餐廳: 麻辣風雲
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-28 476 瀏覽
麻辣風雲,聽到名字之後讓我想起以前有一款電腦遊戲叫忍豆風雲,想起小時候,十分感觸,特地選了這家餐廳與朋友共聚晚餐,談天說地,十分寫意😎黑松露煙燻溏心蛋 $68黑松露煙燻溏心蛋散發出黑松露的陣陣香,煙燻的味道給它增添了一絲獨特的風味,作為前菜挺不錯🤞荔枝蝦球 $108荔枝蝦球是麻辣風雲的一道獨特佳餚,融合了荔枝樹和蝦球,看上去像極了荔枝樹🤣每一口都散發著蝦球的鮮美,蝦球口感鮮嫩,回味無窮✨拔絲咕嚕肉 $148淋上香甜的糖絲,做成拔絲的效果,外脆內嫩的炸咕嚕肉散發出陣陣香味,咬上一口,與甜甜的拔絲完美融合,令人陶醉🥰四川掂掂麵 $68辣味十足,混合了四川特色的辣椒醬和各種香料,麵條辣而不失香😉豬油飯 $32豬油飯是一道傳統美食,以豬油為主要材料,米飯入口鬆軟,帶有豬油的香氣,每一口都散發著濃郁的香味🙌洛神花茶 $48洛神花茶是一種以洛神花為主要原料的飲品。洛神花具有清熱解毒、降血壓的功效,茶水呈現出豔麗的紅色,清新的香氣和微酸的口味😊好味指數:10/10性價比指數:10/10餐廳名稱:麻辣風雲餐廳地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓電話:21561618

黑松露煙燻溏心蛋 $68

餐廳地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓

電話:21561618
2024-03-27
2024-03-16 358 瀏覽
昨晚同個舊同學去左一位於旺角瓊華中心一間食川菜菜館到食晚餐😂食物賣相唔錯喎😋性價比高荔枝蝦球👍是必點的招牌菜,絕對打卡一流😌以一盆栽樹把每一粒荔枝蝦球掛在樹上😛再加入乾冰後散發出一股霧氣😙營造出煙燻效果☺️蝦球外邊炸至酥脆的外皮😑保持了蝦肉鮮嫩彈牙風雲拼盤麻辣雞腎-散發著濃郁的辣椒香氣😍雞腎經過處理後,口感鮮嫩彈牙,不僅保留了腎臟的特殊風味,還與麻辣調味料的結合相得益彰😉涼拌萵筍-脆爽口感🫰一口咬下去,都能感受到萵筍的嚼勁和鮮甜,同時配料的結合也為菜品增添了一點咬勁😋麻辣魚皮-外觀金黃酥脆☺️它經過特殊的加工和炸製,使魚皮變得酥脆可口,保留了魚皮的天然鮮味。每一口咬下去,都能感受到外層的酥脆和內部的嫩滑口感,帶來了令人愉悅的咀嚼體驗🙈乾煸四季豆份量好足夠2人食~外觀呈現炒熟的深綠色,豆角保持了一定的嫩脆口感🙂紅棗麻糬心太軟是一道中式甜點~外皮是由麻糬製成,有一種綿密且有彈性的口感,讓人一咬下去就能感受到柔軟的觸感🤩凍洛神花茶個酒埕是粉紅色的😙造型好特別~好適合打卡😑味道清新怡人。洛神花本身帶有一股淡淡的花香😚有一種酸酸甜甜嘅感覺~可以解辣🙂環境~我們被安排位置係一個涼亭式座位~以其古代風格

