4天前 4 瀏覽
這間新開的居酒屋位於北角的東發大廈地下,鄰近北角站,主打精緻的日式料理及酒品,店內環境充滿傳統的日式居酒屋風格,能欣賞到師傅製作過程。午市時段設有十八款定食,亦有一系列的刺身定食,選擇非常豐富。沙律 & 味噌湯新鮮翠綠的沙律菜,淋上酸甜果醋,亦有粟米及車厘茄等;味噌湯帶濃郁豆香,又有點嫩滑甘香的三文油。京蔥炒牛脷定食 - $88一片片薄切牛舌柔嫩帶有脆度,帶有濃濃牛味。蟹籽三文魚炒飯 - $88粒粒分明的日式炒飯充滿鑊氣,撒滿粒粒爽脆的蟹籽,亦有甘香肥美的三文魚粒。月亮蝦餅 +$22金黃酥脆而不油膩,包裹著爽滑彈牙的鮮蝦。日式煎餃 +$22肥美飽滿的五花肉餡,充滿著甘香的油脂,口感相對較柔嫩。火炙左口魚邊丼 - $88火炙逼出那甘甜魚油緩緩滲出,既爽又甜,濃郁甘香。日本螢光魷魚 - $40爽脆且飽滿多膏,鮮甜且有海水味。秘製醬油漬壽司 - $22/2件醬油漬使魚肉更緊緻,纖維更細密,口感更強。

沙律 & 味噌湯
味噌湯
沙律

沙律 & 味噌湯
京蔥炒牛脷定食

京蔥炒牛脷定食 - $88
一片片薄切牛舌柔嫩帶有脆度,帶有濃濃牛味。

蟹籽三文魚炒飯 - $88
月亮蝦餅

月亮蝦餅 +$22
金黃酥脆而不油膩,包裹著爽滑彈牙的鮮蝦。
日式煎餃

日式煎餃 +$22
肥美飽滿的五花肉餡,充滿著甘香的油脂,口感相對較柔嫩。
火炙左口魚邊丼
火炙左口魚邊丼

火炙左口魚邊丼 - $88
火炙逼出那甘甜魚油緩緩滲出,既爽又甜,濃郁甘香。

日本螢光魷魚 - $40
爽脆且飽滿多膏,鮮甜且有海水味。
秘製醬油漬壽司
秘製醬油漬壽司

秘製醬油漬壽司 - $22/2件
醬油漬使魚肉更緊緻,纖維更細密,口感更強。
5天前
可以唔洗大富大貴,但間中食下好野,對自己好d,都應該呀?我對魚生呢味野,或多或少都有d要求,脂肪多d既,肉要厚d,油香就緊咖啦,最好要埋腩位,我怕食到d筋,性格開朗D呀,唔係條魚,係個師傅,咁先岩mood呀麻。👇🏻📌前 菜 -▪️ 混 醬 菠 菜 沙 律 - $42 ▫️ 先黎個前菜「混醬菠菜沙律」,菠菜相當新鮮爽口,配搭混醬入口濃香惹味,砌到個塔咁,賣相吸引。📌壽 司 盛 合 -▪️ 鮪 壽 司 盛 12 款 - $168▫️ 跟住再黎人氣招牌「鮪壽司盛12款」,一次過試勻「三文魚醬油漬」、「三文魚腩」、「油甘魚」、「海螺片」、「帆立貝」、「甜蝦」、「火炙左口魚邊」、「海膽軍艦」、「三文魚子軍艦」、「蔥吞拿魚腩軍艦」、「加州卷」、「自家製玉子」,佢地刺身非常新鮮,尤其是甜蝦,口感爽彈,左口魚邊經火炙過,入口油香豐腴,海膽鮮味十足,玉子幾乎入口即化,蛋香十足,呢個價錢真係性價比首選!📌串 燒 - ▪️ 安 格 斯 牛 肋 串 - $52▫️ 熱食方面嗌左個「安格斯牛肋串」,外層燒得微微焦香,食落肉質軟腍彈滑,牛味係相當突出,值得推介。📌時 令 季 節 -▪️ 日 本 螢 光 魷 魚 - $40▫️ 呢
可以唔洗大富大貴,但間中食下好野,對自己好d,都應該呀?

