2024-02-25 24 瀏覽
中環Brunch推薦”COSHA”,偏離鬧市,環境寧靜舒適,啱晒鍾意靜靜地咁嘆個早午餐,咖啡不錯,另外略嫌凍朱古力冇乜朱古力味(看看圖片顏色應該feel到)。Spicy Vodkatoni 辣蕃茄忌廉汁芝士脆煙肉通心意粉,每粒通心意粉都沾有濃郁醬汁,帶點辛辣之餘帶有一種很特別的味道,超級好食。Chicken mustache超大塊希臘乳酪香炸雞扒,外脆內juicy,仲有我最愛嘅牛油果酸種麵包配蜜糖芥茉醬,水波蛋火箭菜沙律配薯角。📍Cosha (中環)中環伊利近街61號地舖

Spicy Vodkatoni

Chicken mustache

📍Cosha (中環)
2024-01-29 54 瀏覽
平時去開中環SOHO區主要都係食西餐,今次朋友話要約我食cafe。經過長長嘅扶手電梯,終於到達我哋今次嘅目的地「Cosha」,室內用左白灰色嘅雲石和木質設計,簡約又舒適。Good Day 3.0 $149正所謂有All day breakfast先係good day,今次3.0嘅升級版有煙肉、香腸、水波蛋、酸種麵包、薯餅、啡蘑菇、牛油果、鷹嘴豆、串茄和火箭菜。我自己係最鍾意佢哋嘅薯餅,會比出面嘅更加香脆又綿密。 Crispy Gee $148炸雞同埋窩夫都係我嘅最愛,但係加埋一齊又會點呢?佢地依款炸雞用左乳酪醃製,所以特別香脆又Juicy。另外牛角包窩夫都係新鮮焗製,送到上嚟都熱辣辣架。至於飲品方面,我就介紹可以試吓佢哋嘅Smoothies-Fairy Berry 同埋Gram Latte,打卡都好靚㗎。Cosha (中環)中環伊利近街61號地舖

Good Day 3.0 $149

Crispy Gee $148

Cosha (中環)
2023-11-26 120 瀏覽
走到中環半山嘅伊利近街 有唔少酒吧同異國美食小店林立🍴而我每次經過都被呢間奶茶色系嘅文青cafe☕️餐廳主打全日早餐同smoothie等輕盈食品🌿令食客可以稍稍遠離鬧市嘅繁忙 悠閒地享受咖啡與美食☺️✨️Good Day 2.0 $148好豐盛而足料啲全日早餐🌤平時唔太好Sourdough嘅我 意外地被呢個麵包收服咗🥖酸度較溫和 而外皮脆而內裏帶少少煙韌口感😋另一款出色嘅係煙肉 係煎至焦香而脆卜卜🥓炒滑蛋亦帶好香嘅牛油香🧈牛油果同煙三文魚份量好足夠🥑我同另一位女仔朋友本身唔太肚餓 所以兩個人share都好飽肚呢😉✨️Croissant French $99分數:🌕🌕🌕🌕🌕呢個Croffle真係要比滿分💯新鮮出爐熱辣辣的croffle🥐外層沾上了糖漿而保持香脆度💥內層唔會太硬 保持酥鬆口感❤️‍🔥另配的藍莓醬和忌廉一啲都唔會太甜 分別帶果酸同奶香🫐中和croffle的甜🍬同一般街邊店/葵廣嘅出品冇得比🤫整體配搭真係好滿足而唔覺膩😊令人好放鬆嘅文青咖啡店☕️雖然只是中午時分衝衝趕來食個輕盈午餐🍴但係我同朋友都有一種被治癒嘅感覺💫每款食材都有用心處理 出品被我想象中好太多了🤩亦覺得會有回頭再訪嘅可能 希

✨️Good Day 2.0 $148
Good Day 2.0

✨️Croissant French $99
分數:🌕🌕🌕🌕🌕

Croissant French

令人好放鬆嘅文青咖啡店☕️雖然只是中午時分衝衝趕來食個輕盈午餐🍴但係我同朋友都有一種被治癒嘅感覺💫每款食材都有用心處理 出品被我想象中好太多了🤩亦覺得會有回頭再訪嘅可能 希望下次試更多菜色😉

