2020-01-02 83 瀏覽
食過好多唔同既放題滿屋野食種類都算多仲有自助吧可以拎啲前菜食😍每次都必食螺肉同中華沙律好新鮮 keep住會fill啲新既👏🏿食放題可以瘋狂食刺身至愛三文魚 甜蝦同埋帶子三文魚同帶子切到厚薄岩岩好🤤放題黎講都叫有水準唔係求求奇奇切完就算😂另外叫左幾樣壽司花之戀都係細細舊 好得意~滿足左想食花之戀個種味道食完又唔洗驚會飽哂!另外佢既牛柳粒都好正😋無咩肥膏好岩我胃口!仲要煎到岩岩好 唔會好韌軟林林既口感 一食食哂成兜😂
食過好多唔同既放題

三文魚同帶子切到厚薄岩岩好🤤
放題黎講都叫有水準
唔係求求奇奇切完就算😂

另外叫左幾樣壽司
花之戀都係細細舊 好得意~
滿足左想食花之戀個種味道
食完又唔洗驚會飽哂!

另外佢既牛柳粒都好正😋
無咩肥膏好岩我胃口!
仲要煎到岩岩好 唔會好韌
軟林林既口感 一食食哂成兜😂

2019-12-31 84 瀏覽
今日朋友約食飯佢主動揀咗呢一間位於旺角嘅至尊滿屋食放題。都係放題店嘅擺位有小食熱食咖喱飯甜品生果湯都有好多選擇。但係最重要係啲酒係咁飲仲要有梅酒清酒啤酒任飲。飲食係用紙仔剔,上菜速度快,唔要等好耐,刺身海膽都好新鮮,好味。但最驚喜莫過於一品料理花膠蠔皇冬菇,好味又多花膠,仲要任食。啲串燒好出色,鹽 燒雞翼超讚,嘅睇得出好用心去燒,夠脆又唔燶,羊架燒到骨邊好香,推介。天婦羅炸物同樣出色,尤其燒菠蘿好多汁好好味,睇得出用靚食材,所以樣樣食物都好有水準。最後每人一杯Haagen dazs 期間限定香橙雪糕一杯,以價錢$188 加一 簡直係完滿抵食的一餐。
今日朋友約食飯佢主動揀咗呢一間位於旺角嘅至尊滿屋食放題

• 燒有機鮮菠蘿
  • 鹽燒雞翼
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
2019-12-31 1917 瀏覽
呢日奶奶生日,做新抱的我當然識做,一早訂定位同佢慶祝之前試過滿屋的其他分店,覺得質素唔差,於是就揀呢間近佢老人家,雖然訂咗位不過都要等差不多三十分鐘先有得入座,真喺超多人刺身刺身點咗三文魚、北海道帶子、大赤蝦、黃金翡翠螺、油甘魚,整體質素唔錯,新鮮甜美無雪味,而且選擇亦算多壽司類壽司方面雖然選擇唔多,但都很有特色,尤以法式芥末象拔蚌壽司及柚子油甘魚壽司配搭新穎,口味突出;而火炙壽司就點咗醬燒三文魚壽司、蒲燒鰻魚壽司及咖哩鹽燒左口魚邊壽司,魚油經過火炙之後,脂香豐腴,入口甘甜,而最特別嘅就喺火炙蒜香和牛壽司,和牛表面略為燒過肉質仍然粉嫩,入口脂香滿溢;卷物就試咗香甜的香芒蝦卷及燒芝士三文魚腩卷;至於手卷就點海膽手卷,海膽綿滑甘香,喺我至愛季節料理泰式咖哩炒蟹,蟹肉飽滿鮮甜,蘸點埋泰式咖哩醬汁,非常惹味炸物點咗芝麻雞翼,雞翼炸得外脆內嫩,加上芝麻香味,趁熱食一流;榴槤炸彈,奶奶鍾意食,但我們一家就怕怕啦,炸彈外層酥脆,內裡榴槤肉爆滿串燒/一品料理鹽燒牛舌,牛舌質感爽彈有嚼勁,簡單鹽燒已經足夠;鐵板雪花牛柳粒,牛柳粒肉味濃,肉質軟腍,入口即化炭燒燒紐西蘭香草羊鞍,羊鞍醃得入味,燒得香口,肉質
呢日奶奶生日,做新抱的我當然識做,一早訂定位同佢慶祝

