2024-04-29 67 瀏覽
居然还说不点满每个人28块过不了收银台 带了一点小串不止一个人来说不能带弄那么脏 前所未有 差评妥妥的 口味也很一般 阿姨们的服务态度倒是拽得一逼 这样的态度开什么店!!!!!!多少可能有带有点歧视的态度 我们并不是什么都没点单进来的 而且下午时间位子也有很多 所以这样的服务态度不会有回头客的
2024-04-17 96 瀏覽
早餐叫野飲俾錯左 叫人換反杯野飲唔肯換!!!!!!!話廚房好忙?????個阿姐落錯單 好似個客錯咁已經黎過3次 次次都錯單 之前都食到就冇叫佢整過但我唔飲咖啡 都要叫你飲左佢飲唔到野飲 叫我自己飲咗佢🙄🙄🙄🙄?全程都係唔理你 當你透明咁 唔負責任要到鬧佢哋先肯反杯野飲🙄!?啲職員全程態度勁 勁串🙄🙄🙄🙄🙄個樓面大佬都係一樣咁方向面明明沖反杯野飲就得 冇試過一間態度差到咁唔會再有下次 好食都冇用俾錢買難受🤬🤬🤬🤬🤬🤬
早餐叫野飲俾錯左 叫人換反杯野飲
唔肯換!!!!!!!話廚房好忙?????
個阿姐落錯單 好似個客錯咁
已經黎過3次 次次都錯單 之前都食到就冇叫佢整過
但我唔飲咖啡 都要叫你飲左佢
飲唔到野飲 叫我自己飲咗佢🙄🙄🙄🙄?
全程都係唔理你 當你透明咁 唔負責任
要到鬧佢哋先肯反杯野飲🙄!?
啲職員全程態度勁 勁串🙄🙄🙄🙄🙄
樓面大佬都係一樣咁方向面
明明沖反杯野飲就得 冇試過一間態度差到咁
唔會再有下次 好食都冇用
俾錢買難受🤬🤬🤬🤬🤬🤬
2024-02-26 420 瀏覽
本身想去第二間餐廳點知原來執左就walkin附近既依間紅豆冰室。見都幾多人幫襯諗住唔太伏就去試下。下午茶時間叫左沙牛麵,朱奶西多,同迷你焗豬扒飯,兩杯凍檸茶。其實黎到個presentation比我想像中好,見隔離枱既都幾靚,多人staff又好忙又鬧交咁制但黎到啲野食又唔會話好混亂。而且仲幾好食,塊豬扒好嫩,我自己覺得好食過大家樂既焗豬,而且好香,我係隔離枱個食客本身食緊焗豬,我無諗住叫焗豬,係比佢香味影響左我落order~不過朱奶西多就麻麻地,味道唔係好夾,西多偏硬,見係推介先叫。沙牛麵正常操作,唔會話好難嚼爛,都軟熟,但最欣賞佢跟餐係牛角包而唔係西多/餐包👏🏻服務黎講,多內地姨姨,佢地應該係未熟廣東話所以同我講左普通話。不過我唔介意既我聽得明,但我朋友就唔明(佢外國番來),而且因為好忙關係佢地係個鋪頭好大聲鬧交,小小嚇親。諗尾埋單先見原來限時60分鐘,不過野食黎得好快,我地都唔使60分鐘就食完。
2024-02-24
$78.5 (下午茶)
2024-02-07 341 瀏覽
味道唔錯👍🏻,但係環境有待改善🤣,服務態度都可以更好。呢間餐廳🍴已經食過幾次,每次嗌都係呢兩個餐,分別係滑蛋蝦仁叉燒飯同埋沙嗲牛肉公仔麵🍜,再配埋凍檸茶或者凍好立克簡直係一流👍🏻👍🏻,叉燒飯嘅份量好充足,又大舊又好食😋,再加埋滑蛋就真係冇得頂啦😍。我最鍾意食嘅就係沙嗲牛肉公仔麵🍜,佢嘅湯底好特別、好濃豬骨湯味,再加埋沙嗲醬個味道好合襯😋,最重要嘅係佢仲有好多款蛋同埋餸揀架!
味道唔錯👍🏻,但係環境有待改善🤣,服務態度都可以更好。
2024-01-30 224 瀏覽
饮品 鸳鸯奶茶和柠檬红茶非常难喝!!!很难想象香港那么多好吃的居然能有这么难喝的茶餐厅!!想舌头被恶心的可以喝,保证一口就吐了。鸳鸯融合的非常差,都不知道什么东西。柠茶更是水一样。对了外带的杯子吸管都插不进去,被子小的要死冰满满一杯堵死吸管口。态度 非常非常差 根本不想做生意赶客走那样。路过看见有外带想着打包饮品,朋友普通话问能不能支付宝收银服务员超级不爽的问打包还是外带啊 30低消喔 好似消费唔起甘 朋友说ok啊 然后那个收银菜单不给在那里叉腰 我们走进拿起菜牌收银又在那里超级不爽 东西难喝服务态度又鸠屎卫生又差 🙄

