2023-06-25 37 瀏覽
週末晚嚟到上環蘇杭街,大部分餐廳都冇開鋪🤨 <Pigsman> 係極少數有開鋪餐廳之一,見 <Pigsman> 店面型格,決定試一試🧐<Pigsman> 裝修設計參考007電影《皇家特工》中嘅西裝店😮 睇得出店主花咗唔少心機去佈置特務主題🥸  由豬仔做主角嘅畫作,係餐廳中嘅彩蛋😛餐牌亦以解鎖任務為主題元素🤪 咁要試試食物係咪好似secret agent missions 咁引人入勝喇😤 一行二人決定 order 一個 Mission C 豬榴彈套餐、再散叫招牌威士忌 BBQ 豬扒飯、金手指同可樂🍟🍔🥓🥤🍽️豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)(Mission C 套餐 $92)第一啖咬落個burger,牛油香味十分澎湃,令身為牛油怪嘅我非常驚喜🥰 然後豬肉漢堡扒同芝士嘅濃香一齊攻陷味蕾,SOOOO JUICCYYYY💥 加埋蕃茄同生菜,令個burger 可口不膩,兼營養豐富呢😎 試過 <Pigsman>  「豬榴彈」,就知美味漢堡唔係牛肉嘅專利,豬肉漢堡一樣好食到飛天💘手打豬肉丸配梅子醬 (Mission C 套餐)豬肉丸味道天然
由豬仔做主角嘅畫作,係餐廳中嘅彩蛋😛
豬榴彈
手打豬肉丸配梅子醬 (Mission C 套餐)
豬肉丸味道天然香甜😱 味濃多汁🤤 新鮮度同味道層次完全唔可以同普通冰鮮豬肉丸相提並論🤭 揀咗配上酸酸甜甜嘅梅子醬汁 ,完全同豬肉丸係天作之合,令人越食越過癮😆 仔細觀察同品嚐豬肉丸,更會體會到廚師嘅用心👨🏻‍🍳 豬肉丸唔只淨豬肉㗎,中間摻入新鮮香草同洋蔥,給食客來個齒頰留香😁
手打豬肉丸配梅子醬
招牌威士忌 BBQ 豬扒飯 ($63)(加配太陽蛋)($10)
豬扒飯嫩滑又鮮美嘅豬扒,繼續 feature 手打豬肉丸嘅鮮豬肉甜味😋 招牌威士忌 BBQ 為成個飯 set 咗惹味嘅主調,配上脂肪 vs 肉比例啱啱好嘅靚豬扒、太陽蛋同粒粒分明既米飯,夠晒精緻,啖啖滋味🥳 大愛❤️
招牌威士忌 BBQ 豬扒飯(加配太陽蛋)
金手指(豬扒薯條)($38)
食快餐,不可不食薯條🍟啦🤠 <Pigsman>  獨有嘅「金手指」豬扒薯條絕對不容錯過✨ 一上菜,金手指望落好似桃哈多,食落口,係無比鬆化嘅豬扒😍 熱辣辣香脆嘅金手指配搭威士忌 BBQ 醬食,風味獨特誘人,金手指嘅誘惑一定令到最優秀嘅特務都把持不住要大快朵頤🤭 哈哈~
金手指
要煮出美味既豬肉,一黎烹調技巧要高超,二要配合高質豬肉,<Pigsman> 絕對係實至名歸嘅豬料理專家👑 作為食客,星期一至日都有得午晚市嚟堂食或者外賣豬料理,真有口福☺️🎩🙌

