2022-05-19 119 瀏覽
夜晚想搵個環境好啲既餐廳同朋友食個飯就諗起coti the bistro,大家叫左兩個主食share,仲一人叫左一個是日精選蛋糕豪華週末早餐酵母麵包 - 麵包夠哂脆,上面應該係一粒粒既牛油果同蕃茄,感覺健康雞扒 - 肉質嫩滑,size合適煙三文魚 - 新鮮美味,仲有煙肉係底襯托松露炒蛋 - 松露味好足而且好平均咁分布係炒蛋上蜜瓜 - 爽甜多汁煎慢煮西冷配薯條及沙律薯條新鮮可口炸脆,薯味亦足非常美味牛扒叫左五成熟,厚度適中肉味足而且多汁,如果可以再嫩滑啲就更perfect 是日精選蛋糕 - 芝士蛋糕質感軟滑,可以配埋旁邊既淡忌廉同芝士味都好夾鮮忌廉朱古力 (凍)朱古力味濃郁,加上鮮忌廉既幼滑,係我朋友超喜愛既飲品果皮冰糖檸檬冷泡茶淡淡的果皮味唔會太甜,有點回甘,岩哂唔鐘意飲咁甜既朋友仔好耐無黎過,menus好似有啲唔同左,多左全日早餐呢一類,選用既配搭都唔錯

豪華週末早餐
雞扒 - 肉質嫩滑,size合適
煙三文魚 - 新鮮美味,仲有煙肉係底襯托
松露炒蛋 - 松露味好足而且好平均咁分布係炒蛋上
蜜瓜 - 爽甜多汁

煎慢煮西冷配薯條及沙律
薯條新鮮可口炸脆,薯味亦足非常美味

是日精選蛋糕 - 芝士蛋糕
質感軟滑,可以配埋旁邊既淡忌廉同芝士味都好夾
是日精選蛋糕

鮮忌廉朱古力 (凍)
朱古力味濃郁,加上鮮忌廉既幼滑,係我朋友超喜愛既飲品
鮮忌廉朱古力 (凍)

果皮冰糖檸檬冷泡茶
淡淡的果皮味唔會太甜,有點回甘,岩哂唔鐘意飲咁甜既朋友仔
果皮冰糖檸檬冷泡茶

2022-05-16
是日精選蛋糕
2022-05-17 76 瀏覽
之前食過 Coti the Bistro d 野食吾錯,今次專程去九龍灣企業廣場的分店試下。🥰我哋叫左煎慢煮西冷配薯條及沙律、法式燉煮羊膝、甜品就係Tiramisu窩夫、焦糖香蕉窩夫。最後仲order咗左天然蜂巢咖啡及棉花糖朱古力熱飲。😍西冷牛扒口感一流,7成熟,油脂分布平均而且牛味濃沃,薯條炸到金黄色熱炙炙,點埋茄汁食好正。😋羊膝就燉得好諗,一d羶味都冇,連埋特製醬汁食夠惹味,而且有意粉配,食得好滿足。😋而2個窩夫都即叫即整,保持 熱辣辣的温度,好好味,一個配Tiramisu好有法式感覺,另一個就配焦糖香蕉夠晒fresh。😋棉花糖朱古力表面有個好cute嘅卡通圖案,大小朋友最鍾意。而天然蜂巢咖啡有原舊天然蜂蜜,微蜜蜂甜,加上意式咖啡原來好夾,值得推薦。👍

