2022-06-19 828 瀏覽
$168 午市套餐今次我選了三文魚海膽丼 配兩串 串燒 同埋烏冬三文魚份量都算多,海膽雖然唔多,但都好新鮮其實食完碗丼再食埋烏冬😹真係好飽…包埋前菜沙律同中華沙律兩串 串燒都好好味,燒得唔會太乾仲有粒草餅做甜品
$168 午市套餐
今次我選了三文魚海膽丼 配兩串 串燒 同埋烏冬

三文魚份量都算多,海膽雖然唔多,但都好新鮮

其實食完碗丼再食埋烏冬😹真係好飽…

包埋前菜
沙律同中華沙律

兩串 串燒都好好味,燒得唔會太乾
仲有粒草餅做甜品

穴-是其中一間我好鍾意食嘅日本餐廳。還記得第一次嚟嘅時候,翻閱餐牌,每一樣食物都好想試。壽司、魚生飯、串燒、松葉蟹蓋海膽石鍋飯、黑毛和牛刺身……作為日本菜控的我,日日嚟呢度食我諗都唔會厭😻今日同朋友嚟食lunch。揀咗迷你丼物餐。呢個set可選:-兩款丼物或一款丼物配兩款不同串燒價錢為$148我想試多啲野,所以簡左後者❤️套餐都配有前菜。調味酸酸甜甜,好開胃👍🏻蔥吞拿魚生飯迷你size但係都好大碗。女仔一定夠飽!吞拿魚魚生好新鮮,口感幼滑,食落仲有淡淡的蔥香味,大滿足。😋串燒我簡左日本黑豚五花腩肉及手羽中燒雞翼。兩款都好好食。五花腩肥瘦分明,好有油脂咁,雖然好邪惡,但食完想繼續食😳雞翼都燒得好香,調味適中,唔會好鹹👍🏻如果同朋友嚟,仲可以食多啲唔同款式!私心推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
作為日本菜控的我,日日嚟呢度食我諗都唔會厭😻

兩款丼物或
一款丼物配兩款不同串燒
價錢為$148
我想試多啲野,所以簡左後者❤️

套餐都配有前菜。調味酸酸甜甜,好開胃👍🏻

蔥吞拿魚生飯
迷你size但係都好大碗。
女仔一定夠飽!

串燒我簡左日本黑豚五花腩肉及手羽中燒雞翼。兩款都好好食。
五花腩肥瘦分明,好有油脂咁,雖然好邪惡,但食完想繼續食😳
雞翼都燒得好香,調味適中,唔會好鹹👍🏻

如果同朋友嚟,仲可以食多啲唔同款式!
私心推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2022-05-22 762 瀏覽
又到食飯時間啦,諗住好耐冇去過沙田,掛住”穴” 嘅免治雞肉串。唔諗甘多就沖左去食🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️。“軟殼蟹沙律” - 本身諗住無嘜特別驚喜,點知佢嗰軟殼蟹即炸嫁,超香口而且一d 超唔油 ,乾身丫。正!! 仲有佢哋嘢沙律醬係柚子🍊醋。食完一d 都好清爽,啱晒減肥的我?我叫左兩串串燒😅😅。佢哋都俾左呢3款鹽黎點串燒,有抹菜/普通/咖喱鹽。Yeah😋😋我最想食免治🐔肉串配蛋黃,一如既往—. 唔好以為普通嘅免治雞肉串,每一啖仲可以食到 d 🐔軟骨,增加口感。嗰蛋黃醬配埋佢嘅秘製汁,甜甜哋,無蛋黃腥味,免治雞肉串加嗰汁真係一絕丫。 食完雞肉串,我仲蛋黃醬配沙律。話時話佢哋咖喱鹽好香丫,我用左黎點左雞皮好香丫,食得出雞皮唔係炸左再燒,一d 唔油,我必食 list 又多一樣,就係佢哋雞皮串燒😆😆等左好耐海膽蟹肉蟹膏🍚終於等到啦!老公將全部野撈埋一齊,每啖都食到所以蟹肉蟹膏,而且有海膽 creamy 香味,個飯仲有大量蟹子,增加口感。而家諗番好鬼死餓丫。食晒所有飯後見到好多飯焦。我一直以來都唔多鐘意,因為好韌😟。但穴d 飯焦真係有驚喜,一d 唔靭,仲好香。加d 🍵,仲變左茶泡飯。又係好值的一日,飽曬

