2天前 0 瀏覽
我都係想好好地食餐飯啫真係咁難嗎?我哋一行2人係餐廳門口就已經要我哋點定食咩餐,位都未坐低就已經開始計時喇!咁職員都好快就帶我哋去咗一張有兩個爐的4人枱,但餐廳竟然將4人枱夾硬間為5人枱,最後隔離嚟咗兩個大人加一個小朋友,之後她們都覺得太迫頂唔順要求調位,職員先將張枱還原做返4人枱,咁我哋先之唔洗迫住咁食咋,但最離譜係我哋明明仲有7分鐘先夠鐘,有位男職員已經態度勁差呼喝我哋話夠鐘,要我哋走!但我睇返張單點餐時間明明係18:27,揀咗100分鐘嘅餐,應該可以食到20:07吖,但嗰位男職員20:00就趕我哋走,如果佢當時客氣啲話仲有幾分鐘就夠鐘,感覺會好好多囉!食物又唔係特別好食,價錢又唔係平,不會再幫襯了!
2024-05-08 0 瀏覽
抵食又超有質素的午餐👏🏻🤩今個午餐超有驚喜人均85 就食到半自助餐重要樣樣新鮮好食👏🏻羅馬生菜沙律好甜,牛油果勁新鮮😍珍珠米飯,配咖喱牛日式野菜咖喱❤️定沖繩豚肉牛肉汁都好好食👏🏻😍再配埋佢個紫菜好好味變咗燒肉只係配菜😂自助吧先係主菜🤣北海道牛乳雪糕加埋Tiramisu雪糕勁正🍦仲有關東煮海帶湯其他甜品,好多好多都未食飽到呢😂❣️大家一定要多多支持香港飲食🥹🫶🏻唔想咁有質素嘅餐廳買少見少寫食評人系我老婆
抵食又超有質素的午餐👏🏻🤩
今個午餐超有驚喜
人均85 就食到半自助餐
重要樣樣新鮮好食👏🏻
羅馬生菜沙律好甜,牛油果勁新鮮😍
變咗燒肉只係配菜😂自助吧先係主菜🤣

