餐廳: 花斑茶社 (樂道)
資訊:

2021-05-24 1330 瀏覽
一直係天仁的fans, 飲開珍珠鮮奶綠~ 成日試完其他手搖飲品店,都係返返去天仁的懷抱但自從飲過花斑茶社之後,就開始轉軚了!!花斑茶社嘅薰花奶綠好好飲勁香~美中不足係本身無珍珠,要自己再加料,所以貴少少少少~ 怕肥所以加寒天
但自從飲過花斑茶社之後,就開始轉軚了!!

花斑茶社嘅薰花奶綠好好飲

2021-05-16 887 瀏覽
網上好多人都推介呢間,有日行街知道尖沙咀有分店,所以即刻去搵地址。同朋友一人一杯,試曬佢哋皇王牌推介👍🏻👍🏻,對佢好大期待,最後都無令到我失望❤️❤️好飲好飲,下次要再試埋其他
2021-05-05 905 瀏覽
狂風暴雨過後,今日又好曬好熱⋯最岩飲返杯清爽嘅野飲🤣名間四季春💰20 +芝士奶蓋💰8奶蓋帶點鹹,配口感清香嘅四季春。如果芝士奶蓋再厚實d就好啦~~~🤣白桃烏龍 💰28以烏龍茶為基底,茶味唔算太濃,伴隨著陣陣清甜白桃香🥰 仲有粒粒果肉!!呢杯成日encore👍🏻宜家有Mee會員仲有9折優惠阿~優惠至5月9日。
狂風暴雨過後,今日又好曬好熱⋯
最岩飲返杯清爽嘅野飲🤣

名間四季春💰20 +芝士奶蓋💰8

白桃烏龍 💰28
以烏龍茶為基底,茶味唔算太濃,伴隨著陣陣清甜白桃香🥰
仲有粒粒果肉!!
呢杯成日encore👍🏻

宜家有Mee會員仲有9折優惠阿~
優惠至5月9日。
2021-05-02 1095 瀏覽
見到有好多間分店!又好多人推介!💛💛💛近期會員有折💛💛💛💛餐牌有個茶杯既係推介第一次可以飲嗰幾款~咁就試下最最最招牌既黑糖珍珠烏龍奶茶😁😁叫左少甜少冰!所有野都岩岩好!成杯嘢飲得出啲茶味同奶味,好香~飲到嘅香味好正🥰🥰🥰 啲珍珠軟熟透☺️飲珍珠奶茶最怕啲珍珠入面仲係好實,但係外面爛咗,成粒變到唔好食,但係呢度真係啱啱好,而且出面唔會溶溶地😆仲有好多唔同嘅飲品好想下次試吓☺️☺️仲有啲寄賣嘅產品喺嗰度,其實都好靚好得意㗎,有啲袋仔可以出街用。
見到有好多間分店!又好多人推介!💛💛💛
近期會員有折💛💛💛💛
餐牌有個茶杯既係推介第一次可以飲嗰幾款~
咁就試下最最最招牌既黑糖珍珠烏龍奶茶😁😁
叫左少甜少冰!所有野都岩岩好!

成杯嘢飲得出啲茶味同奶味,好香~
飲到嘅香味好正🥰🥰🥰 啲珍珠軟熟透☺️

仲有好多唔同嘅飲品好想下次試吓☺️☺️

2021-05-02
黑糖珍珠烏龍奶茶
因為花斑茶社係公司附近,老實講,佢岩岩開業嗰陣時真係麻麻哋,嗰陣時諗住試杯珍珠奶茶一定冇死,試過一次都冇返轉頭但係過咗一排,朋友推介佢個白桃烏龍加寒天之後,就到我返唔到轉頭其實每一次去都淨係飲呢個(間中都有轉下唔同口味試吓)的確佢其他黑糖厚鮮奶系列係唔錯的👍🏻 但係白桃烏龍加寒天(無糖) 真係日日飲都唔厭除咗白桃烏龍加寒天係首選佢個鳳梨冰茶都唔錯的因為嚟緊都夏天,如果大家唔想飲奶茶鮮奶之類,真係不妨一試佢個白桃烏龍加寒天順帶一提,佢有一啲會員制度都幾吸引,詳情可以去返佢舖頭睇下 。

