2024-03-28 125 瀏覽
❣️在Burger's Friend Forever,我點了他們的侯斯頓漢堡套餐,搭配帶皮薯條和汽水。整體而言,這個套餐不錯。漢堡的口感很好,與帶皮薯條的組合非常搭配。此外,他們提供的肉幾juice。❣️另外,我也吃了他們的濃郁花生醬安格斯煙肉漢堡加上煎蛋,還搭配韓式炸雞和汽水。整體而言,這款漢堡的味道也很好,肉質鮮嫩,配料的組合也很合適。然而,我仍然認為花生醬的味道不夠濃郁,這是一點可惜之處。❣️總括來說,Burger's Friend Forever的食物味道還是很不錯的。然而,在進食的期間有蚊子存在,需要作出改善。

2023-12-05 475 瀏覽
位於地鋪,相比一樓鋪有湖景,地下鋪沒有任何景觀。經過見午市套餐幾抵食。 入去試下。 叫個平平地, 試下水溫先。 叫左Set A。 + $5 要汽水。有蛋汁流出,煙肉小小小脆,包都有烘底,唔錯!個包係港式份量,細食女士剛好。味道十分正常, 沒有驚喜,沒有再試的衝動。一路食,一路睇apps, 如經網上apps order 自取, 就要散叫。食食下, 有小朋友喊聲由cashier傳出。 可能係一家大細一齊經營。總括黎講, 如經過,想食小小野,又想食漢堡,又想支持家庭形式店舖。 可以一試。
位於地鋪,相比一樓鋪有湖景,地下鋪沒有任何景觀。
經過見午市套餐幾抵食。 入去試下。
叫個平平地, 試下水溫先。

📍 Burger's Friend Forever (嘉峯匯) (九龍城)九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖==============================今日聽同事講開啟德有間漢堡包係網上面好出名又好好食,禁岩見到外賣平台又有得叫呢間餐廳,雖然有d貴,但都決定叫來試下😋==============================食物⭐️⭐️⭐️⭐️🍔特色燒大菇漢堡套餐 💰$114漢堡個包好軟熟同埋有d甜味,啡菇咬落好多汁,配埋炒過ge洋蔥兩樣野好夾👍🏻套餐仲有配埋薯格,薯格食落有d洋蔥味,唔會成日油👍🏻
九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
食物⭐️⭐️⭐️⭐️

🍔特色燒大菇漢堡套餐 💰$114

套餐仲有配埋薯格,薯格食落有d洋蔥味,唔會成日油👍🏻
2023-10-04
外賣送餐
三文鱼超难食,腥到呕。同埋超級慢!服務超差🙄在網上外賣平台訂了外賣自取,按照訂單ready的時間去拿,竟然要等多二十分鐘😩外面超級熱又人多,等到bb在stroller裡爆哭🥺waitress就有時間講電話,冇時間serve客人。其實冇capacity都可以唔做外賣啊,或者講明需要多少時間先可以ready。服務超級差勁👎,完全冇同理心。以後都不會再幫襯,失望透頂。希望店家可以train下服務人員,如果真係understaffed都可以请多D人🫠
salmon  salad
外賣自取
平時最鍾意食美式漢堡包🇺🇸雖然邪惡但係係我既Guilty pleasure😈 呢間工業風嘅小店氣氛好Chill⚙️ 一見到餐牌上面有花生醬我呢個花生醬控就揀左啦🤣小食同野飲既選擇都唔少可以試下唔同既漢堡呢🎨⭐️ 特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 🍔⭐️ 薯格 🍟一咬落去安格斯牛肉夠晒Juicy🥩 煙肉夠香脆味道好美式感覺🥓 最大亮點就係濃濃花生醬🥜 用左粗粒非常之有口感 而且花生醬嘅甜味同漢堡意外配合😋 薯格本身調味過帶點蒜味同辣味🌶️⭐️ 一口芝士 🧀️芝士味香濃表皮又有香脆嘅口感💛一口一啖唔會太膩⭐️ 牛油果香蕉奶昔 🍌香蕉令到奶昔嘅口感好Creamy🥛 而且用上天然嘅材料比起一般奶昔冇咁甜膩🌱 加上牛油果感覺健康🥑

