食燒肉最重要的是約身邊三五知己朋友一起吃先至最開心,今日就去到尖沙咀的一間日式燒肉店,雖然餐廳的空間及環境都非常之廣闊,但仍然吸引了不少人在外面等候🫶Omakase $428餐廳除了有六人四人二人餐之外,亦都會推出Omakase套餐,一共有五款不同類型的牛肉,還有前菜、沙律及薯蓉,當然還有煙煙韌韌的韓式炒年糕😋🌟前菜、沙律 及 薯蓉前菜當然不少得醃青瓜、醃蘿蔔以及泡菜,都是非常開胃的前菜。除了前菜之外還有沙律及薯蓉,新鮮的沙律菜配上酸酸甜甜的醬汁,還有三個香滑的薯蓉😋🌟五款肉類(汁燒)五款肉類,由廚房發辦,自己也不知道吃了什麼,不過看花紋就知道那一款肉是最好吃的,三個人吃五盤肉,份量還是剛剛好的,如果不夠的話可以額外再點不同的肉類😋🌟韓國年糕套餐還提供了韓國年糕,煙煙韌韌的年糕再配上韓國的甜辣醬汁,微辣風味則增添了一抹刺激,吃着吃着會吃上癮的😋🌟黑毛和牛上肩肉(汁燒)$148果然是和牛上肩肉,油花分布平均,做肉質豐潤多汁,現出其卓越的口感和嫩滑的質地,帶有濃郁的牛肉香氣。🌟888杏仁豆腐 $28超級滑的杏仁豆腐,帶有香濃的杏仁味道👅冰冰涼涼都幾好食🤤

Omakase $428

🌟前菜、沙律 及 薯蓉

🌟五款肉類(汁燒)

🌟韓國年糕

🌟黑毛和牛上肩肉(汁燒)$148

🌟888杏仁豆腐 $28
超級滑的杏仁豆腐,帶有香濃的杏仁味道👅冰冰涼涼都幾好食🤤
  • 大判燒!黑毛和牛肩胛肉
成日約會都會去尖沙咀行街覓食👫 加連威老道呢邊d嘢食好似多到食極都食唔曬咁😂 今次黎左食日式燒肉😋 覺得暫時呢個燒肉係我食過最滿意的~~ 食得好滿足😭 不論係肉質定係環境,而且性價比好高👍 完全符合到呢三點✅·🌟805黑毛和牛盛🐂 $323 (連白飯)!!!推推推!!全部都係黑毛和牛😭♥️ 呢個set包大判燒黑毛和牛肩胛肉😱😱超大一塊!油脂極豐富~好似食sukiyaki咁 最後點埋溫泉蛋👍🏻另外仲有黑毛和牛小排!全部都好juicy🥵🥵油香爆發🤗🤗·🌟牛舌盛👅 $136 (連冷麵)牛舌份量超多,而且又大塊😋 薄切爽口,牛味非常濃!! 兩種口味都好鍾意、熱辣辣既燒肉配埋冷麵酸酸甜甜特別開胃 一絕😍🏆·🌟辛辣味增牛腸🐂 68好掛住日本食既牛腸鍋😭❤️ 見到即刻點左黎食😋 牛腸爽口彈牙,油香爆發但完全唔會膩!個醬甜甜辣辣,真係好好食!!💯·🤍黑毛豚無骨小排 68可能和牛太驚艷~食呢款反而有d遜色🥱·🤍泡菜牛肉湯 58最近天氣凍,熱辣辣飲👍 甜甜辣辣,牛肉份量多👍 配埋白飯真係一流😍 不過我想食燒肉多d 嘿嘿♥️·🌟紫菜飯 38 紫菜飯是燒肉必備的🔥 👦🏻食完冷麵都比我叫佢食多碗紫菜飯😏 流心蛋+紫菜
🌟805黑毛和牛盛🐂 $323 (連白飯)

🌟牛舌盛👅 $136 (連冷麵)

