2023-12-31 3481 瀏覽
極上和牛吃到飽套餐🐮❤️ 湯底❣️ 台灣濃香蕃茄鍋味道:🐧🐧🐧🐧🐧蕃茄湯底酸酸甜甜十分開胃,蕃茄滋味濃郁,配搭肉類滾煮,清新又解油,十分不俗。肉類種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧套餐應有盡有,基本的豬、牛、羊、雞一應俱全,尤其牛肉的款式頗多樣化,包括有M5 和牛牛肩卷、手切封門柳、安格斯一口牛等等,非常抵食。🐧 最喜歡M5 和牛牛肩卷,牛肉鮮嫩紅潤,油花均勻,食落牛味濃香,軟腍又可口。海鮮種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧海鮮類有大蝦、沙白、脆肉鯇魚腩等等,當中尤為特別,是有極多款式的手打海鮮漿提供,例如澎湖花枝漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿等,各具特色,同樣鮮美又彈牙,高質必試之選。台灣地道小食種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳提供數款經典台式小食,包括排骨酥、台灣香腸、鹽酥雞等等,全部新鮮即製,上枱時熱騰騰香噴噴,惹味十足之選。🐧❣️餐廳有提供芝麻、花生口味的麻吉燒🤩 食落外皮軟糯煙韌,流心內餡甜美可口,必食良品。🐧❣️以上食品均可以QR code 自助無限下單🥰 🐧❣️餐廳同時設有自助區,有大量丸類、蔬菜、粉麵、飲品等提供,還有滷牛肉和白飯任添,風味十足。🐧❣️入座時會奉送澳洲M9 和牛牛丸(每人
極上和牛吃到飽套餐🐮❤️

麻吉燒

🐧❣️以上食品均可以QR code 自助無限下單🥰

澳洲M9 和牛牛丸
🐧❣️入座時會奉送澳洲M9 和牛牛丸(每人兩粒)🤩🌟

🐧❣️結帳時可每人自選一款甜品,有三款口味的Haagen Dazs 雪糕以及仙草黑白配提供😋

環境:🐧🐧🐧🐧

餐廳設計明亮舒適,座位桌面寬闊,空間感足,環境乾淨企理,十分不錯。

🐧❤️結語:和牛套餐勁豐富超抵食,衷心推薦👍
麻吉燒
澳洲M9 和牛牛丸
♡♡♡📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓作為牛大人既忠粉😂🤩,見到牛大人出左新野緊係要試下啦!🥰🥰今次係牛大人仲有新既合作;係4月24-6月23都係呢個日本頂級雞蛋「夢王」-夢王祭。本身牛大人已經好吸引,再加埋呢個期間限定的合作,一定要試試佢啦😆😆😆!🍽️夢王祭夢幻祭入邊其中包括左幾樣嘅食物甜品以及嘢飲嘅,我哋當然唔執輸每樣都要試吓啦🤣🤣!首先夢幻布丁珍珠奶茶味道適中,又唔會太甜,奶茶好香滑,珍珠軟硬度適中幾有咬口加埋布丁真係好滑!所以成杯嘅珍奶真係超好飲!醬油糖心夢王蛋以及夢王生雞蛋睇個外型睇已經好吸引,真係有別於平時嘅雞蛋嘅!而且佢嘅蛋黃比平時見到嘅更加深色,好有蛋香味😎!另外三色鮮蔬夢王脆蛋,就比較爽脆,即使炸過仍然保留左雞蛋嘅香味。夢王布丁好細滑,布丁嘅質地好香滑,只有細細一個真係唔夠喉呀🤣!🍽️澳洲M9和牛牛丸真係每一次喺牛大人食嘅時候都會講呢個和牛牛丸真係超級好食😎!真係咁多次以來質素一樣keep住咁好,和牛牛丸好彈牙,而且有好香嘅牛肉味,真係會令人食上癮!每人只有兩粒真係唔夠呀😎😎~🍽️澳洲和牛M5牛肩卷呢款牛肉肥瘦均勻,而且幾鍾意佢呢
♡♡♡
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

🍽️夢王祭

🍽️澳洲M9和牛牛丸

🍽️澳洲和牛M5牛肩卷
呢款牛肉肥瘦均勻,而且幾鍾意佢呢一種嘅雪花🤩,肉質鮮甜,令人食過返尋味🤩🤩!

