2021-03-19 993 瀏覽
嘢食算係普普通通放得入口啦,如果唔追求啲乜嘅話,即係唔係叫做難食,但又冇話好食囉。無論係餐廳嘅裝修環境、餐桌上面嘅擺設,定係食物嘅擺碟和食物嘅賣相味道,都係有種求求其其嘅感覺,款式唔多、唔精美,不過上菜都快,冇漏單,叫做有個地方,可以同朋友坐耐少少吹水咁囉。冇咩唔會再去。
2020-06-08 1148 瀏覽
這次真是太難忘的一次聚餐。原本是來食放題點知變小強放題。話說當日夠鐘上到去,仍要在門口等十分鐘左右才能安排座位。之後我哋坐到近窗邊的卡位,比較靠近廚房的角落位置。初時十分鐘冇事發生,話送生蠔,家人話唔新鮮都唔太食得落。食到中途就變成小強放題了..只見小強突然從窗邊爬上枱面,家人立即打死幾隻!打完一隻冇耐又黎多隻,食慾全無吧!最後同職員講,都只係比雪糕(本身就包雪糕任食吧?),冇減錢。今次家庭聚會食得唔太開心,覺得好唔衞生..結果我地草草食完急住走了,決定永遠不再來。
這次真是太難忘的一次聚餐。原本是來食放題點知變小強放題
2020-04-13 630 瀏覽
之前因為性價比高已經幫襯咗好多次, 今次再去幫襯食物質素下跌, 魚生冇之前咁新鮮,羊架冇之前咁肥美,可能疫情之下入貨少咗,多款魚生喺八點半已經冇貨。另外之前有清酒無限量供應,但係今次去到冇酒供應,價錢不變,訂座時又冇事先聲明冇酒供應,餐廳經理話因疫情所以取消清酒供應 但其他餐廳都仍然有酒供應,總之今次令人失望。
  • 刺身
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
2020-04-05 426 瀏覽
六點入座,因為價錢比較便宜,由於食客不是很多的關係,上菜的速度也很快,食物質素還可以吧,刺身新鮮度和肥美度一般,但是壽司挺好吃的,熟食和炸物都不錯,例如番薯仔和海蝦都很好吃
2020-03-30 495 瀏覽
星期一至四,五點黎食有半價優惠。刺身、火炙壽司選擇多,刺身新鮮,寫幾多黎幾多。刺身同飯比例幾好,唔會太大舊飯。而熱食選擇少,炸物唔錯,野食黎到仲係熱辣辣野食黎得快,座位寬敞,環境乾淨,侍應helpful & nice。最尾送大牌子雪糕一杯幾扺食,每人$130連加一,如果想坐得舒服同傾計,呢度幾適合。
星期一至四,五點黎食有半價優惠。

刺身、火炙壽司選擇多,
刺身新鮮,寫幾多黎幾多。
刺身同飯比例幾好,唔會太大舊飯。

而熱食選擇少,炸物唔錯,野食黎到仲係熱辣辣

最尾送大牌子雪糕一杯

2020-03-30
用餐優惠
優惠券
2020-03-18 197 瀏覽
今日又係食大餐既日子去左滿屋食放題,都有一段時間冇泥啦,一坐底唔洗講甘多啦,刺身我叫左三文魚,油甘魚,甜蝦,帶子,甜蛋同以前一樣冇咩變過,都係甘新鮮,唔會做到是是旦旦甘我最鐘意就係食甜蝦,因為每一隻都好多膏,而且係冇腸,師傅做得好好叫左d壽司,細細件唔會食唔到其他野,燒左口魚壽司我都叫左三次,因為師傳都燒得唔錯,燒岀泥既油脂岩岩好落左小小係飯度,令到好重魚鮮味而且呢間鋪有得食花膠,花膠都幾林,幾入味唔會好似食橡根甘總括泥講都唔錯,平價大食
今日又係食大餐既日子
我叫左三文魚,油甘魚,甜蝦,帶子,甜蛋
同以前一樣冇咩變過,都係甘新鮮,唔會做到是是旦旦甘
而且呢間鋪有得食花膠,花膠都幾林,幾入味唔會好似食橡根甘
總括泥講都唔錯,平價大食
2020-03-17
雖然仲係喺抗疫期間, 但偶然都要出去放縱一下, 所以今晚就去左呢間日式放題開大餐星期一至四晚市時段 $208 一位, 加埋一 $230 都唔洗, 認真抵食, 仲有齊刺身、壽司、卷物、軍艦、手卷、一品料理、串燒、炭燒、天婦羅、炸物、季節料理、和風料理、飲品 & 甜品自助區前菜、沙律、冷盤、炸物、熟食、湯、甜品、水果任拎飲品櫃入面有罐裝 & 包裝飲品, 而且仲有 2 -3 款啤酒任飲熱茶櫃果邊仲有清酒同梅酒添刺身有 12 款刺身:甜蝦、大赤蝦、北海道帶子、吞拿魚、北海道角螺、北寄貝、三文魚、希靈魚、油甘魚、鮑魚片、松葉蟹棒 & 玉子, 特別推介甜蝦、大赤蝦、北海道帶子同三文魚, 因為真係非常肥美, 一定要食多幾 Round壽司款式非常多, 大愛海膽手卷同黑松露赤蝦壽司, 另外仲有 D 創意壽司, 例如: 至尊蜜糖芥末三文魚腩壽司、意大利黑醋芝士鰻魚卷、醬燒玻璃蝦海鮮卷、咖哩鹽燒左口魚邊、火炙蒜香和牛壽司、千島醬燒帝皇蟹棒壽司、千島醬三文魚軍艦、芝士飛魚籽手卷 … 串燒/炭燒串燒方面, 必食鹽燒牛舌 (非常爽口, Order 左勁多)、鹽燒海蝦同燒有機鮮菠蘿 (燒完仲係好Juicy); 炭燒

