2021-11-10 196 瀏覽
好想搵間食靚嘅牛肉放題,朋友就介紹我去呢間位於銅鑼灣(燒鬼),於是就打電話book位同屋企人去試下入到店內環境燈光昏暗,裝修好有日本風格!坐低之後店員就為我們介紹餐牌上的套餐,有牛鬼套餐$268,牛海姫套餐$368,百鬼夜行套餐$588(這個套餐全部都是日本A4和牛)我們最後選擇了牛海姬套餐😋牛肉款式都有八款,最喜歡食美國封門柳,牛小排及牛舌👍牛小排口感軟嫩,油脂豐腴,口腔充滿牛油脂香。封門柳色澤鮮紅,油花分佈均勻,牛味濃郁!其餘嘅牛肉味道及質素都不錯😋刺身有八款,樣樣都好新鮮,帶子色澤透白好清甜,甜蝦爽口先甜!海鮮就點了:海蝦,帆立貝及多春魚,帆立貝雖然size不大,肉質夠厚肉鮮甜,多春魚燒得微脆好香口👍飲品方便都有汽水、蘋果汁及菠蘿汁大大杯可以任飲,大家都覺得食物和味道整體都不錯👍
入到店內環境燈光昏暗,裝修好有日本風格!

2021-11-09 192 瀏覽
呢間燒肉唔容易book位,今日終於食到同朋友食個early dinner ~ 5:30開始食,一坐低就有熱茶。之後用Q R code落單。我哋揀咗$368牛海姬套餐,有多款肉類、刺身、壽司、炸物等等。和牛好靚,6款唔同嘅和牛部位,肉質非常靚。分別有前胸肉、中腹肉、胸腹肉、横隔肌、牛腹脅、上小排肉。和牛夠香又夠多汁,款款部位都相當唔錯。我覺得美國頂級牛板,有香蔥薄燒,牛味好香。薄薄地好似平時食日式鐵板燒嘅風味。刺身方便揀咗三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝、八爪魚、魷魚、馬刀貝、赤貝,樣樣識食少少幾好。鍾意佢呢度揀食物嘅份量可以以一件為單位,所以可以唔使駛浪費。仲叫咗魷魚、炸和牛粒、章魚丸等等,食到飽飽~

我哋揀咗$368牛海姬套餐,有多款肉類、刺身壽司、炸物等等。

和牛夠香又夠多汁,款款部位都相當唔錯。

仲叫咗魷魚、炸和牛粒、章魚丸等等,食到飽飽~
2021-11-07 158 瀏覽
咁我地就揀左368個餐有八款牛 刺身同海鮮 一開頭叫左啲刺身試下就覺得好一般 三文魚個味我覺得怪怪地🤔 感覺唔係好新鮮但啲牛就幾好食嘅 好有牛味 同埋質感都好好 又夠juicy 但叫完都唔係好分得出邊樣打邊樣 但我覺得好食嘅應該有肉眼 牛板腱同封門柳 除左肉之外我地仲有叫海鮮 啲蠔我覺得都幾肥美 唔錯 蒜香牛油帶子都好食😋 到最後可能食到太熱 男朋友叫左兩個泡菜食 擺返啲凍野入口 我就叫左枝豆咬下🤣🤣 就算係放題都係食到飽就算 冇話飽到要嘔晚餐人均$400味道❤️❤️❤️價錢❤️❤️服務❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️
晚餐人均$400
味道❤️❤️❤️
價錢❤️❤️
服務❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️
2021-08-13
前排去左燒鬼食燒肉放題🤤真係超正!環境都好特別~係度影左好多相🙈🤪而且每個爐頭上都設有抽氣系統,所以食完後唔會令到衣服有油煙味整體評分:7/10環境:7/10服務:6.9/10人均消費:$200-400地址:燒鬼 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓晚市放題套餐分別有$ 268,$368同埋$ 588三個選擇,我哋就揀咗$368 嘅牛海姫餐,入面包括:連果汁同汽水:可無限添飲牛肉:鹿兒島A4和牛:好正好好味!牛脂雪花均勻,入口香濃🤤🤤🤤可惜係只包1份,之後如果要追加需要另外收費,不過除咗和牛其他肉類都可以免費追加頂級美國牛(任點):有8款可以選擇,其中牛舌、封門柳、牛小排、牛板腱屬都值得推介比大家刺身及壽司(任點):嗌左三文魚,帶子,北寄貝,甜蝦,幾款都好新鮮😋海鮮(任點):有6款可選擇,我哋揀左生蠔同青口,食物都夠新鮮 蔬菜類(任點):一共有11款可供選擇,茄子粟米等燒烤最正日本和食:點左天婦羅蝦,都幾好

