2024-03-31 130 瀏覽
見多葵廣好多人都食,即刻去試下咩味先🫢🫢今次叫左培茶脆脆 同 香桃芒芒🥰 培茶味吾知點解有啲似 tiramisu 味,再加左早餐脆脆波🫢一度有懷疑係咪比錯左😂😂但吾緊要啦都好好食🥰🥰推薦:🩷🩷🩷🩷🩷 香桃芒芒係清新啲,無咁重奶味,吾鐘意奶味既你可以叫水果味👍🏻👍🏻推薦:🩷🩷🩷價錢都好合適👍🏻
見多葵廣好多人都食,即刻去試下咩味先🫢🫢
今次叫左培茶脆脆 同 香桃芒芒🥰

推薦:🩷🩷🩷🩷🩷

推薦:🩷🩷🩷

價錢都好合適👍🏻
2024-03-31 73 瀏覽
自問係葵廣常客,呢間店開咗咁多年,但一直未試過,因為太多人排隊同埋即叫即整,等得太耐... 喺葵廣仲太多可以選擇...3/28 放工行過,見得 2 個人等緊,以為終於可以試到,可惜中伏了...買咗蘋果金寶酥皮鯛魚燒+特選4.3牛奶雪糕,見佢將解咗凍嘅牛角酥麵團放入鯛魚燒模具之後,就喺旁邊等咗10分鐘左右.拎到制成品,因為外型唔吸引,冇打算影相就開始食,先食軟雪糕,冇預期嘅牛奶味,味道一般,跟住食鯛魚酥,撥開面頭嘅醬,烘得比較燶,好乾好硬,一口咬落去,中間竟然未熟透... 生麵團係唔食得㗎. 烘到咁燶又可以唔熟... 明顯係趕時間嘅製作... 但我又等咗10分鐘喎... 謎...呢間唔會有下次...

呢間唔會有下次...
蘋果金寶酥皮鯛魚燒+特選4.3牛乳雪糕
2024-03-28
2024-02-26 103 瀏覽
其實香港生意已經唔好,今時今日咁嘅黑面態度真係邊會生意。衛生又差,買完先見到間舖有隻小小強行嚟行去🤢🤢即整等咗十幾分鐘左右,整完叫號碼拎,就咁隊比你,聲都無一句。買完又無比叉,問職員拎叉,點知望都無望你一眼,就咁指一下。成間舖d人都好似唔識講野咁👎🏻👎🏻味道一般,鹹鹹甜甜有d怪。$38兩件麻糬牛角包窩夫(宇治抹茶/烤芝士布甸),細細件,外貌比味道好,食落唔太覺有麻糬,試過一次就算,無下次👎🏻

