餐廳: 교자상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-22 151 瀏覽
主打傳統地道韓菜的餐廳就食得多,所以今次決定去食比較新派的韓國料理,此店位於銅鑼灣Fashion Walk食街內,裝潢非常有格調,尤其是那間榻榻米的VIP房,一班朋友聚餐夠晒開心,要不是下雨天的話,坐在戶外用餐區也挺舒適的。海膽紫菜包飯 $380賣相絕對是打卡之選!無得輸!每款都是高級食材,最上層是鮮而不腥的魚子醬,然後是入口軟滑即溶的海膽,下層是色澤鮮紅的韓式生牛肉,味道配搭出奇地夾,口感豐富滋味十足!炸青陽辣椒釀豬肉 $86這款特別由韓國培育的青陽辣椒有一定的辣度,青椒內包裹了碎豬肉,再配兩款醬汁食用,亦是不錯的開胃小食。煎餅拼盤 $188拼盤有齊海鮮煎餅及泡菜煎餅,兩款都煎得金黃酥脆,海鮮煎餅尤其好食,餡料有蜆肉、帶子、魷魚、魚乾及蝦乾等非常豐富,可視為必食推介!元祖蒜頭辣燉雞鍋 $385餐廳招牌菜之一,份量幾乎是整整一隻雞,再加上新鮮的蔬菜和豆腐、年糕、菇及薯仔等配料,多到我們吃不完。雞件肉質鮮嫩,湯底亦有好濃郁的蒜香味,如果再辣一點就更完美。Lavender Seoul 127 $118、See You $108作為紫色控的我點了杯Lavender Seoul,杯上那支短餖的

海膽紫菜包飯 $380

煎餅拼盤 $188

元祖蒜頭辣燉雞鍋 $385

作為紫色控的我點了杯Lavender Seoul,杯上那支短餖的薰衣草好香呀!此Cocktail以紅酒作基調,再加入薰衣草糖漿及檸檬汁等,甜甜的好易入口。友人的See You則是柚子燒酒、番石榴加檸檬汁等,酸酸甜甜都幾好味。
2024-05-21
2024-05-18 125 瀏覽
𝕂𝕠𝕣𝕖𝕒𝕟 𝕞𝕖𝕟 𝕨𝕖𝕣𝕖 𝕞𝕖𝕥, 𝕤𝕠 𝕀’𝕕 𝕤𝕒𝕪 𝕢𝕦𝕒𝕝𝕚𝕥𝕪 𝕚𝕤 𝕘𝕦𝕒𝕣𝕒𝕟𝕥𝕖𝕖𝕕👨🏻‍🦱海膽生牛肉紫菜包飯係招牌菜之一✨,好多枱都有點。新鮮海膽加黑魚子🏵️放係生牛肉🐂飯卷上,組合豐富之餘又充滿高級感🔔。🍙Gimbap with Sea Urchin & KR Raw Beef | $380炸青陽辣椒釀豬肉絕對係第一次見到,本身唔好三色椒既我🫑,被說服試試辣椒(好似係兩種食材)🦭。辣椒炸得香脆,裹著豬肉碎🐽口感有層次。🐖Deep-fried Cheongyang Pepper with Pork | $86韓式蒜頭清燉雞鍋大大鍋,雞件份量多🐓,材料仲有薯仔🥔、大蔥🌿、雞髀菇🍄‍🟫、年糕🍥,非常足料。熱辣辣湯底滿佈蒜蓉🧄,成件事好夾好暖胃🤲🏽。🥘Korean Garlic Chicken Stew | $385海鮮煎餅就相對無咁吸引😕,煎餅邊邊位唔夠脆,海鮮亦唔多款,大部分都係小魚仔🐟,只有少量魷魚、帆立貝和蝦。煎餅味道亦唔濃烈,靠酸甜醬汁幫助調味🥢。🦑Seafood Pancake | $188荔枝黑茶比較甜,茶味較淡,有兩粒荔枝食🍒。另一杯係韓式 cockta