北海道牛乳雪糕加埋Tiramisu雪糕勁正🍦

仲有關東煮海帶湯其他甜品,好多好多都未食飽到呢😂❣️
大家一定要多多支持香港飲食🥹🫶🏻
唔想咁有質素嘅餐廳買少見少
寫食評人系我老婆
2024-05-08
2024-04-06 426 瀏覽
星期六晚行開新城市,睇下有咩食,就諗住試下牛角自助燒肉,拎飛排隊,2人,拎飛行開唔夠5分鐘返黎,見個飛號已到,但就話過左要等下一張,過30分鐘先安排入去,以為好多人full 哂,點知入到去睇到有幾張空枱(2人),但一路唔叫飛。食物及種類麻麻,自助bar得飲品及少量蔬菜無乜野食。總結體驗麻麻!,下次唔會再去!!其實睇之前d人既評價我都唔信,心諗試吓啦,可能d人專登差評,點知原來係真係差到甘,唉!真劣評!
2024-04-06
2024-03-27 545 瀏覽
一早book 定位,所以準時入座 。因為朋友唔食牛的關係,所以平平地吖左個LV 2 ($4xx/位) 。之前同家人黎食LV 4 ($6xx/位),所以以為今次都係食130mins!原來LV 2 只可以90mins !(埋單至知)當我地又叫到一枱野食的時候,經理走黎叫我地埋單!話夠鐘了. 係我唔啱冇睇清楚時間!但乜你地唔係應15-30mins 後通知食客夠鐘嗎? 根本會燒得切!但我地照繼續燒 (主要唔想浪費食物) 佢只有不停趕我地走同趕我地走!(最後當然燒唔切啦)以為出面好多客喺度等?錯喇!係一個都冇!個場仲要大把吉位!怪不得你地越做越少客啦!上次同屋企人食$6xx/位,其實我可以去同區酒店食buffet 4小時! 你個價位$482,但只有90mins! 根本冇可能燒得切!冇乜事我都係走返去石門食韓燒!至少間韓燒唔會催我地走!而且只需要$2xx/位!
一早book 定位,所以準時入座 。
當我地又叫到一枱野食的時候,經理走黎叫我地埋單!話夠鐘了.
以為出面好多客喺度等?錯喇!係一個都冇!個場仲要大把吉位!
怪不得你地越做越少客啦!
2024-03-22
  • 沒有
2024-01-30 1571 瀏覽
昨晚去牛角諗住食佢地限時優惠晚餐, 大約6點攞飛, 諗住最遲8點應該有得食,點知等到9點幾都未得,出面等位嘅客人開始鼓噪, 一路都有向櫃檯查詢, 過左的3個小時,都有零星客人離開,詢問下才知佢地的安排非常垃圾,客人過左限時100分鐘,係吾須要立刻離開,佢地只是截單,客人係可以繼續坐,食出面嘅熱食同雪糕,中途仲可以比佢嘅金會員插隊,呢個安排認真垃圾囉!裏面客人繼續吹水,出面客人一路吹風,到九點半終於安排出面所有客人入座, 佢地有講未必食得足100分鐘, 但已經9點幾周邊所有餐廳都關了門, 都冇嘢可選擇食用, 都等左咁耐, 都照樣食,但佢地都吾好咁過份,10點半截單,11點關門,出面所有熱食雪糕都開始收哂, 上半場夠鐘可以吹水食雪糕,下半場就比人趕走,真係超級10級垃圾。
2024-01-29
2024-01-30 1023 瀏覽
今日18:13攞飛,結果等到21:30先有得坐。原本個餐係食100分鐘,那麼正常人都會唸我第一轉輪唔到我,那下一轉最多115分鐘清場,應該有啦! 點知原來哩間垃圾係會不斷比飛所謂嘅 VIP 打尖,好似我張飛竟然會比20:15分先攞飛嘅所謂vip 打尖入座先。之後追問下,店員再講佢地係唔會叫夠鐘嘅客人交枱,佢哋只係唔可以 order 食物,但又好離奇地可以繼續去自助 bar 取甜品等其他食物,繼續吹水, 不需額外收費,那攞左飛嘅未入坐客,繼續係外面吹風那對於攞飛嘅客,係咪好不公平。冇可能如此安排混亂囉。其實,好似酒家分2段時間嗰啲,我都知道第二round 會到我啦! 唔會唔叫客人交枱囉~好啦,終於排隊到我啦,進食時間又變左少過100分鐘,仲要準時23:00離場關門,那對客人十分不公平
今日18:13攞飛,結果等到21:30先有得坐。

那對於攞飛嘅客,係咪好不公平。
冇可能如此安排混亂囉。
2024-01-29
2023-12-31 1364 瀏覽
今日大約5:30去攞2人枱飛,我攞嗰張飛同當時只差9個號碼,但到7:30都未到我張飛,我覺得佢哋按排入座好有問題,成日安排vip同3-4人枱,最終我哋都係放棄咗…..
2023-12-31
這幾個月在這家吃過幾次lunch,感覺水平下降嚴重。1) 價格偏高但肉質偏差,午餐的set,去到200元水平(D餐)也只有少量美國牛,亦不是什麼靚部位。既然是set,還給這麼少的份量,性價比實在不足。近期剛漲價,漲價前還好,但現在漲價幅度過大了,食物同價格不對等。跟其他品牌連鎖店相形見絀。(某些店100+ 已有日本和牛食)2) 沙律吧質素較差,僅有罐頭水果,沒有新鮮水果。3) 最大問題:所有杯碗 都沒有洗乾淨,全部帶有一種怪味,好似洗碗抹布味道殘留,十分破壞食慾! 尤其是金屬杯,摸上去還帶油。4) 進門時,就一定要讓人揀餐,有d人喺門口睇餐牌睇好耐,仲要幾個人討論一輪,都不會安排下一個,後面人點解要排隊等佢想清楚食乜?中午本身都趕時間,就不能考慮優化一下機制?唯一亮點,只是鹽醬,點肉確實好味。燒肉汁都淨係咸味,不好吃。不過這是個人口味因人而異。除了門口排隊體驗差,食嘢過程中侍應態度尚好,隨叫隨到。但這些已經無法掩蓋上述缺點帶來的負面體驗,若不改善,以後恐難再幫襯。
這幾個月在這家吃過幾次lunch,感覺水平下降嚴重。
2) 沙律吧質素較差,僅有罐頭水果,沒有新鮮水果。

