-#小肥銅鑼灣遊正所謂百日偷生一日閒☺️🤤適逢有朋友介紹呢間紅茶樓抵食既點心😆趁返工前同隻豬出黎行下街養下生食下點心🤪😋何樂而不為呢🤪☺️濃郁微辣足料開胃既酸辣湯😋滑嫩中配合開胃醬汁既特色茄子豆腐😋滑嫩爽口既蝦肉內餡🦐😋配合晶瑩剔透厚皮適中既金滔蝦餃🤤肉質夠彈性食落好咬口之餘🤤豬肉餡同樣肉質鮮嫩Juicy既燒賣😆😋油香外皮鬆脆既出爐蛋撻🤤皮薄肉餡滿滿既雲吞☺️配合微辣鹹香既蒜粒紅油抄手🤤甚具風味之餘灑上蔥花作點綴更有口感之餘🤤😋最後以足料甚有獲氣既招牌炒飯作結🤤🍛

#小肥銅鑼灣遊
甚具風味之餘灑上蔥花作點綴更有口感之餘🤤😋
最後以足料甚有獲氣既招牌炒飯作結🤤🍛
2020-01-13
2020-01-12 911 瀏覽
終於有假放, 約咗好友去銅鑼灣嘆茶。 途經登龍街, 知道Mid town嗰度好多特色餐廳, 研究咗一陣決定去「Redhouse 紅樓」, 華麗堂皇嘅佈置, 樓底極高 又坐得舒服。👍一排望過去嘅 長凳和極高樓底,相當有氣勢👍普洱壽眉飲得多, 今次試蕎麥茶, 好香嘅麥味有點似玄米茶, 一壺靚茶配中式點心絕不能馬虎。有一系列嘅蟹粉菜式~~ 價錢 九十幾到二百幾都有。 中午時間就試 兩款簡單啲嘅菜式。鮮拆蟹粉拌麵$98金黃色嘅蟹粉, 裏面有絲絲蟹肉, 一碗份量share剛剛好, 趁熱要盡快撈勻, 否則個麵就定型。拌麵麵質幼涓有少少煙韌, 配蟹粉好夾。 蟹粉有濃濃嘅蟹香蟹膏味, 唔會過鹹,吃得到蟹本身嘅鮮味。另一款鮮拆蟹粉豆腐$148, 用小蠟燭助熱, 由頭到尾都keep住熱, 因此蟹粉特別香, 豆腐夠滑, 剩食或者再撈返落麵也超美味😋😋點心款式也很精緻華麗, 做工一絲不苟!太極馬拉糕 $42(原味,芝麻味)好想知道係點樣拼製😍😋👍 傳統嘅紅糖馬拉糕拼芝麻味馬拉糕, 賣相精巧細緻, 馬拉糕軟熟芳香, 每一件都拿出來研究~ 芝麻味也很特別。整體味道係超水準!香檳金蝦餃$52蝦餃皮薄薄的, 和平時酒

一排望過去嘅 長凳和極高樓底,相當有氣勢👍

鮮拆蟹粉拌麵

鮮拆蟹粉拌麵$98
, 唔會過鹹,吃得到蟹本身嘅鮮味。
鮮拆蟹粉豆腐

豆腐夠滑, 剩食或者再撈返落麵也超美味😋😋

點心款式也很精緻華麗, 做工一絲不苟!

太極馬拉糕

太極馬拉糕 $42(原味,芝麻味)
整體味道係超水準!

香檳金蝦餃

香檳金蝦餃$52
蝦餃皮薄薄的, 和平時酒樓嘅點心沒兩樣,一啖咬落就爆開,然後是味道豐富嘅蝦肉, 餡料勁多夠大隻, 滿足!

酥皮菠蘿黑豚肉叉燒包

酥皮菠蘿黑豚肉叉燒包$42;
使用了黑豚肉的叉燒包, 食材升級, 熱辣辣上枱, 酥皮層可焗耐一點會更香脆。 叉燒包餡 調味恰到好處, 黑豚肉果然 夠爽,冇渣又彈牙

心思思再點了一道甜品~ 楊枝甘露。 很少見好似筷子咁粗嘅柚子肉, 再配上大大粒嘅西米還有新鮮芒果肉, 雖然感覺是偏甜一點, 但用料絕對認真。

吃了一頓很滿意嘅中式點心和蟹粉菜式, 餐廳座位極為舒適加上 殷勤嘅服務, 實在非常滿意!