整體評分:7/10
環境:7/10
服務:6.9/10
人均消費:$200-400
地址:燒鬼 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓

連果汁同汽水:可無限添飲

牛肉:

刺身壽司(任點):嗌左三文魚,帶子,北寄貝,甜蝦,幾款都好新鮮😋

蔬菜類(任點):一共有11款可供選擇,茄子粟米等燒烤最正

日本和食:點左天婦羅蝦,都幾好
2021-11-02 156 瀏覽
👹燒鬼燒肉店咁出名,一早訂定枱同朋友一齊去食✨⭐️呢間日式燒肉放題有3 款套餐,牛鬼$268、牛海姬套餐 $368 同百鬼夜行 $588 一位,只有百鬼夜行餐先包括日本和牛任食。⭐️今次揀咗$368海姬餐⭐️♦️海姬餐♦️▪️頭盤有一碟唔同部位嘅和牛肉,4個人每人一件口岩岩好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨,唔會食完和牛太飽,和牛油脂好,燒燒下個爐都著哂火,個爐火力夠✨。▪️和牛既話就比較鐘意上前胸肉同胸三角,唔算太油又少筋,肉質比較軟。▪️套餐內嘅美國牛皮鍵、牛胸復、牛舌都好食,仲可以揀肉既醬汁。除咗牛肉,仲有黑豚、薩摩雞肉同雞肉。♦️刺身 & 壽司♦️▪️刺身種類都幾多,同埋都幾新鮮,有甜蝦,三文魚,帶子,北寄貝,八爪魚,馬都貝,赤貝,尤其是帶子都幾厚切✨♦️炸物、湯、飯、蔬菜♦️因為種類太多,我哋只係試咗以下幾款:▪️炸蝦天婦羅▪️芝士年糕,章魚燒▪️生菜、粟米、南瓜、菠蘿、冬菇整體黎講,燒肉迷都一定要去試試👹✨✨
👹燒鬼燒肉店咁出名,一早訂定枱同朋友一齊去食✨⭐️

♦️海姬餐♦️

♦️刺身 & 壽司♦️

♦️炸物、湯、飯、蔬菜♦️
因為種類太多,我哋只係試咗以下幾款:
▪️炸蝦天婦羅
▪️芝士年糕,章魚燒
▪️生菜、粟米、南瓜、菠蘿、冬菇

整體黎講,燒肉迷都一定要去試試👹✨✨
好耐無食過燒肉放題了,朋友話銅鑼灣開咗間新的燒肉放題,於是一齊黎試下.餐廳提供三個價錢的套餐可以揀,我地揀咗中間價錢的套餐,可以任食頂級美國牛同鹿兒島赤雞, 仲有刺身壽司同唔同小食任叫任食,飲品方面就包咗汽水任飲落咗order之後,待應就會先上唔同款式的牛肉,俾你試下自己鍾意邊款,跟住再scan QRcode落單牛肉方面,普遍質素都還可以,佢提供的肉類每款都可以有三個味道選擇,可以揀原味,燒汁或者仙台味增味,我地就揀原味多,可以自己再點汁食.最推介食美國牛板鍵香葸薄燒刺身就普通,放題級數,食得過,但唔會係主角

最推介食美國牛板鍵香葸薄燒

刺身就普通,放題級數,食得過,但唔會係主角
2021-10-30 184 瀏覽
放假突然好想食烤肉,當日會去銅鑼灣,之前一日已經search定有邊間想食,篩選了幾間,最後選了位置較方便我的這間。滿心歡喜等大刷一餐,自己一個人食唔到咁多款食物,就叫了268果種,嗱啲肉望落去其實好似冇乜嘢,但燒好一食就.....伏啲肉就似Donki冰櫃賣緊果啲幾十蚊一pack的急凍肉質感,冇牛味,燒肉好un,好鞋,咬到我好累,但唔叫都叫咗,食咗兩轉就無力再咬,最好食係菠蘿同番薯,自己心一笑,比268食得最開心係蕃薯同菠蘿😂個爐仲攪笑,根本就壞壞地,一轉中火就會熄咗,要開大個火,但燒到啲嘢燶晒,咁個店員就教我放側邊燒,試佢教個方法,放側邊又難熟喎....可能要揀最貴的價錢才有靚肉食啦,但應該都唔會有下次