2022-05-16 57 瀏覽
Rainy Sunday 🌧 .今日睇新聞又話疫情可能有第七波 真係沒完沒了🫠依家趁風平浪靜既時候出多次街 食多幾間餐廳🥲今日去咗九龍灣覓食🏭mega box附近其實有好多餐廳 因為周遭都係商業大廈 所以假日人流較少👥烤慢煮BBQ豬肋排 $128我哋坐低就見到隔離枱食緊pork ribs 覺得好似好好食咁,所以都叫咗份,份量頗大,配埋薯條同沙律,醬汁另上,豬肋骨烤得啱啱好,好易咬開,唔似其他餐廳咁,咬到牙酸都未咬得開🫦煎慢煮西冷配薯條及沙律 $188 我哋叫咗五成熟,黎到又幾大塊啵,肉質好juicy,但唔會太生,佢個特製醬汁簡直畫龍點睛,同豬肋骨個醬汁唔同,點咗更能突出牛扒鮮味🥩是日精選蛋糕 $32 想食甜品叫咗個cheesecake,佢menu個窩夫賣相都好靚,不過我哋實在太飽,就叫咗個蛋糕仔食,芝士味好濃,唔算太甜,可以一試🍰棉花糖朱古力 $42佢個拉花好靚啊 大家可以swipe 去最後一張相睇😚😚用兩粒棉花糖當係兩隻腳咁🐱🐶
Rainy Sunday 🌧

烤慢煮BBQ豬肋排 $128

煎慢煮西冷配薯條及沙律 $188

是日精選蛋糕 $32

棉花糖朱古力 $42
2022-05-15 49 瀏覽
今日在九龍灣逛街購物,順便在附近吃午餐,於是來到這家出名的Coti the Bistro Cafe,假日時間都頗多人,幸好很快便可以入座。Weekend brunch menu 款式選擇很多,很吸引,套餐包有餐湯,蒜蓉包和飲品。是日餐湯及蒜蓉包羅宋湯清甜美味,帶微辣,材料豐富,有蔬菜和牛肉粒。蒜蓉包是用上新鮮蒜蓉粒,入味而可口,香脆惹味。是日沙律新鮮沙律菜配上白蘿蔔,爽脆多汁,清甜美味,醬汁酸酸甜甜。豪華週末早餐套餐十分豐富,有黑松露炒滑蛋,煙三文魚,煎雞扒,牛油果配香脆麵包,沙律菜,蜜瓜等,令人吃不停口。炒滑蛋滑溜香甜,雞扒嫩滑多汁,特別是蜜瓜,清甜多汁,很清新。煎慢煮西冷配薯條及沙律牛扒很大塊,慢煮令肉質更嫩滑鬆軟,牛肉味濃郁,入口油脂香味散發。薯條香脆美味,即叫即炸。美式咖啡(凍)咖啡味道香醇濃郁,冰凍可口。冷壓蘋果汁蘋果味道很濃郁,清甜美味。提拉米蘇窩夫和焦糖香蕉窩夫窩夫是千層酥的口感,鬆軟美味,牛油味道出色,口感很特別,比一般厚實的窩夫更美味。香蕉面有香脆焦糖,嫩滑香甜,提拉米蘇咖啡味道香濃,奶沫口感香滑。

是日餐湯及蒜蓉包
羅宋湯清甜美味,帶微辣,材料豐富,有蔬菜和牛肉粒。
蒜蓉包是用上新鮮蒜蓉粒,入味而可口,香脆惹味。

是日沙律
新鮮沙律菜配上白蘿蔔,爽脆多汁,清甜美味,醬汁酸酸甜甜。

美式咖啡(凍)
咖啡味道香醇濃郁,冰凍可口。

冷壓蘋果汁
蘋果味道很濃郁,清甜美味。

提拉米蘇窩夫和焦糖香蕉窩夫
2022-05-15 50 瀏覽
🌟Deluxe Weekend Breakfast ($118)呢份weekend breakfast好豐富,入面既每一款食材都相當用心。例如唔係普通炒蛋而係松露炒蛋,而且松露味好香!雞扒亦都相當出色😍 雞皮焦脆,肉汁完全鎖係肉入面,咬開超juicy,真係好好食。仲用酵母麵包🥯脆脆地再上既牛油果醬🥑加咗啲檸檬汁好夾,好fresh好開胃,個麵包都好讚👍🏼 其餘既煙三文魚,煙肉,沙律,哈密瓜🍈都唔錯,份量唔少。Slow-cooked beef sirloin steak with fries and salad($188)唔知係咪慢煮過嘅關係,西冷牛扒🥩焦香味就少啲,不過就好林身,而且牛肉味都幾出。脂肪比例都唔錯,唔會太肥,個醬都唔會太重,帶小小微甜。薯條🍟即炸就好香脆,仲配少少沙律🥗,減輕啲罪惡感喇😆Daily cake: basque burnt cake ($32)芝士味🧀好重,質感唔會太實,同坊間嘅basque burnt cheesecake差唔多👍🏼Tiramisu waffle ($88)有一杯tiramisu同waffle,個waffle超驚喜,平時食開既好多時候係偏硬,呢