荔枝蝦球👍

凍洛神花茶

環境~
我們被安排位置係一個涼亭式座位~以其古代風格和獨特的體驗,讓人感覺好像穿越了古代😊它的設計和環境營造共同創造了一種與現代生活不同的氛圍,讓人可以在其中放鬆身心,享受寧靜和優雅的時光🥰
洛神花茶
2024-03-11
洛神花茶
  • 前菜
2024-02-18 772 瀏覽
有時候天氣較涼,吃點辣東西暖胃是非常美好的事情,辣料理刺激又開胃,很多人也愛吃,今次這間川菜店絕對值得一讚,進店後環境非常寬敞明亮,內裡裝飾古色古香,而且座位舒適,而且現在有生日月份優惠三重奏,只要生日月份內到麻辣風雲吃飯即享生日優惠三重奏呢,有4人同行,壽星免費,壽星及其餘3位或以上的朋友一起於20:30後來麻辣風雲享用晚餐,壽星免費!在三日前打電話預訂位置又有拔絲士多啤梨送,還可於結帳時可獲抽獎機會一次,而優惠可於下次再來店時使用,這些優惠推廣期是至2024年2月29日,而優惠只適用於星期一至日晚市堂食20:30後呢,大家萬物錯過哦開胃宜賓涼拌冷麵 38元一碗的份量,每人也可淺嘗,有大量紫菜及花生配合,味道清新可口麻辣魚皮 68元小麻小辣,青瓜夠爽,魚片亦彈牙,前菜必叫炸饅頭 58元這個招牌菜不可不叫,諸葛亮船造型非常搶眼,炸饅頭香軟鬆脆,沾滿煉奶一流水煮魚 268元可選辣度及麻度,魚片軟滑,最主要沒有骨,夠醒胃,亦有水晶寬粉配搭小炒花菜 88元吃那麼多辣料理當然要配菜呢,椰菜花非常入味,夠爽口,配飯一流脆香酥

開胃宜賓涼拌冷麵 38元

麻辣魚皮 68元
小麻小辣,青瓜夠爽,魚片亦彈牙,前菜必叫

炸饅頭 58元

水煮魚 268元

小炒花菜 88元

脆香酥炸蠔餅 98元
這個比去吃打冷小菜店舖更香口,脆卜卜,蠔肉多,不會過膩

香辣蠔 178元
蠔大大隻,蠔肉不腥亦不會死實實,數量多,香辣味足夠,開胃又有營養

水蜜桃雜果茶 88元
造型非常有特色,大大樽,像酒吧整桶酒一樣,可以供應大約6至7杯分量飲品,蜜桃味重,解辣一流

麻辣風雲
小炒花菜
水蜜桃雜果茶
脆香酥炸蠔餅
  • 前菜
【正宗人氣川菜優惠之選🔥❣️】/////小編係嗜辣之人 最近餐廳有新推廣「生日月份優惠三重奏」 就帶壽星朋友仔到訪!!👅生日優惠詳情如下:❇️4人同行 壽星免費👑壽星同其餘3位或以上嘅朋友一齊20:30後嚟麻辣風雲享用晚餐,壽星免費!❇️送拔絲士多啤梨🍓需三日前打電話預訂📞❇️生日抽獎 包你中獎🎁結帳時可獲抽獎機會一次🎈優惠可於下次使用推廣期至2024年2月29日優惠只適用於星期一至日晚市堂食20:30後.👉🏻荔枝蝦球 ($108)樹上掛滿荔枝 有乾冰煙燻效果 仙氣十足好有feel🤓外層粒粒荔枝脆脆包住蝦球 配搭酸甜醬好開胃 美味可口~.👉🏻水煮魚 ($298)揀咗小麻小辣 滿滿辣椒湯底加上龍利魚 掛汁微辣非常惹味🤪配菜有豆芽 蓮藕 薯粉(+$30)等等 豆芽同蓮藕都好爽口 薯粉偏粗身煙韌 質感可以再調整一下.👉🏻酸辣土豆絲 ($88)//白飯 ($13)一條條土豆絲口感爽脆 送白飯一流)^o^(.👉🏻黑糖脆炸糍粑 ($58)每次食川菜必叫嘅甜品😽糍粑外面脆身 內裏軟糯 配上黑糖甜絲絲好幸福hahaha.👉🏻冰爽龍眼冰 ($38)食辣要叫杯冰涼凍飲解渴🤣有大量龍眼肉可以食 龍眼味香甜 口感清爽
【正宗人氣川菜優惠之選🔥❣️】

