觀塘美食 #觀塘飲食 #觀塘餐廳 #觀塘餐廳推介 #觀塘Cafe #打卡好去處 #親子餐廳 #泰國風味 #泰式 #北歐風格 #三五知己 #生日餐廳推介 #親子餐廳 #foodie #hkkol #hkrestaurant #hkfood #yummy #foodblogger #hkfoodblog #飲食推介 #crazy媽媽 #missmammy #missmammylove
2024-03-10
🦀蟹肉炒飯
🥩慢煮美國封門柳配新薯
知道牛頭角開左間主打Fusion泰菜美食市集,由泰國御廚精心主理,將傳統泰菜加入Fusion概念😍佔地超過5000呎,以亞熱帶色澤為主軸🌴雲集4大個泰式美食區,Fusion漢堡、泰式地道炒粉麵飯、濃香泰式船麵串燒🍜、特色甜品水吧,中意泰菜既我梗係要一試😋招牌和牛船麵🐮湯底夠哂濃郁,和牛就半生熟🥩口感軟嫩又充滿牛味👍🏻菠蘿海鮮炒飯🍍超足料🤩入面有好多海鮮:蝦,蜆肉、魷魚等仲有菠蘿同肉鬆tim,而且炒得好有鑊氣,超惹味🤤冬蔭功湯香料十足,飲落酸酸辣辣好開胃,入面有兩大隻蝦,肉質幾彈牙,值得一試👍🏻香蕉朱古力煎餅即叫即製,薄餅質地鬆軟,配埋香蕉、煉奶同朱古力醬,絕配,食完超滿足🥰泰式髒髒奶茶入口香濃順滑,唔會好似正宗泰式奶茶咁死甜,反而幾有茶香味,再用奶去沖撞,完美❤️

招牌和牛船麵🐮
湯底夠哂濃郁,和牛就半生熟🥩口感軟嫩又充滿牛味👍🏻

菠蘿海鮮炒飯🍍

冬蔭功湯

泰式髒髒奶茶

2024-03-09
  • 香蕉朱古力煎餅
  • 招牌和牛船麵
2024-03-14 56 瀏覽
依間泰菜絕對絕對值得推薦比大家我已經介紹左好多朋友去試🤣連泰國人都話好正haha😎(真係冇吹大🤥一路寫文一路回味緊)距離地鐵站5分鐘步程 位置尚算方便🚶🏻‍♂️裝修超級靚 忍唔住都打左幾張卡📸叫得food hall 整到真係好似food court咁一個個open kitchen地方大到餐紙要印埋地圖🤣坐位闊落有空間感 同一大班朋友放喺度吹吓水都好舒服🥹食物方面 有傳統泰菜 都有fusion菜式 ✿ 乾炒豬肉河粉 $118 ✿夠晒鑊氣 河粉條條分明但唔油份量好多 豬肉片既比例重 彈牙入味🐷✿ 冬蔭公蝦扁意粉 $128 ✿黎到咁新派既餐廳梗係要試下fusion菜式啦冬蔭公味好出 有別一般冬蔭公湯既酸味 意粉醬帶有番茄既鮮甜🍅意粉掛汁 蝦又多又大隻🦐爽口彈牙✿ 瑪莎曼咖哩雞肉 $148 ✿✿ 煎薄餅 $25 ✿平時我哋嗌咖哩都淨係識嗌紅、黃、青我都係第一次見瑪莎曼咖哩🤣瑪莎曼咖哩黎自泰國南部 同上面3種咖哩味道好唔同主要使用烘烤過既香料 食落香濃唔太辣 香氣十足🥹專登嗌個薄餅蘸黎食 超惹味🤩強推!✿ 香蕉朱古力煎餅 $58 ✿心心念念左好耐既pancake🥰皮薄香脆 入面香蕉熱辣辣 係幸福嘅
依間泰菜絕對絕對值得推薦比大家
我已經介紹左好多朋友去試🤣連泰國人都話好正haha😎
(真係冇吹大🤥一路寫文一路回味緊)

距離地鐵站5分鐘步程 位置尚算方便🚶🏻‍♂️

意粉掛汁 蝦又多又大隻🦐爽口彈牙
瑪莎曼咖哩雞肉

✿ 瑪莎曼咖哩雞肉 $148 ✿
✿ 煎薄餅 $25 ✿
平時我哋嗌咖哩都淨係識嗌紅、黃、青
我都係第一次見瑪莎曼咖哩🤣
瑪莎曼咖哩黎自泰國南部 同上面3種咖哩味道好唔同
主要使用烘烤過既香料 食落香濃唔太辣 香氣十足🥹
專登嗌個薄餅蘸黎食 超惹味🤩強推!

✿ 香蕉朱古力煎餅 $58 ✿

乾炒豬肉河粉
冬蔭公蝦扁意粉
瑪莎曼咖哩雞肉
2024-03-12 58 瀏覽
今次試下呢間由皇室御廚主理既米芝蓮泰菜,餐廳喺宏利廣場入面,裝修採用左落地玻璃窗,十分開揚,空間寬敞明亮,坐得好舒服仲係開放式廚房,見到全部廚師都係泰國人,肯定夠正宗✨泰式豬肉漢堡好特別既Thai style burger,豬柳係打拋豬flavour,無乜肥肉仍好有肉汁!用好有牛油味、甜甜地既brioche夾住,加上辣辣地既泰式青檸魚露味Coleslaw同青咖哩味mayonnaise,夠晒satisfying!不過個meat patties可以稍微加少少肥肉,更順口。✨蟹肉炒飯炒得好有獲氣!飯粒乾身一點也不油膩,但仍粒粒分明!唔單止係面頭,入面都有勁多蟹肉!✨泰式豬頸肉豬頸油燒到焦香,入面既油脂都燒走到7788,所以唔會膩!點埋個酸汁簡直perfectly matched!一口咬落去爆汁!✨泰式奶茶茶底同奶味都夠香濃夠順滑。阿仔都搶住飲左幾啖,個人認爲好飲過泰奶專賣店✨香蕉朱古力煎餅 終於試到!Roti外脆內煙韌又勁有牛油香,加上香甜蕉蕉內餡,食到唔停口!

仲係開放式廚房,見到全部廚師都係泰國人,肯定夠正宗

✨泰式豬肉漢堡
✨蟹肉炒飯