餐廳: 花斑茶社 (樂道)
資訊:

2024-04-30 0 瀏覽
係尖沙咀行到身水身汗 路經花斑茶社見到佢地推出左<春果好茶>🍎🍇就心思思入左去試下😝春果好茶系列分別有2種口味完熟蘋果冰茶🍎同清爽青葡萄鳥龍🍇兩款都係果肉level up 🆙🆙今次我試左完熟蘋果冰茶🍎 茶底我揀左四季春 亦可以選擇紅茶依杯茶香味好濃郁 加埋蘋果味道酸酸甜甜好清爽好fresh 真係好岩夏天飲😍而朋友就揀左黑糖珍珠鮮奶抹茶🍵抹茶味中和左黑糖嘅甜味 所以依杯飲落會無咁甜珍珠QQ彈彈 一路行街一路飲好正👍🏻
係尖沙咀行到身水身汗 路經花斑茶社

而朋友就揀左黑糖珍珠鮮奶抹茶🍵
抹茶味中和左黑糖嘅甜味 所以依杯飲落會無咁甜
珍珠QQ彈彈 一路行街一路飲好正👍🏻

2024-04-26 0 瀏覽
前幾日打完邊爐🔥好熱,係附近買返杯野飲先💕花斑茶社又出咗新飲品,🍎完熟蘋果冰茶,好啱夏天飲喎😉唔鐘意飲奶類嘅冰茶真係好啱👍🏻🍎完熟蘋果冰茶透明杯裝,見到勁多果肉,我哋揀左紅茶底,一飲落去已經有啖淡果肉🍎冇糖漿感,呢個組合好夾🙌🏻最緊要小甜,小朋友都可以飲💕啖啖果肉加茶香😆真係好唔錯,大人細路都啱飲😍🍇清爽青葡萄烏龍青提子同烏龍茶好平衡👏🏻清新烏龍茶,加上青提子果肉,真係會飲到停唔到口😆口感豐富 ,一啲都唔澀,飲落好舒服,我哋勁快飲晒🤪
前幾日打完邊爐🔥好熱,係附近買返杯野飲先💕

🍎完熟蘋果冰茶

🍇清爽青葡萄烏龍
2024-04-23
2024-04-23 35 瀏覽
「花斑茶社」一直都係賣飛佛💕💕💕完熟蘋果冰茶 🍎仲回歸咗,一定要飲飲飲, 有豐富果肉,酸酸甜甜🤤🤤好啱悶熱嘅天氣♨️♨️ 香甜滑順大甲芋頭鮮奶,都係我每次必飲架,正😄…😍😍尖沙咀仲做緊Make a Wish~姜B生日主題店~~~ Support •Support 🫶👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼………..@abouteahk#花斑茶社 #abouteahk #完熟蘋果冰茶 #清爽青葡萄烏龍
「花斑茶社」一直都係賣飛佛💕💕💕

香甜滑順大甲芋頭鮮奶,都係我每次必飲架,正😄…

@abouteahk
外賣自取
話說我喺這家店試了杯超值的黑糖珍珠烏龍奶茶,嗲呀!珍珠彈牙得滾圓,黑糖嘅甜噴鼻地將我個味蕾包圍咗。仲有杯桂花烏龍加咗芝士奶蓋,嗰種細緻香滑,又加上少少嘅鹹味,真係飲下去心情都爽晒。🍵🌺然後我試咗嗰個花豹芋圓,吓!咁多料,夠曬本!啲芋圓煙韌又飽滿,啲寒天同紅豆,一啖咬落去心都化咗。🍠😋大甲芋頭鮮奶就完美示範咗咩叫作細滑,你試過喝得實芋頭嘅鮮奶未?啲奶香同芋頭香完美咁融合喺一齊。喝一口嘅時候,腦海中一片靜好。 呢間嘅店啦,唔係講嘢,飲品做得真係太過癮喇!而家想試下佢地嘅其他款😏🥤每款都係心思思想再喝過嘅滋味,真係一試難忘。

2023-10-08 913 瀏覽
咁啱經過想買野飲,買左一杯杯茶鮮奶一杯珍珠奶綠,行街就係要飲野~  #1️⃣焙茶鮮奶($36) 茶味幾夠,唔會太甜~  2⃣️珍珠奶綠($28) 珍珠有咬口,都夠多。
1️⃣焙茶鮮奶($36)
茶味幾夠,唔會太甜~
2⃣️珍珠奶綠($28)
 珍珠有咬口,都夠多。
焙茶鮮奶
焙茶鮮奶
2023-10-04 551 瀏覽
前幾日行過尖沙咀見到花斑茶社同胡氏這一家 合作,推出期間限定新紙杯,好cute cute (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)♡ 大甲芋頭鮮奶 叫咗大甲芋頭鮮奶,即使冇叫到少甜少冰佢嘅甜度都係啱啱好。ദി˶ー̀֊ー́ ) 咬到好多芋泥同芋頭粒,睇個杯身就知份量好足料,奶同芋泥嘅比例大約係3:7,芋泥控一定要試。 ♡ 焙茶鮮奶 另外一款就叫咗新出嘅焙茶鮮奶,焙茶鮮奶比芋頭鮮奶相對會甜少少,但係都飲到好濃郁嘅焙茶味,鮮奶同茶比例都合適。

