2023-04-20 1456 瀏覽
牛摩都有好多分店,新開左間係調景嶺都會駅,地鐵站格離,方便至極。好耐冇打過邊爐,牛摩好既地方係一人一鍋,叫左個極品美國牛小排放題,湯底升級左,試下博多美人骨膠原啫喱雞白湯,一黎到個賣幾得意,同埋都夠食得出好膠,有黏着既口感。一黎到先上豬、牛、雞,食完個極品美國牛小排真係番唔到轉頭,試埋牛板腱同美國和牛,都係極品好食好多,脂肪比例好均勻,肉質軟腍,唔會鞋口,夠牛味又薄又唔肥,牛肉淨係食佢都夠。豬都係好高質,都係要叫美國極上黑豚肉。海鮮係另一重點,海蝦夠新鮮又夠大隻,叫幾多黎幾多,冇取巧;半殼扇貝又係好新鮮;連埋大大隻既廣島蠔,質素好高絕對要encore多幾round。估唔到食物款式仲要勁多選擇,仲有小食同炸物,炸物岩岩炸起,夠哂好食。自助區仲有基本火萊食材,菜呀丸呀麵呀,應有盡有。估唔到仲要有埋壽司,而且壽司既選擇都算係咁,三文魚、蝦、八爪魚、蟹柳,真係比足貨。甜品又係勁多選擇,有基本既泡芙、蛋糕等等,仲有爆谷同乳酪雪糕,記得真係要留番小小位比甜品呀。🍲極品美國牛小排放題 $349

🍲極品美國牛小排放題 $349
2023-04-17
2023-04-20 74 瀏覽
朋友生日,選擇了牛摩作為他的生日飯。由於調景嶺分店是新開張,店舖門口有幸運轉盤給每枱客人玩。由大獎到五獎不等。餐廳食物質素正常,種類亦可接受。最特別最吸引的是有乳酪雪糕!!!有機會會再光顧。

2023-04-16
生日
  • 乳酪雪糕
2023-04-14 122 瀏覽
牛摩有好幾間分店,食物質素都有保正,最近新店登陸調景嶺嘅都會駅商場,我緊係要黎捧下場啦😋。90分有放題套點亦有好幾款,豚肉雞肉餐、特選美國牛肩胛餐、美國IBP牛板腱餐、美國和牛餐、極品美國牛小排餐,重有最超級靚嘅日本佐賀霜降黑毛和牛餐。自選食物區有好多選擇:蔬菜,什菌、丸類凍櫃,都有成三十幾種食材,每樣都好新鮮,最估唔到係連羽衣甘藍呢啲貴價菜都有👍🏻;凍櫃側邊就係壽司同冷盤,令我最驚喜除左有雪糕機,仲有沙冰機同爆谷添🍿😋。呢度嘅人氣別注版湯底,博多美人骨膠原啫喱雞白湯,只須加$10就可以升級享用,緊係要試下啦😋,有個公仔造型嘅啫喱凍湯好得意,慢慢溶化,就變成奶白色嘅雞白濃湯,試一啖,飲落有些小黏口,好有骨膠感。-美國極品牛小排,脂肪油花比例好均勻,入口嫩滑,牛味重;其次係牛舌都係不停追加,薄切牛舌只須係熱湯淥10秒8秒,入口非常軟嫩;黑䐁同雞肉質素都唔錯,唔食牛嘅骨朋友可以選䐁肉雞肉套餐。-羊肉片,羊羶味唔會太重,肉質軟嫩。-海鮮方面有海蝦、廣島蠔、扇貝、青口、魷魚、帆立貝、膳片全部都好新鮮,膳片同蝦滑我最鍾意,不停refill左幾次🤭。最後緊係要食埋個爆谷同雪糕啦🤭,爆谷係焦糖原味,

-羊肉片,羊羶味唔會太重,肉質軟嫩。
-海鮮方面有海蝦、廣島蠔、扇貝、青口、魷
最後緊係要食埋個爆谷同雪糕啦🤭,爆谷係焦糖原味,唔會太甜,脆度一流;雪糕可以自行添加不同嘅朱古力豆豆/棉花糖等等,好受大小朋友歡迎😋。

