今次嚟試咗香港何文田嘅Are U Labeler,真係好正!😍地址:位於何文田梭椏道25A號地舖,真係好方便搵到。📍今日我試咗佢哋嘅set lunch,真係物超所值!🥳首先,我點咗意大利巴馬火腿卡邦尼意粉,只需$88。卡邦尼意粉係應該用風乾豬面頰肉Guanciale及意大利羊芝士Pecorino做的,喱個卡邦尼就未係好正宗,用左普通煙肉,但個汁應該用返傳統做法,用蛋黃加芝士,我就食唔出佢用咩芝士,但個味道都唔錯!🍝👌我仲試咗蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉,同樣只係$88。啲蟹肉新鮮又多汁,配埋香辣蒜片真係一絕!辣辣又香口,好開胃!🌶️🦀最後,set lunch唔駛加錢,叫咗杯美式咖啡同粉紅玫瑰荔枝梳打。咖啡香濃,而粉紅玫瑰荔枝梳打清新又爽口,好適合解渴!☕🍹整體嚟講,Are U Labeler係一間值得推薦嘅餐廳。唔止食物好味,價錢又相宜,環境亦舒適,服務態度都好好。下次來何文田嘅話,記得要嚟呢度試下!👍😄#何文田#西餐廳#卡邦尼意粉#鮮蟹肉意粉

地址:位於何文田梭椏道25A號地舖,真係好方便搵到。📍

今日我試咗佢哋嘅set lunch
,真係物超所值!🥳

首先,我點咗意大利巴馬火腿卡邦尼意粉,

我仲試咗蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉,

最後,set lunch唔駛加錢,叫咗杯美式咖啡
同粉紅玫瑰荔枝梳打
。咖啡香濃,而粉紅玫瑰荔枝梳打清新又爽口,好適合解渴!☕🍹

#何文田
#西餐廳
#卡邦尼意粉
#鮮蟹肉意粉
2024-03-13 150 瀏覽
正好有事來旺角,和朋友約了家附近的一家cafe☕️店子在旺角靠何文田的側街里,一拐進去就安靜愜意,遠離旺角的車流人聲真的好治癒❤️‍🩹整體設計是工業風,門口還有有塗鴉牆打卡📷當天的餐食都很推!!感覺真的挖到寶,盲點都不會出錯的一家🤭🦀日本軟殼蟹香辣蒜片鮮蟹肉蟹籽意粉超推!香辣蒜片很有鑊氣,軟殼蟹外殼酥酥蟹肉很嫩很加分,整體就是超香!意粉是比較彈牙的扁意粉,吃得出用心💯🍔三重芝士手作和牛漢堡我的當日最佳💯burger真的非常料足,牛肉好吃自不必說,麵包部分烘得剛好,再配上加熱後融化的芝士,一口下去不要太幸福🥰🍗焗法國雞翼配蜜糖芥末應該沒有人不愛蜂蜜芥末吧😻酥脆的雞翅配上甜甜辣辣的醬汁簡直不要太爽🤭

