火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
-火土燒肉🔥近排天氣又熱又潮濕 時好天時大雨想去行山/露營/戶外活動都好難搞好彩而家想體驗露營風燒烤都唔難呢度係以露營為主題既燒肉餐廳⛺️餐廳放左好多露營專用用具 / 餐具 / 器非常有心 可以唔洗自備營具 唔洗搵營地 又有高質食材 價格相宜 非常方便!🥩A5宮崎和牛西冷 ($368)見到呢個係170g 和牛配月見黑松露醬汁 諗都冇諗就即刻嗌左 想講呢個真係必點!餐廳有專人幫你去燒和牛 燒到好惹火! 想講呢個真係好好味 和牛入口即融🤍🤍和牛油香同黑松露既風味同時係咀入面綻放 肉質滑嫩 又充滿黑松露香氣 不得了😋🥩A5宮崎和牛三角腹肉 ($148)整體分布充滿油花 肥瘦肉平衡地交錯入口可以同時享受油脂的甘甜和瘦肉鮮味揀左配月見汁 連帶蛋香充斥整個口腔 好味呢~🥩薄切香蔥牛舌 ($88)牛舌口感軟嫩 個人中意燒到一邊微焦配埋大量香蔥同鹽醬提升香味 正呢~🍙月見醬燒飯糰 ($38)燒飯糰係唔洗自己燒既 餐廳會預備好個外皮燒到好焦脆 有陣炭燒香 配上流心月見汁 都幾好味🤍 (整穿個蛋黃好治癒)🦀味噌蟹肉甲羅燒 ($88)坊間有好多形形式式既甲羅燒但最深得我心既永遠都係最簡單組合 - 味噌 蟹肉
火土燒肉🔥

近排天氣又熱又潮濕 時好天時大雨
想去行山/露營/戶外活動都好難搞
好彩而家想體驗露營風燒烤都唔難
呢度係以露營為主題既燒肉餐廳⛺️

餐廳放左好多露營專用用具 / 餐具 / 器
非常有心 可以唔洗自備營具 唔洗搵營地
又有高質食材 價格相宜 非常方便!

🥩A5宮崎和牛西冷 ($368)
見到呢個係170g 和牛配月見黑松露醬汁
諗都冇諗就即刻嗌左 想講呢個真係必點!
餐廳有專人幫你去燒和牛 燒到好惹火!
想講呢個真係好好味 和牛入口即融🤍🤍
和牛油香同黑松露既風味同時係咀入面綻放
肉質滑嫩 又充滿黑松露香氣 不得了😋

🥩A5宮崎和牛三角腹肉 ($148)
整體分布充滿油花 肥瘦肉平衡地交錯
入口可以同時享受油脂的甘甜和瘦肉鮮味
揀左配月見汁 連帶蛋香充斥整個口腔 好味呢~

🥩薄切香蔥牛舌 ($88)
牛舌口感軟嫩 個人中意燒到一邊微焦
配埋大量香蔥同鹽醬提升香味 正呢~

🍙月見醬燒飯糰 ($38)
燒飯糰係唔洗自己燒既 餐廳會預備好
個外皮燒到好焦脆 有陣炭燒香
配上流心月見汁 都幾好味🤍 (整穿個蛋黃好治癒)

🦀味噌蟹肉甲羅燒 ($88)
坊間有好多形形式式既甲羅燒
但最深得我心既永遠都係最簡單組合
- 味噌 蟹肉 香蔥 同鵪鶉蛋
食落鮮味濃郁又帶焦香 配埋飯團食都好唔錯~
2023-06-24
  • 薄切香蔥牛舌
  • 味噌蟹肉甲羅燒
  • A5宮崎和牛西冷
2023-07-04 156 瀏覽
餐廳細節滿滿的佈置讓客人身處鬧市也能一嚐露營風味⛺️😎 由座位、器皿、餐具到紙巾袋,都是露營配置✨ 食物選擇繁多且賣相精緻,看著看著就餓了🤤🐂燒肉點了三款牛肉,分別是「A5宮崎和牛三角腹肉」、「牛里脊肉配月見松露醬汁」和「雪花牛小排」。當中以A5和牛最為軟嫩,豐富的油花慢慢在嘴裡化開;脊肉和月見松露醬汁碰撞出來的美味亦甚討喜❤️🧄蒜香牛油扇貝大大隻很新鮮,肉質彈牙可口,連殼燒可以把湯汁也喝掉,鮮甜又有牛油和蒜頭的香味~🍙月見醬燒飯團飯團不用燒哦,把蛋黃和飯團拌勻就好。飯團外面煎至焦脆,裡面依舊軟熟,帶甜甜的醬油味和焦香,融合蛋黃非常美味,很推薦哦😋🐟鯛魚燒小小一隻,超可愛的造型,深色那隻的餡料是紅豆,淺色的是芝士,兩個口味都很好吃,甜而不膩。若是和友人分享的話,建議每人來一盤哦,一人兩隻不怕(應該)不夠吃😼