壽司

季節料理

泰式咖哩炒蟹,蟹肉飽滿鮮甜,蘸點埋泰式咖哩醬汁,非常惹味

炸物

串燒/一品料理

炭燒

燒紐西蘭香草羊鞍,羊鞍醃得入味,燒得香口,肉質軟嫩

一品料理

蜜桃炒蝦球,蝦球爽脆配搭蜜桃清新香甜

天婦羅

虎蝦天婦羅,蝦肉爽脆,炸漿薄而且貼,感覺唔太油膩

和風料理/和風料理

至尊蟹皇海鮮粥,粥底綿稠,鮮味十足;鮮雞湯雲吞花膠鍋,湯頭鮮甜,花膠軟滑有膠質

限定雪糕

除了甜品櫃外,每人限定一杯雪糕,呢兩隻都喺貴價品牌,口味隨你喜歡
  • 火炙壽司
2019-12-27 68 瀏覽
就黎聖誕節,今日一於同朋友黎食餐勁嘅!好耐都無好放肆咁食啦😆餐廳門口都擺左點菜紙出黎😁🍹飲品都有好多款揀,最開心係有Apple cider😁除左點菜紙,出面仲有沙律同埋少少前菜炸物可以自己整蟹子沙律😆蟹子都可落好多😆另外螺肉同麻辣雞翼尖都好夠味好好食☺️🥢刺身油金魚都算厚切👍🏻帶子唔算好大粒但都有啲鮮味總括黎講質素唔錯🥢壽司幾欣賞佢嘅壽司飯算細粒,唔會食幾舊就飽哂🤣比較中意火炙類壽司☺️和牛同蟹棒都唔錯👍🏻另外海膽手卷都有驚喜,未算好鮮甜,但一啲都唔腥而且都creamy🥢燒物最推介係牛舌!嗌左幾轉水準都一樣👍🏻燒得岩岩好,唔會韌,好爽口,配埋檸檬汁食一流☺️菠蘿同蝦都唔錯,而日本蕃薯仔好甜🥢炸物天婦羅正常水準,榴連波波同芝士波波反而有啲驚喜🥢拉麵烏冬細細碗可以試多幾碗😆烏外好滑彈牙,值得一試👍🏻拉麵就比較欣賞個湯底,幾濃厚🥢其他料理🥢雪糕最後一人介可以嗌一杯雪糕食😆