Tiramisu waffle ($88)
有一杯tiramisu同waffle,個waffle超驚喜,平時食開既好多時候係偏硬,呢到既係超鬆脆,係有種牛角包🥐整出黎既感覺🧇 ,真係切開到入口都好脆同酥化。Tiramisu咖啡味好濃同都幾creamy,估唔到將waffle點啲tiramisu食又幾match喎。

Flat white ($38) | Matcha latte ($42)
咖啡☕️正常發揮,而杯matcha latte好好飲!抺茶味🍵好rich,rich得黎同啲奶係融合都好好,唔會抹茶同奶分層咗。

😗我weekend去同平日個餐牌有小小唔同,如果平日去仲平啲添,係九龍灣返工嘅打工仔可以考慮吓😋

2022-05-15 43 瀏覽
今日同老友聚舊, 約了在我公司附近的#cotithebistro, 平時都有食下中午餐,今次就嘗嘗晚餐啊。晚上的環境氛圍比中午幽靜,而且坐得舒服😌。 🍝法式燉煮羊膝配意粉,煮得很軟腍的羊膝,用叉子便可以輕鬆取出,肉質很嫩滑,香濃多汁拌意粉食很好吃。🥩慢煮安格斯西冷配薯菜,蠻大的一塊牛扒,叫了7成熟度剛好,烤得好香,肉嫩肉汁豐富,拌菜有沙律菜同粗薯條,薯條炸得酥脆香口。🍰芝士蛋糕, 帶有淡淡芝士味,味道清新夠軟滑, 輕甜的合我口味。🧇提拉米蘇窩夫,2塊即制的窩夫外帶點脆,內裏軟淋的,窩夫上加埋提拉米蘇忌廉一併入口,好味😋。我點了杯紅豆鮮奶咖啡☕️,有細小的玫瑰片花瓣,紅豆味清甜,不需額外再加糖,又飲到咖啡嘅味道。老友叫了天然蜂蜜咖啡,說蜂蜜很香且滋潤,不錯啊。@coti.hk

老友叫了天然蜂蜜咖啡,說蜂蜜很香且滋潤,不錯啊。

@coti.hk
2022-05-14
2022-05-13 52 瀏覽
< Coti the Bistro > 😋🎀 豪華週末早餐 💰118🎀Deluxe Weekend Breakfast 有 酵母麵包,雞扒,煙三文魚,松露炒蛋,哈蜜瓜。 蛋好夠滑,配松露👍。麵包上有牛油果🎀慢煮64ºC 溫泉蛋卡邦尼意粉 💰88🎀Carbonara with Slow-cooked Egg溫泉蛋混合意粉後,更Creamy,味道不錯🎀烤慢煮BBQ豬肋骨 💰128🎀Roasted Slow-cooked BBQ Spare Ribs豬肋骨都易切開,可分倒5條倒。燒烤醬豬肋骨惹味,都易起骨,好快食完一條有餐湯,蒜蓉包。磨菇湯味道濃😋 是推薦的西餐之一。3款都😋。餐廳在Megabox附近,如果食完之後會搭mtr,仲可拍$2,搭mtr減$2
< Coti the Bistro > 😋

