2022-12-14 22 瀏覽
同BFF食野緊係要去BFF食 Burger。👯‍♂️🍔一齊食下邪惡食物,一齊分擔下卡喊里,減輕下心理上嘅罪惡咁,呢到嘅漢堡跟套餐都要唔少選擇👍🏻呢度嘅漢堡同埋薯條、蕃薯條都好好食一定要同BFF一齊分享吓和牛漢堡 🍔($98)肉味香濃,咬開好多肉汁,入面嘅芝士🧀 呈半溶狀態,份量都唔少近乎芝士瀑布🧀❤️,味道適中,淡淡地嘅芝士味,更更能突顯牛肉嘅香味 😊侯斯頓漢堡 🍔 ($88)呢款就比較濃味少少 ,但同樣地肉香多汁💦,中間嘅肉醬係呢個漢堡嘅靈魂,極度香濃,辛辣惹味,再加埋塊煙肉🥓。成個漢堡有唔同層次嘅濃厚肉味👍🏻香脆有皮薯條🍟 (+$25)炸過兩次,逼走晒啲油份👍🏻,香脆而唔油膩,做到外脆內軟,用咗粗身薯條食落更有口感,帶有調味,味道香辣番薯條🍠 (+$33)同樣地出色👍🏻,香脆綿密,甜甜地,,已經調好味,個秘製千島醬同樣出色👍🏻😍,甜甜辣辣,令人上癮

和牛漢堡 🍔($98)

侯斯頓漢堡 🍔 ($88)

香脆有皮薯條🍟 (+$25)

番薯條🍠 (+$33)

2022-12-11 13 瀏覽
今日來試吓這間burger過了lunch time剛好吾使等,点左兩個餐都好好味肉質新鮮又juicy價格合理薯條外脆內軟份量多另一個餐番薯條更加好味甜甜地配埋有点辣味好特別
2022-12-07 28 瀏覽
每次去開啟德都會想食呢間burger店😍 超鍾意佢除咗有邪惡漢堡,仲有健康嘅沙律同生酮系列食物👍🏻經典芝士漢堡$75牛肉勁juicy爆哂汁😍肉身夠厚一啖都咬唔哂🤣🤣🤣好彩佢嘅麵包烘得脆脆,吸咗肉汁都唔會浸到淋哂🥰套餐加$33有汽水同炸雞🍗本身以為係普通麥樂雞,點知原來係有一絲絲真肉嘅肉塊🤣🤣🤣 好有誠意~加埋少少香草同多多肉汁,覺得驚喜🥰🥰大蝦牛油果蕃茄沙律$88今次要食得健康啲加多個沙律🤣 份量充足,其中蝦肉做得好出色,肉質彈牙,輕輕煎過有香草同鮮味,非常突出~沙律汁都唔輸比大蝦,除咗平時酸酸啲嘅沙律醋,仲食到少少好似柚子蜜嘅味,好香甜🥰

經典芝士漢堡$75

套餐加$33有汽水同炸雞🍗

大蝦牛油果蕃茄沙律$88

今個weekend去咗屋企附近食個lunch搵咗間位於啟德站附近的漢堡包店推門入去第一個感覺K喎!好有去咗美國街頭嘅一間漢堡包小店點咗兩個包餐,分別配菜一個薯條,一個薯格及罐裝汽水 (+$25)好想讚一讚佢哋嘅薯條,薯格都炸得非常出色係我鍾意食嘅粗薯條同埋加咗唔同嘅調味料,非常惹味!丹麥藍芝士漢堡$ 9 0漢堡扒非常juicy,切開d肉汁流晒出嚟,配上藍芝士獨特嘅味道,非常不錯。菠蘿蝦堡$ 9 0菠蘿配蝦堡呢個組合無得輸,真係見到粒粒蝦係入面,咬落爽口,加上菠蘿即刻可以減低成個包嘅油膩感。值得一提,呢間餐廳仲有Keto包同甜品選擇,適合Keto 人士嚟試吓!整體嚟講係一間好出色嘅漢堡包小店,亦係我會再次光臨嘅餐廳
今個weekend去咗屋企附近食個lunch
搵咗間位於啟德站附近的漢堡包店
推門入去第一個感覺
K喎!好有去咗美國街頭嘅一間漢堡包小店

好想讚一讚佢哋嘅薯條,薯格都炸得非常出色
係我鍾意食嘅粗薯條同埋加咗唔同嘅調味料,非常惹味!

