火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
鍾意同一班朋友豪華camping嘅小吃貨,知道有一間露營主題嘅燒肉店開咗就好想去試吓!😆位於尖沙咀K11一間特色燒肉餐廳「火土燒肉Hearth Yakiniku by ATUM」一去到門口同埋見到店內嘅環境裝修覺得好有驚喜,有成5700呎咁大,好多露營嘅專業用具都有齊晒,好正好有特色!仲有好多唔同打卡位添食物方面有多款燒肉、海鮮、平時燒烤嘅食材都有,都非常豐富,尤其鍾意燒肉拼盤,扇貝大大隻😋再嘆埋杯特色嘢飲,一流👍🏻天氣太熱去露營就覺得太熱,喺呢度就可以嘆住冷氣感受吓一邊露營一邊燒嘢食嘅感覺😌鍾意露營同埋食燒肉嘅朋友仔可以去試吓!

2023-10-14 290 瀏覽
絕對是因為這裡的露營風主題而來但可惜沒有預約 所以坐不了 失望了😮‍💨· 牛里脊肉 (塩鹽) 這個肉 真的真的真的是高質肉!真的很好吃!· 松阪豬頸肉 (燒肉汁)也是很好吃的肉👍🏻 記住要留意一下燒的時間 超快變焦了 哈哈😆· 厚燒玉子蛋 這個顏值都幾高的 但味道就普普通通· 蒜蓉牛油尖菇 這個蒜蓉勁多 超級入味· 牛油粟米粒 只有牛油 粟米不甜 所以無咩味道 最後要加上醬油混起來吃· 白桃可爾必思 嗯 是台灣喝過的那個味道 類似桃味的乳酸飲料· 海鹽菠蘿梳打 杯邊全是海鹽 加上菠蘿梳打 味道幾好味👍🏻·整體而言 餐廳的消費是貴的 午餐去 但這少少的份量就要$300+ 真的!完全不飽!但為了可以坐到露營位置是絕對會再去的 哈哈大家如果想坐露營位⛺️ 記住要先預約
絕對是因為這裡的露營風主題而來
但可惜沒有預約 所以坐不了 失望了😮‍💨
牛里脊肉 (塩鹽)

這個肉 真的真的真的是高質肉!真的很好吃!
松阪豬頸肉 (燒肉汁)

厚燒玉子蛋

杯邊全是海鹽 加上菠蘿梳打 味道幾好味👍🏻
但為了可以坐到露營位置是絕對會再去的 哈哈
大家如果想坐露營位⛺️ 記住要先預約
2023-10-07 337 瀏覽
唔係第一次嚟食,今次已經係第三次,唔知點解今晚會不停有種畀人趕嘅感覺, 明明仲有45分鐘先係交枱嘅時間,佢已經走過嚟話last order, 之後交台枱前十分鐘,職員已經幫我哋賣咗單,叫我哋畀錢 , 我哋走嗰陣,明明仲有三四張枱係吉嘅,出面仲要冇人等。食物質素同之前一樣都可以,服務態度冇之前兩次咁好,但有某些職員都好helpful, 有個女職員,應該係新人黎,佢不斷提點我哋小心啲肉會燶,又會幫我哋較大細火, 反而另外有個似學生哥嘅職員 ,講嘢又快又聽唔清楚,又細聲
2023-09-14
首先,如圖所示,蔬菜份量非常小。玉米條僅僅只有4根,售價38,生菜也只有5片,售价38,金针菇只有一口,量非常小,我们女生胃口很小,但这一桌子没有吃飽.烤肉的架子也很不好用,肉容易粘在上面,一考就變黑變焦了.其次,店员服务态度很傲慢無禮,高高在上,根本沒有服務態度,水都喝完了,根本不會給倒水。提前告知要過生日,也不給安排安靜的座位,而是坐在門口.最後,明目張膽說切蛋糕費80塊,我們說自己切不用她來切,她騙人說:全香港所有的餐廳只要吃蛋糕就要收80塊,不管誰來切。原本是開心的生日,沒有一句祝福和問候,只有惡劣的服務態度,和傲慢的過來收錢,態度很差很差,非常差。我知道你想賺錢,我們三個人吃了750,沖你的態度,我有錢也不會再來這個店裡吃飯.
烤肉的架子也很不好用,肉容易粘在上面,一考就變黑變焦了.
提前告知要過生日,也不給安排安靜的座位,而是坐在門口.