🦑Seafood Pancake | $188

荔枝黑茶比較甜,茶味較淡,有兩粒荔枝食🍒。另一杯係韓式 cocktail,用上橙同青檸🍋‍🟩,雖然酒味唔算好濃,份量好和諧好滿足🍸。

🍹Lychee Black Tea | $36
🍊Snowing Night: Seosul Cheongju · Marmalade · Lime | $118

餐廳整體氛圍唔錯🎶,見到室外座位仲有韓國人幫襯添。放工黎飲燒酒食燒肉☄️,都幾 chill 喔😉~

2024-04-25 359 瀏覽
今日去咗一間GYOJASANG韓式高級料理、位於銅鑼灣Fashion Walk嘅店舖、店面分別室內好有韓式高級風格、有幾處不同特式坐位、而室外係開放式感覺坐著休閒舒適😙、整間店面嚟講以柔和色澤坐着感覺都唔錯🤔!.生牛肉 $215整款生牛肉望見都好吸引🤤、牛肉肉質色澤鮮紅好新鮮、配埋脆薄紫菜包裹整嗰滑滑蛋黃撈勻牛肉夠哂香滑😚、牛肉鮮甜又美味入口好正😋!.炸青陽辣椒釀豬肉 $86呢一款炸青陽椒係韓式特式美食、配咗兩款不同味道醬汁、整款金黃酥脆外皮包裹爽脆青陽椒、裏面包裹豬肉口感外脆內腍嫩美味😋、帶點微辣口感整體我覺得真的唔錯!.韓式蒜頭清燉雞鍋 $385呢一鍋清燉雞鍋份量十足好豐富😲、上枱之後店員講要煲多12分就可以食得、滾佐之後散發蒜香味😚、滿滿蒜粒係煲面🤔勁多、整煲真的有雞同其它配料、雞肉肉質腍嫩鮮味口感都滑口完全入洒味😋、湯底清而香甜配埋年糕口感軟糯菇類及薯仔蔥等、同時個餐都有個泡菜炒飯,但有D飽都食唔到、所以都冇要到!.水芹菜煎餅 $128呢一款水芹菜煎餅望見賣相有D似薄餅🤔、整款煎餅色澤好吸引香脆又夠薄脆邊、佢嘅配料都算好多😯、上面放咗鮮蝦又夠爽口、配埋水芹菜清香又甜口、食到入口

生牛肉 $215

牛肉鮮甜又美味入口好正😋!

韓式蒜頭清燉雞鍋 $385

水芹菜煎餅 $128

呢一款水芹菜煎餅望見賣相有D似薄餅🤔、整款煎餅色澤好吸引香脆又夠薄脆邊、佢嘅配料都算好多😯、上面放咗鮮蝦又夠爽口、配埋水芹菜清香又甜口、食到入口口感帶點煙糯口感味道特別😋、口感都好豐富又好食!
See You $108
呢一款係用咗Misang濟州柚子燒酒、番石榴泥、檸檬汁,、蘋果蘇打水、飲到入口味道酸甜開胃味都幾好特別!
BAUM SEA BREEZE MULBERRY WINE $88
呢杯入口飲到桑葚果香味😚,口感滑順,味道香甜易入口帶點微酒口感都幾好☺️!