2023-04-13 107 瀏覽
知道牛摩終於係調景嶺開分店啦!!即刻黎試試~大約6點半到 已經好多人排隊入座 新店環境真係滿分 周圍有好多牛摩公仔做裝飾座位夠闊落 光猛又乾淨 有6個放題套餐可以揀揀左美國極品牛小排套餐 呢個套餐已經包含左多款唔同既肉類、海鮮連羊肉都有 好少放題會有羊肉任食呢個套餐真心抵食湯底一個揀左博多美人骨膠原啫喱雞白湯用湯底整成左一個牛摩公仔 超可愛 另一個揀左壽喜燒湯底 會跟埋一粒雞蛋極品美國牛小排貌相好吸引 油脂分泌好平均輕輕淥10幾秒 就食得 肉質好軟腍!!就算唔小心淥耐左 口感都依好好肉味本身已經好濃郁 再點小小配料味道更突出美國極上黑豚肉黑豚肉切得薄 唔洗淥好長時間口感同樣好嫩 有肉香牛舌雖然牛舌係薄切 但係食落好爽口有驚喜!!除左自己叫既肉類 仲有自助區蔬菜、丸類、冷盤、熟食、甜品、飲品可以自取款式真係好多
知道牛摩終於係調景嶺開分店啦!!即刻黎試試~
大約6點半到 已經好多人排隊入座
新店環境真係滿分 周圍有好多牛摩公仔做裝飾
座位夠闊落 光猛又乾淨

有6個放題套餐可以揀
揀左美國極品牛小排套餐
呢個套餐已經包含左多款唔同既肉類、海鮮
連羊肉都有 好少放題會有羊肉任食
呢個套餐真心抵食

湯底一個揀左博多美人骨膠原啫喱雞白湯
用湯底整成左一個牛摩公仔 超可愛
另一個揀左壽喜燒湯底 會跟埋一粒雞蛋

貌相好吸引 油脂分泌好平均
輕輕淥10幾秒 就食得 肉質好軟腍!!
就算唔小心淥耐左 口感都依好好

牛舌
雖然牛舌係薄切 但係食落好爽口
有驚喜!!

除左自己叫既肉類 仲有自助區
蔬菜、丸類、冷盤、熟食、甜品、飲品可以自取
款式真係好多

2023-04-13
2023-04-11 121 瀏覽
今日行完山,落山人已在調景嶺肚開始餓了,記得附近新開左間牛摩,肚餓嘅我已經好想去試吓話說食牛摩已經係好幾年前嘅事,時至今日,裝修越嚟越奢華坐得舒服咗好多!望吓個餐牌,一樣有放題任食邊爐仲有好多款唔同嘅湯底,好好味好香我哋揀咗極品美國牛小排,仲有多款滋味小食可供選擇,隨時喺手機落單非常方便。我哋叫了長野蘋果湯底和關東風壽喜燒湯底,兩個都唔會躁底而且撐貴出邊仲有好多小食可以揀,甚至有熟食都冇問題所以我哋揀咗壽司暖暖肚竟然仲有爆谷可以提供簡直係最愛好啦,係時候食正餐啦,我哋叫咗牛舌、美國極尚黑豚肉、特選美國牛肩胛其實仲有好多海鮮,可以選擇有墨魚玩、帆立貝、扇貝仲有美國生蠔同埋海蝦全部都係我嘅favourite嗰度仲有好多罐裝飲品,另外仲有沙冰、鮮榨生果汁,同埋咖啡奶茶可以選擇放題式嘅享受,完全令我覺得好滿足最後,我哋決定食杯日本3.6牛乳乳酪真係非常非常好味!今時今日牛摩已經係極高級嘅享受,今日呢餐我覺得好開心希望下次嚟嘅時候,仲可以試埋佢嘅宵夜時段,價錢仲好吸引添
今日行完山,落山人已在調景嶺
肚開始餓了,記得附近新開左間牛摩,肚餓嘅我已經好想去試吓

話說食牛摩已經係好幾年前嘅事,時至今日,裝修越嚟越奢華
坐得舒服咗好多!