當天的餐食都很推!!感覺真的挖到寶,盲點都不會出錯的一家🤭

🦀日本軟殼蟹香辣蒜片鮮蟹肉蟹籽意粉

🍔三重芝士手作和牛漢堡

🍗焗法國雞翼配蜜糖芥末
講真,我今次無咩期望嚟到呢間店試餐,點知食落真係一啖驚喜!首先,我揀咗個香辣蒜片鮮蟹肉意粉,起初只係因為覺得個名吸引,食落仲真係挺正👍!意粉彈牙得嚟帶住啖啖蟹肉,個汁醬兜得啱哂,辣度剛好,完全唔係辣到偏頭,蒜香夾帶蟹味,搞到成個口腔都多咗個Party。跟住睇吓隔籬桌嗰位點嘅柏士圖羅勒醬牛油果意粉,實招,一見到個意粉滿滿哋嘅牛油果塊,我已經心諗:「呢啲豪邁嘅份量喺邊揾?」個面醬汁滑溜溜嘅,牛油果新鮮,同個粒粒碧綠嘅羅勒味好夾,食落心情都鮮靚起來。最後,朋友嘅泰式冬陰功意粉都唔差,海鮮新鮮,少少辣帶出個湯底嘅酸香,實話實講,我嗰刻真係心諗:「下次點餐,呢個我都要嚟一份!」整體嚟講,呢間唔係豪華到不得了,但係食物質素同出品真係出色。都話飲食係要有驚喜囉,今次真係俾呢間店喜出望外!下次再嚟,一定要試轉轉其他嘢,我諗起佢哋啲小食就已經流晒口水啦🤤!

2024-01-27 145 瀏覽
一杯咖啡,一瓶啤酒,一盘沙拉200多,还要收20元的服务费,实在是不便宜。没仔细看营业时间,第一次见到晚上7点就打烊的咖啡馆!快到点服务员就开始收拾桌子赶客人走,体验极差!
2024-01-10 519 瀏覽
好少出沒旺角東 今次發掘到一間都幾高質嘅小店cafe!!好適合大家去chill下 或者約會都唔錯😆雖然地址係寫何文田 但其實係近旺角東🤣🤣二人套餐 $388二人套餐包左頭盤、烤肉或海鮮拼盤、主食 同埋兩杯$42嘅咖啡或非酒精飲品($42以上飲品 以補差價收費)頭盤我就揀左煙三文魚caesar salad🥗沙律真係好大兜 生菜亦都好新鮮 煙三文魚份量都幾多下 面頭仲有好多脆脆麵包粒拼盤方面揀左烤肉拼盤🍖整個拼盤就有Parma ham牛油果芝士脆餅、美式烤豬肋骨、蜜糖芥末雞翼、日本雞骨腸個人覺得Parma ham牛油果芝士脆餅 同埋烤豬肋骨好出色想特別介紹下!Parma ham同牛油果蓉好夾芝士脆餅 好少係出面見到 好值得試👍🏼烤豬肋骨燒汁好濃郁 而且肉質好嫩好易咬😋Main dish就揀左香辣蒜片鮮蟹肉意粉🍝🦀一上枱就香噴噴 見到面頭好多蟹肉同埋蟹籽勁吸引!!🤍因為唔想食完好大蒜味 所以走左蒜片🙈但呢個意粉都真係幾唔錯 意粉份量都幾足!而且因為本人唔係好食得辣 但係真係辣辣地唔係講笑 不過好惹味令人引唔住一啖接一啖咁食🤣🤣草莓鮮忌廉芝士牛角包窩夫 配意大利雪糕🍓🥐🧇螞蟻人表示冇甜品唔完滿
雖然地址係寫何文田 但其實係近旺角東🤣🤣

二人套餐 $388

頭盤我就揀左煙三文魚caesar salad🥗

拼盤方面揀左烤肉拼盤🍖
烤豬肋骨燒汁好濃郁 而且肉質好嫩好易咬😋

Main dish就揀左香辣蒜片鮮蟹肉意粉🍝🦀
一上枱就香噴噴 見到面頭好多蟹肉同埋蟹籽勁吸引!!🤍

草莓鮮忌廉芝士牛角包窩夫 配意大利雪糕🍓🥐🧇
螞蟻人表示冇甜品唔完滿 呢個甜品正正為我地一餐畫左個好完美嘅句號 牛角包窩夫烘到熱辣辣 上面淋左濃濃嘅士多啤梨醬同士多啤梨粒粒 岩哂士多啤梨星人 配埋雲呢拿雪糕好夾😆🍓
一碟就咁叫要$88 不過只要大家提早book位 而且消費滿$250就會送一份甜品🥹🤍
店員都好好人 我問下甜品可唔可以寫happy birthday 雖然實物唔算好清晰 但見到店員其實好盡力滿足我嘅要求👍🏼👍🏼