⭐️ 特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 🍔

牛油果香蕉奶昔

⭐️ 牛油果香蕉奶昔 🍌

一口芝士
牛油果香蕉奶昔
BURGER’S FRIEND FOREVER,位於嘉峯匯,就係地鐵站隔離,相當方便📍BFF最出名就係burger,睇返我之前既推介就知好多好多野都好正,食burger都仲可以生酮,今次再試新野✨✨PRAWN AVOCADO TOMATO SALAD 大蝦牛油果番茄沙律🥗 擺盤靚到驚人,絶對係靚過張相,啲車厘茄都雕左花,先食蝦,OMG,真係好正,好濃焦香,調味好好味又彈牙,好好食🍤沙律菜新鮮,牛油果無亂撈,整到他他咁,好香嫩好好味,一個沙律三個風味,每個都好正😵飲埋支Hoegaarden,勁chill❣️HOME MADE CRISPY FISH FINGERS 自家製炸手指魚條🐟🖖🏻正正常常咁既賣相,一咬,又OMG,好多汁,超嫩滑,入面係好滑既魚肉,非常好味🤤加埋沙律醬,超級正既小食,真係唔係好多地方做到依個質素嘅魚手指,必食💘IMPOSSIBLE MCNUGGET 素麥樂雞塊🐓個人覺得素麥樂雞塊仲好食過麥樂雞,口感更好😗抱住試新野既心態食沙律同小食,點知搵到寶😳魚手指既性價比仲高得驚人😦真係要食🤩

牛油果

大蝦

牛油果
大蝦
2023-07-22 158 瀏覽
Burger's Friend Forever 漢堡控又出動🍔🫶🏻🩷去左🍔@burgers_friend_forever嘆返個漢堡包佢地有多款不同配搭😋 水牛城雞肉漢堡、藍芝士、黑松露、花生醬、酥脆安格斯更有生酮漢堡~切合不同人士嘅口味我叫左兩款Burger🍔全部即叫即整保證新鮮熱辣👍🏻漢堡厚實多汁🍔經典芝士漢堡😆再加配左炒野菌絲 呢個配搭無得輸~配上洋蔥🧅、蕃茄、生菜、芝士同埋帶肉汁漢堡肉~好味🍔花生醬安格斯煙肉漢堡我見禁特別~一於試下🧐🤩估唔到花生醬同安格斯漢堡出奇地夾👍🏻配埋脆炸香口嘅煙肉🥓口感豐富🍟加配套餐 $25簡左香脆有皮薯條同汽水值得一試~漢堡包小店仲要有幾間分店~🍔@burgers_friend_forever📍九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖
Burger's Friend Forever

漢堡控又出動🍔🫶🏻🩷去左🍔
@burgers_friend_forever嘆返個漢堡包
佢地有多款不同配搭😋 水牛城雞肉漢堡、

藍芝士、黑松露、花生醬、酥脆安格斯
更有生酮漢堡~切合不同人士嘅口味

我叫左兩款Burger🍔全部即叫即整

保證新鮮熱辣👍🏻漢堡厚實多汁

🍔經典芝士漢堡😆再加配左炒野菌絲

呢個配搭無得輸~配上洋蔥🧅、蕃茄、

生菜、芝士同埋帶肉汁漢堡肉~好味

🍔花生醬安格斯煙肉漢堡

我見禁特別~一於試下🧐🤩
估唔到花生醬同安格斯漢堡出奇地夾👍🏻
配埋脆炸香口嘅煙肉🥓口感豐富

🍟加配套餐 $25
簡左香脆有皮薯條同汽水

值得一試~漢堡包小店
仲要有幾間分店~

🍔@burgers_friend_forever
📍九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
2023-07-04 154 瀏覽
今日就黎試吓屋企樓下新開左唔無好耐既美式漢堡店🍔店入面既裝潢走美式工業型格風,而且選擇都幾多,重有生銅漢堡,岩晒健康人士🥳鵝肝安格斯漢堡 ($158)漢堡包食落甜甜地,好香牛油味,鵝肝都幾厚,抵食,安格斯牛肉好juice,有手套提供,唔使整到隻手油淋淋,值得一贊👍🏻👍🏻👍🏻BURGER SET (+ $28) 配炸薯格同 C+Burger's Friend Forever (九龍城)九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
今日就黎試吓屋企樓下新開左唔無好耐既美式漢堡店🍔