望吓個餐牌,一樣有放題任食邊爐

仲有好多款唔同嘅湯底,好好味好香

非常方便。

我哋叫了長野蘋果湯底和關東風壽喜燒湯底,兩個都唔會躁底

而且撐貴出邊仲有好多小食可以揀,甚至有熟食都冇問題

所以我哋揀咗壽司暖暖肚

竟然仲有爆谷可以提供
簡直係最愛

其實仲有好多海鮮,可以選擇

有墨魚玩、帆立貝、扇貝

仲有美國生蠔同埋海蝦
全部都係我嘅favourite

放題式嘅享受,完全令我覺得好滿足

最後,我哋決定食杯日本3.6牛乳乳酪
真係非常非常好味!

今時今日牛摩已經係極高級嘅享受,今日呢餐我覺得好開心
希望下次嚟嘅時候,仲可以試埋佢嘅宵夜時段,價錢仲好吸引添
將軍澳區開第二間牛摩! 開正屋企附近,於是去試試! 新店裝潢寬廠光明,二人台都唔會好細張! 做會員優惠都幾多,即時入會送$100現金卷,最正係之後逄每個月最後一個星期四去食有75折! 套餐有6種Level,全部限時90分鐘,最平$169,就可以任食出面自助櫃既壽司、日式前菜、甜品同飲品。叫左第5 level ($349/ppl) : 極品美國牛小排,同最貴既分別就係少左霜降黑毛和牛,但已經包左6款牛肉、所有海鮮同特別款既丸,性價比高啲。湯底簡左雞白湯,上台時有個牛摩樣啫喱,幾可愛! 另外試左新出既長野蘋果湯,帶蘋果既酸甜,味道較清淡,感覺健康啲。6 款牛中,除左牛舌,每款都叫左,冇對比冇傷害! 牛小排係最正,肥瘦適中,食落柔軟,牛味較重,第二中意係牛板腱,帶板筋位,多啲口感。叫左隻温泉蛋,點牛肉食一流!海鮮有7款,選擇算多,整體新鮮,最推薦廣島蠔,蠔肚肥美飽滿,田螺都係放題少見既,都幾大隻。丸既選擇有驚喜! 如醬爆瀨尿牛丸、皮蛋紅薑貢丸、牛骨濃汁牛丸同蘑菇芝心堡... 唔係伏,粒粒都有內饀,一咬爆汁。出面自助區既蔬菜新鮮,refill速度快,特別啲既有羽衣甘藍,出面賣好貴架!壽司正常發

叫左隻温泉蛋,點牛肉食一流!

壽司正常發揮😆但都5-6款選擇。套餐包左12款小食,當中5款係炸物,所有炸物即叫即炸,七味炸雞翼係必點,外脆內嫩!

甜品櫃有約7款選擇,仲有新鮮焦糖爆谷,食落香脆,配北海道低脂乳酪雪糕一流!雪糕配料竟然有我最中意既紅豆!
雞白湯
北海道低脂牛乳雪糕
  • 醬爆瀨尿牛丸
  • 皮蛋紅薑貢丸
2023-04-06 158 瀏覽
去左搵住將軍澳嘅朋友仔食飯,朋友推介去牛摩打邊爐。之前食過都覺得質素唔錯,價錢合理,所以就揀左食呢間!😝晚市90分鐘任飲任食,極品美國牛小排$359,有牛、雞、豚肉、羊肉、海鮮等等,而牛小排嘅脂肪比例好平均,入口好軟腍,牛味濃郁,一定要encore😙😚鐘意食羊肉嘅朋友就唔好錯過,唔係咁多餐廳可以任食羊肉,味道都唔會好膻😜海鮮選擇亦唔少,有廣島蠔、海蝦、青口、帆立貝、魷魚仔、扇貝,食落幾新鮮,夠鮮甜!湯底有9款可以揀,我地就揀左昆布鰹魚清湯同博多美人骨膠原啫喱雞白湯,雞白湯雞味都幾濃郁😝自助區有多款汽水、飲品供應,連沙冰都有,真係幾有驚喜😍蔬菜、丸類、粉麵都可以係自助區任拎,餐廳refill食物嘅速度都幾快。甜品有好香滑嘅乳酪雪糕、泡芙、cake,打完邊爐必食🥰