🌟辛辣味增牛腸🐂 68
🤍黑毛豚無骨小排 68
可能和牛太驚艷~食呢款反而有d遜色🥱

🤍泡菜牛肉湯 58

🌟紫菜飯 38
紫菜飯是燒肉必備的🔥 👦🏻食完冷麵都比我叫佢食多碗紫菜飯😏 流心蛋+紫菜+珍珠米 同埋 燒肉 簡直就係perfect comboooooo~
人均:$350
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑🍑
📍 燒肉801 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道14號地舖
🚇尖沙咀B1出口步行3分鐘
  • 806牛舌盛
  • 大判燒黑毛和牛肩胛肉
  • 黑毛和牛盛
  • 黑毛和牛小排
2024-01-10 2112 瀏覽
尖沙咀「燒肉801」從外而內都以鮮紅色做主調, 非常搶眼吸晴, 加深了我對呢間燒肉店嘅印象。今晚放工行經撞正唔洗等位, 就同同事入去食返餐。餐廳設大部份卡位, 坐得舒服。除咗抽氣做得唔錯, 完全無油煙感, 冷氣亦相當充足。呢度主打日式燒肉, 有牛嘅不同種類部位、九州雞肉、海鮮等…設定了好幾款盛合選擇, 加錢可以轉set加配飯/冷麵/生菜。【801盛 (Single)】HK$198大判燒!黑毛和牛肩胛肉:來自九州嘅黑毛和牛, 雪花牛脂分佈均勻, 烤後滲出少量牛脂, 肉質超嫩滑, 沾上温泉蛋蛋汁食, 嫩滑口感double up! 超推介!!腿前牛小排: 牛小排帶dd厚度, 肉味濃郁香甜, 肉質比預期林。蔥鹽雞腿肉:雞腿肉嫩滑冇雪味, 配搭香蔥食, 極為香口美味, 一試愛上!另外加咗HK$38升級套餐追加冷麵,爽滑冷麵, 吸咗少少酸尾尾湯汁, 岩哂邊食燒肉, 清新解膩。【神聖 (Single)】HK$168一次過食到牛嘅三個不同部位, 加咗燒汁, 係烤嘅過程中滲入, 令味道更提升。特上牛胸腹肉、腹前牛小排 口感味道都差不多: 肉質結實, 油脂分佈平均但唔算多, 口感軟嫩帶少少嚼勁。牛板腱肉:

【801盛 (Single)】HK$198
801盛 (Single)

大判燒!黑毛和牛肩胛肉:

腿前牛小排:
牛小排帶dd厚度, 肉味濃郁香甜, 肉質比預期林。

蔥鹽雞腿肉:

另外加咗HK$38升級套餐追加冷麵,

【神聖 (Single)】HK$168
神聖 (Single)

