2020-10-26 657 瀏覽
日新月異的咖啡店每天新鮮出爐bagel,日日款式也不一樣,今次選了三款:紫薯卷 $35🍠紫薯份量充足,每一啖都有清甜紫薯味,食得出是無添加人造糖,襯托著少油的煙靭軟包,嚼著感不錯😋伯爵茶麻薯軟包$40☕️茶味較淡沒有茶苦味,麻糬偏軟比較黏,mochi質感滿分,嚼勁十足☺️黑芝麻醬抺茶貝果$40🥯Bagel 比軟包更煙靭,淡淡的抺茶隱約帶有一點回甘的味道,抺茶中和了濃香的芝麻醬,食完口腔不會有膩的感覺😄
日新月異的咖啡店
每天新鮮出爐bagel,日日款式也不一樣,今次選了三款:
紫薯卷 $35
伯爵茶麻薯軟包$40
黑芝麻醬抺茶貝果$40
2020-10-24
  • 紫薯包
2020-10-21 499 瀏覽
在大圍的清新咖啡店入面座位不多大約4-5張枱左右我們點了:日式抺茶麻糬貝果($38)🥯店員細心地烘熱了,外層煙韌、紮實,抺茶味超濃又甘香,入面有我還很愛的麻薯,所以我喜歡這款,吃完很有飽足感。👍🏻👍🏻👍🏻紫薯包($33)🍠也是烘熱了,麵包有小麥香,餡料也十分充足,滿滿的紫薯!不過味道比較淡,也不夠順滑。雖然這款包很受歡迎,但並不是我杯茶。Flat white (忘記價錢😛)咖啡很香濃,但因吃了食物才喝,口味有點混淆了,而且也放涼了,喝不太出咖啡細緻的味道。但份量有點少😝。
在大圍的清新咖啡店
入面座位不多
大約4-5張枱左右

我們點了:
日式抺茶麻糬貝果($38)
🥯店員細心地烘熱了,

紫薯包($33)

Flat white (忘記價錢😛)
2020-10-10 662 瀏覽
呢間💛cafe除左咖啡之外,最出名莫過於由女店主每朝新鮮製作再運到cafe既手工麵包同bagel🥯 佢地販售既款式每個星期都唔同,事前會係ig公告📢話俾大家知個個星期會有邊幾款麵包👩🏻‍🍳.雖然cafe係屋企附近,不過bookmark左成年都未有機會試🙈咁岩上星期見到佢地有芋泥+麻薯+抹茶呢個黃金組合,星期六朝早就等佢地10點開門,無諗過企左陣就越黎越多人黎排隊,就算麵包遲左半個鐘先送到 cafe,門口依然有好多人排等買,都咪話唔誇張😳******************************✨Dirty🥛☕ ($40)凍奶🥛上面espresso shot☕既油脂豐富而濃郁,一開始飲係好nutty既味道,隨後會有花香味🌸慢慢滲出,兩種咖啡風味都幾平衡⚖️ 事後向店主了解過後先知原來呢度選用既咖啡豆係用左兩種唔同處理手法,難怪味道會如此獨特😋-✨Latte☕ ($35)牛奶奶泡綿密幼滑,拉花圖案掛滿咖啡豆既油脂已經無懈可擊🙈製法唔同左,呢杯latte既咖啡味道飲落無dirty咁強烈,層次感明顯少左但依然出色;明明兩杯咖啡都係用同一款espresso shot☕同一款牛奶🥛,但風味可以做到

✨Dirty🥛☕ ($40)

✨Latte☕ ($35)
牛奶奶泡綿密幼滑,拉花圖案掛滿咖啡豆既油脂已經無懈可擊🙈
製法唔同左,呢杯latte既咖啡味道飲落無dirty咁強烈,層次感明顯少左但依然出色;明明兩杯咖啡都係用同一款espresso shot☕同一款牛奶🥛,但風味可以做到不同其實係非常神奇🙈

✨ 芋泥麻薯抹茶包 ($40)
本來對今期呢款麵包充滿期待,試左一啖之後真係失望😑
麵包既抹茶色水係就係好夠🟢,但係只係有好淡既抹茶味,同埋陣抹茶味唔係熟悉既日本抹茶🍵既個種甘香
芋泥內餡係好中式既口味,食落係偏乾既粉狀同咸咸地,而唔係台式芋泥個種綿滑而帶甜既味道,可以想像係鴨腳扎入面個舊芋頭壓碎左咁放入個包入面😓 至於麻糬份量得好少,切開黎睇可以見到只係好薄好薄既一層,加埋好粉既芋泥同無乜抹茶味既包,睇落雖然爆餡,但整體食落無味,個人認為有好大進步既空間🥴