2023-09-24
生日
2023-09-25 278 瀏覽
室內露營feel既燒肉超正環境都係露營裝備同設施,還有種仿森林既感覺,就真係好似去左露營既feel,好岩聚會呀~仲有室外場,可以聽live music個日落雨冇體驗到,so sad熱帯風情海鮮雞尾酒杯 吞拿魚、甜蝦、北海道帶子啫喱海鮮跟食果凍咁清爽,酸甜可口。燒肉煙花蛋糕 牛三筋、雪花牛小排煙花蛋糕正啊,係佢點著煙花真係氛圍感滿滿,而且真係可以做一個優質蛋白既生日蛋糕~岩d鍾意食牛同健康既人。肉厚實大件,烤完都好嫩口~伊比利亞豬肋條(燒肉汁 )豬肋條燒完有骨油香之後更香。月見醬燒飯糰 大推薦!餐廳準備好既飯糰,唔需要燒可以即食。外皮好焦脆,加上月見醬同蛋黃攪伴之後更係出色,同焦脆飯糰融埋一齊香脆唔乾。白桃日本梳打蜜瓜日本梳打兩款梳打都真係不分上下菠蘿雪山冰 菠蘿沙冰真夠份量,而且係解熱一流,如果係真露營有尼個服務就真係相當犀利。
室內露營feel既燒肉超正
仲有室外場,可以聽live music
個日落雨冇體驗到,so sad

熱帯風情海鮮雞尾酒杯
吞拿魚、甜蝦、北海道帶子
啫喱海鮮跟食果凍咁清爽,酸甜可口。

燒肉煙花蛋糕
牛三筋、雪花牛小排

伊比利亞豬肋條(燒肉汁 )
豬肋條燒完有骨油香之後更香。

月見醬燒飯糰

白桃日本梳打
蜜瓜日本梳打
兩款梳打都真係不分上下

菠蘿雪山冰
火土燒肉Hearth Yakiniku by ATUM 是ATUM Group的第六間全新概念露營主題燒肉餐廳未試過camping 嘅我終於有機會喺繁忙嘅時間下邊感受一下露營氣氛~成餐飯都好滿足,不過時間上未享受得太盡興,因為太多人排隊,員工會提醒你交枱🤣❥熱帶風情海鮮雞尾酒杯酸酸甜甜嘅海鮮杯,將你嘅胃口打開★★★★★❥焼肉煙花蛋糕呢個係全牛~唔食牛嘅朋友仔要留意一下,可以揀返燒肉拼盤,儀式咁重嘅我,表示非常之喜歡,因為有煙花睇🤣❥伊比利亞豬肋條(燒肉汁)食落好香爽爽的★★★★★❥塩蔥牛舌包❥特色果汁氣酒精飲品 白桃&蜜瓜味中意甜飲嘅就要試下啦👍🏻❥月見醬燒飯糰★★★★★★★★★★x100呢個極度推介 食完想追加外邊嘅飯燒到脆卜卜 加埋個蛋漿 口感一流之餘,個味道係勁豐富 🫰🏻必食推介❥雪山冰 菠蘿味飯後甜品 令成餐飯畫上一個完美嘅句號【火土燒肉】位置:火土燒肉 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖@vibemkthk @hearth.yakiniku_atum #露營 #camping #日式燒肉 #燒飯團 #燒肉餐廳 #李諾陶 #lottovi #香港美食

