2023-10-31 119 瀏覽
又係響尖東附近搵嘢食,咁啱嗰日同個朋友特別趕時間,所以二話不說就即刻走去麥當勞諗住買個快餐,快快脆脆簡簡單單食咗佢就算。結果響呢間麥當勞買完之後發現有超過30人響度等緊,最後我哋等咗差唔多25分鐘先有得攞。最重要係攞攞返嚟嘅炸雞係唔熱嘅,基本上係室內房間溫度,而炸雞入邊仲係有啲凍添。目測見到依間麥當勞,基本上成日都唔夠人,睇得出做嘢啲人好攰好辛苦做到想放棄,所以成日買嘢佢哋都會唔記得咗俾醬料,或者留咗shake shake粉之類。我完全唔會怪佢哋,因為睇得出佢哋真係唔夠人,而且做得好辛苦,我都覺得佢哋好慘,所以唯一想講嘅係希望呢間麥當勞可以盡量請多一兩個人幫手。

2023-10-25
25 分鐘 (外賣自取)
2023-10-04 49 瀏覽
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk士多啤梨🍓 × 清香❄️ × 扭紋🍭之前有介紹過士多啤梨味嘅新地😍,不過嗰陣係新地杯嘅士多啤梨雪糕😚,除咗有Kitkat條之外,亦都有朱古力醬🫣,不過朱古力醬嘅味太甜太膩,撈完雪糕之後反而冇咁好食🫠。今次見到其實有得嗌新地筒✨,雖然份量少啲,不過純士多啤梨雪糕💖,有士多啤梨糖味,而且甜度都適中🫶🏻。推薦呢款。💰 士多啤梨扭紋新地筒($7)🥢 麥當勞
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
士多啤梨🍓 × 清香❄️ × 扭紋🍭

💰 士多啤梨扭紋新地筒($7)
🥢 麥當勞
2023-10-04
APP會員的母親節優惠 ~ 麥芝蛋<飽>! 金拱門至今仍是<包>和<飽>分不清. 反正會員限定優惠, 有包有飲品, 應該勉強當做一餐.  來到老麥, 額外加多份沙律, 再用會員優惠送細薯條.      麥芝蛋<飽>    麥芝蛋連同包包紙, 直徑約9CM, SIZE比手掌還要小!  結構: 嘉頓包殼/茄醬/沙律醬/芝士/蛋/嘉頓包殼      高鹽份茄醬, 帶酸又肥膩的沙律醬, 為單調的雞蛋和麵包帶來豐富的調味. 咬包包時, 紅白杰撻撻的醬汁左必右必, 沾污嘴角.    凱撒沙律    因為麥芝蛋<飽>只夠攝牙隙, 根本唔夠飽, 再加上包包有勁多醬汁, 所以單點一份凱撒沙律, 希望有菜落肚扮健康. 沙律本身配一包日本芝麻沙律醬, 但自己怕肥, 所以没有使用. 沙律菜要仔細查看, 小心有焦焦邊的葉.     細薯條  麥記會員免費贈送的細薯.  凱撒沙律没有加入芝麻醬, 就倒入薯條作點綴! 而且薯條有大量鹽份, 可作調味呢!   梨茶飲料  心中總覺得是人工糖漿再加人造色素的合成飲品, 入口超甜, 感覺不到梨
APP會員的母親節優惠 ~ 麥芝蛋<飽>!
金拱門至今仍是<包>和<飽>分不清.
反正會員限定優惠, 有包有飲品, 應該勉強當做一餐.
來到老麥, 額外加多份沙律, 再用會員優惠送細薯條.
麥芝蛋<飽>
麥芝蛋連同包包紙,
直徑約9CM, SIZE比手掌還要小!
結構:
嘉頓包殼/茄醬/沙律醬/芝士/蛋/嘉頓包殼
麥芝蛋
咬包包時, 紅白杰撻撻的醬汁左必右必, 沾污嘴角.
凱撒沙律
沙律菜要仔細查看, 小心有焦焦邊的葉.
細薯條
而且薯條有大量鹽份, 可作調味呢!
梨茶飲料
心中總覺得是人工糖漿再加人造色素的合成飲品, 入口超甜, 感覺不到梨的味道.