✨蜜汁火方麻糬貝果🥯($45)
加熱後既貝果🥯外皮微微帶脆,包體扎實而Q彈;而呢款貝果以咸香為賣點,內餡用上金華火腿🥩、蜂蜜🍯同麻糬,味道同樣偏向中式食落咸咸甜甜咁,但就比較單一,個人認為唔係好夾貝果🤦🏻‍♀️
可能牽涉到成本因素,內餡相對較少,不過相比上一款麵包,貝果明顯係做得出色
坦白地講用40幾蚊食一個包/貝果🥯,感覺搵代購買台灣包黎食CP值會更高😓
雖然對呢度既麵包🥯頗為失望💔,但咖啡☕️味道出色,值得再訪👌🏻
********************
👧🏻人均消費:$80
😋味道指數:2.5/5 (麵包);4/5 (咖啡)
💰抵食指數:2.5/5 (麵包);3.5/5 (咖啡)
🪑環境指數:3/5
💁🏻‍♀️服務指數:3/5
👍🏻再訪指數:2.5/5 (麵包);4/5 (咖啡)
📍Dear Coffee & Bakery
地址:大圍積運街2-8號海福花園地下22號舖
⏰營業時間:10:00–18:00 (Tue–Sun);
🅞🅕🅕 (Mon)
$80 (早餐)
2020-10-04 646 瀏覽
🇭🇰 < < Dear Coffee & Bakery > > 咖啡出色💛💰 [ $51-$100]👯 [ <15mins ]📍 [ 大圍積運街2-8號海福花園地下22號舖 ]⏰ Mon-Sun ( 10:30-21:00 )☎️ 26820093______________________________1️⃣[ Avocado Toast 🥑] ʜᴋᴅ 78✍🏻 炒蛋有驚喜,又滑又嫩,蛋勁香濃😍牛油果配上feta cheese ,令個包加哂分!不過份量就有啲少,性價比低~🌟推薦指數 6.5/10______________________________2️⃣[ Caramel Hojicha Latte 🍵 ] ʜᴋᴅ 40✍🏻 無諗過會用一個充滿藝術氣息既杯裝住靚咖啡店員拉花超美的!焙茶味濃,會有啖啖焙茶韻味焙茶既甘澀配上奶既香,簡直係100分組分💯🌟推薦指數 8/10______________________________3️⃣ [ Chocolate Bagel 🥯] ʜᴋᴅ 40✍🏻呢個朱古力bagel就有點名過其實了貝果口感有點太煙韌~小編
💰 [ $51-$100]
👯 [ <15mins ]
📍 [ 大圍積運街2-8號海福花園地下22號舖 ]
⏰ Mon-Sun ( 10:30-21:00 )
☎️ 26820093

1️⃣[ Avocado Toast 🥑] ʜᴋᴅ 78
✍🏻 炒蛋有驚喜,又滑又嫩,蛋勁香濃😍
牛油果配上feta cheese ,令個包加哂分!
不過份量就有啲少,性價比低~
🌟推薦指數 6.5/10