❥熱帶風情海鮮雞尾酒杯
酸酸甜甜嘅海鮮杯,將你嘅胃口打開
★★★★★

❥焼肉煙花蛋糕

❥伊比利亞豬肋條(燒肉汁)
食落好香爽爽的

呢個極度推介 食完想追加

❥雪山冰 菠蘿味
飯後甜品 令成餐飯畫上一個完美嘅句號

【火土燒肉】
位置:火土燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖

#露營 #camping #日式燒肉 #燒飯團 #燒肉餐廳 #李諾陶 #lottovi #香港美食分享
月見醬燒飯糰
2023-09-15
  • 月見醬燒飯團
  • 熱帶風情海鮮雞尾酒杯
2023-09-16 276 瀏覽
🔥日式燒肉都係好經常食,近日約埋好友一齊去試試呢間有🏕露營設計風格嘅燒肉店,感覺玩味十足,不過平日晚巿不算擠擁🔥.🔥服務同食物都只屬一般,需要用手機📱自行落單,定價算係偏高而且份量比較細小,性價比頗低,沒太有滿足感🔥———————————————————————————🥢全牛特選拼盤🐮💬每款只得兩片,三個人食都有點尷尬,牛小排、牛胸腹、牛舌、牛肋肉、牛三筋:感覺良好但的確份量不多,唔夠經濟實惠🔥.🥢厚燒豚腩肉🐷 + 阿波酢橘雞腿肉🐔💬豚腩同雞腿肉份量正常,而且充滿油脂,感覺不錯🔥.🥢牛油🧈粟米粒🌽🥢日本蟹肉忌廉薯餅🦀🥢味醂魚乾🐟💬叫咗部分輕食同配菜,不算太豐富,粟米🌽有點淡,比較失望🔥
———————————————————————————
🥢全牛特選拼盤🐮
🥢厚燒豚腩肉🐷 + 阿波酢橘雞腿肉🐔
💬豚腩同雞腿肉份量正常,而且充滿油脂,感覺不錯🔥
🥢牛油🧈粟米粒🌽
🥢日本蟹肉忌廉薯餅🦀
🥢味醂魚乾🐟
💬叫咗部分輕食同配菜,不算太豐富,粟米🌽有點淡,比較失望🔥
#MC帶你去尖沙咀身處於鬧市都能感受露營樂趣🏕️就係尖沙咀 K11 Art Mall 火土燒肉。✨ 火土燒肉以營地裝潢為主題,配以帳幕⛺️吊燈💡一系列露營用品等裝飾作襯托,營造出露營嘅氛圍,恍如置身於郊外。✨ 環境除咗帳幕、吊燈依啲大型營地設備,連細節位都做到足,露營凳、露營桌、不鏽鋼餐具等露營常見嘅必備品,露營感MAX💯✨ 套餐所有肉類都已經醃製好,所以全部都入曬味🥰套餐都配有前菜(泡菜)、白飯、湯(味噌湯)、蔬菜(杏鮑菇片、粟米筍、南瓜)。✨ 五花腩套餐 100g $148五花腩肥瘦相稱,半紅半白,咬落軟嫩,一啲都唔油膩😋✨ 雞肉套餐 100g $138雞肉肉質厚身,用簡單嘅調味黑椒醃製,已經好好味,而且食落嫩滑有肉汁🤤✨ 牛肋肉套餐 100g $158調味唔錯,油花好靚👍🏻肉質軟腍,口感幾鬆軟唔會太韌,食落牛味幾香濃😜🍚 月見醬燒飯團 $38依個必點❗️必試❗️必嗌❗️基本上每枱都必點嘅燒飯團,確實十分特別、賣相吸睛📸外皮燒到十分皮脆焦香,加埋上面嘅月見(蛋黃),最後咬落仲有一淡淡嘅麻油香,十分惹味😍✨ 薄切香蔥牛舌 $88牛舌食落口感軟嫩,配埋香葱同埋鹽醬一齊燒,味道絕配。✨ 菠蘿 $
#MC帶你去尖沙咀