📌Pigsman
📍上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
2023-06-04
$112.5 (晚餐)
金手指
  • 招牌威士忌 BBQ 豬扒飯
2023-06-25 14 瀏覽
今日去左上環呢間專門食豬的餐廳,裡面有很多豬的食物,如豬沙律🥗, 豬排飯,豬漢堡,豬多士,款式和種類非常多。餐廳裡還有豬豬🐷的畫,很可愛。另外餐廳是以特務做主題,所以入面有模型槍和其他武器,又幾特別。手打肉丸 & 自家製薯蓉配肉汁:手打肉丸好重的豬肉味,好有口感,彈牙,幾好食。自家製薯蓉配肉汁: 薯蓉很香滑,肉汁又好香,幾好食。芝士蘋果焗豬扒飯($73):焗芝士非常香,很惹味,然後還有香甜的蘋果很好吃,感覺挺清新又特別,因為在其他地方是很少見到蘋果+豬排這個組合。然後豬排他是都切開左剛好一口就食到的大少,非常方便,豬排又唔會韌,好好食。卡邦尼焗豬排飯配溫泉蛋($73):卡邦尼好香,溫泉蛋非常滑,然後豬排又好好食,唔錯。

餐廳裡還有豬豬🐷的畫,很可愛。

手打肉丸 & 自家製薯蓉配肉汁:

手打肉丸好重的豬肉味,好有口感,彈牙,幾好食。

自家製薯蓉配肉汁: 薯蓉很香滑,肉汁又好香,幾好食。

2023-06-23 15 瀏覽
・ 避風塘豬扒飯 🐷🍚 ($63)勁惹味嘅避風塘豬扒飯😚 蒜頭、蔥段、辣椒和香茅混合而成的醬料一起爆炒而成嘅避風塘十分香辣誘人😍 越食越過癮,都好開胃😙 豬扒好好味,醃得好入味,而且口感都好淋,好好食😝 ・ Mission B ($102) ▸ 卡邦尼焗豬扒飯 配 溫泉蛋 🥚真係令我驚喜!豬肉扒嫩滑多汁,卡邦尼醬濃郁而不膩,芝士的鹹香味道同豬扒嘅鮮甜味道相輔相成,令人回味無窮😋😋  ▸ 手打豬肉丸 配 黑松露山葵醬 🧆口感細緻,內裡豬肉肉質鮮嫩😌黑松露山葵醬口感濃郁而不膩,帶有微妙嘅辛辣同山葵嘅清香,同豬肉丸好夾😜 ▸ 汽水🥤・ 卡邦尼芝士焗雜菜🥦 ($55)勁大盤蔬菜☺️ 都幾啱生酮飲食嘅人~ 有椰菜花、西蘭花,底下仲啲薯蓉🥔 好正🥰😋味道4.9/5🏡環境4.9/5🍽️服務4.9/5🙆🏻‍♀️再去4.9/5⭐️總體評分:19.6/20💰總消費: $220/2人(冇加一)

・ 避風塘豬扒飯 🐷🍚 ($63)

・ Mission B ($102)
 ▸ 卡邦尼焗豬扒飯 配 溫泉蛋 🥚

▸ 手打豬肉丸 配 黑松露山葵醬 🧆

▸ 汽水🥤

・ 卡邦尼芝士焗雜菜🥦 ($55)