2024-04-16
𝗚𝗬𝗢𝗝𝗔𝗦𝗔𝗡𝗚 / 𝗙𝗔𝗦𝗛𝗜𝗢𝗡𝗪𝗔𝗟𝗞 中的型格韓食🇰🇷𝘼𝙩𝙢𝙤𝙨𝙥𝙝𝙚𝙧𝙚 餐廳來氣氛超好,燈光有經過特別調教,BGM是K-pop但不是太吵耳,當日全場滿座,不少情侶及三五知己到訪𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 就在銅鑼灣Fashion Walk,E出口步行2分鐘就到𝙁𝙤𝙤𝙙 ♡ 去年飛了韓國幾次,接觸多了一種韓國獨有的蔬菜,水芹菜有獨特風味,應用範圍廣,係韓國餐廳都幾常見,清新既口感可以中和肉類既油膩感[ 海膽紫菜包飯 ] 新鮮海膽、生牛肉同魚子醬,整個配搭冇得輸!最突出海膽鮮甜的海水味,完全不輸日本的五花肉油脂分布超靚!店員幫忙烤香後仍然多汁,配上水芹菜脆口又清新,平衡的美味。濃香牛骨湯新鮮熬製,加上清甜蘿蔔及韓式粉絲,超級超級香最後都係忍唔住叫埋煎餅,金黃酥脆,內部則有水芹菜的嫩綠色調和清爽的口感,超喜歡食 。生米酒tiramisu都是第一次嘗試,意外地幾清新同酒香溫柔滲出,好特別的完結 ♡—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:海膽紫菜包飯 / 水芹菜五花肉 / 水芹菜牛骨湯/ 水芹菜煎餅 / 涼拌水芹菜 / 生米酒tiramisu—————————————————𖠿𖥣 교자상 (銅鑼灣

𝙁𝙤𝙤𝙙

濃香牛骨湯新鮮熬製,加上清甜蘿蔔及韓式粉絲,超級超級香

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

—————————————————

𖠿𖥣 교자상 (銅鑼灣)
〒 銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
2024-03-18
  • 海膽紫菜包飯
Fashion walk 食街,頭一間就搵到啦!質素好高呀!難怪係平日都幾乎滿座!必叫水芹菜五花肉!適合三五知己去談心的好地方👯👯‍♀️- 涼拌水芹菜 hkd 25第一次食水芹菜,水芹菜在韓國又稱為「MINARI」,於韓國春季盛產的蔬菜,常見於韓國新年的料理。這款水芹菜酸酸辣辣,味道清新。- 醬油海鮮拼盤(鮑魚,帶子、蝦) hkd 390第一次食醬油鮑魚,口感非常嫩滑,不像中式煮法的那樣煙靭,非常驚喜!醬油蝦要記得先去除蝦腸啊!- 海膽紫菜包飯 hkd 390呢款物有所值!唔會太大舊!海膽新鮮,配上生牛肉同黑松露魚子醬的高級食材,非常值得一試!- 水芹菜牛骨湯 hkd 210牛骨煮得好白好濃,有芹菜的爽脆,夠晒暖胃。- 水芹菜五花肉 hkd 410有職員會幫你燒埋五花肉,五花肉份量很多!更配上泡菜、芽菜、和水芹菜。而且生菜拼盤都可以任添!更有腌好的娃娃菜🫶🏼難怪幾乎每一檯都有叫!👍🏼- 水芹菜煎餅 hkd 128煎得香脆,水芹菜同煎餅原來都好夾呀!- 火龍果芝士蛋糕 hkd 72火龍果的香甜,芝士的滑溜,值得試試!荔枝梳打&柚子梳打:口感清新,好fresh,入面有果肉,而柚子梳打係有真西

- 涼拌水芹菜 hkd 25

- 醬油海鮮拼盤(鮑魚,帶子、蝦) hkd 390

- 海膽紫菜包飯 hkd 390

- 水芹菜牛骨湯 hkd 210
牛骨煮得好白好濃,有芹菜的爽脆,夠晒暖胃。

- 水芹菜五花肉 hkd 410

- 水芹菜煎餅 hkd 128
煎得香脆,水芹菜同煎餅原來都好夾呀!

- 火龍果芝士蛋糕 hkd 72
火龍果的香甜,芝士的滑溜,值得試試!