我對魚生呢味野,或多或少都有d要求,脂肪多d既,肉要厚d,

油香就緊咖啦,最好要埋腩位,我怕食到d筋,性格開朗D呀,

唔係條魚,係個師傅,咁先岩mood呀麻。👇🏻

📌前 菜 -
▪️ 混 醬 菠 菜 沙 律 - $42
混醬菠菜沙律

▫️ 先黎個前菜「混醬菠菜沙律」,菠菜相當新鮮爽口,
配搭混醬入口濃香惹味,砌到個塔咁,賣相吸引。

📌壽 司 盛 合 -
▪️ 鮪 壽 司 盛 12 款 - $168
鮪壽司盛12款

▫️ 跟住再黎人氣招牌「壽司盛12款」,一次過試勻「三文魚醬油漬」、
鮪壽司盛12款

三文魚腩」、「油甘魚」、「海螺片」、「帆立貝」、「甜蝦」、

鮪壽司盛12款

左口魚邊經火炙過,入口油香豐腴,海膽鮮味十足,
鮪壽司盛12款

玉子幾乎入口即化,蛋香十足,呢個價錢真係性價比首選!

📌串 燒 -
▪️ 安 格 斯 牛 肋 串 - $52
安格斯牛肋串

▫️ 熱食方面嗌左個「安格斯牛肋串」,外層燒得微微焦香,
食落肉質軟腍彈滑,牛味係相當突出,值得推介。

📌時 令 季 節 -
▪️ 日 本 螢 光 魷 魚 - $40
日本螢光魷魚

▫️ 呢個由老闆推介「日本螢光魷魚」食到微微酸甜,
入口帶點黏性,煙煙韌韌幾有咬口,正。

📌鍋 物 -
▪️ 清 酒 煮 蜆 - $68
清酒煮蜆

▫️ 另一款值得一試就係「清酒煮蜆」,蜆肉洗得非常乾淨,
完全食唔到有沙,配上清酒底蜆肉鮮甜得黎帶點酒香,好食。

📌主 食 -
▪️ 蟹 籽 三 文 魚 炒 飯 - $88
蟹籽三文魚炒飯

▫️ 最後試埋個「蟹籽三文魚炒飯」,師傅將蟹籽栗米洋蔥
三文魚一次過炒,再經醬油調味,一上枱香到不得了,而且份量
蟹籽三文魚炒飯

絕對係夠兩三個人share,超級抵食,難怪個個都會嗌!
2024-05-22
2天前 0 瀏覽
今日同friend聚會五個帶咗兩個小朋友 試吓呢間小店 嘢食都唔錯 生蠔都幾新鮮 侍應冇介紹錯😂👍🏻 壽司拼盤都整得幾靚 有一個火炙拼盤上菜果陣仲有火🔥 幾特別! 我哋都好鍾意食海膽 叫咗10幾件 好彩冇令我失望 正! 不過有啲可惜就係食唔到拖羅🤦🏻‍♂️ 咁啱今日賣晒! 其他嘢食試完都幾唔錯 其實都幾多選擇 不過今日有小朋友 都係叫熟食壽司多 好多嘢都想試 ! 啲侍應都幾熱情 好有耐性咁介紹餐牌以外嘅新鮮嘢 總括嚟講 會再嚟 價錢都唔算貴 仲要冇+1 👍🏻
2024-05-19 0 瀏覽
放工過海去北角食飯今日又去左食日式居酒居因為有個日本朋友介紹去呢間餐廳餐廳好近地鐵站,好易搵價錢吾算貴今日點左混醬菠菜沙律清清地,甜甜地好開胃活火山火炙壽司盛7件壽司,賣相一流最鍾意食蟹柳,夠大件多肉鰻魚都燒得好香口芝士明太子玉子燒芝士夠多,明太子好好味月亮蝦餅炸得好脆,蝦肉又彈牙鮨鮪刺身盛有好多款又夠大件性價比極高有7款,每款2件牡丹蝦真人剔透,肉質鮮甜帶子勁厚身鵝肝配藍莓醬,入口即溶燒羊架燒得好香,羊肉嫩滑多肉汁甜品送左2個牛奶布丁好香牛奶味又滑
放工過海去北角食飯
今日又去左食日式居酒居
因為有個日本朋友介紹去呢間餐廳