2023-09-28
2023-09-04 2884 瀏覽
餐廳📍 牛角Buffet (沙田好運中心)地址:沙田好運中心3樓3078號菜式:日式燒肉放題適合:食肉獸價錢:$$$整體評分: 8.25/10回頭指數: 8.2/10食過好多間燒肉放題,牛角Buffet係日式燒肉放題入面性價比高嘅餐廳,而沙田分店只開張幾個月,店內職員服務態度不錯,牛肉品質亦比較有質素,所以小編已經由開張到而家,第三次來幫襯沙田牛角buffet,啱晒偶然想做食肉獸嘅我哋。全程係用QR Code落單,入坐前職員都好用心介紹menu,上菜及收碟速度快,無漏單情況。今次我哋叫咗 $438 「水之燒肉」餐,係餐廳中間值位既餐,當中唔計自助區,揀選食物多達118款。❣️飲品方面,有好多選擇汽水、茉莉花茶、雜果賓治、檸檬汁、芒果汁、蘋果汁、咖啡奶茶、牛肉湯任君選擇,而我最喜歡就係茉莉花茶,無糖之餘,茉莉花茶味好出❣️前菜方面,自助區有牛肉昆布湯、咖喱牛肉汁、泡菜芽菜冷盤小食,獨立樽裝沙律菜,甜品有泡芙、銅鑼燒、窩夫等等, 仲有必食既自製牛角飯及紫菜醬料等。❣️ 牛肉方面,牛類部位及級數選擇多,當中推介套餐既牛舌及美國SRF安格斯和牛肩脊肉係我哋會不停Encore又encore狂點嘅牛肉,
餐廳📍 牛角Buffet (沙田好運中心)
地址:沙田好運中心3樓3078號
菜式:日式燒肉放題
適合:食肉獸
價錢:$$$
整體評分: 8.25/10
回頭指數: 8.2/10

招牌牛角飯

❣️ 牛肉方面,牛類部位及級數選擇多,當中推介套餐既牛舌及美國SRF安格斯和牛肩脊肉係我哋會不停Encore又encore狂點嘅牛肉,牛舌爽口彈牙,牛肩脊肉油花平均,肉質相對軟嫩中,燒完都能夠保留其肉汁,十分出色。

❣️ 豚羊方面,豚同羊種類唔算太多,當中日本熊本豚角燒,及紐西蘭羊頸柳表現不錯。

❣️ 海鮮方面,水之燒肉級數會再多5款,包括塩味牛油帶子、牛油廣島蠔、塩燒鯖魚、車海老、魷魚軟骨、燒多春魚及青口,我哋就試咗牛油帶子、牛油廣島蠔、車海老,海鮮算新鮮,其他就無品嚐,因為想留返個肚食燒肉。

❣️燒野菜方面,特別推介燒菠蘿,因為是沾了焦糖的,燒完之後會有一層薄薄焦糖脆面在菠蘿上,層次豐富,香甜可口。

❣️軟雪糕方面,雪糕有四種口味,分別是伯爵茶白提子、意大利餅乾及重點推介「意大利朱古力雪糕」,朱古力味十分濃郁。
2023-09-02
2023-08-25 1595 瀏覽
星期五晚去,揀咗四百幾蚊嗰個餐(第三個grade),兩人食左$900幾肉質差,其中一隻有雪花既好少少,其餘8成既肉都唔得….叫鹽味都俺得好salty, 無味果隻又真係淡味… 蝦同扇貝ok但無下次

肉質差,其中一隻有雪花既好少少,其餘8成既肉都唔得….

叫鹽味都俺得好salty, 無味果隻又真係淡味…

蝦同扇貝ok

但無下次
2023-08-24 1260 瀏覽
之前有個平日放假,唔使返工。一諗假期有咩餐廳好多人,平時冇機會去食,就即刻諗起牛角🤣於是我同男朋友就一齊去咗沙田嘅牛角食lunch buffet😋我哋叫咗最平嘅套餐,每人$2xx, 因為我哋都係志在食牛角飯,所以最平嗰個套餐我哋都覺得OK🤭而家牛角,原來仲有刈包同埋窩夫俾你喺個爐上面烘熱嚟食,好正😆食最平嘅套餐,我個人推薦食豬大腸,記得要燒到差唔多熟嘅時候,再將佢剪開一半嚟燒,就會外脆內軟👍🏻另外再推薦大家食牛角飯嘅小貼士😆(雖然可能大家都知🫢)就係落完紫菜之後,要加一羹燒肉汁同一羹鹽醬,最好加埋枱面嗰個鹽醬(如果鍾意食重口味嘅話🤭)結論:牛角都係平日食最舒服,唔使等位又唔洗同人迫🤣如果平日得閒會再嚟食~
之前有個平日放假,唔使返工。