知道調景嶺商場又開咗新火鍋店,🔥 最鍾意打邊爐的我, 即刻拉埋老友一齊試新。 驚住中午多人冇位, 我哋兩點先至嚟食, 好彩有位 。🥳🥳帶位嘅哥哥仔非常之有禮貌, 熱情招呼, 介紹不同的火鍋套餐 ,我哋揀咗中間價錢, 極品美國牛小排餐 ,299一位 ,內容非常豐富, 睇見都開心。 湯底都有好多款 ,識飲識食嘅我哋自然係首先揀呢度嘅招牌湯底 ,骨膠原豐富 ,博多美人骨膠原啫喱雞白湯。有濃湯自然就有清湯,另一個湯底我就揀咗昆布湯, 我知道昆布湯係可以令到肉類同海鮮嘅味道更加突出, 所以湯底一濃一淡,就係最好嘅選擇 。揀完湯底就去自助區揀調味料同埋飲品, 仲有蔬菜 ,呢度嘅自助區選擇真係太多啦,調味料區非常整潔 ,每樣配料都係乾淨企理新鮮亮麗, 見到就想畢多幾羹。 火鍋蘸料自然少不了蒜蓉, 芫茜, 麻油,乾蔥 ,新鮮辣椒, 豉油 ,最特別就係有柚子醋。 跟住就去攞蔬菜 ,我習慣打邊爐係先食少少蔬菜 ,咁樣就冇咁容易食滯, 呢度嘅蔬菜都係好新鮮 ,我哋就揀咗羽衣甘藍,油麥菜, 南瓜 ,芋頭,苦瓜,冬瓜, 響鈴, 蓮藕 ,金菇,雲耳 ,五顏六色乜都攞啲, 攞完蔬菜我哋點嘅火鍋料就已經上臺 。首先亮

有濃湯自然就有清湯,另一個湯底我就揀咗昆布湯,

首先亮相嘅就係美國牛小排, 一睇就知道好新鮮,小小綑邊脂肪嘅牛小排, 喺湯底淥一淥就食, 非常鮮嫩美味, 就算唔用醬汁 ,都好夠味, 係高質嘅牛小排。

跟住就試各種唔同部分嘅牛肉 ,有牛板腱 ,牛舌 ,牛肩胛, 和牛 🐄🦬🐮,

仲有羊肉 ,🐐雞肉 ,🐔豚肉 ,🐖每樣都係新鮮滑溜,甜美多汁 ,食完一輪肉類,

就到海鮮類, 我哋揀咗廣島蠔,🦪 鮮海蝦 ,🍤青口,🦪 扇貝 ,全部都係好新鮮嘅食材 ,嗰啲蠔係肥嘟嘟嘅大大粒, 咬落口係會爆汁嘅,🤗🤗 海蝦搣開係好爽口,🦐 完全唔使加調味料都好鮮味, 青口同扇貝🦪一樣係鮮味無比,食不停口 。食完一輪又再叫過。

店小哥的服務效率非常快 ,🏃‍♀️🏃落完單一陣就已經送到, 而且非常主動幫我哋加湯, 收碟, 服務一流 。
喺呢度打邊爐真係舒服, 座位嘅設計亦都講求科學, 個爐擺喺旁邊而唔係擺喺中間, 咁樣食起來就會舒服啲,唔洗對正個熱爐。 食到飽飽之後又可以去自助飲品區斟番杯清香嘅綠茶, 慢慢飲下傾計, 回味下頭先鮮味多汁嘅牛肉同埋海鮮。 呢個價錢真係物超所值 ,食物種類多, 坐得好舒服, 服務非常殷勤到位, 所以係值得一再幫襯嘅火鍋店。
2023-04-01 151 瀏覽
《 調景嶺火鍋新店開張五重優惠 》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧今次去左調景嶺探左一個好耐冇見嘅朋友,於是乎就一齊去左都會駅搵嘢食。好一段時間都冇嚟過都會駅,發現開咗好多新嘅餐廳。見到有一間新開張嘅日本火鍋店《牛摩》,餐廳用咗好多牛魔公仔做裝飾,感覺環境好舒適,即刻排隊入去試下。牛摩晚市90分鐘放題,每人一鍋可以有六種唔同嘅湯底選擇,另外可以再升級三款精選湯底,長野蘋果湯,博多美人骨膠原啫喱雞白湯,麻辣雞血湯,我就揀咗骨膠原雞白湯,勁Q有個牛摩個樣印係上面,今次去到依間新店環境好新,有唔同嘅燈籠同埋漫畫喺出邊,顏色配搭好新穎繽紛。見到佢有個新嘅套餐係日本佐賀霜降黑毛和牛,晚市時段$509,九點之後就特價$439!難得嚟到,當然要食返餐好嘅。呢個套餐真係好豐富,多達30款食物。肉類方面首選日本佐賀霜降黑毛和牛、極品美國牛小排、SRF美國和牛、美國極上黑豚肉。其中黑毛和牛嘅大理石油花好靚,於是乎我都叫咗幾盤食過唔停。海鮮方面就可以試下廣島蠔、加拿大翡翠螺、扇貝、海蝦、青口、帆立貝。之後就到咗自助區嘅環節,蔬菜方面有白菜,羽衣甘藍,油麥菜同埋生菜,其他配料仲有蒟蒻粒,土豆
《 調景嶺火鍋新店開張五重優惠 》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