除咗白桃烏龍加寒天係首選
佢個鳳梨冰茶都唔錯的

2021-04-28
5 分鐘 (外賣自取)
  • 白桃烏龍
  • 黑糖珍珠厚鮮奶(岩鹽)
  • 鳳梨冰茶
2021-04-24 484 瀏覽
尖沙咀有唔少珍珠奶茶舖頭或者台式飲品店,我個人最喜愛就係呢間嘅珍珠奶茶~ 首先有好多唔一樣嘅茶味可以揀,唔同茶味嘅配搭可以有唔一樣嘅新鮮感,而且珍珠嘅口感同甜度都剛剛好,而且珍珠好夠熱有一種啱啱煮好嘅感覺~ 呢間最特別嘅就係佢奶味唔會重過茶味,以優秀嘅茶味取勝,都唔會覺得太水嘅感覺,唔係好多手搖舖頭可以做到,總括嚟講喺度買珍珠奶茶唔會失望,而且價錢中規中矩~ 份量亦都適中,相比其他舖頭更加推薦嚟呢度買珍珠奶茶~

2021-04-07 806 瀏覽
花斑茶社係近排先發現到嘅手搖店o(≧v≦)o烏龍奶茶真係超級無敵勁爆好飲!!!!!佢嘅珍珠都好彈牙,好好食(*¯︶¯*)之前有試過飲佢嘅綠茶多多,都好好飲㗎~\(≧▽≦)/~不過我就覺得有少少澀,同埋酸多少少會更好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我平時唔太鐘意飲依啲手搖,但係飲過花斑茶社嘅黑糖珍珠烏龍奶茶之後,真係每日都有衝動叫food panda 送過嚟。個人覺得好飲過sheartxx同埋天x茗茶(*¯︶¯*)
花斑茶社係近排先發現到嘅手搖店o(≧v≦)o

烏龍奶茶真係超級無敵勁爆好飲!!!!!
佢嘅珍珠都好彈牙,好好食(*¯︶¯*)

之前有試過飲佢嘅綠茶多多,都好好飲㗎~\(≧▽≦)/~

個人覺得好飲過sheartxx同埋天x茗茶(*¯︶¯*)
  • 黑糖珍珠烏龍奶茶
2021-04-02 1062 瀏覽
有次喺公司OT,上司請飲嘢,但夜晚8點後公司附近都無咩選擇,喺外賣app見到有得叫「花斑茶社」,仲要有折,所以就即刻拍板落單~ 其實呢個名真係聽過好多次,但一直都未有機會飲,今次終於可以試吓😆•🥢 黑糖珍珠烏龍奶茶(微甜) $26有兩個朋友都飲呢杯,不過一杯凍、一杯熱😆凍飲就茶味比較香;熱飲就奶味比較突出同甜少少~珍珠嘅黑糖味幾濃,不過有幾粒煮得未夠透,所以口感稍為硬啲。因為黑糖珍珠本身都甜,所以揀咗微甜,成杯飲落甜度啱啱好~•🥢 白桃烏龍 (少甜 +寒天) $26白桃味好突出,好香,餘韻有茶嘅甘香,但烏龍茶味唔突出,可能比白桃嘅甜味搶咗,所以整體似飲緊白桃汁多啲😅 但中間有飲到白桃果肉,有加分!🤩 而另外加咗寒天,有咬口得嚟又唔會太硬,好夾!•🥢 鳳梨冰茶 $24呢杯冰茶可以揀紅/綠茶底,我就揀咗綠茶,微甜少冰,再加咗蜂蜜珍珠同芝士奶蓋😂鳳梨好甜好香,味道唔似係就咁糖漿味,仲飲到好多鳳梨果肉,加埋綠茶好清新;珍珠軟硬適中,亦唔算好甜;奶蓋質地較稀,芝士味唔夠突出,加上係外賣,溶得好快,所以唔算好出色😢 下次即買即飲要再試多次芝士奶蓋!