鮮拆蟹粉拌麵
鮮拆蟹粉豆腐
太極馬拉糕
酥皮菠蘿黑豚肉叉燒包
2020-01-11 717 瀏覽
深啡色胡桃木裝潢、天花吊著大大的水晶燈、架上盛著一呈呈老酒、放著黑白舊照片、咖啡色皮梳化、紅牡丹、彷彿置身於七八十年代夜上海、懷舊中帶點摩登格調。秋冬時節有多款蟹粉菜式。很喜歡蕎麥茶那種烘焙的麥味。麻辣海蜇頭 $62 幾爽口、辣勁比較遲來、灑上芝蔴更香口。 香檳金蝦餃 $52 粉紅色的蝦餃皮灑上金箔、晶瑩透徹、漂亮得像一件藝術品。蝦肉爽口彈滑、帶點豬肉的油香、味道賣相一流。瑤柱菜苗餃 $38 同樣高質、餃皮薄不在話下、菜苗鮮嫩、吃得出非常新鮮👍🏻椰皇綿花雞 $88 椰皇甜品吃得多、還是第一次吃椰皇綿花雞、裡面盛得滿滿的、雞件頗滑、如果是無骨的會更好😌 魚肚吸引了醬汁爽滑味香,最後把椰皇肉也一併吃掉~椒鹽九肚魚 $88 炸得香脆、幾惹味。比起雪山义燒包、這個即叫即焗的酥皮菠蘿黑豚肉义燒包$42除了焗得外皮鬆化外、内裡真的有原粒菠蘿、有黑豚肉的甘香外多添果香。甜品以生磨杏仁茶 $48作結、好濃郁、美味滿足。

秋冬時節有多款蟹粉菜式。

很喜歡蕎麥茶那種烘焙的麥味。

麻辣海蜇頭 $62 幾爽口、辣勁比較遲來、灑上芝蔴更香口。

椰皇綿花雞 $88

椒鹽九肚魚 $88 炸得香脆、幾惹味。

甜品以生磨杏仁茶 $48作結、好濃郁、美味滿足。

2020-01-09 157 瀏覽
Redhouse has been on my eating listing since their first shop opened in central, unfortunately they closed down that shop. I’m glad they reopened a new one in Causeway Bay now which is even closer to my office! I went along with a colleague today as we were craving for some special dim sums! Once we arrived, we were surprised by their interior, very spacious and elegant! We ordered a few signature dishes: prawn dumplings 🥟 har gao, siu mai, egg tarts, truffle meat balls, spring rolls and cha siu