2023-11-22
Good Day 2.0
  • Good  Day  2.0
  • Croissant french
從悠閒嘅富山🏔️同下呂溫泉♨️ 返嚟忙碌嘅香港冇耐已經要差一差電 😮‍💨🪫.中環 猶其蘇豪一帶集中咗不同食肆 中西餐廳 cafe 走到上伊利近街意外地遇上一處綠洲 🏝️鋪面外面感覺清新 有種遠離繁囂嘅感覺正好適合星期日嘅步伐 #chillin #weekendvibes.Cosha 走澳洲風格自由隨心 laid back 嘅步調cosy嘅氣氛令人想放慢腳步食一個滿足嘅brunch .餐廳無論店內擺設 到食材選擇方面 都十分講究擺盤用心 令客人食慾大增之餘好打卡able 📸📸.🍳 Simon Egg SourdoughSmoked salmon配以poached egg 同sourdough 特別在於店鋪自家製嘅lemon mayo 比一般以cream cheese配煙三文魚更加zesty 更加清新🧇 Croissant French甜品控必試😍😍由牛角包嘅麵團整成窩夫淋上海鹽焦糖醬同埋脆脆睇到滿滿嘅焦糖已經令人好期待甜度剛剛好 亦唔會覺得膩🍹Fair Berry Smoothie 🍹Mango Hill Smoothie兩款smoothies都以超足料新鮮水果加上yogurt加上店主講明唔
從悠閒嘅富山🏔️同下呂溫泉♨️

滿足又有營😌😌😌

2023-11-13
  • Crossiant  French
2023-11-14 78 瀏覽
One of the owner lived in Australia 🇦🇺 for quite some time and the owner brought some Australian-style culinary culture to Hong Kong 🇭🇰 COSHA’s brunch menu is vibrant and they specialize in smoothies too ❤️ 將Ausie style 嘅飲食文化帶落黎香港🇭🇰係香港唔算多COSHA 就係其中一間啦~Brunch 相對地會色彩繽紛,仲主打smoothie ✌🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ ℂ𝕣𝕚𝕤𝕡𝕪 𝔾𝕖𝕖 𝟙𝟜𝟝 𝕖𝕩𝕥𝕣𝕒 𝕙𝕒𝕤𝕙 𝕓𝕣𝕠𝕨𝕟 +𝟙𝟡 𝕐𝕠𝕘𝕦𝕣𝕥-𝕞𝕒𝕣𝕚𝕟𝕒𝕥𝕖𝕕 𝕗𝕣𝕚𝕖𝕕 𝕔𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟, 𝕔𝕣𝕠𝕗𝕗𝕝𝕖, 𝕡𝕠𝕒𝕔𝕙𝕖𝕕 𝕖𝕘𝕘. 𝕒𝕧𝕠𝕔𝕒𝕕𝕠, 𝕙𝕠𝕦𝕤𝕖𝕞𝕒𝕕𝕖 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕚 𝕞𝕒𝕪𝕠 希臘乳酪香炸雞扒,牛角包窩夫,水波蛋,牛油果,自家製香辣蛋黃醬 ✨ 𝕋𝕣𝕖𝕒𝕥 𝔻𝕒𝕪 𝟙𝟙𝟝 𝕊𝕔𝕣𝕒𝕞𝕓𝕝𝕖 𝕖𝕘𝕘, 𝕤𝕒𝕦𝕥𝕖𝕖𝕕 𝕜𝕒𝕝𝕖 & 𝕓𝕣𝕠𝕔

將Ausie style 嘅飲食文化帶落黎香港🇭🇰
係香港唔算多
COSHA 就係其中一間啦~

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ ℂ𝕣𝕚𝕤𝕡𝕪 𝔾𝕖𝕖 𝟙𝟜𝟝
𝕖𝕩𝕥𝕣𝕒 𝕙𝕒𝕤𝕙 𝕓𝕣𝕠𝕨𝕟 +𝟙𝟡