牛板腱肉: 薄切令口感嫩滑, 盡吸鹹甜燒汁, 非常惹味。

【極上厚切牛胸腹柳】HK$138
厚切牛胸腹柳每邊界開成網紋, 有助均勻受熱, 肉質有如豬潤般軟腍, 燒汁醃得入味, 甜甜地又不失肉香。

極上厚切牛胸腹柳
2024-01-09
801盛 (Single)
極上厚切牛胸腹柳
2023-12-18 1542 瀏覽
知道有呢間餐廳好內,開鋪初期成日大排長龍,今日襯平日,六點鐘就早早過黎食晚餐😆餐廳主打日式燒肉,有不同種類的牛部位,九州雞肉,海鮮,另外有坊間少見的肉臟,種類都幾多。每張枱都有一個燒烤爐同抽煙系統,雖然吾係所有煙都吸得盡,但室內只係有好少的油煙味,環境都不錯。Menu 有好幾款盛合選擇,加錢可以轉set, 有飯,冷麵或者生菜。Double 801盛 (300g) $388生菜set 加$25 大判燒!黑毛和牛肩胛肉😍呢個係餐廳名物,黎至九州的黑毛和牛,雪花分布幾均勻,燒完之後牛脂味豐富,配埋温泉蛋一齊食,口感更滑😋腹前牛小扒有6片,厚薄適中。每邊燒一陣就食得,呢款肉味更濃,配埋生菜,泡菜同辣醬食,清新減膩😆葱鹽味雞腿肉香葱係另外上,可以後期加落去,或者燒烤時一拚燒埋。九州雞腿肉質彈牙,好好食😍不過比較難燒,幾容易痴網。極上厚切牛胸腹柳$138上枱賣相好靚,牛柳捲成一舊,兩邊都𠝹開左幾刀,幫助均勻受熱。呢款肉肉質軟腍,燒汁腌料幾入味👍🏻果然係餐廳名物!涼拌三點盛$58份量幾多都幾大堆頭🤣最鍾意芝麻菠菜,咸咸香香,解膩一流👍🏻總括嚟講,呢個價錢可以食到九州黑毛和牛,真係性價比之選😍

Double 801盛 (300g) $388
生菜set 加$25

腹前牛小扒

葱鹽味雞腿肉

極上厚切牛胸腹柳$138

涼拌三點盛$58
份量幾多都幾大堆頭🤣最鍾意芝麻菠菜,咸咸香香,解膩一流👍🏻

總括嚟講,呢個價錢可以食到九州黑毛和牛,真係性價比之選😍

2023-12-18
  • 九州雞脛柳
3天前 0 瀏覽
平時都好鐘意食燒肉,今次朋友就介紹我燒肉801,仲話200元就有個黑毛和牛肩胛肉,仲有包飯,麵豉湯,飲品,仲要尖沙咀近地鐵站👍本身有個九州黑毛和牛盛$298,不過我自己都係想食大判燒黑毛和牛肩胛肉,腹前牛小排,蔥鹽味雞腿肉,想不到黑毛和牛肩胛肉大大塊,燒落好肥美,再點溫泉蛋,令和牛更加嫩滑,入口即溶,801呢個set性價比十分高,好肯定講句:必叫❤️朋友就叫左803,有特上牛胸腹肉,腹前牛小排,牛板腱肉,再追加黑毛豚無骨小排,就算唔係和牛,餐廳供應牛既質素也是上乘👍

【尖沙咀內日本商店街風燒肉店🥩】每次經過尖沙咀加連威老道都見到呢間以鮮紅色為主調、白階磚嘅日式燒肉店,散發住日本商店街燒肉店嘅影子,太思鄉嘅我決定捉咗J生入去試下先😋。.餐廳提供各種不同種類的肉品,包括牛肉、豬肉、雞肉等,並有不同的切割方式和調味選擇,讓客人可以根據個人喜好進行選擇。每枱附上2樽檸檬醬汁,一樽是鮮榨檸檬汁,一樽是辣味檸檬汁,同樣以平衡牛肉的油花為主。而我個人都係偏好點佢個豉油醬汁~~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).食物🥩:💖 201 黑毛和牛小排(汁燒) $128💖 204腹前牛小排(汁燒) $88💖 208美國牛肩胛肉 $78💖 205牛板腱肉(汁燒) $88💖 209上級牛肋眼卷肉 $88💖 芝士鍋 $58@1💖 102極上厚切牛胸腹柳(鹽燒) $138每碟牛肉都口感軟腍嫩滑,尤其係汁燒上嘅牛肉更加入味,甜甜地又帶有肉香。其中我就最鐘意極上厚切牛胸腹柳(鹽燒) !肉質豐腴多汁,富有油脂,仲有少少咬勁,配合鹽燒,為牛肉增添一層微妙的鹹味,使肉質更加鮮美。我哋仲叫埋一人一鍋芝士鍋🧀,燒肉沾上融掉嘅芝士更加滋味!😋💖 .除咗肉品選擇眾多外,餐廳還提供各種配菜、湯品和飲料,如流水麵、紫
【尖沙咀內日本商店街風燒肉店🥩】