✍🏻 無諗過會用一個充滿藝術氣息既杯裝住靚咖啡
店員拉花超美的!焙茶味濃,會有啖啖焙茶韻味
焙茶既甘澀配上奶既香,簡直係100分組分💯
🌟推薦指數 8/10

✍🏻呢個朱古力bagel就有點名過其實了
貝果口感有點太煙韌~小編咬左好耐😅
餡料係黑朱古力,可以再甜多少少~
🌟推薦指數 6.5/10

🥑整體嚟講🥚
等候時間太長了~ 食物唔係特別出色
但咖啡係出色既!!
唔知係咪因為假日黎所以特別多人
會建議大家星期一至五黎試會比較好~

😋好味指數:6/10
🏃回頭指數:6/10
🔎🏷️ #letus九龍 #我要吃掉全世界 #letus咖啡店系列 🔍

▫️ #Yummyfood #hkrestaurant #fooddiary #hkblogger #hkfoodie #foodie #hkeats #foodshare #hkigfood #lifestyle #hkfoodstagram #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodshare #hkdaily #foodiehk #吃貨日常 #香港美食 #coffeehk #美食 #大圍美食 #alldaybreakfast #bagels #美食分享 #chocolatebagel #hojichalatte
Avocado  Toast
Caramel  Hojicha  Latte
Chocolate  Bagel
Avocado  Toast
Caramel  Hojicha  Latte
2020-09-27 449 瀏覽
呢間小店雖然每次都要排長龍而且啲麵包要喺出爐時間嘅時候就去排隊如果唔係嘅話就可能好快會賣晒(但想提醒佢哋出路時間通常都係遲)🤣🤣但佢每星期都有唔同款 又真係好特別因為成日都會有驚喜!手作麵包推薦‼️紫薯牛油軟包 超多紫薯餡再加上柔軟既麵包 真係想encore😋另外開心果抹茶bagel🍵🥯Bagel口感煙韌度岩岩好 😍抹茶同開心果味超濃郁💯不過如果想坐低食嘅話可能要預再多少少時間因為如果坐滿左嘅話都要等幾耐先有枱!
呢間小店雖然每次都要排長龍
而且啲麵包要喺出爐時間嘅時候就去排隊
如果唔係嘅話就可能好快會賣晒
(但想提醒佢哋出路時間通常都係遲)🤣🤣

但佢每星期都有唔同款 又真係好特別
因為成日都會有驚喜!

手作麵包推薦‼️
紫薯牛油軟包 超多紫薯餡
再加上柔軟既麵包 真係想encore😋
另外開心果抹茶bagel🍵🥯
Bagel口感煙韌度岩岩好 😍
抹茶同開心果味超濃郁💯

不過如果想坐低食嘅話可能要預再多少少時間
因為如果坐滿左嘅話都要等幾耐先有枱!

2020-09-20 546 瀏覽
今日係星期日 我同男朋友去咗大圍食嘢 唔少人推介呢間嘅麵包同bagel🥯幾好食 所以心思思過嚟試吓 我哋大概三點到咗 目測外面有三對情侶等緊入座 店外有幾張凳俾人坐住等 我鍾意佢店外感覺簡約 不過喺烈日當空之下都幾曬🥵最後等咗75分鐘先有得入座😦 等緊途中都不斷有人買外賣同排隊 自然會覺得呢間嘅食物質素有返咁上下 先會受到附近街坊同其他人慕名而來🤔店內有四張枱 坐滿晒大概可以坐13個客人 店員態度唔錯 送餐速度亦都幾快 我哋嗌左一個抹茶醬麻糬bagel同埋一個伯爵茶麻糬卷我哋一食嗰兩個包 即時好失望抹茶醬麻糬bagel: 4/10 🤨咬落去好硬 同其他嘅bagel口感好唔同 個bagel嘅顏色係綠色 不過真係一啲綠茶味都食唔出 餡料嘅份量好似有d少 同埋真係太硬同冇味 可能加熱d比我哋會好d伯爵茶麻糬卷: 1/10🤢呢個咬落去成陣番梘味 又係一d伯爵茶嘅味都冇 冇味都唔緊要但係嗰陣番梘/香精(?)/唔天然嘅味真係好難頂 食多兩啖 麻薯嘅甜味就蓋過其他味 真係食唔落肚等咗咁耐竟然食到呢啲質素嘅嘢真係有啲嬲嬲地🤬出嚟嘅時候都見到有五六個人排緊隊 可能係咖啡定係其他食物吸引佢哋嚟 但係如果係

我哋一食嗰兩個包 即時好失望

抹茶醬麻糬bagel: 4/10 🤨

伯爵茶麻糬卷: 1/10🤢

等咗咁耐竟然食到呢啲質素嘅嘢真係有啲嬲嬲地🤬出嚟嘅時候都見到有五六個人排緊隊 可能係咖啡定係其他食物吸引佢哋嚟 但係如果係想食bagel或其他包 咁我就覺得完全唔值等咁耐🤢