荔枝梳打&柚子梳打:口感清新,好fresh,入面有果肉,而柚子梳打係有真西柚加檸檬,好飲、好看又好吃。

💁🏼‍♀️服務:有加一,職員好樂意為你加水同幫你執枱

🏡環境:樓底高,方便傾偈,而且座位非常寬敞,地理位置也很方便

食完真係非常滿足!
  • 白切五花肉
◐地道韓式料理|足料辣燉雞鍋近排愛上韓式料理,係銅鑼灣fashionwalk 有一間幾地道嘅韓國料理推薦🇰🇷,裝修好有格調,招牌蒜頭雞鍋,海膽紫菜飯捲都十分推薦,當然唔少得韓式炸雞🍗𓇟 元祖蒜頭辣燉雞鍋 份量足夠3-4 人share ,配料有薯仔、菇類、年糕,雖然個湯好紅,但係都唔會太辣,特別惹味。所有材料都係新鮮煮,雞嫩滑吸收湯精華!𓇟 海膽生牛肉魚子醬紫菜包飯 聽個名已經好吸引,mix埋texture好豐富,唔腥!本身紫菜飯捲已經好好食,海膽當然係錦上添花。𓇟炸辣椒釀豬肉鍾意食煎釀三寶嘅朋友有福啦,似係泰式生菜包豬肉嘅變奏版🤣🤣 ,雖然有啲散,但依然keep到個shape,夾時候要小心😋 搭配醬料幾特別!𓇟 半半韓式炸雞(芝士、甜辣醬)mix左2 種味道,完全冇骨超嫩滑炸雞,外皮超脆口!𓇟 CocktailSee You 特別好飲,好推薦,似係西柚味道,一款甜酒Snowing night可能帶小小鹹味
◐地道韓式料理|足料辣燉雞鍋

𓇟 元祖蒜頭辣燉雞鍋

𓇟 海膽生牛肉魚子醬紫菜包飯

𓇟炸辣椒釀豬肉

𓇟 半半韓式炸雞(芝士、甜辣醬)
mix左2 種味道,完全冇骨超嫩滑炸雞,外皮超脆口!

𓇟 Cocktail
See You 特別好飲,好推薦,似係西柚味道,一款甜酒
Snowing night可能帶小小鹹味
前幾日去咗銅鑼灣fashion walk呢間高質韓國菜,入面裝修得好有格調🥂我哋8點鐘去食都仲係好多人🥳去之前一定要book位💕//🍙海膽紫菜包飯 $380呢款紫菜包一共有8件🤤海膽夠曬鮮甜,生牛肉口感嫩滑🥰而且最上層仲有魚子醬點綴,紫菜包飯亦帶有麻油香🙈味道豐富,必食之選❤️‍🔥🫑炸青陽辣椒釀豬肉 $86青陽辣椒外層係好薄嘅炸麵包糠,增加口感亦唔會太厚重嘅感覺🤓食落辣辣地好惹味,內裏包裹住豬肉碎令到味道唔會太寡😎🐙海鮮煎餅 $188用料豐富💘有魷魚,蝦仲有魚乾仔,令到食落脆卜卜😍而煎餅煎得香脆之餘仲內層唔會太厚實,幾好味😋🐔韓式蒜頭清燉雞鍋 $385上菜時會有埋gas爐,店員會提醒煮10-15分鐘先食✨雞嘅份量好多😻每舊都好大件同嫩滑,加上佢嘅湯底好香蒜味,一路食一路飲湯,真係食唔停🤣另外仲有年糕、薯仔、蔥等嘅配料,煮到入晒味,真係食得好滿足💖☃️Snowing Night $118用橘子同檸檬製成嘅cocktail,杯邊仲有海鹽🌊飲落酸酸地,好清爽🌱🪻Lavender Seoul 127 $118桑葚酒再加薰衣草,好特別嘅配搭🍷味道偏甜易入口🫧

