1K
2023-07-31 591 瀏覽
呢間餐廳其實bookmark咗一段時間,估唔到拖下拖下而家先嚟。咖啡店位於中環伊利近街,落住細雨嚟到,都有唔少客人。咖啡店以淡黃色為主調,店內簡潔明亮而且算寬敞。開放式廚房設計,煮食嘅時候都唔會話好大陣味。呢度主打brunch,全日早餐、酸種麵包、牛角包窩夫、acai bowl等都有,定價$99-148。飲品有咖啡,非咖啡類有茶、果昔、牛奶等,一律單點。Croissant French $99下午茶時間嚟,點咗一甜一鹹,牛角包窩夫擺盤幾精緻的。一份三件,口感幾酥脆,厚身帶啲柔韌感。跟咗ricotta cheese同唔係太甜嘅藍莓醬,算不錯吃。蜜糖會另上,加少少已經好夠Chicken Mustache $145另外點咗飽腹感比較強嘅炸雞扒酸種麵包,視覺效果滿分,好澎湃咁。希臘乳酪炸雞扒外皮硬脆,層皮有明顯嘅甜味,幾香口的,唔會皮肉分離。雞肉未至多汁,幸好跟咗一兜仔自家製嘅蜜糖芥末醬,點嚟食幾好味酸種麵包兩片,略嫌偏薄身同埋硬。Pineapple Cobbler $48Flash Green $65呢杯係好健康嘅果昔,以牛油果、羽衣甘藍、菠蘿、蘋果、香蕉、青瓜等製成。

飲品有咖啡,非咖啡類有茶、果昔、牛奶等,一律單點。

Croissant French $99

Chicken Mustache $145

酸種麵包兩片,略嫌偏薄身同埋硬。
Pineapple Cobbler $48

Flash Green $65

2023-07-20 186 瀏覽
勁熱嘅下午喺中環Soho食lunch, 只係想輕食,所以揀間cafe…all day breakfast 好豐富,牛油果係highlight, 成碟fresh晒,冇咗油膩感…super strawberry smoothie 好冰涼,好解渴,夏天飲真係可以救一命…avocado 嗰杯冇咁冰,但我有牛油果就得🤣最後食埋個cosha bowl, 係生果+granola+yogurt, 質感同冰凍程度都似雪糕,但又冇食雪糕嘅罪惡感,仲好飽肚😋 好正但要注意職員比較chill, 食物要等得耐啲
但要注意職員比較chill, 食物要等得耐啲
又到weekend去cafe hopping嘅時間😛 因為之後想去港島區嘅博物館行下,所以今次target喺中環半山腰SOHO區內嘅Cafe👉🏼 𝐂𝐎𝐒𝐇𝐀,我地幸運地坐到最後一張空枱😆米白色嘅店面乾淨利落,店內亦以白色、溫和嘅色調為主,亦有綠葉擺設🌿🌱 俾人一種清新嘅感覺~ 唔止係環境,食物亦都俾到我呢種感覺😌➿ 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑴𝒖𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒆 ($145)一直都有follow一個台灣便當blogger,佢好常用yogurt嚟醃雞肉🍗 但係我一直未試過煮呢~ 所以今次都係第一次食,覺得呢塊雞扒特別肉嫩多汁😋 而自家調配嘅芥茉醬味道溫和,蘸多啲都唔會攻鼻👍🏼 仲有好脆卜卜又的的式式嘅薯角🥔 冇苦味嘅火箭菜,同埋⼀片sourdough,雖然呢度dinner前主打輕食,但係我哋都食得好飽足☺️➿ 𝑪𝒓𝒐𝒊𝒔𝒔𝒂𝒏𝒕 𝑭𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 ($99)我雖然麻麻哋鍾意食傳統Croissant,但係好鍾意食Croffle,有冇人都同我一樣?🤣😛 呢度嘅Croffle與別不同之處就係表面有一層焦糖,多咗種脆脆嘅口感👍🏼 仲可以蘸自家製糖漬藍莓醬🫐 甜酸味突出🤤➿ 𝑭𝒂𝒊𝒓𝒚 𝑩𝒆𝒓𝒓𝒚 ($62)呢個天氣

➿ 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑴𝒖𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒆 ($145)

➿ 𝑪𝒓𝒐𝒊𝒔𝒔𝒂𝒏𝒕 𝑭𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 ($99)

