Bookmark左呢間cafe好耐 今日終於r到朋友一齊去試🤣餐廳位於香港大學站附近 行幾分鐘就到 非常就腳👍🏻室內裝修簡潔舒服 同朋友傾偈或者自己做嘢都好適合🥰重點係餐牌好多純素餐點選擇 對vegan朋友仔非常友好🌱除咗素食 都有其他肉食餐點可以選擇 cater曬所有人嘅需要👍🏻同其他Cafe唔同 呢間cafe餐點嘅份量都好大😯所以價錢望落比較進取 但係以份量同質量來講都好合理😁🍞Sour dough garlic bread ($78)呢個係special menu 嘅第一個選擇初頭以為係幾塊包可以當前菜食 點知真心有驚喜🤩sourdough法包烘得非常香脆 而且本身已經有蒜調味🧄唔使搽牛油淨係單食已經好好食 當然搽咗牛油更加不得了🥹香脆嘅酸種麵包 配上自家製蒜香牛油 簡單但好有驚喜🧈三大塊麵包同朋友Share食完已經半飽😂🐓Roasted free-range chicken w/ garlic fries ($188) 以澳洲走地雞作原材料 慢燒令外皮香脆 內裏juicy💦近雞髀位置好Juicy好嫩口 淡淡都充滿蒜油雞香🧄雞胸位置有小小乾 可能嗰個位比較厚肉調味亦都比較淡🙈但雞
餐廳位於香港大學站附近 行幾分鐘就到 非常就腳👍🏻

食到我同朋友都停唔到手 飽咗都仲繼續食😂

今次第一次嚟估唔到每碟嘅份量都好大
本來仲想試埋佢哋嘅pancake 下次一定要再嚟試🤩
2022-10-07 214 瀏覽
實在實在不合口味,環境還行,服務也還行,兩個菜兩個麵包,菜的分量挺大,人均250能吃飽。。。但是它不好吃啊!!!牛角包和杏仁酥非常一般,25一個,但是皮是軟的不夠酥脆。意面感覺煮太久了都散了,也沒有那種被茄汁和油包裹住的香味,完全是茄汁水煮意面。素肉也不好吃,口感很散。全餐最佳是烤雞里的薯條,配上蒜蓉真的不錯,但是那個鷄為什麼會這麼淡這麼柴,直接有一半沒動過。。。連雞腿都很柴的餐廳也是絕了。。。而且完全沒味道,蘸燒烤醬也不好吃。。。來嘗試這家店主要是每次經過人都很多,但是今天一邊吃烤雞一邊觀察,仔細一看都是好看的小姐姐在各種拍照,拍了好幾輪開始修圖,過了好久才動叉子。。。

牛角包和杏仁酥非常一般,25一個,但是皮是軟的不夠酥脆。

成日行過都爆曬啲網紅餐廳,今日同朋友黎試吓。環境舒服、闊落,但無比惡劣的服務,侍應黑面和對我們反白眼。態度好差。Menu有成8,9樣都unavailable.,可能係紅日之後。食物一般,健康食物,超級乾嘅carrot cake,而且根本就唔係carrot cake 而係fruit cake,不過材料應該都幾新鮮。杯朱古力嘢飲(叫chocoholic) 飲得出好新鮮,但係就唔好飲,冇乜甜味又有少少怪。不過就唔好去啦,冇理由咁樣嘅服務態度。Really bad service. I am also not sure why most of the dishes were unavailable, maybe to do with the day after a public holiday. The whole time the waitress had really bad attitude and even rolled her eyes on us. In all fairness, while the service was utterly off-putting, the foo

Chocoholic

In all fairness, while the service was utterly off-putting, the food was fresh, although as they were vegan, they were more on the dry and bland side. I ordered a chocolate shake, called chocoholic, it had a very healthy taste. I’m not a vegan or a vegetarian so I find myself disliking the shake. The carrot cake is not actually a carrot cake but similar to a fruit cake or the traditional Christmas cake with raisins, it is very dry like most vegan cake and I will not recommend it at all, only the icing is similar to a real carrot cake.