丹麥藍芝士漢堡$ 9 0

菠蘿蝦堡$ 9 0

整體嚟講係一間好出色嘅漢堡包小店,亦係我會再次光臨嘅餐廳
2022-11-30 680 瀏覽
📍九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖去咗探個friend新居入伙,特登入咗去啟德站啲隔離啲新型住宅,睇完新屋就喺附近醫下肚,佢帶咗我去一間幾出名嘅漢堡店食生日lunch🤣🤣🤣1. 經典芝士漢堡🐮🍔$75+🍟🥤$25 - 味道十分經典,揸上手乾身,佢個包勁脆身,用咗羅馬生菜,芝士,蕃茄,洋蔥做配搭,手打漢堡扒嘅比例都係7× (瘦身嘅牛肉) 配 3x(脂肪比例高嘅牛肉) ,咬落口十分多肉汁,味道同配搭都係一流😏😏😏最緊要係加埋外脆內軟嘅薯條,成個餐簡直係完美🤤🤤🤤2. 水牛城雞肉漢堡🐔🍔$78+🍟🥤$25 - 食落口塊雞扒最緊要多汁同滑,雞扒唔會煎到嚡身,而且佢塊皮仲要係卜卜脆😋😋😋佢都係用咗羅馬生菜,蕃茄,洋蔥做配搭,佢唯一唔同就係用咗另一種芝士去配嗰水牛城醬,不過個醬唔夠多,冇咗嗰種辣口嘅刺激感🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️否則一定會更加好食😁😁 薯格方面本人覺得好好食,不過個friend就比較鍾意薯條🍟🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️小店整體環境係走工業風,呢位坐得都好舒服😂😂漢堡包選擇多,再加上價錢性價比超高😁😁😁想食cp值高嘅漢堡包一定會介紹呢間餐廳比啲朋友仔去試吓👍🏻👍🏻👍🏻
📍九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖

經典芝士漢堡
水牛城雞肉漢堡
薯條
2022-11-29 16 瀏覽
啟德有間走工業風嘅漢堡包店 門口就聞到好香@burgers_friend_forever 美式簡約水泥牆身多款漢堡口味選擇 設套餐優惠🍴仲有生酮系列另外有意粉/ 小吃/ 沙律/ 特色飲料等 幾多元化·🐮至尊漢堡牛魔王絕對會喜愛 兩層厚厚的漢堡與半溶芝士漢堡採用安格斯牛肉 肉味香濃 肉質柔軟多汁加上爆汁太陽蛋 煙肉🥓生熟洋蔥 番茄 生菜份量大到一啖吃不下 難怪係店内的best sales·🐟漁夫之寶雖然BFF主打安格斯牛肉或和牛製造的漢堡扒但不吃牛的 還有其他選擇(豚/ 雞肉/ 海鮮/ 素)Fisherman炸魚比包更大🥯微烘麵包鬆軟香甜加上邪惡醬汁和半熟芝士 同時蔬菜去掉油膩感·🍟有皮薯條+$25加配有皮薯條/薯格/田園沙律 及罐裝汽水炸薯條份量同樣驚人 即叫即炸🧂灑上調味粉不用蘸茄汁也很好吃 個人覺得2人分享剛剛好整體而言水準幾高 絕對會再訪 *將軍澳有分店
啟德有間走工業風嘅漢堡包店 門口就聞到好香
加上爆汁太陽蛋 煙肉🥓生熟洋蔥 番茄 生菜
份量大到一啖吃不下 難怪係店内的best sales
🐟漁夫之寶
雖然BFF主打安格斯牛肉或和牛製造的漢堡扒
但不吃牛的 還有其他選擇(豚/ 雞肉/ 海鮮/ 素)
Fisherman炸魚比包更大🥯微烘麵包鬆軟香甜
不用蘸茄汁也很好吃 個人覺得2人分享剛剛好
整體而言水準幾高 絕對會再訪 *將軍澳有分店
  • 至尊漢堡
2022-11-28 13 瀏覽
今次帶咗隻狗諗住去食嘢點知本身想去間咖啡店竟然唔俾狗入去🥲所以變咗樓下食呢間漢堡包店點知舖頭竟然比狗入勁開心🤣本身都冇抱太大期望因為星期日下午茶時間都冇人🤔我哋叫咗個鵝肝安格斯漢堡同埋侯斯頓漢堡另外再變套餐加咗個薯格同埋洋蔥圈再野飲~嚟到嘅時候兩個漢堡都勁大嚿!可以自助自己拎手套食不過我覺得如果係本身用牛油紙包住嘅話就唔使用手套因為就算用咗手套個漢堡包都係會滴汁😢但係兩個漢堡都勁足料都幾好食同埋好高身同埋佢個漢堡包皮係甜嘅~我覺得都幾開胃另外薯格似KFC嘅 都幾好食不過洋蔥圈我就覺得炸得太過火…
今次帶咗隻狗諗住去食嘢
點知本身想去間咖啡店竟然唔俾狗入去🥲
所以變咗樓下食呢間漢堡包店
點知舖頭竟然比狗入勁開心🤣
本身都冇抱太大期望
因為星期日下午茶時間都冇人🤔
我哋叫咗個鵝肝安格斯漢堡同埋侯斯頓漢堡
另外再變套餐加咗個薯格同埋洋蔥圈再野飲~
嚟到嘅時候兩個漢堡都勁大嚿!
可以自助自己拎手套食
不過我覺得如果係本身用牛油紙包住嘅話就唔使用手套
因為就算用咗手套個漢堡包都係會滴汁😢
但係兩個漢堡都勁足料都幾好食
同埋好高身
同埋佢個漢堡包皮係甜嘅~我覺得都幾開胃
另外薯格似KFC嘅 都幾好食
不過洋蔥圈我就覺得炸得太過火…
2022-11-12 39 瀏覽
漢堡包小店今日見天氣幾好,同朋友行吓啟德嘅草地,經過嘉峰匯,見到呢一間漢堡包小店,就入咗去試吓。今日叫咗:🍔漁夫之堡 $75🍔侯斯頓漢堡 (追加鵝肝)$88+$60🍔 BFF小食拼盤 $98漁夫之堡有驚喜,舊炸魚大過包面, 炸漿唔算厚,入面條魚好Juicy 🌟侯斯頓漢堡 ,追開了鵝肝,鵝肝份量唔少,睇落煎到好燶,但係好香😍BFF小食拼盤,一大籃上枱,包雞翼3隻、韓國脆雞粒3 粒、洋蔥圈6片,一口芝士3件及番薯條,我地唔食番薯條,可轉做薯條。其中脆雞粒外面炸至酥香,一口芝士亦好脆、芝士味好濃😍呢度仲有Keto 選擇,下次可以再試下
漢堡包小店