🐂燒肉

🧄蒜香牛油扇貝

🍙月見醬燒飯團

🐟鯛魚燒
月見醬燒飯團
月見醬燒飯團
2023-07-03 140 瀏覽
近排天氣太熱,又成日突然落大雨,唔好話露營,露天嘅地方都唔可以逗留太耐,所以想介紹一間露營燒肉餐廳俾大家,解吓癮,而且味道好好☺️☺️未入去已經見到好大一個營,入去之後仲有feel,我哋人少少,所以揀咗張最似去露營嘅四人枱坐,如果人多仲有幾個大大嘅營可以揀,環境真係好好。食物方便都好好味,尤其推薦燒肉拼盤,有牛、豬、雞,牛肋肉同牛胸腹都非常好味,唔食牛嘅朋友就力推豬五花肉,我每樣都試過,最鍾意都係牛❤️另外提供午市套餐,同樣好豐富,選擇都好多,我哋叫咗份生薑燒豚肉丼定食,入面有好多洋蔥,好好味,豚肉都非常入味,一啖肉配一啖飯真係好正。另外單點咗一份月見雞肉棒同廣島蠔,雞肉棒燒熱就可以配上蛋同汁一齊食,當中仲有粒粒雞軟骨嘅口感。廣島蠔好香,加牛油同蒜已經好好味😋餐廳位置方便,環境又好好,價錢又合理,以後一定會再去食☺️

餐廳位置方便,環境又好好,價錢又合理,以後一定會再去食☺️
2023-06-30 163 瀏覽
其實我都幾鍾意嚟火土燒肉,貪佢裝修夠特別,怕蚊嘅我又可以扮去咗Camping😂 成個環境氣氛都好正,雖然有時候坐嗰啲camping凳仔會差啲成個人跌低,不過唔緊要,呢個就係個樂趣😂其實呢度啲食物度比預期中高質素同埋抵食好多,兩個人嗌到成枱都係野再飲埋酒食到好滿足大概$300零蚊一個人!清酒煮蜆值得一叫,超新鮮仲脹卜卜,好味!另外必食嘅有嗰個堆到成個山咁高嘅椰菜火山胡麻沙律,雪花牛小排,牛肋肉,月見醬燒飯團,冷麵!肉類質素都唔錯,又多選擇!一定會再同朋友去因為地點太就腳又易book🫶🏻

一定會再同朋友去因為地點太就腳又易book🫶🏻
像我這樣怕熱怕辛苦的港女來說,都可以嘆着冷氣,一嘗同朋友在曹火旁邊吃着燒肉飲啤酒😚🔥 除咗打卡,食物質素都不容忽視的🤩 除了燒肉燒海鮮,亦都有不少日式小吃炸物!有好幾道讓人垂涎三尺的料理🤤價錢亦相當合理,性價比值得一讚👍🏻🔸明太子野菜沙律$38 望到價錢以為細細碟的餐前小吃,點知係full size 🫶🏻 新鮮生菜加上味道鮮美的粒粒明太子,吃起來酸甜可口,為燒肉開胃🔸蒜蓉牛油本菇$38濃郁的蒜蓉牛油和本菇完美融合,讓你的味蕾感到驚喜🔸清酒煮蜆 $48新鮮的蜆肉加上日本清酒燉煮,鮮味十足 🔸醬油帆立貝$88鮮嫩的帆立貝沾上特製醬油,更加美味可口🔸燒肉拼盤$378有不少拼盤選擇,這一款是大雜錦,裡面包括牛胸腹、香蔥牛舌、牛肋肉、雞肉、豬肋骨、五花腩等豐富選擇😋特別深刻的有牛舌,肉質Q彈有嚼勁,加上蔥花的香氣令味道層次豐富!牛胸腹的肉質細嫩,略帶肥油🥰 雞腿肉燒過後皮酥肉嫩,微帶烤過的焦香! 豬肋骨相當香口咬下去口中滿是肥而不膩的肉香!🔸雪花牛小肋其實兩個人食完燒烤拼盤已經飽,不過還是貪心的想試吓推介牛肉❤️ 牛小肋紋理分明,顏色鮮嫩嫩的,咀嚼起來鮮嫩滋潤,是全日的最愛🤩等天氣涼返啲的時候,絕

