「不要儀態,只想吃雞翼😋😋」真係好好味架!🤣.佢有幾間分店,今次去左葵芳新都會廣場買,然後飛的返去同屋企人一齊分享👨‍👩‍👧‍👦 .我點左人氣🤩:文青風玫瑰🌹- 食落甜甜脆脆的,仲有啖啖玫瑰味,仲可以見到花瓣☺️.港式避風塘🔥蒜香🧄- 辣辣地比較惹味,啱晒鍾意辣既媽咪。.鼠尾草鹹蛋黃哥 - 呢款我地成家都好鍾意,完全抗拒唔到佢既香,雞翼又脆😋😋.另外仲有柳橙冰綠茶及水蜜桃冰茶,呢個夏天飲就啱哂,消暑解渴😌.12 件雞翼加一杯飲品都係$118, 好抵食。
「不要儀態,只想吃雞翼😋😋」
真係好好味架!🤣
我點左人氣🤩:
港式避風塘🔥蒜香🧄- 辣辣地比較惹味,啱晒鍾意辣既媽咪。
12 件雞翼加一杯飲品都係$118, 好抵食。
雞翼控應該對呢間店唔陌生,小編都想試好耐😋今次去葵芳店試吓佢最出名又邪惡既咸蛋黃雞翼,睇吓佢係唔係同預期一樣好食🤤🐓鼠尾草咸蛋黃哥🍳雞翼(4隻)($38)一開頭點餐店員已經同我講D雞翼即叫即炸,所以會等耐少少⏱但大概等咗唔使3分鐘就有得食,都算快。雞翼皮脆卜卜,新鮮炸起,隔老遠都聞到咸蛋香🐤千祈唔好拎住佢行街,唔係周圍d人實望住你👀雖然咸蛋黃醬cover晒成隻雞翼好邪惡😈鼠尾草令味道唔會太膩,更加taste到咸蛋香👍👍👍👍店員話遲啲會出兩隻新口味🤤期待👏🏻👏🏻
雞翼控應該對呢間店唔陌生,小編都想試好耐😋

鼠已草咸蛋黃哥雞翼

🐓鼠尾草咸蛋黃哥🍳雞翼(4隻)($38)

店員話遲啲會出兩隻新口味🤤期待👏🏻👏🏻
2020-07-19
鼠已草咸蛋黃哥雞翼
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥
2020-07-14 108 瀏覽
由雞翼山系旺角開既時候已經有留意佢,而家系葵芳有分店非常之近我,終於捨得去試試佢🤣今次同朋友試左三隻味(12隻),每人6隻聽落好似攝牙罅,但食完都幾飽濟。4件套餐| ᴴᴷᴰ4812件套餐-配一杯飲品| ᴴᴷᴰ118🌹文青風玫瑰呢個系招牌口味,主要系蜜糖雞翼黎,不過帶有淡淡玫瑰味系入面。雞翼表皮脆脆地,肉質幾juicy 。面頭以玫瑰花瓣裝飾,成件事好優雅,打卡一流😆🍋西檸香酸甜雞翼呢款我都覺得好好食,就系平時中菜食西檸雞果隻味黎,酸酸甜甜咁幾開胃🤤🧄黑松露蒜香武士呢隻味我就覺得比較失色,比較似原味雞翼。呢隻只系間中聞落有黑松露味,食就食吾到。反而面頭既紫菜比較喧賓奪主😅 🍊柳橙冰綠茶另外都幾推薦大家叫埋呢杯飲品,幾清新,食雞翼食到濟既時候配埋呢杯飲品可以解下膩😚😚

