2023-07-08 23 瀏覽
👉🏻Agent Typhoon 特務T💲92Pork chop rice in typhoonshelter style避風塘豬扒飯👉🏻Agent Eggy💲102Baked cheese carbonara pork chop with fried rice & poached egg卡邦尼豬扒飯配溫泉蛋👉🏻 Homemade Meatballs 手打豬肉丸👉🏻French Fries 薯條-New branch in Shgwan! 終於去食 @cookkingroom 開嘅餐廳 遲咗少少有怪莫怪大佬🙇‍♀️真心平靚正 外賣都做到呢個質素真係好少有 特別係隻溫泉蛋!個黃超靚就流心🤩個薯條都好有驚喜 即叫即炸🥳手打肉丸亦都非常鬆軟好重豬肉味👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️碧士文 (東利商業大廈) (上環)📍上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖🔗#7eating銅鑼灣#7eating上環#7eating港式

👉🏻Agent Typhoon 特務T💲92
👉🏻Agent Eggy💲102
👉🏻 Homemade Meatballs 手打豬肉丸
👉🏻French Fries 薯條
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
碧士文 (東利商業大廈) (上環)
📍上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
2023-07-08 20 瀏覽
Pigsman 上環分店裝修勁花心思,神還原電影場景,作為kingsman 粉絲梗係要打卡面口已經有打卡位 雖然玻璃有啲反光 但都見到放左套suit 係到 各位特工,我哋入去啦店面唔算好大 但裝飾真係零馬虎 有睇過套戲一定明食物方面 款色唔算特別多 清一色豬料理 但味道好驚喜芝士焗越式水咖喱飯 配 自家製薯蓉配肉汁咖喱充滿香料香氣 仲有厚切豬扒鋪滿飯面唔好睇佢份量好似細細地 食晒都好飽薯蓉非常幼滑 肉汁香濃 perfect match 豬榴蛋(手打雙層豬柳芝士漢堡)豬柳彈牙又多汁 煎得岩岩好 配埋勁fresh 牛油生菜同蕃茄 好食到停唔到套餐配埋飲品 有汽水茶飲等選擇我仲揀咗個特務濃湯 係羅宋湯 足料香濃茄香埋單都幾抵食㗎

各位特工,我哋入去啦
店面唔算好大 但裝飾真係零馬虎
有睇過套戲一定明

食物方面 款色唔算特別多 清一色豬料理 但味道好驚喜

芝士焗越式水咖喱飯 配 自家製薯蓉配肉汁
咖喱充滿香料香氣 仲有厚切豬扒鋪滿飯面
唔好睇佢份量好似細細地 食晒都好飽

薯蓉非常幼滑 肉汁香濃 perfect match

豬榴蛋(手打雙層豬柳芝士漢堡)

套餐配埋飲品 有汽水茶飲等選擇
我仲揀咗個特務濃湯 係羅宋湯 足料香濃茄香

埋單都幾抵食㗎
  • 豬榴彈
2023-07-07 12 瀏覽
碧士文 pigsman地址: 上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖pigsman, 是一間專門食豬的食肆, 豬, 全部都是豬呢! 有各式唔同口味的豬扒飯, 豬肉太同豬扒三文治, 真是被豬緊緊包圍一起。有3個mission 套餐,組合有齊主食,小食同飲品。都只是$100左右, 且不用加一服務費。QR CODE 落單方便易懂。醬汁很特別, 非平時坊間可以食到的口味, 如威士忌汁, 卡邦尼汁, 芝士蘋果、芝士焗越式水咖喱等。也有傳統的口味如蔥油豬扒, 避風塘這些中式口味。豬扒有咬口, 肉質有彈牙口感卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋 ,錦上添花的組合。豬扒沙律都好食,有沙律菜感覺健康金手指是豬扒薯條,把豬肉切成幼條,些了芥未汁小食手打豬肉丸,大大粒好入味,個whisky bbq sauce 正#香港美食 #hkfood #hkfoodie #yummy #foodporn #delicious #cuisine #restaurant # #restaurant #香港必食 #pigsman #sheungwan #porkchop
碧士文 pigsman