🔸明太子野菜沙律$38

🔸蒜蓉牛油本菇$38
濃郁的蒜蓉牛油和本菇完美融合,讓你的味蕾感到驚喜

🔸清酒煮蜆 $48
新鮮的蜆肉加上日本清酒燉煮,鮮味十足

🔸醬油帆立貝$88
鮮嫩的帆立貝沾上特製醬油,更加美味可口

🔸燒肉拼盤$378

🔸雪花牛小肋

等天氣涼返啲的時候,絕對會再嚟坐室外,同朋友感受露營的樂趣🎉
每次嚟到「火土燒肉,」都覺得非常舒服,除炎炎夏日餐廳嘅冷氣真係非常充足,可以舒服同嘆住咁燒肉🤭又可以體驗露營感覺,而且喺尖沙咀K11樓上真係非常就腳,地鐵站上緊都係5分鐘咋🥰今次你試吓佢哋嘅午市套餐,份量真係非常夠,仲有埋麵豉湯白飯同配菜,而且真心用咗上乘嘅食材,口感真係非常突出,另外仲有一啲熟食套餐,無需燒烤技巧可以即點即享用🤭套餐加$25就可以品嚐到黃豆粉雲呢拿雪糕或者抹茶雲呢拿雪糕,香滑冰凍嘅雪糕非常大實在!而且重有日式蕨餅可以品嘗埋!🐖豚60g+🐓雞60g 套餐因為我係好鍾意食豚肉,其實每次食燒肉都會必點,我最鍾意食半肥瘦嘅豬腩肉,食落特別柔軟,感覺豬腩肉一般嘅微筋質感都冇埋,點解食才可以咁正😳🥩牛 60g + 雞60g 套餐朋友點嘅牛肋肉亦非常有牛肉味!嫩滑嘅雞肉表面仲特登留返雞皮,口感香滑柔軟😋😋😋鯛魚燒深色啲嘅係紅豆味手鯛魚燒,白色嘅係奶黃味鯛魚燒,鯛魚燒仲可以擺落燒烤爐翻燒,外面燒到金黃色,食落暖笠笠嘅紅豆醬同軟滑奶黃醬,呢個真係冇得輸!椰菜火山胡麻沙律估唔到呢個沙律真係咁震撼!非常大份量😳上邊鋪滿左蟹子,椰菜份量非常足夠,配合埋胡麻醬嘅味道,鮮甜爽口重好清新,燒肉食得

🐖豚60g+🐓雞60g 套餐

🥩牛 60g + 雞60g 套餐
朋友點嘅牛肋肉亦非常有牛肉味!
嫩滑嘅雞肉表面仲特登留返雞皮,口感香滑柔軟😋😋😋

椰菜火山胡麻沙律
估唔到呢個沙律真係咁震撼!非常大份量😳上邊鋪滿左蟹子,椰菜份量非常足夠,配合埋胡麻醬嘅味道,鮮甜爽口重好清新,燒肉食得多解油膩嘅時候,必點🫶🏻

蒲燒鰻魚件
咁大個女都係第一次自己燒鰻魚!冇諗過原來咁容易燒到,同埋即燒即整真係份外好味!鰻魚非常軟滑可口,係一咬落去就感受到鰻魚嘅鮮甜,嗰個蒲燒鰻魚汁加埋落去,即刻覺得自己變咗廚神😂真係有種出去食鰻魚飯嘅感覺!