星期一至四晚市時段 $208 一位, 加埋一 $230 都唔洗, 認真抵食, 仲有齊刺身壽司、卷物、軍艦、手卷、一品料理、串燒、炭燒、天婦羅、炸物、季節料理、和風料理、飲品 & 甜品

自助區
前菜、沙律、冷盤、炸物、熟食、湯、甜品、水果任拎

熱茶櫃果邊仲有清酒同梅酒添

刺身

壽司

串燒/炭燒
串燒方面, 必食鹽燒牛舌 (非常爽口, Order 左勁多)、鹽燒海蝦同燒有機鮮菠蘿 (燒完仲係好Juicy); 炭燒食物有香草燒三文魚腩 (香口惹味)、炭燒香蔥玉子、燒紐西蘭香草羊鞍 (一 D 都唔羶)、黑松露法包 & 鹽燒鯖花魚 (魚味好重)

炸物/天婦羅
有 4 款天婦羅, 分別係虎蝦 (蝦肉好彈牙)、溫室南瓜、有機蕃薯仔 & 皇帝蟹棒 (超級鐘意食); 炸物有芝麻雞翼 (夠乾身, 非常香口)、吉列廣島蠔、榴槤炸彈 (中間係流心嘅榴槤蓉, 味道香濃)、芝士薯球 & 炸鮮蝦雲吞

一品料理
咸酸菜炒魷魚、鐵板蒜片雞腎 (非常爽口, 一 D 都唔 Un)、鮮蝦仁炒西芹、牛油炒粟米 (味道香甜) & 鐵板雪花牛柳粒 (肉質夠淋身)

季節料理
紹興花雕醉蝦 (夠晒入味) 、吉品鮑汁燴花膠盛宴、瑤柱扒小唐菜 (清清o地, 非常健康)、西京比目魚 (燒物我就推介西京比目魚, 燒完又香又滑, 就算唔配醬汁都好好味) & 北海道焗廣島蠔 (蠔肉肥美)