I have no reason to return to this place and I will not recommend this restaurant to any one, unless you are vegan and you have no choice.

Service was so bad that I snapped a photo of the restaurant on my way out. Thanks but no thanks, never again.

位於西環南里 @14southlane 餐廳用嘅食材以Local/ Organic/ Plant base為主最出名嘅應該係佢哋嘅招牌巨型pancake 佢地仲會不時轉口味 (我上一次食嘅味道就一般😂)今次呢個Red Velvet Chocolate就唔錯啦😌最值得留意嘅係Pancake texture係帶少少煙韌厚實一個人一定食唔哂😂Roasted chicken with fries 呢個烤雞份量亦都十足 唔係春雞! 係足足半隻雞Great for sharing! 個薯條炸得好好味😋 如果兩個人食 咁樣叫法就啱啱好滿足🥰Any肥。比較適合sharing plate👯‍♀️完。#飲食係一種享受唔淨係為左生存#無論平定貴都一定要花費得明明白白#eat_withbina #eat_cafe_withbina #eat_西環_withbina
位於西環南里 @14southlane

最出名嘅應該係佢哋嘅招牌巨型pancake
佢地仲會不時轉口味 (我上一次食嘅味道就一般😂)

今次呢個Red Velvet Chocolate就唔錯啦😌
一個人一定食唔哂😂

Roasted chicken with fries
呢個烤雞份量亦都十足 唔係春雞! 係足足半隻雞
Great for sharing! 個薯條炸得好好味😋
如果兩個人食 咁樣叫法就啱啱好滿足🥰

Any肥。比較適合sharing plate👯‍♀️

完。

#飲食係一種享受唔淨係為左生存
#無論平定貴都一定要花費得明明白白
#eat_withbina
#eat_cafe_withbina
#eat_西環_withbina
2022-08-26 328 瀏覽
🔸GARLIC FRIES + TOMATO CHUTNEY$68一如既往的正。每次必叫。🔸 RED VELVET PARFAIT PANCAKE $158Pancake一定喺首選,食過幾次都覺得好正。 但今次真喺失準,直情喺唔好食。成舊好似未熟咁,搞唔掂。🔸 TIGER PRAWN FENNEL RISOTTO $220本人鐘意食ristto,所以呢個唔錯。蕃茄味剛好,唔好太多,又唔膩。🔸 CATCH OF THE DAY $288魚幾嫩滑,唔腥。薯蓉好creamy,幾香黑松露味。好食。🔸 14 SOUTH MARY $60推薦俾鐘意試新特別野嘅人,好值得一試。
一如既往的正。每次必叫。
GARLIC FRIES + TOMATO CHUTNEY

RED VELVET PARFAIT PANCAKE

TIGER PRAWN FENNEL RISOTTO

🔸 CATCH OF THE DAY $288
魚幾嫩滑,唔腥。薯蓉好creamy,幾香黑松露味。好食。
CATCH OF THE DAY

🔸 14 SOUTH MARY $60
推薦俾鐘意試新特別野嘅人,好值得一試。
14 SOUTH MARY
GARLIC FRIES + TOMATO CHUTNEY
從港大畢業好幾年,還是經常回到西環覓食,為了熟悉的味道,也為了緬懷大學的青春回憶。這天碰巧到附近工作,誤打誤撞在街角邂逅一間純白色的咖啡店,坐下才知道是全素的,雖然定價稍高,但食物質素、擺盤、環境、服務都十分到位。🍽 牛油果雞蛋多士🥑🍳🍞牛油果、雞蛋、酸種麵包本來已經是黃金組合,但廚師用上中東香料dukkah還有辣椒碎,令味道充滿驚喜。Dukkah本身是香料大雜燴,由孜然、香草、芝麻、鹽、堅果等研磨而成,味道清新芬芳,帶有微微鹹香,令焦脆的太陽蛋、還有牛油果醬的味道充滿層次。不得不提的是,他們自家製的酸種麵包相當出色,外脆內軟,酸味恰到好處,但必須趕快吃,否則牛油果的水分滲透,就會濕濕軟軟的。🍽 豆奶Latte ☕️Drink Menu是全素,所以只有豆奶和燕麥奶選擇。可能喝不慣,我覺得中規中矩,但勝在夠大杯。🍽 空間闊落,不少人帶電腦來讀書工作,筆者也坐了三小時,期間侍應服務100分,沒有下逐客令,還不斷添水。🍽 除了筆者坐的角落,吧檯是另一個有充電插座的位置,但不太好坐。這遠看像西式廚房的中島,即煮即食。 🍽 門口好美,有點神秘感。有小量戶外座位讓帶寵物的客人坐。