餐廳好近地鐵站,好易搵
價錢吾算貴

今日點左

混醬菠菜沙律
清清地,甜甜地好開胃

活火山火炙壽司
7件壽司,賣相一流
最鍾意食蟹柳,夠大件多肉
鰻魚都燒得好香口

芝士明太子玉子燒
芝士夠多,明太子好好味

月亮蝦餅
炸得好脆,蝦肉又彈牙

鮨鮪刺身
有好多款又夠大件
性價比極高
有7款,每款2件
牡丹蝦真人剔透,肉質鮮甜
帶子勁厚身
鵝肝配藍莓醬,入口即溶

燒羊架
燒得好香,羊肉嫩滑多肉汁

甜品送左2個牛奶布丁
好香牛奶味又滑
母親節飯超正👍🏻我媽好滿意😍母親節請我阿媽去食飯,我哋早去食飯好彩唔係太多人,我哋差不多就是就越嚟越多人入嚟食,呢間真心值得推介,平時都好少打好評,今次真係忍唔住話呢間小店要比like ,支持下小店!我地食咗生蠔超新鮮,海膽好甜,三文魚炒飯好多同埋炒得好好食,七味三文魚骨腩好惹味,飲酒食佢超正,今次試咗個香煎鵝肝配蘋果好特別,好cream第一次食口感好特別,好好食!仲有8 8折優惠👍🏻啲員工亦都好有禮貌服務好好又會同你傾吓偈個廚師又會過嚟同你打下招呼介紹吓啲嘢食所以忍唔住要俾呢間讚讚讚菜式yummy員工nice👍🏻👍🏻👍🏻
啲員工亦都好有禮貌服務好好又會同你傾吓偈

生蠔👍🏻
香煎鵝肝
海膽卷
2024-05-11 56 瀏覽
同朋友約咗喺北角鮨鮪居酒屋食lunch. 居酒屋用上木牆身,木燈飾。裝修係簡約日式風。座位舒適。芝士明太子玉子燒($62):上枱嘅時候仲出緊煙。半熔狀態既芝士加上鹹鹹地嘅明太子製成嘅玉子燒,味道帶鹹香,質感綿密。玉子燒冇過火。廚師發辦壽司10件($288):10件壽司當日包括池魚,金目鯛,蜜柑鯛,海膽軍艦,三文魚子軍艦,赤貝,胡鯛,藍莓鵝肝凍,帶子同大拖羅壽司。壽司都好新鮮。當中,海膽軍艦(Creamy),三文魚子軍艦(咬開脆衣後汁液好鮮),池魚壽司(魚味濃郁)同大拖羅壽司(新鮮,易咬開)都好啱我口味。而藍莓鵝肝凍帶點奶香味,幾特別。京蔥炒牛脷定食 ($88):加入大量嘅京蔥同薄牛舌一齊炒,惹味非常。牛舌生熟度啱啱好,易咬開。牛香味十足嘅牛舌,加上簡單嘅調味,已經好好夠味。月亮蝦餅($38):又係熱辣辣嘅出品。冇諗過呢個平價嘅小食,都有咁好嘅質素。蝦餅好彈牙,入邊真係有鮮蝦粒睇到,咬到。炸皮鬆脆。定食配有既沙律菜爽脆,麵豉湯入邊有好多海苔好足料,而烏冬都香滑彈牙。窩夫唔係好甜,凍冰冰,作為小小嘅飯後甜品唔錯。

廚師發辦壽司10件($288):
壽司都好新鮮。

鮨鮪居酒屋🌟整體: 北角性價比甚高嘅居酒屋 主打新鮮刺身壽司 亦都有各種和風料理☆║.............║☆‼️清酒煮蜆 $ 68✅ 簡單而清淡 冇沙 嫩滑 新鮮的蜆✅ 湯汁鹹度適中 ‼️ 活火山火炙壽司盛7款 $ 128✅ 中間有個火做裝飾 都幾有Feel✅ 一堆火灸壽司 火炙蒜等醬帆立貝火炙明太子三文魚腩火炙蜜柑鯛火炙鰻魚火炙八爪魚火炙醬燒蟹棒✅ 蜜柑鯛魚的飼料中加入了蜜柑皮,因此食用時會散發出淡淡的蜜柑味,容易入口‼️ 海膽手卷 $42✅ 足料海膽,口感creamy且入口即溶‼️ 鹽燒雞翼 $ 52✅ 一開二做法方便進食 外脆內嫩‼️ 蘋果藍莓醬鵝肝✅ 用酸酸甜甜嘅蘋果同藍莓醬去中和鵝肝嘅 油膩感 佢哋意外地夾‼️牛奶布甸 $ 22✅ 自家製牛奶布甸 輕盈嘅奶味 食唔食到好飽都唔會覺得好滯📍北角錦屏街21號東發大廈A座地舖⏰ 星期一至日 11-15 1730-22☎️ 電話號碼 56033834📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