We ordered a few signature dishes: prawn dumplings 🥟 har gao, siu mai, egg tarts, truffle meat balls, spring rolls and cha siu!
first arrived was the dumplings, which was prefer for the “gram” game - not only it looks nice, it was also tasty: thin outer layer wrapped a big portion of prawns.
truffle meat balls surprised us and was my colleague’s favorite- crispy and crunchy outer layer filled with meats inside - a sweet and savoury taste. Quite satisfying!
we also ordered their crab roe spring rolls, looks super fancy and tasted delicious!
of course siu mai was great too! It was very filling and made freshly! Egg tarts were also sweet and made well in general.
for me, the highlight of this lunch was definitely their signature roasted bbq pork on flame 🔥 which tasted differently and nicely presented. The manager told us to wrap with the flat layer of bread to enhance the flavor - like how you eat Peking duck 🦆overall, we would recommend this place for gathering and fancy dates!
2020-01-05 195 瀏覽
第二次來紅樓再嘗片皮鸭,最喜歡佢自創獨特的wrap,有點煙韌又有點彈牙。叉燒厚切,鬆軟可口。還有蟹粉豆腐,雖然味濃了一點,送飯卻非常開胃。今次整體感覺比較良好,可能巳過晚餐高峯時間,服務相對快捷。值得回頭。
  • 招牌片皮鸭
  • 厚切叉燒
2020-01-03 198 瀏覽
同朋友行完sogo, 時代廣場,希慎買咗好多嘢,近近哋去咗登龍街睇下有咩色見到金朝陽二座一樓有間叫做紅樓嘅餐廳。裝修環境好中國風又有時尚感! 見到價錢食物都可以,所以就入咗去食啦。頭先開咗一壺蕎麥茶飲茶味非常甘香! 等等嘅蕎麥味滲出,非常開胃!叫咗一份香檳金蝦餃, 薄薄嘅皮,包住非常豐富嘅蝦粒! 晶瑩剔透非常吸睛! 晶體實落非常爽口彈牙,果然好食!魚子醬蝦多士炸到非常香口脆卜卜, 但又唔會有油膩嘅感覺! 去埋沙律醬一齊食幾醒胃!紅樓招牌炒飯, 炒到粒粒分明, 雖然用了普通但係只出層次嘅感覺,正呀員工嘅服務態度都好好! 會主動幫我啲衫鋪上西裝套!非常細心。
2019-12-22 244 瀏覽
聖誕節前又係約朋友敘舊既時候同pig pig 小姐每年聖誕節都會飯敘今次係一間高級版中餐高級係除左高質素食物,仲有又靚又舒服環境門面好中式裹面好高貴有水晶大吊燈有皮sofa 燈光都好柔和成個餐牌最抵係呢個二人餐有點心前菜x3Main x2 湯x2飯x2菜甜品x2點心每人一籠每籠三件我蝦餃粉果菜苗餃我覺得菜苗餃最好食有馬蹄好爽口蝦餃啲蝦好大隻好彈牙秋葵沙律仲有士多啤梨麻辣海蜇頭正,好爽口椒鹽九肚魚蒜香好脆冇骨黃金蝦球,蝦肉好新鮮,外層吾會太濕太黏好乾爽叉燒好厚肉好juicy 肥廋適中2個椰皇湯,好清甜炒四季豆,豆豆好清爽最後加埋個楊枝甘露,真係完美
聖誕節前又係約朋友敘舊既時候
同pig pig 小姐每年聖誕節都會飯敘
今次係一間高級版中餐
高級係除左高質素食物,仲有又靚又舒服環境

門面好中式

蝦餃啲蝦好大隻好彈牙

秋葵沙律仲有士多啤梨

正,好爽口

蒜香好脆冇骨

黃金蝦球,蝦肉好新鮮,外層吾會太濕太黏

好乾爽

叉燒好厚肉好juicy
肥廋適中

2個椰皇湯,好清甜

炒四季豆,豆豆好清爽

最後加埋個楊枝甘露,真係完美

2019-12-21 271 瀏覽
今次冬至選擇京菜。呢度環景好光猛。食物超水準很好。貨真價實。吾會hea住出品。坐位又舒服。最滿意係服務。因爲我経eatigo 訂枱。好開心有折扣優惠。要讚揚楊經理服務很好。很體貼地安排。其他員工也好有效率。上菜速度非常快。片皮鴨出品好窩心。薄餅每層也有底紙。蝦球好爽口。甜品有點可惜嚐試吾到楊枝甘露。套餐六小碟也很大份。地方又寧靜不會太嘈。值得再試另一邊的王家沙花樣年華。不會限時間交抬。在銅鑼灣已經非常好適合聚餐
不會限時間交抬。在銅鑼灣已經非常好適合聚餐
2019-12-20
團年飯
用餐優惠
試食活動
  • 白肉粉皮
  • 甜酸蝦球
  • 片皮鴨
2019-12-20 192 瀏覽
男朋友年尾出bonus ,第一時間帶我去食好野佢知我鐘意食中餐,揀左間好浪漫既中菜同我撐枱腳入口係登龍街上一層電梯中間有一大堆花做點綴特別有情調麻辣海蜇頭,辣辣地,口感好爽口沙律有秋葵,好健康椒鹽九肚魚,炸得好香口,魚好滑外脆內軟蟲草花螺頭燉椰王好鮮椰水,螺頭好滋陰紅色 -蝦餃綠色菜苗餃白色粉果皮好薄好滑,好足料黑豚肉叉燒王,味道偏淡,要點多一點蜜汁甜度可自行加減而且十分多汁軟熟又吾肥黃金蝦球蝦肉超新鮮,蛋黃分量好完美,吾會太厚,有少少起蛋黃沙,入口回味無窮清炒豆角好有鑊氣楊枝甘露好多芒果西柚西米,如果多一點奶就更加好味
男朋友年尾出bonus ,第一時間帶我去食好野
佢知我鐘意食中餐,揀左間好浪漫既中菜同我撐枱腳