😋味道4.9/5
🏡環境4.9/5
🍽️服務4.9/5
🙆🏻‍♀️再去4.9/5
⭐️總體評分:19.6/20
💰總消費: $220/2人(冇加一)
2023-06-23 8 瀏覽
今日去個friend屋企hea下,到晚飯時間🕖我哋想响附近食,佢提議食特工餐😎.......吓😳?嘩!係Kingsman📽呀?唔係!係Pigsman🐖至真😂,原來佢地上環新開咗間分店(我知銅鑼灣有一間但未食過)。從門牌以至店內裝修,都參考皇家特工裏裁縫店👔的場景,牆上掛上好多特工嘅裝備⚔️,加上全店以深啡色🟤為主,更有電影feel🎬。店內座位舒適闊落,地方乾淨企理,餐牌📔主打係飯類,另有多士、沙津及小食可選,如果想實惠啲,可以以套餐形式叫(主食+小食+飲品)。我哋幾個叫咗2️⃣個套餐又散叫咗啲食物試下。Agent Typhoon 特務T(套餐) $92避風塘豬扒(小辣) 厚切豬扒🐖炸得香口,肉質軟腍,配上勁多炸蒜🧄及椒🌶,更加惹味。手打豬肉丸一盒有3️⃣大粒肉丸,味道似山竹牛肉(?!)但更香,因為炸過,加上肉丸混有芫茜及洋蔥🧅,味道更豐富,而且充滿肉汁😋。熱Cappuccino (+$24)小杯裝嘅Cappuccino☕️,咖啡味香濃,幼滑順喉😋。Agent Green 特務G(套餐) $92蔥油豬扒飯配煎蛋炸過嘅豬扒🐖配上蔥油及流心蛋🥚,根本就係一個無敵組合,好食😋。薯條估唔到份量咁多,厚切

Agent Typhoon 特務T(套餐) $92
避風塘豬扒(小辣)

手打豬肉丸

熱Cappuccino (+$24)
小杯裝嘅Cappuccino☕️,咖啡味香濃,幼滑順喉😋。

Agent Green 特務G(套餐) $92
蔥油豬扒飯配煎蛋

薯條
估唔到份量咁多,厚切薯條🍟炸得香口乾身。

椰青水 (+$13)
罐裝椰青水🥥,清涼解渴😋。

Agent Jack 特務J
招牌威士忌BBQ豬扒飯 $63
BBQ醬汁,唔單止配豬扒好食,撈汁餸飯🍚都好好食。

Pork Chop Burger
豬扒漢堡 $63(加煎熟蛋 $10)
漢堡扒🍔煎得焦香,內層鬆軟有肉汁,配有番茄🍅、生菜🥬及帶辣味🌶嘅醬汁,惹味又好食😍。

總括而言,餐廳除咗從裝修上有心思外,用QR code 落單都有注意到細節,例如多飯少飯、分唔分醬等,都值得一讚;食物方面,豬扒處理得非常出色,難怪佢地叫自己做 Pigsman😂。
2023-06-11
5 分鐘 (外賣自取)
呢排落大雨,先至發現原來公司樓下有新開一間Pigsman!今日ot決定要去食食佢先🤤🛎 $102 Combo Mission B 卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋呢度既飯盒都係長型😆幾特別豬扒差唔多十件,每件都好淋,完全唔難咬中間既溫泉蛋非常流心,配埋卡邦尼既濃郁芝士,撈飯一流呀🍚🛎 跟餐 手打豬肉丸+汽水豬肉丸有3粒,係超大粒咬落去好軟熟彈牙😆仲好有肉汁配搭既bbq醬都好惹味❣️唔會過咸,同肉丸味道超夾🛎 $92 Combo Mission C 豬榴彈其實係一個手打雙層豬柳芝士漢堡黎🍔手打果然係唔同啲🙏🏻兩片豬柳好彈牙,調味適中🫶🏻除左芝士之外,仲有生菜同埋蕃茄,好爽口,唔會覺得油膩🤤🤤🤤落單時可揀切開個包,非常貼心🛎 跟餐 薯條+汽水薯條係粗薯條,有誠意!鮮炸香脆🍟份量亦都好大,男仔食都覺得超夠飽😋🛎 $28 特務濃湯🌐 環境/服務呢度嘅裝修非常型格,以特務007做主題🕵🏻‍♂️牆上有刀、槍、錶、西裝等等嘅擺設唔講可能會以為去咗博物館🤣🤣🤣位置幾闊落,有長枱,四人枱,吧枱望向門外的座位,感覺都幾寫意呢度係用QR code落單,介面非常清晰易用,之後店員會送餐過來😋