2024-02-02 87 瀏覽
星期六去咗葵涌廣場掃街,試左呢個創新甜品:牛角包窩夫,$36兩個,叫兩個會抵啲。小店係葵涌廣場二樓,扶手電梯一上就見到,窩夫都係即叫即整,所以要等一陣。食咗宇治金時同香蕉朱古力牛角包窩夫,真係讓人驚喜!宇治金時牛角包窩夫外脆內軟,紅豆餡香濃而不膩口,每一口都充滿抹茶風味,質感極佳。而香蕉朱古力牛角包窩夫更是巧妙結合了香蕉的香甜和朱古力的濃郁,香蕉上面更有一層焦糖,口感層次豐富,外皮酥脆,內裡鬆軟,香蕉同朱古力不嬲都係絕配,散發出一種無法言喻的美味。整體而言,宇治金時和香蕉朱古力牛角包窩夫都是創新的點心,每一口都讓人心醉其中,絕對是品味甜點的最佳選擇
2023-11-05 141 瀏覽
[halfsweet.nya]最近都幾多人介紹係葵廣的絆 1/2 Sweet🥰一上電梯都幾易搵到KEEP住有陣焗窩夫的味道👃👃原來佢係主打麻糬牛角包窩夫是將日本麻糬和牛角包窩夫🥐🥐同埋係即ORDER即整, 呢樣野都幾加分🥰🥰KEEP住都見到好多人落ORDER❤️ 焙茶珍珠爆炸糖芭菲🍨🍨- 都幾鍾意呢個個焙茶醬都幾好味唔會太甜雪糕都幾滑🍦又有爆炸糖個底又有脆片口感都幾豐富可以ENCORE😍😍❤️麻糬牛角包窩夫😍有16個口味 都幾多款揀有咸有甜👏🏻👏🏻試左伯爵阿華田、TIRAMISU、宇治金時、焙茶脆脆、香蕉朱古力、花生奶醬估唔到拎左返屋企雖然已經凍左, 但估唔到都仲算脆當然熱辣辣一定最好味啦🤣🤣不過D CREAM就覺得甜左少少P.S. 仲有酥皮鯛魚燒、泡芙小丸子, 可以一試同埋個店員都幾好禮貌回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√價錢(5分):💰💰💰味道(5分):😋😋😋😋打卡(5分):😊😊😊😊
[halfsweet.nya]
最近都幾多人介紹係葵廣的絆 1/2 Sweet🥰
一上電梯都幾易搵到
KEEP住有陣焗窩夫的味道👃👃
原來佢係主打麻糬牛角包窩夫是將日本麻糬和牛角包窩夫🥐🥐
同埋係即ORDER即整, 呢樣野都幾加分🥰🥰
KEEP住都見到好多人落ORDER

❤️麻糬牛角包窩夫
😍有16個口味 都幾多款揀
有咸有甜👏🏻👏🏻
估唔到拎左返屋企
雖然已經凍左, 但估唔到都仲算脆
當然熱辣辣一定最好味啦🤣🤣
不過D CREAM就覺得甜左少少

P.S. 仲有酥皮鯛魚燒、泡芙小丸子, 可以一試
同埋個店員都幾好禮貌

回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√
價錢(5分):💰💰💰
味道(5分):😋😋😋😋
打卡(5分):😊😊😊😊
2023-10-31 94 瀏覽
_ 率先食大熱甜品 即叫即整Mochi Croffle 麻糬牛角包窩夫是將日本麻糬和牛角包窩夫結合在一起的創新食品,特別之處在於其結合酥脆的外皮和鬆軟內部,混合 16款不同口味配料和醬汁組成的新體驗。牛角包窩夫鹹甜口味選擇乜都有~ 最適合 #散水餅 16款味道自選 Croffle ,揀咗以下6 款打卡❥香桃芒芒 : 粒粒芒芒在窩夫面,夠哂足料❥棒子朱古力: 濃味朱古力~ 淨係食醬料都好好味❥烤芝士布甸: 軟綿綿厚芝士,超濃 #CHEESE 味❥士多啤梨: 香濃滿滿的士多啤梨❥伯爵阿華田: 內裏夾上軟糯的阿華田麻糬,外脆內軟!❥花生奶醬: 奶味十足~1 個紙盒分6 格擺放~認真方使外帶外賣膠樽入袋安全又方便❥黑糖珍珠牛乳 (阿華田味) *配超彈牙珍珠❥黑糖珍珠牛乳 (芒果味) *芒香滑奶味—------------------------------⭐️五星為滿分環境:⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️總括: 特色創新甜品
_ 率先食大熱甜品 即叫即整

16款味道自選 Croffle ,揀咗以下6 款打卡
❥香桃芒芒 : 粒粒芒芒在窩夫面,夠哂足料
❥棒子朱古力: 濃味朱古力~ 淨係食醬料都好好味
❥烤芝士布甸: 軟綿綿厚芝士,超濃 #CHEESE 味
❥士多啤梨: 香濃滿滿的士多啤梨
❥伯爵阿華田: 內裏夾上軟糯的阿華田麻糬,外脆內軟!
❥花生奶醬: 奶味十足~
1 個紙盒分6 格擺放~認真方使外帶