大圍好出名嘅cafe,呢度嘅 Bagel 人人都讚不絕口,所以真係要來試吓!一早未開門,就已經有人排緊隊,真係好誇張啊!好彩我排第一😛😛不過佢啲麵包都要大約10:30至11:00先有得供應,所以唯有飲住杯咖啡慢慢等啦!每星期嘅麵包款式都會唔同,今日試咗三款,其餘兩款因為係有南瓜同番薯,我唔係好鍾意呢兩隻味,所以我就冇試啦!🔸黑朱古力麻薯貝果𝐝𝐚𝐫𝐤 𝐜𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐛𝐚𝐠𝐞𝐥 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐦𝐨𝐜𝐡𝐢 $𝟒𝟎 (𝟒.𝟐/𝟓)朱古力味濃郁,麵包好有口感,朱古力醬同麻薯,食落口完全唔似全素,真係好好味!🔸日式雜菌芝士貝果 𝐦𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐦𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐡𝐞𝐝𝐝𝐚𝐫 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐛𝐚𝐠𝐞𝐥 $𝟒𝟓 (𝟒.𝟑/𝟓)勁多蘑菇同芝士,呢個配搭永無錯的,呢個仲正😋😋 🔸紫米乳酪抹茶軟包 𝐛𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐛𝐮𝐧 $𝟒𝟎 (𝟒/𝟓)呢個好特別,因為中間係紫米同忌廉芝士,呢個配搭好新鮮,真係好特別!𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐜𝐚𝐩 𝐦𝐨𝐜𝐡𝐚 $𝟒𝟓 (𝟑.𝟗/𝟓)比平時嘅mocha多咗一層泡沫奶,估唔到咁神奇,幾特別!😻𝐟𝐥𝐚𝐭 𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞 $𝟒𝟎 (𝟑
𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐜𝐚𝐩 𝐦𝐨𝐜𝐡𝐚 $𝟒𝟓 (𝟑.𝟗/𝟓)
比平時嘅mocha多咗一層泡沫奶,估唔到咁神奇,幾特別!😻
𝐟𝐥𝐚𝐭 𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞 $𝟒𝟎 (𝟑.𝟗/𝟓)
2020-09-12 380 瀏覽
某日既lunch時段,唔係好知自己想食乜,走去望下聞名已久嘅Dear Coffe & Bakery搵下輕食。本身自己係好鐘意食Bagel,材料簡單冇太多附加品,口感又好好,外面煙煙un,內裡軟軟彈彈咁⋯拉門入店,地方少少,左右兩邊兩張小枱分別已有女性朋友各據聊天,我就行前3步已經到收銀櫃枱,右手邊就是玻璃廚櫃,直接選購當天提供嘅麵包款式。本身係想食100%紫薯包,但當日已經沒有,所以選擇咗一個網上冇人介紹過嘅蒜蓉芝士Bagel($35)。要求加熱,返回辦公室立即品嘗!麵包口感如我所想的煙un有口感😋咪道嚟講都係好唔錯,係用咗cream cheese 混蒜蓉,唔會太濃食完有種膩既感覺,算是享受!

2020-09-06 492 瀏覽
大概兩年前去過dear coffee & bakery 食brunch 雖然價錢唔平但係真係好好食,事隔兩年今日再去一嘗~ 點知完全大失所望本身早餐款式已經唔多,得三個,我自己就揀咗呢個green breakfast, 份量真係好細,全部都係蔬菜,有翠玉瓜,蘑菇,蕃茄同埋生菜絲~ 另外仲有橙,炒蛋同埋一小塊多士。味道正常冇驚喜,份量真係好少,一個女仔都食唔飽,重點係收得好貴,呢Set要$88(?) 唔知自己食咗啲乜...朋友第2分就點左煙三文魚bagel~ 呢份令我哋覺得驚訝!成set$98(?)就只有一個原味貝果配兩塊煙三文魚.... 味道又係正正常常冇特別,bagel有韌勁 都Ok, 但係份量真係好少... 兩個女仔share兩個set係完全唔夠飽 收得咁貴又咁細份,但係食物質素又唔覺得有咩咁特別,冇下次

Green  breakfast

Smoked  salmon  bagel

收得咁貴又咁細份,但係食物質素又唔覺得有咩咁特別,冇下次
2020-09-05
2020-08-30 363 瀏覽
紫薯包 $33每咬一啖都有紫薯蓉,份量好足😋而且唔會太甜,食得出冇人造添加劑。麵包鬆軟得黎外皮亦幾脆口👍🏻黑芝麻乳酪軟包 $35呢個包亦好足料,香濃嘅芝麻蓉同滿滿嘅乳酪充斥口腔🤤🤤麵包同樣鬆軟得黎有好重嘅牛油香😌但食得多會覺得漏,所以同朋友或另一半share就啱啱好喇👍🏻朱古力紅酒雪梨撻 $48朱古力味非常濃又唔會太甜🍫🍫但就唔會特別有紅酒雪梨嘅味。撻底唔會腍曬,尚算脆口。Iced Mocha $43朱古力同咖啡嘅味平衡得幾好,唔會搶咗另一邊嘅味道👍🏻👍🏻奶嘅份量亦適中,最怕飲到啲奶味過重嘅。
紫薯包 $33
麵包鬆軟得黎外皮亦幾脆口👍🏻