呢度既飯盒都係長型😆幾特別
豬扒差唔多十件,每件都好淋,完全唔難咬
中間既溫泉蛋非常流心,配埋卡邦尼既濃郁芝士,撈飯一流呀🍚

🛎 跟餐 手打豬肉丸+汽水
豬肉丸有3粒,係超大粒
咬落去好軟熟彈牙😆仲好有肉汁
配搭既bbq醬都好惹味❣️
唔會過咸,同肉丸味道超夾

🛎 $92 Combo Mission C 豬榴彈
其實係一個手打雙層豬柳芝士漢堡黎🍔
手打果然係唔同啲🙏🏻
兩片豬柳好彈牙,調味適中🫶🏻
除左芝士之外,仲有生菜同埋蕃茄,好爽口,唔會覺得油膩🤤🤤🤤
落單時可揀切開個包,非常貼心

🛎 跟餐 薯條+汽水
薯條係粗薯條,有誠意!
鮮炸香脆🍟
份量亦都好大,男仔食都覺得超夠飽😋

🛎 $28 特務濃湯

🌐 環境/服務
呢度嘅裝修非常型格,以特務007做主題🕵🏻‍♂️
牆上有刀、槍、錶、西裝等等嘅擺設
唔講可能會以為去咗博物館🤣🤣🤣
  • 豬榴彈
2023-06-22 15 瀏覽
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》Weekend鍾意周圍行吓食吓嘢影吓相就係我嘅weekend vibe🤭呢日雖然天陰陰 但無阻我好心情同朋友去咗上環一間專食豬扒🐷嘅新餐廳我哋每人叫咗個combo set包咗一個main同一份小食再加杯嘢飲 價錢唔平🫣餐廳以皇家特工做主題濃濃嘅英倫風情 墨綠色調好有心思又型格 入到嚟化身特務任務C 豬扒多士 $92 (+芝士 $12)👍兩塊多士搽滿牛油應該仲落咗蜜糖甜甜哋外皮微脆 口感好鬆軟入面夾咗塊香煎過嘅豬扒厚度適中 加埋半溶嘅芝士、生菜同蕃茄配手打豬肉丸同平時ikea食嘅好唔同呢度嘅肉丸係自家製手打大大粒 好實肉煎到外面少少焦脆夠香口伯爵港式奶茶 +$22 👍係自家製嘅Earl grey奶茶好順滑有奶茶香又唔會太甜仲有淡淡伯爵茶香任務C 卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋 $102焗飯個盒係長方形😲上面鋪滿咗芝士仲有卡邦尼醬同溫泉蛋🤤卡邦尼醬creamy得嚟唔會好滯 而豬扒份量都幾多 焗完仲好濕潤唔乾將蛋汁撈埋更滋味🤫配薯條同熱茉莉綠茶人均價錢: $100味道: 7.5/10環境: 8/10服務: 7.5/10回頭率: 7.5/10👍=必食📍
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》

任務C 豬扒多士 $92 (+芝士 $12)👍
兩塊多士搽滿牛油應該仲落咗蜜糖甜甜哋
外皮微脆 口感好鬆軟
入面夾咗塊香煎過嘅豬扒
厚度適中 加埋半溶嘅芝士、生菜同蕃茄