6天前 0 瀏覽
自從牛大人中午冇咗香芋雪糕之後,我都有一排冇去食!不過都真係幾掛住佢啲味道,今晚去咗食晚餐。原來牛大人而家做緊夢王祭,如果叫極上和牛套餐,每人送醬油夢王蛋或者夢王生雞蛋👍 夢王蛋個蛋黃好紅,蛋味好香濃,生雞蛋用嚟點牛肉食好正,令到口感牛肉更香滑,味道更加好!我哋今晚揀咗兩個最夾嘅湯底:地方紅燒牛骨湯同埋麻辣湯,兩個湯底都好濃味,配風琴豆腐同埋蜂巢豆腐一流!牛肉方面,必點嘅包括美國SRF黑牛、澳洲和牛M5牛肩卷同埋封門柳。前兩者肉質幼滑、脂肪比較多;封門柳冇乜脂肪,肉味比較重,千祈唔好淥得太耐,會好硬!平時好少食海鮮,今晚點咗沙白,點知就停唔到口!沙白大大隻又鮮味,可以任食真係好正😋今晚我哋不停追加任食嘅小食:三色鮮蔬夢王脆蛋,好似食緊天婦羅蔬菜咁樣幾好味。另外仲有勁多配料,任君選擇。飲品方面,除咗一向有嘅樽裝茶同罐裝飲品,依家仲有鴨屎香檸檬茶,呢個都係必飲推介,檸檬同青檸嘅香味突出,唔會好甜。最後甜品可以揀仙草或者雪糕或者夢王蛋布甸,真係食到好飽好滿足呀!
自從牛大人中午冇咗香芋雪糕之後,我都有一排冇去食!

另外仲有勁多配料,任君選擇。

2024-05-20
假期同Friend出旺角行街,緊係要搵地方醫下個肚啦🤣🤣🤣經過瓊華中心就見到牛大人有個😍新推廣😮😮一於上去試下❗️❗️❗️見到2個新湯底🍅🍅醍醐蕃茄酸辣鍋同三椒酸菜🐟🐟鮮魚鍋😝只可惜我地完全唔食得辣,唯有揀左阿嬤養生濃湯鍋底🤤🤤牛大人而家仲同日本頂級雞蛋「夢王」合作緊個「夢王祭」🐣🐣🐣至23/6,我哋今次叫咗個極上和牛套餐,每人仲可以揀份夢王生雞蛋👍🏻或者係醬油溏心夢王蛋❣️❣️難得價錢包埋食夢王蛋😊我哋仲叫多咗個💛💙💚三色鮮蔬夢王脆蛋😆甜品仲會每人送一個夢王布丁🍮🍮真係名副其實嘅夢王祭🥰🥰邊爐放題可以任食🥰🥰手切封門柳,美國PRIME極級肩里肌🩷SRF美國黑牛後腿肉,安格斯一口牛💜安格斯特選牛板腱👍🏻👍🏻澳洲和牛M5牛肩卷💙安格斯牛小排💚仲送4粒澳洲和牛牛丸😍😍😍即炸午餐肉,仲有鴨血添😊😊我最鍾意就係SRF美國黑牛同埋澳洲和牛❣️❣️肉味濃郁,夠晒嫩滑😍😍😍蔬菜種類都好豐富🫑🫑水蓮,鴨血,萵筍,鱈魚豆腐,金菇🥰🥰娃娃菜💚💚應有盡有❤️❤️真係食到勁飽啊 🤣🤣❣️我仲見到佢LIKE 社交平台👍🏻👍🏻便可有一杯夢王布丁珍珠奶茶🧋🧋但我哋真係太飽啦,最後都冇飲到🤣🤣
見到2個新湯底🍅🍅醍醐蕃茄酸辣鍋同三椒酸菜🐟🐟鮮魚鍋😝
只可惜我地完全唔食得辣,唯有揀左阿嬤養生濃湯鍋底🤤🤤

