招聘中
$18,000-$19,500
月薪
餐廳主打結合泰式西式嘅fusion菜,餐廳裝修採用白色木系為主調,風格清新,座位寬敞並且都好舒適,好適合女孩子們聚餐打卡🥰🅵🅾🅾🅳泰式醉貓炒新鮮手造卷粉 ♡ $128口感味道同泰式炒河粉感覺類似,但自家制嘅卷粉會較河粉Q彈煙靭,再加上獨家醉貓醬,豆角,香葉肉碎等配料,十分惹味,幾有特色脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬 ♡ 3pcs $78 / 6pcs $128用米紙包裹住酥脆嘅軟殼蟹,再加上有檸檬汁好fresh嘅牛油果醬,口感豐富清新,唔會覺得好漏,好開胃👍🏻烤原個椰菜花配青咖喱醬 $106新奇健康嘅菜式🥦餐廳將整個椰菜花加咗青咖喱醬嚟烤焗,唔會太淋。而醬汁方面,青咖喱醬嘅味道唔算太濃郁,感覺唔太入味,但係偏辣,食唔到辣嘅人要謹慎order❗️阿閒泰冬陰功焗飯 $148一打開Menu就俾呢個焗飯嘅賣相吸引到,所以成餐飯最期待就係呢個焗飯🤩但唔知係咪期望越大失望越大,成個飯都偏向清淡,冬陰功味唔出,海鮮都感覺唔太新鮮,整體味道一般(。 ́︿ ̀。)

🅵🅾🅾🅳

泰式醉貓炒新鮮手造卷粉 ♡ $128

烤原個椰菜花配青咖喱醬 $106

阿閒泰冬陰功焗飯 $148
2024-03-21 128 瀏覽
講到吃喝玩樂, 尖沙咀就真係可以講好耐, 各種食肆都有, K11購物藝術館內有間阿閒泰泰式fusion菜餐廳環境幾舒服, 可以休閒嘅咁食吓嘢。勿洞脆脆煎蠔餅 潮式嘅煎蠔餅就食得多, 今次食吓泰式煎蠔餅, 蠔餅即叫即炸, 需時20至30分鐘, 炸得好香脆, 蠔肉都幾多, 味道鮮香, 醬汁甜甜辣辣, 香脆可口。炭燒牛肉配青芒果沙律 118牛肉好香滑, 散發陣陣炭燒香味, 肉汁好豐富, 青芒果切絲, 酸中帶甜, 和牛肉嘅味道好配合, 醒胃清新。脆炸軟殼蟹•蟹肉意大利麵軟殼蟹炸得好香脆, 加上清甜蟹肉, 意大利麵煙彈牙, 醬汁就辣辣地幾惹味, 有冬陰功風味。飲品叫做凍cappuccino和凍mocha, 咖啡味都幾香, 味道不太甜, 入口順滑。

環境幾舒服, 可以休閒嘅咁食吓嘢。

勿洞脆脆煎蠔餅

炭燒牛肉配青芒果沙律 118

脆炸軟殼蟹•蟹肉意大利麵

2024-03-20 75 瀏覽
這家位於尖沙咀地鐵站K11的泰國菜餐廳地理位置相當優越,就位於地鐵站其中一個出口。環境佈置偏向簡約風,而且壁畫上的畫使用泰式風格,融入各種動物的特徵,相當有特色。而我點了下午茶菜單牛肉濃湯船河,材料除牛肉下,更有豬紅、蘿蔔、貢丸等,湯頭濃郁,牛肉肉質鮮嫩,配合上相當入味的蘿蔔,一口下肚就讓人感覺到滿滿的滿足感。另外,泰北咖喱雞配薄餅,泰國風味的咖喱醬汁搭配著又香又脆口的薄餅,香氣四溢,咖喱味配上牛油香薄餅的組合很出色。最後,椰汁芒果黑糯米飯的香甜的椰汁搭配著甜甜的芒果和糯米,口感綿密Q彈,是我整餐飯最愛的一道菜。總的來說,這家泰國菜餐廳除菜式味道外,服務也非常周到,要是下次再去開附近,可以再一試。