🍽 牛油果雞蛋多士🥑🍳🍞

牛油果雞蛋多士

🍽 豆奶Latte ☕️

Soy  milk  latte

🍽 門口好美,有點神秘感。有小量戶外座位讓帶寵物的客人坐。

牛油果雞蛋多士
  • Avocado  chili  fried  egg
14 𝕊𝕠𝕦𝕥𝕙 𝕃𝕒𝕟𝕖 is an Vegetarian friendly & organic food cafe located at Shek Tong Tsui neighborhood. Its so clam and clean that you can enjoy your weekend brunch here. They serving quality light breakfast from 𝒐𝒓𝒂𝒏𝒈 𝒈𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓 𝒔𝒄𝒐𝒏𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒔𝒑𝒊𝒄𝒚 𝒔𝒐𝒖𝒓𝒄𝒆 to 𝒐𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒄 𝒔𝒄𝒓𝒂𝒎𝒃𝒍𝒆 𝒆𝒈𝒈𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝒂𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 & 𝒓𝒐𝒄𝒌𝒆𝒕 𝒔𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈 𝒃𝒓𝒆𝒂𝒅. This fabulous cafe have a la cart menu for all day serving. Do try out their 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑨𝒖𝒔𝒕𝒓𝒊𝒂𝒏 𝒐𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒄 𝒄𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏, 𝑳𝒆𝒏𝒕𝒊𝒍 𝑺𝒉𝒂𝒌𝒔𝒉𝒖𝒌𝒂 & 𝑷𝒂𝒏𝒄𝒂𝒌𝒆𝒔....Something special here only. 𝑨𝒅𝒅𝒓𝒆𝒔𝒔: G/F, 14 S

𝑨𝒅𝒅𝒓𝒆𝒔𝒔: G/F, 14 South Lane, Shek Tong Tsui, Sai Wan

#西環美食 #gloriafoodaily #vegan #cafelover #cafehk #cafehoppinghk #veganpancakes #咖啡控 #咖啡
2022-08-16 197 瀏覽
想一個人靜靜哋嚟食吓野睇吓書,點知唔好彩地隔離枱有個呀叔全程好大聲講野仲要拍哂枱好騷擾。呀叔走咗之後即刻分貝低咗好多😊。書睇唔到,野食都食唔好🥲。-🥪牛油果雞蛋多士$138Menu寫明用走地雞蛋,雞蛋係太陽蛋,條邊煎得好香脆😋牛油果同d苗都好新鮮👍🏼多士外脆內弱,好食。-🥛Chocoholic Smootie$62有朱古力有香蕉,裡面仲有燕麥嘅野好健康,不過可能調味走健康路線,略嫌唔夠甜🫢
🥪牛油果雞蛋多士$138
🥛Chocoholic Smootie$62
📍西環 𝚂𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚗❝HKU附近特色素食cafe🌿清新又好味😍✌🏻朱古力pancake🥞🍫wholesome bowl🥣❞🥣🌿𝐌𝐚𝐫𝐫𝐚𝐤𝐞𝐜𝐡 $138 (4.5/5)呢個素食bowl有齊我中意既野👉🏻香草椰菜花碎, falafel炸豆波🧆, hummus鷹嘴豆蓉, pita bread脆餅🥙, honey halloumi煎芝士🧀😍, 翠玉瓜🍃全部都好好食!💖健康又飽肚 如果同我一樣中意以上既野 叫呢個bowl實冇錯!☺️✌🏻🍫🥞𝐑𝐞𝐝 𝐕𝐞𝐥𝐯𝐞𝐭 𝐏𝐚𝐫𝐟𝐚𝐢𝐭 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $158 (4/5)原來Vegan pancake會定時轉款式🍃(會更想食之前個d款呢🥲) 冇蛋冇奶而製成 相當濕潤軟綿綿😚紫紅色相信係有紅菜頭 pancake食落都帶淡淡紅菜頭味😙中間夾住朱古力ganache同berries醬🫐🍓建議share因為好飽濟~餐廳門口仲有好多款vegan pastries/ cake! 🍞🍰有scone, croissant, brownie, carrot cake等等 望落都好吸引💖😚下次試下!꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍14 SOUTH L
📍西環 𝚂𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚗
❝HKU附近特色素食cafe🌿清新又好味😍✌🏻
朱古力pancake🥞🍫wholesome bowl🥣❞