➿ 𝑭𝒂𝒊𝒓𝒚 𝑩𝒆𝒓𝒓𝒚 ($62)
呢個天氣真係好需要一杯水果milkshake,我會建議女仔飲雜莓奶昔🍓🫐 抗氧化✨ (男都得嘅!) 鐵飯腳話鍾意呢杯多啲,因為佢嘅莓味唔artificial~

➿ 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒔𝒖𝒏𝒅𝒂𝒚 ($65)
我就係鍾意呢杯多啲,奶昔嘅配搭少見,有熱情果、芒果🥭 香蕉🍌 羽衣甘藍、椰子奶🥥 睇色澤,加上有kale,本來覺得味道應該會青青地,但係又唔係喎,飲落覺得個陣熱帶水果果香好突出,加上杯邊嘅椰絲,令到成件事更加熱帶風情🌴 幾fresh😌

❥ Crispy Gee $𝟷𝟺𝟸賣相很吸引食慾的一款!炸雞很高質 外層十分香脆 肉質嫩滑ᴊᴜɪᴄʏ最重要是完全沒有油膩感!!配上美味的酸種麵包和牛油果👏🏻👏🏻而店家自家製的香辣蛋黃醬也值得一讚很惹味 很喜歡❤︎︎❥ Croissant French $𝟿𝟿牛角包窩夫非常香脆 好味!配上自家製藍莓醬和蜜糖滋味十足 ⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑) ❥ Mango Hill Smoothies $𝟼𝟸內有芒果〃香蕉〃乳酪〃味道自然 令人很舒服的一杯✧❥ Purple Lychee Soda $𝟺𝟿顏色超美的~屬清爽類型 夏天飲特別適合啊❣︎🜚 今次點的兩款食物都很滿意❤︎︎賣相和味道都高質值得推薦!👏🏻

❥ Crispy Gee $𝟷𝟺𝟸
賣相很吸引食慾的一款!
炸雞很高質
外層十分香脆 肉質嫩滑ᴊᴜɪᴄʏ
最重要是完全沒有油膩感!!
配上美味的酸種麵包和牛油果👏🏻👏🏻
而店家自家製的香辣蛋黃醬也值得一讚
很惹味 很喜歡❤︎︎
Crispy Gee

❥ Croissant French $𝟿𝟿
牛角包窩夫非常香脆 好味!
配上自家製藍莓醬和蜜糖
滋味十足 ⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)

❥ Mango Hill Smoothies $𝟼𝟸

值得推薦!👏🏻
Crispy Gee
Mango Hill Smoothies
2023-06-18 208 瀏覽
個friend一聽到有薯條free flow就立即心心眼所以揾咗個happy friday同佢食呢間cafe本身我地都冇話特別好牛扒但睇到d相見好似唔錯就去咗book位試下佢有兩款牛扒set~Premium Angus Rib Eye + salad~M6 Wagyu Striploin Rib Eye + salad我地order曬兩樣睇下有咩分别一上枱竟然有d好似popcorn甜甜嘅香味後來同店員傾(因為我個fd都話好食)先知原來係d薯條加咗牛骨粉而佢地有特别mix個味同埋佢地話試咗好多次令食完薯條唔會口渴而牛扒方面wagyu當然係好好食而且雖然佢方埋一齊但一食就分得出個人建議order曬兩款咁食會冇咁膩不過亦要注意係d牛扒要盡快食咪好易凍同油膩變白最後想講呢個dinner set薯條嘅味道比我好深刻嘅印象牛扒反而不過不失係正常水準之上
個friend一聽到有薯條free flow就立即心心眼
所以揾咗個happy friday同佢食呢間cafe
本身我地都冇話特別好牛扒
但睇到d相見好似唔錯就去咗book位試下