♡ 大甲芋頭鮮奶

♡ 焙茶鮮奶
2023-08-12 786 瀏覽
花斑茶社又有新嘢🤩🤩🤩即刻去試下先😚夏天熱辣辣,啱哂飲啲fresh嘅嘢!🍎完熟蘋果冰茶揀咗無糖😚飲落都已經好甜!有超豐富果肉,蘋果肉酸酸甜甜另外再加咗寒天!超夾💓🌹荔枝玫瑰烏龍呢個飲落層次都多,好濃郁荔枝味仲有啖啖玫瑰香,茶底都好濃!另外再加芝士奶蓋,好濃厚📍 花斑茶社 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖#尖沙咀美食 #尖沙咀 #台式飲品 #珍奶控 #果茶 #水果茶 #新鮮水果茶 #水果茶控
花斑茶社又有新嘢🤩🤩🤩
即刻去試下先😚夏天熱辣辣,啱哂飲啲fresh嘅嘢!

🍎完熟蘋果冰茶
揀咗無糖😚飲落都已經好甜!
有超豐富果肉,蘋果肉酸酸甜甜
另外再加咗寒天!超夾💓

🌹荔枝玫瑰烏龍
呢個飲落層次都多,好濃郁荔枝味
仲有啖啖玫瑰香,茶底都好濃!
另外再加芝士奶蓋,好濃厚

📍 花斑茶社 (樂道) (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號地舖

2023-07-04 1071 瀏覽
花斑茶社是少數不是太便宜卻仍然會不住地光顧的珍珠奶茶店,是日選的是黑糖珍珠烏龍奶茶($29)。環境:4位於樂道,店也不算太小了,也很明亮的。服務:3.5 人多力量大,效率不低了。飲品:4.5茶底靚,試過幾款奶茶一樣是茶味夠濃夠厚,當然他們的奶和茶的比例非常合理,才不會被奶味所遮蓋。黑糖珍珠很甜很黑糖,雖然好似很廢話,但喝過你便知道了。所以當要加黑糖珍珠,緊記要微甜啊。下午了,工作時來一杯加點糖加加油吧!
環境:4
位於樂道,店也不算太小了,也很明亮的。
服務:3.5
人多力量大,效率不低了。
飲品:4.5
下午了,工作時來一杯加點糖加加油吧!
黑糖珍珠烏龍奶茶
黑糖珍珠烏龍奶茶
2023-06-17 613 瀏覽
又到牛媽去覓食既時間啦!今次牛媽食完lunch之後就想去買杯手調飲品,試咗佢哋嘅花豹黑糖口鮮奶,黑糖鮮奶非常夾,而且非常新鮮,珍珠亦都非常之煙靭彈牙!!!整體飲品非常之好飲!
2023-05-31 759 瀏覽
📍花斑茶社尖沙咀樂道32-34號地舖 🦔⸒⸒佢哋最近同「胡氏這一家」合作推出左新紙杯~小編就轉左一款 造型都幾可愛😍黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶 $35飲落去甜甜地 黑糖珍珠有咬口 再配岩鹽厚鮮奶 飲落咸咸甜甜 好味🥰宇治抹茶紅豆鮮奶 $36呢杯冰度都冇得調整 甜度揀左無糖飲落去唔苦😗 另+$5配仙草 仙草份量都幾多 而且都幾大舊 難啲吸到🙈🔖 @abouteahk
📍花斑茶社
尖沙咀樂道32-34號地舖 🦔⸒⸒

佢哋最近同「胡氏這一家」合作推出左新紙杯~
小編就轉左一款 造型都幾可愛😍

仙草份量都幾多 而且都幾大舊 難啲吸到🙈

🔖 @abouteahk
  • 黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶
2023-05-28 526 瀏覽
好多手調飲品都係過江龍花斑係真係正宗100%來自香港🇭🇰🔆「台中本味 港式滋味」🔆但價錢真係比過江龍平💸好平民化嘅價錢之前飲花斑都係有佢地好signature嘅杯杯心諗無飲咁耐連個見紙杯都轉左(?)原來係同 “胡氏這一家” 合作😍個紙杯勁QQ❣️白桃烏龍 $29 (+芝士奶蓋 $8)想飲芝士奶蓋嘅男朋友揀左個清新嘅茶底淡淡嘅白桃味再加香濃嘅烏龍 係小清新✨🔥🔥成杯白桃烏龍勁襯而家呢個天氣其實男朋友係花斑佢地嘅好幾次回頭客🙈佢邊飲邊話花班嘅奶蓋幾時都係咁出色奶蓋味甜鹹適中🧀簡直岩岩好❣️烏龍鮮奶茶 $25之前話過自己係 #奶茶控所以今次都唔會走得甩叫奶茶飲😚😂次次都係叫珍奶多 今次都特別少少叫杯係由烏龍茶再加鮮奶茶mix埋而成嘅手調飲品不論係烏龍茶嘅茶底定奶茶嘅茶底都好香濃🥰果然香港品牌係會符合返香港人口味
好多手調飲品都係過江龍
花斑係真係正宗100%來自香港🇭🇰
🔆「台中本味 港式滋味」🔆
但價錢真係比過江龍平💸好平民化嘅價錢
之前飲花斑都係有佢地好signature嘅杯杯
心諗無飲咁耐連個見紙杯都轉左(?)
原來係同 “胡氏這一家” 合作😍個紙杯勁QQ