🥢 黑糖珍珠烏龍奶茶(微甜) $26

🥢 白桃烏龍 (少甜 +寒天) $26
白桃烏龍

🥢 鳳梨冰茶 $24
鳳梨冰茶
外賣送餐
白桃烏龍
2021-03-29 676 瀏覽
平時很喜歡買🍑味嘅茶類飲品,朋友介紹之下選擇了這間店舖,因為太喜歡桃味的關係所以選擇了桃味烏龍加寒天,而且選擇了微糖走冰,正正呢個選擇配出了這杯茶的正確味道,桃味與茶味配得剛剛好,幼滑的茶味帶出了🍑香,而且寒天口感QQ彈牙,當你吃完一餐油膩嘅晚餐之後配上一杯清新嘅茶味飲品簡直一流!唔會太甜桃味亦都很清新,同行夥計通常會講一杯唔夠要來兩杯真心會見一次飲一次嘅產品,對於我哋呢啲🍑控來說,十分之吸引
唔會太甜桃味亦都很清新,同行夥計通常會講一杯唔夠要來兩杯
真心會見一次飲一次嘅產品,對於我哋呢啲🍑控來說,十分之吸引
桃味烏龍
桃味烏龍
2021-03-26 516 瀏覽
📍花斑茶社📍香港尖沙咀樂道32-34號地舖平常去這家店都是點黑糖珍奶,這次換個新口味,點了花豹泰茶(24hkd)居然有驚喜❣我一如往常點了微冰正常糖,味道跟那家有名的泰奶店還是挺相似的,如果喝膩了珍奶很推薦可以喝喝看這個!
📍花斑茶社
📍香港尖沙咀樂道32-34號地舖

泰奶
泰奶
2020-12-25 1742 瀏覽
«1028»喺黃店飲黃店🔦最受歡迎散水茶🥤﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣忍咗成個月冇飲珍珠奶茶,因為同事last day而要破戒了🤪 成日都聽聞過呢間香港本土茶飲品牌但又未試過~ 幾好飲!好彩冇浪費咗個quota🤣▷黑糖珍珠厚鮮奶 $30▶黑糖珍珠奶茶 $25▷黑糖珍珠抹茶鮮奶 $32厚鮮奶同抹茶鮮奶都好飲~ 抹茶奶溝咗黑糖味道多啲層次,而厚鮮奶就奶味濃郁啲。熱飲明明同一甜度但好似再甜一浸咁,嗌凍飲正啲!🍵🥛本來對奶茶冇好大期望,但比想像中好飲,茶香奶濃,沖調比例完美,奶茶走甜加上黑糖珍珠嘅甜度就啱晒我口味!黑糖珍珠幾入味,珍珠size係細粒啲但都有咬口,不過$25個杯啲珍奶冇$30個杯咁多,幾啖就啜晒lu😗﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣花斑茶社尖沙咀樂道32-34號地舖荃灣大河道100號海之戀商場地下G24號舖新蒲崗崇齡街1-3號威信樓地下F舖西環堅尼地城士美菲路45-51號Smithfield Walk地下5B號舖北角和富道21-53號和富地下G15C號舖
«1028»

荃灣大河道100號海之戀商場地下G24號舖
新蒲崗崇齡街1-3號威信樓地下F舖
北角和富道21-53號和富地下G15C號舖
2020-12-14 1134 瀏覽
一向鍾情台灣飲品和甜品,特別係芋圓。趁着food panda 有折扣,下午茶叫咗個花豹芋圓,可以選擇烏龍奶茶底或者薰衣草綠茶底。我就揀咗烏龍奶茶底,一打開個已經滿到瀉🤣$43 價錢中規中矩,唔算好平,但用料好足,有仙草、珍珠、寒天、芋頭蓉同紅豆。味道好好,珍珠同寒天煙煙韌韌,烏龍奶茶底好有茶味,不泛奶香,加埋甜甜嘅紅豆同芋頭蓉,味道Perfect match.另外仲嗌左杯白桃烏龍茶,不過已經飽到飲唔落🤣🤣🤣夜晚食完飯再飲返,味道都OK 㗎!而且真係有白桃果肉🤩一吃上癮,大獲啦!依家日日都心思思想再買來食。🤣
一向鍾情台灣飲品和甜品,特別係芋圓。