今日叫咗:
🍔漁夫之堡 $75
🍔侯斯頓漢堡 (追加鵝肝)$88+$60
🍔 BFF小食拼盤 $98

呢度仲有Keto 選擇,下次可以再試下
BFF小食拼盤
漁夫之堡
2022-11-12
BFF小食拼盤
漁夫之堡
早排帶阿仔去啟德睇樓盤.... 早d建立佢哋嘅夢想... 最好就係買層樓俾我住 😂😂😂好明顯就係發住夢先啦!其實唔睇樓盤,去啟德都有好嘢食架!😁平時我2個仔至鍾意食🍔🍟不過成日食牛肉漢堡扒果隻包款太多,佢哋覺得有d悶,今次就試下第二d口味!😋呢間漢堡包專門店第一間位於將軍澳南,果陣經過都已經想試,依家喺啟德開第二分店,仲好!近我!😆店舖裝潢係我至鍾意嘅水泥工業風😍👍叫餐要自行到收銀處落單,落單後就由店員送餐俾你。出餐速度都幾快,但佢唔係hea整架喎!咁就真架好有效率👏個餐送嚟果陣,完全感受到有道氣係果股新鮮炸好,整好熱辣辣咁,認真即叫即做 🤤😋🐷 日式豚肉漢堡 $70呢個係我個為食嘅大仔揀嘅餐 😂要經佢食咗啖先 🤔佢話好香好好味!豚肉漢堡扒肉質夠彈牙喎 😃 感覺比起平時食漢堡扒,肉味更集中突出,因為佢只得豬肉嘛,食落去冇咁heavy 😀醬汁唔係甜到漏果種,又唔係杰身 👍平時食開漢堡咪落生菜嘅,而呢個漢堡真係夠哂日式喇,係落日本豆苗 😙 我鍾意咁樣喎!唔係死板做burger!❤️最乞人憎就係佢落咗塊邪惡嘅半溶芝士呀!🔥😍呢塊芝士將成個burger嘅口感層次提升 ⬆️⬆️食落去即係:又彈牙,又j

好明顯就係發住夢先啦!其實唔睇樓盤,去啟德都有好嘢食架!😁

平時我2個仔至鍾意食🍔🍟

店舖裝潢係我至鍾意嘅水泥工業風😍👍
叫餐要自行到收銀處落單,落單後就由店員送餐俾你。
出餐速度都幾快,但佢唔係hea整架喎!咁就真架好有效率👏

🐷 日式豚肉漢堡 $70

呢個係我個為食嘅大仔揀嘅餐 😂
要經佢食咗啖先 🤔
佢話好香好好味!
醬汁唔係甜到漏果種,又唔係杰身 👍

最乞人憎就係佢落咗塊邪惡嘅半溶芝士呀!🔥😍
呢塊芝士將成個burger嘅口感層次提升 ⬆️⬆️
食落去即係:又彈牙,又juicy,又煙韌咁 ❤️❤️❤️❤️❤️
諗起又想食喇 🙈😋

🐟 漁夫之堡 $75

呢款我揀架 😂 呢個點都要叫一次試下呀!🤩
炸魚唔油、皮薄脆肉嫰!🤤
炸魚塊都做得好大方,成寸厚!
最緊要!佢俾夠醬料,呢樣好重要,個人唔鍾意乾爭爭嘅burger 😝

雖然會食到成手都係醬🤣 但咁先係滋味丫嘛 😋

加配套餐
+$25
可配香脆有皮薯條 / 薯格 / 田園沙律 及 罐裝汽水
+$35
可配番薯條 / 洋蔥圈 / 一口芝士 / 韓式雞粒 及 罐裝汽水

就2個仔口味,加配咗薯條同薯格
🍟 薯條係幼身嘅,炸到金黃色冇任何燶位 👏😃
佢落咗好輕微嘅香料調味粉,似冇落鹽👍
但食落去好夠味,同埋食完唔口渴架!
薯條脆得嚟唔算話太硬身 very good 🤩

🥔 薯格都整得好味 😘 平時出面食都係好勁油,呢度就冇,鍾意佢唔會落d咩粉,保持原汁原味,反而咁樣食落去冇咁heavy ❤️

估唔到兩個餐3母子食都可以咁飽肚 😂👍

整體嚟講,2款🍔 同🍟 我都極力推薦!
再訪指數極高,以目前嚟講,試咗佢嘅burger真係返唔到轉頭 😆
佢仲有好多款嘅burger 我都想試 ❤️😋
下次要試佢個 牛油果軟殼蟹漢堡!🍔🤩