Marrakech

🥣🌿𝐌𝐚𝐫𝐫𝐚𝐤𝐞𝐜𝐡 $138 (4.5/5)

Red  velvet  parfait  pancake

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍14 SOUTH LANE
西環石塘咀南里14號地舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_西環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Marrakech
Red  velvet  parfait  pancake
2022-06-28 265 瀏覽
同朋友想搵個地方Chill吓,嚟到西環呢間座位闊落嘅Cafe,感覺好似去咗旅行咁~裝潢行簡潔文青路線,自然光加埋木色桌椅打卡一流,而且食物賣相亦好吸引,仲以不同Super Food入饌,想食健康輕食嘅可以一試,絕對係假日必去高質餐廳!自家南瓜巧克力藜麥班戟班戟無添加蛋、奶製作,麵糊以南瓜、藜麥等混合而成,口感濕潤實在,朱古力同南瓜味亦出奇地夾!香烤有機雞半隻配香蒜薯條烤雞即叫即整,需時約20分鐘,半隻雞份量十足,雞皮脆口不油膩,雞肉厚身Juicy,加埋薯條同自家茄醬,非常有誠意!Chocoholic Smoothie 係好健康嘅味道,材料全用天然食材,無加人造糖等,同平時嘅Smoothie唔太一樣~

自家南瓜巧克力藜麥班戟

香烤有機雞半隻配香蒜薯條

Chocoholic Smoothie
2022-06-23 214 瀏覽
🥗 西環特色純素Cafe🫐自家藍莓檸檬開心果Pancake $138配搭好fresh!Pancake 口感豐富,黏糯帶點口感,配埋上面d椰子片真係無敵🥰 檸檬醬好突出,略嫌冇咩開心果味。估唔到素食ge甜品都咁有驚喜💓🎃 胡桃南瓜稻穀麥碗 $128個bowl 係用南瓜整ge,甜甜地…中間有羽衣甘藍,沙律菜,烤櫛瓜,藜麥,毛豆,Alfafa,nuts…成個感覺好清新,但係又冇草青味~平時唔鍾意食菜ge朋友都岩食😂🥛 Super Green Smoothie $62真係估唔到成杯野咁綠😆 飲落去居然係香蕉口味。平時飲smoothie 會好甜,但今次飲曬成杯都唔覺得好膩好飽👍🏻餐廳提供左唔少素食菜式,門口仲有蛋糕可以外賣。坐窗邊採光好夠最岩打卡✨原來個menu 係會久唔久換ge,會encore 試新菜式🤤 薄扶林有好多特色餐廳,Kong U ge同學仔有口福啦😍
🥗 西環特色純素Cafe

🫐自家藍莓檸檬開心果Pancake $138

🎃 胡桃南瓜稻穀麥碗 $128

🥛 Super Green Smoothie $62

2022-05-30 235 瀏覽
☕️Finally trying this one. Went before only to find out that they don’t serve dinner! made a trip specially for lunch on a weekend. Ordered the red velvet parfait pancake and a persian eggs. This place serves dairy free food so brilliant news for me. The🥞🥞 pancake has dark chocolate ganache, summer berries, quinoa, coconut flakes, flaxseed and some pistachio. It was quite moist and tasty. As the ganache was made with dark chocolate, it wasn’t too sweet. Perfect for my liking. Definitely a guilty

The🥞🥞 pancake has dark chocolate ganache, summer berries, quinoa, coconut flakes, flaxseed and some pistachio. It was quite moist and tasty. As the ganache was made with dark chocolate, it wasn’t too sweet. Perfect for my liking. Definitely a guilty pleasure.