❇️生日抽獎 包你中獎🎁
結帳時可獲抽獎機會一次🎈優惠可於下次使用
推廣期至2024年2月29日
優惠只適用於星期一至日晚市堂食20:30後

👉🏻荔枝蝦球 ($108)

👉🏻水煮魚 ($298)

👉🏻酸辣土豆絲 ($88)//白飯 ($13)
一條條土豆絲口感爽脆 送白飯一流)^o^(

👉🏻黑糖脆炸糍粑 ($58)

👉🏻冰爽龍眼冰 ($38)
食辣要叫杯冰涼凍飲解渴🤣有大量龍眼肉可以食 龍眼味香甜 口感清爽👏🏻

———
📍麻辣風雲 (旺角)
2024-02-09
  • 黑糖脆炸糍粑
2023-12-04 1416 瀏覽
#搞串個pantry#旺角 不嬲都有好多靚靚樓上鋪🏯,乜嘢菜式都有得食😝。當然而家好流行嘅四川菜都唔例外啦🌶️,今次呢間餐廳仲裝修到有庭園樓閣feel㖭⛲️,除咗靚,亦都坐得闊落、有私隱度💕。🎄荔枝蝦球($68, 原價$108)真係好靚,好啱影相📸!影出嚟嘅效果好夢幻,好高質😍。而食入口有好濃嘅蝦味🦐,口感彈牙,外層酥脆🫦,而且唔會有油膩感。🍍拔絲咕嚕肉($148)呢個嘅賣相同樣都好好😆,而且加咗拔絲,令到咕嚕肉嘅味道偏甜🍬,更加開胃。咕嚕肉嘅肉質都唔錯🐷,夠腍,唔會起筋或者太韌。🥬紫薯桑葉菜($108)呢一款嘅味道真係好有特色😛,喺出面食唔到。蔬菜🥗比起平時食開嘅菜更加有纖維感,口味健康啲🌱,上湯嘅味道亦都唔錯。🧄蒜泥白肉卷($68)本身蒜泥、辣椒油🌶️等等整成嘅醬汁已經夠晒惹味,好香口😋。而且將青瓜片捲喺白肉中間嘅做法非常好🥒,青瓜既有清新嘅感覺,亦都融入咗惹味嘅醬汁裏面🥳。🍶酒釀丸子($38)桂花味好香🌼,而且糖水嘅甜味,配埋煙韌而清清哋嘅糯米丸子好夾🍡。食落感覺好溫暖、好滋補♨️。🍑水蜜桃雜果茶(推廣價$8.8, 原價$88)見到舖頭宣傳📣,而家係星期日至星期三嘅晚市🌙,like咗舖頭
#搞串個pantry

🎄荔枝蝦球($68, 原價$108)

🍍拔絲咕嚕肉($148)

🥬紫薯桑葉菜($108)

🧄蒜泥白肉卷($68)

🍶酒釀丸子($38)