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
總括: 特色創新甜品

• 棒子朱古力麻糬牛角包窩夫
2023-09-28 94 瀏覽
🥰之前行過葵廣已經bookmark左呢間!而家卸左貨可以瘋狂啦🍦🍧🧇·🍦可可美祿爆炸糖芭菲($36)好吸引呀呀呀😍想食雪糕好耐!爆炸糖配香滑雪糕沖擊味蕾…加埋美祿粉同朱古力醬,朱古力迷必愛🥰底部鋪滿脆口粟米片,好味又飽肚😋我勁快食哂🤣·🧇Mochi Croffle ($108) 16款口味,款款都吸引!揀左🍫榛子朱古力、tiramisu 、果粒藍莓、特濃黑芝麻、宇治金時、香蕉朱古力!croffle唔算太大件,食完唔怕太飽掃唔到街😎每件Croffle 咬落口都會有「卡」一聲勁香脆但中間有mochi 煙韌口感,加埋creamy醬料🤤好味😋咁多款各有千秋·🧋美祿恐龍黑糖珍珠牛乳($18)大食仔選擇左佢平時唔飲既肥仔水😏勁快飲完就知唔錯😏偷飲左啖都幾香濃·📍絆 1/2 Sweet葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號鋪

📍絆 1/2 Sweet
葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號鋪
2023-09-22 78 瀏覽
葵廣真係掃街搵食既好地方~朋友介紹我吃這間牛窩夫,又多款式價錢又很ok!牛窩夫雙件$3616款口味真的花多眼亂,每件size不算巨大,可以一次過先叫4款試試!牛窩夫每款都焗得脆口又熱辣辣。🍫榛子朱古力榛子醬勁香濃,好喜歡個朱古力味!🍮烤芝士布甸布甸和芝士溶溶地,原來咸味和牛窩夫都幾夾!布甸味就可以再出d~🖤特濃黑芝麻冇花冇假,芝麻味勁重而且很滑身,意外地好吃~🍎蘋果忌廉芝士是又咸又甜的組合!蘋果榕和忌廉芝士幾夾,這個芝士味較清新~一場來到就順便試埋~🍨可可美祿爆炸糖芭菲 $36軟雪糕有奶香味,勁大杯配脆脆美祿波波,最底是雜莓穀物脆片,爆炸糖好過癮呀🤣🥭香桃芒芒黑糖珍珠牛乳 $28/ +$18珍珠幾有咬口,勁重奶味,水果醬要搞搞才混得埋,再多啲會更好~

牛窩夫雙件$36
榛子朱古力

🍫榛子朱古力
榛子醬勁香濃,好喜歡個朱古力味!
烤芝士布甸
🍮烤芝士布甸
🖤特濃黑芝麻
冇花冇假,芝麻味勁重而且很滑身,意外地好吃~
蘋果忌廉芝士
🍎蘋果忌廉芝士
是又咸又甜的組合!蘋果榕和忌廉芝士幾夾,這個芝士味較清新~
可可美祿爆炸糖芭菲