2022-09-04
  • 漁夫之堡
  • 日式豚肉漢堡
#屯馬開通真的很興奮周末無所事事 ...又與儍爸去了屯馬線的啟德站逛逛和搵好吃的 ~~我哋揀了充滿工業風的漢堡包店漢堡包的款式蠻多,也有意粉,連生䣳系列食物都有 ~~儍媽 ● 侯斯頓漢堡 (HK$88)店家採用本地每天即製麵包,略為烘烤過,香脆又鬆軟手打漢堡使用 100% 全天然美國安格斯牛肉和澳洲和牛牛味香濃又有油脂香,仲最緊要夠 juicy配上清新爽脆的紫洋蔥、蕃茄、生菜、惹味的半溶芝士、煙肉和秘製 BBQ 醬,味道和口感都好豐富 ~~儍爸 ● 菠蘿蝦堡 (HK$90) + HK$25 選配薯格和可樂漢堡夾著金黃色的手打炸蝦餅很厚身裡面仲有彈牙飽滿的蝦肉搭配爽脆的生菜,酸甜醬汁和菠蘿,味道清新開胃 ~~新鮮炸起的薯格熱烘烘,香脆好食 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
#屯馬開通真的很興奮
周末無所事事 ...
又與儍爸去了屯馬線的啟德站逛逛和搵好吃的 ~~
我哋揀了充滿工業風的漢堡包店
漢堡包的款式蠻多,也有意粉,連生䣳系列食物都有 ~~
儍媽 ● 侯斯頓漢堡 (HK$88)
店家採用本地每天即製麵包,略為烘烤過,香脆又鬆軟
手打漢堡使用 100% 全天然美國安格斯牛肉和澳洲和牛
牛味香濃又有油脂香,仲最緊要夠 juicy
配上清新爽脆的紫洋蔥、蕃茄、生菜、
漢堡夾著金黃色的手打炸蝦餅很厚身
裡面仲有彈牙飽滿的蝦肉
搭配爽脆的生菜,酸甜醬汁和菠蘿,味道清新開胃 ~~
新鮮炸起的薯格熱烘烘,香脆好食 ~~
2022-11-05
  • 侯斯頓漢堡
  • 菠蘿蝦堡
🌈小廚神與大吃貨因為有物業在啟德,久不久也會來啟德覓食。一談到啟德,大家都會想到酸菜魚。現在啟德有很多美食,本次我們發現了一間美食漢堡包店。🍔啟德現在相當方便,地鐵站一出行兩分鐘就到這餐廳。𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫’𝐬 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐯𝐞𝐫 採用本地每天即製麵包,睇得出來麵包不是普通貨色。👍漢堡扒則使用美國安格斯牛肉及澳洲和牛,脂肪會較為低之外,牛味亦更濃。🥰小廚神與大吃貨最愛吃的是🦆鵝肝安格斯漢堡🐂。當中鵝肝的油香配合牛肉肉味,真是非常不錯的配搭‼️小食方面,我們還點了洋蔥圈以及薯條,小食算是中上的表現。😋很多人取笑說啟德是不是只有酸菜魚?就由小廚神與大吃貨告訴大家,🍔🍔這裏的美食漢堡包店是一個嶄新的選擇呢❗️😙⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Burger's Friend Forever地址:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖電話:70741852#foodiehk #foodie #foodiegram#香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食地圖 #香港美食分享 #香港美食推薦 #apmhk #burgersfriendforeve

小食方面,我們還點了洋蔥圈以及薯條,小食算是中上的表現。😋

Burger's Friend Forever

地址:九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
電話:70741852

#foodiehk #foodie #foodiegram#香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食地圖 #香港美食分享 #香港美食推薦 #apmhk #burgersfriendforever #burger #burgerhk #fastfood #fries #啟德 #快餐 #觀塘美食 #觀塘 #觀塘好去處 #觀塘海濱 #megabox #九龍東 #啟德美食 #漢堡包 #啟德郵輪碼頭 #啟德站 #啟德體育園 #啟德跑道公園