另外再推薦大家食牛角飯嘅小貼士😆(雖然可能大家都知🫢)
2023-08-19 941 瀏覽
好耐都冇出來食飯,今日同朋友食牛角。落咗單好快就上菜,肉質有口感,加埋個醬,咸咸地仲好食👍🏼不過我就食食下好口渴,本身飲汽水都轉左飲茶,清清地冇咁口渴如果怕食得太油膩嘅朋友仔,可以試下包生菜食。當自己今晚有食菜(笑)如果個肚仲有位食飯,都建議試下。一啖肉一啖飯仲滋味。最後,冇諗過羊肉竟然有驚喜,一啲都唔「蘇」,值得一讚食完咁肥膩嘅燒肉之後,諗住去食返雪糕中和一下,點知揀咗個白提子加朱古力雪糕,呢個配搭麻麻哋,但係白提子就好好食啦!
2023-07-31 856 瀏覽
 : Gyu-Kaku Buffet has opened a new branch at Lucky Plaza, and they have some amazing new menu items that you have to try. 🍴However, I do want to share that the new booking system caused us to wait quite a bit before we could be seated. Unlike their other branches, you could book a table for reservation, which meant, if you get the ticket online, you had to wait for a bit before you can be seated. We had nearly two hours before we could start feasting on the delicious food. ⌛Despite the wait, th

Despite the wait, the food was absolutely delicious and worth the visit. 🔥 The flavors and quality of the dishes were amazing and left me feeling satisfied and happy. If you're planning to visit, I recommend booking a table ahead of time to avoid any delays. 🕰️

🍴 Gyu-Kaku Buffet 牛角Buffet 📍 Shop 3078-3079, 3/F, Lucky Plaza, 1-15 Wang Pok Street, Sha Tin

✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓑𝓻𝓪𝓲𝓷, 𝓡𝓾𝓴𝓲, 𝓔𝓾𝓰𝓮𝓷𝓮
🌖

#GyuKakuBuffet #LuckyPlaza #Foodie #RestaurantReview #HongKongFoodie"#foodblogger #hkfoodloverv#foodphotography #沙田美食 #燒肉 #牛角 #週末好去處 #ahmoontt_food
2023-07-28
2023-06-13 2139 瀏覽
做嘢夜咗未食飯,諗起牛角buffet 有宵夜,就去咗試吓💗💗叫咗一個$138 A 餐,有豬雞少少seafood , 出面buffet bar 任食,雪糕🍦最吸引💕💕平時少食雪糕嘅我都忍唔住食咗一大杯vanilla 💕💕好好味!$138 加1 , 1 個小時,係食得趕,但依個價錢同質素就好抵👍🏻👍🏻個泡菜同蟹柳沙律好好味☺️☺️
宵夜,雪糕🍦
宵夜,雪糕🍦
2023-06-11 1885 瀏覽
沙田的牛角buffet是最新開的一間牛角buffet。平日午餐時間去到,walk in入去,都仲有位。地方很大。有很多卡位,都不停有人入嚟。今次主力想食自助區的食物,所以只叫了午餐C定食。60分鐘。職員都很好,問我是否選擇不同味。現在才知道原來兩款牛,可以用不同的醬料。😂😂牛角的牛真係無得輸,牛肋條因很多油脂,所以放在爐上有滋滋渣渣的聲音,很自癒。自助區都很寬敞,亦都很集中。不用周圍走來走去。自製牛角飯,湯,蔬菜,冷盤小食,沙律,甜品亦有。最新奇的自動取飯機。放一個碗進去,就會有飯跌出嚟。很有趣。最後來一杯雪糕作為午餐的結尾
沙田的牛角buffet是最新開的一間牛角buffet。

今次主力想食自助區的食物,所以只叫了午餐C定食。60分鐘。

職員都很好,問我是否選擇不同味。

現在才知道原來兩款牛,可以用不同的醬料。😂😂

最新奇的自動取飯機。
放一個碗進去,就會有飯跌出嚟。
很有趣。

最後來一杯雪糕作為午餐的結尾