幸好加了沙律和細薯, 這個午餐才叫做僅僅夠飽.
2022-05-06
外賣自取
$31.5 (早餐)
母親節
用餐優惠
優惠券
2022-02-14 112 瀏覽
食過咁多間麥當勞,未試過有一間係嗌親有蛋嘅飽,個煎蛋必有雞蛋殼碎,而且唔止一塊🙈🙈🙈煎蛋應該係間分店自己煎,係其他分店食從來冇試過有蛋殼,但係呢間就次次嗌次次有,希望引起重視巴絲除非自己唔介意食蛋殼,否則唔好嗌煎蛋,中嗮伏
巴絲除非自己唔介意食蛋殼,否則唔好嗌煎蛋,中嗮伏
2021-06-27 297 瀏覽
依排高太成日要幫我慳荷包可能覺得我太大洗高太話想食麥當當外賣我擇左個牛肉飯漢堡高太擇左個炸雞加粟米同芬達橙汁氣水我地望住維港景嘆下麥當當外賣,浪慢下先其實我以前都係麥記做過一段時間試下佢同以前既出品有無咩分別先依個牛肉飯漢堡其實麥當勞以前都有出過飯堡以前果啲飯堡有啲香菇係個飽上面,食洛会香啲依家依個淨係得啲飯,牛肉份量又小左成件事同以前爭好遠粟米係早前換過供應啇,真係今時唔同往日以前果啲好食好多最好食係依個炸雞個味調得幾好,幾香幾好食
依排高太成日要幫我慳荷包
可能覺得我太大洗

高太話想食麥當當外賣
我擇左個牛肉飯漢堡
高太擇左個炸雞加粟米同芬達橙汁氣水

我地望住維港景嘆下麥當當外賣,浪慢下先

其實我以前都係麥記做過一段時間
試下佢同以前既出品有無咩分別先

依個牛肉飯漢堡
其實麥當勞以前都有出過飯堡
以前果啲飯堡有啲香菇係個飽上面,食洛会香啲

依家依個淨係得啲飯,牛肉份量又小左
成件事同以前爭好遠

粟米係早前換過供應啇,真係今時唔同往日
以前果啲好食好多

最好食係依個炸雞
個味調得幾好,幾香幾好食

2021-06-02 122 瀏覽
今天早起床,很想吃個豐富早餐,看到麥當勞有新推介,熱香餅可配奶醬口味,非常吸引,想全部都試,沒疑問是Order珍寶套餐啦!有滑蛋、漢堡扒、飽、脆薯餅、熱香餅可配奶醬口味及熱港式奶茶,見到都飽吖😂奶醬口味非常正,煉奶加花生醬,好像在吃格仔餅似的,是熟悉的感覺,比傳統的蜜糖味更好吃,多了的煉奶又可加進熱奶茶內當作茶走☕️但這個早餐實在太多食物了,我吃剩很多🙈 真的眼闊肚窄!只好留一半作為下午茶了🤣 $39可以食兩餐,真係抵到爛吖!
只好留一半作為下午茶了🤣 $39可以食兩餐,真係抵到爛吖!
2021-06-02
外賣自取
$39 (早餐)
  • 珍寶套餐
2020-10-28 231 瀏覽
最近经常看到麦当奴的电视广告,他们的安格斯牛肉汉堡做特价,一直想去试试。下班时路过尖东新文华中心,就趁机进去吃晚餐。楼下的门面很少,主要是做外卖生意,堂食需要走上一层。楼上也看到安格斯牛肉汉堡包的活动,价格很有吸引力。餐厅有部份座位没有开放,纵使客人不多,也不是马上能找到位子。安格斯牛肉芝士汉堡套餐才32元,便宜了百分之二十以上,还多花7无买了苹果批做甜品。安格斯牛肉比普通汉堡牛肉好吃多了,肉质比较腍,而且还有肉汁,是较高水平的汉堡包。可惜薯条已凉了,不大好吃。花了不到40元有晚餐和甜品,是很高的性价比。