地址: 上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖

QR CODE 落單方便易懂。

豬扒有咬口, 肉質有彈牙口感

卡邦尼焗豬扒飯配溫泉蛋 ,錦上添花的組合。

豬扒沙律都好食,有沙律菜感覺健康

金手指是豬扒薯條,把豬肉切成幼條,些了芥未汁

2023-07-05 20 瀏覽
個女接我放工,經過呢一間食豬嘅專門店仲未關門,就嚟試吓!貪佢有d小朋友最愛既香口野。005 卡邦尼焗豬扒飯 配溫泉蛋$73:炒飯底配芝士,豬扒幾淋身,係預期中嘅味道唔算10分驚喜。010 豬扒多士$63:多士係烤過嘅牛油多士,中間夾咗生菜,蕃茄同豬扒,somehow辣辣地,個豬扒略嫌有啲硬同埋醃得有啲鹹。017 金手指(豬扒薯條)$38:其實幾特別,冇咩地方見過,小朋友好鍾意,似係炸既切條梅肉,香脆可口。香港呢個價錢其實性價比算好高,起碼都叫飽肚

005 卡邦尼焗豬扒飯 配溫泉蛋$73:
炒飯底配芝士,豬扒幾淋身,係預期中嘅味道
唔算10分驚喜。

010 豬扒多士$63:

017 金手指(豬扒薯條)$38:

香港呢個價錢其實性價比算好高,起碼都叫飽肚

2023-07-04 17 瀏覽
想試呢間特工主題餐廳好耐🤩🤩餐廳主打多款豬肉料理🐷,包括豬扒飯、漢堡、三文治、小食等~店內裝潢參照電影「皇家特工」的西裝店🕵️,打卡一流!!今次同朋友叫左兩個套餐,有齊主食、小食同飲品~整體豐富❤️❤️🍱Mission B $102✨揀左要芝土蘋果焗豬扒飯、手打豬肉丸同可樂~~芝土蘋果焗豬扒飯賣相唔錯,面層鋪滿芝士、蘋果同豬排~豬排肉質軟嫩,啖啖肉!加入蘋果後味道好清新,越食越開胃🤤🤤手打豬肉丸大大粒,咬落好彈牙~蘸秘製醬汁食好惹味🔥🔥🍱Mission C $92✨揀左要豬榴彈、薯條同伯爵港式奶茶(+$22)~~豬榴彈即係雙層手打豬柳芝士漢堡🍔,望落好吸引!麵包口感鬆軟,豬柳扒軟腍juicy,配上牛油菜、芝士、蕃茄等配料好豐富😋😋飲品就揀左伯爵港式奶茶☕,港式茶底加入伯爵茶,茶味好濃郁~都幾特別👍🏻👍🏻
想試呢間特工主題餐廳好耐🤩🤩

🍱Mission B $102✨
揀左要芝土蘋果焗豬扒飯、手打豬肉丸同可樂~~

手打豬肉丸大大粒,咬落好彈牙~蘸秘製醬汁食好惹味🔥🔥

🍱Mission C $92✨
揀左要豬榴彈、薯條同伯爵港式奶茶(+$22)~~

2023-07-03 21 瀏覽
朋友介紹呢間喺銅鑼灣開分店到上環既有型豬肉專門店《pigsman》當日同朋友去度好旺場成間舖頭爆哂只有近廁所同埋門口位置可以坐低我哋當日分別叫咗兩個餐 Mission B+CMission B 《芝士蘋果焗豬扒飯》酸酸甜甜嘅蘋果蕃茄醬加上啖啖肉豬扒再加拉絲嘅芝士多重口感《手打豬肉丸》手打豬肉丸有驚喜人手打既肉丸結實有肉汁好味Mission C《豬榴彈》(手打雙層豬柳芝士漢堡)平時食得牛肉嘅漢堡多第一次食手打嘅豬柳2塊打孖上結結實實咁樣加上香草味同大塊芝士真係唔錯《特務濃湯》特濃雜菜湯有點辣辣地幾合我口味2個餐加埋唔洗200蚊地點都幾方便下次要試下銅鑼灣嗰間
當日同朋友去度好旺場成間舖頭爆哂