🍳The persian eggs has loads of veggie (onions, eggplant, cauliflower, spinach, zaatar, and loads of garlic and cheese and yogurt). It was filling and yummy. They give you half slice of sourdough to dip in the egg bowl. Definitely a comfort food.

Coffee was okay not brilliant.

Service was warm and friendly. I love the space. It’s nicely decorated with a few personal touches. Will definitely go back.
❥ Throwback to last September ❥ 好掛念和我的小夥伴們一起上學,一起下課,一起發掘西環附近有沒有美美的打卡cafe📸的日子~🤍🤍🤍 這家舒適的素食cafe用了落地玻璃,光線十分充足,好像去了外國畫廊一樣!🖼🪞🛋 窗邊的打卡位超級美!大家要把握機會去試試哦!💭
我們點了:▫️𝐖𝐚𝐤𝐚𝐦𝐞 $𝟏𝟏𝟖▫️𝐌𝐚𝐫𝐫𝐚𝐤𝐞𝐜𝐡 $𝟏𝟏𝟖▫️𝐘𝐨𝐮𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐂𝐡𝐢𝐚 𝐏𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠 $𝟗𝟖💖椰子奇亞籽布丁 𝑌𝑜𝑢𝑛𝑔 𝐶𝑜𝑐𝑜𝑛𝑢𝑡 𝐶ℎ𝑖𝑎 𝑃𝑢𝑑𝑑𝑖𝑛𝑔 $98這個是生酮飲食菜單上很熱門的甜品!!! Superfood奇亞籽吸水力超強,沾裹了香醇細膩的椰奶🥥🥛後,外層形成一層膠狀薄膜,吃起來很有纖維而且QQ有嚼勁,撒上香甜的土耳其白桑椹乾🫐和熱情果,再配上酥脆的椰子片,又健康又美味!😚𝙶𝚞𝚎𝚜𝚜 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚒𝚜 𝚒𝚗𝚜𝚒𝚍𝚎 𝚝𝚑𝚎 𝚌𝚘𝚌𝚘𝚗𝚞𝚝??? 𝚃𝚑𝚎𝚛𝚎 𝚊𝚛𝚎 𝚘𝚛𝚐𝚊𝚗𝚒𝚌 𝚌𝚑𝚒𝚊 𝚜𝚎𝚎𝚍𝚜, 𝚙𝚊𝚜𝚜𝚒𝚘𝚗𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝, 𝚕𝚒𝚖𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝚖𝚞𝚕𝚋𝚎𝚛𝚛𝚒𝚎𝚜!!! 😍🥰💖馬拉喀什風味穀物碗 𝑀𝑎𝑟𝑟𝑎𝑘𝑒𝑐ℎ $118𝙼𝚊𝚛𝚛𝚊𝚔𝚎𝚌𝚑