东西难喝服务态度又鸠屎卫生又差 🙄
外賣自取
2023-12-26 327 瀏覽
因為聖誕節 所以專登去咗紅豆烘焙🫘買Christmas 蛋糕同屋企人慶祝聖誕🍾🥂紅豆烘焙人氣車輪包 實在太有人氣喇! 出爐唔夠1分鐘就被搶購一空本身我淨係諗住買蛋糕嘅都忍唔住買咗個朱古力味試試🤭🥰外層嘅酥皮好香脆再加上朱古力醬 超級Yummy 🥰車輪包🛞 嘅意思係個包真係一層層搣出嚟食 好玩又好食♥️另外我都選購左聖誕🎅🏻蛋糕仲有朱古力🍫同埋檸檬芒果蛋糕🤤聖誕蛋糕仲要有Mochi 係入面煙煙韌韌☺️☺️甜甜蜜蜜🎄❄️溫馨提示❄️車輪包係西洋菜南街限定架🥰🥰

紅豆烘焙人氣車輪包 實在太有人氣喇!
出爐唔夠1分鐘就被搶購一空

煙煙韌韌☺️☺️甜甜蜜蜜🎄

❄️溫馨提示❄️
車輪包係西洋菜南街限定架🥰🥰
2023-12-09 273 瀏覽
職員態度超差,明明還有不少位置,又無人等位,依然迫人搭枱。。。。。還呼喝客人。。。對佢地啲服務態度我真係佩服🤦🏻‍♀️衛生很差,抹枱後,枱面依然有很多污漬、不知明的液體,就連餐具都有漬。。。。。餐廳本身也不寬敞,枱也不大,還要迫人搭枱,多叫少少食物都放唔落囉。。。。味道差就唔算差,但也就一般茶餐廳水平,價錢亦唔算平,仲要咁精彩嘅服務態度,咁嘅衛生環境,又迫坐得唔舒服,真係唔會再去,貼錢買難受!!

2023-12-09
2023-11-09 407 瀏覽
惰懶了好一段時間沒有寫食評,卒之能夠扚起心肝再出動了,哈哈。今天的行程有點趕,早餐只吃了一點點。在旺角辦完事務已經下午3時,肚真餓了,便在附近找吃的。路過這店的,雖然叫冰室,但見門面頗為清新,入面又多食客,感覺不錯,所以就決定一試。下午3時,當然是吃下午茶餐看看餐牌,款式多元化,選擇相當多,不難找到一款你想吃的。我點了客日本醬油滑蛋叉燒飯,端來時熱騰騰的,賣相也不錯吃落醬油味濃,吃慣淡味的朋友可能會覺得它略鹹。滑蛋也好味,如果能夠厚一點就更加好餐飲方面,我點了熱檸檬茶。要特別一提是因為它給了我一點小驚喜。驚喜的不是它的味道,而是它不是用小杯,較為合理。茶味和檸檬都是很足夠的。以$50的價錢,我會評價這個下午茶餐是一個性價比高的選擇。
惰懶了好一段時間沒有寫食評,卒之能夠扚起心肝再出動了,
哈哈。

下午3時,當然是吃下午茶餐
看看餐牌,款式多元化,選擇相當多,不難找到一款你想吃的。

我點了客日本醬油滑蛋叉燒飯,端來時熱騰騰的,賣相也不錯

以$50的價錢,我會評價這個下午茶餐是一個性價比高的選擇。
2023-11-08
  • 日本醬油滑蛋飯
2023-10-29 248 瀏覽
係旺角等朋友未夠鐘,自己一個去左一間叫紅豆冰室食下午茶,入到去環境都算光猛衛生,因為一陣要行街shopping,又想食飽d就揀左黑松露蜆肉鮮菌炒意粉,份量足夠,味道都唔錯,佢用左忌廉汁去炒,都幾好食咖😋仲要食得晒又夠飽👍🏼
2023-09-23 247 瀏覽
放工經過諗住入去食埋個晚餐+宵夜,食物落完單冇幾耐就有個阿婆不耐煩地叫我盡快交檯,佢要入3位客。之後到我個餐落咗檯之後,食到一半都冇就俾人收走咗,得返杯野飲喺度,之後俾人催促埋單,到我踏入餐廳到被要求交檯離開,20分鐘都冇。仲話咩調檯調唔到嘅啦,個場full哂。真係極度受氣餐廳,没有之一。錢就識收,完全冇服務態度可言。我俾咗錢嚟消費,仲要睇d咁嘅面色,冇心做不如收檔啦,直接。不過如果有人鐘意俾錢買難受可以一試
2023-09-22 182 瀏覽
✨英式全日特餐($65)食物包括有原條炸魚柳、牛乳炒蛋、薯餅、辣肉腸、迷你碎蛋牛角酥、沙律菜。炸魚柳大大條,仲有兩條。牛乳炒蛋好嫩滑,辣肉腸唔會太辣,迷你碎蛋牛角酥超鬆脆!不論作為午餐或者下午茶,呢個全日特餐都夠飽,而且CP值好高。
✨英式全日特餐($65)