🎀 豪華週末早餐 💰118
🎀Deluxe Weekend Breakfast

🎀慢煮64ºC 溫泉蛋卡邦尼意粉 💰88
溫泉蛋混合意粉後,更Creamy,味道不錯

🎀烤慢煮BBQ豬肋骨 💰128
豬肋骨都易切開,可分倒5條倒。
燒烤醬豬肋骨惹味,都易起骨,好快食完一條

有餐湯,蒜蓉包。磨菇湯味道濃😋

是推薦的西餐之一。3款都😋。
  • 慢煮64ºC 溫泉蛋卡邦尼意粉
  • 豪華週末早餐
  • 烤慢煮BBQ豬肋排
2022-05-10 50 瀏覽
Coti The Bistro餐廳裝修以灰色配合木材元素,燈光柔和,典雅舒服,大部分係卡位,座位夠寬敞Weekend套餐送餐湯,今次係蕃茄濃湯酸酸甜甜幾開胃,仲有蒜蓉包真係有粒粒蒜蓉,勁香蒜味🧄.🌀全日早餐伴牛角包 $98全日早餐係我嘅all time favourite🙌🏽🍳炒蛋滑溜份量又夠多,必備嘅仲有煙肉🥓薯餅、沙律🥗同蕃茄🍅🥐牛角包酥脆,入面夾住cheese更加滋味,以呢個價錢份量都合理😋.🌀溫泉蛋卡邦尼意粉 $88溫泉蛋十分吸引,64度慢煮🥚有點溏心蛋嘅感覺,特別creamy,以蛋黃混合意粉,忌廉味中帶蛋香意粉掛汁🍝口感唔錯,配料有煙肉同菇菌,感覺豐富.🌀提拉米酥窩夫 $88Tiramisu 同窩夫係分開上,tiramisu咖啡味濃厚,窩夫🧇外面脆裡面煙韌,趁熱食好正.🌀芝士蛋糕 $32今日嘅蛋糕係巴斯克芝士蛋糕,幾有驚喜❤️芝士味香濃,蛋糕質感實淨得嚟夠滑夠creamy,頗有水準👍🏽.🌀咖啡果皮茶配蜜糖 $52第一次飯配搭咁特別嘅咖啡,咖啡微甘,滲出陣陣微酸嘅果皮香,另外有蜜糖可以根據個人口味添加🍯
Coti The Bistro