佢有兩款牛扒set
我地order曬兩樣睇下有咩分别

一上枱竟然有d好似popcorn甜甜嘅香味
後來同店員傾(因為我個fd都話好食)
先知原來係d薯條加咗牛骨粉

不過亦要注意係d牛扒要盡快食咪好易凍同油膩變白

最後想講呢個dinner set薯條嘅味道比我好深刻嘅印象
牛扒反而不過不失係正常水準之上

2023-05-22 413 瀏覽
🎀 Steak & Fries(Starter, Main), 另外可加錢配飲品▫️Starter — Caesar Salad(with Special Caesar Sauce)小蕃茄、羅馬生菜、炸麵包同芝士為主,拌埋沙律醬,份量適中,味道正常發揮~▫️ Main — Aussie Premium Angus Rib Eye($288)▫️ Main — Aussie M6 Wagyu Striploin/Rib Eye($388)Menu一共有兩款扒,我同閏蜜就兩款各一Share,兩款都係揀咗五成熟。上枱嘅時候覺得淨賣相都好吸引,肉肉紅而不太血。其中M6和牛餐廳配搭肉眼同脂肪量較低嘅西冷避免太油膩,食落有驚喜,五成熟肉肉嘅鮮嫩感同肉汁Keep到。安格斯肉眼就油脂感重少少,兩款中個人就比較鍾意西冷,如果鍾意食油花感應該會更欣賞肉眼,但整體嚟講兩款都好味 👍🏼。另一主角薯條調味用上自家製調味粉,少少蜜糖味勁滋味,平時好少食薯條嘅我同閏蜜都一齊清碟 😆,值得一提薯條可以無限Refill,薯條fans應該會特別開心 😂。·中環Café Cosha除咗Regular一至日11-6嘅營業時間外最近

Caesar Salad

中環Café Cosha除咗Regular一至日11-6嘅營業時間外最近逢禮拜四至日夜晚仲有Steak & Fries。店舖偏小清新風,環境幾温馨,雖然佔地唔大,但店內枱與枱之間嘅距離唔會太密而覺得有壓逼感 👍🏼,晚市時段氣氛都幾chill,好適合想食扒又想casual少少唔想好formal咁去扒房嘅朋友 🤭。食過Steak & Fries覺得有驚喜,且店員態度親切,之後都會想試Regular時段嘅Café Menu 😙。

🧾 需加一服務費
💰 $743.6
Caesar Salad
去了中環半山這間很有名的澳洲風cafe 除了主打輕食cafe澳洲菜外 最近推出steak & fries menu!🆕 提供兩款澳洲牛扒和任食薯條 個人認為薯條的質素可以媲美某中環店的扒房任吃薯條呢☺️! -店舖設計使用了奶油色系 簡單裝修不花巧 晚上到訪每枱都有小蠟燭 而且佈置上用了很多植物來裝飾🍀 環境舒適寫意~✨🔻🔻🔻🔻🔻 ✨ Caesar Salad沙律表面灑上芝士絲🥗 粒粒鮮甜蕃茄仔 配香脆麵包粒 沙律醬不多不少剛剛好~ 新鮮開胃!-✨ Main▫️Aussie Premium Angus Rib eye ($288)▫️Aussie M6+ Wagyu Striploin/ Rib eye ($388)吃過沙律前菜後 主菜是兩款澳洲牛扒🇦🇺 分別是安格斯肉眼扒和M6+和牛前腰脊~ 同樣選擇了五成熟 安格斯肉質軟嫩 粉紅色澤亮麗 脂肪分佈不算多 牛味好突出🥰 (我和朋友都較喜歡這款💕)-而M6+和牛油脂豐富 油花密佈 口感比較chewy 可以蘸少件黑椒/海鹽 令牛味更為提昇!🥩-✨ Fries配菜就有任添薯條、串茄🍅和烤南瓜🎃 特別要推介這款薯條🍟! 它們在薯條表面灑上牛骨粉、香草

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ Caesar Salad

✨ Main

✨ Fries
配菜就有任添薯條、串茄🍅和烤南瓜🎃 特別要推介這款薯條🍟! 它們在薯條表面灑上牛骨粉、香草🌿等秘製調味 令香脆的薯條表面有層薄薄的調味粉 感覺有奶油的香氣 我和朋友足足吃了2 round薯條🤭 另外再蘸上自家製蜜糖芥末醬 絕對會吃過不停!!
✨ Flash Green ($68) & Purple Lychee Soda ($49)
Flash green由牛油果🥑、羽衣甘藍、菠蘿、香蕉、蘋果等蔬果組成的smoothie! 味道清甜天然 不會有草青味~ 而purple lychee就是將蝶豆花倒進荔枝梳打裡面 漸變效果適合打卡 夏天喝超冰涼!