✨ 𝕋𝕣𝕖𝕒𝕥 𝔻𝕒𝕪 𝟙𝟙𝟝

𝕊𝕔𝕣𝕒𝕞𝕓𝕝𝕖 𝕖𝕘𝕘, 𝕤𝕒𝕦𝕥𝕖𝕖𝕕 𝕜𝕒𝕝𝕖 & 𝕓𝕣𝕠𝕔𝕔𝕠𝕝𝕚, 𝕤𝕠𝕦𝕣𝕕𝕠𝕦𝕘𝕙. 𝕡𝕦𝕞𝕡𝕜𝕚𝕟 𝕙𝕦𝕞𝕞𝕦𝕤. 𝕗𝕖𝕥𝕒 𝕔𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖, 𝕡𝕠𝕞𝕖𝕘𝕣𝕒𝕟𝕒𝕥𝕖
香滑炒蛋,羽衣甘藍,西蘭花,酸種麵包,南瓜豆泥.菲達芝士,紅石榴
✨ 𝕃𝕪𝕔𝕙𝕖𝕖 𝕋𝕒𝕟𝕘𝕠 𝟞𝟝
𝕃𝕪𝕔𝕙𝕖𝕖, 𝕞𝕒𝕟𝕘𝕠, 𝕡𝕚𝕟𝕖𝕒𝕡𝕡𝕝𝕖, 𝕪𝕠𝕘𝕦𝕣𝕥, 𝕓𝕒𝕟𝕒𝕟𝕒

✨ ℙ𝕦𝕣𝕡𝕝𝕖 𝕃𝕪𝕔𝕙𝕖𝕖 𝕊𝕠𝕕𝕒 𝟜𝟡
2023-11-13 70 瀏覽
Weekend 去咗中環半山,搵到間好chill好舒服的cafe食lunch。餐廳門口係落地大玻璃,好光猛,連背景音樂都好relax🥰Chicken Mustache $145賣相睇落好精緻,一層層咁好有層次😍炸雞扒份量好大塊,雞皮炸得好脆,切開有聲,雞肉好juicy又夠厚身🤤水波蛋切開會流心,雞扒蘸蛋漿更好食😆佢的蜜糖芥末醬唔辣唔攻鼻,都幾好食,蘸薯角好正。火箭菜應該調過味,可能加咗檸檬汁?🤔️酸種麵包正常發揮,一樣都係咁硬🤣Matcha Latte $46抹茶味好濃郁🤩超鍾意咁濃味的matcha latteCosha (中環)中環伊利近街61號地舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

Chicken Mustache $145

Matcha Latte $46
抹茶味好濃郁🤩超鍾意咁濃味的matcha latte

Cosha (中環)

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2023-10-29 112 瀏覽
所謂小店,餐廳的面積真的有限,如服務友善的話就會變成親切友善的店舖。餐廳的位置在伊利近街的盡頭,靠近星巴克,記憶中在疫情前出來的人多,大家都四周找位置喝咖啡,現在找位置是容易多了。在設計簡約的餐廳內,菜式簡單,但色彩鮮艷,提升食欲,加上蔬果配搭豐富,食物營養價值亦高。萬聖節期間,菜式還加上萬聖節特色擺設,非常可愛。炸雞薯條面包,陳列和裝飾都很吸引,炸雞雖肥,但陳列樣子不錯,令不少人作優先選擇。缺點是點餐必須自行到收銀處,就算你行動不便,店內都不會提供特殊服務!
萬聖節期間,菜式還加上萬聖節特色擺設,非常可愛。
2023-09-17 170 瀏覽
Cosha係前空姐空少經營,奶黃式裝修,座位唔多,枱與枱之間闊落。原來個名都有意思,係Coffee+Shisa,朝早飲啡、夜晚食shisa。*Smashed Avo Dough $98蜜糖酸種麵包烘脆但唔會乾,因為有牛油果所以腍得快啲,但冇蜜糖/發酵酸種味。牛油果壓成果蓉,順滑又保留到顆粒感,撒上Feta芝士、開心果碎,多一層奶香+口感。最有趣係香脆金菇,脆得嚟又幾夾牛油果蓉喎。Crispy Gee $142酸種麵包做底,放上半個切片牛油果、一大塊希臘乳酪香炸雞扒、水波蛋。組合實冇輸,但炸雞扒很一般,外皮脆但好厚,仲有啲離肉,肉質唔夠嫩、冇乜肉汁。配搭自家製香辣蛋黄醬,好惹味,配炸雞又好夾。Super strawberry $62士多啤梨+士多啤梨乳酪+香蕉唔係好粉紅,所以士多啤梨味都唔重,香蕉味多啲。*Piccolo $36size很好,咖啡味>>奶香,正常發揮。
Smashed Avo Dough $98
Smashed Avo Dough

