招聘中
$18,000-$22,000
月薪
餐廳: Chicken Factory (健威坊)
資訊:

2024-02-26 952 瀏覽
半隻無骨海南雞再加三隻瑞士雞翼,都只不過係$88 ,真係去邊度搵到咁平。啲雞肉又咁嫰,雞翼又入味,我都成日幫襯,再加一個紫菜豆腐雞湯到真係完美。希望佢唔好加價,繼續做街坊生意。
2024-02-04 909 瀏覽
烤雞套餐Chicken Factory是一家知名的連鎖烤雞餐廳,提供各種美味的烤雞套餐。他們的烤雞套餐通常包括烤雞、配菜、沙拉和飲料。烤雞通常以不同的調味料和口味烹製,例如原味、香草、辣味等,以迎合各種口味喜好。配菜部分可以包括炸薯條、烤蔬菜、蒜蓉麵包等。沙拉通常是用新鮮的生菜葉子、蔬菜、水果和各種醬汁調製而成。飲料方面,他們提供各種飲品選擇,如汽水、果汁、茶和咖啡等燒雞燒得好味,味道唔會太乾,下次會再回購
烤雞套餐

燒雞燒得好味,味道唔會太乾,下次會再回購
2024-01-18
2024-02-02 611 瀏覽
跟朋友耳朵根軟,今次就黎試下Chicken Factory既皇牌烤雞餐,心諗烤雞真係有咁好食?嗱,第一啖咬落去,即刻知道呢間唔係講假。雞皮啊,又香又脆,真係口口難忘😍,肉質嫩滑,真係好入味。擺喺面前既雞油飯,港人喺街外食都要嘆返口雞油飯嘛!啖啖粒粒分明,香味撲鼻,食落真係幾夾。另外,烤雜菜同焗薯嘅配搭真係得!蒜蓉焗雜菜,味道一流,嗰個香氣簡直係開胃既前奏👌;焗薯就軟綿帶勁,啖啖薯香,食落心情都開朗啲。至於醬汁,我揀麻辣同牛肝菌,當然要分汁啦!獨立小碗裝,可以自己調節,食雞唔怕過辣過鮮。加杯御翠烏龍冷泡茶清清口,一餐食得舒服又滿足!下次試試其他口味,這間餐廳真係有得搶呀!🥤🍗🌿

2023-10-13 1731 瀏覽
肥美海南雞🐓海南雞飯使用嫩滑的雞胸肉或雞腿肉,經過煮熟後切片。雞肉質嫩滑,口感軟嫩,多汁而不油膩。海南雞飯所使用的飯糰通常是用雞湯來煮飯,因此飯粒充滿了濃郁的雞湯香氣。飯粒鬆軟、黏稠,口感微微Q彈。海南雞飯的配料之一是鮮美的雞湯。雞湯經過長時間熬煮,湯汁鮮甜濃郁,滋味豐富。湯汁中的脂肪與雞的鮮味相融合,為整道菜提供了更豐富的口感。海南雞飯通常伴隨著三種醬料:醬油、辣椒醬和薑蓉。醬油為雞肉提供了豐富的鮮味和鹹味,辣椒醬則增添了一抹微辣的風味,而薑蓉則提供了一種清新的辛香味道。海南雞飯的口感豐富而平衡,結合了軟嫩的雞肉、黏稠的飯粒、鮮甜的雞湯和各種醬料的風味。這道菜既清爽又美味,值得一試。
肥美海南雞🐓

海南雞飯

2023-09-01 1549 瀏覽
反工晏就食咩好,成日都唸呢個問題,有次經過見到chicken factory,就比佢吸引,價錢又吾貴,所以試下佢外賣一人烤雞餐,反公司慢慢嘆🤤皇牌烤雞一人餐$52飯盒入面有半隻烤雞,我揀左牛肝菌汁,叫左多汁同埋雞剪碎d,因為佢外賣得膠叉同膠刀,吾想切得咁辛苦唯有叫佢剪碎d😆😆另外佢可以比你揀2個side dish,我楝左2個都係雞油飯,因為想食飽d🥹🥹雞油飯食落好香口,份量都好夠,雖然最後食吾哂😂😂烤雞都算幾滑,雞脾位都好嫩滑,就一定吾係新鮮雞,但對得起價錢👍🏻雞皮有小小香草味道,所以食落都幾惹味😎