又到食飯時間啦
,諗住好耐冇去過沙田,掛住”穴” 嘅免治雞肉串
。唔諗甘多就沖左去食🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️。

Yeah😋😋我最想食免治🐔肉串配蛋黃,一如既往—

又係好值的一日,飽曬😋😋😋
  • 串燒
2022-04-25 840 瀏覽
食過很多次,覺得價錢合理,質素亦都比預期好,每次一定坐吧枱,兩個人坐啱啱好,環境氣氛好好!大家不坊一試!每次一定叫刺身拼盤,什錦天婦羅,由其酢麵豉牛脷(必食),冇得輸,其餘壽司亦有水準,唔鐘意食放題,可以一試!
,其餘壽司亦有水準
,唔鐘意食放題,可以一試!
  • 精選刺身拼盤
  • 酢麵豉軟牛脷
2022-04-07 1152 瀏覽
同老公踩完單車2:15pm去搵地方食晏,點知商場人頭湧湧,好多餐廳外都大排長龍,發生咩事?定係我哋太耐無出城⋯最後千揀萬揀,揀咗哩間日本餐廳,全因為佢嘅set menu好似好吸引。等咗大概20分鐘,終於有位。我個人比較貪心,揀咗特上刺身御膳,裡面有9款刺身、沙律、前菜、海鮮蒸蛋、白飯、漬物、麵豉湯和甜品。淨係配菜已經好豐富,唔好講笑,食完已經有少少飽。特別欣賞海鮮蒸蛋,好香嘅蛋同海鮮味,口感亦好Q彈好厚實,質感好似布甸。主菜到了!擺盤好靚好用心。每款刺身都好新鮮、清甜同厚身,肉質仲富有彈性。最令人難忘嘅竟然係三文魚,入口即溶,仲有好香嘅魚油味。本身對吞拿魚無乜興趣,但哩度嘅吞拿魚腩好新鮮,好肥美,令我對吞拿魚有改觀。海膽都好香好清甜,餸飯一流整體來說性價比高,$228食到咁多嘢,抵啦!(唔寫食評都唔發現自己無食甜品就埋單離座了)

等咗大概20分鐘,終於有位

,質感好似布甸。

特上刺身御膳

,入口即溶,仲有好香嘅魚油味

整體來說性價比高,$228食到咁多嘢,抵啦!

(唔寫食評都唔發現自己無食甜品就埋單離座了

2022-04-03
特上刺身御膳
2022-03-06 774 瀏覽
🐷Always binge here if so happen to be nearby. 🙌🏻Food is consistent and reasonably quick with orders.🙂Ordered the skewers set (with mince chicken stick, sweet corn, wings etc). I feel like their skewers are the best in town. Well seasoned wings with a crispy skins. 🥦The Japanese spring onions are people’s favorite. For skewers, they give you green tea powder, curry powder and sea salt but I think they are well seasoned and they need extra seasoning. 🐟 Also ordered the grilled amberjack. It was yu

🐟 Also ordered the grilled amberjack. It was yum, my fav and for those who don’t like raw fish they could definitely give it a try.