飲品方面就叫左Dark Chocolate Latte同埋Pink Rose Tea
兩杯都係補返差價$6就ok😆

推薦大家過黎食 不但食物高質 性價比好高 而且食飽飽就緊係要食個甜品 令一餐畫上完美嘅句號 呢間cafe小店 只要大家消費滿$250就會送一份甜品 真係良心企業益街坊咁!!🥹🫶🏼
🌟溫馨提示:甜品要一早預約先會送
另外想講一講成間餐廳大部分餐具都係用貓貓嘅餐具 勁得意!!!
2023-12-02
2023-12-09 264 瀏覽
講起隱世餐廳,呢間真係非常推薦,已經去過好多次了經過已經被門口嘅裝修吸引住啦,好似入咗間藝術Cafe咁樓底超高,牆身深藍色為主題,好多壁畫。藝術氣息濃厚點餐要出返去收銀部的午市套餐餐牌呢個蟹籽辣蟹肉意粉真係好香口,未送到上枱已經聞到香氣撲鼻辣度屬於小辣,唔太食得辣嘅朋友都入到口卡邦尼意粉上,有我最喜愛嘅巴馬臣火腿意粉汁龍杰道剛好,均勻沾上每一條意粉上面,好香口,不需要另加調味料咖啡匙係貓頭樣貓奴一定愛爆
講起隱世餐廳,呢間真係非常推薦,已經去過好多次了

經過已經被門口嘅裝修吸引住啦,好似入咗間藝術Cafe咁

樓底超高,牆身深藍色為主題,好多壁畫。藝術氣息濃厚

點餐要出返去收銀部的

午市套餐餐牌
蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉

呢個蟹籽辣蟹肉意粉真係好香口,未送到上枱已經聞到香氣撲鼻
辣度屬於小辣,唔太食得辣嘅朋友都入到口

意大利巴馬火腿卡邦尼意粉

卡邦尼意粉上,有我最喜愛嘅巴馬臣火腿

咖啡匙係貓頭樣
貓奴一定愛爆
2023-12-06
蟹籽香辣蒜片鮮蟹肉意粉
意大利巴馬火腿卡邦尼意粉
  • 香辣蒜片鮮蟹肉意粉
  • 卡邦尼意粉
2023-11-03 323 瀏覽
📍 Are U Labeler//何文田//▫美式烤豬肋骨(120g-150g) 配薯條▫日本軟殼蟹香辣蒜片鮮蟹肉蟹籽意粉 ▫草莓鮮忌廉芝士牛角包窩夫配意大利雪糕▫焦糖鮮奶咖啡▫意大利泡沫咖啡————————————▫美式烤豬肋骨(120g-150g) 配薯條 $148一共有6舊豬肋骨 醬汁惹味而且每一啖肉都會掛滿汁 肉都幾稔好易食(〃∀〃) 而且雖然薯條幼身但好脆 薯條唔淨係落左鹽 仲有啲紫菜 食落味道好似shake shake 薯條咁 唔駛點茄汁都已經夠晒味!必叫!(。◕∀◕。)評價:9/10▫日本軟殼蟹香辣蒜片鮮蟹肉蟹籽意粉 $138依個意粉食落第一個感覺係比較重口味同鹹左少少 不過重口味得黎又好惹味(。◕∀◕。) 意粉加左啲辣椒同蒜片炒 食落有啲辣得黎 又多一個層次 軟殼蟹好大隻 口感同調味都唔錯!(〃∀〃)評價:8/10▫草莓鮮忌廉芝士牛角包窩夫配意大利雪糕 $88意大利雪糕個味道似檸檬味 幾refreshing 個牛角包窩夫 唔係好熱同比較硬 不過個窩夫夾埋忌廉芝士好好味(๑´ڡ`๑) 最好嘅話當然係個窩夫熱啲同有空氣感重啲脆身啲 評價:7.5/10▫焦糖鮮奶咖啡 $48評
📍 Are U Labeler//何文田//