皇牌烤雞一人餐$52
2023-02-27 3383 瀏覽
屋企唔煮飯,就買啲方便快捷既快餐返去一齊食~望到呢間餐廳有半隻皇牌烤雞餐 ($50),落望算係比較健康既選擇,就一於買2份返去試試~.半隻烤雞份量十足~雞皮烤得超薄無乜油脂,所以連皮食都唔覺肥😝 任選兩款配菜,可以揀焗薯、烤雜菜或雞油飯,感覺上焗薯同菜好似健康啲😆 薯仔同烤雜菜都好香,菜仲加左蒜蓉一齊焗添~.醬汁揀左麻辣同牛肝菌,分汁上要再加$1~但分開可以自己控制份量無咁肥!仲可以+$6有支御翠烏龍冷泡茶,茶味清香,而且樽裝飲唔晒都方便存放~

2022-11-10 3202 瀏覽
▫️估唔到俾我發掘到間抵食低碳之選🤩 (雖然我好竹興奮地同身邊既人分享時個個都表示一早就知🫠) 平時夜晚想食低碳餐又多個選擇喇🧏🏻‍♀️🐔 半隻皇牌烤雞餐 $50醬另上 +$1▫️半隻雞份量都幾多😯 分開切成3份👌🏻 雞肉加入香草再焗,咬落嫰滑多汁🤤 雞髀位滑係基本🍗 但連雞胸都一樣食落唔鞋口🤩 大大隻食完超滿足🥳▫️可以選2款配菜,有雞油飯但想減肥無揀到🙅🏻‍♀️ 要左焗薯🥔 同烤雜菜🥦 焗薯外皮焗得脆身,帶點香草牛油味🧈 烤雜菜味道比較淡,但夠爽脆🥕▫️醬料揀左牛肝菌汁同咖哩汁,配燒雞幾夾幾惹味🥘 但分汁就要每個+$1🧐 但抵俾既,如果唔分成個汁倒落去應該都幾鹹🤣▫️餐廳堂食地方比較細,見大部分人都係外賣拎走🥡 我買完仲要搭車返屋企,不過拎到返去依然好食😋

🐔 半隻皇牌烤雞餐 $50
醬另上 +$1

外賣自取
抵食 ,$50可以揀兩款餸!雞肉都好嫩滑 唔會諧霎霎但真係好咸!但真係好咸!但真係好咸!次次食完都要飲好多水好多同事都咁講啲鹽同調味好似唔洗錢咁老闆見到就搞搞佢啦如果可以唔咁咸真係perfect 嘅office lunch.
抵食 ,$50可以揀兩款餸!
雞肉都好嫩滑 唔會諧霎霎

次次食完都要飲好多水

好多同事都咁講

啲鹽同調味好似唔洗錢咁

老闆見到就搞搞佢啦

2022-09-06
2022-04-10 3792 瀏覽
🍗半隻皇牌烤雞餐 $48呢個餐包咗半隻雞同埋兩款配菜雞湯油飯令身有雞油香焗薯帶牛油香 脆身又唔會太乾醬汁揀咗牛肝菌汁質地偏濃稠但都有流動性 唔會太杰主角烤雞都好靚仔髀翼位都嫩滑多汁 外皮都幾薄脆唯一係整體比較油膩半隻皇牌烤雞餐🐔至尊海南雞飯 $48雞肉質嫩滑而且無骨所以食得好方便旁邊仲有薑蓉汁同埋啲醃蘿蔔味道酸酸甜甜有助解膩至尊海南雞飯🥟風味餃子湯米線 $38非肉食者都有其他選擇!餃子有6大隻 隻隻都好飽滿韭菜豬肉餡感覺混合咗馬蹄有韭菜香之餘食到啲爽脆嘅口感少少可惜係餃子皮比較厚 粉感略重米線偏軟但未到軟爛雞湯底就比較遜色 味道好清淡最突出反而係表面加嘅芹菜同埋炸蒜份量真係好夠!味餃子湯米線
半隻皇牌烤雞餐