就黎聖誕節,今日一於同朋友黎食餐勁嘅!
好耐都無好放肆咁食啦😆
餐廳門口都擺左點菜紙出黎😁

🍹飲品
都有好多款揀,最開心係有Apple cider😁

除左點菜紙,出面仲有沙律同埋少少前菜炸物
可以自己整蟹子沙律😆蟹子都可落好多😆
另外螺肉同麻辣雞翼尖都好夠味好好食☺️

🥢刺身
油金魚都算厚切👍🏻
帶子唔算好大粒但都有啲鮮味
總括黎講質素唔錯

🥢壽司
幾欣賞佢嘅壽司飯算細粒,唔會食幾舊就飽哂🤣
比較中意火炙類壽司☺️和牛同蟹棒都唔錯👍🏻

🥢燒物
最推介係牛舌!嗌左幾轉水準都一樣👍🏻
燒得岩岩好,唔會韌,好爽口,配埋檸檬汁食一流☺️
菠蘿同蝦都唔錯,而日本蕃薯仔好甜

🥢炸物
天婦羅正常水準,榴連波波同芝士波波反而有啲驚喜

🥢拉麵烏冬
細細碗可以試多幾碗😆
烏外好滑彈牙,值得一試👍🏻
拉麵就比較欣賞個湯底,幾濃厚

🥢其他料理

🥢雪糕
最後一人介可以嗌一杯雪糕食😆
2019-12-26 80 瀏覽
好耐冇食過放題🍣,記得之前滿屋都唔錯,二百蚊加埋一就落到樓,而且食物都好多選擇同埋好新鮮呀,所以呢我哋今次反黎✌🏼 一坐低當然叫刺身先啦, 都係一啲好大路嘅刺身啦好似三文魚甜蝦帶子吞拿魚,我覺得甜蝦🍤比較出色,三文魚就好似切得有啲薄,帶子就細size啦之後嗌咗幾款壽司,細細件唔會話太飽肚,我覺得 炙燒帶子壽司 好味 鰻魚壽司都好好味😋😋仲叫咗一個廣島蠔鍋物 湯底好好飲 有娃娃菜食啲菜可以中和下冇咁肥麻最值得推介呢就係個🔥三文魚腩 好肥美勁香三文魚味encore咗三次仲有啲燒物都唔錯嫁好似燒蝦最後 竟然叫咗個牛肉湯烏冬🍜 估唔到係個牛肉超級淋 如果可以有一樣菜 係單點呢個牛肉🐄嘅話就very good不過環境就爭少少,都係比較逼, 二人枱比較細 但值得一讚就係員工服務 上菜同收碟嘅速度都好快而且冇漏單又會自動幫客人添茶👍👍
仲有啲燒物都唔錯嫁好似燒蝦

2019-12-24 67 瀏覽
而家一街都係放題,每間食物選擇都差不多,點樣突圍而出真係一個幾大嘅考驗,今日同朋友就黎咗旺角嘅滿屋,一齊睇下佢有乜過人之處。好多放題都將枱與枱間擺到好近想做多幾枱客,但呢到地方企理之餘,枱間距離都可接受,保持一定私人空間。先講刺身,以價錢黎講,可選擇項目都算合理,我都叫過嘅三文魚,吞拿魚,大赤蝦,翡翠螺,帶子,每樣都厚切唔小家,仲好新鮮,唔錯。佢地呢到主打創意壽司,味道唔錯仲幾有驚喜,當中推薦法式芥末象拔蚌壽司,意大利黑醋帆立貝,新穎得黎又唔怪,仲幾好食添。女士們又點可以唔滋補下呢,最令我深刻嘅係佢地嘅花膠系列,一黎鍾意食「膠」,二黎佢地嘅份量厚又入味,烹調功夫做得幾好,有吉品鮑汁燴花膠盛宴&花膠鍋,鍾意食放題又想順便養下顏嘅女士們就唔好錯過喇。

2019-12-23 59 瀏覽
今晚阿女提早兩日同我慶祝聖誕節,請我食放題😋,佢search openrice 搵倒間好就腳又多like嘅至尊滿屋,就係旺角地鐵E出口附近,真係好方便😊。卜左7:30,上到去已經差唔多爆滿,真係好多人捧場,坐低望下兩本點菜紙,真係好多選擇,連花膠都有得食,呢個真係好誇張。🥢首先係出面自坐區攞左一碟冷盤 :麻辣雞翼尖 - 雞翼入晒味,好好食。中華沙律 - 好爽口。子薑 - 唔太辣,可以清下味蕾。🥢第一、二round緊係點魚生啦,三文魚腩、油甘魚、吞拿魚、甜蝦、蟹捧、仿鮑等等...全部魚生都好新鮮,尤其三文魚,油花十足,入口甘香。🥢壽司🍣 左口魚邊、蒜香和牛、芥末象拔蚌、柚子油甘魚、黑松露吞拿魚,壽司飯暖笠笠,又細細件唔會好飽肚😋鮑魚汁會花膠,花膠成半隻手板咁大,食落黏口,好有骨膠原,呢個超正👍🏻🥢小食 - 燒牛舌、燒菠蘿、日本甜番薯、炸榴槤波波、燒蝦、黑松露多士 等等.... 每樣試小小,大致上味道唔錯。🥢最後叫埋牛肉燒鍋,牛肉仲係小小生,好粉嫩,加埋蛋汁增加香味,入口即溶😋。其實自坐區仲有好多甜品、飲品同埋生果,都係任飲、任食,最後仲一人可揀一杯雪糕,食左咁多野,質素仲咁好,一人都只係
🥢首先係出面自坐區攞左一碟冷盤 :
麻辣雞翼尖 - 雞翼入晒味,好好食。
中華沙律 - 好爽口。
子薑 - 唔太辣,可以清下味蕾。