評價:7.5/10

▫焦糖鮮奶咖啡 $48

▫意大利泡沫咖啡 $42
評價:8/10

▪️ 整體黎講好鍾意間餐廳 食物高質大份 價錢又合理 環境好舒服 而且甜品只要全單過250就會送(不過一早要預約定)所以真係好高性價比 仲會不定期轉餐牌 餐廳都有室外嘅位置可以比寵物同主人一齊進膳 所以整體體驗好好 仲有員工都好細心好照顧客人嘅需要 (๑•̀ㅂ•́)و✧ 唯一要注意嘅就係因為店舖人手唔係好夠 所以出餐嘅時間比較慢 客人要有耐性等候 要體諒喔 (๑´ڡ`๑)
2023-09-07 306 瀏覽
第一次同我上司食好西😂緊張到影得勁樣衰。。😂😂✨黑松露雜菇意粉🍝✨呢款意粉偏扁身嘅 好香黑松露味,好多好多菇菇🤤🖤不過有啲後悔叫咗呢碟意粉,覺得有啲齋咗啲。✨白酒忌廉煮青口配切多士🍶✨青口好新鮮好咬口 多士配白酒忌廉都正㗎🍞✨草莓焦糖多士配義大利雪糕🍨✨係邪惡之選 甜中之甜 有草莓嘅酸中和返🍓✨凱撒沙拉🥗✨同普通嗰D差唔多 有番茄仔、麵包碎、沙拉菜💚✨法式香煎元貝✨帶子喺Cafe通常好少遇到唔新鮮嘅情況,佢都係好鮮嫩,好香!覺得下面有冇汁都OK
第一次同我上司食好西😂
緊張到影得勁樣衰。。😂😂

✨黑松露雜菇意粉🍝✨

✨白酒忌廉煮青口配切多士🍶✨
青口好新鮮好咬口 多士配白酒忌廉都正㗎🍞

✨草莓焦糖多士配義大利雪糕🍨✨
係邪惡之選 甜中之甜 有草莓嘅酸中和返🍓

✨凱撒沙拉🥗✨
同普通嗰D差唔多 有番茄仔、麵包碎、沙拉菜💚

✨法式香煎元貝✨
2023-07-04 381 瀏覽
一入到去見到店內好忙碌,以為要等好耐,⏱但上菜速度都好有效率~先喺門口叫野食再付款,之後坐低等食🥰🥰坐咗喺門口位置,所以見到呢度雖然鋪頭少少,但裝修都幾多小心思位,❤️當唔係好繁忙嘅時候,望出去其實好chill。牆身嘅油畫其實都好有特色👍跟住當然唔少得嘢食啦~lunch set 叫咗佢寫住係嘅吉列豬扒芝士意粉同醒神嘅americano☕️☕️☕️☕️☕️☕️感到滿意。so far 喺何文田發掘到嘅美食都好高質!有機會要多啲嚟🥰