入口係登龍街上一層電梯

中間有一大堆花做點綴
特別有情調

麻辣海蜇頭,辣辣地,口感好爽口

沙律有秋葵,好健康

椒鹽九肚魚,炸得好香口,魚好滑
外脆內軟

蟲草花螺頭燉椰王
好鮮椰水,螺頭好滋陰

紅色 -蝦餃
綠色菜苗餃
白色粉果
皮好薄好滑,好足料

黑豚肉叉燒王,味道偏淡,要點多一點蜜汁
甜度可自行加減
而且十分多汁軟熟又吾肥

清炒豆角好有鑊氣

楊枝甘露好多芒果西柚西米,如果多一點奶就更加好味

2019-12-19 153 瀏覽
以為食中菜好老土? 這樣你一定要試下銅鑼灣Redhouse,有意想不到的驚喜!一進去就看到懷舊的裝潢,水晶燈、真皮梳化等,落地玻璃配上不同顏色的燈光,空間感十足,好開揚。現在openrice有7折,就試下二人套餐,多款食物比較經濟。胡麻秋葵沙律先來清新開胃的沙律,還有我愛的秋葵、士多啤梨,配搭有特色,而且美味。麻辣海蜇頭大片爽口,而且有陣陣麻辣香,相當惹味。精緻點心拼盤出場,每人一籠香檳蝦餃:桃紅色帶金的蝦餃皮夠特別,賣相高貴,內裡豐富的蝦肉,好爽口,皮薄餡靚。蟹籽黑豚肉燒賣:肉味香濃,質感鬆化有咬口。瑤柱菜苗餃:有菜苗、蝦肉、瑤柱等,相當有鮮味。椒鹽九肚魚炸得好香脆鬆化黃金蝦球蝦球好乾身,沒油膩感,咸蛋黃均勻沾在蝦球,咬開陣陣咸蛋香味,跟蝦球味道幾夾。黑豚肉叉燒皇叉燒皇配上熱爐上檯,將秘制蜜糖汁弄熱,叉燒夠厚切,肥瘦均勻,鬆化中帶嚼口。椰皇蟲草花螺頭燉湯將湯倒入椰皇再燉,燉湯帶點椰香,清甜滋潤。上湯杞子浸翡翠苗翡翠苗清新爽口,配上湯一流。楊枝甘露用鮮芒果汁來弄,還有鮮芒果肉、西柚肉等,真材實料。

胡麻秋葵沙律

麻辣海蜇頭
大片爽口,而且有陣陣麻辣香,相當惹味。

精緻點心拼盤出場,每人一籠
蟹籽黑豚肉燒賣:肉味香濃,質感鬆化有咬口。
瑤柱菜苗餃:有菜苗、蝦肉、瑤柱等,相當有鮮味。

炸得好香脆鬆化

黑豚肉叉燒皇

椰皇蟲草花螺頭燉湯
將湯倒入椰皇再燉,燉湯帶點椰香,清甜滋潤。

上湯杞子浸翡翠苗
翡翠苗清新爽口,配上湯一流。

楊枝甘露
用鮮芒果汁來弄,還有鮮芒果肉、西柚肉等,真材實料。

2019-12-19 1290 瀏覽
得知蘭桂芳紅樓結業後於銅鑼灣重開新店,約了好友一同前往試試。平日晚上較早時間,食客不算多。紅樓與王家沙各佔半層,雖然如此,空間感不錯,樓底很高,地方光鮮明亮,坐得也頗舒服。點了二人套餐($698),有點心前菜有湯有小菜有飯,加上甜品和中茶,勝在不用花腦筋去考慮點菜。中茶有蕎麥茶可揀,入口有淡淡的蕎麥味,又可以降血脂血糖。紅樓晚上亦可叫上點心如蝦餃燒賣等。套餐點心每人一籠,賣相精美,點心每樣各一,餡料鮮甜。秋葵沙律西菜中食,麻醬帶芥末味,fusion得不錯。麻辣海蜇頭與平日所見的海蜇不同,一塊塊厚厚的,入口非常爽脆。椒鹽九肚魚外層炸得鬆脆,魚肉嫩滑無骨。用椰皇燉湯,工夫煩多。椰皇水加上瘦肉蟲草花及螺頭燉製,鮮甜帶甘香肉味。黑豚肉肉質嫩滑軟腍肉味濃,製成叉燒,一小碟的,切得整齊,擺放精緻,是富貴版的燒味。黃金其實即是鹹蛋黃,新鮮蝦球,包著金黃色的鹹蛋,香氣撲鼻,非常開胃下飯。時蔬可以揀菜心白菜或翡翠苗,煮法可以炒或放湯。湯浸翡翠苗拌上炸蒜頭芹菜及杞子,味道豐富又好看。@400