花豹芋圓

一吃上癮,大獲啦!依家日日都心思思想再買來食。🤣
花豹芋圓
2020-12-12 912 瀏覽
買咗杯鳳梨多多同黑糖珍珠烏龍奶茶,本身鐘意飲茶,兩杯都有茶香味。鳳梨多多有菠蘿嘅果肉,茶底係綠茶,有淡淡嘅清香。而黑糖珍珠烏龍奶茶就叫左少甜少冰,唔係好飲得出有黑糖嘅味道,但就有烏龍嘅茶味,與綠茶嘅清香有不同嘅味道。
2020-12-12
三點三,秘書又係時候嗌下午茶 ☕️ 而家喺Food panda嗌「花斑茶社」 ,滿$150即刻有7折優惠,好抵啊~!估唔到都幾多品種選擇 😮  有水果冰茶、黑糖珍珠、鮮奶茶飲等等,仲有芋圓甜品添 😋=========================大甲芋頭鮮奶 $26.6 (原價 $38 )鮮奶方面,店家提供「明治特濃鮮奶」同「脫脂奶」兩個選擇,有得揀抵讚 👍  鍾意重奶味嘅同事S 👧🏻  梗係揀「明治奶」啦~ 濃稠嘅鮮奶配上細緻軟滑嘅芋蓉,奶香同鬆軟綿密芋蓉交織,飲到些少芋頭碎,亦冇芋頭精嘅味道 🙊 由於甜度固定,對於好甜嘅同事S 👧🏻  嚟講,混和後甜嘅程度啱啱好。不過芋頭控 👧🏻  認為,「一芳」嘅「大甲芋頭鮮奶」芋頭味較濃,而且有更多芋頭碎碎,更有口感 😌鳳梨冰茶 $20.3 (原價$29)追求清新嘅我,揀咗「鳳梨冰茶」解解渴 ❄️  例牌「走甜少冰」,除咗甜度冰度,「花斑茶社」仲provide埋茶底嘅選擇,有紅茶同綠茶可以揀。相信呢杯用咗鳳梨糖漿嚟沖製,走甜後,糖醬本身甜味仍然喺度 🐜  菠蘿切到碎碎,幾有口感。可能偏甜嘅關係,茶味相對唔突出 🤔  叫開走甜嘅朋友仔,嗌呢杯飲品

=========================
大甲芋頭鮮奶 $26.6 (原價 $38 )
大甲芋頭鮮奶

鳳梨冰茶 $20.3 (原價$29)
鳳梨冰茶

追求清新嘅我,揀咗「鳳梨冰茶」解解渴 ❄️  例牌「走甜少冰」,除咗甜度冰度,「花斑茶社」仲provide埋茶底嘅選擇,有紅茶同綠茶可以揀。相信呢杯用咗鳳梨糖漿嚟沖製,走甜後,糖醬本身甜味仍然喺度 🐜  菠蘿切到碎碎,幾有口感。可能偏甜嘅關係,茶味相對唔突出 🤔  叫開走甜嘅朋友仔,嗌呢杯飲品之前,停一停,諗一諗🚦
=========================
花斑茶社 (樂道)
📍 尖沙咀樂道32-34號地舖
外賣送餐
大甲芋頭鮮奶
2020-11-23 808 瀏覽
我見到網上有介紹尖沙咀有咩外賣仲有優惠碼就即刻試下呢間                                                                                  用Openrice外賣自取 佢有優惠價的芋圓(hkd 25)所以今次自己就叫了芋圓同珍珠奶茶抵食係抵食但超級甜 (明明已經微糖)之前有飲過佢奶茶但都冇咁甜 今次唔知點解覺得超甜可能我變咗淡口味(?)或者果次重手咗?不過呢個價錢真係抵食
我見到網上有介紹尖沙咀有咩外賣
仲有優惠碼
就即刻試下呢間

用Openrice外賣自取
佢有優惠價的芋圓(hkd 25)
所以今次自己就叫了芋圓同珍珠奶茶

抵食係抵食
但超級甜 (明明已經微糖)
之前有飲過佢奶茶
但都冇咁甜

今次唔知點解覺得超甜
可能我變咗淡口味(?)
或者果次重手咗?

不過呢個價錢真係抵食
2020-10-20