一入到去見到店內好忙碌,以為要等好耐,⏱
但上菜速度都好有效率~
先喺門口叫野食再付款,之後坐低等食🥰🥰

當唔係好繁忙嘅時候,望出去其實好chill。

牆身嘅油畫其實都好有特色👍

跟住當然唔少得嘢食啦~
lunch set 叫咗佢寫住係[new]嘅吉列豬扒芝士意粉同醒神嘅americano☕️☕️☕️☕️☕️☕️
感到滿意。

so far 喺何文田發掘到嘅美食都好高質!
有機會要多啲嚟🥰

2023-05-31 373 瀏覽
今日趁lunchtime同朋友去公司附近try try呢間靚靚cafe😚我地叫左兩個lunch set同埋一個甜品。我試左個冬陰公青口意粉,冬陰公味好濃郁👍🏻不過食到最尾有啲辣,食唔到辣嘅要留意🤔試左少少我朋友個碟卡邦尼意粉,幾creamy😋不過朋友話食到最後會有啲太咸🤔最驚艷係個french toast‼️其他餐廳嘅french toast通常係軟熟嘅,而呢到嘅就係超級脆口!我個人幾中意脆卜卜嘅french toast😋個雪糕帶有少少檸檬味,成件事即刻fresh左👍🏻最後想講講杯凍english breakfast tea有啲太淡,希望店家可以改善下啦🫢因為今日係lunchtime鼠出嚟食,食得有啲趕頭趕命🤣落完單等左半個鐘先有野食🫢如果大家趕時間就建議下次先再嚟試啦🙈同埋平日lunchtime都幾full!! 餐廳環境都唔大,大家平日想食就可能要12:30就入座啦!
2023-05-31
2023-03-17 339 瀏覽
有日撞咗入呢間cafe食過一次之前驚為天人🤯再拉曬成班同事一齊去食!🍔三重芝士手造牛肉漢堡配薯條 $128鐘意拉絲芝士must have!!牛肉漢堡扒好厚身煎到外邊香香脆脆咬入去就爆曬汁勁juicy💦配埋個醬汁 味道豐富到好似煙花咁lol🍟薯條都好正除鹽之外 仲有小小red pepper powder調味惹味de su🍝黑松露雜菌意粉 $82
好夠黑松露香氣但我本人唔鐘意食蘑菇所以thank you, next➡️🍝香辣蒜片鮮蟹肉意粉 $88呢個意粉就合我口味~
唔算好辣 所以加Tabasco再辣D 開心D!蟹肉都唔少~ 加埋最頂嘅蟹籽 口感upup🆙🍯蜜糖芥末雞翼 $62 (5隻)
#雞翼lovers 麻煩一定要叫!!個蜜糖芥末醬勁開胃雞翼本身都醃得好入味
食落口就係先甜後咸  好香口👅🍾(FRANCE)LA CHOUETTE ROSE (CIDER) $62HAPPY FRIDAY點可以唔飲小小 hehe呢枝ROSE真係同cider無咩分別酒精度數好低 所以好易入口一枝真係唔係幾夠喉不過見佢幾貴 所以就點到即止🤝🏻
有日撞咗入呢間cafe
食過一次之前驚為天人🤯
再拉曬成班同事一齊去食!

🍔三重芝士手造牛肉漢堡配薯條 $128
鐘意拉絲芝士must have!!
牛肉漢堡扒好厚身

惹味de su

🍝黑松露雜菌意粉 $82
好夠黑松露香氣
但我本人唔鐘意食蘑菇
所以thank you, next➡️

🍝香辣蒜片鮮蟹肉意粉 $88
呢個意粉就合我口味~
唔算好辣 所以加Tabasco再辣D 開心D!
蟹肉都唔少~ 加埋最頂嘅蟹籽 口感upup🆙

🍯蜜糖芥末雞翼 $62 (5隻)

#雞翼lovers 麻煩一定要叫!!
個蜜糖芥末醬勁開胃
雞翼本身都醃得好入味

食落口就係先甜後咸  好香口👅

🍾(FRANCE)
LA CHOUETTE ROSE (CIDER) $62
HAPPY FRIDAY點可以唔飲小小 hehe
呢枝ROSE真係同cider無咩分別
酒精度數好低 所以好易入口
一枝真係唔係幾夠喉
不過見佢幾貴 所以就點到即止🤝🏻
2023-03-12 249 瀏覽
今日叫左一份黑松露煙三文魚班尼迪牛油果鬆餅,好味嘅,份量又足夠,另一份系三重芝士手做和牛肉漢堡配薯條,超級好味,牛肉多汁,芝士好香,雖然話手工製作時間需時15分鐘以上,實際冇等咁耐,另外叫左一杯hazelnut latte,一杯pjnk rose latte,好特別,下次可以試吓其他味道
2023-02-01 198 瀏覽
同兩個寶貝仔🐶🐶去何文田梭亞道獸醫診所打預防針,打完梗係食少少野先返屋企啦,就係診所附近就有間西餐廳,佢裝修好別緻,有室內同室外嘅空間,室外部分有兩張高枱,適合帶寵物嘅人同吸煙人士(本人並不支持吸煙🚬,吸煙危害身體)我哋點咗一份德國豬手配酸菜,Fish and chips 同埋一杯dirty & ice cappuccino,fish and chips新鮮炸起熱辣辣好好食,粉漿好薄身,食落去唔會太油膩,配以千島醬同茄汁,味道真係一流;德國豬手雖然要等耐少少,不過時間就啱啱好,食完個fish and chips佢就嚟喇🤣🤣🤣豬手嘅外皮十分脆,亦都真係十分大隻,唔會太咸,配埋酸菜一齊食可以阻隔油膩感,整體來講餐廳職員對客人同🐶🐶都十分友善,真心推薦