• 鵝肝安格斯漢堡
  • 洋蔥圈
2022-10-31 16 瀏覽
雖然有唔少人話啟德係美食沙漠,但最近附近新樓陸續落成,都進駐左唔少食肆,想食burger嘅朋友不妨試下呢間係地鋪嘅Burger‘s friend forever, 漢堡價錢由$70起,有多款特色漢堡選擇,亦有意粉、沙律等!🌟經典芝士漢堡 $75(加$25轉套餐跟薯條汽水)呢款漢堡CP值都幾高,漢堡肉質幼嫩,好香濃嘅牛肉味,食落好juicy,而且份量夠大,配埋芝士、蕃茄、生菜、洋蔥,口感豐富🥰 薯條即炸,夠熱同卜卜脆👍🏻加左海苔食落無咁齋 ☺️🌟漁夫之寶 $75(加$25轉套餐跟薯格汽水)魚柳沾上面包糠一齊炸,炸到黃金色澤,外脆內軟,魚肉仍保留住juicy嘅口感,非常吸引😍內層仲夾住洋蔥、生菜、蕃茄、滋味沙律醬,口感都幾豐富😚📍 Burger's Friend Forever (嘉峯匯) (九龍城)九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖

🌟經典芝士漢堡 $75
(加$25轉套餐跟薯條汽水)

🌟漁夫之寶 $75
(加$25轉套餐跟薯格汽水)

九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
2022-10-31 14 瀏覽
屋企附近開咗間漢堡店,裝修走黑色型格風,除咗主打burger,仲有小食,沙律,意粉同專為生酮飲食人士而設嘅Keto Menu~TRUCKER BURGER 至尊漢堡 🍔 $112- 真係好厚好足料🤩一啖都咬唔晒,雙層牛肉再加雙層芝士🧀,配上流心蛋🍳同煙肉🥓,好邪惡- 採用100%全天然美國安格斯牛肉及澳洲和牛,咬落去啖啖肉好juicy- 🥚流心蛋爆蛋漿,🥓煙肉煎得好香脆又唔會好肥- 有新鮮蕃茄🍅同生菜🥬減低肉嘅油膩感ROASTED PORTOBELLO BURGER 特色燒大菇漢堡 $70- 雖然冇至尊漢堡咁多餡料,但依然都係好厚身- 大啡菇厚身Juicy- 漢堡麵包都焗得好香Burger +$25 可加配香脆有皮薯條/ 薯格/田園沙律及罐装汽水, 我揀咗薯格,薯格炸到金黃色好香脆

TRUCKER BURGER 至尊漢堡 🍔 $112
- 🥚流心蛋爆蛋漿,🥓煙肉煎得好香脆又唔會好肥
- 有新鮮蕃茄🍅同生菜🥬減低肉嘅油膩感
TRUCKER BURGER 至尊漢堡

- 雖然冇至尊漢堡咁多餡料,但依然都係好厚身
- 大啡菇厚身Juicy
- 漢堡麵包都焗得好香

薯格
Burger’s Friend Forever,BFF,門面就寫住BFF,簡約舒適帶少少工業風,燈飾都好靚搵個位坐就可以去Cashier叫野食,有手套供應俾你食Burger,相當體貼餐牌當然主打漢堡,至尊漢堡、芝士漢堡、和牛漢堡、大啡菇漢堡等都有,款式都好多,沙律、小食、意粉都有供應,仲有少見既KETOGENIC既漢堡、曲奇、蛋糕餐牌啲相吸引到想快啲有得食丹麥藍芝士漢堡,我係一個忠實既藍芝士粉絲,藍芝士出名重名,唔係人人鍾意,但一鍾意就會愛上第一次食藍芝士既Burger,上枱已經超香芝士味,賣相好好豐富既感覺,即刻要食,估唔到既先係麵包皮,脆身有芝麻香,夾住醬同肉食多一份口感醬炒洋蔥都好有驚喜,又甜又香,一啖食晒,免治肉扒好味,配藍芝士好正,好似會膩時有洋蔥平衡下,相當好味份量好足,相當唔錯既漢堡,夠特別加錢做套餐,配洋蔥圈,賣相已經超吸引香脆夠味,正過薯條,真係正,仲有芥末蛋黃醬,即刻將洋蔥圈升級,好正無得輸既套餐,芝士忌廉焗菠菜大啡菇,賣相已經超正流晒口水一切開,大啡菇既汁流出好香鮮味,芝士兩種口味,外面焦香,入面半溶加埋忌廉絶配所有材料都好夾,大啡菇香濃多汁好味,芝士忌廉味濃,菠
餐牌啲相吸引到想快啲有得食