和風料理
至尊蟹皇海鮮粥 (用左大大隻蟹煮) 、牛肉火鍋、鮮雞湯雲吞花膠鍋 (滋補養生)、牛肉稻庭烏冬 (烏冬好有咬口) & 黑蒜叉燒拉麵

雪糕
每人都可以喺呢張 Order 紙上揀一款雪糕, 是日Haagen-Dazs 嘅季節限定係焦糖脆脆
2020-03-03
2020-03-14 112 瀏覽
我同女朋友一齊黎,book 左2130,2135左右坐底,我知道佢地就黎收,所以好快就落左order,天婦羅最快到,但係佢地通知last order既時候大約2200,連第一張落既刺身都未到,2230就唔比落野,點食
2020-03-14 105 瀏覽
今日約咗朋友食生日飯,咁梗係想食好啲㗎啦,所以就約咗朋友嚟食放題,旺角嘅放題有好多選擇,今次就揀咗至尊滿屋黎試一試。食物都係選擇都唔少,有兩大本簿俾你填紙落order,全部都彩色印製,可以俾你睇吓嘢食嘅樣係點,令到我樣樣嘢食都好想試!一嚟到梗係食刺身先啦,都有六至八種刺身可以選擇,有魚生吞拿魚帶子甜蝦鮑片等等,厚度都適中,唔會太薄交行貨!都幾新鮮添!而且叫嘅數量都俾得足,唔會偷雞比少啲!另外呢度啲熟食都幾好食,我好鍾意食呢個牛肉火鍋,仲有牛舌串燒菠蘿玉子,全部都好食!仲有好多壽司,唔會太大舊飯,阻着你個胃口,另外仲有啲雜物,炸番薯好好食同埋炸蝦都唔錯!仲有最後有雪糕食有最正嘅movenpick同Häagen-Dazs!好食!唯一想改善係飲品飲品選擇可以更多會更好!
2020-03-13 90 瀏覽
在這樣的疫情環境,餐廳要經營下去真的不容易經過瓊華,又是一大輪傳單攻勢見到這間至尊放題在做優惠,不用$200就食到啦.款式很多是應有盡有的,而且還有自助吧,入座未坐暖就可以拿食物.以下是我覺得好食回本之選:魚生刺身是必食的吧,款式多而且全部都很新鮮,十分鮮美而且魚生是厚切的。沒有漏單,而且上菜快。壽司款式也很多,而且有些還包括名貴的食材例如黑松露呢。抵讚的是這裏的飯不會很多,不會食飯食飽。.到日本料理當然要叫牛脷,燒得夠香也不會太肥膩。這裏雞翼有兩款,建議吃芝麻雞翼,雞肉超級鮮嫩而且肉汁多到爆!花膠當然是必要的,滋補養顏又好食。比目魚creamy又好食,入口有種即溶的感覺。.如果你是牛魔王,一口牛及牛肉收起燒就啱晒你。牛肉食之有味,相信不是用冰鮮冷藏千年肉。而且選用的牛都是比較瘦身,食多幾片也不會怕肥。.直到差不多當然要吃甜品及飲品,在出面的飲品櫃及甜品櫃任攞!
在這樣的疫情環境,餐廳要經營下去真的不容易
經過瓊華,又是一大輪傳單攻勢
見到這間至尊放題在做優惠,不用$200就食到啦

以下是我覺得好食回本之選:
沒有漏單,而且上菜快。

到日本料理當然要叫牛脷,燒得夠香也不會太肥膩。

花膠當然是必要的,滋補養顏又好食。
比目魚creamy又好食,入口有種即溶的感覺。

直到差不多當然要吃甜品及飲品,在出面的飲品櫃及甜品櫃任攞!
2020-03-09 82 瀏覽
滿屋滿屋,非常多款式及高質餐廳很寬敞坐得很是舒適。刺身每款試少少,雪味不重。其中我比較推介甜蝦後者很爽口。北海道帶子好大隻燒物鹽燒牛舌食落都幾彈,調味亦剛剛好多汁。鹽燒海蝦都幾大隻新鮮。燒菠蘿多汁,味道都清甜花膠一見到有得叫簡直雙眼發光,花膠非常厚啖啖肉, 好味喔蒲燒鰻魚燒汁超多,鰻魚大條肥美,好好味甜品最正就係每人一杯雪糕,有haggenen dazs, movenpick, dreyer's揀!!絕對係出色既晚餐。正
滿屋

滿屋,非常多款式及高質餐廳很寬敞坐得很是舒適。

刺身

燒物

花膠
一見到有得叫簡直雙眼發光,花膠非常厚啖啖肉, 好味喔

蒲燒鰻魚
燒汁超多,鰻魚大條肥美,好好味

甜品

絕對係出色既晚餐。正
買完電腦用品,行過見到瓊華樓下有好多晚餐選擇,想放肆食多d,第一次和同事黎到呢間食放題,排隊等一陣就有得入座,安排得好快,好快就有位坐低,餐廳點餐紙有好多頁,也有scan QR code網上下單服務,店鋪更有提供WIFI,可以慢慢食,基本上一落單好快就有得食。上菜速度快,而且餐廳職員會好快自動收走d唔要既碗碟,唔洗堆到成長檯都係。熟食:近雪櫃附近有個至尊自助沙律,如果有炸春卷,自助salad有蟹柳絲,蟹籽,蜆肉,中華沙律,日式腐皮,泡菜蘿蔔,扎肉等等可以自己選配~湯類有中式老火湯和椰汁西米露。。迷你甜品區有奶凍,芒果tart等等。。飲品款式選擇繁多,連Hogarden同Somersby啤酒都有,最特別的還有清酒!我和同事就拎左Somersby同韓式凍頂無糖烏龍茶。!|ू・ω・` )主食放題START:食物既選擇都好多,而且刺身都好新鮮。一黎到當然要叫刺身先,瘋狂寫左幾款大愛刺身。一大盤刺身上黎即刻留曬口水呢(*^▽^*)三文魚永遠都係無得輸既選擇,好鮮甜,夠肥美。除左三文魚之外,蝦同帶子都好高質,口感冰爽大大隻,淡淡肉啊,忍唔住叫左幾round,希靈魚都好爽口!燒羊架都好好味,烤得剛剛好

!|ू・ω・` )
主食放題START:食物既選擇都好多,而且刺身都好新鮮。

燒羊架都好好味,烤得剛剛好,好juicy好香啊啊~好少漏單情況出現。全部食物都係即點即整唔會凍晒。

吉品燴花膠盛宴一定一定係必點啊啊!!我同同事都好suprise放題都有花膠點,口感和黏稠度都好正,我地都點做2 round~!吃下去滑嘟嘟又彈牙,更重要是每一口都滿載骨膠原!女仔食多d都無怕啊~~ლ(´ڡ`ლ)

壽司🍣款款都好精緻,細細舊易入口,吾洗驚話食壽司舊飯好快飽。

烤蝦,南瓜同海老天婦羅都很出色~!