🍑水蜜桃雜果茶(推廣價$8.8, 原價$88)
見到舖頭宣傳📣,而家係星期日至星期三嘅晚市🌙,like咗舖頭嘅社交平台👥,就可以$8.8換購超巨型飲品💰。水蜜桃嘅香味濃郁😋,同時間又清新,連玻璃杯🥂都係預先雪凍咗,好貼心💕。
2023-12-03
3天前 0 瀏覽
🔸麻辣風雲🔸🔆餐廳的裝修好古色古香,有啲座位更加好似座坐左係個亭入面咁,好得意。就算唔係坐個啲特色位,都一樣有種中式的風味。 🔆酸菜魚 $286酸菜魚好大盤,魚的份量十足,魚肉滑身,唔會有泥味。另外仲有芽菜酸菜豆卜等的配料,令整體口感更加豐富,表面都幾多花椒及各類香料,味道香口,不過小心咬到佢地會成個口都麻哂呀!佢仲有薯粉墊底,薯粉非常粗同厚實,口感彈牙,食得好飽呀!不過就略微唔係好夠熱,如果佢可以熱辣辣地上菜,個滋味程度應該會加倍呀!🔆炸饅頭 $58饅頭一共有6件,見到佢係由諸葛亮為首的一隻船上菜,只係笑死。件件饅頭都見佢炸到金黃色。其實我一向都好中意食炸饅頭,只係我成日都會好擔心佢地會好油,或者個皮好硬的問題。但今次食的炸饅頭,一咬入口就好酥脆,唔會係硬梆梆,外脆內軟,亦唔會油淋淋,點埋大量煉奶,幸福感滿滿呀!🔆荔枝蝦球 $108依個我地係見到都幾多人叫而想試下的,佢黎到係以成個盆景咁黎,唔講以為佢係拎左成棵荔枝樹出黎,好搞笑。我地見到即係同佢認左幾張相。而蝦球個樣都真係整好成粒荔枝咁,外層用炸的米果粒粒包住個蝦球,而蝦球本人就好彈牙,都幾唔錯。佢另外附上一碟酸甜酸甜的醬汁去點個蝦
🔸麻辣風雲🔸

🔆酸菜魚 $286

🔆炸饅頭 $58

🔆荔枝蝦球 $108
依個我地係見到都幾多人叫而想試下的,佢黎到係以成個盆景咁黎,唔講以為佢係拎左成棵荔枝樹出黎,好搞笑。我地見到即係同佢認左幾張相。而蝦球個樣都真係整好成粒荔枝咁,外層用炸的米果粒粒包住個蝦球,而蝦球本人就好彈牙,都幾唔錯。佢另外附上一碟酸甜酸甜的醬汁去點個蝦球,好醒胃。

🔆酒釀丸子 $38
突然見到有酒釀丸子,好想叫一個試下,依間的酒釀丸子質地係偏杰身,同埋比較甜,但桂花味幾香。中意甜食的朋友都可以試下,不過如果平時都比較怕甜,就可以唔洗叫啦。

🔆Overall食物都幾好食,同埋都好打卡able,地方闊落,價錢合理,可以再encore。

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩+0.5
🦁先生:🤩🤩🤩🤩
📌地址:旺角彌敦道628號瓊華中心10樓
⏰用餐時間:不詳,但因為未滿座,都冇人趕我走

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure旺角
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkongfood #mongkok #dinner #lunch #chinesestyle #gathering #旺角 #旺角美食 #旺角美食推介 #瓊華中心 #酸菜魚 #荔枝蝦球 #打卡#朋友聚餐 #麻辣風雲 @spicy_restaurant_hk
天氣開始熱啦,想食一啲辣野出返身汗,係旺角搵黎搵去,都唔知食乜好。行到去瓊華中心,見到有間餐廳叫麻辣風雲,啱晒心水,隻腳即刻走左去搭𨋢啦。上到去發現裝修古色古香幾有味道咁,環境舒服既因為坐既位置好闊落。一黎就比隔離枱既一盤盆栽吸引住,原來嗰棵係荔枝,呀~唔係,係荔枝形狀嘅蝦球,底盤仲係咁噴煙,超型呀。今次叫左荔枝蝦球,酸菜魚,紅糖糍粑仲有炸饅頭。荔枝蝦球擺盤好靚,而且食落好彈牙點下個醬汁甜甜酸酸,一流。講到擺盤靚,仲有炸饅頭,個隻小船又係可以打下卡。最好味既係酸菜魚,酸同辣度可以根據自己喜好選擇。我哋揀咗中麻中酸少辣個味道勁啱我心水,份量再多都食得晒,魚肉又滑又嫩又無骨。我哋仲叫左一杯果茶同洛神花茶,我一大杯果茶夠晒兩三個人飲,而且果味好香甜,而洛神花茶生津解渴,用個酒埕黎上枱好有感覺呀。最後食埋紅糖糍粑,香甜軟糯結束完美的一餐。