鮨鮪居酒屋

火炙鰻魚
火炙八爪魚
火炙醬燒蟹棒

‼️ 海膽手卷 $42

✅ 足料海膽,口感creamy且入口即溶

‼️ 鹽燒雞翼 $ 52

📍北角錦屏街21號東發大廈A座地舖

⏰ 星期一至日 11-15 1730-22

☎️ 電話號碼 56033834

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2024-05-07 37 瀏覽
壽司壽司最鍾意壽司今晚嚟到北角搵野食搵到間剛開業嘅餐廳有試業優惠支持小店佢啲壽司拼盤幾抵食鮪壽司盛性價比最高168就食到12款壽司貴價嘅帆立貝同海膽呢個壽司盛都俾到你爽脆赤貝新鮮大大隻明太子玉子燒有驚喜甜甜咸咸又夠厚切👍🏻左口魚邊手燒微炙燒左口魚有焦香嘅味道咬爆三文魚子嘅咸味混和焦香味道增風味另外叫左三款魚壽司分別係池魚、金目鯛仲有一款廚師推介嘅話係蓮子鯛我無聽錯三款其實都係白身魚但由於新鮮所以鮮甜再叫番啲熱辣辣熟食骨腩加焗蠔都有水準焗蠔生熟程度啱啱好面頭嘅櫻花蝦好香🤤配埋生蠔食鮮味十足三文魚骨腩都幾大份炸得好香脆睇落深色咬開仍然JUICY唔乾油香四溢大碟夾抵食最後叫番個牛奶布丁香濃幼滑又唔會太甜食完仲有奶香嘅餘韻—————————————————————🔸 赤貝刺身 $50🔸 七味唐揚骨腩 $48🔸 鮪·壽司盛 $168🔸 池魚 $28🔸 金目鯛 $28🔸 香蔥吞拿魚腩手卷 $36🔸 左口魚邊手卷 $38🔸 明太子厚玉子燒 $55🔸 櫻花蝦焗生蠔 $58🔸 牛奶布丁 $22
壽司壽司最鍾意壽司
🔸 牛奶布丁 $22
2024-05-02
  • 鮪  壽司盛
2024-05-05 47 瀏覽
行過見到新開居酒屋,新張期內八八折,所以試吓。味道認真唔錯,用料、製作、味道一啲都唔馬夫。⭐️鮨。壽司盛10款⭐️$13810款壽司盛有三文魚腩、三文魚醬油漬、油甘魚、海螺片、帆立貝、蟹棒、芝士蟹籽、三文魚子、加州卷、自家製玉子。賣相好靚,刺身非常新鮮,件數有成12件,認真抵食。⭐️活火山火炙壽司盛7款⭐️ $128火炙壽司十分精緻,上枱嘅時候中間有火炙襯托,打卡一流。七款火炙壽司盛有帆立貝、明太子三文魚腩、鯛、鰻魚、油漬、八爪魚、蟹棒。炙燒過嘅刺身除咗自身嘅鮮味,再加上咗炙燒嘅香氣,每啖都非常回味🤤🤤⭐️日本螢光魷魚⭐️$40入口有陣陣海水嘅鮮魚味,食落飽滿多膏,口感鮮甜爽脆👍⭐️麻辣蜆肉⭐️$25蜆肉鮮辣爽口、味道出奇地新鮮⭐️黑松露玉子燒⭐️$68黑松露帶有特殊濃郁香氣,風味細膩,自家製嘅玉子燒蛋香十足,紮實豐厚得嚟又層次的口感,值得一試😋⭐️海螺片剌身⭐️$58口感爽脆彈牙,鮮甜十足,好好食⭐️七味唐揚骨腩⭐️$48即叫即炸,香炸過嘅三文魚腩骨,油脂豐富,非常香口。
行過見到新開居酒屋,新張期內八八折,所以試吓。
味道認真唔錯,用料、製作、味道一啲都唔馬夫。

