2024-02-26 420 瀏覽
本身想去第二間餐廳點知原來執左就walkin附近既依間紅豆冰室。見都幾多人幫襯諗住唔太伏就去試下。下午茶時間叫左沙牛麵,朱奶西多,同迷你焗豬扒飯,兩杯凍檸茶。其實黎到個presentation比我想像中好,見隔離枱既都幾靚,多人staff又好忙又鬧交咁制但黎到啲野食又唔會話好混亂。而且仲幾好食,塊豬扒好嫩,我自己覺得好食過大家樂既焗豬,而且好香,我係隔離枱個食客本身食緊焗豬,我無諗住叫焗豬,係比佢香味影響左我落order~不過朱奶西多就麻麻地,味道唔係好夾,西多偏硬,見係推介先叫。沙牛麵正常操作,唔會話好難嚼爛,都軟熟,但最欣賞佢跟餐係牛角包而唔係西多/餐包👏🏻服務黎講,多內地姨姨,佢地應該係未熟廣東話所以同我講左普通話。不過我唔介意既我聽得明,但我朋友就唔明(佢外國番來),而且因為好忙關係佢地係個鋪頭好大聲鬧交,小小嚇親。諗尾埋單先見原來限時60分鐘,不過野食黎得好快,我地都唔使60分鐘就食完。
2024-02-24
$78.5 (下午茶)