全部魚生都好新鮮,尤其三文魚,油花十足,入口甘香。

其實自坐區仲有好多甜品、飲品同埋生果,都係任飲、任食,最後仲一人可揀一杯雪糕,食左咁多野,質素仲咁好,一人都只係$280左右,超值啦。

2019-12-23 1255 瀏覽
之前食過幾間滿屋分店覺得幾好價錢又唔算貴;咁啱最近屋企有人生日所以訂左瓊華分店慶祝飲品汽水以及果汁任飲;大人嘅話仲有啤酒同埋果酒選擇;餐廳亦都提供冷熱梅酒以及清酒配合日式料理刺身超過十款刺身除左基本嘅三文魚以及甜蝦帶子仲有放題較少有嘅油甘魚同埋大鳥貝等選擇而且整體鮮甜質素唔錯火灸壽司/壽司壽司以及火炙壽司各有五款;壽司方面個人推薦柚子油甘魚壽司柚子胡椒辛辣清香平衡油甘魚腩油脂豐腴;至於火炙壽司當中比較出色嘅有咖喱鹽燒左口魚邊以及醬燒三文魚壽司魚油經過火炙半融甘香;夠膽食生牛肉嘅話可以試埋火炙蒜香和牛壽司;薄切透光而且肉質柔軟簡單配搭蔥蒜已經足夠惹味卷物/手卷短襪款式唔算多但係配搭都幾好;口味重嘅可以試吓燒芝士三文魚腩卷;想要輕盈啲嘅話香芒海蝦卷都係個唔錯嘅選擇;回本必點海膽手卷細細件又唔驚會太飽肚天婦羅天婦羅金黃酥脆而且漿粉透薄油膩感輕食多兩件都唔怕滯炸物芝麻雞翼雞皮香脆而且肉質軟嫩肉汁豐富不停加點食到停唔到口;個人唔食榴槤但係朋友叫咗個榴槤炸彈試離遠都聞到濃郁嘅榴槤果香串燒試咗幾串鹽燒牛舌厚薄適中而且質感緊緻爽彈一品料理全部二人份量怕會太飽所以淨係點左兩款;蜜桃炒蝦球蝦肉爽脆配搭蜜桃

飲品

炸物

串燒

試咗幾串鹽燒牛舌厚薄適中而且質感緊緻爽彈

一品料理

全部二人份量怕會太飽所以淨係點左兩款;蜜桃炒蝦球蝦肉爽脆配搭蜜桃感覺輕盈;鐵板雪花牛柳粒肉質嫩腍而且肉味香濃

和風料理

食得太多刺身壽司想食返啲熱野暖胃;至尊蟹黃海鮮粥真係落咗隻蟹去煮粥底清鮮;鮮雞湯雲吞花膠鍋滋補養顏

季節料理

泰式咖喱炒蟹咖喱濃厚而且蟹肉飽滿但係剝殼比較狼狽

炭燒

燒紐西蘭香草羊鞍肉嫩肥厚軟腍配搭香草燒烤啖啖肉啱晒食肉獸

甜品

自助凍櫃裏邊擺左幾款切餅另外亦有盒裝豆腐花同埋西瓜食;重點係每人有杯雪糕;兩款貴價品牌包括哈根大師以及唔同味道任揀
  • 火灸壽司
  • 卷物
2019-12-22 58 瀏覽
滿屋一向有口碑,之前食過荃灣分店,食物水準不錯,今次又同朋友試下旺角分店,結果當然無失望。呢度選擇豐富,我們喜歡壽司,最喜歡芒果壽司,平時較少吃的款式,夠曬特別,好好味,芒果香甜。黑松露蝦壽司同蟹肉壽司都十分好味😋,食材夠新鮮。呢度仲有花膠食,好大舊,膠質重,補充骨膠原。燒菠蘿好味多汁,菜式真是應有僅有,還有季節菜式,成日黎都吾怕悶。最後甜品,可以選擇haagen dazs的季節限定口味,香橙味香甜,今餐真是大滿足!