❣️白桃烏龍 $29 (+芝士奶蓋 $8)
想飲芝士奶蓋嘅男朋友揀左個清新嘅茶底

叫杯係由烏龍茶再加鮮奶茶mix埋而成嘅手調飲品
不論係烏龍茶嘅茶底定奶茶嘅茶底都好香濃🥰
果然香港品牌係會符合返香港人口味
2023-05-27 444 瀏覽
嗰日去開尖沙咀,諗住飲杯嘢,行行吓見到花斑茶社,決定入去買返杯。分店位於尖沙咀樂道。店舖環境整潔乾淨。聯乘胡氏這一家,公仔十分得意。多款飲品可供選擇。新出水果冰茶,清新口味,消暑解渴。荔枝玫瑰烏龍天氣開始熱,想飲清爽飲品,呢款新出嘅水果冰茶就啱晒,淡淡玫瑰香氣,加上濃郁紅茶,配上微酸荔枝果肉,味道充滿層次。黑糖珍珠抹茶鮮奶微糖少冰,抹茶融入鮮奶,香濃不苦澀,珍珠帶黑糖香,口感滑順。部分飲品會用期間限定紙杯。
分店位於尖沙咀樂道。
店舖環境整潔乾淨。
聯乘胡氏這一家,公仔十分得意。
多款飲品可供選擇。
新出水果冰茶,清新口味,消暑解渴。
荔枝玫瑰烏龍
黑糖珍珠抹茶鮮奶
部分飲品會用期間限定紙杯。
  • 黑糖珍珠抹茶鮮奶
2023-05-27 339 瀏覽
花斑芋圓都轉咗新裝啦!😚佢哋呢排聯乘胡氏這一家,可愛又溫馨。招牌芋圓糖水,清涼解暑,如果你中意甜品,😍又想一次過食多重口感,就必定要試下~糖水除咗可選茶底,都可以選擇經典香濃嘅鮮奶🥛有彈牙三色芋圓,煙韌嘅黑糖珍珠,清新燒仙草,低卡水晶寒天,原粒芋頭,綿密紅豆,每一啖都非常滿足🥰飲品選了鳳梨多多,原來更有清新果肉。以高纖維的鳳梨和富含酵母菌的益力多調製🍍甜酸滋味清爽宜人,加上鳳梨獨特的熱帶果香,讓這份多汁的飲品更加豐富有層次。❤

第一次買依間,一見到杯野嚇一嚇。。。杯size好似茶餐廳熱飲咁,對比一般珍珠奶茶店嘅熱飲,佢嘅份量起碼少3份1收銀個到亦都無放杯size岀黎比人睇,$28其實同岀面價錢差唔多,又無特別平,真係估唔到咁細杯我嗌珍珠奶茶(熱)走甜,好彩個茶味都突出,唔會好水,不過對比埋其他珍珠奶茶店,花斑嘅珍珠都相對少,可能岩想飲幾啖過口癮同驚太飽嘅人,但我就唔會再幫襯了唔係唔好飲,係真係太少,飲晒都仲未夠喉。。。。。
第一次買依間,一見到杯野嚇一嚇
。。。
杯size好似茶餐廳熱飲咁,
對比一般珍珠奶茶店嘅熱飲,
佢嘅份量起碼少3份1

收銀個到亦都無放杯size岀黎比人睇,
$28其實同岀面價錢差唔多,又無特別平,
真係估唔到咁細杯

我嗌珍珠奶茶(熱)走甜,
好彩個茶味都突出,唔會好水,
不過對比埋其他珍珠奶茶店,花斑嘅珍珠都相對少,
可能岩想飲幾啖過口癮同驚太飽嘅人,
但我就唔會再幫襯了

唔係唔好飲,係真係太少,飲晒都仲未夠喉。。。。。
珍珠奶茶
2023-05-26
2023-05-23 210 瀏覽
平時都會去北角個間買芋圓食,今日係尖沙咀見熱熱地,要買杯清涼爽口嘅野黎飲☺️ 有無見到胡氏這一家個新紙杯好cute lol 見到佢就想買 hahaha🌼 蘋果四季春茶好好味,有啲微酸啲微甜,我叫咗無糖少冰,啲茶味就更加突出啦!真係好解渴啊!🌼 花豹泰茶係花斑茶社嘅招牌之一,少糖固定冰,啲茶味好濃郁,加埋少少奶茶味,真係好好味!平時飲開珍煮丹嘅泰式奶茶,原來花斑個味都可以。