2024-02-02 12 瀏覽
位於太子區的日式居酒屋 裝修佈置以日式為藍本 有鳥居佈置和巨形樱花樹 還有極具打卡元素的燈籠牆 彷如置身日本🏮.地獄泡菜豚肉鍋 天氣凍冰冰飲啖辣湯即時暖身 湯底濃郁多配料 啱晒二人Share 福袋腐皮烏冬滑嘟嘟既烏冬藏在福袋入面 賣相吸引有特色 串燒必叫的 #雞軟骨 脆嫩入味有口感 #雞腎串 爽口彈牙加埋七味粉夠惹味 #燒原隻大啡菇 菇味香濃好juicy熱玫瑰茉莉花茶 花香味濃 配有木架和玻璃壺承載 滿滿儀式感 好Fancy 焦糖果仁蛋糕 甜度適中 配搭果仁碎 囗感層次豐富

地獄泡菜豚肉鍋

地獄泡菜豚肉鍋
雞軟骨
燒原隻大啡菇
焦糖果仁蛋糕
𝑪𝒉𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑩𝒍𝒐𝒔𝒔𝒐𝒎𝒔 𝒊𝒏 𝑯𝒐𝒏𝒈 𝑲𝒐𝒏𝒈? 🌸 Today we’re here to try out the beautifully decorated Hungry Izakaya located in the heart of Prince Edward for some delicious izakaya bites! ✨ Here’s what we gotic 1️⃣: 🍗 雞皮串 - $38 hkd— Grilled to perfection, giving it that super crispy texture. This was also really well seasoned and flavourful.Pic 2️⃣: 🐓 雞腎串 - $36 hkd— Nicely seasoned with an aromatic peppery kick to it. Pic 3️⃣: 🐟 金目鯛一夜干 - $266 hkd — Highlight of the meal! Decent portion size and something that would

✨ Here’s what we got:

Pic 1️⃣: 🍗 雞皮串 - $38 hkd

Pic 2️⃣: 🐓 雞腎串 - $36 hkd

Pic 3️⃣: 🐟 金目鯛一夜干 - $266 hkd
— Highlight of the meal! Decent portion size and something that would definitely fill you up. The fish was grilled perfectly and the meat was still really tender and juicy on the inside, with an undeniable aroma. This was slightly on the savoury side so it’d be perfect alongside a bowl of rice or noodles.

Pic 4️⃣: 🍜 福袋腐皮烏冬 - $68 hkd
— Look at how adorable this is! Great carb option and if you’re looking for something to warm you up. The udon had a nice chewy texture and soaked up the flavours of the broth well.

Pic 5️⃣: 🍵 熱玫瑰茉莉花茶 - $58 hkd
— Great way to start and also wash down all of the rich flavours with. The tea was aromatic, with distinct floral notes.
2024-02-01 17 瀏覽
雖然過多幾日就去日本旅行,但旅行前都忍唔住要食居酒屋🤪呢間位太子嘅日式居酒屋,裝修佈置以日式為藍本,一進店內已經見到繪馬牆和鳥居佈置⛩️,用餐區勁大棵櫻花樹🌸,以至極具打卡元素的燈籠牆🏮,令人置身於日本一樣!- 日式鮮茄牛肉鍋-小盛 $138鍋內包括蕃茄、京蔥、金菇、豆腐、蔬菜牛肉肉質嫩滑,配上蕃茄湯嘅微酸好開胃,而且份量足夠兩個人share!- 福袋腐皮烏冬 $68烏冬藏喺福袋入面,腐皮吸晒湯嘅甜味同精華,而且湯底夠香濃,忍唔住飲晒😛- 日式炸魚餅 $48好香口而且魚餅好彈牙,加上七味粉好惹味!- 唐揚炸雞 $48一兜大約有6-7舊,雞肉喺炸之前調過味,夠juicy完全唔乾,而且層皮唔會好厚,好好食😋- 熱玫瑰茉莉花茶 $58好有儀式感地用木架同玻璃壺盛載住,每次飲嘅時候先斟出黎,咁樣仲可以keep住保溫💓- 榛子mocha蛋糕 $39口感軟滑唔太甜,食完唔膩
鮮茄牛肉鍋

- 日式鮮茄牛肉鍋-小盛 $138
鍋內包括蕃茄、京蔥、金菇、豆腐、蔬菜

- 福袋腐皮烏冬 $68

- 日式炸魚餅 $48
好香口而且魚餅好彈牙,加上七味粉好惹味!