✨ 火土燒肉

✨ 環境

✨ 套餐
五花腩套餐

✨ 五花腩套餐 100g $148
五花腩肥瘦相稱,半紅半白,咬落軟嫩,一啲都唔油膩😋
雞肉套餐

✨ 雞肉套餐 100g $138
牛肋肉套餐

✨ 牛肋肉套餐 100g $158
月見醬燒飯團

🍚 月見醬燒飯團 $38
薄切香蔥牛舌

✨ 薄切香蔥牛舌 $88
牛舌食落口感軟嫩,配埋香葱同埋鹽醬一齊燒,味道絕配。
菠蘿

✨ 菠蘿 $38
燒菠蘿都係例牌必點。菠蘿食落香甜,有陣陣焦糖香味,解油膩一流☺️
⭐整體︰8.5/10
⭐食物︰8.0/10
⭐環境︰9.5/10
⭐價錢︰8.0/10
📍 火土燒肉 (尖沙咀)
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖
交通︰港鐵尖沙咀/尖東站 N4 出口
#Ming_Course #hkfoodie #foodiehk #hkfood #hkfoodblogger #hongkongfoodies #hongkongfoodie #hkfoodlover #hongkongfood #週末好去處 #拍拖好去處 #情侶好去處 #香港小店 #油尖旺區美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀一日遊 #尖沙咀好去處 #香港美食 #香港美食打卡 #香港美食攻略 #香港探店 #本地遊 #香港一日遊 #香港好去處 #尖沙咀 #火土燒肉 #燒肉 #露營 #露營風 #室內glamping #glamping
2023-08-31
五花腩套餐
雞肉套餐
牛肋肉套餐
月見醬燒飯團
薄切香蔥牛舌
菠蘿
澳洲朋友返嚟聚聚,喺OP見到呢間新開嘅燒肉店,感覺環境幾乾淨,同埋啲露營用品好新奇,一於一齊嚟試吓啦~我哋四個人食得唔多,坐低掃QR code點菜,專人送㗎枱上,今次最驚喜嘅係月見燒飯團,encore咗1個?定2個?太好食我都唔記得咗,呢個係必食必食必食,重要嘅嘢要講三次😆🤭沙律好大份好好食~牛肉都好juicy牛舌厚身唔會硬!其他嘢都值得一試㗎~呢個粟米都好食,上面燒緊個雞肉串串好正,好友日式居酒屋食串燒嘅感覺餐廳經理非常有禮貌,原來係以前國泰嘅空中服務員,仲有好多嘢食想試,我會再去架!

沙律好大份好好食~

牛肉都好juicy
牛舌厚身唔會硬!

其他嘢都值得一試㗎~

• 月見醬燒飯團
2023-08-26 235 瀏覽
無論大至裝修環境,小至抽紙巾個舊野,都係露營主題,座位都好有特色,員工服務都好好,食左2個鐘都換左2次網成件事好舒服叫左幾款肉,肉類質素真係ok,即使叫左和牛都唔算話太肥,食落一d都唔漏,絕對會再黎,唯一唔好既係時間唔夠8點鐘要準時交枱
成件事好舒服

8點鐘要準時交枱
感覺完全違反商品說明條例,咩“置身鬧市,感受露營燒烤”。。我從來未試過露營燒烤,keep住有人同你報時幾點鐘要走⏰️⏰️。。係要追deadline食嘢,啲嘢係嚟得快,但係個爐唔係大,都要畀時間人燒架。2個鐘dinner時間,過咗一個鐘已經開始狂remind, “用餐時間兩個鐘”...“用餐時間兩個鐘”...“用餐時間兩個鐘”... 無限輪迴N次,不如直接播出黎當洗腦歌🎼🎵🎶。去到around 1.5個鐘就開始每五分鐘報時一次... “你仲有用餐時間25分鐘⏱️” at the way 到“你仲有用餐時間5分鐘🕛”。。。 食餐dinner仲癲過返工比老闆追deadline,享受被虐多於享受環境氣氛同食物。總結:基本上你要預咗只有叫嘢食,埋單,影相打卡就好走啦🙂🙂
感覺完全違反商品說明條例