今次叫左荔枝蝦球,酸菜魚,紅糖糍粑仲有炸饅頭。
荔枝蝦球擺盤好靚,而且食落好彈牙點下個醬汁甜甜酸酸,一流。

講到擺盤靚,仲有炸饅頭,個隻小船又係可以打下卡。

最後食埋紅糖糍粑,香甜軟糯結束完美的一餐。
  • 招牌酸菜魚
自從荃灣分店結業之後,就轉場去旺角度食。環境比荃灣闊落,座位距離比較闊,非常舒適。另外,餐廳推出了新款打卡食品,當然要嗌返份嚟試下啦! ⦁荔枝蝦球 $108⦁炸饅頭 $58打卡必點荔枝蝦球、炸饅頭❗️將蝦球塑造成荔枝模樣,逐粒掛上樹上,盆內加入乾冰製造煙霧彌漫的感覺,非常吸睛!唔單止外貌精緻,食落酥脆爽口,配上自家製的甜酸醬,酸酸甜甜的感覺好開胃。其次,炸饅頭亦同樣搭配乾冰,造成草船借箭的感覺🛶。兩款都好適合打卡📸 ⦁酸菜魚 $268酸菜魚份量十足,無論酸度、麻度、辣度亦可自行選擇!🐟魚片嫩滑無骨,配料亦好多,包括我喜歡吃的寬粉、萵筍等⋯若不夠,亦可另外添加! ⦁開胃宜賓涼拌冷麵 $38用上幼身而面質爽口的陽春面🍜,搭配一些香料作涼拌,酸酸麻麻辣辣,十分開胃! ⦁黑糖脆炸糍粑 $58外皮烤得脆卜卜,內裏煙靭,搭配黑糖醬以及黃豆粉,有種味道清新脫俗的感覺。🥰🥰 ⦁特大檸檬茶 $38用$38嗌到咁大杯的檸檬茶,比起平時的手搖飲品🥤,抵飲好多!

⦁荔枝蝦球 $108

特大檸檬茶
2024-05-03
黑糖脆炸糍粑
特大檸檬茶
講到食得最多嘅川菜,一定非「麻辣風雲」莫屬。今次就去到旺角分店,性價比一樣係咁高,店員仲安排左我地坐中式涼亭,食嘢嘅時候就更加有氣氛。荔枝蝦球好多朋友見到啲相,仲問我係咪真係食緊荔枝,其實係像真度好高嘅蝦球。外層係紅色嘅炸皮,菜式送到上嚟嘅時候仲有乾冰,蝦球外脆內軟。水煮魚可以自由選擇辣度,所以怕辣嘅人士都唔洗驚。湯底夠麻夠香,配料有我最愛嘅薯粉、芽菜和蓮藕片等等,一次過試晒咁多款都好滋味。拔絲咕嚕肉面頭係鬆軟嘅拔絲,造型感十足。咕嚕肉外脆內軟,酸酸甜甜好開胃。

拔絲咕嚕肉
「麻辣風雲」向來出名睇得又食得✨糅合川菜及創新元素,提供一個有一個既活力又富有新鮮感嘅菜式❤️當中更有道菜式超有氣派,仙氣逼人🤩.🍴荔枝蝦球💰$108打卡菜式📸荔枝樹上掛滿一個個「荔枝」,底下中不停有白煙噴出💨原來荔枝係炸蝦球,紅卜卜嘅外型真係做得好神似😆蝦球香脆彈牙,蘸埋特製甜醬好好味😋.🍴酸菜魚💰$268非常大盤嘅酸菜魚🐟酸度、辣度、麻度都可以選擇,可以任揀自己鍾意嘅口味😌魚肉嫩滑,再配搭芽菜、萵筍、海鮮菇、酸菜,非常足料💯.🍴蔥花豬油撈飯💰$32豬油豉油額外上,鍾意落幾多就落幾多😛雖然豬油唔係好健康,但加咗落去真係零舍香口🤤再加上面頭炸豬油脆粒,增添口感😋.🍹手打檸檬鴨屎香茶💰$38食完辣嘢最啱就飲返杯檸檬茶解解辣😉鴨屎香茶底非常清香,加埋檸檬係絕配🍋