唐揚炸雞

- 唐揚炸雞 $48

玫瑰茉莉花茶

- 熱玫瑰茉莉花茶 $58

榛子mocha蛋糕

- 榛子mocha蛋糕 $39
口感軟滑唔太甜,食完唔膩
2024-01-30
鮮茄牛肉鍋
唐揚炸雞
玫瑰茉莉花茶
榛子mocha蛋糕
2024-01-25 20 瀏覽
🏮餓居 Hungry Izakaya去咗左位於太子嘅「餓居」 Hungry Izakaya食日本料理,聽個名已經覺得好特別,入到餐廳,眼球👁️首先被一棵好高嘅粉紅色櫻花樹🌸吸引🤩,仲有兩個日式榻榻米的位置坐,牆角仲掛滿多塊「繪馬」,讓客人可以將心願寄託在奉納繪馬上,看得出店主喺佈置上花咗好多心思,另外,亦有鳥居⛩️、日式紅燈籠🏮,多處都係打卡熱點😍😍😍🌸鰻魚被窩貓貓蓋飯($128)大大條鰻魚放喺貓貓造型嘅白飯上,真係好可愛啊,賣相唔止可愛,鰻魚鮮甜美味,完全無腥味👍🌸福袋腐皮烏冬($68)大大個福袋浸喺D湯度,只要用筷子🥢𠝹開腐皮福袋,就見到有烏冬,烏冬夠彈牙,由於湯底都好濃郁,所以就咁食,已經好入味👍🌸七福免治雞肉棒($68)免治雞肉棒有七款口味選擇,我地就揀左大阪燒同蜜糖芥末味,賣相吸引,免治雞肉夾住好似雞軟骨的口感,好好味。🌸日式炸魚餅($48)炸魚餅厚切彈牙,夠惹味👍👍👍🌸熱玫瑰🌷茉莉花茶🍵($58)用玻璃壼裝滿淡粉紅🌷嘅玫瑰花同茉莉花,感覺好少女心,好Fancy 嘅感覺,每次斟細細杯,一路傾計一路飲,好寫意。🥰🥰🥰🌸焦糖果仁蛋糕($39)賣相精緻,甜度適中,蛋糕🍰伴住果仁碎一齊食
🏮餓居 Hungry Izakaya

🌸鰻魚被窩貓貓蓋飯($128)

🌸福袋腐皮烏冬($68)

🌸七福免治雞肉棒($68)

🌸日式炸魚餅($48)
炸魚餅厚切彈牙,夠惹味👍👍👍

🌸熱玫瑰🌷茉莉花茶🍵($58)

🌸焦糖果仁蛋糕($39)
賣相精緻,甜度適中,蛋糕🍰伴住果仁碎一齊食,口感豐富有層次👍👍

@hungryizakaya
2024-01-25 19 瀏覽
櫻花樹下聊天嘆茶,儀式感滿滿,居酒屋內的聚會、約會都變得更有氣氛😍🎈熱玫瑰茉莉花茶凍冰冰☃️ 嘆返杯買杯熱騰騰的花茶很不錯!而且儀式感滿滿🤗🎈鰻魚被窩貓貓蓋飯貓貓飯被軟嫩的鰻魚蓋住溫暖又可愛!🎈鰹魚汁豚肉鍋(小)小鍋有豚肉、豆腐、金菇、娃娃菜等食材吸滿香濃的鰹魚汁豚肉更係令我食到停唔到口😋🎈燒翠玉瓜🎈燒秋葵點咗2份燒物翠玉瓜、秋葵鋪上香口的柴魚最喜歡翠玉瓜的爽脆口感🎈焦糖果仁蛋糕飯後甜品係必須的🤩焦糖香甜配搭果仁令蛋糕口感更豐富!