配手打豬肉丸

環境: 8/10
服務: 7.5/10
回頭率: 7.5/10

👍=必食

📍 碧士文 (東利商業大廈)
地址: 上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
電話: 62908886
2023-06-21 11 瀏覽
相信大家對電影Kingsman🎬唔會陌生~ 呢間餐廳Pigsman既老闆好有心思,將電影場景高度還原出黎,好似走左入另一個世界咁~ 就連menu食物名都係特務主題,非常有趣😆餐廳定價非常親民😍 人均唔洗$100就可以食到1個組合任務,包主菜﹑小食﹑飲品,非常豐富,仲唔收加一添~ 超高CP值✅♢ 🍚𝑴𝒊𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑨 - 𝑨𝒈𝒆𝒏𝒕 𝑱𝒂𝒄𝒌 $𝟗𝟐招牌威士忌BBQ豬扒飯 ‧ 豬扒份量超多,鋪滿成個長型便當!豬扒入口好軟腍,配上威士忌BBQ醬汁好好食!醬汁仲多到可以撈飯添🤣 令到成個飯都充滿香味,勁吸引!♢ 🐷𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑴𝒆𝒂𝒕𝒃𝒂𝒍𝒍𝒔手打豬肉丸 ‧ 推薦必試🌟 肉丸好大粒,勁真材實料!整體口感扎實﹑juicy,有少少似食緊鯪魚球~ 醬汁都有幾款選擇,推介法國芥末籽醬汁,味道香濃,同豬肉丸perfect match👍🏻♢ 🍔𝑴𝒊𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑪 - 𝑯𝒂𝒏𝒅𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑫𝒐𝒖𝒃𝒍𝒆 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 $𝟗𝟐豬榴彈 ‧ 呢個burger其實係雙層手打豬柳芝士漢堡🥹 麵包質感軟熟,豬柳有兩大塊又夠鬆軟!醬汁同樣有幾款選擇,今次試黑松露山葵,味道都幾溫和,整體超香又有

♢ 🍚𝑴𝒊𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑨 - 𝑨𝒈𝒆𝒏𝒕 𝑱𝒂𝒄𝒌 $𝟗𝟐

♢ 🐷𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑴𝒆𝒂𝒕𝒃𝒂𝒍𝒍𝒔

豬榴彈 ‧ 呢個burger其實係雙層手打豬柳芝士漢堡🥹 麵包質感軟熟,豬柳有兩大塊又夠鬆軟!醬汁同樣有幾款選擇,今次試黑松露山葵,味道都幾溫和,整體超香又有豐富口感!

♢ 🥔𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑴𝒂𝒔𝒉𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐𝒆𝒔 𝒘/𝑮𝒓𝒂𝒗𝒚

自家製薯蓉配肉汁 ‧ 薯蓉質感好綿滑,仲配有香濃蘑菇醬~

♢ 🍟𝑻𝒉𝒆 𝑮𝒐𝒍𝒅𝒆𝒏 𝑭𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓 $𝟑𝟖

金手指 ‧ 薯條型既豬扒好特別~ 薯條係即叫即炸,香脆可口,上菜時熱辣辣,呢點好加分👏🏻 豬扒肉質鮮嫩,以椒鹽調味,配上梅子醬更加香口!

♢ ☕️𝑬𝒂𝒓𝒍 𝑮𝒓𝒆𝒚 𝑴𝒊𝒍𝒌 𝑻𝒆𝒂 +$𝟐𝟐

伯爵港式奶茶 · 餐廳自家製奶茶有驚喜咼😍 好香伯爵茶味,而且唔會太甜,平衡得好好👍🏻

2023-06-19 25 瀏覽
上環呢間豬扒專門店嘅裝修同menu都好有心思,借鏡咗英國電影皇家特工Kingsman裏面西裝裁縫店嘅設計,牆上掛咗遮、皮鞋等擺設,fans一定會覺得好有親切感🤣我哋嗌咗Combo Mission C 豬扒多士($92) 🥪配一款小食和飲品。麵包揸咗牛油再烘底🧈豬扒厚實🐷生菜同番茄好新鮮🥬🍅小食手打豬肉丸口感紮實,啖啖肉,仲熱辣辣,中間識出煙架😍仲嗌咗Combo Mission B Agent Red,即係芝士蘋果焗豬扒飯 ($102)🧀🍎🐷配一款小食和飲品。佢係港式蛋炒飯底🍳豬扒質素高,係高級fusion版焗豬🍅🐷小食嗌咗意式雜菜湯🥄飲品升級為M 伯爵港式奶茶 (+$22),朋友話係第一次飲Earl Grey茶底嘅港式奶茶,都幾好飲🫖📍 碧士文 (東利商業大廈) (上環)上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖

📍 碧士文 (東利商業大廈) (上環)
上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
2023-06-10
2023-06-19 13 瀏覽
估唔到Pigsman 係上環都開左分店, 裝修同店名都係彷外國電影Kingsman~ 用特務做主題好少有👍今次同舊同事叫左三個combo, 主要揀左Mission A 同Mission B:✅特務J-招牌威士忌BBQ 豬扒飯外型係普通蜜汁叉燒飯, 個汁有d 酸甜酸甜~ ✅特務G-蔥油豬扒飯配煎蛋煎得幾香口👍唔會好似碟頭飯咁油淋淋~✅特務E-卡邦尼豬扒飯配溫泉蛋芝士味偏重, 配埋溫泉蛋,都ok 飽因為叫Combo,所以揀左幾樣Side Mission: 南瓜湯(唔係開粉,真係南瓜蓉blend 既,依個抵讚👍), 手打肉丸(煎山竹牛肉,所以幾鬆軟)同炸薯條(粗薯條, 同事讚佢煎得幾香口)價錢方面單點就HK$63-HK$73 不等,Combo 連野飲(汽水/茶)HK$92-HK$102不等~ 係上環區食豬扒飯黎講~價錢稍為高💸聽店員講豬扒採用本地豬, 冇鬆肉粉味, 整得好鬆軟, 整體所有小食同豬扒飯黎講~都算高質👍

✅特務J-招牌威士忌BBQ 豬扒飯
外型係普通蜜汁叉燒飯, 個汁有d 酸甜酸甜~

✅特務G-蔥油豬扒飯配煎蛋
煎得幾香口👍唔會好似碟頭飯咁油淋淋~

✅特務E-卡邦尼豬扒飯配溫泉蛋
芝士味偏重, 配埋溫泉蛋,都ok 飽

• 招牌威士忌BBQ豬扒飯
主打豬扒料理嘅Pigsman,除咗銅鑼灣店宜家上環都有啦!餐廳牆上面掛滿特務裝備裝飾,好有型😎 Menu設計都幾有心思,用咗Mission嚟設計,點餐之餘,仲覺得自己要完成mission🤣 今次我分別點咗Misson A & B Combo😋~ 特務G (蔥油豬扒飯配雞蛋) + 手打豬肉丸+ coconut water🥥~ 特務 C.C (芝士焗越式水咖喱豬扒飯) + 特務濃湯(南瓜湯) + coconut water🐷蔥油豬扒飯,豬扒質地堅實,但仍然好嫩口,有豬肉本身嘅香氣,配上蔥油超級惹味呀,送飯一流👍🏼 手打豬肉丸好大粒,肉質結實,仲有秘制醬汁配上。🐷🧀 芝士焗越式水咖喱豬扒飯,芝士加埋咖喱超濃味好食😋仲有好多塊豬扒好juicy!南瓜湯好creamy,南瓜味超濃郁,好好飲。

2023-06-18 12 瀏覽
·上環|碧士文電影迷一定知靈感係來自邊套電影係啦 就係…皇家特工係上環影完靚相 見到間咁特別既餐廳門面開頭以為係賣西裝🤵🏻點知睇睇下原黎係餐廳黎更係入去睇下國家有咩任務交比我做😂鋪頭入面全部都係以英倫風格打造而成好有風格😍襯曬成個既氛圍我地今次叫左2 個Combo Mission Mission BAgent C.C. 007芝士焗越式水咖喱豬扒飯🐷配上特務濃湯咖喱豬扒飯一定要襯熱食 濃濃既芝士配上越式水咖喱汁 再加炒飯底 越食越開胃 豬扒肥瘦均勻特務濃湯超濃郁既南瓜湯 配上咖喱飯一齊 成件事好夾Mission C Pork Chop Toast豬扒多士配上手打豬肉丸豬扒多士厚厚既多左包圍住豬扒食落醬汁以為係冬蔭公醬 食落酸酸甜甜帶一點辣味 口感層次每啖都有唔同既感覺手打豬肉丸第一次食咁爽口彈牙既豬肉丸配上威士忌BBQ醬汁佢地既豬肉丸 應該暫時得佢地會有既口感 同味道 下次一定會再叫佢地既豬肉丸😍
上環|碧士文