4件套餐| ᴴᴷᴰ48

黑松露蒜香武士

🍊柳橙冰綠茶

• 文青風玫瑰雞翼
2020-07-13 32 瀏覽
近排疫情反覆 照顧身體之餘 大家謹記要強化外賣餐廳清單🗒 一定用得着 我最近有一個新增選項 方便一邊食小吃一邊煲劇我哋三個人所以叫咗12隻雞翼仲有送一杯嘢飲我哋影咗蜜桃綠茶-🌹🍗 文青風玫瑰鷄翼 (4件 $38)玫瑰花瓣加喺蜜糖雞翼上面 外表討好😍 味道同口感亦較豐富 蜜糖🍯微甜加玫瑰🌹芳香 名字帶文青風📚 食落果然有文藝清新風味-👨‍🌾 🍗味噌新趜農夫鷄翼 (4件 $38)新口味之一 日本味噌夠哂百搭 放湯食拉麵🍜之外 用嚟醃鷄翼 味美可口 麵鼓鹹味夠但唔會掩蓋鷄肉🐔鮮嫩味 紅趜菌有食用價值 食得健康又惹味😏-🥚🍗鹹蛋黃雞翼 (4件 $38)越邪惡😈嘅食材我越難抗拒 鹹蛋黃嘅咸香味無懈可擊 鷄翼外皮香酥微脆 味力👅魅力🤗同樣極緻 記得🔥趁熱食-📍葵芳興芳路223號新都會廣場1樓180號舖 鷄翼山
我哋三個人所以叫咗12隻雞翼仲有送一杯嘢飲我哋影咗蜜桃綠茶

🌹🍗 文青風玫瑰鷄翼 (4件 $38)
👨‍🌾 🍗味噌新趜農夫鷄翼 (4件 $38)
🥚🍗鹹蛋黃雞翼 (4件 $38)
📍葵芳興芳路223號新都會廣場1樓180號舖 鷄翼山
2020-07-04 80 瀏覽
一早就想食雞翼啦,好想食啲非一般口味,食完後又會有一種勁愛雞翼既感覺。呢到既雞翼同比較特別,有齊12款唔同味道既雞翼,總會揀到心中最愛既味道。呢到係【手羽專門店雞翼山】🏔【不要儀態,只要雞翼】雞翼套餐:我就揀咗一份套餐有12隻雞翼 (可以選擇3款口味) + 一杯飲品 $118文青風玫瑰雞翼🌹人氣必食既文青風玫瑰雞翼,一片片既玫瑰花瓣配襯蜜糖雞翼,令人食咗會甜到入心,雞翼特質係外層脆皮,內裡既雞肉夠哂嫩滑,佢既味道係甜甜地得嚟又帶點玫瑰花既香味,有種置身於玫瑰花園既感覺🌹火焰花醬麻香傷心雞翼🌶呢款雞翼聞一聞,帶出麻辣既味道,因為即叫即炸,所以熱辣辣,咬一口雞翼,麻辣既味道徘徊係你既口腔內,仲帶有一種刺激既感覺🌶西檸香酸甜雞翼🍋當然就係又香又帶有酸甜味既雞翼,今人食咗開胃大增,又酸又甜口感特別,包你一食就愛上,仲要好juicy🍋柳橙冰綠茶🍊冰涼既飲品,又解渴。呢杯好香既橙味,混合埋綠茶,真係好襯既配搭,好好飲🍊@雞翼山葵芳店葵芳興芳路223號新都會廣場1樓180號舖

【不要儀態,只要雞翼】

文青風玫瑰雞翼🌹

火焰花醬麻香傷心雞翼🌶

西檸香酸甜雞翼🍋

柳橙冰綠茶🍊

@雞翼山葵芳店
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓180號舖
柳橙冰綠茶
2020-07-04
15 分鐘 (外賣自取)
柳橙冰綠茶
2020-06-29 34 瀏覽
於葵芳逛街時發現雞翼山開了新分店!以後去葵芳有新選擇,不再局限於掃街了!店內裝潢簡約,以富士山為主題,擺放了不少富士山簿小擺設,環境光潔明亮,提供舒適用餐環境。全部雞翼都是即叫即炸,確保客人吃到的是最新鮮熱辣,所以大家要耐心等候!款款雞翼皆新鮮即炸,熱騰騰的,外脆內嫩,充滿肉汁。文青玫瑰雞翼店舖的招牌口味,是必吃的!入口滲透著淡淡的玫瑰清香,味道來得自然,香甜清新。港式避風塘蒜香雞翼用上香脆乾蒜及辣椒炒製,蒜香味突出,入口帶有辣勁,吃得過癮。鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼雞翼滿佈鹹蛋黃醬,每一口都吃到鹹蛋黃沙沙的口感,極之惹味,讓人吃不停口。