🎈熱玫瑰茉莉花茶

凍冰冰☃️
嘆返杯買杯熱騰騰的花茶
很不錯!
而且儀式感滿滿🤗

🎈鰻魚被窩貓貓蓋飯

貓貓飯被軟嫩的鰻魚蓋住
溫暖又可愛!

🎈鰹魚汁豚肉鍋(小)
小鍋有豚肉、豆腐、金菇、娃娃菜等

食材吸滿香濃的鰹魚汁
豚肉更係令我食到停唔到口😋

🎈燒翠玉瓜
🎈燒秋葵
燒秋葵
燒翠玉瓜

點咗2份燒物
翠玉瓜、秋葵鋪上香口的柴魚
最喜歡翠玉瓜的爽脆口感

🎈焦糖果仁蛋糕
飯後甜品係必須的🤩
焦糖香甜
配搭果仁令蛋糕口感更豐富!
燒秋葵
燒翠玉瓜
2024-01-25 18 瀏覽
個人對日本菜百吃不厭、尤其喜歡食鰻魚,當知道呢間居酒屋有個好cute造型嘅鰻魚蓋飯,二話不說決定過嚟試下佢、順便在櫻花樹下打打卡,餐廳入口仲有鳥居裝置幾搶眼Unadon鰻魚被窩貓貓蓋飯> 個貓咪蓋飯好得人鍾意!依幾日天氣咁凍、用原條鰻魚當被冚上貓仔飯面好應景。鰻魚口感柔軟個汁甜甜哋、整體味道okay可口Nankotsu Tsukune (7 choose 2 flavors)七福雞肉棒(7選2款口味)・Egg flavour 惠比壽 - 庇護商賣繁盛(味道:月見)・Japanese Pepper & Nanami Togarash flavour壽老人 - 庇護長壽(味道:七味山椒)> 個人較buy傳統「月見」口味雞肉棒,中間夾雜雞軟骨口感卜卜脆,蘸上蛋黃嘅雞肉丸肉質鬆軟有咬口。如果嚐好重口味食物嘅話,點呢款「壽老人」口味最啱,佢嘅調味有七味山椒味道夠曬濃和刺激🥚 Tamagoyaki 厚燒玉子 (3款新口味)・原味・大板燒汁・蜜糖芥末醬> 今次鍾意蜜糖芥末醬,甜甜哋好快食曬成件玉子。大板燒汁個汁較稠亦惹味,相比之下原味玉子就無咁突出。玉子口感較紮實,個人覺得可

Unadon
鰻魚被窩貓貓蓋飯

七福雞肉棒(7選2款口味)

・Egg flavour
惠比壽 - 庇護商賣繁盛(味道:月見)
壽老人 - 庇護長壽(味道:七味山椒)