🍣. Also we had the assorted sushi set and the Okinawa green caviar salad to balance out the guilt of the binge. The dressing was refreshing and the “sea grapes” is supposed to have all the goodies such as enhancing immune, blood vessels, anti cancer cancers and bone health so definitely a must have dish for us

👌🏻
2022-03-04 728 瀏覽
特上刺身御膳$248唔知係咪疫情關係,無lunch set 只可跟 menu點餐🥲當然呢個set比lunch set 貴左,不過質素都好啲不過要小心睇清楚件數,屋企人心水清,食之前點一下,我哋點9御(9款)我唸師傅唔係特登咁做,不過自己真係要小心👊🏻質素的確比先前好好多👍🏻吞拿魚腩入口即化,海膽有3-4件最普通之三文魚都十分美味😋第一次嚟,小左兩款吞拿魚腩;變相是7御,價錢當然平左;不過落單是貴果款☹️天婦羅🍤2隻,冬菇1件、葉1片可選烏冬/蕎麥麵每個set都有前菜,開胃壽司御膳會有蒸蛋,我至愛🥰豚肉烏冬$82壽司🍣⋯⋯每件都非常新鮮餐後甜點整體來講,質素無下降反而好左;希望keep到捱過疫情再來食☺️
特上刺身御膳$248
唔知係咪疫情關係,
無lunch set 只可跟 menu點餐🥲
當然呢個set比lunch set 貴左,不過質素都好啲

不過要小心睇清楚件數,屋企人心水清,
食之前點一下,我哋點9御(9款)

我唸師傅唔係特登咁做,不過自己真係要小心👊🏻

質素的確比先前好好多👍🏻
吞拿魚腩入口即化,海膽有3-4件
最普通之三文魚都十分美味😋

第一次嚟,小左兩款吞拿魚腩;變相是7御,
價錢當然平左;不過落單是貴果款☹️

天婦羅🍤2隻,冬菇1件、葉1片

可選烏冬/蕎麥麵

每個set都有前菜,開胃

壽司御膳會有蒸蛋,我至愛🥰

豚肉烏冬$82

壽司🍣⋯⋯每件都非常新鮮

餐後甜點

整體來講,質素無下降反而好左;
希望keep到捱過疫情再來食☺️

2022-02-26
2021-12-18 936 瀏覽
今晚8點50分左右與女友去到餐廳門口,女侍應沒問幾位也沒有問任何問題,只與貌似經理/老闆的西裝男人傾計,聽到佢講話入完我前面嗰對夫妻,再手指指口upup話要再入埋我地,全程沒叫我等或同我講正在安排坐位,好似好唔耐煩,趕住收工咁。要我等或就收工唔做我生意都得,但要講出黎嘛。對住d垃圾員工,已沒胃口食。

要我等或就收工唔做我生意都得,但要講出黎嘛。
對住d垃圾員工,已沒胃口食。
2021-11-28 992 瀏覽
大師傅級既水準,餐廳有少少偏貴。佢最出名係串燒,但我今次都係揀左食一個壽司拼盤。好欣賞佢每一件材料都好新鮮,而且飯量唔多,食既時候魚肉同飯既比例岩岩好,唔會好膩,可以好好享受食物既味道
2021-09-28 1592 瀏覽
沙田有好多唔同既日本餐廳,但最鐘意呢間啲刺身😆 同種類多1. 刺身拼盤 (8種) $328海膽魷魚卷、甜蝦、三文魚、油甘魚、吞拿魚、帶子 etc。刺身幾出色😆 鮮甜爽口,有喺日本食既感覺2. 燒物 (白鱔 $68 牛脷鹽燒 $78)燒都唔錯,佢會俾三種粉去點,其中一個係咖喱粉,幾得意,唔會辣,但又會令到燒物更野味。而白鱔燒到層皮脆卜卜,肉又鮮嫩;而牛脷好香,口感一流。3. 麵食 ($62/1)個人覺得梅子冷麵比蕎麥冷麵正😝 因為幼啲同開胃啲,配埋啲醬料,好Fresh。推薦。
沙田有好多唔同既日本餐廳,但最鐘意呢間啲刺身😆 同種類多

