講真,我今次無咩期望嚟到呢間店試餐,點知食落真係一啖驚喜!首先,我揀咗個香辣蒜片鮮蟹肉意粉,起初只係因為覺得個名吸引,食落仲真係挺正👍!意粉彈牙得嚟帶住啖啖蟹肉,個汁醬兜得啱哂,辣度剛好,完全唔係辣到偏頭,蒜香夾帶蟹味,搞到成個口腔都多咗個Party。跟住睇吓隔籬桌嗰位點嘅柏士圖羅勒醬牛油果意粉,實招,一見到個意粉滿滿哋嘅牛油果塊,我已經心諗:「呢啲豪邁嘅份量喺邊揾?」個面醬汁滑溜溜嘅,牛油果新鮮,同個粒粒碧綠嘅羅勒味好夾,食落心情都鮮靚起來。最後,朋友嘅泰式冬陰功意粉都唔差,海鮮新鮮,少少辣帶出個湯底嘅酸香,實話實講,我嗰刻真係心諗:「下次點餐,呢個我都要嚟一份!」整體嚟講,呢間唔係豪華到不得了,但係食物質素同出品真係出色。都話飲食係要有驚喜囉,今次真係俾呢間店喜出望外!下次再嚟,一定要試轉轉其他嘢,我諗起佢哋啲小食就已經流晒口水啦🤤!