🥚 Tamagoyaki
厚燒玉子 (3款新口味)
・原味
・大板燒汁
・蜜糖芥末醬

> 今次鍾意蜜糖芥末醬,甜甜哋好快食曬成件玉子。大板燒汁個汁較稠亦惹味,相比之下原味玉子就無咁突出。玉子口感較紮實,個人覺得可以做得更嫩滑

Deep Fried Fish Cake
日式炸魚餅

> 呢款炸得好香口熱辣,口感Q彈juicy,用嚟佐酒唔錯

White Peach Oolong Tea
熱白桃烏龍茶

> 天寒地凍飲壺桃香撲鼻嘅熱茶零舍窩心

2024-01-16 12 瀏覽
地方美美的,很適合打卡,但若果近廚房會大油煙味。 串燒配鵪鶉蛋好食,個人比較喜歡豚肉。叫咗一個地獄鍋,佢嘅辣係直達個胃,胃弱嘅人不宜食,但佢係香嘅。 另外叫咗一個蕎麥麵,先叫做解到一點辣。
2024-01-12 28 瀏覽
太子區新開🇯🇵日式居酒屋最近工作繁忙壓力爆煲放咗工同個同事去吹下水減下壓呢間店最大特色係有一棵好大嘅櫻花樹🌸怖置都充滿日式風情🐓 唐揚炸雞酥脆嫩滑,味道都幾好🐟 鹽燒青魚味道正正常常,唔算出色🐂 壽喜燒牛肉鍋先講湯底,唔算好甜嘅sukiyaki ,味道剛剛好但牛肉就比較韌,如果放埋花菇同粉絲會更開心☕️ 熱金桔檸檬水果茶呢個茶我係最欣賞,一來賣相都幾特別,二來性價比高,一大壺都係$58 ,足夠二個人飲用,味道仲要好唔錯,淡淡嘅百香果味,飲落酸酸甜甜🍰焦糖果仁蛋糕呢個蛋糕有點驚喜,蛋糕好輕身軟熟,奶油係用鮮忌,食完都唔覺好膩🍰柚子芝士蛋糕柚子味都幾重,但就無另一件咁出色
太子區新開🇯🇵日式居酒屋
最近工作繁忙壓力爆煲
放咗工同個同事去吹下水減下壓
呢間店最大特色係有一棵好大嘅櫻花樹🌸
怖置都充滿日式風情

🐓 唐揚炸雞
酥脆嫩滑,味道都幾好

🐟 鹽燒青魚
味道正正常常,唔算出色

🐂 壽喜燒牛肉鍋
先講湯底,唔算好甜嘅sukiyaki ,味道剛剛好
但牛肉就比較韌,如果放埋花菇同粉絲會更開心

☕️ 熱金桔檸檬水果茶

🍰焦糖果仁蛋糕

🍰柚子芝士蛋糕
柚子味都幾重,但就無另一件咁出色

焦糖果仁蛋糕  /  柚子芝士蛋糕
熱金桔檸檬水果茶
壽喜燒牛肉鍋
鹽燒青魚
2024-01-11
焦糖果仁蛋糕  /  柚子芝士蛋糕
熱金桔檸檬水果茶
鹽燒青魚
成日都好心癢癢好掛住日本🇯🇵前排見到朋友打卡去左間居酒屋可以係櫻花樹下坐塌塌米食野,好有feel,即刻問下係邊間book 嚟試佢地裝潢好有心,一入門口就有個小鳥居,日本感覺返晒嚟~我地有小朋友,佢地就安排左寬敞啲嘅塌塌米比我地坐👍裡頭棵櫻花樹好大棵好啱打卡,坐下櫻花樹下食野,別有一番味道🌸嚟居酒屋緊係試下燒物串燒⭐️月見免治雞肉棒 - 裡面夾雜住脆骨,有咬口,加埋蛋汁更加滑同香⭐️波板五花腩 - 好香口,肥膏個層燒到焦香可口⭐️黑椒雞腎 - 怡到好處,唔會韌到咬唔開⭐️蒜香雞軟骨 - 唔會好似平時啲雞軟骨咁只係得啲骨⭐️脆燒雞皮 - 燒到啱啱好,唔太濕太油淋淋,夠香脆食串燒最啱係配返杯酒,但由於要揸車,所以叫左梳打,一樣咁搭👍梳打比我想像中無咁辣口,果味唔假,唔係藥水味食完串燒再叫多個鍋物⭐️地獄泡菜豚肉鍋一小盛 - 我本身都食得辣,而且一直都覺得泡菜同日本野嘅辣唔係好辣,點知呢個真係地獄般辛辣!🔥一路食一路標汗,但又好似著左魔咁一啖接一啖咁食😂雖然好辣,但真係好惹味,忍唔住要清晒去即刻嗌個甜品解解辣⭐️伯爵茶蛋糕 - 估唔到居酒屋甜品都唔錯喎!茶香味夠,蛋糕鬆軟👍去唔到日本可以嚟呢度止下癮先呀🤗
成日都好心癢癢好掛住日本🇯🇵