總結:基本上你要預咗只有叫嘢食,埋單,影相打卡就好走啦🙂🙂
2023-08-25
天公不做美,本來約好晒朋友去露營,點知有雷暴警告,為咗安全起見,我哋約出街食餐飯算數。機緣巧合,竟然搵到呢一間餐廳「露營風餐廳」,入面嘅裝修同去露營一樣,設備分分鐘仲齊全過我哋呢班玩咗兩年camp嘅朋友😂我哋一行四人,叫左一個燒肉拼盤($378)及一個豬雞特選拼盤🥩($348),確保大家有肉食兼食得飽。好滿意餐廳一早醃好晒所有肉類,樣樣都好惹味,其中豚里脊肉好脆身、豚五花肉夠厚身,總括嚟講都好好食!燒肉期間油煙好少,餐廳門口都好通風,離開餐廳之後,身上面都唔大味!個人特別鐘意個清酒煮蜆肉,蜆肉夠大又厚肉,清酒經過燒過之後,非常清甜,我哋直頭當湯飲添😂另外亦都有一個明太子蟹棒($58),蟹柳本身好易燶,所以燒嘅時候注意要反轉蟹柳呀!仲有個月見醬燒飯團($38),飯團邊嘅飯焦非常脆卜卜,外脆內軟,每個朋友都好鍾意食!嚟之前見到網上嘅圖片寫住雪山冰好快售罄,所以訂座嗰時,我哋已經叫咗個🍧🍵抹茶雪山冰($88),果然真係好好食,冰塊食落去,一啲都唔似冰,粒粒就冰都好甜好juicy‼️最稱心滿意,就係去完露營燒肉,都唔使執碗碟😂,下次同多幾個朋友過嚟,就可以安排晒坐更有露營氣氛嘅位置啦😉

好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑Cp值:🌕🌕🌕🌑🌑•燒肉午市套餐• ~$158/ppl因為太多款肉啦 都係同朋友share總結咁多set! 我地total叫咗5set 豬牛雞樣樣齊其實去呢間真係食氣氛 就連啲餐具都係營具露營燈都可以自己較 係好有feel嘅肉方面 唔會太肥太多筋 算高質仲有前菜 湯 蔬菜 都算係咁間唔中 食下好西都開心嘅😆😆😆Ps 想for打卡 坐嘅位想再靚啲 就要滿某個消費額先可以預訂 呢個要注意

好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑

肉方面 唔會太肥太多筋 算高質
仲有前菜 湯 蔬菜 都算係咁
間唔中 食下好西都開心嘅😆😆😆

2023-08-10 302 瀏覽
Lunch 行開k11, 意外發現咧間燒肉店,位置比較隱蔽,但地方好大。店內裝修一流,以露營為主題,每張枱上高都有個帳篷裝飾,枱上餐具都係使用露營餐具,好有特色,好似帶咗bb 去露營咁。店內地方好闊落,吾需要擔心任何擺野空間嘅問題,bb 車、bb 櫈、媽媽袋,隨意擺都無問題。枱與枱距離够闊,bb 嘈少少都吾怕打擾到其他食客。上菜吾怕整到bb. 職員服務友善,好helpful. 店鋪環境整潔衛生,ikea baby high chair, 乾淨衛生。食身吸引,叫左lunch set,牛肋肉同五花腩都好鮮嫩,個人比較鍾意五花腩多啲,配菜品種多。每個lunch set 有一碗湯,仲有泡菜。整體味道吾錯,份量足夠女士飽肚,男士應該需要添加其他野食先够。

職員服務友善,好helpful.

2023-08-03
2023-08-05 224 瀏覽
肉方面,我今日叫咗牛橫膈膜、牛舌、雞翼,但係全部都醃唔夠味,橫膈膜仲要超級韌,好多筋,唯一比較有味就係燒飯團,但係你sell燒肉嘛,點可以剩係得飯團好食?可能都未必有下一次