或者係醬油溏心夢王蛋❣️❣️難得價錢包埋食夢王蛋😊
我哋仲叫多咗個💛💙💚三色鮮蔬夢王脆蛋😆
甜品仲會每人送一個夢王布丁🍮🍮真係名副其實嘅夢王祭🥰🥰

邊爐放題可以任食🥰🥰手切封門柳,美國PRIME極級肩里肌🩷
肉味濃郁,夠晒嫩滑😍😍😍蔬菜種類都好豐富🫑🫑
水蓮,鴨血,萵筍,鱈魚豆腐,金菇🥰🥰娃娃菜💚💚
應有盡有❤️❤️真係食到勁飽啊 🤣🤣

但我哋真係太飽啦,最後都冇飲到🤣🤣
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 鴨血
  • SRF美國黑牛後腿肉
  • 極上和牛吃到飽
2024-05-24 15 瀏覽
用會員優惠,叫咗鴛鴦鍋有鮮蝦沙巴仲有手打檸檬茶都係任食今日啲牛好靚 油脂分布剛剛好最後我揀咗士多啤梨雪糕朋友揀咗仙草已經約定要下次再嚟啦會員優惠折咗每人$280🥺🥺
用會員優惠,叫咗鴛鴦鍋
有鮮蝦沙巴

2024-05-21
用餐優惠
優惠券
2024-05-21 0 瀏覽
牛大人係我打邊爐嘅不二之選,鍾意佢食物飲品同埋湯底款式都夠多~最近仲要係夢王祭,推出咗多款夢王雞蛋嘅特色食品,首先可以選擇要糖心蛋/夢王生雞蛋,然後仲有小食三色鮮蔬夢王脆蛋、甜品有夢王布丁,蛋味濃郁入口即溶真係好正啊~首先湯底都有十款可以選擇,有辣有唔辣任君選擇,我就揀咗台式濃香蕃茄鍋,酸甜口味,非常開胃!每次必食之選包括有私房鴨血、真豬小香腸、手打旗魚漿、台灣海鮮漿、澎湖花枝漿、干貝鮮魚漿,呢幾款特別充滿台式風味,仲要係由台灣直送㗎~肉類我就推薦澳洲M9和牛牛丸、安格斯特選牛板键、美國PRIME極级肩里肌、豬雪花肉片、紐西蘭羊卷肉,每款都各有特色,肉質都唔錯。自助區仲有各款蔬菜、響鈴、台式無糖茶、台式包裝及罐裝特飲可以自取,真係琳瑯滿目啊!飲品我就推薦新推出嘅鴨屎香檸檬茶,檸檬味清香又唔會好甜,消滯解膩。食飽最後仲可以選擇一款甜品,有各款口味嘅雪糕又或者台式燒仙草可以揀,梗係要食燒仙草啦,一碗入邊有珍珠、椰果、紅豆、花生,簡直係大滿足呀!

2024-05-21 0 瀏覽
適逢牛大人於4月24日至6月23日同日本頂級雞蛋「夢王」合作 ,推出「夢王祭」👑 ,我終於嚟到食😂今次食極上和牛套餐,牛、羊、豬、雞、海鮮有齊,其中澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱,係我哋覺得唔錯嘅牛;仲有爆汁牛丸都係驚喜之作🫶🏻飲品方面,鍾意自家製無糖茶品,有解膩效果🤝🏻🝮今次叫「極上和牛套餐」,可選送「夢王生雞蛋」或「醬油溏心夢王蛋」一粒🝮小食「三色鮮蔬夢王脆蛋」可以任點🝮「夢王布丁」與雪糕及仙草凍同為甜品,只可選一種,售完即止🝮「夢王布丁珍珠奶茶」🫶🏻現起在店內LIKE 牛大人FACEBOOK或IG就可有一杯❣️