手打豬肉丸有驚喜
人手打既肉丸結實有肉汁
好味

Mission C
《豬榴彈》(手打雙層豬柳芝士漢堡)
平時食得牛肉嘅漢堡多

2個餐加埋唔洗200蚊
地點都幾方便
下次要試下銅鑼灣嗰間
2023-06-29 31 瀏覽
平常以牛肉做主賣點多,但以豬肉為主題,確實比較少,Pigsman 就以豬為主題,以焗飯、漢堡或多士為主打再配以豬肉製成小食,就要在巿場上以豬爭一席位,單以餐牌所供應食物菜式,確實有其獨肉特吸引之處。******************************Pigsman 由幾位志同道合,喜歡吃豬肉年青人構思以豬肉為主打食材,就想與巿面肯主打炸雞和牛肉漢堡爭一席位。所以在上環開了間店,牆上擺放飾物如放槍械模型、遮、皮鞋和恤衫都以電影題材借鑒而攞放,所以帶點餐廳風格。餐廳地方不算很大,但也有一定座位,附近商廈眾多,外賣都一樣甚受歡迎,外賣盒logo 以豬鼻形態,全面以豬為主題吸引食客。餐牌都很簡單,有3款不同收費套餐,主食飯或漢堡,配小食和汽水各一客,其他飲品可以加錢另配。除了套餐,還可以散點,散點多了沙律、多士和小食選擇,可以合乎不同食客要求,最重要無加一收費。自家製薯蓉配肉汁 HKD23,一客有2球薯蓉,入口幼滑薯蓉,配上肉汁帶夠肉汁香味。手打豬肉丸 HKD28,一客有3粒大大粒豬肉丸,吃上口啖啖肉,還保留到肉汁,是必吃之選。滑蛋芝士多士 HKD45,滑蛋比例都多,加入芝士和醬汁經美

滑蛋芝士多士 HKD45,滑蛋比例都多,加入芝士和醬汁經美味,還要配上脆脆地多士,非常滿足。
Combo Mission B HKD102,卡邦尼焗溫泉蛋豬扒飯,配小食手打豬肉丸和加HKD22 伯爵港式奶茶 1支。

套餐還有不同飯味道選擇,按菜式收費,卡邦尼溫泉蛋豬扒較少有,所以都想一試。豬扒切件放上飯面,豬扒切件放滿飯表面一層,每件豬扒一點都不薄。溫泉蛋蛋汁和蛋白拌勻,增加飯的濕潤口感,卡邦尼醬汁和芝士讓整個飯變得美味。
跟套餐手打豬肉丸和散點一樣有3大粒,肉汁不少豬肉丸是吃不停口。
伯爵港式奶茶,入口口感滑溜,伯爵茶味清香,又不會好甜,好飲。
2023-06-23
  • 伯爵港式奶茶
  • 卡邦尼焗溫泉蛋豬扒飯
  • 滑蛋芝士多士
  • 自家製薯蓉配肉汁
特務主題的東西很ever green小時候看梁科慶的Q版特工還有無人不曉的Mission impossible、MIB 與007當然當然道地星期日影院百loop不厭的國產凌凌柒LKF有家用特務做主題的中菜,整個vibe極神秘這次多搭一個站來到上環,也遇上另一家同樣以特務為題的餐廳 —— Pigsman對Pigsman大概即時想起電影Kingsman No double 這前設下餐廳的佈置很有英式感木系為主調配合很English style 的格仔窗簾牆上幽你一默(Like this so much!!!)掛上retro 意大利藝家那副「貼著膠紙的香蕉」的so call 名畫只是把banna 改成一隻豬仔(餐廳is all act the 豬)Hidden meaning 大家自行腦補大概每事每物都在找它的伯樂包括食· ‒ – — ‒ – ·英式主題主打是便當des🍱還擇很多,除了西式也有兩款港式的蔥油豬及避風塘豬反差萌反而令我好奇所以就下了單黑色長形的飯盒明暊想要遠離「飯盒」的sterostyle(其實幾型)避風塘style 豬扒幾微辣辣,惹味!豬扒醃得相當入味,不會過鹹而且口感軟諗
特務主題的東西很ever green
小時候看梁科慶的Q版特工
當然當然道地星期日影院百loop不厭的國產凌凌柒