🍙海膽紫菜包飯 $380

🫑炸青陽辣椒釀豬肉 $86

🐙海鮮煎餅 $188

🐔韓式蒜頭清燉雞鍋 $385

☃️Snowing Night $118

🪻Lavender Seoul 127 $118
桑葚酒再加薰衣草,好特別嘅配搭🍷味道偏甜易入口🫧

韓國菜馬拉松🫢😆想話呢間韓式居酒屋我已經想去好耐🤓🫶🏻就係因為佢嘅招牌海膽生牛肉紫菜包飯✨😋呢晚終於可以同朋友嚟食!😍🌟海膽生牛肉紫菜包飯 $380紫菜包飯中間塞滿生牛肉,上面放咗大大件海膽,面頭仲有魚子醬,食落生牛肉重麻油味,海膽亦都算鮮甜,每一件食落口都好滿足😝🌟炸青陽辣椒釀豬肉 $86第一次食辣椒釀豬肉🤓青陽辣椒中間釀咗豬肉,味道清爽得來又唔會覺得肥膩,不過可惜就係炸粉同辣椒分離咗~🌟半半炸雞🍗 $178我哋叫做芝士同醬油味🫶🏻每件大大嚿,而且無骨🥰感覺醬油味炸雞食落比較多汁同嫩滑,反而芝士粉味感覺有啲乾😳🌟韓式蒜頭清燉雞鍋 $385呢個雞鍋真係超足料‼️😆真係用咗成隻雞!中間仲有超大pat蒜蓉🫢湯汁充滿着雞油同蒜香味,雞肉非常嫩滑同新鮮,配埋我最鍾意嘅雜菇同年糕真係大滿足🫶🏻🌟The Night Begins $108呢杯就用韓國燒酒做底,加入青檸汁、蘋果醋同菠蘿汁,味道酸酸甜甜~🌟Snowing Night $118呢杯用清酒為底,再加入橘子果醬同青檸汁,杯側邊仲有啲鹽粒,飲落鹹鹹甜甜好refreshing!

🌟海膽生牛肉紫菜包飯 $380

🌟炸青陽辣椒釀豬肉 $86

🌟半半炸雞🍗 $178

🌟韓式蒜頭清燉雞鍋 $385

🌟The Night Begins $108

🌟Snowing Night $118
4天前 0 瀏覽
👦🏻👧🏻拍拖紀念日,👦🏻就揀咗位於銅鑼灣Fashion Walk 嘅韓式高級餐廳 - Gyojasang好好慶祝🍾!整體嚟講食物質素相當不錯!今次閒日就比較早入座,但一到繁忙晚餐時段就立即滿座,建議大家預先訂座。🌟海膽生牛肉紫菜包飯呢一度嘅王牌菜式之一就係海膽生牛肉紫菜包飯,冇可能唔食!紫菜包飯嘅面層放上牛肉他他、海膽、黑魚子,牛肉他他冇過多嘅調味,感覺上只係用咗適量麻油,口感係有嚼勁;海膽Creamy又冇腥味,配上魚子醬就充滿鮮甜。紫菜飯卷同平時食開嘅差唔多,餡料有青瓜🥒、醃蘿蔔、甘筍絲同蛋絲。🌟炸青陽辣椒釀豬肉先用已去籽嘅青辣椒🫑釀入豬肉醉,再裹上一層好薄嘅麵包糠再炸,口感爽脆食落帶少少辣,有啲似食香港特色小食煎釀三寶。醬汁方面就有提供特調嘅蛋黃醬同韓式辣醬。🌟元祖蒜頭辣燉雞鍋(配泡菜炒飯)燉雞鍋可以揀原味同辣味,今次👦🏻👧🏻就揀咗辣味(少辣),燉雞湯底有唔少切粒蒜蓉,蒜蓉味香氣撲鼻,但蒜味唔會太停留喺口腔👍🏻。雞肉用上原隻雞再切件,肉質嫩滑,一啲都唔韌。份量相當多,絕對足夠4人食用。配料就仲有雞髀菇、薯仔、年糕、大蔥,全部都係索汁配料👍🏻。食完燉雞鍋,店員仲會𢳂起部分醬汁嚟煮泡菜

🌟海膽生牛肉紫菜包飯

🌟炸青陽辣椒釀豬肉

🌟元祖蒜頭辣燉雞鍋(配泡菜炒飯)