Crispy Gee $142
Crispy gee

Super strawberry $62
士多啤梨+士多啤梨乳酪+香蕉
唔係好粉紅,所以士多啤梨味都唔重,香蕉味多啲。
Piccolo $36
size很好,咖啡味>>奶香,正常發揮。
Latte
2023-09-10
Smashed Avo Dough
Latte
好耐之前已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ咗呢間奶油白ᴄᴀꜰᴇ@ᴄᴏꜱʜᴀ位於中環半山 主打澳式風格嘅輕食食物配搭創新得黎擺盤亦都好精緻 無論主食、甜品定飲品都非常高質(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴍᴜꜱᴛᴀᴄʜᴇ ‣ $𝟙𝟜𝟝♡呢個係餐廳新出嘅ɪᴛᴇᴍ 有啲似佢地嘅招牌 ᴄʀɪᴘꜱʏ ɢᴇᴇ都係有用咗希臘乳酪做炸漿嘅炸雞扒 外皮炸得好脆之餘 食落甜甜地好特別 雞肉仲好嫩滑而上面嘅水波蛋一切開啲蛋漿就爆曬出黎流心效果100分ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )唯獨係ꜱᴏᴜʀᴅᴏᴜɢʜ有少少硬 但整體都好有驚喜.ᐟ❀ ᴄʀᴏꜱꜱɪᴀɴᴛ ꜰʀᴇɴᴄʜ ‣ $𝟡𝟡 ♡呢個ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ都算係呢度ꜱɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ嘅甜品有三細塊嘅ᴄʀᴏꜰꜰʟᴇ 口感超級酥脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)配埋上面嘅ʀɪᴄᴏᴛᴛᴀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ同自家製藍莓醬好滿足❀ ꜰʟᴀꜱʜ ɢʀᴇᴇɴ ‣ $𝟞𝟝 ♡❀ ꜰᴀɪʀʏ ʙᴇʀʀʏ ‣ $𝟞𝟚兩杯ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ賣相都好靚 味道好ꜰʀᴇꜱʜ (*´˘`*)ꜰʟᴀꜱʜ ɢʀᴇᴇɴ用咗綠色蔬果飲落會多少少青草味ꜰᴀɪʀʏ ʙᴇʀʀʏ就會莓味較重 相對甜啲

好耐之前已經ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ咗呢間奶油白ᴄᴀꜰᴇ
@ᴄᴏꜱʜᴀ位於中環半山 主打澳式風格嘅輕食
食物配搭創新得黎擺盤亦都好精緻
無論主食、甜品定飲品都非常高質(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒
Chicken  Mustache

❀ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴍᴜꜱᴛᴀᴄʜᴇ ‣ $𝟙𝟜𝟝♡
都係有用咗希臘乳酪做炸漿嘅炸雞
外皮炸得好脆之餘 食落甜甜地好特別 雞肉仲好嫩滑
而上面嘅水波蛋一切開啲蛋漿就爆曬出黎
流心效果100分ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )
唯獨係ꜱᴏᴜʀᴅᴏᴜɢʜ有少少硬 但整體都好有驚喜.ᐟ

Chicken  Mustache
Crossiant  French
Flash  Green
  • Croissant french
Been wanting to try out Cosha for a while now and finally got round to it! This Aussie-style cafe specialises in vibrant brunch plates that aren’t only perfect for the gram but taste amazing too! ☀️ Pic 1️⃣: 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗩𝗼𝗱𝗸𝗮𝘁𝗼𝗻𝗶 - $128 hkd 🍝🌶️ — This was SO good! I feel like a lot of cafe pasta dishes can be a hit or miss sometimes, so I’m glad this one came through 😉 The chili cream sauce was really tasty and well seasoned. It wasn’t overly spicy and had the perfect consistency too, ensuring that each b