中茶有蕎麥茶可揀,入口有淡淡的蕎麥味,又可以降血脂血糖。

[蝦餃、潮州粉果、瑤柱菜苗餃]

[胡麻醬秋葵沙律]

秋葵沙律西菜中食,麻醬帶芥末味,fusion得不錯。

[麻辣海蜇頭]

[椒鹽九肚魚]

椒鹽九肚魚外層炸得鬆脆,魚肉嫩滑無骨。

[椰皇蟲草花螺頭燉湯]

[黑豚肉叉燒皇]

[黃金蝦球]

[清炒時蔬]

@400
2019-12-18 162 瀏覽
登龍街一向都出咗名好多好嘢食,見就快過冬就約左屋企人去midtown上面既呢間中菜到食飯🙈我哋一坐低就叫咗片皮鴨,因為侍應同我地講片皮鴨係即刻燒、所以要等大概八至九個字。佢呢度嘅片皮鴨都幾抵食,依家$298就有成隻片皮鴨食🤤我都幾期待下!!先叫咗個前菜,我哋揀咗冰鎮鮑魚,百零蚊有2隻飽魚!好彈牙而且好爽~亦都好有鮮味。另外加咗個鮮拆蟹粉豆苗,d蟹粉超滿!!可惜屋企人好快就開始左食😂😂影唔切相。不過蟹粉好濃郁嘅味道,拌落啲豆苗嗰度真係好match,好香👍🏻我哋食完呢兩樣野再等多左大概四個字就上埋片皮鴨~片皮鴨大大隻脹卜卜🙈仲係面對即片d皮落來~好吸引 佢嘅味道唔算話好突出,不過絕對對得住呢個價錢👍🏻👍🏻

2019-12-14 167 瀏覽
相約老朋友聚舊,她喜歡選擇比較寧靜同寬敞既地方食飯,話可以靜靜地傾下計~最後她選擇了紅樓,另一原因,openrice 訂枱有7折😃👍🏻我們點左一個二人餐,7折左~都幾抵食點心拼盤有蝦餃、燒賣、菜苗餃,用紅菜頭汁做蝦餃皮加閃閃發光既金泊,非常之吸晴,蝦餃同燒賣入面都大大隻蝦,菜苗餃清甜爽脆胡麻醬秋葵沙律一個字Fresh👍🏻,士多啤梨🍓好甜麻辣海蜇頭海蜇頭爽脆,但麻辣味少咗啲椒鹽九肚魚炸得很好,外脆內軟椰皇蟲草花螺頭燉湯清甜潤喉,飲完暖笠笠黑豚叉燒皇半肥瘦,入口軟綿黃金蝦球好大隻蝦球,黃金醬香而不膩上湯浸翡翠苗食返個菜,清一清楊枝甘露有點失望,汁底太甜,芒果肉太酸二人餐個份量都算多,食到飽飽,朋友仔表示滿意😄