一場來到就順便試埋~
🍨可可美祿爆炸糖芭菲 $36
香桃芒芒黑糖珍珠牛乳

🥭香桃芒芒黑糖珍珠牛乳 $28/ +$18
2023-09-21
榛子朱古力
烤芝士布甸
蘋果忌廉芝士
可可美祿爆炸糖芭菲
𖠿 葵芳 — 絆1/2 Sweet@halfsweet.nya葵芳葵富路11號葵涌廣場二樓C97A號舖𓏸 焙茶珍珠爆炸糖芭菲 | $36𓏸 麻糬牛角包窩夫 | $108(雙件 $36)𖧷 無加一  ‧˚₊ ៸៸#ewm葵芳#ewm甜品‧˚₊ ៸៸*・゜爆炸糖芭菲 x Croffle゜・*主打即點即製窩夫小食位於葵涌廣場二樓的當眼位置,而且價錢也頗為經濟。掃街一試無妨下單後十分鐘內可以取 ~Croffle 不會太大件,吃完繼續掃街~‧˚₊ ៸៸๑ 焙茶珍珠爆炸糖芭菲 | $36芭菲的賣相誘人,表面還撒了少許爆炸糖,牛奶雪糕再加上充足的焙茶醬及半塊窩夫作點綴。特別之處是加入了爆炸糖舉起雪糕杯時聽到爆炸糖在雪糕裏霹靂啪啦嘅聲音~倒入剛煮好的珍珠咬下去仍是暖暖的而且不太甜牛奶雪糕底下為脆脆粟米片,口感豐富 ~๑ 麻糬牛角包窩夫 | $108(雙件 $36)特濃黑芝麻果粒藍莓 伯爵阿華田香蕉朱古力提拉米蘇 烤芝士布丁-Croffle 共有十六款口味甜的口味有十三款,鹹的口味則有三款。烤焗後麻糬不是軟糯而是脆脆的口感~特別推薦提拉米蘇及香蕉朱古力香蕉面頭是經炙燒過的焦糖,有加分 ~‧˚₊ ៸៸#葵
𖠿 葵芳 — 絆1/2 Sweet
@halfsweet.nya
葵芳葵富路11號葵涌廣場二樓C97A號舖

𓏸 焙茶珍珠爆炸糖芭菲 | $36
𓏸 麻糬牛角包窩夫 | $108(雙件 $36)

𖧷 無加一
#ewm葵芳
#ewm甜品

*・゜爆炸糖芭菲 x Croffle゜・*
主打即點即製窩夫小食
下單後十分鐘內可以取 ~
Croffle 不會太大件,吃完繼續掃街~

๑ 焙茶珍珠爆炸糖芭菲 | $36
芭菲的賣相誘人,表面還撒了少許爆炸糖,
牛奶雪糕再加上充足的焙茶醬及半塊窩夫作點綴。
特別之處是加入了爆炸糖
舉起雪糕杯時聽到爆炸糖在雪糕裏霹靂啪啦嘅聲音~
倒入剛煮好的珍珠
咬下去仍是暖暖的
而且不太甜
牛奶雪糕底下為脆脆粟米片,口感豐富 ~

๑ 麻糬牛角包窩夫 | $108(雙件 $36)
果粒藍莓
伯爵阿華田
香蕉朱古力
提拉米蘇
烤芝士布丁

Croffle 共有十六款口味
甜的口味有十三款,鹹的口味則有三款。
烤焗後麻糬不是軟糯而是脆脆的口感~
特別推薦提拉米蘇及香蕉朱古力
香蕉面頭是經炙燒過的焦糖,有加分 ~

‧˚₊ ៸៸

#葵芳美食 #葵芳好去處 #葵涌廣場 #葵廣 #葵廣美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #hkigshop #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #香港美食指南 #牛角包窩夫 #Croffle #窩夫
2023-09-20
2023-09-20 348 瀏覽
位於葵芳葵富路11號葵涌廣場二樓C97A號舖的絆1/2 Sweet,主打即點即製窩夫小食。小食店位於葵涌廣場二樓的當眼位置,而且價錢也頗為經濟。。食物下單後,約等候十五分鐘,食物便到達了。。📌麻糬牛角包窩夫 - Mochi Croffle (雙件 $36)~ 鹹蛋肉鬆 - Salted Egg & Meat Floss (右下)~榛子朱古力 - Nutella Chocolate (左下)~提拉米蘇 - Tiramisu (左上)~果粒藍莓 - Blueberry Cream Cheese (右上)~宇治金時 - Matcha & Red Bean (中下)~特濃黑芝麻 - Black Sesame (中上)。朋友近日新居入伙,所以買了半打窩夫去慶祝一下。窩夫一共有十六款口味,相當豐富。甜的口味有十三款,而鹹的口味則有三款。。~ 鹹蛋肉鬆 - Salted Egg & Meat Floss (右下)肉鬆的份量充足,味道鹹香而滿足。~果粒藍莓 - Blueberry Cream Cheese(右上)藍莓的味道甜美而清新,底下的Cream Cheese的質感也頗為幼滑。。窩夫的賣相頗為小巧
小食店位於葵涌廣場二樓的當眼位置,而且價錢也頗為經濟。