— This was SO good! I feel like a lot of cafe pasta dishes can be a hit or miss sometimes, so I’m glad this one came through 😉 The chili cream sauce was really tasty and well seasoned. It wasn’t overly spicy and had the perfect consistency too, ensuring that each bite would be coated with a good amount of sauce. Not to mention, the rigatoni was well cooked with a chewy, al-dente texture. Loved the pan fried crispy bacon bits on top which added a lovely smoky, savoury flavour to the dish. The shaved parmesan cheese added that extra boost of savouriness too.

Pic 2️⃣: 𝗚𝗼𝗼𝗱 𝗗𝗮𝘆 𝟮.𝟬 - $148 hkd 🍳🥓🥑 🍅
— Very decent all-day breakfast plate that gets the job done. All the elements on here were well executed and tasty. Scrambled eggs were creamy and smooth, and veggies tasted fresh and were well seasoned. The sourdough slice was pretty good too as it had a hint of sweetness and fruitiness to it which went well with all the savoury elements.

Pic 3️⃣: 𝗚𝗿𝗮𝗺 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 (𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗣𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼) - $55 hkd 🍵
— Was pretty excited to try out this combination as I’m a huge fan of both separately, but was a bit disappointed as I couldn’t taste the pistachio at all! This just tasted like a regular matcha latte with pistachio bits on top at a higher price tag 🥲

Pic 4️⃣: 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼 - $40 hkd ☕️
— Not bad, but the coffee was a bit too acidic for my palate.
Spicy  Vodkatoni
Good  Day  2.0
2023-09-08 79 瀏覽
位於中環半山的Cosha澳洲風Cafe 奶油色的Shopfront 比人舒服柔和嘅感覺店內坐位不多但不會擠逼坐得舒服| Crispy Gee | $145雞扒香脆唔乾好juicy 配埋水波蛋 + 牛油果Yum Yum 😋 | Croissant French | $99依個牛角包窩夫 絕對推介👍🏻牛油味香噴噴 酥脆口感配上自家制syrup & 藍莓醬讚 讚 讚👍🏻| Flat White | $40📍61 Elgin St, Mid-Levels

位於中環半山的Cosha

配上自家制syrup & 藍莓醬
讚 讚 讚👍🏻

| Flat White | $40

📍61 Elgin St, Mid-Levels

Bookmark咗好耐,經常有個迷思覺得呢啲小店食扒未必好得,但嗰晚要去中環搵朋友,就book定枱試下。之前見到日頭嘅相,鋪面都比較光猛,但嗰晚去到,有啲燈光明顯調暗,營造返扒房嘅氣氛。當晚都座無虛席,有客人嘗試walk in都被告知無位。餐廳夜晚只有一個Menu ,只係得扒可以選擇。🥗前菜係一個凱撒沙律,味道、食材正常,有一樣比較特別嘅係兩個人share一碟沙律嘅。🅰️ Aussie Premium Angus Rib Eye 💰298/p.p🅱️ Aussie M6 Wagyu Striploin Rib Eye 💰398/p.p扒嘅供應只有呢兩款,兩款都試吓啦😋點知肉眼口感實在太硬😣和牛油脂同肉味好平衝,比較好。但最驚喜嘅係配菜!除咗有仼添嘅炸薯條之外,個烤南瓜係我食過最好食㗎🥹超甜又淋,好食!🥤餐飲要咗可樂,好似加$12。最後店員話因為出餐慢咗送咗個牛角包窩夫比我地,雖然我地兩個都唔覺得好慢😂但都接受左佢嘅好意🤣🤣上面加咗砂糖去夾,令口感同味道都多一層次👍🏻