🍴荔枝蝦球

🍹手打檸檬鴨屎香茶
💰$38
蔥花豬油撈飯
2024-05-05 0 瀏覽
想食麻辣野嘅我無得返大陸都唔知點好🤧俾我醒起好耐無食嘅麻辣風雲!一段時間無食又出左新產品😍😍🦐荔枝蝦球 $108一粒粒荔枝懸掛係樹上🌳新穎又特別~見到嘅荔枝其實係炸蝦球黎😂😂外型荔枝細細粒 一口一粒🫧蝦球外脆內彈牙🍤又唔油膩。仲配上甜酸醬,食落特別開胃同作解膩作用🐮水煮牛肩肉 $268牛肩肉入曬味🐂份量十足十。仲有埋薯粉實夠你飽!唔食得辣嘅朋友都唔洗驚 因為有得揀辣度同麻度🍑水蜜桃雜果茶 $88成榨上!可以黎個開心share💕水蜜桃味又重,其他雜果味都好重下🍎仲要夠曬凍🧊冰冰涼涼!一邊食辣野一邊飲~爽曬💨

🦐荔枝蝦球 $108

🐮水煮牛肩肉 $268

🍑水蜜桃雜果茶 $88
回頭數次😋!我心中最鍾意嘅川菜餐廳沒有之一 就係麻辣風雲🥇 最近同朋支喺旺角食嘢,我哋即刻諗到呢間百吃不厭嘅餐廳🥰 今次我哋人少少,只係嗌咗三樣嘢食:🍤荔枝蝦球 ($108)超打卡!有氣派嘅蝦球整成一粒粒荔枝嘅外表,掛上呢棵松樹上,仲有乾冰噴煙,打卡一流🥳 蝦球外表好脆,裏面係滿滿嘅蝦膠蝦肉😋🔥 干鍋($68+配料=$248)之後叫咗個我一直想食嘅干鍋,味道可以揀香蔥、香辣或麻辣🌶️ 我哋揀咗麻辣小辣,再揀最少五款配料🤩 我哋揀咗嘅配料有美國肥牛、牛𦟌、雞軟骨、薯粉、牛丸,總共都係二百幾咋🥳 特別推薦牛丸同薯粉,好有驚喜😚🐥 辣子雞 ($148)最後朋友仲加多個辣子雞,辣度、麻度都可以選擇🙂‍↕️ 辣子雞份量好多,雞肉香辣好惹味!

🍤
荔枝蝦球 ($108)

🔥 干鍋($68+配料=$248)

🐥 辣子雞 ($148)
2024-05-05 0 瀏覽
今日來左🌶️麻辣風雲食晚飯,地方都幾闊落,我哋被安排左坐卡位,仲有街景望,去到7點左右就滿座。我地叫左呢度最出名嘅🌳荔枝掛樹,名副其實佢就係一粒粒炸蝦球掛咗喺一棵盆景上邊,上枱嘅時候仲煙霧彌漫💨,真係忍唔住嘩咗一聲。佢粒🍤蝦球炸到剛剛好,外脆內juicy,再點少少甜酸醬,頓時胃口大開。另外我哋叫咗回鍋肉,惹味得來而且好大碟,好抵食!😋🌽黃金粟米,非常有創意嘅配搭,每粒粟米到沾上香口嘅鹹蛋黃碎。炸饅頭,上枱時熱度剛剛好,配上煉奶真係一絕🙈💯黑糖糍粑,啲糍粑做得好煙靭,再加上黑糖漿,好值得一試嘅甜品。另外我哋嗌咗鴨屎香檸檬茶同埋大大杯檸檬茶,不過鴨屎坑就冇得揀甜度,杯嘢有少少好似走咗甜咁😂。大大杯檸檬茶就真係好抵飲,由頭飲到落尾都未飲得晒😂!呢間好抵食!已經好想再嚟食炸饅頭啦!

