2023-11-27 55 瀏覽
週日晚市四人套餐✨鵜舞沙律份量唔少 有三大球配料包括有薯仔 吞拿魚 蛋沙律配搭沙律菜食 好開胃✨季節刺身5點刺身包括有鯛魚 油甘魚 赤身 赤貝同牡丹蝦 五款都好新鮮 鮮味十足✨鵝肝北海道海膽日式蒸蛋面層放左甘香鵝肝同鮮甜海膽 蒸蛋好嫩滑 內有蟹柳 菇 魚蛋等配料✨德島阿波尾雞雞翼雞翼大大隻 燒得皮脆肉嫩 簡單調味已經好唔錯✨青森山芋山芋口感帶粉 味道清新✨鹽燒特上牛舌牛舌爽口彈牙 好唔錯✨澳洲和牛燒澳洲和牛熟度燒得啱啱好肉質軟嫩 肉味香濃 肉汁豐富配上甜甜地醬汁 好惹味✨三文魚及三文魚籽釜飯肥美三文魚配搭鹹鮮三文魚籽 飯粒飽滿 口感帶黏有咬口 ✨是日雪糕有多種口味選擇總結:套餐好豐富 環境唔錯 服務正常價錢可以 可以一試

週日晚市四人套餐

有多種口味選擇

總結:套餐好豐富
環境唔錯 服務正常
價錢可以 可以一試
二訪🏮鵜舞 上次嚟食完之後,有朋友都話想嚟試吓,今次我哋就揀咗4人套餐~.星期日7點都相當當爆場,好彩有提早booked!—🪭四人套餐餐 $1688🪭鵜舞沙律薯仔、吞拿魚、雞蛋沙律、海量沙律菜.🪭季節刺身5點油甘魚、赤身、赤貝、牡丹蝦、白鯛.🪭鵝肝北海道海膽日式蒸蛋🪭一入口就食到超香鵝油味,油膩滿腔,配搭埋海膽,實在太奢華啦嗎.🪭德島阿波尾雞雞翼日本no.1走地雞「阿波尾雞」,炭燒雞翼就是零舍不同,雞皮勁脆,一咬爆汁,雞肉唔乾燒得啱啱好~.🪭青森山芋燒山芋入口爽,中意食山芋嘅朋友仔必叫,山芋係非常健康.🪭爐端燒🪭鹽燒特上牛舌爽口牛舌,喜歡爽口的朋友仔有福了🪭澳洲和牛燒燒得pinky pinky粉粉嫰嫰,好juicy 😙正...🪭三文魚及三文魚籽釜飯有三文魚 + 三文魚籽~ 打開蓋,可將粒粒漲卜卜三文魚籽,放入飯裡,攪伴好焗一食,或者就咁撈上去生食!乜都唔洗落,就食到咸鮮味~.🍧雪糕有芝麻、榴槤、荔枝、抹茶..Overall嚟講人均消費$400左右,價錢中等,今次食既炭端燒德島阿波尾雞雞翼依然都係食過之中最好食🤤下次想試埋天婦羅,聽聞係香港第1個日藉天婦羅師父仲係已經有40年經驗,剩係呢
二訪🏮鵜舞
星期日7點都相當當爆場,好彩有提早booked!

🪭四人套餐餐 $1688
🪭鵜舞沙律
薯仔、吞拿魚、雞蛋沙律、海量沙律菜
季節刺身5點(油甘魚、赤身、赤貝、牡丹蝦、白鯛)
🪭季節刺身5點
油甘魚、赤身、赤貝、牡丹蝦、白鯛
🪭鵝肝北海道海膽日式蒸蛋
德島阿波尾雞雞翼
🪭德島阿波尾雞雞翼
🪭青森山芋
燒山芋入口爽,中意食山芋嘅朋友仔必叫,山芋係非常健康
🪭爐端燒
🪭鹽燒特上牛舌
爽口牛舌,喜歡爽口的朋友仔有福了
澳洲和牛燒
🪭澳洲和牛燒
燒得pinky pinky粉粉嫰嫰,好juicy 😙正
三文魚及三文魚籽釜飯
🪭三文魚及三文魚籽釜飯
雪糕有芝麻、榴槤、荔枝、抹茶
🍧雪糕有芝麻、榴槤、荔枝、抹茶
Overall嚟講人均消費$400左右,價錢中等,今次食既炭端燒德島阿波尾雞雞翼依然都係食過之中最好食🤤下次想試埋天婦羅,聽聞係香港第1個日藉天婦羅師父仲係已經有40年經驗,剩係呢點已經太吸引~ 超推薦一班酒鬼或一大班朋友🍻