款款雞翼皆新鮮即炸,熱騰騰的,外脆內嫩,充滿肉汁。

2020-06-24 24 瀏覽
雞翼山其實我喺佢不同分店都食過不少次,每次都總會心思思想食下依隻味嗰隻味。而你買佢嘅餐又不能揀晒全部味揀咖喎😆每次買我都會覺得差唔多10蚊隻雞翼,真係貴的,但又會買🤣因爲真係幾好嘅下午茶選擇,而且同朋友們happy share 下,試下不同味咁,真係幾開心嘅!佢咁多隻味,邊隻好味,真係因人而異,但佢又真係甜、鹹、辣都有,佢有隻檸檬茶味嘅,但唔係酸嘅😁主要係即叫即做,都幾難輸😀不過,溫馨提示:唔好貪得意改試雞鎚!完全唔係嗰回事😅雞翼山,都係食返雞翼啦!
2020-06-23 23 瀏覽
去新都會,最鍾意飲天仁茗茶,順路去埋隔離舖雞翼山食雞翼。食完炸雞翼再歎番杯凍飲,正!噉啱見到雞翼山老闆,佢話遲啲會轉口味,心大心細諗噉食咩味好呢,會唔會之後冇得再試架。。。等我揀仲未試嘅味道先,花醬麻香同埋柚子。要食柚子先,因為避免麻醬搶晒啲味。柚子個味好似韓國柚子茶,柚子味好香,仲加左啲糖喺上面,甜甜的好開胃。但相比上次食玫瑰蜜糖味,都係鍾意蜜糖多啲,加埋淡淡的玫瑰香,果然係招牌好味。另外呢個花醬麻香,似擔擔麵個麻醬,如果冇咁咸同埋辣味再多啲就正喇,突然好想加個撈麵添😂。佢加$18有凍飲,有橙茶同水蜜桃茶,下次考慮下喺度買埋先。

佢加$18有凍飲,有橙茶同水蜜桃茶,下次考慮下喺度買埋先。
1K
2020-06-18 104 瀏覽
剛剛睇完戲,行陣街發現地上有個有趣的指示燈,再細看一下,原來是手羽專門店 - 雞翼山,都殺到來葵芳新都會廣場。店內環境簡潔明亮,多以日本富士山作主題,給人一種舒適的感覺。雞翼種類有成10款可供選擇,緊有一款岩你。店中堅持即叫即炸,保持雞翼新鮮脆口。我咁鍾意食雞翼,當然都要叫番3款共12隻雞翼,加多2杯飲品,爽呀!即叫即炸係唔同d,遠處都聞到香氣四溢的味道。文青風玫瑰外表賣相十足,撒上玫瑰花瓣作伴,放到嘴邊已有著香甜的味道,吃起來香甜清新,甜而不膩。西檸酸甜雞翼入口有一種甜甜酸酸的感覺,黏稠的西檸汁全掛在雞翼上,配合香脆的外皮,真是一款醒胃可口之選。鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼被鹹蛋黃醬完全包著,醬汁濃郁,吃到粒粒鹹蛋黃,啖啖起沙的口感,可見非常足料,相當香口,真的食到停唔到口。

