2021-10-20 121 瀏覽
銅鑼灣日式燒肉放題今日去銅鑼灣行街,好耐冇食放題,想食刺身又想食燒肉,見到呢間兩樣都有齊,而且仲有我最愛嘅天婦羅🍤。晚上人多,記得book位~餐廳掛滿日式畫作,環境昏暗舒適,提供醬油、鹽🧂等調味料。上菜速度快,店員都會不停來收碟👍🏻,手機自助下單非常方便,另收加一服務費。#牛海姬の套餐(12種類)$368+1 可以另加$鹿兒島A4推介 鹿兒島A4和牛上小排肉、和牛横隔肌、和牛前胸肉。超級肥美,香口。配飯一流推介 #美國頂級牛板鍵香蔥薄燒#美國牛小排#頂級美國牛胸腹牛肉味道濃郁,肥美可選醬油味或原味建議沾鹽會更好吃#菠蘿汁甜甜菠蘿味,如果叫燒菠蘿會更加甜,甜而多汁~甜甜脆卜卜的天婦羅和炸物即叫即炸,章魚小丸子也是熱騰騰的,小心燙口。推介香香的芝士年糕~刺身一般服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8.5/10
銅鑼灣日式燒肉放題

#牛海姬の套餐(12種類)

$368+1 可以另加$鹿兒島A4

推介 #美國頂級牛板鍵香蔥薄燒

#美國牛小排

#頂級美國牛胸腹
牛肉味道濃郁,肥美

可選醬油味或原味建議沾鹽會更好吃

#菠蘿汁

甜甜菠蘿味,如果叫燒菠蘿會更加甜,甜而多汁~

推介香香的芝士年糕~

刺身一般

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8.5/10
2021-10-19
2021-10-12 197 瀏覽
特意约朋友过来哩间好似鬼屋嘎放題吃飯。過來之前專登中午5⃣️食野,就是為佐食翻夠本。環境:主要是黑暗,以黑色為主,睇到招牌,我以為是鬼屋,哈哈有好多野食,例如有壽司🍣,燒肉,刺身,海鮮,蔬菜。。。。等,真是任君選擇。我最鍾意是食A4和牛,有四種牛部位,直接睇圖啦,真是值得一試。另外價錢都可以接受,價位屬於中等偏下吧。
特意约朋友过来哩间好似鬼屋嘎放題吃飯。
過來之前專登中午5⃣️食野,就是為佐食翻夠本。
環境:主要是黑暗,以黑色為主,睇到招牌,我以為是鬼屋,哈哈

另外價錢都可以接受,價位屬於中等偏下吧。
燒鬼供應咗三款唔同價錢嘅燒肉放題,分別係$248「牛鬼精品套餐」、$348包埋海鮮刺身嘅「牛海姫套餐」同埋$588包埋鹿兒島A4和牛嘅「百鬼夜行套餐」~餐廳用咗東瀛鬼怪故事做主題 👹梳化位夠闊落坐得好舒服!我同屋企人揀咗$348嘅「牛海姫套餐」😋佢包咗好多唔同嘅燒肉、海鮮、壽司刺身任食,例如:頂級美國牛封門柳、牛肩胛肉眼、牛板鍵香蔥薄燒、牛舌、牛小排、鹿兒島薩摩赤雞、日本黑豚腩肉、一口吉列和牛、芝士年糕、和牛關東煮、天婦羅等~仲有唔同飲料例如大大杯蘋果汁菠蘿汁唔同嘅汔水任飲🤩 我最推薦嘅係牛板鍵香蔥薄燒!好好食叫咗好多件嘻嘻 芝士控嘅我都大推芝士年糕😋😆🧀因為依家唔係間間放題都有得叫haha同埋佢都有成十八款新鮮壽司刺身可以任叫🤤食完之後真係好飽好滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🐷🐷🐷如果想再食豪啲,仲可以追加鮑魚或者和牛拼盤添🤣 少少美中不足係冇甜品食👻

餐廳用咗東瀛鬼怪故事做主題 👹
梳化位夠闊落坐得好舒服!