🔺🔺🔺🔺🔺
📍Cosha (中環)
🗺️ 中環伊利近街61號地舖
2023-05-13 141 瀏覽
早排因公事要去中環,行過呢間Cafe覺得好靚,所以就決定入去chill下~ 現場環境幽靜,好適合處理公事✨Crispy Gee希臘乳酪香炸雞扒,酸種麵包,水波蛋,牛油果,自家製蛋黄醬香炸雞扒都幾大塊,煎得香脆可口酸種麵包唔會太硬身,好香麵包麥香味水波蛋,牛油果,蛋黃醬等等都配合得非常好整體而言非常好食

✨Crispy Gee
希臘乳酪香炸雞扒,酸種麵包,水波蛋,牛油果,自家製蛋黄醬

炸雞扒都幾大塊,煎得香脆可口
酸種麵包唔會太硬身,好香麵包麥香味
水波蛋,牛油果,蛋黃醬等等都配合得非常好
整體而言非常好食

2023-05-11 142 瀏覽
成日放假都忍唔住周圍搵下有咩好食🤭今次發現到中環有一間薯條🍟任食既餐廳🍴作為薯條控點可以唔黎試下薯條既質數呢🤤.前菜:🥗Caesar Salad依到既沙律菜好新鮮🌿啲料又足☺️配上鹹香芝士同埋麵包粒,增加口感1️⃣Aussie Premium Angus Rib Eye $2882️⃣Aussie M6 Wagyu Striploin/ Rib Eye $388今次叫左四成熟😳兩隻肉一齊放埋一齊真係可以做到一個比較😯依兩隻既肉好香口,肉汁都好夠🥰第一隻肉眼肉味就會再香濃,更上一層樓❣️而A6 和牛西冷相對地比較肥,油脂味較用😌兩個牛,兩個唔同既口感.⚠️依度嘅薯條超香,仲要岩岩炸起♨️超脆口,薯條仲可以無限任食😍
前菜:
🥗Caesar Salad

呢間cafe行韓式風格,之前已經食過,今次是佢哋新出嘅晚市牛扒menu,一開始以為款式單一味道會一般,點知超有驚喜🤪‼️:-1️⃣「Aussie premium angus rib eye w/ free flow crispy French fries🥩($288)」2️⃣「Aussie M6 wagyu striploin rib eye w/ free flow crispy French fries🥩($388)」好好食🤪,個扒7成黎講岩岩好,夠juicy,嫩得來又唔會太肥,重牛香味,重點係重牛味嘅薯條超脆超好食(encore左好多次)🍟,btw佢地配菜都處理得好好,仲配有原個蒜頭🧄~-3️⃣「Caesar salad 🥗 (included in the set)」好清新開胃,沙律菜新鮮,配上沙律醬、鹹香芝士、同麵包粒,正XD~-4️⃣「soft drink (included in the set)/ wine🍷」叫左兩杯蘋果汁🍹,亦都有汽水可以選擇
叫左兩杯蘋果汁🍹,亦都有汽水可以選擇
而且坐得舒服 見到最近推出左全新既night menu當然要試吓 鍾意食牛扒既福音🥩🌟STARTERCaesar Salad🌟MAINAussie Angus Rib Eye SetAussie M6+ Wagyu Striploin/ Rib Eye Set有兩款9.8oz 既🥩可以揀 生熟度掌握得非常好Angus rib eye 油花比例平均肉質嫩滑鬆軟 牛肉味道香濃 肉汁好juicy 😋而澳洲M6和牛 揀左Striploin肉質嫩且油脂比較豐富 亦比較有彈性及有咬口👍🏻 兩款都各有特色 🔥配菜方面有Free Flow 薯條🍟薯條炸得好香脆 重點係自家製既調味粉超惹味 咸甜適中 配埋自家製既蜜糖芥末醬誠意十足兼勁好味😋另外仲有烤焗蒜頭,南瓜,車厘🙌🏻絕對值得一試💯

而且坐得舒服

薯條炸得好香脆
重點係自家製既調味粉超惹味
咸甜適中 配埋自家製既蜜糖芥末醬
誠意十足兼勁好味😋
另外仲有烤焗蒜頭,南瓜,車厘🙌🏻
絕對值得一試💯
呢間係中環半山嘅Cosha走簡約風格奶油色系💛🤍圓拱門設計好靚店入面燈光好柔和 仲有好多小擺設同埋打卡位⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽📸!‎ﻌﻌﻌ❤︎Croissant French ($98)有食用花花伴碟賣相好靚好吸引同牛角包窩夫🥐🧇好酥脆好好食ᰔᩚ (˶ˊᵕˋ˵)配上自製藍莓醬同可達芝士🧀另外仲有蜜糖 甜甜地咁好match💓‎ﻌﻌﻌ❤︎ Good Day 2.0 $148好豐富嘅all day breakfast😆有炒蛋 酸種麵包 薯餅 煙肉 香腸 火箭菜 煙三文魚 牛油果 車厘茄 茄汁 賣相靚 煙肉拼成玫瑰花咁🌹好食而且份量都幾多😋 個人特別中意佢嘅香腸!‎ﻌﻌﻌ❤︎ Super Strawberry Smoothies $62Strawberry, strawberry yogurt, banana健康又好飲 甜度適中 入口好smooth 仲有啲椰絲係杯邊💖‎ﻌﻌﻌ❤︎ Matcha Latte - hot$46拉花超靚💚🤍 質感香滑 綠茶味都算幾濃!