黑芝麻乳酪軟包 $35
呢個包亦好足料,香濃嘅芝麻蓉同滿滿嘅乳酪充斥口腔🤤🤤

朱古力紅酒雪梨撻 $48
朱古力味非常濃又唔會太甜🍫🍫但就唔會特別有紅酒雪梨嘅味。
撻底唔會腍曬,尚算脆口。

Iced Mocha $43
2020-08-29 330 瀏覽
今次要介紹嘅餐廳係位於大圍嘅 Dear Coffee & Bakery,係一間主打麻糬貝果嘅咖啡店。店內嘅面積唔算大,我哋前前後後都光顧咗三次,而每一次都係要排隊,可見其人氣程度。如果想試嘅話可以考慮避開高峰時段或選擇外賣。Dear Coffee & Bakery is located in Tai wai, specializes in mochi bagels. Since the store is not large in area, we have to queue for all of our three visits. If you would like to try this restaurant, we recommend you to avoid peak hours or choosing takeaway.◾️紫薯包 (Sweet Potato Bun) $33紫薯嘅味道係天然嘅甜味,配上質感軟熟嘅包身好襯,食完感覺唔會好膩。It has a naturally sweet flavour of sweet potato, which matches well wi
紫薯包 (Sweet Potato Bun) $33

It has a naturally sweet flavour of sweet potato, which matches well with the soft textured bun. You will not feel greasy after tasting it.
◽️
抹茶紅豆麻糬貝果 (Mochi Bagel with Matcha and Red bean) $45

抹茶嘅味道帶濃烈嘅甘香,而配上紅豆亦減去少量抹茶嘅苦澀味道。麻糬嘅質感頗煙韌,而且份量唔少,為貝果錦上添花。
The matcha brings a strong aroma, and the bitterness of matcha is neutralized when paired with red beans. The texture of the mochi is quite chewy and with a large portion.
◾️
黑朱古力麻糬貝果 (Dark Chocolate Mochi Bagel) $40

用上黑朱古力令朱古力味更為濃郁,內裡更帶少量流心嘅感覺,份量十足。
Dark chocolate is used to give a richer flavour. The chocolate inside tastes similar to chocolate lava.
◽️
雙色麻糬紅棗貝果 (Mochi bagel with red dates) $38
紅棗帶出微甜嘅香氣,內裡嘅麻糬煙韌黏身,好有滿足感。
The red dates give a slightly sweet aroma and the mochi is sticky and satisfying.
◾️
伯爵茶朱古力 (Earl Grey Chocolate) $45
依杯飲品則較普通,可以分別品嘗到伯爵茶同朱古力嘅味道,但兩者味道未能好好揉合。
The drink is less prefered. We can taste both the flavour of earl grey and chocolate, but they just simply could not complement each other.
◽️
無花果阿里山蜜香紅茶 (Dried fig & honey black tea) $40
無花果同蜂蜜嘅甜味帶出一種清新嘅感覺,味道唔會太濃。
The sweetness of fig and honey gives a refreshing taste of the drink.
Dear Coffee & Bakery
📍大圍積運街2-8號海福花園地下22號舖
📍Shop 22, G/F, Holford Garden, 2-8 Chik Wan Street, Tai Wai
#fooodninja_hk_taiwai
#photoninjasis
2020-08-27 177 瀏覽
好耐之前去咗呢間cafe 知道啲包係自家製所以就好想試下 但因為太耐之前去 叫咗既兩杯咖啡我已經唔記得咩名(*꒦ິ³꒦ີ)不過包我仲記得 我地叫咗紫薯包同抹茶醬麻薯貝果 兩款都好好味!(。◕ ∀ ◕。)紫薯包唔係好甜 我幾中意至於抹茶醬麻薯貝果有好濃既抹茶味 有抹茶既苦甘味 都好正呀(≧ω≦)