🌀全日早餐伴牛角包 $98

全日早餐係我嘅all time favourite🙌🏽
🍳炒蛋滑溜份量又夠多,必備嘅仲有煙肉🥓薯餅、沙律🥗同蕃茄🍅

🌀溫泉蛋卡邦尼意粉 $88

意粉掛汁🍝口感唔錯,配料有煙肉同菇菌,感覺豐富
🌀提拉米酥窩夫 $88

🌀芝士蛋糕 $32

今日嘅蛋糕係巴斯克芝士蛋糕,幾有驚喜❤️
🌀咖啡果皮茶配蜜糖 $52

2022-05-08 854 瀏覽
平時去九龍灣只會在德福或淘大兩處覓食,今次卻來到企業廣場,皆因友人在附近返夜學,所以清楚知道這裏有乜好嘢食。今晚竟然帶我來到一間咖啡店,岩晒我!開放式門口,燈光柔和,睇落蠻有情調。座位分兩邊,有一行二人圓枱及三行四人卡座。我們來到只是五點多,暫時食客不多,故可安排坐梳化卡座,寬敞闊落,坐得舒適。看看各份menu,有All day menu、Drinks menu 和Desserts ,選擇不算多。******************************友人一向喜歡食牛,點了一客煎慢煮西冷配薯條及沙律 Slow-cooked Beef Sirloin Steak with French Fries and Salad ($148)。西泠厚度適中,外表深啡亮澤。煎慢煮果然不同,雖指定七成熟,內肉仍呈鮮粉紅,並沒有流出血水,正合我們心意。肉質挺腍嫩,邊位連帶着一層甘香油潤的脂肪和煙煙韌韌的肉筋膜,最吸引我。牛味香濃,即使不蘸上所配備的牛肉醬汁也很美味。薯條香噴噴,條條炸至金黃,色澤平均,外微脆內粉綿,並不油淋淋,滿有薯香,再蘸些茄醬更好味。還有新鮮清爽的雜沙菜新鮮清爽,配上鮮甜爆汁的車厘
看看各份menu,有All day menu、Drinks menu Desserts ,選擇不算多。
煎慢煮西冷配薯條及沙律
薯條香噴噴,條條炸至金黃,色澤平均,外微脆內粉綿,並不油淋淋,滿有薯香,再蘸些茄醬更好味。還有新鮮清爽的雜沙菜新鮮清爽,配上鮮甜爆汁的車厘茄,淋上份量剛好的醋汁,清新開胃。
蒲燒鰻魚飯
我這個魚痴當然揀蒲燒鰻魚飯 Grilled Japanese Eel with Rice ($88),以原條鰻魚上枱,夠晒吸晴!鰻魚沾滿鰻魚醬,色澤亮麗,面頭灑滿紫菜絲和甘香的芝麻,旁邊還配了醬油雞蛋、日式漬蘿蔔和花菇。
蒲燒鰻魚飯
鰻魚相當墜手,挺有份量。鰻魚肉嫩帶少少柔韌,味道香濃,跟粒粒圓潤的米飯同吃就是最佳配搭,再吃些酸咪咪的爽脆漬蘿蔔以中和魚的油膩感,配搭合宜。雞蛋味道有少少鹹香,若然是溏心蛋的話,相信賣相和味道會更吸引。
焦糖香蕉窩夫
飯後甜品不能少,最近大熱的窩夫當然是牛角酥窩夫,這客焦糖香蕉窩夫Caramel & Banana with Waffle ($78)也是以牛角酥變成窩夫,再配上幾條焦糖香蕉,份量好足,兩人共享就岩晒。
焦糖香蕉窩夫
窩夫烘得金黃帶些焦燶,切開分半時發出脆响,雖壓至見不到酥皮的層次,但咬下去那挺香脆,且滿有牛油香,帶些香甜。焦糖香蕉也吸引,香蕉面有一層金黃的焦糖薄脆,味道更香甜美味。
奶醬啡
來到咖啡室當然要嘆返杯咖啡,這裏的咖啡選擇挺多,仲好有特色添!奶醬多就食得多,奶醬啡 Milk & Peanuts Coffee ($48)就第一次見,單單賣相就好有驚喜!用花生碎和朱古力醬圍繞整個杯邊,而朱古力醬就溶化在杯身,賣相很美! 趁暖笠笠就馬上呷一口,先嚐到花生香,繼而就有奶的香甜,再來是咖啡的香濃,味道沒有所吃的奶醬多咁甜,岩晒我口味。最喜歡是邊喝邊吃到花生碎粒,多份口感,不錯!
棉花糖朱古力
友人受不了咖啡,故點了杯棉花糖朱古力 Marshmallow Chocolate ($42),賣相一流!朱古力面拉畫了一隻小熊,再以兩粒棉花糖做小熊的腳板,可愛得很!棉花糖慢慢溶入暖暖的朱古力中,喝時嚐到香濃的朱古力之餘,還有棉花糖的香甜,真係令人甜入心。
今次走遠一點來到這間舒適咖啡室,令我相當滿意,看來日後不用單單在德福和淘大覓食,四處搵搵,必有新發現。
2022-05-06
2022-05-08 72 瀏覽
全筋西冷全牛筋扒原塊吐返出黎 平時硬到似香口膠我都吞到 呢塊真係損汁,肉都落唔到肚 188蚊真係唔值。。。中哂伏本身食第一舊已經知出事 問職員,職員回答塊扒上面係筋下面係用 切開就ok… 點知。。。逐舊咬完都係全筋。。個薯條、餐湯、餐包都ok 最好食係芝士蛋糕 如果轉營做蛋糕店我應該會再黎 多謝職員細心提醒我小心走光👍🏻牛扒問題在於公司入貨質素 絕對唔係職員問題 見到咁少人黎都明點解。。係我以為鋪頭咁靚會好啲 我蠢姐
全筋西冷全牛筋扒