2024-03-20 56 瀏覽
阿閒泰 (尖沙咀)K11入面既泰國菜見朋友推薦打卡好就上去試下😆果然都幾多人等緊位環境位置都坐得好舒服~ 咁就點左幾款野食打卡真係唔錯🤓虎蝦海鮮意大利麵 $128就睇外表以為都細盤,但食落其實份量都唔錯~有兩隻虎蝦配住阿閒泰冬陰功醬意粉🍝泰式生蝦刺身$108出餐既排列好整齊,相機食先都岩🤣生蝦食落好鮮甜配埋泰汁,酸辣爽口又鮮甜既口感好新奇!炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬 $118 軟殼蟹好酥脆配埋牛油果醬口感好豐富,仲可以加泰式風味醬可以令到味道升華😍椰青滑冰$68正常椰青,因為口渴所以飲完好乾渴~ 仲食埋香濃既椰肉手作花香斑蘭蝶豆花茶$52主要打卡, 飲落就係普通的花茶地點:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓219號舖🔸味道:8/10🔸環境服務:9/10🔸推薦:8/10
阿閒泰 (尖沙咀)

環境位置都坐得好舒服~

咁就點左幾款野食打卡真係唔錯🤓

虎蝦海鮮意大利麵 $128

泰式生蝦刺身$108

出餐既排列好整齊,相機食先都岩🤣
生蝦食落好鮮甜配埋泰汁,酸辣爽口又鮮甜既口感好新奇!

炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬 $118

椰青滑冰$68

正常椰青,因為口渴所以飲完好乾渴~ 仲食埋香濃既椰肉

手作花香斑蘭蝶豆花茶$52

主要打卡, 飲落就係普通的花茶

地點:
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓219號舖

🔸味道:8/10
🔸環境服務:9/10
🔸推薦:8/10
2024-03-19 35 瀏覽
今日同完車媽去澳門玩, 番到香港就決定食埋晚餐先番屋企, 揀左平時k11經過都想試嘅阿閒泰! 餐廳環境幾大, 中間係一個吧台位置, 而旁邊就係普通座位!✨️阿閒泰冬陰冬醬炒花甲炒花甲份量幾多, 粒粒都開哂口, 味道唔算辣好惹味✨️暹羅香辣豆腐芽菜芽菜炒得爽脆多汁, 入面嘅豆腐幾入未而且豆香濃郁✨️棕櫚糖炭燒三黃雞半隻雞兩個人食份量剛好, 雞皮燒得好香口, 咬落去肉質鮮嫩多汁, 帶微微雞油滲出, 非常滋味, side dish仲有車車至愛嘅燒菠蘿, 酸酸甜甜勁開胃!✨️阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬茶車車令次見到冷泡檸檬茶都一定會點嚟飲, 味道酸甜適中, 解渴一流!