旁邊仲有薑蓉汁同埋啲醃蘿蔔
味道酸酸甜甜有助解膩至尊海南雞飯

風味餃子湯米線
🥟風味餃子湯米線 $38
非肉食者都有其他選擇!
餃子有6大隻 隻隻都好飽滿
半隻皇牌烤雞餐
至尊海南雞飯
  • 風味餃子湯米線
2022-04-02 2425 瀏覽
同朋友去北角行街,行行下去到健威坊。跟住見到呢間叫做chicken factory嘅餐廳。見到餐牌寫住六十八蚊一隻雞, 心諗有冇咁平呀。 但係原來真係咁平,真係好意外居然可以用咁嘅價錢食到雞。 但係最後我都冇叫到雞,反而叫咗個烤雞餐。烤雞餐包咗一隻雞再加兩個盤菜,配菜我地叫咗焗薯同烤雜菜。焗薯散發著陣陣嘅牛油香味🤤🤤🤤,軟硬度適中,份量亦都好夠,一共有五嚿。唔單止焗薯有牛油味,連啲雜菜都用牛油整。 對於一個鍾意食牛油嘅我真係天堂美食😍😍 。隻雞本身已經落咗啲汁去整 啲雞好嫩滑好香,一啲都唔硬。 總括而言,呢間餐廳真係性價比超高,又抵食又好味。鍾意食雞嘅朋友一定唔可以錯過呢間餐廳。

2022-04-02
  • 皇牌烤雞餐
2022-03-21 1897 瀏覽
平時食份例牌雞都要60幾蚊何況成隻燒雞?好老實份量一定唔會好大但係已經覺得好鬼抵食有某啲特別嘅時段仲有特價添呀本第60幾蚊已經覺抵宜家48蚊咋加多10幾蚊仲可以配配菜添果陣我係等5點果一輪嘅個焗菜幾好食有紅蘿蔔,椰菜花等等返屋企都唔會淋曬仲幾爽而雞更加正啲汁真係標出嚟架一個人輕鬆就ko半隻啦加埋佢個醬汁如虎添翼呀個燒雞醬好惹味唔怪得咁多人排曬隊啦下次諗唔到買咩餸嘅時候我都要買嚟食先咁又諗少一餐啦!
平時食份例牌雞都要60幾蚊