可能要揀最貴的價錢才有靚肉食啦,但應該都唔會有下次
2021-10-30 213 瀏覽
之前見到這間燒牛肉店新開張,就突登約friend過來試試佢,結果極失望😅首先說服務,真的很差,waiter同waitress完全無視需求,舉手扮看不到,上菜超慢。。。。。。我已經要自己燒了,你準備個材料咁簡單還要我地等成20分鐘?!?限時2小時,仲要燒,基本上不用食了吧= =肉類質素還好吧,但牛肉都調味了而且那調味還不好吃。。。刺身亂上的。。。沒有跟我們點的那吸油煙機也太低了吧⋯⋯不斷撞到手,滿手油= =

首先說服務,真的很差,waiterwaitress完全無視需求,舉手扮看不到,上菜超慢。。。。。。

限時2小時,仲要燒,基本上不用食了吧= =

那吸油煙機也太低了吧⋯⋯不斷撞到手,滿手油= =
勁肥和牛
得甜蝦正常d
2021-10-28 126 瀏覽
深夜放毒系列環境:8/10鋪面細細唔多位,加上冇乜人。唔迫之餘,仲有包場感。食物:8/10啲牛好多唔同部位都有,最緊要啲牛脂分佈好好。燒完真心有入口即溶感覺。豬嘅部位少啲,但豬腩肉都夠大片,厚度較適中,容易燒。除咗牛豬外,仲有雞部分。雞翼有啲大隻難燒啲。當然有瓜菇菜類,比大家。重點係!有海鮮燒🦪🦐🦑🐙蠔🦪:預先調好味係錫紙兜內,落兜燒。味鮮,夠大隻。多春魚:大條,易熟。帆立貝:直接連殼🐚調好味上,燒完都仲好大粒。仲有刺身、壽司、炸物、主食、前菜等。刺身:帶子、甜蝦有驚喜唔會太細件,又夠味。飲品:cocktail就還好但個價唔包野飲,自己帶水同涼茶會開心啲。衛生:7/10會比信封放口罩,幾細心不過,可能因為少提,staff 都少。收野有啲慢。整體:7.5/10疫情好啲可以去試,但見最多都係4人位。燒牛同海鮮係重點位。#yakioni #燒鬼
深夜放毒系列

環境:8/10
鋪面細細唔多位,加上冇乜人。唔迫之餘,仲有包場感。

食物:8/10
豬嘅部位少啲,但豬腩肉都夠大片,厚度較適中,容易燒。
重點係!
有海鮮燒🦪🦐🦑🐙
蠔🦪:預先調好味係錫紙兜內,落兜燒。味鮮,夠大隻。
多春魚:大條,易熟。
帆立貝:直接連殼🐚調好味上,燒完都仲好大粒。

仲有刺身壽司、炸物、主食、前菜等。刺身:帶子、甜蝦有驚喜唔會太細件,又夠味。

飲品:cocktail就還好
但個價唔包野飲,自己帶水同涼茶會開心啲。

衛生:7/10
會比信封放口罩,幾細心
不過,可能因為少提,staff 都少。收野有啲慢。

整體:7.5/10

疫情好啲可以去試,但見最多都係4人位。燒牛同海鮮係重點位。

#yakioni #燒鬼
最近天氣開始凍,想食燒肉,揾到銅鑼灣呢間燒肉放題就黎試下。呢間係以日本鬼怪為主題的日式燒肉店。主打高品質和牛燒肉放題,裝修好型格風,都幾岩打卡。佢地有3 款套餐,牛鬼$268、牛海姬 $368 同百鬼夜行 $588 一位,只有百鬼夜行餐先有日本和牛食,其他2個套餐就有頂級美國牛。如果唔想叫得太貴牛海姬就抵d,除左肉類都仲有好多壽司刺身同和食揀!和牛方面個人黎講對中腹肉同上小排肉印象最深刻!肉較厚身油脂分佈多,入口即溶。而牛版健香葱薄燒同牛舌都好唔錯,牛版健香葱薄燒係出面少有既款式。 而肉類醬汁都有得揀原味,燒汁或者係仙台味增。平時食燒肉好少食豬,但佢地既豚腩肉好好食,肉質軟加埋d肥膏,肥而不腻。另外想讚刺身同壽司,係極新鮮!呢2樣好有驚喜!本身以爲燒肉放題既刺身壽司會係中規中矩,但佢地既刺身好鮮甜!三文魚,帶子同甜蝦我地encore 左3次和食方面一定要食明太子雞翼,去左骨,啖啖肉塞滿明太子好正。海鮮方面,香蒜牛油帆立貝都推薦,墨魚仔都爽口,整體黎講海鮮都好新鮮。野飲方面選擇就較少,除左汽水之外得菠蘿汁同蘋果汁。不過因爲個人好中意菠蘿汁,佢既菠蘿汁幾fresh唔會死甜又吾假,所以已經滿
最近天氣開始凍,想食燒肉,揾到銅鑼灣呢間燒肉放題就黎試下。