✨️阿閒泰冬陰冬醬炒花甲
炒花甲份量幾多, 粒粒都開哂口, 味道唔算辣好惹味

✨️暹羅香辣豆腐芽菜
芽菜炒得爽脆多汁, 入面嘅豆腐幾入未而且豆香濃郁

✨️棕櫚糖炭燒三黃雞

✨️阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬茶
2024-03-05
2024-03-18 52 瀏覽
📍 阿間泰- 尖沙咀今日去K11食泰式午餐🥣座位寬敞,又冇壓迫感係一個可以放鬆嘅小餐廳餐廳更設有吧枱座位,方便大家邊飲酒邊享受😋✨泰南紅咖喱慢煮牛肋飯慢火燉煮的牛骨,膠質豐富肉質軟嫩配香口既紅咖喱🍛十分飽足!✨香茅豬肉米紙卷米紙卷包住仍然保持香脆嘅香茅豬肉沾少少泰式醬,酸酸甜甜嘅口感,令人更開胃🤲🏻整體黎講米紙卷感覺健康💦✨招牌豬手飯配糖心蛋滷水甜甜哋,好惹味!豬手肉質軟稔入味啖啖都係補充骨膠原嘅感覺呢再點埋泰式醬汁,辣辣哋更加好食😋仲附有一隻糖心蛋,夠哂豐富飽肚呀😍✨炸薯條簡單如薯條已經吸引到薯條控為之瘋狂薯條係人手切嘅粗身 size調味簡單但炸得外層脆身🍟✨伯爵茶鮮奶有淡淡的伯爵茶香,奶香滑🍼✨泰式鴛鴦冰搭配濃郁鮮奶油,飲出滑順口感☕️
📍 阿間泰- 尖沙咀
今日去K11食泰式午餐🥣
座位寬敞,又冇壓迫感
係一個可以放鬆嘅小餐廳
餐廳更設有吧枱座位,方便大家邊飲酒邊享受😋

✨泰南紅咖喱慢煮牛肋飯
慢火燉煮的牛骨,膠質豐富肉質軟嫩
配香口既紅咖喱🍛
十分飽足!

✨香茅豬肉米紙卷
米紙卷包住仍然保持香脆嘅香茅豬肉
沾少少泰式醬,酸酸甜甜嘅口感,令人更開胃🤲🏻
整體黎講米紙卷感覺健康💦

✨招牌豬手飯配糖心蛋
滷水甜甜哋,好惹味!
豬手肉質軟稔入味
啖啖都係補充骨膠原嘅感覺呢
再點埋泰式醬汁,辣辣哋更加好食😋
仲附有一隻糖心蛋,夠哂豐富飽肚呀😍

✨炸薯條
簡單如薯條已經吸引到薯條控為之瘋狂
薯條係人手切嘅粗身 size
調味簡單但炸得外層脆身🍟

✨伯爵茶鮮奶
有淡淡的伯爵茶香,奶香滑🍼
✨泰式鴛鴦冰
搭配濃郁鮮奶油,飲出滑順口感☕️

2024-03-18 30 瀏覽
我同朋友最近去咗尖沙咀嘅「阿閒泰」食餐好嘅!今次試咗幾款唔同嘢食同飲品,實在有驚喜!首先,要講嘅係阿閒泰酸辣柚子沙律。呢個沙律夠酸夠辣,令人胃口大開。柚子嘅酸味同辣椒嘅辣味完美結合。接下嚟就係棕櫚糖燒三黃雞,嚟緊佢係我嘅新至愛!三黃雞肉質鮮嫩多汁,經過棕櫚糖燒烤,味道更加香甜。每一口咬落去,都能夠感受到雞肉嘅鮮味同糖嘅香甜,真係好美味。如果你鍾意海鮮同飯嘅組合,一定要試下濃汁冬蔭功虎蝦海鮮燴飯。呢個燴飯真係豪邁得嚟!大大隻嘅虎蝦同鮮美嘅海鮮燴煮喺燴飯上面,令飯粒吸收晒所有嘅湯汁同鮮味。每一口飯都彷彿帶你遠走泰國嘅街頭小店,味道鮮香辣辣,超級滿足!飯後,我地試咗阿閒泰嘅招牌甜品——椰青滑冰同芒果冰涼特飲。椰青滑冰真係好清爽又解渴,每一口都有椰青嘅鮮味同滑膩口感。而芒果冰涼特飲就係一杯滋味獨特嘅飲品,芒果嘅香甜同涼爽嘅口感絕對係夏日必備!唔止菜品新鮮美味,服務亦好到不得了。員工友善有禮,令我地感到好舒服同受歡迎。餐廳環境舒適,氣氛輕鬆愉快,好適合同朋友或家人一齊享受美食同歡聚時光。如果你想要嚐泰式美食同享受高品質嘅用餐體驗,「阿閒泰」絕對值得一試!