第一次食藍芝士既Burger,上枱已經超香芝士味,賣相好好
份量好足,相當唔錯既漢堡,夠特別

DANISH BLUE CHEESE BURGER COMBO 丹麥藍芝士漢堡套餐

DANISH BLUE CHEESE BURGER 丹麥藍芝士漢堡

加錢做套餐,配洋蔥圈,賣相已經超吸引
無得輸既套餐,芝士忌廉焗菠菜大啡菇,賣相已經超正流晒口水
所有材料都好夾,大啡菇香濃多汁好味,芝士忌廉味濃,菠菜滑而吸味,洋蔥粒香甜好味
整體好夾好好味,鍾意大啡菇既真係要食

洋蔥圈

洋蔥圈+芥末蛋黃醬

BAKED HUGE PORTOBELLO WITH SPINACH AND CHEESE    芝士忌廉焗菠菜大啡菇

芝士菠菜大啡菇

焗大啡菇

果然係Burger’s Friend,好多Burger選擇,真心正
估唔到小食都咁正,大啡菇焗得好好味
又舒服又好味,好正既漢堡店
能夠有咁多選擇又做到足料好味道就係有實力

#黑松露和牛絶對係第二選擇
#好味在細節

洋蔥圈
洋蔥圈+芥末蛋黃醬
芝士菠菜大啡菇
焗大啡菇
2022-10-15 14 瀏覽
今次我哋受邀去咗位於啟德嘅Burger's Friend Forever參加佢哋嘅試食活動🙌🏻 係呢到我哋先多謝餐廳嘅邀請😆 不過大家放心,就算係試食活動,我哋都係本住好就讚、衰就彈嘅宗旨去為大家報告嘅🔥今次嘅餐廳主打漢堡,同時亦有生酮餐單供應,追求健康嘅人士都可以一嘗漢堡嘅滋味👍🏻我哋就試咗佢哋嘅兩款best seller:至尊漢堡($112):漢堡包好巨型,材料有兩大塊漢堡扒、芝士、太陽蛋、生菜及紫洋蔥,漢堡扒係用安格斯牛肉做,肥瘦均勻,一路食啲汁多到滴晒出嚟,好juicy🥹呢個真係驚喜位,而且成個包都唔會有一啲奇怪嘅醬汁,去影響原材料本身嘅質素,大家可以試諗吓,原材料唔夠靚先需要用醬汁搭救🤷🏿‍♂️鵝肝安格斯漢堡($148):呢個漢堡就冇至尊漢堡咁厚身,材料有鵝肝、一塊安格斯漢堡扒及番薯苗,食落口感好Rich,鵝肝夠creamy,而且鵝肝醬有少少紅莓醬去中和油膩感,個廚都幾細心,塊安格斯牛扒嘅質素就同上面一樣,都係咁好食及肥瘦均勻🙌🏻我哋兩個餐都各自加咗$33嘅配菜,包括韓式雞粒及炸洋蔥圈🤤炸洋蔥圈冇乜特別,就唔多講啦!反而個韓式雞粒,真係要介紹下,佢真係炸到外脆內嫩,好好食👍🏻唔

我哋就試咗佢哋嘅兩款best seller:

我哋兩個餐都各自加咗$33嘅配菜,包括韓式雞粒及炸洋蔥圈🤤炸洋蔥圈冇乜特別,就唔多講啦!反而個韓式雞粒,真係要介紹下,佢真係炸到外脆內嫩,好好食👍🏻唔怕辣嘅朋友可以落幾滴 tabasco添,增添風味!

嗱,雖然係試食報告,老實講整體感覺係唔錯嘅,唯獨是呢個價錢居然唔包薯條或汽水,呢個位相信大家都有少少卻步🤫而且,個漢堡包我哋覺得有少少淋身,如果可以用牛油煎到更香脆就仲正喇!
用餐優惠
試食活動