我同屋企人揀咗$348嘅「牛海姫套餐」😋
佢包咗好多唔同嘅燒肉、海鮮、壽司刺身任食,
仲有唔同飲料例如大大杯蘋果汁菠蘿汁唔同嘅汔水任飲🤩

我最推薦嘅係牛板鍵香蔥薄燒!
好好食叫咗好多件嘻嘻

芝士控嘅我都大推芝士年糕😋😆🧀
因為依家唔係間間放題都有得叫haha

同埋佢都有成十八款新鮮壽司刺身可以任叫🤤
食完之後真係好飽好滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🐷🐷🐷

如果想再食豪啲,仲可以追加鮑魚或者和牛拼盤添🤣
少少美中不足係冇甜品食👻
牛板鍵香蔥薄燒
2021-10-01
牛板鍵香蔥薄燒
2021-09-28 232 瀏覽
好耐都無食燒肉之前食過次燒鬼今次決定再encore 今次一行二人去個到食晏就飯!食種類比之前去多左好多!而且成個環境都仲keep到今次都叫左啲肉類 雞心 同海鮮佢個雞心係超正食落係超爽口而且啲扇貝都好新鮮Location: Causeway BayPrice (10 is expensive): 6.5/10Environment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7.5/10
好耐都無食燒肉
之前食過次燒鬼
今次決定再encore
今次一行二人去個到食晏就飯!

食種類比之前去多左好多!
而且成個環境都仲keep到

今次都叫左啲肉類 雞心 同海鮮
佢個雞心係超正
食落係超爽口
而且啲扇貝都好新鮮

Location: Causeway Bay
2021-09-21 256 瀏覽
燒鬼$158+10% 迷你放題~頭盤包一份,可選刺身/海鮮拼盤價錢實惠😋任叫任食60分鐘放題頭盤刺身:三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦,整體都幾甜。燒肉:豬、雞、牛、少量內臟,美國牛板腱脂肪分布平均,幾香口,質地淋身。大部分肉類可選醬汁,醬油/仙台/原味,個人比較鍾意醬汁味。豬腩肉都推薦,燒完好香脆,唔會有蘇味。天婦羅:蟹棒、炸蝦、南瓜、芝士年糕,蟹棒、炸蝦都好厚肉,大大件。三文魚味增湯足料,入面有好多豆腐、三文魚🤤落單幾多件,就會比足咁多件,唔會偷偷地比少啲你~店員一開始就會提你落單落多少少,咁就唔使驚去到尾要好耐先有食物,職員有禮。
燒鬼

$158+10% 迷你放題~
頭盤包一份,可選刺身/海鮮拼盤
價錢實惠😋任叫任食60分鐘放題
頭盤刺身:三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦,整體都幾甜。

2021-09-08 3973 瀏覽
同媽咪撐枱腳緊係要食好D!知道銅鑼灣燒鬼出咗鹿兒島和牛之午市盛宴🐂,就帶埋鐘意食和牛的母親大人一試究竟😎! 🥳一個套餐有齊9款不同款式的和牛美食,包括溫泉玉子野菜沙津/ 和牛生牛肉薄片/ 和牛壽司/ 和牛煮大根/ 魔鬼牛丸/ 和牛小排/ 和牛三角及玉子丼。鐘意食牛真係大滿足點菜後一盤9碟一併上枱,好豐富~依次序先食左溫泉玉子沙津先,溫泉蛋流心好鮮加埋沙津酸汁,先開胃再嘆燒肉🤤🤤急不及待品嘗 #和牛小排,油花分佈均勻,好正😋! 燒一燒就熟,肉汁Juicy牛味香濃,好彩每個餐有兩塊,真係食過翻尋味!🤪 再來就是牛三角,比牛小排稍為肥,略略燒過後是入口即溶,呢D口感真係和牛先做到😍~燒完靚肉就開始品嚐其他好野,魔鬼牛丸炸得好香口,入面仲有美味芝士,牛與芝士不嬲都係完美配搭啦! 一連食咗幾碟熱氣野,食返個清清地的和牛蘿白平衡下,以甜甜的特製醬汁煮蘿白和牛,蘿白鮮甜,和牛牛肉又軟又淋,好好味! 🤟🏻根住食埋個生和牛薄片及生和牛壽司,第一次食生牛肉,估唔到相當驚喜,和牛紋理分明,入口即溶,配埋壽司飯又出奇地好夾,惹味無比~唔夠飽?食埋個鹿兒島溫泉玉子丼加個味噌湯,呢餐真係滿足哂🤘🏻🤘🏻🤘🏻!
同媽咪撐枱腳緊係要食好D!