之後就到咗自助區嘅環節,蔬菜方面有白菜,羽衣甘藍,油麥菜同埋生菜,其他配料仲有蒟蒻粒,土豆,烏冬,芽菜,蕃茄,豆卜,木耳,各種丸類,例如有皮蛋紅姜貢丸,芝士牛肉丸、蘑菇芝心堡,黃金花枝棗。大約30幾款配料可以喺出邊自己攞!

壽司亦都有四五款壽司,仲有中華沙律可以自由配搭。

飲品真有好多款唔同嘅罐裝茶和汽水,仲有咖啡機同埋果汁機。

最後甜品一定要食埋個軟雪糕先好走。

依家慶祝調景嶺新分店開幕,有多種優惠,回饋顧客。
第1賞!新會員即送頂級熊本和牛
由2023年3月22日至4月7日,新入會並於同日惠顧正價90分鐘美國IBP牛板腱或以上放題之會員,即可獲贈一份日本頂級熊本和牛,並再享$1200迎新優惠!

第2賞!100%中獎幸運輪大抽獎
由2023年4月8日至5月7日,凡惠顧牛摩調景嶺分店,入座前即可免費參與幸運輪大抽獎一次。有機會獲贈現金禮券同埋免費放題一次。

第3賞!放題肉類免費Level UP
由2023年3月25日至4月7日,新入會並同日惠顧晚市正價90分鐘放題之會員,即可享放題肉類免費升級優惠。

第4賞!會員尊享兒童任食計劃
由2023年4月8日開始,星聚會員惠顧正價90分鐘火鍋放題,即可攜一位身高不足120cm兒童*免費任食。

第5賞!「你的名字」優惠載譽歸來
由2023年3月22日至4月7日,逢星期一至四晚上8時後入座,身分證上英文名字含有與牛摩首字母相同的「W」或「M」之顧客,即可享有8折優惠及無限時任食!*
2023-04-01 128 瀏覽
今日約咗個舊同學去將軍澳食嘢,我哋揀咗都會駅嘅牛摩食放題,由於我朋友都係擦得之人,所以我哋揀咗極品美國牛小排呢個餐,呢個餐係5個餐之中最貴嘅,但係食完之後就覺得抵食,物超所值。我哋揀咗一個蕃茄湯底,令一個係蟲草花雞白湯。個蕃茄湯酸酸地,湯味好濃,個蟲草花雞白湯,湯底好滑好香👍👍佢提供肉類有好多選擇,有極品美國牛小排、美國和牛、極上黑豚肉,牛板腱、牛肩胛、牛舌、羊卷肉、雞肉。佢提供嘅肉好滑,特別係牛小排,就算滾得耐咗啲牛肉都唔會韌,但係啲肉又唔肥,肉味好濃,好juicy, 唔似而家外面嗰啲火鍋提供嘅肉類,淡而無味好似食柴咁,呢個餐嘅食物太多選擇,但係牛小排係主力推介,係要一試再試,真係好好味👍👍👍佢嘅薄牛舌都係好好食,好爽甜。雞肉都係又滑又有雞味。海鮮其實都好多選擇,廣島蠔係要極力推介,滾完之後啲蠔肉都唔縮,又滑又冇渣。帆立貝都係好大隻,又甜又冇喳。魷魚仔都好爽口好甜。醬爆瀨尿牛丸、皮蛋紅姜貢丸,同牛骨濃汁牛丸都係好好味好特別,肉質好彈口,好Juicy。餐廳提供嘅雪糕好滑好香,記得要試👍👍👍呢度有好多醬料,總有幾種醬料係啱你嘅口味。食完之後,我哋都覺得好滿足好開心,呢個餐真係好美滿,一定