💖 205牛板腱肉(汁燒) $88
💖 209上級牛肋眼卷肉 $88
💖 芝士鍋 $58@1
💖 102極上厚切牛胸腹柳(鹽燒) $138

除咗肉品選擇眾多外,餐廳還提供各種配菜、湯品和飲料,如流水麵、紫菜飯等,以滿足客人的口味需求。另外,801與眾不同嘅地方在於,餐牌主打燒肉拼盤,有餐廳配搭好的肉類組合,以豬,牛,雞的不同部位互配,共12款拼盤,任君選擇,可以令你有多重滋味!
靜靜話你聽!聽講午市時段12pm-5pm免費送白飯及麵豉湯,性價比勁高!價錢由最平$88/位(牛小排拼鹽味雞腿肉),到最貴的$298/位(黑毛和牛牛肩肉拼和牛牛小排),
油尖旺嚟講,最平$88就食到一人份量,連飯連湯的燒肉套餐,真係非常抵食!
等我下次lunch hour 都要去試下先♥️♥️♥️

📍:燒肉801 (尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道14號地舖
#燒肉#日式燒肉#燒烤#自助式燒烤#肉#烤肉#肉食獸
2024-04-29
2024-04-28 0 瀏覽
Yakiniku 801 is located on the 3rd floor of Tsuen Wan Plaza and is a restaurant specializing in yakiniku, or Japanese-style grilled meat.They offer a set menu called "Shishin" that is perfect for two people. The set includes salted beef tongue, black-haired wagyu sirloin, black-haired wagyu shoulder meat, premium sliced beef brisket, scallion-flavored chicken thigh meat, and boneless black-haired pork ribs. Each meat dish is known for its tender and juicy texture and emits a tempting aroma. You

They offer a set menu called "Shishin" that is perfect for two people. The set includes salted beef tongue, black-haired wagyu sirloin, black-haired wagyu shoulder meat, premium sliced beef brisket, scallion-flavored chicken thigh meat, and boneless black-haired pork ribs. Each meat dish is known for its tender and juicy texture and emits a tempting aroma. You can choose between sauce-grilled or salt-grilled cooking methods, which bring different textures and flavors to the meat. 🍖🔥👅

If you'd like to add some side dishes, they also offer a cold noodle set (additional $38.0) and a lettuce set (additional $25.0). These side dishes are refreshing and tasty, providing a balance to the rich flavors of the meat while offering a nutritionally balanced option. 🍜🥬

Yakiniku 801 provides a comfortable dining environment with friendly and attentive staff, allowing you to enjoy your meal while feeling warm and professional. Whether you're sharing a romantic dinner with your loved one or gathering with friends, Yakiniku 801 can meet your needs and provide a wonderful dining experience. 🕯️👭🍽️
2024-04-27 0 瀏覽
店名: 燒肉801 地址: 尖沙咀加連威老道14號地舖尖沙咀站B1出口,行3分鐘環境: 5/5價錢: 4.5/5味道: 4/5同朋友喺尖沙咀行完街,經過呢間燒肉🥓,望落去好吸引CP值又高💰,環境好舒服。入到去座位好寬敞,兩個人都有得坐卡位🪑,好適合約朋友👭🏻。臨走嘅時候都見到每張枱都坐滿人!大判燒!黑毛和牛肩胛肉 ❤️❤️❤️❤️❤️$128黑毛和牛油花分布平均,燒完有陣陣和牛香氣👃🏻,再沾上雞蛋🥚,食落去好順滑,呢個絕對encore!大推🙌🏻黑毛和牛上肩肉(汁燒)❤️❤️❤️❤️$148呢個一上菜,見到油花好靚😻,食落去充滿油脂感,而且唔會好硬,入口即溶,呢個配搭生菜🥬就可以解油膩感👍🏻極上厚切牛胸腹柳(汁燒 )❤️❤️❤️❤️$138一上到枱見到好有厚度🥩,咬落去好滿足而且肉質唔會太硬,呢個比較少脂肪部位🐂,如果想食得冇咁有負擔咁,咁你就好適合嗌呢一個🥰鹽味牛舌 ❤️❤️❤️❤️$78牛舌肉質十分彈牙,再加上佢嘅調味令到牛舌嘅鮮味更加突出🧂可以一試🔅生菜❤️❤️❤️❤️$28本人最推介用黑毛和牛上肩肉配生菜🥬,食落去比較清爽,而且可以解油膩感。份量亦都唔少,係食燒肉嘅最佳拍擋🥳泡菜冷麵 ❤️❤️❤️❤️❤️$78泡菜冷麵大大碗,入面
店名: 燒肉801