飲品方面,鍾意自家製無糖茶品,有解膩效果🤝🏻

🝮小食「三色鮮蔬夢王脆蛋」可以任點
🝮「夢王布丁」與雪糕及仙草凍同為甜品,只可選一種,售完即止

2024-05-08
🐄再訪牛大人,揀咗120分鐘極上和牛吃到飽套餐,每位送2粒彈牙濃郁澳洲M9和牛牛丸,好多款牛肉叫咗1 round先,食咗上腹牛五花、安格斯特選牛板腱等等,好滿足,任食一晚兩個人試到咁多款肉好幸福🍳今次去咁啱有夢王祭,原來去到6月尾,第一次食到日本雞蛋「夢王」,晚市叫極上和牛套餐,可叫夢王生雞蛋撈牛肉食,或者叫醬油溏心夢王蛋做小食,好特別仲有個炸物三色鮮蔬夢王脆蛋任叫,最後除咗食cookie and cream 嘅Haagen-Dazs雪糕仲有夢王蛋整嘅布丁,食到捧住個肚🤣🍲湯底今次揀咗阿嫲養生濃湯鍋,好健康!上次試牛大人紅燒牛骨鍋就濃味好多,多人下次會想+💰50就可以鴛鴦鍋,叫款辣嘅!或者,呢度鴨血世一!今次去咗多咗兩款湯底包括醍醐蕃茄酸辣鍋同三椒酸菜鮮魚鍋!🦐仲有海鮮、自助區有多款蔬菜同丸或者叫魚滑同餃等等,鍾意食台灣蛋餃!同埋打邊爐打到最尾都會想食返個王子麵,吸晒啲精華!呢款公仔麵覺得特別彈牙🤣🫖飲品,有得飲自家品牌嘅茶飲,白桃烏龍好解膩,仲可以單點特飲同啤酒,今次叫咗少爺Pilsner 啤酒,唔夠食可以叫埋台式小食牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)📍旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
(旺角🚇C出口行4分鐘就到)

💫評分: 7.9/10
💬 mammy最愛嘅hotpot🤣,每款食物都有質素,食得好滿足,2hrs時間都好夠,因為啲嘢食都嚟都好快

🏃🏻‍♀️再訪?🅈🄴🅂

📍旺角荷李活商業中心地庫
📍尖沙咀加拿芬廣場2樓
📍荃灣大鴻輝中心16樓
📍銅鑼灣廣場二期5樓

#牛大人 #放題 #牛肉火鍋 #火鍋 #火鍋店 #旺角 #旺角美食 #觀塘 #觀塘美食 #元朗 #元朗美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食 #火鍋控 #hkfoodieblogger #hkfoodlover #followforfollow #foodieblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #尖沙咀 #尖沙咀美食 #任食 my
台式火鍋放題店「牛大人」一向人氣高企,適逢邊爐癮起,嚟打邊爐就最好了👀佢哋火鍋放題有兩個鐘,我同朋友揀咗澳洲極上和牛套餐❤包括有澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱、美國PRIME極級肩里肌、安格斯一口牛肉粒、牛五花、豬梅肉片、羊卷肉、花彫雞酒件等等,特別推介澳洲和牛M5牛肩卷,油脂甘香,喺湯底拖幾吓就入得口💁安格斯特選牛板腱同樣牛味十足,甚為吸引~要喺度食到回本真係輕而易舉! 入座時更會奉送每人兩粒———爆汁夠彈牙嘅澳洲M9和牛牛丸,非常抵食🙌食火鍋,除咗肉類要新鮮,一個高質嘅湯底能為食材錦上添花,絕對係靈魂所在!我哋叫咗鴛鴦鍋,分別係「🍅醍醐蕃茄酸辣鍋🌶️」及「三椒酸菜鮮魚鍋🐟」醍醐蕃茄酸辣鍋蕃茄🍅同酸白菜🥬作為主打,湯底好有層次,味道亦好鮮明,係濃郁嘅番茄鮮味配上少少辣味,滿足到我呢個番茄迷嘅慾望~將香辣同酸甜兩種截然不同嘅味道糅合,比例平衡得好好,火鍋配料經過湯底加持後,唔駛點醬汁都好惹味,!美味程度絕對可媲美其他單點火鍋店✍ 仲可以揀小辣、中辣或大辣三椒酸菜鮮魚鍋湯頭酸辣得嚟帶點清爽,唔會過份重口味,係屬於剛剛好嘅麻同辣,打邊爐前緊係當湯飲返碗先得