呢間係中環半山嘅Cosha
走簡約風格奶油色系💛🤍圓拱門設計好靚

‎ﻌﻌﻌ❤︎Croissant French ($98)
有食用花花伴碟賣相好靚好吸引
同牛角包窩夫🥐🧇好酥脆好好食ᰔᩚ (˶ˊᵕˋ˵)
配上自製藍莓醬同可達芝士🧀

健康又好飲 甜度適中 入口好smooth
仲有啲椰絲係杯邊💖
Super Strawberry Smoothies

‎ﻌﻌﻌ❤︎ Matcha Latte - hot$46
拉花超靚💚🤍 質感香滑 綠茶味都算幾濃!
Matcha Latte

Good Day 2.0
Super Strawberry Smoothies
Matcha Latte
  • Super  strawberry
  • Croissant  French
中上環一間簡約風格cafe,入面好多小裝飾,加埋採光度高,比人感覺好舒適Good Day 2.0 $148 超級豐富嘅all day breakfast 😍集齊曬鍾意食嘅嘢🤤包括炒蛋、sourdough、薯餅、煙三文魚、煙肉、腸同牛油果炒蛋好嫩,薯餅脆得黎唔會硬,全部食物分量都好多,食完好飽😂Matcha latte $46 抹茶味都幾濃,又唔甜,拉花好靚❤️Iced Mocha $45 咖啡味幾香,同樣都唔甜👍🏻整體無論裝修定食物都幾出色,一定會回訪❤️

Good Day 2.0 $148
炒蛋好嫩,薯餅脆得黎唔會硬,全部食物分量都好多,食完好飽😂

Matcha latte $46
抹茶味都幾濃,又唔甜,拉花好靚❤️

Iced Mocha $45
咖啡味幾香,同樣都唔甜👍🏻

整體無論裝修定食物都幾出色,一定會回訪❤️
推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥🔥🔥位於中環半山,近堅道的咖啡店,雖然離地鐵站有點遠,但絕不減人氣,午飯時候絕對需要等位。除了環境給人遠離煩囂,擺盤非常花心思的美食,是吸引人的主因。食物味道極佳, 伴以七彩繽紛的食用花,令菜式變成吃得的藝術品。Located in Central Mid-Levels near Caine Road, this coffee shop is trendy despite being a bit far from the MTR station and waits are usually expected during lunchtime.Aside from providing an environment for those seeking quiet and tranquility, the beautifully presented gourmet dishes are the main attraction. The flavors of the food are outstanding, and the color

Aside from providing an environment for those seeking quiet and tranquility, the beautifully presented gourmet dishes are the main attraction. The flavors of the food are outstanding, and the colorful edible flowers make the dishes look like a work of art.
UFO
UFO ($135)

大廚以巧手將半熟的蛋黃釀在牛油果核的部分,當將蛋黃切開時,蛋汁便會流出,營造瀑布效果,視覺及味蕾亦能享受。

The chef adeptly stuffs the slightly cooked egg yolk into the hollow of the avocado core. The viscous egg fluid cascades out upon cutting the yolk open, eliciting both a visual spectacle and a gustatory delight.
Two Little Dough & Salted Caramel Latte
Two Little Dough ($95)

味道與 UFO 略為相似,不同的只是煙肉換成了煙三文魚,在鮮味上有所提升,Sour Dough 不會過硬,就算沾了水波蛋的蛋汁也不會太軟。

The taste is similar to that of UFO, the only difference being that smoked bacon has been replaced with smoked salmon, which lends a heightened freshness to the dish. The sourdough bread is not overly hard in texture and maintains its chewiness, even when soaked in the poached egg's runny yolk.