多謝職員細心提醒我小心走光👍🏻

牛扒問題在於公司入貨質素 絕對唔係職員問題
見到咁少人黎都明點解。。係我以為鋪頭咁靚會好啲 我蠢姐
2022-05-08
母親節
2022-05-05 63 瀏覽
2022.05.05月頭當然要約老闆👨🏼去食午餐🥣今日天氣好舒服🙂所以行左去呢間餐廳食西餐🍴餐廳lunch time座無虛席😗超受打工仔既歡迎👏🏻提拉米蘇咖啡☕️一睇個樣就知無得輸🫶🏻上面果層無tiramisu 🤎d cream 超香濃又滑身🤍食完一半可以將餘下一半攪拌飲用🥰超SweetFlat White🤍☕️雖然無拉花睇!但係咖啡好香滑!日式🇯🇵紅酒🍷燉牛肉🐮飯🍚燉牛肉好大舊🤣好入味!配日本珍珠米!成件事昇華左⭐️夏日有機雞胸沙律🥗 色彩繽紛🌈除左有粉嫩雞胸肉🐔仲有新鮮沙律菜、蕃茄仔、蜜桃🍑、粟米粒🌽配橄欖油MIX埋一齊口感好豐富🙂是日餐湯🥣粟米忌廉湯🌽唔會太厚身既感覺😬兩個人今餐加埋都係三百💰
2022.05.05

月頭當然要約老闆👨🏼去食午餐🥣
今日天氣好舒服🙂所以行左去呢間餐廳食西餐🍴

餐廳lunch time座無虛席😗超受打工仔既歡迎👏🏻

提拉米蘇咖啡☕️

Flat White🤍☕️
雖然無拉花睇!但係咖啡好香滑!

日式🇯🇵紅酒🍷燉牛肉🐮飯🍚
燉牛肉好大舊🤣好入味!配日本珍珠米!成件事昇華左⭐️

夏日有機雞胸沙律🥗

是日餐湯🥣
粟米忌廉湯🌽唔會太厚身既感覺😬

兩個人今餐加埋都係三百💰

2022-04-07 61 瀏覽
難得放假嘅時候,好想搵個地方好好休息一下,於是就同朋友揀咗呢一間餐廳食!真係不得不介紹嘅就係呢一度嘅蒲燒鰻魚飯,大大條嘅蒲燒鰻魚飯都只係$98一碟,非常之抵食!而且呢度嘅鰻魚汁真係好香,而且鰻魚亦都非常之鮮甜!再配合埋呢度嘅流心蛋一齊食用嚟撈飯真係冇得輸呀!

再配合埋呢度嘅流心蛋一齊食用嚟撈飯真係冇得輸呀!
同同事lunch去左呢間位於九龍灣企業廣場既Coti the Bistro餐廳裝修高貴典雅舒服🎈以木系為主調🪑而大部分為卡位設計座位夠哂寬敞👍🏻♡ 是日餐湯雜菜湯幾足料 · 但調味略略重手左少少♡ 甜椒汁慢煮香脆雞腿肉($88)一上枱好想原隻雞腿拎起食🤣雞皮烤到脆身✨而肉質係超級嫩滑juicy💦甜椒汁以為係辣辣地但其實甜甜地 · 帶水果甜味🍎而旁邊仲有薯仔沙律同雜菜沙律🥗♡ 軟殼蟹蟹肉拌飯($98)賣相好吸引✨滑蛋好似被咁蓋左係飯上面🍳而滑蛋淋上明太子醬再放上軟殼蟹🦀口感同味道都配搭得唔錯💯♡ 半乾蕃茄雞肉意粉($76)望落以為好清淡但食落好香辣惹味🌶炒意粉唔會好油🍝而雞肉份量夠哂多配埋乾蕃茄意粉一齊食個調味又幾出色👍🏻♡ 玫瑰普洱冷泡茶($36)玫瑰味淡左少少🌹不過以冷泡既普洱茶黎論個回甘味幾香濃☕️♡ 果皮冰糖檸檬冷泡茶($36)入口好香陳皮味 · 好舒服既茶飲✨༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:估唔到商業中心有間幾高質既西餐廳仲要坐得幾舒服而冷泡茶幾有驚喜 · 絕對可以一試☺️
同同事lunch去左呢間

而大部分為卡位設計
座位夠哂寬敞👍🏻

♡ 是日餐湯
雜菜湯幾足料 · 但調味略略重手左少少

♡ 甜椒汁慢煮香脆雞腿肉($88)
一上枱好想原隻雞腿拎起食🤣
雞皮烤到脆身✨
而肉質係超級嫩滑juicy💦
甜椒汁以為係辣辣地
但其實甜甜地 · 帶水果甜味🍎
而旁邊仲有薯仔沙律同雜菜沙律🥗