醍醐蕃茄酸辣鍋

三椒酸菜鮮魚鍋
湯頭酸辣得嚟帶點清爽,唔會過份重口味,係屬於剛剛好嘅麻同辣,打邊爐前緊係當湯飲返碗先得啦🥣配上份量超足嘅酸菜,簡單啲講,呢個湯底淥乜都咁好食😋 推介用嚟淥海鮮、魚肉,完美提升海鮮嘅甜味!另外跟鍋底上嘅有一份炸魚片,每片香脆,配埋黃燈籠辣椒醬,帶出魚片嘅鮮甜味!
睇睇枱上嘅宣傳menu,原來牛大人仲同雞蛋界之皇嘅夢王做緊合作,惠顧澳洲極尚和牛吃到飽套餐,就會送夢王生雞蛋或醬油溏心夢王蛋,我同朋友都揀咗醬油溏心夢王蛋🥚果然夢王蛋嘅蛋味香濃好多,蛋黃更香濃甘香,配合醬油味十分滋味,食完超滿足👍是次合作屬限定期間,另外仲有夢王布丁珍珠奶茶 (LIKE 社交平台就有得送)、夢王布丁、三色鮮蔬夢王脆蛋可供選擇☺想試就要快手啲了!
火鍋配料一部份喺出面自助任夾,而部份就需要於QR code落單~火鍋配料種類有好多✔例如海鮮類有大蝦、沙白、脆肉鯇魚腩等;手打海鮮漿例如澎湖花枝漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿等;特別啲嘅仲有麻吉燒、花蓮扁食、蛋餃、各式水餃、燕餃、蝦餃、豬血糕、大黑輪、美人花膠、鬼馬老油條... 小食方面有梅甘鬆脆薯、糖醋甜不辣、魚香皮蛋豆腐、士林鹽酥雞... 篇幅有限真係寫唔曬了🤚

飲品櫃一如以往有超多種類,我每次去都鍾意飲佢哋自家制嘅茶🤘仲可揀汽水果汁等!最後每人更可揀一款甜品,有Haagen Dazs 雪糕或仙草凍可供選擇,食完真係要捧住個肚先行得出門口了😝
2024-05-15 13 瀏覽
肉食質素參差,最差係脆鯇腩,有極重泥味。食物拉勻算係平均,用價錢量度可以話係冇投訴。最大問題係喺服務上,員工出餐時,接近用‘’掟‘’嘅力度放上枱面,其次食咗接近1小時,完全冇員工有幫手收碟嘅意欲。差!幫襯呢間餐廳已經不下5次,體驗每況愈下,特別係喺服務上,同疫情期間交出嚟嘅態度,完全係兩回事。一如以往,兩個人係冇可能攞到佢哋嘅卡座,即使冇客坐,都係唔會施捨俾你。總括而言,要價錢棄招呼,先可以揀呢度。否則,有大其他更好選擇。
肉食質素參差,最差係脆鯇腩,有極重泥味。
食物拉勻算係平均,用價錢量度可以話係冇投訴。