⭐️鮨。壽司盛10款⭐️$138

⭐️活火山火炙壽司盛7款⭐️ $128

⭐️日本螢光魷魚⭐️$40
入口有陣陣海水嘅鮮魚味,食落飽滿多膏,口感鮮甜爽脆👍

⭐️麻辣蜆肉⭐️$25
蜆肉鮮辣爽口、味道出奇地新鮮

⭐️黑松露玉子燒⭐️$68

⭐️海螺片剌身⭐️$58

口感爽脆彈牙,鮮甜十足,好好食

⭐️七味唐揚骨腩⭐️$48
即叫即炸,香炸過嘅三文魚腩骨,油脂豐富,非常香口。

2024-05-04 24 瀏覽
呢間啲嘢食,真心唔錯👍 第一次嚟 整體嘢食都整得好靚 睇得出一啲都唔求其 可能啱啱開張關係! 最驚喜係個火炙壽司拼盤! 中間有啲火 😆😁 我同個friend都忍唔住影相 haha 啲店員服務都幾好 上菜嗰陣仲有啲師傅出嚟介紹啲時令食物名同埋口感 感覺都幾好 份量,仲要好多添 👍 埋單仲有八八折 仲送咗個甜品🍮 好似話自己整 曲奇味 !!唔知下次帶女朋友黎會唔會仲有😋🤪 臨走仲有樓面幫我哋開門 真係抵讚 👍👍 希望香港多啲呢啲小店
呢間啲嘢食,真心唔錯👍
  • 鮪壽司盛12仵😛👍
2024-05-02 42 瀏覽
見北角新開左日本餐廳就約朋友去試下上星期先去完日本嘅我黎講,佢算係香港日式餐廳黎講算係幾好食,而且裝修真係好日本居酒屋feel ,廚師有空閒會同顧客傾下偈,真係好有自己依然身處日本嘅感覺,可以緩解下我對日本嘅掛念,價錢又算實惠,不過今次冇影相,下次再去一定影番,不過未去到日本嘅朋友都推薦食佢黎填飽對日本嘅想念之情🫶🏼比較推薦佢個串燒同刺身,就係上菜有少少慢,所以食完都忘記影相,希望店家下次會改進,可以比我好好打卡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
見北角新開左日本餐廳就約朋友去試下

2024-04-30
2024-05-02 30 瀏覽
今晚去北角搵朋友拎手信, 朋友帶我黎新開張的日本居酒屋, 之前佢食過午餐話好味, 而家店舖仲做緊八八折優惠, 幾抵食~ 係地鐵站B1出口行幾分鐘就到, 好方便~呢度主要係4人坐位和有bar枱, 裝修都係日本格局的居酒屋, 坐位很舒適~*滿潟帶子海膽卷呢個滿潟帶子海膽卷有驚喜, 面頭係擺放左4種刺身, 卷物入面其實係卷左三文魚和八爪魚, 真係十分豐富, 帶子海膽都好鮮甜, 下層八爪魚就好彈牙,推介~*鮨鮪壽司盛12款各款刺身壽司各有特色, 厚切新鮮鮮甜,三文魚腩大件和肥美, 食落口很有口感,三文魚子好大粒, 海螺片爽口彈牙呀~*月亮蝦餅 ~ 很脆口, 送啤酒的好選擇~*串燒: 鹽燒雞翼, 牛舌, ~ 雞翼燒到外脆內裡juicy, 牛舌厚肉軟腍, 串燒必點~*蘋果藍莓醬鵝干呢個冷盤第一次食, 幾特別, 蘋果和鵝干一齊食, 配埋藍莓醬, 小小甜甜地, 口感多層次~總括用餐開心, 服務很好, 刺身新鮮, 選擇多樣化, 價錢合理, 連廚師發板都有呀, 店員介紹拖罹都係呢度既推介食物之一, 下次一定要黎試下~

*滿潟帶子海膽卷

滿潟帶子海膽卷

*鮨鮪壽司盛12款

鮨鮪壽司盛12款

*月亮蝦餅 ~ 很脆口, 送啤酒的好選擇~

*蘋果藍莓醬鵝干

• 鹽燒雞翼
  • 牛舌
  • 蘋果藍莓醬鵝干
2024-04-28 32 瀏覽
同老公好耐冇出街兩人食飯,難得可以一齊就去食好西去左呢間食,食得好滿足好好食,生蠔好新鮮超正👍🏻之後encore 已經冇曬,因為時令,下次book位時叫佢地預留幾隻,拖羅同海膽好好味好鮮甜!蘋果果醬鵝肝👍🏻軟殼蟹手卷👍🏻燒牛脷芝麻雞翼👍🏻燒雞軟骨一般!生蠔🦪海膽真係好正😋店員們都好Nice ,服務都好好,仲有個廚師仲會過嚟同我哋傾吓偈!我哋兩個慢慢食,坐咗好耐最後仲有甜品送俾我哋食買單先知有八八折優惠👍🏻
同老公好耐冇出街兩人食飯,難得可以一齊就去食好西
我哋兩個慢慢食,坐咗好耐
最後仲有甜品送俾我哋食