LKF有家用特務做主題的中菜,整個vibe極神秘
對Pigsman大概即時想起電影Kingsman

No double 這前設下餐廳的佈置很有英式感
木系為主調配合很English style 的格仔窗簾
Hidden meaning 大家自行腦補
大概每事每物都在找它的伯樂
包括食

· ‒ – — ‒ – ·

英式主題主打是便當des🍱
還擇很多,除了西式也有兩款港式的蔥油豬及避風塘豬
反差萌反而令我好奇所以就下了單
避風塘style 豬扒幾微辣辣,惹味!
豬扒醃得相當入味,不會過鹹而且口感軟諗

另外buger真心少食豬柳
豬榴彈是手打雙層豬柳
配料極足料
一讚手打豬極、級、juicy!
鮮少有地吃到豬肉香!
真心以人生吃過的豬柳堡計
可以說是「好食到飛起!」

小食同樣超驚喜
手打豬肉丸與金手指(即豬扒薯條)
前者重香料不過口感極彈
入口豬肉肉質鮮嫩
至於豬扒薯條炸粉不厚
啖啖豬扒條食肉獸最愛嘞!

2023-06-29 103 瀏覽
這間Pigsman碧士文位於上環蘇杭街,係一間食豬嘅專門店,整間店面環境係以深色木系為主調,當我坐係店舖等緊外賣時,播放英文ROCK歌及懷舊英文歌😚真係好正,同時食嘅嘢多款特式選擇🤔,係到食吓嘢感覺都唔錯,過我都冇時間係到食,只係買咗番屋企食😊!.招牌威士忌BBQ豬扒飯 $92手打豬肉丸呢一款BBQ豬扒飯色香味都唔錯🤔望著都好想食🤤,豬扒食到入口腍嫩香口配埋佢嘅威士忌BBQ味道濃厚😚帶點香口惹味😋,係這個悶熱夏天都好醒胃!豬肉丸係店家手打食到入口帶點香口😙,肉質腍度適中帶點鬆口又有咬口,味道相當之美味好好食😋!.豬榴彈 $92手打雙層豬柳芝士漢堡自家製薯蓉配肉汁 呢一款套餐豬榴彈望著都唔錯🤔,佢嘅手打豬柳肉質鬆腍帶小小微辣味道十足😋,夾埋漢堡食口感味道都唔錯!薯蓉口感軟綿配咗店家自製肉汁味道濃郁令到薯蓉美味而滑口😋又有咬口!.豬扒多士 $92薯條呢一份豬扒多士份量豐富厚度十足😮,多士金黃香口😙厚度適中帶點甜口,夾著腍嫩鬆軟豬扒,味道帶有小小微辣令到整件多士口感豐富又帶點香口,我覺得都幾好食😋!.薯條甘香外脆內腍又有咬口,咸度適中沾吓D醬汁味道仲好味道😋!.*套餐送小食及指定飲品*
招牌威士忌BBQ豬扒飯 $92
手打豬肉丸