紫薯包唔係好甜 我幾中意
#200816感恩的尾二貝果😛啲牙的貝果人氣越來越高 莫說是想吃的口味 連手工麵包早就會售光 真的要碰碰運氣🤫.<#抹茶 黑芝麻麻糬貝果 $45> 抹茶包體依舊苦香味出 嗒到最後會釋出回甘味☺️外皮韌度十足 需大力撕扯🥯鳥眼密集 焗熱後變得更脆更韌🤤芝麻麻糬內餡很讚😍大約包滿70% 比例恰到好處☺️芝麻不太甜 帶烤香味🤤麻糬煙韌拉絲帶糯香😞完全是我的菜🥯🤤..📍 @dear.coffee.bakery #DearCoffee&Bakery (大圍)大圍積運街2-8號海福花園地下22號舖#justeat_💛#justeat_日式#justeat_大圍#justeat_麵包 #justeat_cafe #justeat_素食 #hkig #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodporn #fotdhk #hkgirl #igfood #igfoodie #foodpics #foodlover #foodie #foodporn #topfoodnews #bestfoodhongkong #良心小店 #大圍美食 #貝果 #支持小
#200816
<#抹茶 黑芝麻麻糬貝果 $45> [170g]

📍 @dear.coffee.bakery
#DearCoffee&Bakery (大圍)
大圍積運街2-8號海福花園地下22號舖
#justeat_💛
#justeat_日式
#justeat_大圍
#hkig #hk #hkfood #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodporn #fotdhk #hkgirl #igfood #igfoodie #foodpics #foodlover #foodie #foodporn #topfoodnews #bestfoodhongkong #良心小店 #大圍美食 #貝果 #支持小店 #matcha
2020-08-15
外賣自取
2020-08-08 423 瀏覽
呢間以自家製烘焙新鮮麵包出名既cafe一直想試好耐,為表誠意,我真係一早去等佢開門見openrice寫開門時間係10點,去到10:15仲未開門,但門外已經有條人龍,我個刻個心沈左一沈,因為店舖好細,得十幾個位,我都心知不妙,岩岩到我真係滿座,要等下輪,所以最後我揀了外賣😔抹茶黑豆貝果Bagel外層係比較深既綠色,食到好濃既抹茶味,入面餡料有黑豆,成個包非常煙韌有咬口,真係少d牙力都唔得呀Iced Latte見到好多奶呀,以為奶味好重啦,但飲落都幾濃咖啡味,有d surprised,仲幾好飲㖭紫薯麻糬軟包餡料底層係麻糬,上層係紫薯蓉,甜度是來自天然既紫薯味,所以甜度不算好甜,我鍾意,餡料非常足料呢度既麵包價錢一d都唔平,大圍黎講真係算貴,味道亦都無我預期咁突出,不過非常飽肚,整體都算不錯

Iced Latte
Iced  Latte

外賣自取
Iced  Latte
紫薯麻糬軟包
🐰去左好多次先去到食呢間黃店嘅🍞🍞😭 💛-1️⃣「抹茶醬麻糬貝果🥯💚($40)」大推薦!麻糬有咬口 貝果煙靭度超高⬆️⬆️⬆️超重超有份量 重點係抹茶味濃到有回甘!入面仲有抹茶餡🍵!Matcha paste & mochi matcha bagel is highly recommended! The bagel is super chewy, so as the mochi! There is matcha paste inside to enrich the matcha flavour!-2️⃣「薑黃日本南瓜軟包🎃($35)」麵包咬落超級超級鬆軟 有淡淡薑黃香味🤤中間有大pat日本南瓜蓉🇯🇵夾唔夾就見仁見智 但略貴🤧The turmeric soft bun with Japanese pumpkin is soft and moist with a slight aroma of turmeric. The cp value is not as high as the bagel.-3️⃣「Latte White☕️($35)」有淡淡咖啡香味拉花好靚 但唔算好值得試🙈👅 has a delicat
🐰去左好多次先去到食呢間黃店嘅🍞🍞😭 💛
3️⃣「Latte White☕️($35)」有淡淡咖啡香味拉花好靚 但唔算好值得試🙈👅 has a delicate latte arts but the taste is normal.
⚠️:每人最少要叫一樣食物或者飲品minimum charge per person is one item/ 包款個個星期會唔同this is the menu of this week only/ 唔好似小編咁 大家要check完時間日子先好去check the opening hour before you go!(last pic)🥴