2024-05-13 52 瀏覽
一月尾嚟咗依間牛大人食嘢 本身入到去都好地地 收銀服務都唔算太差 安排咗一張兩人並排坐嘅位 本身就已經好迫 坐兩個人都坐得好唔舒服 張枱又細 擺嘢都好容易冧 都算數 之後有一個女員工上菜 我諗住幫佢手 因為睇佢拎咗好多嘢 咪諗住伸手幫佢拎啲 之後唔小心㧬跌咗罐嘢飲我嗰下都有同男員工講唔好意思 但係佢態度極差 有啲好難聽嘅語氣詞 擺到明係超唔耐煩 之後喺度Hea拖地 拖兩下就算 成個地下都仲係黐立立同埋想講佢哋依間牛大人 係我食過服務最差嘅一間本身嗰日係慶祝生日 瞬間俾佢搞到冇晒Mood 以後都唔會黎呢一間
一月尾嚟咗依間牛大人食嘢 本身入到去都好地地
同埋想講佢哋依間牛大人 係我食過服務最差嘅一間
本身嗰日係慶祝生日
瞬間俾佢搞到冇晒Mood 以後都唔會黎呢一間
2024-05-10 100 瀏覽
星期五晚假期前夕食好啲,一於就去牛大人食任食火鍋,我哋今次就揀咗澳洲極尚和牛吃到飽$338,呢個價錢就可以任食和牛🐮、海鮮🦑、各款火鍋配料🥬、台式小食🍢、飲品甜品🍮,有咁多唔同嘅嘢食都只係呢個價錢,真係性價比極高啊! 想食嘅話記得早啲嚟攞飛呀!🙈🙈牛大人而家仲同雞蛋界之皇嘅夢王👑做緊合作,惠顧澳洲極尚和牛吃到飽套餐,一入場就首先送夢王生雞蛋🥚 或者 醬油溏心夢王蛋🍳,我最鍾意將生雞蛋加落豉油攞嚟點肉食,所以就要左生雞蛋啦~果然係日本好出名嘅雞蛋,蛋味零舍濃郁啊!😋😋除咗有雞蛋送之外,仲有勁多同蛋有關嘅食物,包括係夢王布丁珍珠奶茶🧋、夢王布丁🍮、三色鮮蔬夢王脆蛋🥬~限定期間嘅嘢,當然每一款都唔可以錯過啦!

2024-05-09 92 瀏覽
牛大人喺4月24日至6月23日會有「夢王祭」:1️⃣晚市叫『極上和牛套餐』,每位可選『夢王生雞蛋』/『醬油溏心夢王蛋』一隻2️⃣小食『三色鮮蔬夢王脆蛋』任叫任食3️⃣有得揀『 夢王布丁🍮』做甜品4️⃣LIKE 社交平台仲可有一杯『夢王布丁珍珠奶茶🧋』食到辣嘅可以試下佢哋新推出嘅「醍醐蕃茄酸辣鍋」、「三椒酸菜鮮魚鍋」。至於完全食唔到辣嘅我哋就揀咗「眷村白玉酸菜鍋」🤣。濃濃嘅發酵酸菜味,有多五花腩片但整體口味都係偏向清爽。最好食嘅牛肉係👑SRF美國黑牛後腿肉。我哋試咗「手切封門柳」、「澳洲和牛M5牛肩卷」都覺得比較韌。海鮮滑類就一貫水準,隻隻都好食。食過好多間任食冇一間夠呢度正🫢。👩🏻覺得最鮮甜係蟹籽墨汁漿。🥚夢王✨醬油溏心夢王蛋完美溏心蛋!滑滑蛋黃+甜甜嘅醬油味道,估唔到咁好食。✨三色鮮蔬夢王脆蛋類似天婦羅,但比大多數喺香港食到嘅天婦羅好食😋。粉漿好香脆,炸完脆卜卜又唔油脆。✨夢王布丁竟然係百福燉蛋嘅口感同味道。一人一個都唔夠食🥹。
牛大人喺4月24日至6月23日會有「夢王祭」:
2️⃣小食『三色鮮蔬夢王脆蛋』任叫任食
3️⃣有得揀『 夢王布丁🍮』做甜品
4️⃣LIKE 社交平台仲可有一杯『夢王布丁珍珠奶茶🧋』