買單先知有八八折優惠👍🏻

2024-04-27
紀念日
2024-04-27 19 瀏覽
今日去咗間北角嘅居酒屋餐廳環境舒適,感覺唔錯先食一個前菜,日式牛油果海鮮沙律:新鮮的海鮮搭配牛油果,味道鮮美。牛油果的柔軟質地和濃郁的奶油味與海鮮的鮮嫩口感完美結合拖羅壽司盛,大toro,豐富的油脂賦予鮪魚腹部肉質柔軟、鮮嫩中toro,口感豐富且嫩滑,鮮美的魚肉味道火炙toro,微熱炙處理帶來的燒烤風味,保持鮮嫩口感,結合燒烤和魚肉風味。赤身,帶有鮮甜的風味,質地彈牙。香蔥toro蓉小卷,香蔥調味的toro蓉包裹紫菜卷,柔軟的蓉和帶來豐富口感。活火山火多壽司盛,火炙蒜蓉醬帆立貝、火炙明太子三文魚腩、火炙蜜柑鯛、火炙鰻魚、火炙自家製醬油漬壽司、火炙八爪魚和火炙醬燒蟹棒。每一款都經過火炙處理,賦予了獨特的燒烤風味。蒜蓉醬帆立貝帶有微妙的大蒜香氣,明太子三文魚腩則帶有鹹香的味道。蜜柑鯛的香甜與鰻魚的醇厚相互襯托,自家製醬油漬壽司帶有深沉的醬油味道。八爪魚和醬燒蟹棒則帶有烤燒的風味,口感鮮嫩多汁。月亮蝦餅,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁。蝦肉的甜味與酥脆的外殼相得益彰香煎安格斯牛小排,肉質嫩滑多汁。牛肉的豐富肉汁與香煎的外層相結合,帶來濃郁的牛肉風味。
今日去咗間北角嘅居酒屋餐廳環境舒適,感覺唔錯

中toro,口感豐富且嫩滑,鮮美的魚肉味道
赤身,帶有鮮甜的風味,質地彈牙。

今次我哋去咗北角新開張嘅鮨鮪居酒屋 , 餐廳位置就係北角新光戲院對面 ,係一間主打日本新鮮即到刺身同埋日本料理嘅居酒屋. 今次我哋試咗佢哋招牌嘅新鮮刺身丼同埋火灼壽司盤,全部刺身類都非常新鮮😋😋四色丼-自選4款 三文魚腩,吞拿魚蓉,海膽,火炙左口魚邊 🐟🐟🐟🐟自選四款刺身嘅四色丼,主角嘅海膽新鮮甜美,味道濃到好似甜品咁😋😋 ,新鮮肥美嘅三文魚腩超級厚切 ,超滿足! 左口魚邊經過火炙之後入口即溶,魚油爆滿!🤩活火山火炙壽司盛🍣🗻都係第一次見到火炙壽司😆,連埋個火好似火山咁樣上!但係呢個壽司食唔單止賣相非常吸引!味道亦都係一流!每一件壽司都係由師傅手握!火炙壽司師傅用火槍燒完之後再用一個火爐上!上枱嘅時候都係保持住燒嘅狀態!🔥火灸帆立貝壽司用上大大隻嘅帆立貝再加埋蒜蓉牛油,燒完之後帶子嘅鮮甜味同埋牛油嘅香味出曬嚟!🙀三文魚腩壽司加埋醬油燒到個魚皮脆卜卜,係食過最高分嘅火炙三文魚腩壽司!🤤👍🏻牛油果海鮮沙律 🥗🥑🦑牛油果配搭新鮮嘅角切吞拿魚三文魚同埋章魚,再配搭埋醋同埋新鮮沙律,開胃得嚟又好食~黑松露玉子燒🍳呢個黑松露玉子燒煎得好厚好靚,帶有香濃而不膩既松露香氣!食到師傅嘅功架!🫡七味唐揚骨

四色丼

黑松露玉子燒🍳

黑松露玉子燒

七味唐揚骨腩🐟
七味唐揚骨腩

三文魚骨腩即叫即炸,外層炸到金黃香脆,裡面嘅魚肉好滑溜,落埋七味粉超級惹味!🙈🤤
四色丼
活火山火炙壽司盛