鵝肝安格斯漢堡 ($158)

BURGER SET (+ $28) 配炸薯格同 C+

Burger's Friend Forever (九龍城)

九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖
咁啱同朋友一家去完啟德公園一大片草地放完電去咗試啟德站附近一家手打牛肉 特色漢堡店🍔.Burger's Friends Forever 總店喺將軍澳最近去咗啟德新區開設分店.雖然店內位置唔係話好多但氣氛就幾好😋😋餐廳內嘅裝修簡約 水泥牆 有住客人同埋朋友嘅即影即有相片餐具手套等客人可以自助形式攞(用幾多攞幾多 咪做大嘥鬼呀👻).漢堡方面 除咗主打嘅手打牛肉之外都有幾多有趣嘅配搭 例如花生醬安格斯仲有生酮選項 切合唔同客人嘅需要係值得讚嘅.🍽 經典芝士漢堡麵包好鬆軟好香肉係全天然美國安格斯牛肉同澳洲和牛咬落去好juicy.🍽 烤大菇素食漢堡平時已經好鍾意食連鎖漢堡店嘅portobello burger而今日呢個令我更加驚喜同樣地有portobello嘅鮮味而且呢度嘅portobello係烤 唔係炸㗎Evil少啲啲㗎🤣🤣🤣.加$25可以配埋套餐汽水 薯條 薯格 或者沙律㗎加$33 仲可以揀蕃薯條
咁啱同朋友一家去完啟德公園一大片草地放完電
去咗試啟德站附近一家手打牛肉 特色漢堡店🍔
最近去咗啟德新區開設分店
雖然店內位置唔係話好多
但氣氛就幾好😋😋
餐廳內嘅裝修簡約 水泥牆 有住客人同埋朋友嘅即影即有相片
餐具手套等客人可以自助形式攞
(用幾多攞幾多 咪做大嘥鬼呀👻)
漢堡方面 除咗主打嘅手打牛肉之外
加$25可以配埋套餐汽水 薯條 薯格 或者沙律㗎
加$33 仲可以揀蕃薯條
2023-05-19
2023-06-21 79 瀏覽
朋友介紹啟德站隔離新屋苑有間食burger嘅好正下午來到原來有下午茶時段有幾款超值套餐選擇"Burger 's Friend Forever"🍔黑松露煙肉蛋漢堡$58+38 有和牛牛肉+$12有即磨香濃咖啡和牛肉味香濃多汁煙肉煎得好香雞蛋煎到流心芝士已焗溶黑松露連外脆內軟熱面包一口咬下簡直不得了好味👍🏻特色雞翼拼洋蔥圈$48大大隻雞翼炸得外脆醃料是正常味道要讚炸洋蔥圈, 粉醬不會太厚,脆卜卜好好味和風吉列豬扒沙律$48新鮮沙律菜加麻醬和甜醋,吉列豬扒炸得鬆脆而豬扒不會太鞋加上和風汁,又有另一種味道
朋友介紹啟德站隔離新屋苑
有間食burger嘅好正

下午來到原來有下午茶時段
有幾款超值套餐選擇
"Burger 's Friend Forever"