食物下單後,約等候十五分鐘,食物便到達了。

📌麻糬牛角包窩夫 - Mochi Croffle
(雙件 $36)

~提拉米蘇 - Tiramisu (左上)
~特濃黑芝麻 - Black Sesame (中上)

肉鬆的份量充足,味道鹹香而滿足。

窩夫的賣相頗為小巧精緻,仿如一件藝術品。

順便一提,如果點了一客兩件窩夫,店員便會用小碗子承載着窩夫,可以一邊逛街,一邊享用窩夫。

📌士多啤梨爆炸糖芭菲 - $36
(Strawberry Popping Parfait)
芭菲共有六款,全部價錢也均一。
士多啤梨芭菲的賣相誘人,表面還撒了少許爆炸糖,乳酪雪糕再加上充足的士多啤梨醬。另外,還有半塊窩夫作為點綴。

乳酪雪糕底下為脆脆粟米片,令芭菲整體的口感頗為豐富。

📌美祿恐龍黑糖珍珠牛乳 - 任何食品加$18
(Double Milo - Black Sugar Bubble Milk)

飲品主要由牛乳、美祿粉調製而成,質感相當幼滑。面頭再加上少許脆口的美祿脆球,口感更為豐富。飲品的份量約有450ml,頗為充足。

絆 1/2 Sweet
📍葵芳葵富路11號葵涌廣場二樓C97A號舖
📍Shop C97A, 2/F, Kwai Chung Plaza, 11 Kwai Foo Road, Kwai Fong
2023-09-18
  • 芒果蜜桃爆炸糖芭菲
2023-09-18 47 瀏覽
葵廣出名多好嘢食成日經過都係食正餐之前食唔到甜品今日終於經過可以試吓呢間牛角包窩夫甜品佢有超多味選擇今次揀咗6隻味等緊嘅時候忍唔住叫咗杯芒果味爆炸糖芭菲因為有爆炸糖嘅關係非常有口感好得意 芒果都幾多 好足料雪糕底部仲有好多脆片 👍🏻食飽飯過嚟食就啱晒-榛子朱古力超濃郁朱古力香味雖然話係榛子醬,但係唔會好甜-烤芝士布丁上面鋪滿晒芝士粉入面個芝士仲要燒高 外皮趣卜卜咬落去入面就係軟心 好有層次-Tiramisu 屋企人勁鍾意食Tiramisu咖啡味濃得黎甜甜地幾好味-宇治金時抹茶上面再加左啲紅豆勁creamy 鍾意食宇治金時絕對值得一試-蘋果忌廉芝士 鍾意食芝士嘅絕對有驚喜本身都擔心有蘋果會好奇怪點知個味道夾埋一齊又好match咸咸地好好食👍🏻👍🏻-花生奶醬本身勁鍾意食夾餅一咬落去有種勁懷念嘅感覺以前細個食嗰隻格仔餅嘅味道但佢個底脆卜卜 加分👍🏻店員仲好細心,知道我要拎走會幫我吹返脆個底先放入盒我返到屋企食都仲好鬆脆!
葵廣出名多好嘢食

雪糕底部仲有好多脆片 👍🏻
食飽飯過嚟食就啱晒

-榛子朱古力
超濃郁朱古力香味
雖然話係榛子醬,但係唔會好甜

-烤芝士布丁

本身勁鍾意食夾餅
一咬落去有種勁懷念嘅感覺
以前細個食嗰隻格仔餅嘅味道
但佢個底脆卜卜 加分👍🏻

店員仲好細心,知道我要拎走
會幫我吹返脆個底先放入盒
我返到屋企食都仲好鬆脆!