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼
🪭鵜舞 (荔枝角)
🪭荔枝角長義街9號D2 Place ONE 地下2號舖
2023-11-26
鵜舞沙律
季節刺身5點(油甘魚、赤身、赤貝、牡丹蝦、白鯛)
德島阿波尾雞雞翼
  • 鵜舞釜飯
  • 鹽燒特上牛舌
  • 明太子玉子燒
  • 燒厚揚豆腐
最近到了這家非常受歡迎的居酒屋店內位置非常寬敞由日藉師傅主理,用上了很多日本的時令/特色食材!位置就在D2 Place的地舖非常方便地鐵站一出就到達了為了試一下他們期間限定的和味雞肉祭꙳ ⋆ 𓈒𓏸 燒大和雞雞皮$84只用鹽作簡單調味,更能吃到本來的油香!雞皮非常脆,但又完全不油膩꙳ ⋆ 𓈒𓏸 炸大和雞雞槌$108醃製之後的雞用小麥粉鎖緊水份以唐揚方式炸好最後加上檸檬汁 清新之餘又脆口雞肉依然鮮嫩多汁꙳ ⋆ 𓈒𓏸 阿波尾雞翼$42/隻燒得金黃的雞皮加上多汁的肉,串好的雞全翼方便食用꙳ ⋆ 𓈒𓏸 照燒阿波尾雞腿肉$138最期待的啖啖肉雞腿肉!一放近口就感受到炭火火候足的焦香,咬落非常juicy加上帶甜味的照燒醬,更感受到雞肉的鮮味꙳ ⋆ 𓈒𓏸 燒靜岡沙甸魚苗薄脆$68非常香口適合下酒,能吃得到沙甸魚的魚香!꙳ ⋆ 𓈒𓏸 天婦羅魷魚絲$58第一次吃到包裹著炸漿的魷魚絲,本來就濃香的魷魚絲加上香脆的口感,又是佐酒必備꙳ ⋆ 𓈒𓏸 燒厚揚豆腐 $68一邊是用了柴魚片,一邊是醬油兩種口味都很配結實又吸味的厚豆腐꙳ ⋆ 𓈒𓏸 特色凍蕎麥麵$80食了不少炭火燒物後,來一碗冷蕎麥麵非常清爽又飽肚,拌進溫
最近到了這家非常受歡迎的居酒屋
店內位置非常寬敞
由日藉師傅主理,用上了很多日本的時令/特色食材!
位置就在D2 Place的地舖非常方便
地鐵站一出就到達了
為了試一下他們期間限定的和味雞肉祭

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 燒大和雞雞皮$84
只用鹽作簡單調味,
更能吃到本來的油香!
雞皮非常脆,但又完全不油膩
燒大和雞雞皮

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 炸大和雞雞槌$108
醃製之後的雞用小麥粉鎖緊水份
以唐揚方式炸好
最後加上檸檬汁 清新之餘又脆口
雞肉依然鮮嫩多汁
炸大和雞雞槌

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 阿波尾雞翼$42/隻
燒得金黃的雞皮加上多汁的肉,
串好的雞全翼方便食用
阿波尾雞翼

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 照燒阿波尾雞腿肉$138
最期待的啖啖肉雞腿肉!
一放近口就感受到炭火火候足的焦香,
咬落非常juicy
加上帶甜味的照燒醬,
更感受到雞肉的鮮味
照燒阿波尾雞腿肉

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 燒靜岡沙甸魚苗薄脆$68
非常香口適合下酒,能吃得到沙甸魚的魚香!