英式全日特餐
2023-06-15
英式全日特餐
2023-09-17 150 瀏覽
亦係因為小红书嘅威力,令紅豆冰室成為紅茶冰室的翻版👍🏻11點前餐廳內已經坐滿十成客人,有九成半都係遊客,好好彩仲有半個卡位俾我。餐廳裏便嘅環境都幾污煙漳氣,有客人喺度食緊隔籬舖頭買嘅炸大腸,地下都有唔少嘅垃圾,餐牌拎上手係黐立立,如果唔正視依啲衛生問題,客人應該唔會再幫襯。我都驚驚地所要嗱嗱聲要個包+杯茶菠蘿紅豆包拎起手係凍嘅,菠蘿皮稔左,不過就肯定唔係空氣包,裏便嘅紅豆份量都唔少,整體都唔算好甜,ok嘅至於杯奶茶,我俾佢幾高評價,溫度足茶味夠,奶和紅茶嘅比例唔錯,口感都好滑。

亦係因為小红书嘅威力,令紅豆冰室成為紅茶冰室的翻版👍🏻

我都驚驚地所要
嗱嗱聲要個包+杯茶

2023-08-17 183 瀏覽
一:環境衛生一般。隨便搵間茶餐廳打發時間,就入呢間茶記食啲野。安排獨家村位置,旁邊就擺住一箱箱既野飲,雖然但是一條人食野,順便打發時間坐邊都冇所謂啦。二:店員冇咩禮貌。我唔知係我理解能力差,定係我講野有問題,定係香港文化變左,凍齋啡我以為真係齋咖啡,點知會有糖漿,真心好甜。飲落又酸又甜,要求換都正常啫。職員仲話你都冇講,齋啡係咁架啦,你都冇話要走甜,咁你唔問多聲我要唔要甜。而且店員會趕客,又冇人等緊位,我又未食完,你事先又冇話同限時間既,坐左一個鐘多啲就趕人走,真心火都黎。麻煩請人離開態度好少少,感覺仲差過澳牛,sorry澳牛冇惡意。三:食物質素差。麵包軟冧冧,咸牛肉係酸左變質既,唔好懶落芝士度。嬲飽左,食唔曬我都冇咁好氣換。以上只係個人酸言酸語,如有得罪並不會道歉,係咁。

芝士咸牛肉蛋包

以上只係個人酸言酸語,如有得罪並不會道歉,係咁。
2023-08-16
2023-08-09 117 瀏覽
去開旺角,順便買lunch返公司食,見到呢間,諗住求其買個外賣, 帶子意粉好有驚喜,味道超水準,估唔到茶餐廳的意粉咁好味,下次有機會去開果頭 再試吓其他食物先。 值得讃。
下次有機會去開果頭 再試吓其他食物先。 值得讃。
普通茶餐廳既晚餐時間唔係碟頭飯🥘,最多就係加多樣鐵板餐,所以平時我好少會夜晚食茶記,覺得太頹😂 但旺角呢間冰室反而係茶記價錢,cafe既餐單!連我呢個對茶餐廳一般既人都會想再翻”卓”😝推薦指數:🐷🐷🐷半(5分滿分)🍫朱古力漏奶西多士 𝐇𝐊𝐃 36為左佢,我會再翻撻🤣 IGable得黎仲好好味!西多士上面鋪滿朱古力粉,切開花奶就會漏哂出嚟🤩 流心效果好睇又好食😋🥩蜜桃焗豬扒飯 𝐇𝐊𝐃 68呢個好似係晚餐先有,係常規menu就唔見有,不過我諗只係將番茄轉做水蜜桃(不過係罐頭既)豬扒飯正常發揮,唔會太乾太韌🥚日式玉子鰻魚飯 𝐇𝐊𝐃 72滑蛋幾滑嫩,原條鰻魚加甜燒汁,好好肉但味道普通😂🥫餐湯揀左羅宋湯,酸酸地仲有小少辣,開胃☺️ 奶茶茶味幾濃👍🏻環境:整體用白色做主調,開揚乾淨

推薦指數:🐷🐷🐷半
(5分滿分)

🍫朱古力漏奶西多士 𝐇𝐊𝐃 36

🥩蜜桃焗豬扒飯 𝐇𝐊𝐃 68

🥚日式玉子鰻魚飯 𝐇𝐊𝐃 72
滑蛋幾滑嫩,原條鰻魚加甜燒汁,好好肉但味道普通😂

環境:整體用白色做主調,開揚乾淨