另外想讚刺身壽司,係極新鮮!呢2樣好有驚喜!
本身以爲燒肉放題刺身壽司會係中規中矩,但佢地既刺身好鮮甜!
三文魚,帶子同甜蝦我地encore 左3次

和食方面一定要食明太子雞翼,去左骨,啖啖肉塞滿明太子好正。

野飲方面選擇就較少,除左汽水之外得菠蘿汁同蘋果汁。不過因爲個人好中意菠蘿汁,佢既菠蘿汁幾fresh唔會死甜又吾假,所以已經滿足haha。

overall 黎講係個好好既用餐體驗!其實最後試吾曬所有野食,種類太多,留待下次再黎。
員工都好nice 態度好好,會教我地點燒。環境又舒服,新净乾爽,好怕去燒肉店個地同檯面痴lup lup。
所以極推薦!
2021-10-25
2021-10-27 97 瀏覽
朋友生日就帶佢去食間高質素燒肉放題。到達後店員為我們安排卡位坐位,坐得好舒服😌餐廳以日本鬼怪為主題,裝修亦都好特別,這裏有三款不同價錢的套餐,我們就選擇了牛海姬套餐$368😋牛肉有多款不同的部位,有牛翼板,牛胸腹,牛小排,牛板腱,封門柳,胛肉眼和牛舌等…每款都點來試少少,各款牛肉牛味濃郁 ,肉汁豐富,入口鬆化,唔會好韌,好好味,牛舌的味道和口感也不錯👍刺身方面三文魚新鮮嫩滑,馬刀貝及赤貝爽口鮮甜😋海鮮選擇亦不少,十分新鮮,沒有冰鮮味,香蒜牛油帆立貝,配料比例啱啱好,蒜蓉牛油味香濃但不會蓋過帆立貝的鮮味😋日式和食,芝士年糕入口外皮香脆,內裏煙煙韌韌,明太子雞翼外皮燒得香口,咬開有大量明太子,口感豐富!還有大量蔬菜類選擇,特別要推介燒菠蘿,熱熱地酸酸甜甜好開胃!
刺身方面三文魚新鮮嫩滑,馬刀貝及赤貝爽口鮮甜😋

2021-10-26 4891 瀏覽
今日約左媽媽一齊撐枱腳,揀咗位於銅鑼灣嘅「燒鬼」,我們諗住早少少下午5:30黎食已經算早,點知已有幾枱客人除咗近窗位置有自然光外,其餘座位都好有氣氛,黑黑地,全場大約有40個座位。每個爐頭上都設有抽氣系統,食完後唔會令到衣服有油煙味。晚市放題套餐分別為$268、$368同$588三款價錢。連果汁同汽水都包埋可無限添飲我哋第一次試就叫左個中間價$368 嘅牛海姫餐。自行用QR Code 手機落單好方便。1. 鹿兒島A4 和牛確係正,特別係上小排肉,牛脂雪花均勻,入口香濃,好味。2. 頂級美國牛,有8款可以選擇,牛舌同牛板腱屬推介必點食品3. 三文魚味噌湯,內裡好足料有三文魚肉、豆腐同海帶,每人都飲左兩碗4. 魚生刺身同前菜都可以任點,試左三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦,幾款都好新鮮。4. 海鮮類有6款可選擇,烤海鮮最緊要係食物夠新鮮,而今次海鮮類相當不錯。5. 蔬菜類,一共有11款可供選擇,其實每樣點一件,加埋就好多,其實蔬菜只要夠新鮮,燒出嚟就一定令人滿意,這點「燒鬼」就能做到。6. 日本和食,點左天婦羅蟹棒同南瓜,食落口唔覺油膩。整體來說,食物水準高上,值得一讚係餐廳職員仲好用心介紹個M