2021-09-08
2021-09-08 346 瀏覽
十分差的服務,與電話內講的內容不一致,太差,不會推薦任何人來。服務生(女)的更在對話上十分沒禮貌,咁做飲食業的服務,水平之低,可是未見過的。最後亦將出錯推在客人身上,太過分了。十分差的經驗。
Lets have Wagyu Beef Sashimi & Yakiniku🍣♨️🥢💫..銅鑼灣一間樓上日本餐廳🥢,走暗黑系風格,以日本鬼怪👹 為主題既日式燒肉店。主打高品質和牛燒肉放題,帶點型格時尚設計,而且座位寬敞,卡位又有私穩度,適合聚餐亦好岩打卡呢。今次趁下午來吃一個午市套餐,唔食放題以外既高質之選:ll 💫,同樣吃得盡興。黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片 (刺身)鹿兒兒和牛壽司兩貫 (壽司)鹿兒島和牛煮大根 & Miso Soup魔鬼牛丸 (炸芝士和牛粒粒)鹿兒島和牛小排、和牛三角 (燒肉)鹿兒島和牛溫泉玉子丼飯夏日乳酸梳打特飲 (白桃 & 青蘋果味)款款以日本🇯🇵 鹿兒島和牛為基礎,再作食材配搭。包括:沙律、刺身、壽司、煮物、麵豉湯、炸物、燒肉、丼飯。各種食法帶來味蕾不同層次享受,生和牛🐮 Sashimi🍣 & Sushi🍱 更是同類食店少有,質素有一定程度,值得一試喔。最後既夏日Special Drinks🍹,味道帶酸甜,顏色夢幻Colourful,滿有夏日氣息呢。整體食物擺盤精緻,上菜速度快,餐廳店員💁🏻‍♂️ 友善細心,不過略嫌抽風系列。。可以更

今次趁下午來吃一個午市套餐,唔食放題以外既高質之選:l[鹿兒島和牛の午市盛宴]l 💫,同樣吃得盡興。

黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律

炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片 (刺身)

鹿兒兒和牛壽司兩貫 (壽司)

鹿兒島和牛煮大根 & Miso Soup

魔鬼牛丸 (炸芝士和牛粒粒)

鹿兒島和牛小排、和牛三角 (燒肉)
鹿兒島和牛溫泉玉子丼飯

夏日乳酸梳打特飲 (白桃 & 青蘋果味)

款款以日本🇯🇵 鹿兒島和牛為基礎,再作食材配搭。包括:沙律、刺身壽司、煮物、麵豉湯、炸物、燒肉、丼飯。各種食法帶來味蕾不同層次享受,生和牛🐮 Sashimi🍣 & Sushi🍱 更是同類食店少有,質素有一定程度,值得一試喔。

最後既夏日Special Drinks🍹,味道帶酸甜,顏色夢幻Colourful,滿有夏日氣息呢。整體食物擺盤精緻,上菜速度快,餐廳店員💁🏻‍♂️ 友善細心,不過略嫌抽風系列。。可以更完善呢。
×××[燒鬼 -Yaki Oni]×××
©銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓
2021-09-04 303 瀏覽
。小編真係好懷念以前有得飛去鹿兒島食靚靚和牛既日子,所以早幾日就約埋朋友去左銅鑼灣食lunch,睇下可唔可以搵返昔日既味道😛-我地叫左鹿兒島和牛之午市盛宴。精緻既九宮格定食一上枱就令人目不暇給,9道菜有和牛肉片、和牛壽司、和牛玉子丼、沙律、味噌湯等,咁多款食物令有選擇困難症既我都唔知由邊食起先好🤣-溫泉玉子野菜沙律日本既流心蛋加上新鮮沙律菜同酸甜既醬汁,非常開胃-鹿兒島和牛小排&和牛三角兩款和牛既油花分布均勻,同樣肉質幼滑,肉味濃郁😋-炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片&和牛壽司薄薄既和牛片入口即溶,加上蔥花同蘿蔔茸一齊食更添香味-鹿兒島和牛煮大根牛肉燜得夠腍,大根蘿蔔清甜而且入味-味噌湯充滿驚喜既足料味噌湯,入面添加左三文魚,令到味噌湯更有鮮味-魔鬼牛丸 牛丸外層炸到脆卜卜,內層有牛肉同芝士,層次感十足-鹿兒島和牛溫泉玉子丼燒牛肉片加上溫泉蛋,面層有蔥花同紫菜絲,賣相夠吸引,食落夠惹味-