我們點了:
▫️𝐖𝐚𝐤𝐚𝐦𝐞 $𝟏𝟏𝟖
▫️𝐌𝐚𝐫𝐫𝐚𝐤𝐞𝐜𝐡 $𝟏𝟏𝟖
💖馬拉喀什風味穀物碗 𝑀𝑎𝑟𝑟𝑎𝑘𝑒𝑐ℎ $118
𝙼𝚊𝚛𝚛𝚊𝚔𝚎𝚌𝚑 𝚒𝚜 𝚖𝚊𝚍𝚎 𝚘𝚏 𝚑𝚎𝚛𝚋𝚢 𝚝𝚊𝚋𝚋𝚘𝚞𝚕𝚎𝚑, 𝚜𝚙𝚒𝚗𝚊𝚌𝚑 𝚙𝚎𝚊 𝚏𝚊𝚕𝚊𝚏𝚎𝚕, 𝚑𝚞𝚖𝚖𝚞𝚜, 𝚌𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝚙𝚒𝚝𝚊 𝚋𝚛𝚎𝚊𝚍, 𝚑𝚘𝚗𝚎𝚢 𝚑𝚊𝚕𝚕𝚘𝚞𝚖𝚒, 𝚜𝚖𝚘𝚔𝚎𝚢 𝚑𝚊𝚛𝚒𝚜𝚜𝚊, 𝚛𝚘𝚊𝚜𝚝𝚎𝚍 𝚣𝚞𝚌𝚌𝚑𝚒𝚗𝚒 𝚊𝚗𝚍 𝚖𝚊𝚛𝚒𝚗𝚊𝚝𝚎𝚍 𝚘𝚕𝚒𝚟𝚎𝚜. 🌱
簡單來說,就是一大堆不知道有什麼關係卻被擺放在一起的好吃東西(哈哈哈哈)🌿 顏色超鮮艷,材料份量也很多!🥙🥗 把鷹嘴豆泥和Halloumiz芝士🧀夾在皮塔餅乾(aka口袋麵包)🌮裡面一起吃,散發著濃郁多重的香味,十分吸引!哈里薩辣醬頗辣,小心吃太多嘴巴會爆開🌶!
💖日式海藻稻穀物碗 𝑊𝑎𝑘𝑎𝑚𝑒 $118
𝚃𝚑𝚒𝚜 𝚆𝚊𝚔𝚊𝚖𝚎 𝚋𝚘𝚠𝚕 𝚌𝚘𝚗𝚜𝚒𝚜𝚝𝚜 𝚘𝚏 𝚠𝚊𝚔𝚊𝚖𝚎 𝚎𝚍𝚊𝚖𝚊𝚖𝚎 𝚛𝚒𝚌𝚎, 𝚌𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝚌𝚑𝚒𝚊 𝚝𝚘𝚏𝚞, 𝚜𝚎𝚜𝚊𝚖𝚎, 𝚑𝚘𝚗𝚎𝚢 𝚐𝚕𝚊𝚣𝚎𝚍 𝙸𝙼𝙿𝙾𝚂𝚂𝙸𝙱𝙻𝙴 𝚖𝚎𝚊𝚝𝚋𝚊𝚕𝚕𝚜, 𝚜𝚙𝚛𝚘𝚞𝚝𝚜 𝚊𝚗𝚍 𝚙𝚒𝚌𝚔𝚕𝚎𝚍 𝚐𝚒𝚗𝚐𝚎𝚛. ✨
第一次嚐海藻稻,味道我覺得比普通米飯香甜一點。炸脆豆腐外脆內軟,真心超好吃!!!😚😚 這裡也有素食者都可以吃的植物肉丸🧆🧆,不過感覺材料沒有Marrakech那樣豐富!🥺