我們點左一個二人餐,7折左~都幾抵食

點心拼盤

胡麻醬秋葵沙律
一個字Fresh👍🏻,士多啤梨🍓好甜

麻辣海蜇頭
海蜇頭爽脆,但麻辣味少咗啲

炸得很好,外脆內軟

椰皇蟲草花螺頭燉湯
清甜潤喉,飲完暖笠笠

黑豚叉燒皇
半肥瘦,入口軟綿

黃金蝦球
好大隻蝦球,黃金醬香而不膩

上湯浸翡翠苗
食返個菜,清一清

楊枝甘露
有點失望,汁底太甜,芒果肉太酸

二人餐個份量都算多,食到飽飽,朋友仔表示滿意😄

2019-12-13 715 瀏覽
當聽到紅樓這個名字時,不其然想起戀戀紅塵,縷縷茶香,很有風韻,餐廳的裝修亦確實有這種味道。璀璨的巨型水晶燈,配上深沉的木色,傳統英式皮梳化,有點夜上海的風韻。紅樓食品種類很多,有點心、燒味、片皮鴨、小菜、火鍋,看得眼花繚亂,幸好餐廳有套餐安排,可以每樣各試一點,不用煩惱。胡麻醬秋葵沙律秋葵切粒,混上沙律菜及麻醬,清新爽脆中又帶點味道,很開胃的一道菜式。麻辣海蜇頭塊狀海蜇頭比海蜇絲更厚身更爽脆,配上麻辣汁料十分刺激開胃。椒鹽九肚魚九肚魚肉質嫩滑,嫩如豆腐而不碎,表皮酥脆可口,惹味得很。點心拼盤點心拼盤有蝦餃、粉果及菜苗餃,餃子餡料很充足,蝦肉鮮甜爽口。椰皇蟲草花螺頭燉湯燉湯用椰皇原個上,湯水十分鮮甜熱辣,飲完湯還有椰青肉可吃。黑豚肉叉燒皇黑豚肉叉燒皇下面有爐火溫熱著,可以保持熱度。叉燒揀選半肥瘦部位,肉質鬆化,肉味香濃,豬油甘香,不可多得。黃金蝦球大蝦輕炸再裹上濃香惹味鹹蛋黃,蝦肉鬆化甘香,已經去殼啖啖肉,十分滿足。濃湯浸翡翠苗食完濃味食物來一客翡翠苗,清爽得很。楊枝甘露飯後一碗楊枝甘露,酸甜有緻。

胡麻醬秋葵沙律

麻辣海蜇頭
塊狀海蜇頭比海蜇絲更厚身更爽脆,配上麻辣汁料十分刺激開胃。

椒鹽九肚魚
九肚魚肉質嫩滑,嫩如豆腐而不碎,表皮酥脆可口,惹味得很。

點心拼盤

椰皇蟲草花螺頭燉湯
燉湯用椰皇原個上,湯水十分鮮甜熱辣,飲完湯還有椰青肉可吃。

黑豚肉叉燒皇

濃湯浸翡翠苗
食完濃味食物來一客翡翠苗,清爽得很。

楊枝甘露
飯後一碗楊枝甘露,酸甜有緻。
2019-12-12
2019-12-12 157 瀏覽
銅鑼灣呢間中式酒樓以紅色為主調,與其餐廳名非常相符。呢間中式酒樓有別於傳統酒樓,環境舒適寧靜唔會非常嘈雜。原隻片皮鴨做緊特價非常吸引呢!同朋友都係鍾意食片皮鴨嘅人,梗係唔會放過啦!每人會有一盤配料,方便夾片皮鴨侍應先奉上原隻片皮鴨讓我們看看,然後才切開。比想像之中鴨隻很大隻呢!侍應將片皮鴨切得好靚才上碟,賣相相當吸引!片鴨皮超香脆,入口都好香油脂味,但又唔會太油膩。可隨自己喜好夾京蔥、京醬、哈蜜瓜絲、砂糖...加入配料卷起嚟食,口感一流!同時無咁膩喔!非常欣賞係每塊荷葉餅之間都有牛油紙隔著,拎上手非常方便衛生呀!黑豚肉叉燒王非常有驚喜呢,竟然配上餅皮一齊食好似食片皮鴨咁喔!叉燒採用豚肉,肉味濃肉。叉燒免頭有好多蜜糖,非常惹味香口。而且用火爐上枱,好有生活態度呀!雪花蟹肉炒飯份量都唔少,而且用了十足,每啖飯都食到蟹肉絲喔!再加咗蛋白及菜粒,色香味俱全。炒飯炒得非常香口,食到有一點點鑊氣香
銅鑼灣呢間中式酒樓以紅色為主調,與其餐廳名非常相符。
呢間中式酒樓有別於傳統酒樓,環境舒適寧靜唔會非常嘈雜。

原隻片皮鴨做緊特價非常吸引呢!
同朋友都係鍾意食片皮鴨嘅人,梗係唔會放過啦!

每人會有一盤配料,方便夾片皮鴨

侍應先奉上原隻片皮鴨讓我們看看,然後才切開。
比想像之中鴨隻很大隻呢!
可隨自己喜好夾京蔥、京醬、哈蜜瓜絲、砂糖...
加入配料卷起嚟食,口感一流!同時無咁膩喔!

叉燒採用豚肉,肉味濃肉。
叉燒免頭有好多蜜糖,非常惹味香口。
而且用火爐上枱,好有生活態度呀!

再加咗蛋白及菜粒,色香味俱全。
炒飯炒得非常香口,食到有一點點鑊氣香