2024-03-13 191 瀏覽
朋友約左我去K11行街所以順便係埋果度食飯, 朋友推薦食一間叫阿閒泰既新派泰國餐廳話幾好味, 我記得我之前係銅鑼灣店食過都好味, 所以我地就去開餐啦入面既環境都幾好, 有D西餐廳既感覺, 坐得舒服又幾岩傾計泰北脆皮豬頸肉沙律-$88沙律口感爽脆, 豬肉外皮烤得酥脆, 肉質鮮嫩多汁, 搭配泰式調味料, 風味獨特自家醃炭烤牛肉串燒-$56牛肉經過餐廳醃料製作, 口感嫩滑多汁, 炭烤的獨特香氣讓人垂涎欲滴, 每一口都能品味到牛肉的鮮美和炭火的香味虎蝦海鮮意大利麵-$128入面既料都幾多, 有虎蝦, 魷魚, 同好大隻既青口, 意粉溝埋隻阿功醬都幾惹味, 整體唔錯炭烤雞扒濃湯船河-$92個湯底好香濃, 幾正, 而且有得揀出面好少見既卷粉, 卷粉既口感幾特別, 而塊雞扒又大塊, 又嫩滑, 又重炭烤味。香辣炒通菜-$78D個炒通菜炒得幾有鑊氣, 而辣度係就返香港人口味, 算係少少辣多多趣, 而通菜都幾嫩口。楊枝金露沙少配雪條-$58楊枝金露的清甜與雪條的冰涼完美結合, 極具口感的椰汁糯米團與香滑的雪條相互輝映, 每一口都能感受到甜蜜的滋味和清爽的口感, 讓人陶醉其中總結, 阿閒泰幾好味, 價格合理,
朋友約左我去K11行街所以順便係埋果度食飯,
朋友推薦食一間叫阿閒泰既新派泰國餐廳話幾好味,
我記得我之前係銅鑼灣店食過都好味, 所以我地就去開餐啦
入面既環境都幾好, 有D西餐廳既感覺, 坐得舒服又幾岩傾計
泰北脆皮豬頸肉沙律-$88
自家醃炭烤牛肉串燒-$56
虎蝦海鮮意大利麵-$128
炭烤雞扒濃湯船河-$92
香辣炒通菜-$78
楊枝金露沙少配雪條-$58
總結, 阿閒泰幾好味, 價格合理, 而且坐得舒服, 下次再去K11行街會再去試下其他野
2024-02-06
2024-03-10 161 瀏覽
位置在K11裡面,很熱鬧,長年排隊。店裡位置都算多,有吧台位同卡座,可以訂座,環境服務態度都挺好。同朋友點了豬頸肉沙拉,黑糯米芒果飯和雞扒米粉。菜品賣相不錯。豬頸肉沙拉先上,量很多,肉質有點點老,但是不肥膩,汁帶少少辣,可以另上,唔食辣都可以食,幾貼心。黑糯米芒果飯擺盤很漂亮,芒果有七八片,都幾甜。但是黑糯米跟椰醬的味道不是很能融合在一起,黑糯米更有嚼勁,粒粒分明的感覺。雞扒米粉的雞扒真的好大份,雞扒脆卜卜,但是米粉不熱,湯溫度不夠,湯底甜甜哋。總的來說這一頓性價比都算唔錯。