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

14 South Lane

西環石塘咀南里14號地舖

2022-04-21 225 瀏覽
𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘦𝘴 𝘮𝘺 𝘴𝘦𝘤𝘰𝘯𝘥 𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵 𝘵𝘰 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘢𝘮𝘢𝘻𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘦𝘨𝘢𝘯 𝘳𝘦𝘴𝘵𝘳𝘰 ❤️𝗕𝗹𝘂𝗲𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗹𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗽𝗶𝘀𝘁𝗮𝗰𝗵𝗶𝗼 𝗽𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟭𝟮𝟴(𝘸/ 𝘣𝘭𝘶𝘦𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘰𝘵𝘦, 𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘤𝘶𝘳𝘥, 𝘤𝘰𝘤𝘰𝘯𝘶𝘵, 𝘧𝘭𝘢𝘹𝘴𝘦𝘦𝘥, 𝘲𝘶𝘪𝘯𝘰𝘢, 𝘳𝘰𝘴𝘦𝘣𝘶𝘥𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘨𝘳𝘢𝘥𝘦 𝘈 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘮𝘢𝘱𝘭𝘦 𝘴𝘺𝘳𝘶𝘱)𝗠𝗮𝗿𝗿𝗮𝗸𝗲𝗰𝗵 $𝟭𝟯𝟴(𝘸/ 𝘩𝘦𝘳𝘣𝘺 𝘵𝘢𝘣𝘣𝘰𝘶𝘭𝘦𝘩, 𝘴𝘱𝘪𝘯𝘢𝘤𝘩 𝘱𝘦𝘢 𝘧𝘢𝘭𝘢𝘧𝘦𝘭, 𝘩𝘶𝘮𝘮𝘶𝘴, 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘱𝘪𝘵𝘢 𝘣𝘳𝘦𝘢𝘥, 𝘩𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘩𝘢𝘭𝘭𝘰𝘶𝘮𝘪, 𝘴𝘮𝘰𝘬𝘦𝘺 𝘩𝘢𝘳𝘪𝘴𝘴𝘢, 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘻𝘶𝘤𝘤𝘩𝘪𝘯𝘪 𝘢𝘯𝘥 𝘮𝘢𝘳𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘰𝘭𝘪𝘷𝘦𝘴)𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗵𝗼𝗹𝗶𝗰 $𝟲𝟮(𝘸/ 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘳𝘢𝘸 𝘤𝘢𝘤𝘢𝘰, 𝘸𝘩𝘰𝘭𝘦 𝘳𝘰𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘰𝘢𝘵𝘴, 𝘣𝘢𝘯𝘢𝘯𝘢, 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘧𝘭𝘢𝘹𝘴𝘦𝘦𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦 𝘰𝘧 𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯𝘥/ 𝘰𝘢𝘵/ 𝘴𝘰𝘺 𝘮𝘪𝘭𝘬)𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗱𝗲𝘁𝗼𝘅 $𝟲𝟬(𝘸/ 𝘬𝘢𝘭𝘦, 𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦,

𝗠𝗮𝗿𝗿𝗮𝗸𝗲𝗰𝗵 $𝟭𝟯𝟴

𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗵𝗼𝗹𝗶𝗰 $𝟲𝟮

𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗱𝗲𝘁𝗼𝘅 $𝟲𝟬
(𝘸/ 𝘬𝘢𝘭𝘦, 𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦, 𝘤𝘶𝘤𝘶𝘮𝘣𝘦𝘳, 𝘤𝘦𝘭𝘦𝘳𝘺, 𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘢𝘯𝘥 𝘨𝘪𝘯𝘨𝘦𝘳)

𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘤𝘰𝘳𝘯𝘦𝘳 𝘪𝘴 𝘥𝘦𝘧𝘪𝘯𝘪𝘵𝘦𝘭𝘺 𝘮𝘺 𝘢𝘭𝘭 𝘵𝘪𝘮𝘦 𝘧𝘢𝘷 🤍

𝘸𝘢𝘯𝘵𝘦𝘥 𝘵𝘰 𝘵𝘳𝘺 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘯𝘦𝘸 𝘷𝘦𝘨𝘢𝘯 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘦𝘭𝘥𝘦𝘳𝘧𝘭𝘰𝘸𝘦𝘳 𝘴𝘤𝘰𝘯𝘦 𝘣𝘶𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘸𝘢𝘺 𝘵𝘰𝘰𝘰𝘰𝘰 𝘧𝘶𝘭𝘭 𝘵𝘰 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘪𝘵

𝘴𝘸𝘦𝘢𝘳 𝘸𝘪𝘭𝘭 𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵 𝘢𝘨𝘢𝘪𝘯 𝘧𝘰𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵𝘴 !