Salted Caramel Latte ($46)

這款咖啡味道香濃,但沒有鹽的味道,還擔心焦糖味會很甜,但卻剛好,亦沒有搶走咖啡味

The coffee has a rich and aromatic flavor but without a salty taste. There were concerns about the caramel flavor being too sweet, but it was just right without overpowering the coffee flavor.
Croissant French
Croissant French ($98)

以牛角包做的窩夫,原以為會很膩,但卻反而增加了窩夫的鬆脆口感,配以楓糖漿的甜味,被藍莓醬,以及新鮮藍莓及士多啤梨中和了,配搭有恰到好處。

The waffle made from croissant dough may have seemed heavy in theory, but it elevates the waffle's light and crispy texture. When paired with the sweetness of maple syrup, the richness is offset by the blueberry sauce, fresh blueberries, and strawberries, creating a remarkably balanced and harmonious combination.

😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥🔥🔥🔥
✅ 賣相及味道非常好,罕有鮮花配以美食,清新輕盈健康
The dishes boast an exceptional presentation and flavor profile, further accentuated by the rare addition of fresh flowers - a unique and visually stunning complement to the culinary offering. This delightful combination presents as refreshing, light, and healthy.

❌菜式主打精緻,份量較少,以Lunch來說,女士們剛剛好,但男士們應該不夠
The dishes are highlighted by their elegant presentation, though their portion sizes are relatively modest. For lunch, it may be ideally suited for women, but for men, more is needed.

🏡環境Environment: 🔥🔥🔥🔥
✅店舖以白色作主調,簡約清新,有一列沙發,可該客人舒適地享用食物或咖啡
This cafe decorates with a  white and pink tone, with a minimalist and fresh aesthetic. It has some sofas, providing guests comfortable seating to enjoy their food or coffee.

❌ 店舖以白色作主調,簡約清新,有一列沙發,可該客人舒適地享用食物或咖啡
The coffee shop has limited seats, so clients may have to wait during lunch hours. Additionally, the small round tables beside those sofa seats offer less comfort due to their fewer spaces.

💁服務Service:🔥🔥🔥
✅店舖職員有禮盡責,而且上菜亦十分有效率
The staff is courteous and responsible, and the service and the food preparation time are also highly efficient.

❌餐具和清水要自己取,不過這已是多數小型 Café的新常態
Customers need to retrieve their utensils and water, which is becoming a new normal in many small cafes.

💰價格Price:🔥🔥🔥
✅與同區相同質素的Café 相比差不多,但勝在食品較精緻
Compared to other cafes of similar quality in Mid-levels, this one is on par but excels in offering more refined cuisine.

❌沒有提供Lunch set,只有單點餐牌,所以食品連同咖啡的話會比部分餐廳貴一點
There is no set lunch menu available, only an à la carte menu, which makes the pricing slightly more expensive than some restaurants, especially when combining food and coffee.
2023-03-06
UFO
  • Two Little Dough
  • Coffee
2023-03-07 193 瀏覽
中環SOHO區不嬲都出名多嘢食😋😋裝修以奶白色為主🤍加埋綠色植物做點綴🌱帶點小清新嘅感覺🍃光線充足🫶🏼坐位寬敞🫶🏼同朋友傾計chill下係唔錯嘅地方🤩❥ Chicken Benny $148餐廳咁出名嘅菜式當然要試吓啦!睇相可見雞扒大大塊,食落嫩滑多汁😍配埋火箭菜同埋酸麵包 再沾上佢哋自家製嘅荷蘭醬🙋🏽‍♀️味道相當豐富😋呢個配搭真係一流又夠哂特別🫶🏼周邊仲有啲薯角個做配菜,即整即炸非常鬆脆🤍❥ AVO Beet Bowl $118健康之選😍😍食落有好清新嘅感覺!擺盤好靚,食材豐富🤩有藜麥、牛油果、酸種麵包、水波蛋、蕃茄同羽衣甘藍😋加上紅菜頭鷹嘴豆泥顏色奪目🫣做擺盤好吸睛🧚🏼‍♀️🧚🏼‍♀️輕型飽肚❥ Gram Purple Potato Taro Latte $46❥ Matcha Latte $46兩杯latte嘅顏色相當奪目!紫薯芋頭味濃,粉紫的好有少女心💜💜而抹茶味亦都好濃味💚💚拉花拉得好靚😚😚

❥ Chicken Benny $148

❥ AVO Beet Bowl $118