宜家48蚊咋
加多10幾蚊仲可以配配菜添
果陣我係等5點果一輪嘅

個焗菜幾好食

有紅蘿蔔,椰菜花等等
返屋企都唔會淋曬仲幾爽

而雞更加正
啲汁真係標出嚟架
一個人輕鬆就ko半隻啦

加埋佢個醬汁如虎添翼呀
個燒雞醬好惹味

唔怪得咁多人排曬隊啦

下次諗唔到買咩餸嘅時候我都要買嚟食先

咁又諗少一餐啦!
2022-01-30 1543 瀏覽
最近見到依間新餐廳係專賣烤雞,賣得成行成市,成日聞到浸香氣都忍唔住,雖然減緊肥,但係真係好想食😂 於是今日趁放飯嘅時候過咗嚟食😚真係勁正!雖然係新開嘅舖頭,但係超高人氣,勁多人排隊我夜晚嚟到,就算啲烤雞未出爐,已經有好長嘅人龍,聽餐廳講,總共有兩次嘅烤雞出爐時間,賣晒就冇,所以記住早啲過嚟排👍🏻😁我叫咗一個烤雞餐,配牛肝菌醬汁都只係$58,街市都買唔到嘅價錢,真係好抵而且仲配一盒嘢飲,豆漿要加$3但真係超好食,仲要勁抵😛💗 餐廳:chicken factory💗 評分:8.5/10
於是今日趁放飯嘅時候過咗嚟食😚真係勁正!
雖然係新開嘅舖頭,但係超高人氣,勁多人排隊
我叫咗一個烤雞餐,配牛肝菌醬汁
都只係$58,街市都買唔到嘅價錢,真係好抵
而且仲配一盒嘢飲,豆漿要加$3
但真係超好食,仲要勁抵😛
💗 餐廳:chicken factory
💗 評分:8.5/10
2022-01-10 1267 瀏覽
I have always searched for a really good quality roast chicken restaurant and after many years I think I have finally found it!I had to order for takeaway/delivery due to the restrictions and came across this place on this app.The sets looked really appealing and for good price too. I decided to get their whole chicken set, which came with mushroom rice, sautéed potatoes and they even chucked an extra side of marinated chicken wings for free!The chicken was delicious, extremely tender and not d

The chicken was delicious, extremely tender and not dry at all, the sides were extremely filling as well and portion sizes were very generous.

Would 100% recommend this place and try out more of their sets!
  • Whole Chicken Set
2021-11-20 2096 瀏覽
地址:北角英皇道560號健威坊UG樓U26號舖推薦度(10👍🏻滿):um….滴汗度(10😅滿):8😅衞生(10⭐️滿):7⭐️環境(10⭐️滿):7⭐️賣相(10⭐️滿):7⭐️味道(10⭐️滿):0⭐️價錢(10⭐️滿):8⭐️服務(10⭐️滿):7⭐️地點(10⭐️滿):6⭐️烤雞 (特價時段$48)今次介紹嘅係呢一間烤雞,其實唔係第一次食,上兩次食都冇乜嘢都正正常常,以呢個價錢來講特價時段都唔錯。不過講真情況每況愈下,今次雪藏雞之餘,啲肉身仲要係梅左咁,而且係冇肉嘅質感,好奇怪,當然雞味一定冇啦。某啲雞骨位仲係紅嘅,咁即係話唔係煮得過熟啦,佢啲肉質仲要唔係話滑咁奇怪嘅質地,其實我都唔知究竟隻雞係生定熟,到最終差唔多成隻雞都冇食過,放棄咗。因為啲肉嘅質地實在太奇怪而唔敢食。🤦🏻‍♀️
[Chicken Factory (健威坊) (北角)]

地址:北角英皇道560號健威坊UG樓U26號舖

推薦度(10👍🏻滿):um….
滴汗度(10😅滿):8😅
衞生(10⭐️滿):7⭐️
環境(10⭐️滿):7⭐️
賣相(10⭐️滿):7⭐️
味道(10⭐️滿):0⭐️
價錢(10⭐️滿):8⭐️
服務(10⭐️滿):7⭐️
地點(10⭐️滿):6⭐️

烤雞 (特價時段$48)

2021-11-16 1252 瀏覽
性價比極高嘅烤雞店,烤雞$48一隻,唱啱佢六點新鮮出爐,熱辣辣,返到屋企隻雞仲辣手嘅。拎出嚟將佢開半,肉汁湧出來,火候控制得好好,就算雞胸都唔會鞋,雞髀尤其嫩滑👍🏻😋我個四歲小朋友食咗半隻,另外佢哋個雞油飯,靸菜,薯仔都非常好味,只需要加十零蚊就有一兜,記住一定要嗌。我見佢哋有海南雞飯,賣相都唔錯,下次都會試吓。另外佢哋嘅下午茶餐都好抵,舖頭主要做外賣,亦都有一張長bench可以俾你坐喺度糖食,大概可以坐到四五個人。
2021-11-16