豬榴彈 $92
手打雙層豬柳芝士漢堡

自家製薯蓉配肉汁

豬扒多士 $92
薯條

我覺得都幾好食😋!
*套餐送小食及指定飲品*

2023-06-27
平時主打食牛肉嘅餐廳比較多,前幾日去咗一間主打食豬肉料理嘅餐廳,超有驚喜!位於上環嘅pigsman係新店,銅鑼灣都有分店架~ 佢哋餐廳嘅風格係以特務為主題,有好多槍械同任務嘅裝修,仲有豬仔🐷畫同三隻小豬🐖,裝修都幾有特色!主打嘅豬肉料理有豬扒飯、漢堡、多士、沙律、豬肉丸等~ 我哋叫咗兩個套餐食,每個餐$100左右,有主食、小食同埋飲品。Menu以任務命名菜式同套餐,幾特別!🐷手打豬肉丸超級好食!好耐無食過咁彈牙嘅肉丸!肉味濃,又帶點爽口,又juicy,沾少少醬食好正😋🥔自家製薯蓉配肉汁薯蓉幾濃薯味,唔係落咗好多cream好多粉嗰種,而係好多薯泥,仲有薯仔粒粒,好真材實料!食,發覺唔係好夠肉汁,多啲汁會更好!🐷手榴彈即係手打雙層豬柳芝士漢堡,又係大推!豬柳又係好彈牙,可能同豬肉丸同一整法,但就整成漢堡扒咁,外層香脆,入面仲係juicy爽彈!加埋芝士、生菜、番茄做成漢堡,好好食!🐷芝士蘋果焗豬扒飯加咗蘋果片嘅焗豬扒飯,比較清新,無咁膩,豬扒軟熟唔韌,味道都唔錯!但就無手打豬肉丸咁有驚喜😂跟餐飲品本身想叫伯爵港式奶茶,但咁啱填晒,咁就叫返大路嘅椰青水同烏龍茶啦🤣呢度嘅食物質素都幾好!好鍾意豬

🐷手打豬肉丸

🥔自家製薯蓉配肉汁

🐷手榴彈

🐷芝士蘋果焗豬扒飯

呢度嘅食物質素都幾好!好鍾意豬肉丸同豬柳,下次出開銅鑼灣可以試埋銅鑼灣店😆
  • 豬榴彈
  • 芝士蘋果焗豬扒飯
2023-06-27 51 瀏覽
是日恰巧路經上環發現一間以豬為特務主題嘅餐廳一入門口就被three golden pigs吸引於是決定試試唷Set Lunch :☆A ~ 001☆招牌威士忌BBQ豬扒飯 $92 手打豬肉丸配黑松露山葵醬 +$24 Hot Flat White ☆A ~ 002☆蔥油豬扒飯配煎蛋 $92 忌廉南瓜湯熱茉莉綠茶整體而言,厚切豬扒肉嫩juicy,威士忌BBQ醬創新帶甜味,蔥油豬扒惹味,各俱特色,手打豬肉丸有驚喜,非常彈牙酥香軟糯,配上黑松露山葵醬,yummy 。餐廳一邊牆壁上掛有豬嘅油畫,另一邊嘅玻璃箱內佈滿餐具、手錶、皮鞋等擺設,簡約中帶型格,有興趣嘅朋友們有機會要試試喔
是日恰巧路經上環

Flat White
茉莉綠茶
  • FlatWhite
2023-06-27 25 瀏覽
成日食紅肉唔太健康試試搜羅下其他美食搵到上環呢間以電影特工為主題嘅餐廳配上唔同醬汁同食材製法豬扒都可以變鳳凰✨越式水咖哩豬扒飯厚切嘅啖啖肉豬扒淋上大量咖哩汁味道香濃,非常惹味✨避風塘豬扒飯脆卜卜嘅避風塘口味原來可以同豬扒咁夾帶出香辣脆口嘅味道✨豬榴彈手打雙層豬柳芝士漢堡足料嘅雙層漢堡加上芝士.豬柳 同 醬汁肉汁豐富.口感Juicy✨手打豬肉丸自家製嘅肉丸大大粒 口感彈牙又Juicy融入咗芫茜同洋蔥,令口感更豐富
成日食紅肉唔太健康

肉汁豐富.口感Juicy

✨手打豬肉丸
自家製嘅肉丸
大大粒 口感彈牙又Juicy
融入咗芫茜同洋蔥,令口感更豐富
2023-06-23
2023-06-27 18 瀏覽
平時見主打牛餐廳見得多,終於有主打豬餐廳,入面應該係同電影Kingsman致敬🫡餐牌好得意,入面有唔同嘅任務即係唔同套餐,有飯、小食同任品😃好qqMission A 招牌威士忌BBQ豬扒飯😆如果想減重嘅朋友仔岩曬,因為啲汁係分開上,可以控制份量。個汁有酒香又有bbq味,整體感覺都好好。配手打豬肉丸唔洗擔心得3粒,因為佢一粒頂平時啦2粒,咬落去肉汁多好香。可以點少少沙律醬,味道更香。肉丸入面已有香草黑椒,個人覺得唔點已經好夠食好好食😛芝士蘋果焗豬扒飯原條長長大豬扒❤️上面有好多芝士、蘋果😄成個層次提升曬,個汁係用蘋果切粒煮所以有啲果香。食嘅時候好香果味,豬扒軟滑。伯爵奶茶係樽仔奶茶☺️奶茶係我至愛📍 碧士文 (東利商業大廈) (上環)上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖

Mission A 招牌威士忌BBQ豬扒飯😆

配手打豬肉丸

芝士蘋果焗豬扒飯

伯爵奶茶
係樽仔奶茶☺️奶茶係我至愛

📍 碧士文 (東利商業大廈) (上環)
上環蘇杭街93號東利商業大廈地下2號舖
之前食過銅鑼灣店,對手打豬肉丸一試難忘,有新分店係公司附近開緊係encore la🥳🥳門口有張檯仔放MENU好得意!手機落單,可以自己揀醬汁,add on,一目了然好方便。Mission C set豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)豬柳同肉丸一樣咁好香咁好味,軟熟juicy,麵包有略略烘過,手打豬肉丸 🙌🏻🙌🏻必試!彈牙多汁大粒,mix左啲香草,似山竹牛肉球,但外面煎得好香,似煎肉餅,多重口感。伯爵奶茶 - 推介🙌🏻🙌🏻雖然細細枝,但伯爵茶香濃,唔會太苦,入口幼滑延綿。Mission A set招牌威士忌BBQ豬扒飯長方形盒外型特別。威士忌BBQ汁甜甜地帶有淡淡的威士忌味,唔飲whiskey都唔怕食呀。豬扒好腍,已經切成細細舊,方便一啖放晒入口👍🏻可以揀少飯,唔怕食唔晒浪費食物特務濃湯 - 忌廉南瓜湯 推介🙌🏻🙌🏻好有驚喜,南瓜味好濃而且好杰身,啖啖都好滿足😌手打豬肉丸太好味所以再叫多左一份,揀左唔同醬:梅子,食落好香,似沙律醬,幾特別。
手機落單,可以自己揀醬汁,add on,一目了然好方便。
Mission C set
豬榴彈(雙層手打豬柳芝士漢堡)
手打豬肉丸 🙌🏻🙌🏻必試!
伯爵奶茶 - 推介🙌🏻🙌🏻
雖然細細枝,但伯爵茶香濃,唔會太苦,入口幼滑延綿。
Mission A set
招牌威士忌BBQ豬扒飯
可以揀少飯,唔怕食唔晒浪費食物
特務濃湯 - 忌廉南瓜湯 推介🙌🏻🙌🏻
好有驚喜,南瓜味好濃而且好杰身,啖啖都好滿足😌

• 忌廉南瓜湯
2023-06-26 17 瀏覽
去上環食飯在蘇杭街附近的食肆,見到一間店內全是皇家特工007既場景。店外放置了套優雅西裝,店內亦放置了不少道具槍作裝飾,好特別。PIGSMAN好明顯是一間愛吃豬豬的專門店。套餐都幾低食,有主菜、小食及飲品。即時叫了一個《芝士蘋果焗豬扒飯》味道帶點酸甜開胃,散發出蘋果的香味,每件豬扒都差不多2厘米厚。用咗肉眼制作既嫩口又豐富,外賣盒以黑色為主調十分型格。《豬肉丸》有三粒充滿肉汁肉質鬆軟又有彈性,必吃之選好好味!《豬扒多士》材料新鮮又足料,有生菜、蕃茄、豬扒又是厚厚的口感獨特; 而且辣味醬汁都是自家製的,非常用心。粗身薯條不用多說……一瞬間已被小朋友秒殺了。

即時叫了一個《芝士蘋果焗豬扒飯》

《豬肉丸》有三粒充滿肉汁肉質鬆軟又有彈性,必吃之選好好味!