2019-12-18
2019-12-20 110 瀏覽
就快到聖誕節,約了朋友一起吃聖誕節大餐因為晚餐時間樓下排隊上去都需要一些時間。起OpenRice 訂左位既關係,好快就有位置入去食。位置上大概舒服$230/位食2小時,價錢都好抵。裡面食既餐點都係刺身,壽司,手卷,炸物,熟食等等。由於無垃圾裝杯所以食完既野都要放翻食緊既碟裡面,有點覺得糟最好笑既係,每張餐單都有寫明隻/碟數但職員要求餐單要寫人數。食物方面都算美味,無諗過以依個價錢食到有質素既食物大力推薦,要食限定雪糕,柚子味真的好少有。味道滿意今次的聚餐餐廳,下次也會再來
就快到聖誕節,約了朋友一起吃聖誕節大餐

$230/位食2小時,價錢都好抵。裡面食既餐點都係刺身壽司,手卷,炸物,熟食等等。由於無垃圾裝杯所以食完既野都要放翻食緊既碟裡面,有點覺得糟
食物方面都算美味,無諗過以依個價錢食到有質素既食物
大力推薦,要食限定雪糕,柚子味真的好少有。味道
滿意今次的聚餐餐廳,下次也會再來
炸物-吉列蠔同雞翼
  • 燒菠蘿
  • 海膽手卷
  • 刺身拼盤
2019-12-19 63 瀏覽
好一般,唔值得去,食品種類比其他同類嘅店少。今次食午餐,有訂位,其實完全唔需要訂位,12點入去食,1點半左右走,坐唔夠三份一....無雪糕,唔知係咪要問服務員攞,服務員無提醒過。
好一般,唔值得去,食品種類比其他同類嘅店少。
無雪糕,唔知係咪要問服務員攞,服務員無提醒過。
  • 刺身
  • 燒牛舌
2019-12-19 50 瀏覽
旺角一向很多日式放題店,幾年前,自己都試過荃灣如心廣場、元朗和旺角的放題,這是第五、六間,坦白說,食物選擇基本上都差不多,唯一要比較的是價錢和食物質素。吃過最貴的漁屋,刺身當然是新鮮,但價錢都昂貴,真心不覺得值。反而是沒有被期待的這一間,是真有驚喜!首先,壽司的種類頗多,有和牛壽司、黑松露赤蝦壽司、至尊蜜糖芥末三文魚壽司等,是我未食過其他放題有的種類,而且味道非常好,仲叫了第二次,是我認為必食的選擇。而且刺身都很鮮甜,不代表價錢便宜少少就沒有好東西吃。其次是價錢,平均放題都要$200至$300,但食過最貴的放題都沒有一個酒吧,任飲梅酒和清酒,仲要可以吃到Haagen Dazs和Movenpick的貴牌雪糕,真心感到超抵!

反而是沒有被期待的這一間,是真有驚喜!