楼上也看到安格斯牛肉汉堡包的活动,价格很有吸引力。

安格斯牛肉芝士漢堡+蘋果批

花了不到40元有晚餐和甜品,是很高的性价比。
2020-10-28
安格斯牛肉芝士漢堡+蘋果批
2020-08-06 124 瀏覽
路經尖東,但因為當天係全日禁堂食既第2天,原本都只係打算買杯新地食下先因為見到佢個大招牌寫住5蚊一杯芒果新地,超多醬,就行返轉頭買黎試下先原來佢唔係單純加芒果醬,原來連雪糕底都係芒果味,難怪叫雙重芒果芒果醬非常甜,微酸帶甜,30幾度下的香港係街頭企住食,算係解暑既甜品另外行上去睇見有下午茶餐 2-6PM A+B SET可選飲品加麵包或炸雞翼咁我買左豬柳蛋漢堡同一杯新地 $17大家都係等堂食,大約3分鐘就到手~新地口味只限士多啤梨,但係雪糕溶得好快咁我地就係噴水池搵位食,呢個經驗應該一世人唔會再有第2次~
另外行上去睇見有下午茶餐 2-6PM A+B SET
可選飲品加麵包或炸雞
咁我買左豬柳蛋漢堡同一杯新地 $17
大家都係等堂食,大約3分鐘就到手~
新地口味只限士多啤梨,但係雪糕溶得好快
咁我地就係噴水池搵位食,呢個經驗應該一世人唔會再有第2次~
5 分鐘 (外賣自取)
2020-06-20 84 瀏覽
麥當勞甜品站最近又轉返阿華田味仲要做脆皮阿華田新地$5一杯 平時要成十蚊杯架!天氣咁熱梗係要衝去買番杯嘆下啦今日去尖東嗰間分店麥當勞個姐姐好好呀比好多脆皮醬原來嗰啲粉唔係餅而係真係阿華田粉黎架食落好香濃嘅朱古力味仲要食到最底都仲有朱古力脆皮醬相比起普通阿華田新地筒都要五個半 脆皮仲要再加一蚊而家5蚊就已經可以食到一杯阿華田新地真係超抵食喇我問過阿姐個優惠幾時完佢話佢都唔知喎所以要食性價比高的新地就要趁快喇
麥當勞甜品站最近又轉返阿華田味
仲要做脆皮阿華田新地$5一杯 平時要成十蚊杯架!
天氣咁熱梗係要衝去買番杯嘆下啦

我問過阿姐個優惠幾時完
佢話佢都唔知喎
所以要食性價比高的新地就要趁快喇
2020-05-25 66 瀏覽
今早大概七時十分到店購買火腿扒漢堡加熱朱由行樓梯到一樓已經感覺地面 *痴笠笠*心裡想可能是漂水劑量太強?!深呼吸小心翼翼向前走取餐時赫然發現一隻尾指手指頭般大小的爬行動物在枱面高速移動告知店員時 店員冷靜地舉起一根手指把牠壓死我再告訴自己這不是問題 快餐店不可要求太多便一步一驚心地找個位置坐下大概十五分鐘的用餐時間內我先後看到烏蠅?巨蚊?飄過.....最可怕的是座位與座位的隔板本是疫情下所要求的衛生用具但卻污糟到不堪 上面的跡清晰可見都不敢再想像是什麼跡到底這間麥當勞在兩年間發生了什麼事?是解僱了清潔工麼?不期望快餐店有如何令人驚嘆的環境美食但可否稍為衛生乾淨一點???
今早大概七時十分到店購買火腿扒漢堡加熱朱
由行樓梯到一樓已經感覺地面 *痴笠笠*
心裡想可能是漂水劑量太強?!
深呼吸小心翼翼向前走
取餐時赫然發現一隻尾指手指頭般大小的爬行動物在枱面高速移動
告知店員時 店員冷靜地舉起一根手指把牠壓死
我再告訴自己這不是問題 快餐店不可要求太多
便一步一驚心地找個位置坐下
大概十五分鐘的用餐時間內
我先後看到烏蠅?巨蚊?飄過.....
最可怕的是
座位與座位的隔板
本是疫情下所要求的衛生用具
但卻污糟到不堪 上面的跡清晰可見
都不敢再想像是什麼跡
到底這間麥當勞在兩年間發生了什麼事?
是解僱了清潔工麼?
不期望快餐店有如何令人驚嘆的環境美食
但可否稍為衛生乾淨一點???
2020-05-25
早餐
2019-11-22 128 瀏覽
This McDonald’s is my go-to place from breakfast to afternoon tea, although usually I try to get a takeaway here.These McWings were hot and crispy when they were served, and the wait time was short. My only concern is that the stairs are somewhat narrow and I would recommend those with kids or elderly to use the escalators inside the mall rather than the stairs from street level!