Iced  cuppucino
Dirty
豬手配酸菜
Fish  and  chips
2023-01-15 152 瀏覽
幫襯左好幾次呢間何文田既精緻小店✨ 店內雖然唔大 但工業風嘅設計同店主好用心既佈置令人一入到去感覺舒服🥰⊶⊶ː 雙重芝士手造和牛漢堡配薯條 ː和牛肉質夠厚同相當Juice 麵包亦做到外脆內鬆軟 配搭埋我最愛嘅有薯條一流👍👍ː 香辣蒜片鮮蟹肉意粉 ː每次黎都比點既意粉 意粉稍為偏鹹 但佢蒜香既辣味令人食完一啖後會繼續想食落去 😋ː 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 ːდ呢間係寵物友善餐廳 下次要帶埋兩隻毛孩一齊過嚟食先🐶🐶💓

⊶⊶
ː 雙重芝士手造和牛漢堡配薯條 ː

ː 香辣蒜片鮮蟹肉意粉 ː

ː 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 ː
დ呢間係寵物友善餐廳 下次要帶埋兩隻毛孩一齊過嚟食先🐶🐶💓
🏩~Are U Labeler~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~識左好耐既朋友要飛去外國移民啦所以呢餐係同佢farewell既最後一餐我就推介呢間位於何文田既半隱世打卡Cafe😄🥩~三重芝士手造牛肉漢堡配薯條 & 黑松露煙三文魚班尼迪牛油果多士~  首先先講食肉獸朋友既漢堡餐😂亦都係此店既招牌食物之一漢堡又厚又爽脆  加上有小小既酸酸汁 非常可口芝士雖然話係三重 但一d都唔會有食完覺得好濟既感覺👍🏻牛肉肉味鮮甜 軟淋淋既感覺非常之不錯😋另外值得一提係我同朋友兩個人食 用刀切都好好分唔會一切就散哂破壞左美觀之後介紹本人既多士 因為當時唔算好肚餓 所以選擇左看似健康既呢樣食物😂但其實都有小小肥haha😂由於本人好鐘意黑松露既野食 所以都好注重有無黑松露味香味黎講唔算好重 但係份量算係幾足夠配料方面 三文魚有5,6片都好足夠 好鮮甜多士口感都好爽脆外相亦好啱一眾打卡既人士💰:HK$138 & HK$118🥤~FLAT WHITE & GREEN TEA LATTE~ 兩杯野飲既外相都好吸引朋友叫既FLAT WHITE遠觀已經好有咖啡香味而自己因為好喜愛抹茶既香味 所以就叫
🏩~Are U Labeler~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

識左好耐既朋友要飛去外國移民啦

外相亦好啱一眾打卡既人士
💰:HK$138 & HK$118

兩杯野飲既外相都好吸引
朋友叫既FLAT WHITE遠觀已經好有咖啡香味
而自己因為好喜愛抹茶既香味 所以就叫左呢杯GREEN TEA LATTE
口感亦相當不錯 夠哂抹茶味
💰:HK$10(套餐價加配) & HK$45