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 天婦羅魷魚絲$58
第一次吃到包裹著炸漿的魷魚絲,
本來就濃香的魷魚絲加上香脆的口感,
又是佐酒必備
天婦羅魷魚絲

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 燒厚揚豆腐 $68
一邊是用了柴魚片,一邊是醬油
兩種口味都很配結實又吸味的厚豆腐

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 特色凍蕎麥麵$80
食了不少炭火燒物後,來一碗冷蕎麥麵非常清爽又飽肚,拌進溫泉蛋更爽滑

꙳ ⋆ 𓈒𓏸 水信玄餅$96
清爽的透明寒天水信玄餅,加上黑蜜和黃豆粉,也很適合
水信玄餅
  • 照燒阿波尾雞腿肉
2023-11-02 121 瀏覽
好耐之前已經知道見過呢間餐廳,個店面好日式,入面都好日式居酒屋,menu有啲貴。今次趁午餐嚟試,入面都幾多人。有lunch menu,抵食好多,仲有前菜、漬物、麵豉湯、茶碗蒸,我哋兩個人叫咗3個餐,因為想食刺身,lunchset抵過單點。沙律,胡麻醬幾好食茶碗蒸有菇、鳴門卷、蓮子,蓮子好苦有麵豉湯、漬物、前菜、飯、茶碗蒸刺身有海膽、鯛魚、帶子、鯖魚、拖羅、蝦、油甘魚海膽好鮮甜,帶子都係,拖羅都幾肥,冇筋,油甘魚好香,鯛魚新鮮爽口,蝦都爽口唔淋炭火燒牛啲汁甜甜地有啲怪,同埋唔係太食得出炭火燒,雖然佢menu寫住使用備長炭,同埋份量略少小天丼睇menu似係店嘅招牌菜,冇lunch set特價,正價叫蝦幾大隻,爽口,有鰻魚、魷魚、南瓜,南瓜好香整體都好食

沙律,胡麻醬幾好食

茶碗蒸
有菇、鳴門卷、蓮子,蓮子好苦

有麵豉湯、漬物、前菜、飯、茶碗蒸
特上雜錦刺身定食

刺身有海膽、鯛魚、帶子、鯖魚、拖羅、蝦、油甘魚

炭火燒牛

小天丼

睇menu似係店嘅招牌菜,冇lunch set特價,正價叫
蝦幾大隻,爽口,有鰻魚、魷魚、南瓜,南瓜好香整體都好食
2023-10-25
2023-10-26 91 瀏覽
成日經過D2都覺得入面好似好熱鬧咁呢日朋友生日一於試下係呢到食生日飯先🤪環境唔錯 我地被安排到最入既卡位靜靜地傾下計野食方面 可以話花多眼亂😳個menu我地睇完又睇 睇完又睇 都未揀好 太多選擇了🤣整體食物都唔錯 樣樣水準都中上 店員介紹先知原來佢天婦羅同串燒都有分日本代表同香港代表 😳就算一樣既食材 做法唔同 都會有唔同既效果 呢方面又幾欣賞佢地既用心🫶
成日經過D2都覺得入面好似好熱鬧咁

就算一樣既食材 做法唔同
都會有唔同既效果
呢方面又幾欣賞佢地既用心🫶
2023-10-21 77 瀏覽
對上一次嚟呢度已經兩三年前。因為有感食物質素下降,所以一段時間冇嚟。 今日重臨,覺得員工服務態度良好,但是食物出菜次序有點奇怪。我們叫了Sukiyaki,亦配一個稻庭烏冬,點知最早嚟到嘅餸菜,就係稻庭烏冬。聽服務員介紹,負責天婦羅嘅師傅係由半島酒店過來,所以叫了兩項試試,味道是不錯。另外亦都叫了兩度侍應推介的炭火燒物,個人覺得味道一般。總括嚟講,因為食物選擇多,價錢合理,我覺得可以再嚟。雜菇牛肉壽喜燒鍋粟米天婦羅帆立貝天婦羅