另外我哋叫咗回鍋肉,惹味得來而且好大碟,好抵食!😋

炸饅頭,上枱時熱度剛剛好,配上煉奶真係一絕🙈💯

黑糖糍粑,啲糍粑做得好煙靭,再加上黑糖漿,好值得一試嘅甜品

大大杯檸檬茶就真係好抵飲,由頭飲到落尾都未飲得晒😂!

呢間好抵食!已經好想再嚟食炸饅頭啦!
  • 炸饅頭
2024-05-04 0 瀏覽
今日落雨天氣涷突然想食個酸菜魚,見到附近有間麻辣風雲即刻上去試下😋前菜 $182款前菜分別係麻辣花生同埋辣嘅中華沙律兩款調味都偏鹹,適合飲住嘢飲同朋友吹水一邊食荔枝蝦球 $108一上菜非常驚艷😆包住紅色脆米嘅蝦球真係非常似荔枝,仲要勾住喺樹上面更加似😂 蝦球本身已經非常彈牙,包埋脆米一齊炸,令到成個蝦球更加鬆脆💞 大大份有八粒,幾個人share都冇問題👍🏻酸菜魚 $298用料豐富,入邊有魚,酸菜,豆卜,萵筍,海鮮菇,仲有啲菊花花瓣做點綴,令到整體更加打卡able 📸 值得一讚嘅係,喺落單嘅時候,可以自選酸度,辣度同麻度😉 冰涼椰汁冰 $38食完辣辣地嘅酸菜魚飲呢個非常解辣😼 椰汁加冰無得輸酒釀小丸子 $38經典中式甜品,小丸子份量都幾多,上到嚟熱辣辣🔥唔錯

前菜 $18
2款前菜分別係麻辣花生同埋辣嘅中華沙律
兩款調味都偏鹹,適合飲住嘢飲同朋友吹水一邊食

酸菜魚 $298

冰涼椰汁冰 $38
食完辣辣地嘅酸菜魚飲呢個非常解辣😼 椰汁加冰無得輸

酒釀小丸子 $38
經典中式甜品,小丸子份量都幾多,上到嚟熱辣辣🔥唔錯
前菜 $9 / 每人頭荔枝蝦球 $108必點!招牌打卡菜之一仿荔枝掛樹盆景造型,盆內更飄著乾冰煙霧,仙氣感🆙💗 紅脆米外層粒粒口感好香脆,內層蝦丸質感彈牙有蝦味蘸配荔枝梅子醬汁,味道酸甜解膩水煮牛肩肉 $268薯粉加底 +$30(辣度可選 : 小辣/ 中辣/ 大辣/ 勁辣)(麻度可選 : 小麻 / 中麻/ 大麻/ 勁麻)選了小辣、小麻大盤!放滿乾辣椒和花椒,仲有牛肩肉、萵筍、豆卜、蓮藕、黑木耳、白本菇、芽菜、芫荽、蔥,加上掛汁煙韌寬薯粉酒釀丸子 $38甜甜又香的桂花酒釀配軟糯小丸子冰涼椰汁冰 $38清甜椰汁冰,解辣一流_______________麻辣風雲 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心10樓_______________
前菜 $9 / 每人頭

必點!招牌打卡菜之一
蘸配荔枝梅子醬汁,味道酸甜解膩

水煮牛肩肉 $268
薯粉加底 +$30
(辣度可選 : 小辣/ 中辣/ 大辣/ 勁辣)
(麻度可選 : 小麻 / 中麻/ 大麻/ 勁麻)
選了小辣、小麻

酒釀丸子 $38
甜甜又香的桂花酒釀配軟糯小丸子

冰涼椰汁冰 $38
清甜椰汁冰,解辣一流

_______________

麻辣風雲 (旺角)

_______________