🥤餐飲要咗可樂,好似加$12。

📍中環澳洲風cafe‼️• 皮脆肉嫩炸雞排😋 -- Cosha☕️•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_中環#pigfoodiexhk_cafe==========================Bookmark咗呢間cafe有一段時間,上星期就同咗好耐冇見嘅@eatwithbaobao一齊去試吓😋cafe裝修簡約舒適,擺咗啲植物擺設🍀------------------------------⭐️Chicken Mustache $148 (4.3/5)面頭係好大塊嘅希臘乳酪香炸雞排同水波蛋😋雞扒皮脆肉嫩,加埋蛋黃醬好夾!🥰底下嘅火箭菜解膩一流~酸種包嘅包體都幾有咬口~·⭐️Croissant French $98 (4.5/5)Croffle外皮酥脆,內裡略帶煙韌,牛油香濃郁😍加埋自家製嘅藍莓醬、ricotta Cheese蜜糖味道香甜!😋如果可以加埋雪糕食應該會更滿足😋·⭐️Wakey Caramel (4.3/5)Caramel blend, dates, milk, banana, yogurt, coffee $65呢杯

#pigfoodiexhk_中環
#pigfoodiexhk_cafe
==========================

⭐️Wakey Caramel (4.3/5)

呢杯嘅焦糖咖啡味幾濃郁亦唔會過甜👍幾鍾意底下加入紅棗粒,增添口感~

⭐️ Flash Green (4.5/5)
Avo, Kale, pineapple, apple, banana,
cucumber, lemon, mint $65

呢個真係估佢唔到,幾有驚喜!😆飲落清新微甜,完全唔會有草青味👍🤪
整體嚟講食物同飲品有一定水準~環境舒適幾啱同朋友嚟chill下🤪
賣相:3.8/5
地址:中環伊利近街61號地舖
前往方法:中環站D2出口
1K
2023-07-31 589 瀏覽
呢間餐廳其實bookmark咗一段時間,估唔到拖下拖下而家先嚟。咖啡店位於中環伊利近街,落住細雨嚟到,都有唔少客人。咖啡店以淡黃色為主調,店內簡潔明亮而且算寬敞。開放式廚房設計,煮食嘅時候都唔會話好大陣味。呢度主打brunch,全日早餐、酸種麵包、牛角包窩夫、acai bowl等都有,定價$99-148。飲品有咖啡,非咖啡類有茶、果昔、牛奶等,一律單點。Croissant French $99下午茶時間嚟,點咗一甜一鹹,牛角包窩夫擺盤幾精緻的。一份三件,口感幾酥脆,厚身帶啲柔韌感。跟咗ricotta cheese同唔係太甜嘅藍莓醬,算不錯吃。蜜糖會另上,加少少已經好夠Chicken Mustache $145另外點咗飽腹感比較強嘅炸雞扒酸種麵包,視覺效果滿分,好澎湃咁。希臘乳酪炸雞扒外皮硬脆,層皮有明顯嘅甜味,幾香口的,唔會皮肉分離。雞肉未至多汁,幸好跟咗一兜仔自家製嘅蜜糖芥末醬,點嚟食幾好味酸種麵包兩片,略嫌偏薄身同埋硬。Pineapple Cobbler $48Flash Green $65呢杯係好健康嘅果昔,以牛油果、羽衣甘藍、菠蘿、蘋果、香蕉、青瓜等製成。

飲品有咖啡,非咖啡類有茶、果昔、牛奶等,一律單點。

Croissant French $99

Chicken Mustache $145

酸種麵包兩片,略嫌偏薄身同埋硬。
Pineapple Cobbler $48

Flash Green $65

2023-07-20 184 瀏覽
勁熱嘅下午喺中環Soho食lunch, 只係想輕食,所以揀間cafe…all day breakfast 好豐富,牛油果係highlight, 成碟fresh晒,冇咗油膩感…super strawberry smoothie 好冰涼,好解渴,夏天飲真係可以救一命…avocado 嗰杯冇咁冰,但我有牛油果就得🤣最後食埋個cosha bowl, 係生果+granola+yogurt, 質感同冰凍程度都似雪糕,但又冇食雪糕嘅罪惡感,仲好飽肚😋 好正但要注意職員比較chill, 食物要等得耐啲
但要注意職員比較chill, 食物要等得耐啲