極上厚切牛胸腹柳(汁燒 )❤️❤️❤️❤️

鹽味牛舌 ❤️❤️❤️❤️

生菜❤️❤️❤️❤️

泡菜冷麵 ❤️❤️❤️❤️❤️
泡菜冷麵大大碗,入面仲有雞蛋🥚青瓜🥒,冷麵質地彈牙煙靭🍜,而且食咗燒肉熱辣辣🔥,再食一碗涼浸浸嘅冷麵❄️,十分開胃,會令人一啖接一啖不斷食☺️
今晚收工之後,同朋友再去會一會呢間燒肉店-燒肉801。之前都嚟過呢度食,質素都幾好,食過返尋味!餐廳內環境夠大,佢哋抽風系統非常完善,食完唔會好大陣味,抵讚!今次我哋就叫咗志盛(2人前)燒肉套餐,含有汁燒及鹽燒配上。另外,可以升級為定食,一個set 包含泡菜+飯+湯 / 泡菜+冷麵 / 泡菜+泡菜+生菜,大滿足!✨志盛(2人前)燒肉套餐鹽味牛舌、黑毛和牛小排、黑毛和牛上肩肉、極上口切牛胸腹柳、蔥鹽味雞腿肉、黑毛豚無骨小排 全肉盛合套餐,滿足我哋胃口!鹽味牛舌:用大火快煎兩邊,爽口又好味!黑毛和牛小排:油花分佈均勻,入口即化,肉夠香又軟嫩!黑毛和牛上肩肉:肉質鮮美且肉汁多,牛肉風味非常濃郁。極上口切牛胸腹柳:香氣十足,厚切肉質口感帶彈性,含有豐富油花,相當細嫩,非常美味!蔥鹽味雞腿肉:雞腿肉肉質香口又多汁,所有蔥味都滲入雞肉之中。黑毛豚無骨小排:油花非常靚,全部肉汁鎖住,非常香口。✨帆立貝
另外點咗一份帆立貝,有三大粒。
經過燒烤後,味道非常香甜,帆立貝柱肉身厚實,口感豐富!

✨志盛(2人前)燒肉套餐
全肉盛合套餐,滿足我哋胃口!
鹽味牛舌:用大火快煎兩邊,爽口又好味!
黑毛和牛小排:油花分佈均勻,入口即化,肉夠香又軟嫩!
黑毛和牛上肩肉:肉質鮮美且肉汁多,牛肉風味非常濃郁。
黑毛豚無骨小排:油花非常靚,全部肉汁鎖住,非常香口。

✨帆立貝
另外點咗一份帆立貝,有三大粒。
經過燒烤後,味道非常香甜,帆立貝柱肉身厚實,口感豐富!
2024-04-26 0 瀏覽
今日落雨天諗住食燒肉,記得平時夜晚呢間都排晒大隊,而家lunch時間應該唔使排隊就入去試吓啦~-801盛 $198黑毛和牛肩胛肉呢塊和牛睇得出肥瘦均勻油脂好靚輕輕燒一燒就可以沾生蛋一齊食蛋香配肉香非常不錯😊.腹前牛小排牛小排冇筋肉香重.蔥鹽味雞腿肉雞腿肉燒完都好滑嫩蔥鹽分開放想食幾多就點幾多👍🏻.+$18升級左紫菜飯勁多紫菜紫菜底仲有玉子撈飯食一流仲有濃味嘅味噌湯熱騰騰咁上💗燒肉配零系可口可樂一流!-806牛舌盛 $98鹽味牛舌、醬油牛舌牛舌彈牙爽口醬油味重口味啲鹽味我就覺得啱啱好旁邊仲有啲檸檬汁可以試下😉+$38冷麵 配泡菜燒肉配冷麵更加好食因為燒肉比較熱食冷麵即刻清涼爽口☺️冷麵煙煙韌韌有口感👍🏻