總括嚟講,因為食物選擇多,價錢合理,我覺得可以再嚟。

雜菇牛肉壽喜燒鍋

粟米天婦羅

帆立貝天婦羅

2023-10-21
對上一次嚟已經喺疫情之前,今次再嚟食物水準依舊,質素十分之好。因為喜歡食壽喜燒,所以點咗一個,係哩區附近站時食過最好味嘅壽喜燒。另外驚喜嘅係果碗用嚟點牛嘅蛋液,跟一般店嘅一隻打爛咗嘅蛋唔同,哩度係打到起泡嘅綿綿蛋液!另外,店員推介天婦羅🍤,因為係總廚係之前半島酒店天婦羅嘅總廚。(竟然喺荔枝角可以食到酒店味道?)天婦羅味道質素確實好好!店員都推介咗牛排🥩,味道不錯。燒粟米🌽亦十分好吃!超級滿足嘅一餐!!

店員都推介咗牛排🥩,味道不錯。

燒粟米🌽亦十分好吃!
超級滿足嘅一餐!!
2023-10-02
  • 牛肉壽喜燒定食
2023-09-23 92 瀏覽
Umai has an izakaya-like ambiance, creating a warm and cozy setting. With booth seating available, I find it a perfect environment to relax and unwind with friends. Classic Beef Sukiyaki ($168):It comes with a rich soup base filled with tender beef, vegetables, and tofu. The combination of flavours is mouthwatering. One interesting twist is the option to dip the beef into an egg yolk sauce, which adds a creamy and savoury touch. However, personally, I found the foam texture at the top of the sau

Classic beef sukiyaki

Classic Beef Sukiyaki ($168):
It comes with a rich soup base filled with tender beef, vegetables, and tofu. The combination of flavours is mouthwatering. One interesting twist is the option to dip the beef into an egg yolk sauce, which adds a creamy and savoury touch. However, personally, I found the foam texture at the top of the sauce a bit off-putting, so I chose to avoid it. I think the sukiyaki is a satisfying dish that pairs perfectly with a bowl of steamed rice.

Snow crab kamameshi

Japanese Style Pot Rice Kamameshi - Snow Crab Kamameshi ($248):
The dish boasts a flavorful combination of succulent crab meat infused into the rice, creating a delightful explosion of taste in every bite. However, do note that this dish requires a longer cooking time, approximately 40 minutes. So, if you're in a rush, it might be better to opt for something else.

Japanese egg rolls with river eel

Japanese Egg Rolls with River Eel ($78):
The egg rolls are tender, providing a soft texture. The river eel complements the egg rolls beautifully. The combination of the two creates a harmonious blend of tastes that is simply delightful.

Japanese egg rolls with Hakata cod fish roe

Japanese Egg Rolls with Hakata Cod Fish Roe ($72):
An interesting twist on the traditional Japanese egg rolls. This Hakata cod fish roe variation offers a less common flavour that I found quite enjoyable. The cod fish roe adds a mild spiciness to the dish, enhancing the overall flavor and providing an extra kick. The egg rolls themselves remain tender and delicious.
Classic beef sukiyaki
Snow crab kamameshi
2023-09-20 92 瀏覽
UMAI 鵜舞 🍱博多明太子玉子燒:$72蛋捲好滑,中間包咗好多明太子,好足料同埋味道好夾鵜舞卷 :$78包左青瓜,玉子,蟹柳,鰻魚,一次過食到4種唔同嘅味道👅鹽燒特上牛舌 :$108牛舌燒得好彈牙,一咬落去就爆曬啲肉汁出黎😍自家製雞肉棒串:$38雞肉串幾大條,要配埋生雞蛋汁一齊食先至正🤩照燒阿波尾雞髀肉 :$108燒得好出色,雞皮好長同埋雞肉都好嫩🤩福岡特色凍蒿麥麵:$80蕎麥麵好彈牙,夏天食好舒服😁。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:UMAI 鵜舞地址:荔枝角長義街9號D2 Place ONE 地下2號舖
UMAI 鵜舞 🍱