食完燉雞鍋,店員仲會𢳂起部分醬汁嚟煮泡菜炒飯🥘,再加入紫菜碎,所以炒飯都係充滿蒜香。

🌟煎餅拼盤
煎餅拼盤就有齊泡菜煎餅同海鮮煎餅🫓,整體上煎餅煎得外脆,但內裏不失粉漿飽肚感同略帶煙韌,👧🏻就幾鐘意呢種質感。海鮮煎餅嘅餡料相當豐富,有齊魷魚🦑、蜆肉、銀魚仔等不同餡料,魷魚嘅軟腍,煎餅嘅香脆同炸得香脆嘅魚仔集在一身,啖啖滿足。而泡菜煎餅同樣惹味同香辣,都係好味😋。

🌟The Night Begins
👦🏻👧🏻就叫咗兩杯Cocktail,第一杯就係The Night Begins,用咗韓式燒酒(Seoul Night Soju)、青檸汁、蘋果醋、菠蘿汁等材料,配上和牛他他/其他紅肉都幾適合。

🌟See You
韓式橙味燒酒(Misang Jeju Citron Soju)、石榴果蓉、檸檬汁、蘋果梳打,味道相對清新又唔會太甜,適合配雞肉嚟飲。

琴日同朋友去了一家材料新鮮用心製作嘅韓國餐廳,每一道菜都讓人回味無窮,印象深刻,一定要同大家分享一下。✔️海膽生牛肉紫菜包飯🐂粉嫩的生牛肉搭配上鮮美的海膽,牛肉的鮮嫩和海膽的醇香完美融合,每一口都讓人陶醉其中,而且賣相又好IGable,超推🙆‍♀️✔️元祖蒜頭辣燉雞鍋🐓是日重頭戲‼️ 上菜已見到一大堆蒜茸🧄,蒜量驚人🤓 滾起後辣雞湯味道濃郁,滾燙的湯底裡面有一整隻雞,毫不吝嗇! 香蒜火辣湯和雞肉的鮮嫩super match ,絕對不能錯過這道菜!🤩 ✔️半半炸雞🐥炸雞外酥內嫩,每一塊都炸得金黃酥脆,咬下去超juicy 😋 半半炸雞有多種口味可選,比如原味,甜辣,醬油芝士🧀等等,每一種都有獨特的風味,好邪惡👿但好好味🍴✔️炸青陽辣椒釀豬肉🫑辣味控的福音,青辣大又辣,裡面填充的豬肉餡料鮮嫩多汁,一口咬下去,辣椒的辣勁和豬肉的鮮美交織在一起,雖然辣🌶️,但吃完一顆又想再來一顆,上癮啊😎✔️青檸梳打➕荔枝梳打兩杯梳打非常青爽,又不會太甜,解腻一流🥤

✔️海膽生牛肉紫菜包飯🐂

✔️元祖蒜頭辣燉雞鍋🐓

✔️半半炸雞🐥

✔️炸青陽辣椒釀豬肉🫑

✔️青檸梳打➕荔枝梳打
兩杯梳打非常青爽,又不會太甜,解腻一流🥤
「銅鑼灣時尚韓式餐廳🌟」銅鑼灣有一家我很喜歡的韓國料理高級又時尚的裝修風格工作日夜晚都滿座 🌟海膽紫菜包飯 $380打卡必點的一道菜!一上來就吸引了大家的目光韓式生牛肉 新鮮海膽 魚子醬這個組合無人不愛🥹 味道也超夾🌟炸青陽辣椒釀豬肉 $86青椒裡面包著滿滿的豬肉碎青辣椒一點都不辣外面是脆脆香香的!🌟元祖蒜頭辣燉雞鍋 $385無敵大size的一鍋 足足份量有一隻雞🥹裡面會有薯仔 大蔥 年糕 蔬菜等等同埋韓式辣醬好濃郁入口有濃郁的蒜香味和辣醬味道!雞肉好入味好好食😋🌟半半炸雞 甜辣/蔥蒜醬油 $178他們的韓式炸雞都好出色雞肉塊偏大份 入面好juicy嫩滑最出色是他們自家調配的特色醬汁甜辣味最喜歡 色澤誘人入口醬香味十足🌟The Night Begins $108酒味不會太重 偏甜和水果味重🌟Lavender Seoul 127 $118小清新系列 打卡一流
「銅鑼灣時尚韓式餐廳🌟」