2023-09-15
宵夜
準備上親戚屋企,就係葵廣搵下有咩可以買上去,免得兩手空空~咁岩電梯口就見到呢間野,話有四件同六件既禮盒裝,即買!麻糬牛角包窩夫本身聽個名,以為係啲煙煙韌韌既窩夫,估唔到熱食凍食都好脆口,會令人想一食再食😳我點左榛子朱古力、提拉米蘇、宇治金時、烤芝士布甸、焙茶脆脆、香蕉朱古力。每個既配料都好足,好creamy!我自己就食左榛子朱古力同烤芝士布甸,簡直係favourite!下次掃街會翻焯😋芒果蜜桃爆炸糖芭菲食一啖唔係十分重爆炸糖既口感,但個頭一直有啲霹靂啪啦聲(?),有種我要綻放既感覺😂 果肉果醬都好足料,夠送哂成杯~榛果蕉蕉黑糖珍珠牛乳蕉味比較濃郁,如果可以再多啲牛奶既「醬」感會更好。下次有機會試埋佢地啲酥皮鯛魚燒,應該都正野黎🤤

麻糬牛角包窩夫

榛果蕉蕉黑糖珍珠牛乳
蕉味比較濃郁,如果可以再多啲牛奶既「醬」感會更好。

下次有機會試埋佢地啲酥皮鯛魚燒,應該都正野黎🤤
2023-09-07 53 瀏覽
👌🏻葵涌廣場有好多平民價錢既特色小食,時隔好耐先去掃街,見 2 樓呢間新開既甜品店好吸引,同朋友揀返幾件試一試 😛🧇 Mochi Croffle ( $ 36 / 2 件 )名叫麻糬牛角包窩夫既小食,淨係味道都有 16 隻可以揀,對選擇困難既人真係好大折磨 😆 最終經店員推薦後,選擇左以下四款味道:.🦋 香桃芒芒 - 白核味忌廉上鋪上粒粒芒果🦋 榛子朱古力 - 濃郁朱古力香氣🦋 宇治金時 - 帶有些許奶味既宇治忌廉,上有粒粒軟綿紅豆🦋 果粒藍莓 - 淡淡藍莓香氣既忌廉配搭幾粒藍莓.每款都各有特色,個人最喜歡宇治金時味道。另外必須要稱讚個窩夫底,脆身香口,空氣感充足,亦有香甜蛋味,就算冇醬都好好味 ❣️.🧋 香桃芒芒黑糖珍珠牛乳 ( $ 28 )帶有淡淡香桃味,芒果及奶味更濃烈,都幾甜下,相信叫少糖會更好味 😇🧋 仙草焙茶黑糖珍珠牛乳 ( $ 28 )牛乳味濃並時有陣陣焙茶底香氣,配搭仙草+珍珠嚼感十足 ✌🏻▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️絆 1/2 Sweet (葵芳)📍葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖
👌🏻

🦋 香桃芒芒 - 白核味忌廉上鋪上粒粒芒果
🦋 榛子朱古力 - 濃郁朱古力香氣
🦋 宇治金時 - 帶有些許奶味既宇治忌廉,上有粒粒軟綿紅豆
🦋 果粒藍莓 - 淡淡藍莓香氣既忌廉配搭幾粒藍莓
🧋 香桃芒芒黑糖珍珠牛乳 ( $ 28 )