🥚夢王
✨醬油溏心夢王蛋
完美溏心蛋!滑滑蛋黃+甜甜嘅醬油味道,估唔到咁好食。
✨三色鮮蔬夢王脆蛋
✨夢王布丁
竟然係百福燉蛋嘅口感同味道。一人一個都唔夠食🥹。
2024-05-07 70 瀏覽
最近日日都滂沱大雨,涼浸浸咁,所以好想食熱辣辣嘅任食打邊爐。🤗可能因為大雨關係🌧️, 7:15去到唔使等位就可以入去。店員服務好好,提我哋like 社交平台可以免費享用佢限定嘅夢王布甸珍珠奶茶。🧋珍珠奶茶比我想像中好飲,珍珠算彈牙,奶茶冇完全蓋過🍮布甸味,仍有淡淡蛋香。🐂我哋揀咗中間價位,288/位,有安格斯牛板腱、Prime肩里肌、牛筋、牛肚、蟹籽墨魚漿......呢度嘅牛真係好出色,厚切而且紋理分明,充滿牛香,又唔韌,好好食。😋食品太多,其實全部都唔錯。唯一特別讚嘅係芋頭貢丸。入面真係有一粒粒嘅芋頭,令成件事好有口感,好食!🍍湯底揀咗鳳梨雞,估唔到入面真係有一隻雞!雖然唔會食湯底雞肉,但見到嗰兩個雞髀喺水池入面滾吓滾吓,感覺好治癒😂😂。湯底仲有唔少娃娃菜、苦瓜同少量嘅鳳梨。雖然食唔到鳳梨味,但湯底都清清地,不錯。最後我哋用埋OpenRice嘅$95買$100 coupon,可以任買,又即買即用,更加優惠!CP值好高!🤩

用餐優惠
優惠券
2024-05-02 79 瀏覽
牛大人好出名,想食好耐啦!去到都好多人食,好有氣氛!食物質素真係好高,好新解又多選擇,出面自助區仲有多款丸類,餃子同菜,鯇魚,鯛魚都好新鮮好味,依家仲做緊夢王推廣,有溏心蛋,布丁同珍珠奶茶好正呀,除左食物,飲品都好正,我地簡左台灣鳳梨雞鍋,雞味好香就咁飲都唔錯呀。呢個值錢質素真係好好,一定會再黎食!😍極上和牛吃到飽 $328🐮澳洲和牛牛丸 (免費2粒)好彈牙又新鮮,和牛真係特別香牛肉味🥚醬油溏心夢王蛋 (免費1客)用夢王蛋整既溏心蛋真係特別香,入味又夠溏心好味🐮澳洲和牛M5牛肩卷最推介係呢個,牛肉味濃又淋,我地食左好多碟呀🧃鴨屎香檸檬茶檸檬茶真係有好多檸檬肉,茶底又香🍮夢王布丁食左咁豐富既菜同肉,食個布丁做甜品一流,好滑好香蛋味

極上和牛吃到飽 $328

🐮澳洲和牛牛丸 (免費2粒)
好彈牙又新鮮,和牛真係特別香牛肉味

🥚醬油溏心夢王蛋 (免費1客)
用夢王蛋整既溏心蛋真係特別香,入味又夠溏心好味

🐮澳洲和牛M5牛肩卷
最推介係呢個,牛肉味濃又淋,我地食左好多碟呀

🧃鴨屎香檸檬茶
檸檬茶真係有好多檸檬肉,茶底又香

🍮夢王布丁
食左咁豐富既菜同肉,食個布丁做甜品一流,好滑好香蛋味