厚厚既多左包圍住豬扒

第一次食咁爽口彈牙既豬肉丸
配上威士忌BBQ醬汁
2023-06-10
知道銅鑼灣有間以英國特工為主題嘅豬扒飯店Pigsman,店內融合特務電影作裝潢特色,估唔到佢近日係上環開咗分店,食物亦相當有心思,有一系列豬主題的美食,價格相宜,值得放工同朋友過黎一試😋👍🏻Mission A ($92)招牌威士忌BBQ豬扒飯🐽🐽豬扒烤得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,搭配上獨特的威士忌BBQ醬汁,味道非常豐富,有深邃的威士忌香氣,還有微妙的甜味和酸味,加上米飯口感鬆軟、飽滿,讓人垂涎欲滴。手打豬肉丸🧆🧆大大粒非常美味,肉質鮮嫩彈牙,一口咬下去,肉汁四溢,讓人垂涎欲滴。配上黑松露山葵醬,口感更豐富多樣,讓人吃得津津有味。Mission C ($92)豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)🐷🐷這個雙層手打豬柳芝士漢堡真是太好吃!肉餅非常厚實,口感Q彈,帶有豬肉的自然甜味,搭配上充滿奶香的芝士,味道更是十分濃郁。然後我地揀左法國芥末籽醬,質地非常濃稠,漢堡外層還帶有一點點酥脆的口感,是一道不能錯過的美食。自家製薯蓉配肉汁🥔🥔薯蓉口感綿密、香濃,搭配濃郁肉汁,味道更豐富。薯蓉的味道很純正,沒有添加太多調味料,保留薯類本身的自然甜味和香氣,肉汁也非常出色,濃稠的質地讓它更好地黏附在薯蓉,讓整道

Mission A ($92)
招牌威士忌BBQ豬扒飯🐽🐽

手打豬肉丸🧆🧆

Mission C ($92)
豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)🐷🐷

自家製薯蓉配肉汁🥔🥔
薯蓉口感綿密、香濃,搭配濃郁肉汁,味道更豐富。薯蓉的味道很純正,沒有添加太多調味料,保留薯類本身的自然甜味和香氣,肉汁也非常出色,濃稠的質地讓它更好地黏附在薯蓉,讓整道菜的味道更加豐富。

碧士文 (東利商業大廈) (上環)
地址:上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
2023-06-18 11 瀏覽
與朋友來到一家專門食豬的餐廳,以Kingsman為裝修主題,充滿型格特務風的擺設點了Combo mission (主菜+小食+飲品)✨招牌威士忌BBQ豬扒飯 ($92)豬扒肉質結實,肉質既不軟爛,亦不過硬,口感非常好,而肉汁方面則較少,配上BBQ醬汁,酸甜適中且尾調帶有微微酒味✨避風塘豬扒飯($92)較少見的口味,一看全是炸蒜、蔥同辣椒,配上豬扒勁惹味🪄手打豬肉丸(配黑松露山葵醬)大大粒肉丸裡混入了香草,好juicy彈牙,非常有驚喜,好推介🪄薯條即點即炸,上枱時還保持著熱辣辣狀態,香脆可口豬扒飯全是用長條型餐盒盛著,好特別,豬扒亦切好鋪滿整個餐盒,不用再花時間切,因醬汁比較少且飯較乾身,食完會有點口乾,若豬扒帶點油脂感,配搭可能會更好

點了Combo mission (主菜+小食+飲品)