嚟居酒屋緊係試下燒物串燒

⭐️波板五花腩 - 好香口,肥膏個層燒到焦香可口

⭐️黑椒雞腎 - 怡到好處,唔會韌到咬唔開
⭐️蒜香雞軟骨 - 唔會好似平時啲雞軟骨咁只係得啲骨

⭐️脆燒雞皮 - 燒到啱啱好,唔太濕太油淋淋,夠香脆

食完串燒再叫多個鍋物

即刻嗌個甜品解解辣

去唔到日本可以嚟呢度止下癮先呀🤗
  • 月見免治雞肉棒
2024-01-11 15 瀏覽
跟朋友慶祝生日,喜歡這裡多打卡位:鳥居⛩️許願牌 🙏🏻日式燈籠🏮櫻花樹🌸榻榻米 ⬜️猶如置身小日本🇯🇵 我哋點咗: 🍠 甜薯薯條 $58外脆內暖嘅蕃薯條,外層有BBQ味,入面有香甜蕃薯味忍唔住一條接一條 🐠 燒油甘魚鮫 $98大大件油甘魚鮫,本身已調好味道不用再加其它調味料已經好好味👍🏻 🦪 吉列蠔 $28一碟有3隻,外層有吉列包住蠔,炸完都唔會好細隻蠔嘅味道很不錯👍🏻 🍲壽喜燒牛肉鍋-小盛 $128有肥牛、豆腐、椰菜、大蔥和金菇等等壽喜燒汁甜甜地,食材吸晒湯汁,冬天食好溫暖 🍰日式芝士蛋糕 $32同朋友仔慶祝生日,當然要點返件蛋糕慶祝一下我揀了軟綿綿的芝士蛋糕,味道不錯 🍹木村山梨葡萄梳打汽水 $29🍹木村桃味梳打汽水 $29呢兩款有味汽水用了水果汁製成,香氣同味道也很出眾

跟朋友慶祝生日,喜歡這裡多打卡位:

甜薯薯條
吉列蠔
日式芝士蛋糕
葡萄/桃味梳打汽水
今天就在太子這個繁忙的城市中,尋找一間主打日式料理餐廳,進入這家日式料理餐廳,簡潔而現代化的設計,木質桌子和地板營造出一種溫馨和舒適的氛圍,旁邊的一串串燈,突出日式的感覺🫶🏻餐廳也提供了多款美食🍽️😋超可愛的貓貓飯團,超多汁又入味的原條饅魚就像一張被子一樣,蓋著貓貓飯團的pat pat,賣相超可愛!🐱🐱🐈超級辣的豚肉泡菜鍋,愛嘢辣的朋友不要錯過喔!超辣的湯底,配上肥瘦平均的豚肉,及惹味的泡菜🫶🏻外脆內軟的鯛魚燒,內餡是香甜的紅豆🫘不會太甜,口感香糯軟軟的🫶🏻😎🐟一條大大條又長的燒秋刀魚,一定要配上佢哋秘製的醬汁🐟四粒章魚小丸子,每粒入面都有煙韌的章魚粒,再配上蜜糖芥末醬汁買相很不錯,養身的茶-洛神花茶,酸酸的味道非常開胃🤤加上熱飲好岩冬天❄️