2019-09-30 69 瀏覽
昨晚食了良景嗰間既Double 脆辣雞腿飽,兩塊雞腿已經係冧左一啲都唔脆。真係好失望。今日返工lunch試下尖沙咀呢間係咪一樣,可能呢間人多,所以可能keep 住都要炸新的,所以呢間熱呼呼又脆皮,正呀!良景買餐係39蚊,尖沙咀就要43蚊,另外轉左手調咖啡加8蚊。所以間間麥當勞都唔一樣

所以間間麥當勞都唔一樣
2019-09-30
2019-09-10 54 瀏覽
麥當勞嘅早餐有一個餐係我嘅摯愛啊,就係麥芝蛋包,加熱朱古力。噉佢個麥芝蛋包裏面有芝士,蛋,茄汁,沙律醬,加埋個麵包皮,呢個配搭其實好夾呀,再加埋杯熱朱古力,價錢都係14元。

2019-09-02 43 瀏覽
🔊號外 🔊號外有免費野送🤩🤩早排只需要download某個app📲就可以使用入面贈送嘅優惠卷去McCafé 免費換領一杯芝士奶蓋茶🥤今次新出有三種口味:菠蘿 葡萄 黑糖珍珠有免費野我當然唔執輸🙈🙈同朋友仔一齊去開心share🥳🥳💁🏻‍♀️菠蘿芝士奶蓋茶有驚喜喎😳😳茶味幾濃,好過某啲手搖飲料店🤗💁🏻‍♀️葡萄芝士奶蓋茶有一粒粒提子係入面,份量都唔少👍🏼👍🏼‼️我覺得整體唔差喎,茶味濃郁,奶蓋就係薄身一啲,唔係一般厚奶蓋嘅口感,厚薄各有所好,睇你個人喜好😊😊
🔊號外 🔊號外

有免費野送🤩🤩
早排只需要download某個app📲

今次新出有三種口味:菠蘿 葡萄 黑糖珍珠

有免費野我當然唔執輸🙈🙈
同朋友仔一齊去開心share🥳🥳

💁🏻‍♀️菠蘿芝士奶蓋茶
有驚喜喎😳😳茶味幾濃,好過某啲手搖飲料店🤗

💁🏻‍♀️葡萄芝士奶蓋茶
有一粒粒提子係入面,份量都唔少👍🏼👍🏼

• 芝士奶蓋
去m記點左個超值套餐😝25蚊既雙層芝士孖寶餐🍟🍔🥤由細到大都好中意食m記既芝士🧀,去supermarket買既芝士都冇m記個種芝士味🤔今次個雙層芝士孖堡有啲遜色🙄,唔夠熱,唔知係咪太多人等既關係,個包係暖,但唔夠熱😣同埋好似個包細左😅🤔薯條就不嬲同細薯條份量一樣…都係咁少😅不過值得一讚就係個薯條係超夠熱🍟😍 應該係岩岩炸好😋係HK依家都好難可以用$30填飽個肚😥 依家$25都叫做可以填飽個肚既😅
去m記點左個超值套餐😝
25蚊既雙層芝士孖寶餐🍟🍔🥤