801盛 $198

勁多紫菜紫菜底仲有玉子
撈飯食一流
仲有濃味嘅味噌湯
熱騰騰咁上💗
燒肉配零系可口可樂一流!

806牛舌盛 $98
燒肉配冷麵更加好食
因為燒肉比較熱食冷麵即刻清涼爽口☺️
冷麵煙煙韌韌有口感👍🏻

2024-04-24 0 瀏覽
Lunch好耐冇食過燒肉啦,一行三個人又去返我哋尖沙咀嘅燒肉飯堂801. 最開心就係12:00嘅時候完全冇人,但係去到一點就排晒隊.因為今次呢個朋友唔食內臟嘅冇得食我最愛嘅牛腸crying.入到去又係一樣咁好服務. 今次主要都係食牛同埋雞. 啲雞其實間間都差唔多,但係佢個鹽蔥非常之好食. 攞嚟一齊燒同埋撈飯真係一流.啲牛嘅醬鳥醃得非常之好到位,一啲都唔鹹,但係帶出牛嘅肉味. lunch食最抵係連埋湯,送埋飯. 應該兩個星期後又會再嚟
最開心就係12:00嘅時候完全冇人,但係去到一點就排晒隊.

因為今次呢個朋友唔食內臟嘅冇得食我最愛嘅牛腸crying.

入到去又係一樣咁好服務.

2024-04-23 0 瀏覽
朋友喜歡吃日式燒肉,今日同佢去燒肉801吃燒肉慶祝她生日。午市好抵食,選擇多,用合理價錢可以享受到美味的燒肉,午市送味噌湯和白飯。803神盛可以一次試哂特上牛胸腹肉,牛板腱肉和腹前牛小排。三款都好食,有牛肉味,值得試下。806牛舌盛有醬油牛舌和鹽味牛舌,各有特色,牛舌香,有咬口,我鐘意醬油,朋友比較欣賞鹽味。愈吃愈開心,我們追加了鹽燒黑毛䐁無骨小排和單點鹽燒特上牛胸腹肉。特上牛胸腹肉和䐁肉都肥美,有肉味和口感。飲埋跟餐的可樂,今餐好滿足!人均消費$220左右,抵食好食。店通風好,座位舒適,服務令人滿意,值得再訪。
朋友喜歡吃日式燒肉,今日同佢去燒肉801吃燒肉慶祝她生日。

飲埋跟餐的可樂,今餐好滿足!

人均消費$220左右,抵食好食。

店通風好,座位舒適,服務令人滿意,值得再訪。

2024-04-23 29 瀏覽
今次已經係第三次食呢間,今日先發現佢轉咗個menu,同朋友叫咗個$498嘅二人餐,再加個白飯set & 冷麵set(白飯set 有埋泡菜同麵豉湯,抵過就咁叫白飯)。今次嘅食物質素都係無令人失望,我覺得比起頭兩次食,啲肉質仲靚咗。今次叫呢個 set有鹽味牛舌、黒毛和牛小排、黒毛和牛上肩肉、極上厚切牛胸腹柳、蔥鹽味雞腿肉同埋黑毛豚無骨小排。所有肉都好新鮮好嫩滑,有入口即溶嘅口感。最驚喜係塊極上厚切牛胸腹柳,幾乎有兩隻手掌咁大!起初以為咁厚會好韌,點知入口嘅口感係極嫩滑!由於叫咗個飯同冷麵打底,結果食完都係大滿足,真心覺得呢間嘅燒肉性價比好高,尖沙咀呢個價位有咁嘅質素真係無出其右。唯一美中不足係飲品選擇較少,今次都係頹飲可樂,如果佢有多啲特飲選擇就perfect。