銅鑼灣有一家我很喜歡的韓國料理
高級又時尚的裝修風格
工作日夜晚都滿座

🌟海膽紫菜包飯 $380
打卡必點的一道菜!
一上來就吸引了大家的目光
韓式生牛肉 新鮮海膽 魚子醬
這個組合無人不愛🥹 味道也超夾

🌟炸青陽辣椒釀豬肉 $86
青椒裡面包著滿滿的豬肉碎
青辣椒一點都不辣
外面是脆脆香香的!

🌟元祖蒜頭辣燉雞鍋 $385
無敵大size的一鍋 足足份量有一隻雞🥹
裡面會有薯仔 大蔥 年糕 蔬菜等等
同埋韓式辣醬好濃郁
入口有濃郁的蒜香味和辣醬味道!
雞肉好入味好好食😋

酒味不會太重 偏甜和水果味重

🌟Lavender Seoul 127 $118
小清新系列 打卡一流
2024-05-25 0 瀏覽
#gyojasang 銅鑼灣區百德新街有間韓國料理店都非常有名,很多上班族和年輕人都有到來食飯,主要食物係新式韓國料理,更適合新一代既食客,好味又精緻❤️❤️🔹海膽生牛肉紫菜包飯 $380,新鮮海膽配上嫩滑生牛肉,與紫菜米飯完美融合。咸鮮味道濃郁,口感層次豐富,讓人欲罷不能。整體平衡協調,是道不可多得的美食😃😃🔹炸青陽辣椒釀豬肉 $86,釀豬肉入青陽椒,青陽椒清脆微辣,釀料入味十足 ,酸甜辣香交織,令人回味無窮、小吃非常不錯🤗🤗🔹半半炸雞(葱蒜醬油)(甜辣) $178,雞肉酥脆多汁,葱蒜醬油醇厚誘人,甜辣調味層次豐富。肉質嫩滑配料恰到好處,酥脆外皮下藏著滑嫩多汁的雞肉。整體平衡、美味可口,是道令人難忘的韓式炸雞菜品🤤🤤🔹韓式蒜頭清燉雞鍋 $385,鮮嫩原隻雞肉與蒜頭融為一體,湯汁醇厚濃郁,沁人心脾。蒜香味濃郁卻不刺鼻,湯頭清爽不膩。湯汁鮮美,雞肉軟嫩,是一道溫暖舒適的韓式家常菜😍😍GYOJASANG 교자상 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖

GYOJASANG 교자상 (銅鑼灣)

2024-05-25 0 瀏覽
由韓國人廚師主理,這間韓式居酒屋型格得來又帶點傳統風格,菜式也是新派與傳統的融合了,實在值得二訪 點餐後,店員先奉上開胃小菜,這更有傳統的菠菜、大豆芽及魚糕 🥢 海膽紫菜包飯($380)每次來都必點🧡海膽、生牛肉與魚子醬的配搭真的非常鮮甜 🥢 炸青陽辣椒釀豬肉($86)青陽辣椒大部分的籽已被去掉,所以只有清爽且微辣,沾炸醬可加添一份甜辣,而柚子蛋黃醬則香甜得來又帶點清新 🥢 海鮮煎餅($188)海鮮煎餅上鋪滿了滿滿的海鮮🦑還有小魚乾的咸鮮,煎得香脆的餅底,整體不錯💛煎餅已預先切成小塊,方便多人分享 🥢 韓式蒜頭清燉雞鍋($385)雞肉非常嫩滑,雞皮有彈性👍🏻薯仔、雞脾菇、年糕、大量的蔥吸收了純雞湯,還有蒜蓉牛油香,非常軟腍清甜鮮味🤣份量應該是原隻雞 🥃 SNOWING NIGHT($118)杯邊有海鹽,整體帶柚子香的韓式cocktail 🍸 THE NIGHT BEGINS($108)充滿果香又清新的cocktail