2024-03-07 154 瀏覽
朋友在尖沙咀區想吃泰國菜,又要交通便利,就想到這裏。✨️ 炭燒牛肉配青芒果沙律牛肉經過炭燒處理,帶焦香味。牛肉味濃,肉汁豐盈。搭配酸甜味道的青芒果沙律,口感清爽及醒胃。✨️ 泰式椰汁雞湯雞湯加入椰奶,椰奶香氣重,既含椰奶的甜,也有南薑和檸檬葉的香。口感溫和、質地滑順。濃郁的椰汁雞湯,好下飯!✨️ 泰又話啦菠蘿雞肉炒糙米飯 · 炭烤牛肉串燒糙米的結構比較堅實,但這個糙米飯作為炒飯做得不錯,質感軟硬適中,更能粒粒分明。還夾雜着雞肉、菠蘿粒、肉鬆、蛋絲、提子乾、黃椒絲和紅椒絲等,材料豐富。炭烤牛肉串燒味道濃厚。✨️ 香辣炒通菜通菜翠綠爽口,加入辣椒和香料炒製而成,味道香口帶微辣。✨️ 椰汁芒果黑糯米飯賣相漂亮 椰香飄溢,黑糯米飯口感軟糯,香芒清甜。一片糖漿脆脆加添甜味層次。
朋友在尖沙咀區想吃泰國菜,又要交通便利,就想到這裏。
✨️ 炭燒牛肉配青芒果沙律
炭燒牛肉配青芒果沙律
牛肉經過炭燒處理,帶焦香味。
牛肉味濃,肉汁豐盈。
搭配酸甜味道的青芒果沙律,口感清爽及醒胃。
✨️ 泰式椰汁雞湯
泰式椰汁雞湯
口感溫和、質地滑順。濃郁的椰汁雞湯,好下飯!
✨️ 泰又話啦菠蘿雞肉炒糙米飯 · 炭烤牛肉串燒
泰又話啦菠蘿雞肉炒糙米飯 · 炭烤牛肉串燒
炭烤牛肉串燒味道濃厚。
✨️ 香辣炒通菜
香辣炒通菜
通菜翠綠爽口,加入辣椒和香料炒製而成,味道香口帶微辣。
✨️ 椰汁芒果黑糯米飯
泰又話啦菠蘿雞肉炒糙米飯 · 炭烤牛肉串燒
香辣炒通菜
椰汁芒果黑糯米飯
2024-03-06 106 瀏覽
🥐伯爵忌廉牛角包窩夫美美的一道甜品。酥脆牛角包窩夫上吱上奶香濃郁伯爵忌廉,還有一球椰汁雪糕,大滿足☺️.🐔🍜無骨海南雞冬蔭酸湯幼粉冬蔭酸湯開胃酸辣,湯頭濃郁,幼粉質感像河粉一樣滑溜,挺掛汁🤩.🍗泰北咖喱雞手作麵吃時像撈麵一樣,拌著咖哩吃。椰香味甜甜香香😍.❄️🍹泰式鴛鴦冰即泰式奶茶X咖啡,相比港式鴛鴦,增加了泰式香料之味🤭🤭.💚泰式季節茶🤎泰式奶茶前者味道清新,後者奶茶香濃郁
🥐伯爵忌廉牛角包窩夫
🐔🍜無骨海南雞冬蔭酸湯幼粉
🍗泰北咖喱雞手作麵
吃時像撈麵一樣,拌著咖哩吃。椰香味甜甜香香😍
❄️🍹泰式鴛鴦冰
即泰式奶茶X咖啡,相比港式鴛鴦,增加了泰式香料之味🤭🤭
💚泰式季節茶
🤎泰式奶茶
前者味道清新,後者奶茶香濃郁

2024-02-22 325 瀏覽
收工想坐得舒舒服服食餐泰國嘢🇹🇭就同朋友去咗呢間《阿閒泰》食番餐fusion泰國菜,環境舒適😊休閑感不錯!泰式單骨雞翼 $73一碟有10件的單骨雞翼,進食好方便👍🏻外層脆卜卜,沾上自家製泰式辣醬,都幾惹味!濃汁泰黃咖喱軟殼蟹 $208印度薄餅 $28脆卜卜既軟殼蟹,全隻都食得,特別滿足😋沾上香濃咖喱汁,再加上印度薄餅🫓酥皮餅底外脆內軟,特別惹味又煙煙韌韌好好味✨!泰式醉貓炒新鮮手造卷 $128手造卷和河粉質感相似,但多了一重口感,食落不油膩,加上香葉、肉碎和豆角,炒得非常香口,外貌看似簡單,但整體配搭非常好味👍🏻👍🏻!香辣炒通菜 $78