2024-04-18
用餐優惠
信用卡優惠
2024-04-23 0 瀏覽
🔹️Lunch到尖沙咀 “燒肉801”食燒肉🥩店內寬敞、抽風良好🌬服務細心友善👨‍💼👨‍💼肉類優質👍 價錢相宜💰午市套餐🍱🔸️炎盛804🐮🐔配味噌湯+白飯+汽水🥢腹前牛小排牛小排油花均勻, 肉質鮮嫩, 口感軟腍多汁😋蔥鹽味雞腿肉雞腿肉鮮香嫩滑, 配上京蔥, 十分惹味👍🔸️九州雞盛810🐔配味噌湯+白飯+汽水🥢九州雞脛柳雞脛柳爽脆、鮮嫩不油膩🤤九州雞心爽口彈牙, 充滿鮮雞香味🐔蔥鹽味雞腿肉滋味到Encore 🥢🔸️另加'點了:帆立貝🧆大大粒帆立貝啖啖肉, 鮮甜美味😚赤海老🦐肉質鮮嫩, 口感爽彈😊烏賊🦑爽口彈牙唔會韌、味道鮮甜👍牛板腱肉🥩香濃牛肉味.、肉質結實😋

午市套餐🍱
🔸️炎盛804🐮🐔配味噌湯+白飯+汽水🥢
腹前牛小排
牛小排油花均勻, 肉質鮮嫩, 口感軟腍多汁😋

蔥鹽味雞腿肉
雞腿肉鮮香嫩滑, 配上京蔥, 十分惹味👍

🔸️九州雞盛810🐔配味噌湯+白飯+汽水🥢
九州雞脛柳
雞脛柳爽脆、鮮嫩不油膩🤤

九州雞心
爽口彈牙, 充滿鮮雞香味🐔

滋味到Encore 🥢

🔸️另加'點了:
帆立貝🧆
大大粒帆立貝啖啖肉, 鮮甜美味😚

赤海老🦐
肉質鮮嫩, 口感爽彈😊

烏賊🦑
爽口彈牙唔會韌、味道鮮甜👍

牛板腱肉🥩
香濃牛肉味.、肉質結實😋

2024-04-22 24 瀏覽
呢間喺尖沙咀非常耀眼🔥 喺正The One對面嘅地舖 條街仲有蘇媽 壽司郎😛燒肉Lunch有 set 免費配味噌湯同白飯🤪 仲可以加錢配紫菜飯😗 最平$98就食到燒肉 都有其他定食( ˘͈ ᵕ ˘͈ )❣️801盛 $198👉🏻大判焼!黒毛和牛肩胛肉👉🏻腹前牛小排👉🏻蔥盞味雞腿肉呢個係最豐盛最吸引嘅餐🥳 單單係塊黒毛和牛肩都值回票價🔥🐄 油花極靚 新鮮嘅粉紅色 仲配咗隻生蛋🥹🍳 好快就燒得熟 醬汁調味唔會過濃 加上生蛋黃更加滑溜‼️ 真係ichiban🙆🏻‍♀️另外雞腿肉都好滑 連皮燒出油香🐓 牛小排同下面一樣✅❣️神盛 $168👉🏻特上牛胸腹肉👉🏻腹前牛小排👉🏻牛板腱肉三款都係用汁調味 如果有啲可以用鹽就更好💦各有特色 牛胸腹肉比較多筋膜肌肉有咬口💪🏻🐄 牛小排就balanced地好食 有油份特別香🥳 牛板腱薄薄地索滿醬汁 燒完點蛋液都好正‼️🍳🔥仲有兩罐汽水 完美嘅一餐💕 ꒰◍︎⍢︎◍︎꒱۶

❣️801盛 $198
👉🏻大判焼!黒毛和牛肩胛肉