✨招牌威士忌BBQ豬扒飯 ($92)

✨避風塘豬扒飯($92)
較少見的口味,一看全是炸蒜、蔥同辣椒,配上豬扒勁惹味

🪄手打豬肉丸(配黑松露山葵醬)

🪄薯條
即點即炸,上枱時還保持著熱辣辣狀態,香脆可口

2023-06-12
2023-06-18 30 瀏覽
我覺得呢間餐廳好型,店內外都是特工主題。店外展示特工必備的西裝,店內掛有一系列的特工裝置和配件。係呢度,有多種單項任務 (食品),而組合任務 (套餐) 就包括1主要任務 (主食) + 1 附加任務 (小食) +1 濕身任務 (飲品),連掃code點餐都係任務之一🤣 就揀一個任務A和任務C啦 (各HK$92)。🍔 豬榴彈.呢個係雙層手打豬柳芝士漢堡.手打豬柳真係唔同啲,肉質特別軟彈,豬肉味濃郁,一片怕我唔夠,2片就啱晒👍🏻.食食下發現個包辣辣哋嘅?原來來自個辣芝士醬!🥵.配有鮮番茄片和生菜🥬🕵🏽 特務J.呢個係招牌威士忌BBQ豬扒飯.豬扒厚切,入口軟滑,配獨特的威士忌燒烤醬,超正呀,令我一口豬一口飯咁食晒😋🍅 特務濃湯.有紅湯和白湯可揀.店員真係無介紹錯,紅色雜菜羅宋湯係超足料,湯味濃郁,酸甜大對比,好正!🐽 手打豬肉丸.嘩,呢個肉丸比豬柳扒更彈口,爽脆呀!.單食有認真品嘗香濃豬肉味,也可以點個威士忌BBQ醬,都好好味㗎😋🥥 椰青水 (+HK$13).健康又清甜的支裝飲品今次嘅任務超額完成,要出去行下,消化下啦🤣

🍔 豬榴彈

🍅 特務濃湯
.有紅湯和白湯可揀

雜菜羅宋湯

🐽 手打豬肉丸
.嘩,呢個肉丸比豬柳扒更彈口,爽脆呀!

手打豬肉丸

🥥 椰青水 (+HK$13)
.健康又清甜的支裝飲品

今次嘅任務超額完成,要出去行下,消化下啦🤣
2023-06-09
雜菜羅宋湯
手打豬肉丸
阿公約咗朋友仔食飯朋友仔話呢到有間新餐廳想試下梗係好啦!阿公最Like👍🏼嚟到門口阿公覺得奇怪點解有套西裝喺到嫁呢🤔細位又嚟啦💡原來係用「特務」做主題嫁🤩🤵🏻‍♂️🔫套餐都係用Mission嚟Complete嫁😆同埋都係以🐷豬豬🐷做主菜嘅食完就明性價比極高🤙🏼🤙🏼🤙🏼首先價錢以港島區嚟講已經一D都唔貴食物正先係重中之重🎱手打豬肉丸👉🏼個做法應該有D似山竹牛肉😆但阿公我唔中意食茜嘅人 都覺得好好食 好幸福嘅樣😙招牌威士忌BBQ豬扒飯👉🏼超有驚喜😜係阿公最中意嘅煙un飯😍個汁酸尾尾咁再帶有酒香🤯Oishi汁再配埋個飯 係食咗第一啖就會不停想再食西飛利👍🏼👍🏼👍🏼自家制薯蓉👉🏼有真薯仔粒 + 薯仔香味 絕對唔係用粉溝出嚟😏豬榴彈🍔雙層手打豬柳芝士漢堡豬柳真心用手打 唔係冷凍貨一食就知道係與別不同🤤總括嚟講就係一定要食同埋一定會再食♾️
阿公約咗朋友仔食飯
朋友仔話呢到有間新餐廳想試下