🍔黑松露煙肉蛋漢堡$58

要讚炸洋蔥圈,
粉醬不會太厚,
脆卜卜好好味

和風吉列豬扒沙律$48
新鮮沙律菜加麻醬和甜醋,
吉列豬扒炸得鬆脆而豬扒不會太鞋
加上和風汁,
又有另一種味道

2023-06-17 51 瀏覽
啟德有間burger店叫做bff, 係burger's friend forever😍幾surprise佢menu上有生酮麵包可以揀架,岩晒唔同需要嘅人~我啲同事個個就嗌最經典亦都係最熱賣嘅beef burger~~而我果個就特別少少,嗌左個邪邪地惡嘅天婦羅牛burger+流心蛋🤓其實都幾厚架,性格比覺得都唔錯,不過我個口"mak"唔到咁大,分開左上下一半咁食😆炸牛都幾出色,我又唔覺佢炸到好油咁,應該係臨上菜前有吸乾左表面啲油先👍同事嘅薯格comment都唔錯,下次應該都會再黎食
2023-06-13 78 瀏覽
個人好鍾意食漢堡, 都會試下未食過嘅漢堡店試下, 近排上網揾到附近未食過嘅漢堡店試下, 就揾到間喺德啟站嘅漢堡店"Burger's friend forever" 試下, 初頭跟google map揾兜咗成個大圈先揾到了, 其實近在咫呎, 我下午茶時段去, 真係冇咩人, 叫個至尊漢堡+25蚊有皮薯條汽水食, 人氣漢堡衰極有個普吧, 叫完等咗十零分鐘包到, 講真, 份量真係好足, 薯條份量多到我食唔哂, 雖然成個餐唔平, 但對得住呢個價, 薯條OK 外脆內唔乾, 個包啲肉汁到時已經多到漏晒出來, 漢堡份量好足, 牛肉亦多句晒多汁唔乾, 成個包點睇都質量中上, 夾埋始終只有滿足感但未到一食好想再食去幫襯嘅感覺, 總括而言質數份量係有, 但係仍欠缺好想下次再嚟食嘅感覺

2023-06-12 96 瀏覽
呢日放工約左朋友黎啟德既小店食Burger🍔🍟上網見呢間都好似唔錯平日放工都會去啟德站搭車 呢邊都近車站 幾方便 晚餐時間唔多人 座位大約十個 適合同朋友小聚 食下漢堡包😆自己通常第一次幫襯burger店都會想試下佢既牛肉漢堡🍔 好食既話其他款都應該唔差呢度既經典芝士漢堡 $78賣相吸引 包烘到少少脆口漢堡有肉汁 調味唔錯 配埋溶溶地既芝士🧀️正😋朋友點既漁夫之堡 $77 都唔錯 魚柳大大塊 好香口我地都加配左套餐 (+25) 加左薯條同薯格share份量都好多好夠食 再飲埋汽水🥤超滿足😌漢堡包款式仲有好多 同埋都幾特別 有機會再試
平日放工都會去啟德站搭車 呢邊都近車站 幾方便

漢堡包款式仲有好多 同埋都幾特別 有機會再試
2023-02-15
經典芝士漢堡
2023-06-07 829 瀏覽
fafafoodie 經過發現Burger's Friend Forever 原來有下午茶餐😲就食個early dinner~~#黑松露煙肉蛋漢堡 🍔配 韓式雞粒 HKD58 (下午茶)+HKD30配安格斯牛肉一上枱已經聞到好香黑松露味😍煎蛋流心🍳煙肉鹹香🥓牛肉唔乾唔柴有牛味😋仲有啲alfafa🌱韓式雞粒正常發揮~下午茶套餐仲送金桔檸檬水💞#漁夫之堡 🐟炸魚熱辣辣,魚肉好滑又juicy,冇腥味冇泥味👍🏻仲有芝士同洋蔥~加埋他他醬真係絕配HKD77+HKD33配蕃薯條&汽水#蕃薯條 扁扁地好香蕃薯味😋仲有啲蕃薯天然既甜味,仲加左啲微辣調味,配個辣沙律醬好惹味🤗套餐仲可以揀一口芝士/炸魚手指/韓式雞粒 或者平啲加HKD25 配薯格/薯條/沙律下午茶餐星期一至五 (14:30-18:00)除左burger仲有意粉/小食/生酮食品添~免加一服務費Burger's Friend Forever#fafafoodie_啟德

黑松露煙肉蛋安格斯牛肉漢堡

#黑松露煙肉蛋漢堡 🍔配 韓式雞粒 HKD58 (下午茶)
+HKD30配安格斯牛肉

黑松露煙肉蛋安格斯牛肉漢堡/韓式雞粒

#漁夫之堡 🐟
HKD77

+HKD33配蕃薯條&汽水

蕃薯條

下午茶餐星期一至五 (14:30-18:00)
除左burger仲有意粉/小食/生酮食品添~

免加一服務費
Burger's Friend Forever
#fafafoodie_啟德

黑松露煙肉蛋安格斯牛肉漢堡/韓式雞粒
蕃薯條
2023-05-21 81 瀏覽
店內裝修別致,食物選擇頗多好味,如果想要嘗試漢堡但熱量低,可選由生菜替換包,店家很貼心;意面、沙拉都不錯。另,啟德住戶有九折優惠,是週末hea家飽肚性價比超高之選
另,啟德住戶有九折優惠,是週末hea家飽肚性價比超高之選