一條大大條又長的燒秋刀魚,一定要配上佢哋秘製的醬汁🐟

2024-01-08 12 瀏覽
早前家姐放假一齊去咗太子食lunch, 去咗日式餐廳食午餐,我哋叫咗兩個定食😋鰻魚被窩貓貓蓋飯定食貓貓造型飯好可愛,鰻魚多汁又大條,厚厚嘅玉子燒,蛋味適中😋我最鐘意食秋葵,冷盤秋葵第一次咁食,幾特別😋鱈魚一大片食落口感好鬆脆,愈食愈開胃🤭桃味梳打汽水第一次飲🤭淡淡桃味好易入口,唔算好甜,味道岩岩好😋關東煮烏冬定食,每次去日本都必食關東煮,呢度都可以食到,關東煮🍢煮得好淋尤其蘿蔔好入味😋烏冬仲好煙韌😋淡淡紫薈甘粟令人一試就會愛上😚魷魚鬚都係我最鐘意食,脆炸一條條海苔魷魚鬚,好煙韌好好食喎😍餃子脆炸岩岩好,餡料好足了😋葡萄味梳打水,好香濃葡萄味,易入口😋

鰻魚被窩貓貓蓋飯定食

葡萄味梳打水,好香濃葡萄味,易入口😋
2024-01-03
今晚去咗一間位於太子嘅居酒屋《餓居》,餐廳嘅環境同氣氛真係佈置到好似置身喺日本咁樣🎏🎑🏯有傳統嘅鳥居、大大棵嘅櫻花樹🌸、日式燈籠牆,仲有埋榻榻米座位🎎,每一個角落都充滿日本氛圍,而且好適合打卡🍥♣︎ 壽喜燒牛肉鍋-小盛 ($𝟏𝟐𝟖)♣︎ 燒油甘魚鮫 ($𝟗𝟖)♣︎ 波板五花腩串 ($𝟑𝟖)♧ 雞皮串 ($𝟑𝟖)♧ 雞腎串 ($𝟑𝟔)♧ 榛子摩卡蛋糕 ($𝟑𝟗)♣︎ 木村桃味梳打汽水 ($𝟐𝟗)♣︎ 木村山梨葡萄梳打汽水 ($𝟐𝟗)🎌我哋𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫咗幾款招牌菜。第一道係壽喜燒牛肉鍋,湯底幾正,有鮮嫩嘅肥牛片🥩,加埋切片滑豆腐,同豐富嘅娃娃菜、洋蔥、金菇、蘑菇🧅🍄⋯⋯,索晒味道帶甜嘅湯汁,味道濃郁,食完成身暖笠笠🥰🐠燒油甘魚鮫同波板五花腩串,燒油甘魚鮫口感豐富,好肥美😚,肉質鮮嫩多汁,味道濃郁鮮美,而且帶微微嘅炭燒香氣,好滋味❤️而五花腩串經過炭火燒烤,肉質鮮嫩多汁,口感彈牙,有咬口🐖🔥另外,仲有啲串燒菜品,例如雞皮串同雞腎串,經過炭火燒烤,肉質鮮嫩,加埋微微嘅炭燒香氣,特別吸引,適合大家配酒食🍢🍡🧊除咗酒精飲品外,居酒屋仲有好多款口味獨特嘅梳打汽水。木村桃味同木村山梨葡萄味嘅梳打汽水,果味清新,梳打

♣︎ 壽喜燒牛肉鍋-小盛 ($𝟏𝟐𝟖)
壽喜燒牛肉鍋-小盛

♣︎ 燒油甘魚鮫 ($𝟗𝟖)
♣︎ 波板五花腩串 ($𝟑𝟖)
♧ 雞皮串 ($𝟑𝟖)
♧ 雞腎串 ($𝟑𝟔)
♧ 榛子摩卡蛋糕 ($𝟑𝟗)
♣︎ 木村桃味梳打汽水 ($𝟐𝟗)
♣︎ 木村山梨葡萄梳打汽水 ($𝟐𝟗)