1. 刺身拼盤 (8種) $328
精選刺身拼盤

2. 燒物 (白鱔 $68 牛脷鹽燒 $78)

3. 麵食 ($62/1)
梅子麵
蕎麥麵

梅子麵
蕎麥麵
2021-09-17 964 瀏覽
「穴」呢間店, 經常都咁多人排隊。 真係有佢嘅道理嘅,佢一直都keep到水準, 我經常encore 。由於唔想同人逼,外賣返屋企慢慢食。番到屋企仍然新鮮。好鍾意佢啲魚生厚切。 有九種魚生,總有一款啱你口味。so far 件件都好滿意食得好開心。海膽好鮮甜, 色澤金黃,一啲都唔腥,帶點甜,好甘好滑。三文魚好有光澤,好靚。厚切,一啖肉吞入囗,好肥美呀。佢啲魚生真係好新鮮,冇雪味。隻蝦好鮮甜㗎,根本唔需要配豉油。尤其是個頭,啲膏好甘香濃郁。

海膽好鮮甜, 色澤金黃,一啲都唔腥,帶點甜,好甘好滑。
三文魚好有光澤,好靚。厚切,一啖肉吞入囗,好肥美呀。
佢啲魚生真係好新鮮,冇雪味。

2021-08-24 1179 瀏覽
今日叫左四樣嘢,一個蝦天婦羅,味道不錯,再叫左兩個手卷,感覺有點貴,一個然蔥吞拿魚腩手卷,一個吞拿魚手卷,另外叫左一碗牛肉蕎麥麵,啲牛肉份量都幾多,同埋一份鹽燒油金鮫,几大件,燒得剛剛好,好味!
2021-08-18 842 瀏覽
今日同朋友去做哩間食比想像中唔太差,啲刺身壽司都幾好食,另外最好食嘅係竟然係天婦羅,但價錢真係有啲貴。另外好想讚下入面嘅服務員,佢哋嘅服務態度都好好另外等嘅時間都唔使太耐。
2021-08-09 1060 瀏覽
燒牛油果配杏仁汁?醬汁甜甜地幾開胃,但同牛油果唔太夾,算係創意料理🤭精選刺身拼盤好大盤,2人食會too much食材新鮮,海膽鮮甜,蝦頭既膏都系好甜👍🏻👍🏻拼盤入面既魷魚包海膽超正🔥系有小小膩,但超好食三蟹卷呢個比較失望,外皮系軟既,入面都唔熱牛油果軟殼蟹卷順滑既牛油果加埋脆脆地既軟殼蟹,仲有脆卜卜既蟹子👍🏻👍🏻燒西京銀鱈魚滑嫩既銀鱈魚,可惜個沙律醬冇乜味🤣(通常都系食到bb沙律醬,比較香甜)
燒牛油果配杏仁汁?
醬汁甜甜地幾開胃,但同牛油果唔太夾,算係創意料理🤭

好大盤,2人食會too much
食材新鮮,海膽鮮甜,蝦頭既膏都系好甜👍🏻👍🏻
精選刺身拼盤

拼盤入面既魷魚包海膽超正🔥系有小小膩,但超好食

三蟹卷
呢個比較失望,外皮系軟既,入面都唔熱
三蟹x

牛油果軟殼蟹卷
順滑既牛油果加埋脆脆地既軟殼蟹,仲有脆卜卜既蟹子👍🏻👍🏻

2021-07-13 1220 瀏覽
今日約咗阿仔同老公去食飯,老公知道我鐘意食穴,所以找定位請我哋食飯,今日沒有了外賣6折,覺得樣樣都比較貴,不過樣樣都很美味,燒牛脷又淋又香😋,魚生好新鮮,蟹殼飯冇得頂,個沙律🥗菜好甜,係鰻魚飯比較普通
,個沙律🥗菜好甜,係鰻魚飯比較普通
2021-07-12
  • 串燒