雞翼種類有成10款可供選擇,緊有一款岩你。

店中堅持即叫即炸,保持雞翼新鮮脆口。

自選12隻雞翼套餐

即叫即炸係唔同d,遠處都聞到香氣四溢的味道。

西檸酸甜雞翼

2020-06-15 32 瀏覽
不要儀態…只想吃雞翼😂一句講晒,就係雞翼專門店😎即叫即做,製作需時⏱大概十多分鐘就有得食😁12件雞翼套餐+飲品😎$118可以混合配撘3款口味😏港呢D友情萬歲檸茶(4件)🍋果然好有本土特色😂蜜糖味道比較重🍯但食落之後有種酸酸地嘅感覺😌港式避風塘蒜香(4件)😉有少少辣,但蒜香味道夠濃郁👍雞翼炸到金黃色,非常脆口🤤越食越惹味😝黑松露蒜香武士(4件)🤓原來係原味雞翼加上黑松露粉🤣另外響表面加上了紫菜🥳食落嫩滑多汁😋可惜黑松露味道真係唔夠😅食個陣仲以為係和風紫菜雞翼😂雞翼山 (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場1樓180號舖
不要儀態…只想吃雞翼😂
一句講晒,就係雞翼專門店😎
即叫即做,製作需時⏱
大概十多分鐘就有得食😁

12件雞翼套餐+飲品😎$118
可以混合配撘3款口味😏

港呢D友情萬歲檸茶(4件)🍋

果然好有本土特色😂
蜜糖味道比較重🍯
但食落之後有種酸酸地嘅感覺😌

港式避風塘蒜香(4件)😉
有少少辣,但蒜香味道夠濃郁👍
雞翼炸到金黃色,非常脆口🤤
越食越惹味😝

黑松露蒜香武士(4件)🤓
原來係原味雞翼加上黑松露粉🤣
另外響表面加上了紫菜🥳
食落嫩滑多汁😋
可惜黑松露味道真係唔夠😅
食個陣仲以為係和風紫菜雞翼😂

雞翼山 (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓180號舖
2020-06-12 29 瀏覽
早兩日知道左‘雞翼山’黃埔間分店結業,感到十分可惜,個人覺得香港嘅餐廳食肆有時就係太多元化,太多選擇,能單做一款食物而又成功嘅真係冇乜,勇氣可加😊😊!記得葵芳店初開時幫襯過一次,那時平日2-3pm 冇咩客,應該係老闆主動走出黎同我地傾下計講解雞翼點煮呀、材料來自邊到呀、邊隻最受歡迎呀、好願意同你分享😁😁講返今次點左‘原味脆香雞翼‘$48/6隻加送多一隻,炸得非常之香,外表睇落重手左d,但外皮酥脆沒有‘鞋’口,咬落肉汁豐富,讚👍🏻不過比起佢其他款雞翼,味道就單向左d,唔夠層次亦比較普通😌😌佢都歡迎我自攜餐盒🥡其他雞翼之前都試過真心好味,值得支持嘅小店👏🏻👏🏻

原味脆香雞翼
佢都歡迎我自攜餐盒🥡
其他雞翼之前都試過真心好味,值得支持嘅小店👏🏻👏🏻
2020-06-07
$48 (其他)
  • 文青風玫瑰
2020-06-10 27 瀏覽
食完再番食一解雞翼癮雞翼山雖然只賣雞翼,但絕非獨沽一味,menu 有好多款味道。身為港女,當然揀閃令令蜜糖🌹玫瑰🌹雞翼😎,又香又脆又甜,再叫埋香口惹味避風塘雞翼,甜辣相間。呢度嘅雞翼即叫即炸,輕輕咬開就有煙冒出黎,皮脆肉juicy,配料足一d都唔馬虎,好睇又好食,食完仍然好回味😋 唯一頭痕嘅係,食過雞翼山後,其他餐廳嘅各式雞翼一入口就會覺得好失落,因為試過真正好食嘅炸雞翼後,就知其他都唔係嗰回事...
食完再番食一解雞翼癮

2020-06-06 35 瀏覽
放工去左行葵芳,買完野之後好肚餓,行過想試好耐既雞翼山。岩呀,唔要儀態...我一見到01. 文青風玫瑰,就決定左要呢個!等呀等呀等.... 現場食都係即叫即整,所以要等一陣啦,好肚餓呀!等左十分鐘左右,有得食啦!文青風玫瑰雞翼($38) 終於出黎啦!比我想像中顏色深左少少。雞翼外層有一層玫瑰蜜糖汁,玫瑰花味花同濃郁,蜜糖汁好多,有點甜但幾好食。件雞翼就炸到外脆內軟,只係$38 四件都ok 既。打卡位都幾唔錯!
放工去左行葵芳,買完野之後好肚餓,行過想試好耐既雞翼山。

岩呀,唔要儀態...
我一見到01. 文青風玫瑰,就決定左要呢個!