博多明太子玉子燒:$72
蛋捲好滑,中間包咗好多明太子,好足料同埋味道好夾

鵜舞卷 :$78
包左青瓜,玉子,蟹柳,鰻魚,一次過食到4種唔同嘅味道👅

鹽燒特上牛舌 :$108
牛舌燒得好彈牙,一咬落去就爆曬啲肉汁出黎😍

自家製雞肉棒串:$38
雞肉串幾大條,要配埋生雞蛋汁一齊食先至正🤩

照燒阿波尾雞髀肉 :$108
燒得好出色,雞皮好長同埋雞肉都好嫩🤩

福岡特色凍蒿麥麵:$80
蕎麥麵好彈牙,夏天食好舒服😁
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:UMAI 鵜舞
地址:荔枝角長義街9號D2 Place ONE 地下2號舖
2023-09-17 77 瀏覽
上星期五放工之後約左班朋友一齊食日本嘢,慶祝Happy Friday 🥳我哋叫咗幾款有特色嘅菜式試試✨博多明太子玉子燒 $72玉子燒好嫩滑,中間嘅明太子味道濃郁✨富山白蝦 $88白蝦口感爽脆而且夠新鮮,好適合送酒✨黄金芝士西京燒 $68芝士味超濃,外面燒到硬硬地,內裡仲係軟芝士✨雜錦壽司10款 $298因為唔知大家食邊款壽司,所以嗌咗雜錦壽司有生有熟嘅壽司仲有軍艦,款款都唔錯✨野菜天婦羅 $118天婦羅炸粉好薄,有番薯,冬菇,茄子等等我最鍾意係番薯,甜度高,口感又扎實✨特色凍喬麥麵 $80可以按自己口味加入唔同配料再撈暈麵條口感彈牙有嚼勁,加入溫泉蛋增添蛋香✨燒厚揚豆腐 $68✨照燒阿波尾雞腿肉$138✨乳酸梳打 $38✨雪糕 $28
我哋叫咗幾款有特色嘅菜式試試