泰式單骨雞翼 $73

濃汁泰黃咖喱軟殼蟹 $208
印度薄餅 $28

泰式醉貓炒新鮮手造卷 $128

香辣炒通菜 $78

2024-02-22 201 瀏覽
🥙泰北脆皮豬頸肉沙律泰式豬頸肉好少會話難食,如果可以正正常常嘅其實已經好滿足,好難先會真係遇到好驚艷嘅🥺不過呢間真係難食得好過分…舊豬頸肉放到入口乾真真,又硬骨骨…作為年輕人都真係完全搞唔掂😅然後沙律入面綠色物體係得一條菜同一串薄荷葉😵‍💫真係不了🙏🏼🍛濃汁冬陰功虎蝦海鮮燴飯第一次食燴飯食到好似湯飯咁…水流流咁真係好奇怪,然後啲飯又係硬到一個點,海鮮都係麻麻地不可一 不可再🫨🫨🫨
🥙泰北脆皮豬頸肉沙律

🍛濃汁冬陰功虎蝦海鮮燴飯

不可一 不可再🫨🫨🫨
尖沙咀K11行街見到呢間新式泰國菜好多人排隊今次還好,即管入去睇下值唔值得排隊食先😳我地叫左lunch set,雞扒泰式船麵(全名好長的🤣),菠蘿炒飯加牛肉串。嗯,船麵味道不錯👍🏻,但係雞扒就有啲嚡🥲菠蘿炒飯雖然粒粒分明,但係唔知點解比較硬身,牛肉串都一樣係,硬,嚡🥴希望我只係小部份啦。講到呢度已經有晒結果,排隊就唔使諗lu,不過見佢Tea set有甜品,性價比都高啲,唔使排隊可以比多次機會去試吓嘅😬
第一次寫食評,因為比較懶打字,但我哋係因為d好評先會中伏😡所以要比返個中肯啲嘅評語-“唔好食!” 除非你鍾意淡口味野(但要記住佢係泰國菜啊!)1. 生蝦刺身個精粹係個汁,但佢個汁竟然係冇鹹味㗎,得個辣字,又唔香,又唔酸,唔知食緊乜。2. 冬陰功焗飯, 完全冇冬陰功味,似普通海鮮焗飯,味道仲要不如普通茶餐廳。3. 凍花甲,同生蝦刺身係同一個汁,所以都係冇味,只有辣味。4. 印度薄餅,超油,可以揸得出油果種程度。5. 蟹肉芒果沙律,無dressing,淡6.泰式豬手,正常偏淡7.芒果黑糯米飯,無咩椰香,都係好淡(本身唔鍾意食甜野,都覺得佢淡)8.鹹蛋黃單骨雞翼,正常9.雞肉串燒,全餐唯一稱得上好食嘅食物。10.楊枝甘露沙沙,正常偏淡11. 醉貓手卷粉,正常偏好味,但$128性價比唔高。
第一次寫食評,因為比較懶打字,但我哋係因為d好評先會中伏😡

4. 印度薄餅,超油,可以揸得出油果種程度。
5. 蟹肉芒果沙律,無dressing,淡
6.泰式豬手,正常偏淡
8.鹹蛋黃單骨雞翼,正常
9.雞肉串燒,全餐唯一稱得上好食嘅食物。
10.楊枝甘露沙沙,正常偏淡
11. 醉貓手卷粉,正常偏好味,但$128性價比唔高。
2024-02-16