燒油甘魚鮫

而五花腩串經過炭火燒烤,肉質鮮嫩多汁,口感彈牙,有咬口🐖🔥
波板五花腩串

雞皮串

🧊除咗酒精飲品外,居酒屋仲有好多款口味獨特嘅梳打汽水。木村桃味同木村山梨葡萄味嘅梳打汽水,果味清新,梳打入口爽口🍑🍇

木村梳打汽水

最後,仲食埋甜品—榛子摩卡蛋糕,口感鬆軟,幾香朱古力同咖啡味,不過不失😉

😚整體而言,呢間居酒屋提供嘅鍋唔錯,仲營造出一種舒適同日式傳統嘅氛圍💖

📍 餓居 (太子)
🐰: 𝟒/𝟓

榛子摩卡蛋糕
波板五花腩串
雞皮串
木村梳打汽水
榛子摩卡蛋糕
朋友上星期帶咗小編去「居酒屋」呢間裝修真係100分😎餐廳竟然有櫻花樹下🌸 燈籠牆🏮環境唔算大 但有榻榻米卡位~位置唔算多 記得要提早book位❤️📍地獄泡菜豚肉鍋 ($118)果然係地獄泡菜🌶️湯底堅辣娃娃菜、洋蔥、金針菇、豚肉、豆腐、泡菜一路加熱一路食 越食越辣🤣娃娃菜同洋蔥係重辣味d~ 小編要瘋狂飲水 略嫌湯唔夠多!📍關東煮 ($88)有蒟蒻、獅子狗、蘿蔔、福袋、腐皮味道唔錯 湯底偏清淡😏小編比較鍾意蘿蔔同埋福袋 好索汁蘿蔔入味又淋 食落無渣👍🏻福袋入面係年糕😍好煙韌但可惜整體唔係好夠湯😢📍章魚小丸子 ($32)太普通🥺可以唔使叫🐙📍秋刀魚 ($78)燒到幾juicy🔥肉質唔乾配埋個酸汁點嚟食 幾開胃幾夾📍紅豆鯛魚燒 ($38)甜品環節🍮意外地好食 外層好脆 入面滿滿紅豆蓉 唔太甜連條魚尾都有紅豆蓉🫘無偷工減料👍🏻推!📍玫瑰茉莉花茶 ($48)好正🫡可以斟落黎share飲清清地 ~飲落幾香玫瑰花味浸耐左仲愈嚟愈濃味🌸————————————————————味道😋:7/10抵食🥳:7/10環境🥂 : 8/10
朋友上星期帶咗小編去「居酒屋」
呢間裝修真係100分😎
餐廳竟然有櫻花樹下🌸 燈籠牆🏮
環境唔算大 但有榻榻米卡位~
位置唔算多 記得要提早book位❤️

📍地獄泡菜豚肉鍋 ($118)
果然係地獄泡菜🌶️湯底堅辣
娃娃菜、洋蔥、金針菇、豚肉、豆腐、泡菜
一路加熱一路食 越食越辣🤣
娃娃菜同洋蔥係重辣味d~
小編要瘋狂飲水 略嫌湯唔夠多!

📍關東煮 ($88)
有蒟蒻、獅子狗、蘿蔔、福袋、腐皮
味道唔錯 湯底偏清淡😏
小編比較鍾意蘿蔔同埋福袋 好索汁
蘿蔔入味又淋 食落無渣👍🏻
福袋入面係年糕😍好煙韌
但可惜整體唔係好夠湯😢

📍章魚小丸子 ($32)
太普通🥺可以唔使叫🐙

📍秋刀魚 ($78)
燒到幾juicy🔥肉質唔乾
配埋個酸汁點嚟食 幾開胃幾夾

📍紅豆鯛魚燒 ($38)
甜品環節🍮意外地好食
外層好脆 入面滿滿紅豆蓉 唔太甜
連條魚尾都有紅豆蓉🫘
無偷工減料👍🏻推!

📍玫瑰茉莉花茶 ($48)
好正🫡可以斟落黎share飲
清清地 ~飲落幾香玫瑰花味