點餐後,店員先奉上開胃小菜,這更有傳統的菠菜、大豆芽及魚糕

🥢 海膽紫菜包飯($380)

每次來都必點🧡海膽、生牛肉與魚子醬的配搭真的非常鮮甜

🥢 炸青陽辣椒釀豬肉($86)

🥢 海鮮煎餅($188)

🥢 韓式蒜頭清燉雞鍋($385)

🥃 SNOWING NIGHT($118)

杯邊有海鹽,整體帶柚子香的韓式cocktail

🍸 THE NIGHT BEGINS($108)

充滿果香又清新的cocktail
2024-05-22
  • 海鮮煎餅
  • 韓式蒜頭清燉雞鍋
  • 炸青陽辣椒釀豬肉
2024-05-22 0 瀏覽
經過見到Fashion Walk食街有間新餐廳,即刻嚟試吓😄韓式蒜頭清燉雞緺 $385加配泡菜炒飯 +$40叫咗個呢度嘅招牌燉雞鍋😄好大鍋,建議三至四人share🤣配料都好夠,嫩滑嘅雞件有好多件👍仲有薯仔、雞髀菇、年糕配菜😋湯底好濃蒜蓉味☺️泡菜炒飯好香口,推薦加配❤️海膽紫菜包飯 $380超級推薦!魚子醬配新鮮海膽加牛肉他他再加kimbap! 好好味😋😋海鮮煎餅 $188好耐未食過咁多味嘅煎餅!覺得佢最特別係加左小魚乾!食落多左脆脆嘅口感☺️鐘意韓式煎餅嘅人唔好錯過👍炸青陽辣椒釀豬肉 $86有幾粒都幾辣下,食得辣先好叫😄Red Monkey Makgeolli $320係無花果味嘅Makgeolli, 第一次見所以試下😋飲落偏甜,會越飲越順口🤗

韓式蒜頭清燉雞緺 $385
加配泡菜炒飯 +$40
叫咗個呢度嘅招牌燉雞鍋😄
好大鍋,建議三至四人share🤣
配料都好夠,嫩滑嘅雞件有好多件👍
仲有薯仔、雞髀菇、年糕配菜😋
湯底好濃蒜蓉味☺️
泡菜炒飯好香口,推薦加配❤️

海膽紫菜包飯 $380

海鮮煎餅 $188
好耐未食過咁多味嘅煎餅!
覺得佢最特別係加左小魚乾!食落多左脆脆嘅口感☺️
鐘意韓式煎餅嘅人唔好錯過👍

炸青陽辣椒釀豬肉 $86
有幾粒都幾辣下,食得辣先好叫😄

Red Monkey Makgeolli $320
係無花果味嘅Makgeolli, 第一次見所以試下😋
飲落偏甜,會越飲越順口🤗
2024-05-22 5 瀏覽
[🇭🇰香港- 銅鑼灣 ].近排食左呢間幾正嘅韓國餐廳👍🏻力推 “烤1++韓牛” 總共有八塊肥美嘅韓牛包住一堆韭菜, 食完已經超滿足😍 最正嘅係最後附送嘅”泡菜炒飯” 用烤韓牛剩低嘅油炒飯, 真係超好味🤤鍾意飲杯嘢嘅朋友要試下佢地嘅 “Red Monkey 馬格利酒” 係用紅稻米釀製㗎, 酒精味唔會太重, 搭配食物都幾岩.🔻🍽 교자상 GYOJASANG📌 地址: 銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖.
[🇭🇰香港- 銅鑼灣 ]
近排食左呢間幾正嘅韓國餐廳👍🏻