✨博多明太子玉子燒 $72
玉子燒好嫩滑,中間嘅明太子味道濃郁

✨富山白蝦 $88
白蝦口感爽脆而且夠新鮮,好適合送酒

✨黄金芝士西京燒 $68
芝士味超濃,外面燒到硬硬地,內裡仲係軟芝士

✨雜錦壽司10款 $298
因為唔知大家食邊款壽司,所以嗌咗雜錦壽司
有生有熟嘅壽司仲有軍艦,款款都唔錯

✨野菜天婦羅 $118
天婦羅炸粉好薄,有番薯,冬菇,茄子等等
我最鍾意係番薯,甜度高,口感又扎實

✨特色凍喬麥麵 $80
可以按自己口味加入唔同配料再撈暈
麵條口感彈牙有嚼勁,加入溫泉蛋增添蛋香

✨燒厚揚豆腐 $68
✨照燒阿波尾雞腿肉$138
✨乳酸梳打 $38
✨雪糕 $28
2023-09-08 262 瀏覽
🇭🇰鵜舞·呢間之前去D2 Place成日比佢門口個大燈籠吸引左 今次終於有機會試下啦🥳🥳·鮪魚中卷$128 l 宮崎半生熟和牛肋眼$298 l 阿波尾雞雞翼$42 l 野菜天盛$118 l 燒厚揚豆腐$68我自己就最中意佢個鮪魚中卷 佢呢個入面勁多唔同部位既吞拿魚 口感好好😍😍之後佢半生熟和牛都燒得好靚 個牛味好出 用少少鹽調味已經好夠 係有幾舊我自己覺得熟左少少🐮之後個雞翼都燒得唔錯 天婦羅我就最中意佢個南瓜 佢係超甜 超軟糯🎃最後個揚豆腐都好味 佢係中間仲係超嫩 口感好好😋·蒲燒鰻魚釜飯$178 l 博多明太子玉子燒$72 l 燒靜岡沙甸魚苗薄脆$68 l 芝士廣島蠔春卷$108 l 鵜舞沙律$88 l 水信玄餅$48另外我地仲試左個釜飯同埋嗌左啲小食 個鰻魚釜飯我自己就覺得正常發揮啦 略嫌佢個鰻魚乾身左少少🐟之後佢個玉子燒都幾滑幾好味 個沙甸薄脆都好送酒 不過呢個就一定要點沙律醬食 就咁食會有啲鹹🫢😂😂之後佢個廣島蠔春卷都幾脆 食落幾得意🦪最後個沙律上面係有薯仔沙律 蛋沙律同埋吞拿魚 完全係童年既味道 而且佢個薯仔沙律好綿🥔最後甜品既水信玄餅就正正常常啦😎😎·#rbyeat#rb
🇭🇰鵜舞
野菜天盛
博多明太子玉子燒
芝士廣島蠔春卷
2023-09-07 88 瀏覽
很久沒有跟火鍋友一起飯聚了!所以這夜約了在我們也超喜歡的日本餐廳內開大餐聚一聚。地點正是我們經常去打躉的UMAI 鵜舞,喜歡這兒地方夠大充滿日本風情而且食物質素高但價位親民,所以我們久不久便要再來這兒朝聖。先叫一份燒靜岡沙甸魚苗薄脆$68做前菜,入口脆卜卜的沙甸魚苗超級可口,喜歡㗳兩杯的朋友一定要點來佐酒享用。沙律我們點選了這個鵜舞沙律$88,內裏有齊吞拿魚、薯仔、雞蛋沙律及沙律菜好豐富,混合一起品嚐口感好滿足美味度亦很高呢!野菜天盛$118內有南瓜、番薯、小青椒及香菇等!炸得夠薄脆而且一點也不油膩水準依舊的高。然後當然要再品嚐鰻魚玉子燒$78,香滑蛋卷熟度恰好內裏藏著燒鰻魚,口感味道也配搭得天衣無縫好好吃喔。燒厚揚豆腐$68分別有醬油和木魚口味,燒到外皮煙韌內裡嫩滑超級惹味百吃不厭。然後還有炭火燒日本鰻魚串魚肉口感紮實味道甘香,我覺得味道比蒲燒鰻魚更加好味吸引。這客鹽燒阿波尾雞脾肉$108的雞皮燒得香脆,內裡的雞肉吃下香嫩又多汁,配搭柚子胡椒醬吃味道非常誘人。卷物選來鮪魚中卷$128和鵜舞卷$78來分享,前者油份豐腴滿滿魚香後者則材料十足口味非凡,兩款也各有捧場客而我就喜歡魚油滿分的