蔥花卷蛋也很精緻,愛吃玉子燒的我梗係唔放過!

牛肉壽喜燒鍋鹹鹹甜甜好開胃~肉質鮮嫩也不會太油膩,醬料是甜味中帶一點鹹味,但是又不會蓋過甘甜的感覺!

當然唔少得有雪糕雪條啦~雪糕係最後食嗮,店員先回比紙仔你填自己想要的味道,有Haagen-Dazs,Movenpick同Dreyer's簡,我就簡左Movenpick Vanilla同草玫味,完美為今日晚餐作結!
  • 刺身
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
  • 吉品鮑汁燴花膠盛宴
2020-03-07 84 瀏覽
呢日又同朋友約咗一齊去食放題,貪佢哋可以任食之餘仲可以坐好耐,而且一大班人鍾意叫咩就叫咩!所以今日又來到我哋平時都好鍾意食嘅滿屋,餐廳喺7樓 搭lift想去一出就係啦!呢度嘅嘢飲同埋小食種類都幾多 可以自己出去拎。至尊滿屋無論係刺身炸物同埋熱食都有好多款👍🏻我哋首先就梗係叫咗好多刺身啦!三文魚肥美 肉質都唔錯!另外赤蝦嘅肉質都幾彈牙 同埋有蝦味!另外仲叫咗幾個我哋都好鍾意食嘅花之戀壽司🙈花之戀個份量啱啱好! 食完都唔會太飽👍🏻最後佢哋仲有特別雪糕送㗎! 總括來講呢度嘅食物種類都唔錯 一大班人你就最啱!

另外仲叫咗幾個我哋都好鍾意食嘅花之戀壽司🙈
花之戀個份量啱啱好! 食完都唔會太飽👍🏻

最後佢哋仲有特別雪糕送㗎!

總括來講呢度嘅食物種類都唔錯 一大班人你就最啱!
2020-03-06 85 瀏覽
最近,疫情肆虐,大家都唔敢去打邊爐,所以我同屋企人唯有嚟食放題,開心吓。上網見到呢間放題,好多好評,一於嚟試吓。首先,唔使講嘅係位置好方便,係大家熟悉嘅瓊華中心。上到嚟,可能真係少咗人出街食飯,都坐唔爆。嘢食選擇認真多,壽司刺身呢啲基本啦,仲有一品料理,當中我最欣賞嘅一定係鐵板燒牛柳粒,唔好以為放題食物質素一定麻麻,呢度牛柳粒真係另外加錢我都會食!仲有,最開心嘅事有兩款啤酒,嘉士伯同ashahi,仲有清酒,抵啦!

2020-03-04 87 瀏覽
想食日本野,於是就同朋友揀咗間平平地嘅放題黎食,呢間放題好就腳就喺旺角瓊華7樓上到去,發覺都幾多人佢呢度仲有清酒梅酒任飲放題當然唔少得有刺身啦,有差唔多10款刺身, 三文魚,吞拿魚,甜蝦,帶子,油甘魚,虎蝦,螺, 刺身整體都幾新鮮,又冇雪味仲有就叫咗啲壽司,其中左口魚同鰻魚最好味仲叫咗啲手卷,海膽手卷都係咁任叫,好正啊另外佢嘅天婦羅同炸物都好出色,炸蝦天婦羅同蟹棒天婦羅,外皮炸得好鬆脆, 炸物方面,炸生蠔同炸榴槤,都好好味小食方面都仲有好多選擇,佢嘅牛舌同雞翼,熱騰騰咁上枱,又係食到唔停口料理方面,佢嗰碗至尊蟹皇粥,勁吸引,粥入面有一大隻蟹,個蟹鉗仲好大隻最後仲有Häagen-Dazs同movenpick雪糕揀$200食到咁嘅質素嘅放題,真係超值

就喺旺角瓊華7樓
上到去,發覺都幾多人

佢呢度仲有清酒梅酒任飲

仲有就叫咗啲壽司,其中左口魚同鰻魚最好味

仲叫咗啲手卷,海膽手卷都係咁任叫,好正啊

最後仲有Häagen-Dazs同movenpick雪糕揀

$200食到咁嘅質素嘅放題,真係超值