每個爐頭上都設有抽氣系統,食完後唔會令到衣服有油煙味。

晚市放題套餐分別為$268、$368同$588三款價錢。

連果汁同汽水都包埋可無限添飲

我哋第一次試就叫左個中間價$368 嘅牛海姫餐。

自行用QR Code 手機落單好方便。

1. 鹿兒島A4 和牛確係正
,特別係上小排肉,牛脂雪花均勻,入口香濃,好味。

6. 日本和食,點左天婦羅蟹棒同南瓜,食落口唔覺油膩。

整體來說,食物水準高上,值得一讚係餐廳職員仲好用心介紹個Menu俾我哋知,仲叫我哋落單魚生嘅數量等於1片。餐廳值得一食再食,下次仲可以食「百鬼夜行」。

2021-10-21
好好好掛住日本啊~其實最掛住係佢 d 和牛,所以今次同老婆仲有媽媽去試呢一間餐廳佢有三款放題套餐可以選擇:牛鬼,牛海姬,百鬼夜行最高級嘅百鬼夜行套餐就可以喪食鹿兒島 A4 和牛,不過叫另外兩款都可以自己追加和牛拼盤A4 和牛係我嘅最愛,我覺得 A4 嘅油脂分佈啱啱好,最鍾意嘅就係上小排肉同埋中胸腹肉,油脂分佈啱啱好,肉質非常鮮嫩,又夠牛味,簡直一絕!壽司亦十分新鮮,三文魚夠晒肥美帶子十分鮮甜,北寄貝,赤貝好爽口青口 & 帶子新鮮甜美,魷魚都幾彈牙蟹籽野菜沙律,蔬菜新鮮爽口,蟹籽同沙律醬加埋一齊,感覺好味又健康三文魚味噌湯,好香味噌味,又唔會太鹹,味道啱啱好,仲飲得出有三文魚嘅鮮甜味七味雞翼,入面好似釀左明太子,都幾特別芝士年糕,入面煙煙韌韌,好香芝士味頂級美國牛板腱香蔥薄燒,牛小排,豚腩肉,雞肉,全部都係高質野,好味!天婦羅一啲都唔油,脆皮夠薄啱啱好蘋果汁,菠蘿汁都唔錯甜品係 CoCo Berry 雪糕:朱古力,焦糖,荔枝,全部都味道濃郁,好好味~ 最正係荔枝味夠曬清新!今餐我地都食到好飽,非常滿足~ 佢嘅和牛真係無得輸,超正!下次再掛住日本就返嚟食到飽~

好好好掛住日本啊~

佢有三款放題套餐可以選擇:牛鬼,牛海姬,百鬼夜行

壽司亦十分新鮮,三文魚夠晒肥美
帶子十分鮮甜,北寄貝,赤貝好爽口
青口 & 帶子新鮮甜美,魷魚都幾彈牙

七味雞翼,入面好似釀左明太子,都幾特別
芝士年糕,入面煙煙韌韌,好香芝士味

天婦羅一啲都唔油,脆皮夠薄啱啱好
蘋果汁,菠蘿汁都唔錯

好久沒跟老公和奶奶一起去吃好料,老公說想吃燒肉,好吧就帶他們來燒鬼!!燒鬼的座位很舒適,我們坐了靠窗的位置,窗邊的假火超有氣氛!!這裡採自助下單,掃完QR CODE就可以點餐,上菜速度也蠻快!雖然我們是吃$368任燒套餐,但有額外加錢升級吃A4和牛🤤🤤這裡的A4和牛真的是超好吃!!奶奶平常不大愛吃肉,但也大讚A4和牛超好吃!!個人最喜歡上小排,油脂分佈平均,超好吃!醬汁方面店家也很用心,一碟有齊豉油,蒜溶豉油和甜豉油,覺得蒜蓉豉油與A4和牛最夾(๑*◡*๑)魚生超新鮮!雖然我不吃三文魚(老公說好好吃)但我瘋狂點帶子刺身和北寄貝刺身!!真的好鮮甜❤️其他需要燒的海鮮如青口和帶子,加入了牛油 / 芝士,讓口感更豐富!熟食方面,我們點了天婦羅、明太子雞翼和芝士年糕,超級推芝士年糕!超級推!!!!!雖然吃下去很快就會飽,但我居然吃了四大顆!!!超級好吃(❁´ω`❁)吃完A4和牛我們意猶未盡,再點美國頂級牛板鍵、美國牛小排和牛封門柳,雖然不是A4和牛,但也超好吃!而且是任叫!!!吃了太多肉,為了減低罪疚感,所以點了蟹子野菜沙律,雖然其實幫不了什麼😆🙈野菜超爽脆,直接追加第二盤!飲料方面我們點了蘋果

好久沒跟老公和奶奶一起去吃好料,
老公說想吃燒肉,
好吧就帶他們來燒鬼!!