溫泉玉子野菜沙律
日本既流心蛋加上新鮮沙律菜同酸甜既醬汁,非常開胃
鹿兒島和牛小排&和牛三角
兩款和牛既油花分布均勻,同樣肉質幼滑,肉味濃郁😋
炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片&和牛壽司
薄薄既和牛片入口即溶,加上蔥花同蘿蔔茸一齊食更添香味
鹿兒島和牛煮大根
牛肉燜得夠腍,大根蘿蔔清甜而且入味
味噌湯
充滿驚喜既足料味噌湯,入面添加左三文魚,令到味噌湯更有鮮味
魔鬼牛丸
牛丸外層炸到脆卜卜,內層有牛肉同芝士,層次感十足
鹿兒島和牛溫泉玉子丼
2021-08-31
2021-09-04 279 瀏覽
🌟今日早左起身,搞掂完公司野諗住晏就去食番餐好,特登搵左間有和牛食午餐食既日式燒肉,唔洗下下都要放工先食得!——————🐽 鹿兒島和牛之午市盛宴一上枱店家好有心地將菜式分開左9格,分別有和牛溫泉蛋沙律、和牛生牛肉薄片、鹿兒島和牛壽司,魔鬼牛丸、和牛小排、和牛三角同埋和牛溫泉玉子飯🤤佢既鹿兒島和牛好高質素,佢有和牛應該有既油脂分布,亦唔會無左應該有既牛肉濃香味,其中和牛壽司更加係一絕,燒一燒令到油脂香出曬黎,好滿足😆
🌟

——————

🐽 鹿兒島和牛之午市盛宴

2021-09-03 364 瀏覽
本身一直都想試下e 間野,之前岩岩新開時成日都冇位,今日經過銅鑼灣同朋友上去食,因為我地食5:00pm-6:30pm 每人$348+10%🙄🙄未試過食咁既價錢d牛可以去到咁難食,咁多款牛肉都係唔新鮮仲要咬唔開,同蝦係淋食左兩隻已經唔想食🤮🤮真心超級失望同超級伏🤢🤢🤢真係無下次,其實燒肉唔好食都有限度,無諗過咁差,比咁既價錢食唔到正常小小牛肉真係嬲左!!!比好小小人地食都好呀唔洗咁😡😡😡
一心諗住今日晏晝可以食放題, 點知收到call晏晝丫妹要interview。為咗唔想令我失望, 丫妹話今日食晏佢請! 被帶到銅鑼灣一間日式燒肉餐廳, 原來呢度lunch除咗供應set lunch, 仲有60分鐘限時任食燒肉迷你放題!!每位$158 (另加一), 自選+$20/位升級無限任飲汽水、果汁。迷你放題每位可選刺身/海鮮併盤。我倆都揀咗刺身併盤, 包括有三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝, 每客各兩片。刺身質素唔差, 鮮味唔腥, 過下口癮都唔錯。所有任食款式scan QR Code落單, 限時只有60分鐘, 店員上菜都幾快又冇漏單。燒肉方面有豬、牛、雞, 牛類比較多, 肉類都有調味選擇, 分別為原味/鹽味/醬油/仙台味噌味,頂級美國牛柳封門柳: 最值得encore嘅一款牛! 牛脂不算多, 但分佈平均, 質地林, 牛味濃郁。美國牛板腱、美國牛肩胛肉眼: 牛脂較少, 肉質比較實一點美國牛舌: 薄切烤至金黃, 黑椒比鹽味惹味一點點。豚腩肉: 肥瘦比例均一, 烤後迫出了部份油脂, 甘香細膩雞柳: 肉質嫩滑, 醃得入味牛油栗米: 將粟米燒後再自行將牛油粒搽上表面, 清甜又富有牛油香。蝦天婦羅: 炸

迷你放題每位可選刺身/海鮮併盤。

美國牛板腱、美國牛肩胛肉眼: 牛脂較少, 肉質比較實一點

美國牛舌: 薄切烤至金黃, 黑椒比鹽味惹味一點點。

豚腩肉: 肥瘦比例均一, 烤後迫出了部份油脂, 甘香細膩
雞柳: 肉質嫩滑, 醃得入味

蝦天婦羅: 炸皮鬆脆, 賣相好似好大舊, 事實係炸皮同蝦分離, 蝦不算肥美, 但略爽。

芝士年糕: 外層鬆軟, 入面芝士軟棉, 有淡淡芝士香。

我地飲咗兩款juicy, 分別係蘋果汁、菠蘿汁,
冰凍大大杯, 邊食烤肉邊飲就岩哂!