2022-04-21 86 瀏覽
𝘴𝘱𝘰𝘵𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘩𝘰𝘮𝘦𝘺 𝘱𝘭𝘢𝘤𝘦 𝘭𝘢𝘺𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘮𝘣𝘪𝘦𝘯𝘵𝘭𝘺 𝘢𝘳𝘰𝘶𝘯𝘥 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘰𝘳𝘯𝘦𝘳 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘭𝘢𝘯𝘦𝘵𝘩𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵𝘭𝘺 𝘤𝘰𝘰𝘳𝘥𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘪𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘴𝘪𝘨𝘯 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘦𝘤𝘰𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴 𝘴𝘶𝘧𝘧𝘶𝘴𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘢𝘪𝘳 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘢𝘯 𝘢𝘶𝘳𝘢 𝘰𝘧 𝘱𝘦𝘢𝘤𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘸𝘢𝘳𝘮𝘵𝘩𝘸𝘰𝘶𝘭𝘥 𝘭𝘰𝘷𝘦 𝘵𝘰 𝘴𝘱𝘦𝘯𝘥 𝘢𝘭𝘭 𝘥𝘢𝘺 𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘱𝘭𝘦𝘢𝘴𝘢𝘯𝘵 𝘴𝘱𝘢𝘤𝘦 🤍𝘤𝘢𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘢𝘭𝘭 𝘵𝘩𝘦 𝘸𝘢𝘺 𝘧𝘰𝘳 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘷𝘦𝘨𝘢𝘯 𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦, 𝘮𝘺 3𝘳𝘥 𝘵𝘪𝘮𝘦 𝘵𝘳𝘺𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘵𝘳𝘪𝘱𝘭𝘦-𝘴𝘵𝘢𝘤𝘬𝘦𝘥 𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦𝘴 𝘪𝘯 𝘢 𝘥𝘪𝘧𝘧𝘦𝘳𝘦𝘯𝘵 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳 !𝘵𝘩𝘢𝘯𝘬 𝘺𝘰𝘶 𝘧𝘰𝘳 𝘭𝘦𝘵𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘦 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘴𝘦 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘷𝘦𝘨𝘢𝘯 𝘪𝘴 𝘯𝘦𝘷𝘦𝘳 𝘴𝘰𝘮𝘦𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘣𝘰𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘣𝘶𝘵 𝘪𝘯𝘴𝘵𝘦𝘢𝘥, 𝘣𝘳𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘰𝘭𝘰𝘶𝘳𝘧𝘶𝘭 🌈𝘵𝘩𝘦 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘰𝘶𝘴 𝘢

𝘵𝘩𝘦 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘰𝘶𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘷𝘦𝘳𝘺 𝘧𝘪𝘭𝘭𝘪𝘯𝘨, 𝘴𝘰 𝘮𝘢𝘬𝘦 𝘴𝘶𝘳𝘦 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘺𝘰𝘶 𝘤𝘰𝘮𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘦𝘮𝘱𝘵𝘺 𝘴𝘵𝘰𝘮𝘢𝘤𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘨𝘳𝘢𝘣 𝘴𝘰𝘮𝘦𝘰𝘯𝘦 𝘵𝘰 𝘢𝘤𝘤𝘰𝘮𝘱𝘢𝘯𝘺~

𝗢𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗿𝗲𝗱 𝗯𝗲𝗮𝗻 𝗽𝗿𝗮𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗽𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $𝟭𝟮𝟴
(𝘸/ 𝘳𝘦𝘥 𝘣𝘦𝘢𝘯 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘦, 𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘱𝘦𝘢𝘯𝘶𝘵, 𝘴𝘦𝘴𝘢𝘮𝘦, 𝘵𝘳𝘪𝘰 𝘤𝘰𝘭𝘰𝘶𝘳𝘦𝘥 𝘲𝘶𝘪𝘯𝘰𝘢, 𝘣𝘢𝘯𝘢𝘯𝘢, 𝘤𝘰𝘤𝘰𝘯𝘶𝘵, 𝘧𝘭𝘢𝘹𝘴𝘦𝘦𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘨𝘳𝘢𝘥𝘦 𝘈 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘤 𝘮𝘢𝘱𝘭𝘦 𝘴𝘺𝘳𝘶𝘱)

𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗲𝗴𝗴 $𝟭𝟯𝟴
(𝘸/ 𝘧𝘳𝘦𝘦-𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘦𝘨𝘨𝘴, 𝘤𝘳𝘶𝘴𝘩𝘦𝘥 𝘸𝘩𝘰𝘭𝘦 𝘢𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰, 𝘥𝘶𝘬𝘬𝘢𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘱𝘰𝘶𝘵 𝘰𝘯 𝘴𝘰𝘶𝘳𝘥𝘰𝘶𝘨𝘩)

𝗟𝗲𝗮𝗳𝘆 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 $𝟱𝟴

𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 $𝟰𝟮