酒吧
酒吧
  • 刺身
  • Movenpick
  • 榴槤炸彈
  • 芝麻雞翼
2019-12-17 50 瀏覽
看到高朋滿座,就知道這間放題很受歡迎。.壽司有超多款,而且不少用上較名貴的食材如魚子醬、和牛等等對賣相也有執着,即使叫一件壽司也會大碟上.魚生刺身是非常新鮮的,沒有腥味,而且魚是厚切,也沒有漏單選擇多,蝦是大大隻的.雲吞雞湯花膠煲這個是新的,花膠非常厚身有2隻雲吞,雞湯煮得入味,食到飽飲一口有消膩的效果.芝麻雞翼Juicy 香脆,必點之一.比目魚Creamy 香口,有入口即溶的感覺.至尊自助吧很少放題店會有自助區有熟食(蝦炒菜)、沙律、日式前菜、炸物、湯等等,很豐富。.還食了很多食物不能盡錄,當然少不了飲品及甜品,最後叫個movenpick 雪糕- 滿足!
看到高朋滿座,就知道這間放題很受歡迎。

壽司有超多款,而且不少用上較名貴的食材如魚子醬、和牛等等
對賣相也有執着,即使叫一件壽司也會大碟上

魚生刺身是非常新鮮的,沒有腥味,而且魚是厚切,也沒有漏單
選擇多,蝦是大大隻的

雲吞雞湯花膠煲
這個是新的,花膠非常厚身
有2隻雲吞,雞湯煮得入味,食到飽飲一口有消膩的效果

芝麻雞翼
Juicy 香脆,必點之一
比目魚
Creamy 香口,有入口即溶的感覺

至尊自助吧
很少放題店會有自助區
有熟食(蝦炒菜)、沙律、日式前菜、炸物、湯等等,很豐富。

2019-12-17 44 瀏覽
其實我有兩年冇放題過,唔知點解近聖誕就想瘋狂食任食放題瓊華出名多打邊爐放題就去嗰度𥄫𥄫正!有間至尊平日夜晚7:30前埋單唔洗兩舊呢間真係食幾多點幾多因為佢真係俾足你好在我地兩個都冇瘋狂寫10,20,30...刺身有好多好新鮮仲有兩款蝦,甜蝦赤蝦我最愛手卷唔洗怕好快飽肚因為佢細舊一啖一舊仲有海膽😍熟食好食嘅有鹽燒牛舌芝麻雞翼蒜香牛柳粒牛肉鍋羊架飲品方面竟然有apple cider 嘉士百😍仲有清酒🍶
其實我有兩年冇放題過,
唔知點解近聖誕就想瘋狂食任食放題
瓊華出名多打邊爐放題
就去嗰度𥄫𥄫
正!
有間至尊
平日夜晚7:30前埋單唔洗兩舊

呢間真係食幾多點幾多
因為佢真係俾足你
好在我地兩個都冇瘋狂寫10,20,30...
刺身有好多好新鮮
仲有兩款蝦,甜蝦赤蝦
我最愛
牛肉鍋
飲品方面竟然有apple cider 嘉士百😍
仲有清酒🍶
2019-12-16 43 瀏覽
到旺角食放題,壽司刺身有就固然係好啦可以食啲,但係熟食始終比較安全,依間食放題店,有大量不同款式熟食可以揀即叫即燒或者整,好多味道都唔錯。串燒種類豐富要等一陣但係燒得幾好蒜片牛柳粒大大碟啖啖肉牛味都幾香燒羊架大大件,即叫即燒好香口,焗蠔就好大盆但係粒蠔細粒牛肉鍋就用咗甜嘅日式醬油去煮甜味為主蟹粥都幾大窩有半隻鞋起裏邊有啲粟米甜甜地㗎花膠仔雖然細細件但係都好淋三文魚,呑拿魚同油甘魚,都幾厚切,鮮甜到一般但係就啖啖肉囉!
到旺角食放題壽司刺身有就固然係好啦可以食啲,但係熟食始終比較安全,依間食放題店,有大量不同款式熟食可以揀即叫即燒或者整,好多味道都唔錯。
串燒種類豐富要等一陣但係燒得幾好

蒜片牛柳粒大大碟啖啖肉牛味都幾香

燒羊架大大件,即叫即燒好香口,焗蠔就好大盆但係粒蠔細粒

牛肉鍋就用咗甜嘅日式醬油去煮甜味為主

蟹粥都幾大窩有半隻鞋起裏邊有啲粟米甜甜地㗎