佢嘅薄牛舌都係好好食,好爽甜。雞肉都係又滑又有雞味。

餐廳提供嘅雪糕好滑好香,記得要試👍👍👍

呢度有好多醬料,總有幾種醬料係啱你嘅口味。

食完之後,我哋都覺得好滿足好開心,呢個餐真係好美滿,一定要一試再試。
今日放工去咗調景嶺搵朋友食飯,佢話樓下商場開咗一間新嘅日式火鍋放題。日式火鍋我都食唔少,一於等我會一會佢😎今次我哋叫咗$349嘅極品美國牛小排餐,呢度湯度選擇都唔少,今次就揀咗最大路嘅鰹魚同壽喜燒。我平時食日式火鍋除咗著重肉類,配料都係另一重點。自助區有兩個大雪櫃放配料,選擇都幾多,丸類、菇類、蔬菜樣樣都齊。估唔到嘅係雪櫃隔離仲有個位放壽司同沙律,打邊爐打到悶悶到用嚟轉下口味都幾好😂坐低無幾耐店員已經上咗第一碟肉。牛小扒望落脂肪比例均勻,最重要係切得大大片分量十足!因為牛小扒有一定厚度,碌嘅時候唔會縮埋一舊,肉質軟腍得嚟又唔會失去口感,加分👍🏻除咗肉類之外,放題竟然係包埋海鮮!有海蝦、廣島蠔、扇貝、青口、魷魚等等,雖然係火鍋放題但食落好新鮮,種類咁多但呢個價錢其實已經超值🤑食到最後緊係要食雪糕同甜品啦!同大部分火鍋放題一樣,都係放咗部雪糕機比你自己整。今日嘅雪糕係北海道低脂乳酪雪糕,唔會太甜又有牛奶香,仲要低脂真係忍唔住食多一兩杯😂#牛摩 #調景嶺 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus #Metrotown
日式火鍋我都食唔少,一於等我會一會佢😎

我平時食日式火鍋除咗著重肉類,配料都係另一重點。

坐低無幾耐店員已經上咗第一碟肉。
牛小扒望落脂肪比例均勻,最重要係切得大大片分量十足!

除咗肉類之外,放題竟然係包埋海鮮!

食到最後緊係要食雪糕同甜品啦!
同大部分火鍋放題一樣,都係放咗部雪糕機比你自己整。

2023-03-27
  • 極品美國牛小排餐
調景嶺都有《牛摩》分店,今晚就同阿囝湊下熱鬧,入去食返餐每人揀一款湯底,阿囝揀咗關東風壽喜燒,我就揀咗牛摩別注版嘅博多美人骨膠原啫喱雞白湯,係個牛摩公仔嚟,好可愛😍入口完全感受到滿滿嘅骨膠原「極品美國牛小排」套餐任飲任食我哋揀咗幾款肉😌╰☆極品美國牛小排,油花好靚😍肉質軟嫩SRF 美國和牛╰☆和牛都唔錯,肉質嫩滑油花均勻,口感細膩多汁美國極上黑豚肉|雞肉╰☆黑豚肉同雞肉都唔會過肥,黑豚肉質柔軟除咗肉類仲叫咗炸餃子同炸帶子,炸得香脆,都幾好味🤤溫泉玉子牛摩飯,溫泉蛋夠流心,撈埋啲飯食超正😙自助區仲有蔬菜類、丸類、麵食、響鈴、爆谷🍿飲品有罐裝飲品、沙冰、咖啡、果汁,同埋甜品同雪糕機同阿囝都食到勁飽,下次會再嚟encore🤤
調景嶺都有《牛摩》分店,今晚就同阿囝湊下熱鬧,入去食返餐