等左十分鐘左右,有得食啦!

打卡位都幾唔錯!
小編好開心獲邀到雞翼山喺葵芳新都會開設既新分店度試食雞翼🥰 身為雞翼控既小編真係難掩興奮之情🙈 .小編今次同同行嘅一位朋友仔總共試咗三個口味!😋 排名係根據小編個人嘅喜好🤩1️⃣ #文青風玫瑰呢款口味其實應該係用啲蜜糖(唔知會唔會係玫瑰蜂蜜🤓)咁包裹着隻雞翼,然後再加上玫瑰花瓣🌹 可能大家會覺得好普通,但小編本人真係覺得蜜糖雞翼係一個好好嘅組合!而且小編唔抗拒食到玫瑰花瓣,因為佢會帶出陣陣嘅玫瑰花香~感覺好舒服😚2️⃣ #鼠尾草鹹蛋黃哥然後不得不說第二名就係鹹蛋黃口味!🍳 雖然小編有Foodie嘅朋友仔話試過喺其他分店食呢種口味嗰陣會覺得個醬了有點過多,食完會覺得有啲膩⋯🙊 不過小編覺得葵芳分店喺處理醬料分量方面做到恰到好處,成隻雞翼都會有鹹蛋黃醬包裹着,但又唔會過多!小編食完兩隻之後都唔會覺得好膩,又唔會過鹹!反而覺得個鹹蛋黃香味好濃郁!小編好鍾意🤩3️⃣ #黑松露蒜香武士小編本身係最期待呢一隻口味,因為小編好想知道黑松露配上雞翼會係點嘅感覺!😜 不過當試咗呢一隻口味之後,就覺得有少少可惜⋯因為黑松露嘅味道唔係話非常之特出,相反蒜香嘅味道比較濃郁~不過其實都係好好味嫁!食落有好香口🤤.📌 溫馨提

1️⃣ #文青風玫瑰
2️⃣ #鼠尾草鹹蛋黃哥
3️⃣ #黑松露蒜香武士

📌 溫馨提示:呢度嘅雞翼真係有好多唔同嘅口味,同埋真係好好味!👍🏻 身為雞翼控嘅朋友仔一定會忍唔住一隻接一隻!🤭 不過始終都係有少少熱氣,都係食返適量就好啦😉
用餐優惠
試食活動
2020-05-30 32 瀏覽
「廣東人做雞有特別多的方法.jpg」今次既方法係炸雞翼!佢地有十款口味既雞翼,我揀左三款,真係好好食🤩🤩🤩————————🔸雞翼套餐 $118/12件+1杯飲品🔹港呢D友情萬歲檸茶本身以為佢勁黑係因為炸到燶哂,原來係因為係用茶醃。第一次食呢個味既雞翼,好有驚喜🤩甜甜地仲真係帶有檸茶既味道,呢款最好食,真係好正!!!評分:🌕🌕🌕🌕🌕-🔹港式避風塘蒜香滿滿既炸蒜加上少少辣味,令隻雞翼更加香😍最緊要係d炸蒜一d都唔苦,越食越滋味🤤評分:🌕🌕🌕🌕🌗-🔹鼠尾草鹹蛋黃哥唔係好知鼠尾草係咩,不過鹹蛋黃味真係好足,真係好似食左成個鹹蛋黃咁,勁香🤣🤣評分:🌕🌕🌕🌖🌑-每隻雞翼都炸到外脆內嫩,下次去葵廣掃街可以順便去埋新都會食雞翼🤓
「廣東人做雞有特別多的方法.jpg」
————————
🔸雞翼套餐 $118/12件+1杯飲品