燒鬼的座位很舒適,
我們坐了靠窗的位置,
窗邊的假火超有氣氛!!
這裡採自助下單,
掃完QR CODE就可以點餐,
上菜速度也蠻快!

雖然我們是吃$368任燒套餐,
但有額外加錢升級吃A4和牛🤤🤤
這裡的A4和牛真的是超好吃!!
奶奶平常不大愛吃肉,
但也大讚A4和牛超好吃!!

個人最喜歡上小排,
油脂分佈平均,
超好吃!
醬汁方面店家也很用心,
一碟有齊豉油,蒜溶豉油和甜豉油,
覺得蒜蓉豉油與A4和牛最夾(๑*◡*๑)

魚生超新鮮!
雖然我不吃三文魚(老公說好好吃)
但我瘋狂點帶子刺身和北寄貝刺身!!
真的好鮮甜❤️

其他需要燒的海鮮如青口和帶子,
加入了牛油 / 芝士,
讓口感更豐富!

熟食方面,
我們點了天婦羅、明太子雞翼和芝士年糕,
超級推芝士年糕!
超級推!!!!!
雖然吃下去很快就會飽,
但我居然吃了四大顆!!!
超級好吃(❁´ω`❁)

吃完A4和牛我們意猶未盡,
再點美國頂級牛板鍵、美國牛小排和牛封門柳,
雖然不是A4和牛,
但也超好吃!
而且是任叫!!!

吃了太多肉,
為了減低罪疚感,
所以點了蟹子野菜沙律,
雖然其實幫不了什麼😆🙈
野菜超爽脆,
直接追加第二盤!

飲料方面我們點了蘋果汁和菠蘿汁,
喜歡菠蘿汁!
不會太甜,
好解膩!

最後還送超好吃的雪糕球!
三個人三種口味,
我吃的是荔枝味!
好清新呀!!
請問這個雪糕球哪裡有賣(笑)
想買一整盒回去🤭
2021-10-21 2715 瀏覽
燒鬼 (銅鑼灣)今日食呢間日式燒肉放題有3 款套餐,牛鬼$268、牛海姬套餐 $368 同百鬼夜行 $588 一位。只有百鬼夜行餐先有日本和牛食。其他都可以叫其他牛肉。燒物放題最重要既緊係肉類,今次試咗既和牛同美國牛都幾好食。和牛既比較鐘意上小排肉同胸腹肉,两款都係多油脂少筋,肉質比較軟。美國牛皮鍵同牛舌都好食,仲可以揀肉既醬汁。除咗牛肉外仲有黑豚、薩摩雞肉同雞肉。。另外有海鮮、刺身同壽司叫,款式唔算係好多,但食材都幾新鮮,試咗幾件三文魚、帶子同甜蝦刺身都幾鮮甜。海鮮既牛油扇貝都唔錯,但冇點試其他海鮮。。仲有啲前菜同蔬菜可以解油膩,食咗幾舊燒菠蘿,酸酸甜甜好好食。仲有和牛熱食、日式和食同飲品。不過飲品選擇比較少。。環境幾好,員工好有禮貌的,而且冇出現拖單情況。。📍銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #日燒放題 #日式燒肉 #刺身 #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodhk #food #foodie #香港美食 #美食 #食 #食べスタグラム #食好西 #topcitybiteshk #topcitybites
燒鬼 (銅鑼灣)

另外有海鮮、刺身壽司叫,款式唔算係好多,但食材都幾新鮮,試咗幾件三文魚、帶子同甜蝦刺身都幾鮮甜。海鮮既牛油扇貝都唔錯,但冇點試其他海鮮。

環境幾好,員工好有禮貌的,而且冇出現拖單情況。

#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #日燒放題 #日式燒肉 #刺身 #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodhk #food #foodie #香港美食 #美食 #食 #食べスタグラム #食好西 #topcitybiteshk #topcitybites #hkfood #hkeat #hkig
2021-10-20