🧋 仙草焙茶黑糖珍珠牛乳 ( $ 28 )
牛乳味濃並時有陣陣焙茶底香氣,配搭仙草+珍珠嚼感十足 ✌🏻

絆 1/2 Sweet (葵芳)
📍葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖

2023-09-04
2023-09-06 89 瀏覽
絆 1/2 Sweet葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖味道評分:☄️(highest_surprise)/☀️/🌤(pass)/⛅️/💨(lowest)☀️麻糬牛角包窩夫 Mochi croffle $36/2件(16隻味任選🤩)先講左佢地統一的窩夫餅底,即叫即製🆕拎上手仲係熱騰騰的,外脆內軟~我買左以下4款🔽 1️⃣ 烤芝士布甸Cheese Pudding-鹹甜的組合,布甸味好濃,推薦!2️⃣ 提拉米蘇 Tiramisu-重咖啡味,偏苦少少~3️⃣ 焙茶脆脆 Houjicha-焙茶味做得幾出色,配可可球加點甜,match!4️⃣ 焦糖脆餅 Lotus biscuits-好正宗的焦糖脆餅味xd甜蜜的味道~☄️爆炸糖芭菲 $36/杯 (6味任選)天氣實在太熱了,唔食杯雪糕真係搞唔掂😭第一次食爆炸糖配雪糕😂感覺好奇妙,一路食牛奶味雪糕一路爆炸,雪糕口感偏結實,夏天都冇咁易溶👍🏻🤭另配左半塊窩夫,芭菲底部有玉米脆片,配雪糕好好味🤤我買左以下2款🔽1️⃣芒果蜜桃爆炸糖芭菲-水果味好fresh,夏天食一流~2️⃣咖啡脆餅爆炸糖芭菲-偏苦但充滿咖啡香~喜歡🙈❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comme
絆 1/2 Sweet
葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓C97A號舖

我買左以下4款🔽
烤芝士布甸麻糬牛角包窩夫

1️⃣ 烤芝士布甸Cheese Pudding
-鹹甜的組合,布甸味好濃,推薦!
提拉米蘇麻糬牛角包窩夫
2️⃣ 提拉米蘇 Tiramisu
-重咖啡味,偏苦少少~
焙茶脆脆麻糬牛角包窩夫
3️⃣ 焙茶脆脆 Houjicha
-焙茶味做得幾出色,配可可球加點甜,match!
焦糖脆餅麻糬牛角包窩夫
4️⃣ 焦糖脆餅 Lotus biscuits
-好正宗的焦糖脆餅味xd甜蜜的味道~

☄️爆炸糖芭菲 $36/杯 (6味任選)

我買左以下2款🔽

1️⃣芒果蜜桃爆炸糖芭菲
-水果味好fresh,夏天食一流~
咖啡脆餅爆炸糖芭菲
2️⃣咖啡脆餅爆炸糖芭菲
-偏苦但充滿咖啡香~喜歡🙈

❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow~話比我知你有睇,比啲動力我丫

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
2023-09-04
烤芝士布甸麻糬牛角包窩夫
提拉米蘇麻糬牛角包窩夫
焙茶脆脆麻糬牛角包窩夫
焦糖脆餅麻糬牛角包窩夫
咖啡脆餅爆炸糖芭菲
  • 麻糬牛角包窩夫
2023-09-05 51 瀏覽
絆 1/2 Sweet 位於葵廣2樓,電梯一上就會見到,木系裝飾,主打牛角包窩夫甜品😋 所有訂單都係即叫即整,如果多人排隊預有機會要等一段時間。📌麻糬牛角包窩夫 2件 $36牛角包窩夫size細細件,每件大細約1隻手掌左右,整出黎熱焫焫,外脆內軟,牛角包本身好香牛油味🤩🥚咸蛋肉鬆窩夫: 肉鬆份量好多,溝埋咸蛋黃一齊灑係面頭,2隻味道幾夾,不過咸蛋黃味唔算好出🍵宇治金時窩夫: 面頭有大量抹茶忌廉,再灑左一層抹茶粉,抹茶幾出加埋紅豆蓉,味道岩岩好,唔會太甜,鍾意抹茶嘅朋友必試😋🌟推介指數:😈😈😈😈😈(5😈為滿分)

📌麻糬牛角包窩夫 2件 $36

🌟推介指數:😈😈😈😈😈(5😈為滿分)