卷物選來鮪魚中卷$128和鵜舞卷$78來分享,前者油份豐腴滿滿魚香後者則材料十足口味非凡,兩款也各有捧場客而我就喜歡魚油滿分的鮪魚中卷。

主食就來一客鵜舞釜飯$248內有干貝海膽、蟹肉、帶子、三文魚及三文魚籽,充斥海水鮮味的飯粒口感恰好,加上豐富的海產叫我吃得動容不已。
甜品我們得到晶瑩剔透的水信玄餅$48,雨滴蛋糕透明如水晶滑捋捋的入口即化,灑上黃豆粉再淋上黑糖漿一起品嚐味道甜美可人。
我們一行五人就這樣快樂地渡過了3小時,已經約定中秋節再一齊打邊爐玩燈籠超期待喔。
2023-08-24
2023-09-07 86 瀏覽
今日同成班朋友一齊過嚟食日本餐,入到去已經見到坐滿晒人,好彩我哋有book位。入面係經典嘅日式裝修,有啲包廂嘅房入面會有bar枱,可以望住師傅整日式料理。⚜️德島產沙甸魚苗沙律個人就比較鍾意食沙律,佢嘅菜都好新鮮,最特別嘅係佢有啲脆卜卜既沙甸魚苗,令到成個沙律更加有口感。⚜️黄金芝士西京燒 佢係成舊都係軟芝士,味道比較甜,食落都好香芝士嘅味,不過感覺配上麵包或者餅乾會比較好。⚜️博多明太子玉子燒 熱辣辣嘅玉子,中間夾滿咗明太子,鬆軟嘅蛋咬落去明太子爆曬出嚟,好正。⚜️鵜舞卷 鰻魚日式飯團,夾左黃瓜青瓜同埋蟹柳,用料十足。⚜️鹽燒特上牛舌 佢係厚切既牛舌,識落口感好正,原本係就咁用鹽燒,再加上檸檬汁,味道更加突出。⚜️自家製雞肉棒串 最鍾意就係食雞肉棒,啖啖肉,配上蛋黃汁,鮮嫩好味。⚜️吉列廣島蠔真係好相對大隻,用一層博博嘅炸皮包住,蠔既熟度到啱啱好,好嫩口。⚜️鹿兒島味噌五花豚肉 豚肉好嫩口,旁邊有少少有子芥末,識落辣辣地,好惹味。⚜️照燒阿波尾雞髀肉 照燒雞髀真係好嫩滑,淨係見到佢嘅燒雞皮,就好想一啖咬落去,佢嘅雞肉肉汁仲可以保留住,口感一流。⚜️福岡特色凍蒿麥麵凍嘅蕎麥麵都係我鍾意食嘅其中一種,因為可

⚜️德島產沙甸魚苗沙律

⚜️黄金芝士西京燒

⚜️博多明太子玉子燒

⚜️鵜舞卷
鰻魚日式飯團,夾左黃瓜青瓜同埋蟹柳,用料十足。

⚜️鹽燒特上牛舌

⚜️自家製雞肉棒串
最鍾意就係食雞肉棒,啖啖肉,配上蛋黃汁,鮮嫩好味。

⚜️吉列廣島蠔

⚜️鹿兒島味噌五花豚肉
豚肉好嫩口,旁邊有少少有子芥末,識落辣辣地,好惹味。

⚜️照燒阿波尾雞髀肉

⚜️福岡特色凍蒿麥麵
凍嘅蕎麥麵都係我鍾意食嘅其中一種,因為可以中和返啱啱食咗咁多嘢,所以味道係相對偏淡,食完之後飽滯感係反而會少咗。

⚜️水信玄餅
佢係加咗黑糖,同埋黑糖粉,食落好好味,玄餅好Q彈。
餐廳裝潢係充滿日本風,居酒屋格局,入面擺咗好多日本酒樽~ 氣氛唔錯~🍭富山白蝦($88)都幾特別,第一次食,將日本白蝦炸到脆一脆,幾岩伴酒食~ 🍭黃金芝士西京燒($68)總共有六塊芝士,每塊都烤過,外面好微微燒焦,有濃郁芝士香~🍭博多明太子玉子燒($72)玉子燒中間有好多明太子,對於鍾意食明太子嘅幾滿意~ 如果可以再熱啲就好~ 玉子好滑身~🍭雜錦壽司10款($298)10款唔同類型嘅壽司,有三文魚、赤身、左口魚邊、大蝦、帆立貝等~🍭燒厚揚豆腐($68)呢個我地一致覺得好好味🥹 豆腐熱辣辣上,外面炸得香脆,口感內脆外軟,用上玉子豆腐製作,更香滑可口~ 🍭照燒阿波尾雞腿肉($138)雞腿肉肉質嫩滑,外皮煎得香脆,切開咁上方便進食~ 🍭野菜天婦羅($118)呢間啲天婦羅係幾唔錯!野菜呢款有茄子、南瓜、蕃薯、香菇,青椒,外衣超薄,好味道!🍭特色凍蕎麥麵($80)凍蕎麥麵都相當唔錯,有隻溫泉蛋喺上面,吉開有好多蛋漿湧出,撈埋一齊食好味!🍭乳酸梳打($38)🍭荔枝梳打($38)🍭桃乳酸梳打($38)🍭巨峰乳酸梳打($38)各自點咗梳打及乳酸梳打,清新鮮膩~ 🍭豆腐雪糕x2 ($56)🍭海鹽雪糕($