每人揀一款湯底,阿囝揀咗關東風壽喜燒,

「極品美國牛小排」套餐任飲任食
我哋揀咗幾款肉😌

╰☆極品美國牛小排,油花好靚😍肉質軟嫩

SRF 美國和牛
╰☆和牛都唔錯,肉質嫩滑油花均勻,口感細膩多汁

美國極上黑豚肉|雞肉
╰☆黑豚肉同雞肉都唔會過肥,黑豚肉質柔軟

同埋甜品同雪糕機

同阿囝都食到勁飽,下次會再嚟encore🤤
牛摩真係一間好吸引既打邊爐放題之選,而且調景嶺真係好缺咁正既放題餐廳,所以今日去食,超多人排隊,而且仲係源源不絕,真係超吸引。首先佢湯底同埋邊款牛都是自選的,因為難得入黎食,就選左比較滋潤同香口既:湯底:博多美人骨膠原啫喱雞白湯、港式特濃沙嗲湯放題:極品美國牛小排餐~最吸引係有美國牛小排同埋SRF 美國和牛,睇相就知正~牛味重、肉質軟腍~加分!!!!另一加分位係有羊肉卷,因為都係比較少有放題可以任食,質素好高,肥瘦適中,羊羶味唔會太重海鮮類別都有靚:廣島蠔、加拿大翡翠螺、半殼扇貝、魷魚仔、墨魚滑,真心係夠大隻同新鮮,都幾值得選依個餐當然唔小得有自助區,真係好多選擇,蔬菜、丸類、冷盤、熟食、朋友喜愛食菜,牛摩有羽衣甘蓝,真係唔係間間有架,又加分啦,飲品多選擇到不得了,一定有你喜歡既選擇。打邊爐當然唔小得既係醬料區,嘩,好香好多選擇,又加分!!最後仲有雪糕、爆谷同埋甜品,真係飽到第二朝呀,超滿足同超開心~服務員都係超有禮貌~加曬分!

湯底:博多美人骨膠原啫喱雞白湯、港式特濃沙嗲湯

打邊爐當然唔小得既係醬料區,嘩,好香好多選擇,又加分!!

服務員都係超有禮貌~加曬分!
雪糕
博多美人骨膠原啫喱雞白湯
  • 半殼扇貝
  • SRF 美國和牛
2023-03-29 130 瀏覽
💛好味指數:4.6/5💛💜回頭指數:4.6/5💜牛摩真係我嘅童年回憶,新都城分店眨吓眼已經開左數十年,估唔到將軍澳區又開分店,梗係要支持吓🤣調景嶺分店嘅牛摩裝修勁靚,而且環境好光猛乾淨,牆身勁大個牛摩公仔鍋,勁吸睛🤩✅午市極品美國牛小排放題$299🔸湯底博多美人骨膠原啫喱雞白湯+$10呢個湯底一定要試吓,無論配牛肉定係菜都好好味,而且有個牛摩公仔樣骨膠原啫喱,都幾有特色,唔使3分鐘就煮溶咗🤣🤣🤣另外選壽喜燒湯底,味道甜甜地,最重要係附送雞蛋沾牛肉一齊食🥚🔸肉類叫咗極品美國牛小排、SRF 美國和牛、美國極上黑豚肉、美國IBP牛板腱、牛舌、豚肉🥩牛小排油脂分佈好均勻,肉質軟腍☺️而且牛肉味香濃,可以主力食呢款😌另外個牛質素都唔差,牛肉都係偏向薄身,想試多幾款都Ok😙最特別係居然有羊肉卷食,放題真係比較小見😯🔸海鮮有海蝦、廣島蠔、青口、魷魚仔、帆立貝、加拿大翡翠螺,海鮮選擇都幾多🦐🔸自助區有前菜、蔬菜、丸類、熟食、飲品、甜品同低脂乳酪雪糕🍦選擇種類非常多,仲有部份可以掃qrcode 落單😀講下特別少少嘅嘢,比較少見放題有苦瓜同羽衣甘藍選,咁啱呢兩樣我都食又好少攞黎打邊爐,估唔到都幾好味😊另外推
💛好味指數:4.6/5💛
💜回頭指數:4.6/5💜
✅午市極品美國牛小排放題$299
🔸湯底
博多美人骨膠原啫喱雞白湯+$10

🔸肉類

🔸海鮮

🔸自助區
另外推薦吓乳酪雪糕&泡芙,呢度嘅泡芙都幾好食㗎,不過乳酪雪糕次次都食兩杯以上🤣仲砌咗個好靚嘅聖誕樹乳酪雪糕🎄

🐻總結
湯底造型幾有特色,選擇種類非常多,食到飽住個肚走😆
📍牛摩 (將軍澳)
將軍澳調景嶺景嶺路8號都會駅2樓L2-K01A及L2-039號舖