♡ 軟殼蟹蟹肉拌飯($98)
賣相好吸引✨
滑蛋好似被咁蓋左係飯上面🍳
而滑蛋淋上明太子醬
再放上軟殼蟹🦀
口感同味道都配搭得唔錯💯

♡ 半乾蕃茄雞肉意粉($76)
望落以為好清淡
但食落好香辣惹味🌶
炒意粉唔會好油🍝
而雞肉份量夠哂多
配埋乾蕃茄意粉一齊食
個調味又幾出色👍🏻

♡ 玫瑰普洱冷泡茶($36)
玫瑰味淡左少少🌹
不過以冷泡既普洱茶黎論
個回甘味幾香濃☕️

♡ 果皮冰糖檸檬冷泡茶($36)
入口好香陳皮味 · 好舒服既茶飲✨

小小總結:
估唔到商業中心
有間幾高質既西餐廳
仲要坐得幾舒服
而冷泡茶幾有驚喜 · 絕對可以一試☺️
今日同朋友諗住行megabox下午順便係Coti the bistro 亨用lunch 😙之前係鑽石山食過3次原來九龍灣都有架!位於企業廣場一期一樓,一上去就見到😆😆叫咗西冷配薯條沙律7x熟,同溫泉蛋卡邦尼意粉然後我又點左 😂無計我既最愛朋友叫左蜜桃茶餐廳設計係我鐘意既格調🥰暗色係,但好舒服!坐得都舒服😌上餐速度好快👍🏻首先黎左個前菜沙律先😋西冷牛肉係薄身所以建議可以既話5x熟應該仲正(比你地睇下佢既顏色先)最近勁鍾意無論食飯定意粉都要加隻溫泉蛋😋😋然後將蛋同意粉撈勻一齊食😆每次黎我都必點Tiramisu Coffee🤭個人真係太鍾意Tiramisu Hahaa 所以去到邊只要間野有就加少少分🤣

今日同朋友諗住行megabox
之前係鑽石山食過3次
原來九龍灣都有架!
位於企業廣場一期一樓,一上去就見到😆😆

叫咗西冷配薯條沙律
7x熟,同溫泉蛋卡邦尼意粉
然後我又點左

😂無計我既最愛
朋友叫左蜜桃茶

餐廳設計係我鐘意既格調🥰
暗色係,但好舒服!坐得都舒服😌

上餐速度好快👍🏻
首先黎左個前菜沙律先😋

西冷牛肉係薄身
所以建議可以既話5x熟應該仲正
(比你地睇下佢既顏色先)

最近勁鍾意
無論食飯定意粉都要加隻溫泉蛋😋😋

然後將蛋同意粉撈勻一齊食😆

每次黎我都必點Tiramisu Coffee🤭
個人真係太鍾意Tiramisu Hahaa
所以去到邊只要間野有就加少少分🤣

• 提拉米蘇咖啡
2022-03-04 71 瀏覽
午市時段非常多人,本來以為比較偏僻的COTI THE BISTRO竟然那麼受歡迎!環境十分舒適,食物不貴又fancy,所以我偶爾就來chill一次午餐有一份沙律/湯點了沙律🥗有蘋果,番茄🍅仔,雜菜,加上沙律油醋,非常正點鰻魚飯$88一整條鰻魚加上燒汁,鰻魚肉厚實多肉味道甜而好吃😋骨也不多也不刺口,配飯吃超好味!加配一隻溏心蛋,又再多些蛋白質,很不錯蕎麥茶的蕎麥炒過,濃郁又帶焦香,超正的日式茶🍵!

午餐有一份沙律/湯
點了沙律🥗有蘋果,番茄🍅仔,雜菜,加上沙律油醋,非常正點

鰻魚飯$88

加配一隻溏心蛋,又再多些蛋白質,很不錯

蕎麥茶的蕎麥炒過,濃郁又帶焦香,超正的日式茶🍵!