🍭富山白蝦($88)
都幾特別,第一次食,將日本白蝦炸到脆一脆,幾岩伴酒食~

🍭黃金芝士西京燒($68)
總共有六塊芝士,每塊都烤過,外面好微微燒焦,有濃郁芝士香~

🍭博多明太子玉子燒($72)

🍭雜錦壽司10款($298)

🍭燒厚揚豆腐($68)

🍭照燒阿波尾雞腿肉($138)
雞腿肉肉質嫩滑,外皮煎得香脆,切開咁上方便進食~

🍭野菜天婦羅($118)

🍭特色凍蕎麥麵($80)

🍭乳酸梳打($38)
🍭荔枝梳打($38)
🍭桃乳酸梳打($38)
🍭巨峰乳酸梳打($38)
各自點咗梳打及乳酸梳打,清新鮮膩~

🍭豆腐雪糕x2 ($56)
🍭海鹽雪糕($28)
🍭綠茶雪糕($28)
2023-09-05 75 瀏覽
D2 place one底有間居酒屋,今日收工約埋朋友仔聚首一堂👅鹽燒持上牛舌 $108-牛舌彈牙 肉汁香味瞬間係口腔內爆發 外層微微焦脆🐖鹿兒島味噌五花豚肉 $128-腩肉經汁燒十分惹味 肉嫩肥瘦參半🐓鹽燒阿波尾雞髀肉 $108-雞皮係燒嘅過程用力壓過 迫出油份之後令雞皮好似薯片咁脆 而雞髀肉嫩口 淡淡鹽香🧀黄金芝士西京燒 $68-一片片白朱古力般嘅芝士 入口軟綿綿 然後溶化 芝士好香奶味及忌廉香🍳博多明太子玉子燒 $72 -呢道日本經典美食以滑蛋包裹鹹鹹辣辣嘅魚子醬 口感順滑🍙鵜舞卷 $78-青瓜 玉子 蟹柳 鰻魚 再加入壽司醋飯卷成飯卷 口感清新 味道豐富 以甜味為主🍗自家製雞肉串 $38-雞肉串燒得好靚仔 醬汁鹹香惹味 加入生雞蛋更加出色 雞肉棒內有雞軟骨 增加咬口🦪吉列廣島蠔 $88-蠔脆炸香口 咬落去感受到鮮甜嘅味道 咀嚼蠔肉會爆發豐富嘅肉汁 🍜特色凍蕎麥麵 $80-冷麵麵質彈牙 掛上醬油汁 夏天幾啱胃口🥗德島產沙甸魚苗沙律 $88-清新沙律菜加入沙甸魚仔 彈口沙律菜加上脆口魚仔 甚為開胃🍮水信玄餅 $48-以小紙船裝上玄餅 黑糖汁 花生幼粉 口感似啫喱總括嚟講,居酒屋嘅食

👅鹽燒持上牛舌 $108

🥗德島產沙甸魚苗沙律 $88
-清新沙律菜加入沙甸魚仔 彈口沙律菜加上脆口魚仔 甚為開胃

🍮水信玄餅 $48
-以小紙船裝上玄餅 黑糖汁 花生幼粉 口感似啫喱

總括嚟講,居酒屋嘅食物有質素保證,色香味俱全👍🏻