一個鐘放題, 食得有d趕, 對於好似丫妹一向食野快嘅人黎講, 極速狂掃絕對係抵食冇問題!
2021-08-27
2021-08-31 276 瀏覽
Happy Friday又適逢牛魔王Daddy生日,決定帶佢去食個鹿兒島和牛慶祝下! 驚放題太飽又想食得精緻d,就點了$198嘅鹿兒島和牛之午市盛宴,入面既和牛配上唔同食法,一次過滿足曬牛魔王Daddy既味蕾!平日我最鐘意食大根湯,今次既鹿兒島和牛煮大根相當入味,和牛既份量亦好充足!和牛壽司口感軟嫩又唔會好油膩。三款燒肉- 鹿兒島和牛小排、和牛三角、和牛薄片各有特色,油脂分佈平均至細密,每一款都帶比人唔同既口感! 個人覺得和牛薄片最好食,肉質最嫩😋熟食方面,魔鬼牛丸入面原來包左芝士,好驚喜!最後用鹿兒島和牛溫泉玉子丼做結尾相當滿足!

和牛壽司口感軟嫩又唔會好油膩。

熟食方面,魔鬼牛丸入面原來包左芝士,好驚喜!

最後用鹿兒島和牛溫泉玉子丼做結尾相當滿足!
2021-08-29 200 瀏覽
銅鑼灣血拼前食個和牛午餐以壯行色😋小編比較貪心叫左個鹿兒島和牛午市盛宴勝在咩都有 🔅黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律牛肉配上野菜湯沙律Fresh得黎又濃郁🔅味噌湯用左三文魚煲 好鮮味🔅灸燒鹿兒島和牛生牛肉薄片半生熟的牛肉片 燒過後肉汁出晒黎好好食🔅鹿兒島和牛壽司兩貫和牛壽司比較普通🔅鹿兒島和牛煮大根牛味超重 令到大根都好甜好好食🔅魔鬼牛丸一個釀左芝士的炸牛肉球🔅鹿兒島和牛小排好重牛味 油份足🔅鹿兒島和牛三角肉味重又好彈牙🔅鹿兒島和牛溫泉玉子丼米用左日本米 牛肉汁滲透飯入面加上玉子汁 非常好食😋每一款都很好食精品吾需要大量種類多而數量少係更好的😍最好食的

銅鑼灣血拼前食個和牛午餐以壯行色😋

種類多而數量少係更好的😍
最好食的
2021-08-23
2021-08-27 200 瀏覽
餐廳近期推出咗新嘅餐單:鹿兒島和牛之午市盛宴。午餐唔想食放題咁飽,可以試下呢個set!每件牛肉啱啱好一口食得曬🥰👍🏻🥢黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律🥢味噌湯🥢炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片輕輕一燒就食得!品質極佳,入口即溶~🥢鹿兒島和牛壽司兩貫質地甜醇、嫩度適中~🥢鹿兒島和牛煮大根白蘿蔔超甜!較柔軟、且有一定厚度!🥢魔鬼牛丸略嫌少少失色,不算好彈牙和太迷你了。🥢鹿兒島和牛小排和牛濃郁的香味在嘴裡滿溢~無筋,易咬!🥢鹿兒島和牛三角燒烤時,雄雄烈火!可見係油脂最豐富的一塊,放入嘴裡超級Juicy!🥢鹿兒島和牛溫泉玉子丼流心蛋、滿佈甜甜的洋葱。吾好睇佢細細碗,食完以上啲牛,加埋呢碗飯一定令你超級飽!
每件牛肉啱啱好一口食得曬🥰👍🏻

🥢黑松露鹿兒島和牛溫泉玉子野菜沙律

🥢味噌湯

🥢炙燒鹿兒島和牛生牛肉薄片
輕輕一燒就食得!品質極佳,入口即溶~

🥢鹿兒島和牛壽司兩貫
質地甜醇、嫩度適中~

🥢鹿兒島和牛煮大根
白蘿蔔超甜!較柔軟、且有一定厚度!

🥢魔鬼牛丸
略嫌少少失色,不算好彈牙和太迷你了。

🥢鹿兒島和牛小排
和牛濃郁的香味在嘴裡滿溢~無筋,易咬!

🥢鹿兒島和牛三角

🥢鹿兒島和牛溫泉玉子丼