七味芝麻吞拿魚燒
面層灑滿了彩色芝麻粉,店員溫馨提示,每一面只需燒幾十秒就得,增加吞拿魚香味,外層燒到外熟內軟,脂香中帶甜嘅炙燒味🥰
2023-06-16
  • 燒肉拼盤
  • 蒲燒鰻魚件
  • 七味芝麻吞拿魚燒
露營風主題燒肉店,佔地3700呎!帳篷、露營燈、露營餐具等等,Glamping 東西全齊,室外還有「火」堆座位,超有Feel!環境門口已經是打卡位,內裏超大,還有户外位置,放了幾個假火堆,如一大群人坐户外,確實真有圍爐Camp fire 感覺~~ 牛外横膈膜 $98 / 牛三筋 $118 / 牛里脊肉 $98 必吃牛三筋,屬牛後肩胛肉的一小塊,是稀有部位,每頭牛只有𝟑-𝟓%左右,油花分布相對較多,入口柔軟焾身又不失咬口,配上我選的蘋果味噌,多一份清甜,十分推薦❤︎︎相反牛里脊肉是牛運動量少的部位,因此油花少,肉汁豐富,肉質密度高且濃郁,和牛三筋是截然不同的口感,配了塩醬更能帶出其肉香。牛橫膈膜纖維較粗,需要控制好熟度,否則容易咬不開!配了月見松露醬汁,即蛋黃加黑松露醫,令纖維連粗的肉質咬口順滑一點。 伊比利亞豬肋條 $88 伊比利亞豬肋條肉汁豐富,口感𝐐彈,剪成小顆吃更有嚼勁。 月見雞肉棒 $78 / 阿波酢橘雞腿肉 $78 月見雞肉棒加入了雞脆骨增加口感,沾上蛋黃醬油汁,很惹味( ´▽` )ノ阿波酢橘雞腿肉也不錯,選了較特別的蒜香芫荽醬,味道較濃郁。 清酒煮蜆 $48 / 松葉蟹肉蟹膏

牛外横膈膜
牛三筋
牛里脊肉

伊比利亞豬肋條 $88

伊比利亞豬肋條

伊比利亞豬肋條肉汁豐富,口感𝐐彈,剪成小顆吃更有嚼勁。

月見雞肉棒 $78 / 阿波酢橘雞腿肉 $78
月見雞肉棒
阿波酢橘雞腿肉

清酒煮蜆 $48 / 松葉蟹肉蟹膏拌飯 $88
清酒煮蜆
松葉蟹肉蟹膏拌飯

清酒煮蜆蜆肉鮮甜無沙;松葉蟹肉蟹膏拌飯很足料,蟹肉超多,飯底本身也已拌了蟹膏,攪拌後再燒,可以燒至底部有些微焦更有飯焦,這個也推薦喔⚠︎︎
牛三筋
牛里脊肉
伊比利亞豬肋條
松葉蟹肉蟹膏拌飯
📍 火土燒肉 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖🍒點評時間火土燒肉可以在室內享受到露營燒肉的樂趣以露營風作主題,店內設有不少露營帳幕、露營桌椅、露營燈,連餐具都是,完全置身於營地之中!▫️全牛特選拼盤有雪花牛小排、牛三筋、牛肋肉、牛胸腹、薄切香蔥牛舌,最適合牛魔王▫️七味芝麻吞拿魚燒吞拿魚燒第一次食,十分新奇將外身燒脆後,裏面仍保持到鮮嫩口感▫️日本骨付腸外皮燒得香脆,咬下去香口多汁很有露營吃小食的感覺▫️蒜蓉牛油金菇燒肉必備的配菜之一,蒜蓉份量足夠,香氣十足▫️玉子海苔飯和燒肉是𝗉𝖾𝗋𝖿𝖾𝖼𝗍 𝗆𝖺𝗍𝖼𝗁將燒肉包裹海苔飯一起吃大滿足▫海鹽菠蘿梳打▫ 巨峰提子可爾必思好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

📍 火土燒肉
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖

🍒點評時間
火土燒肉可以在室內享受到露營燒肉的樂趣

▫️全牛特選拼盤

▫️七味芝麻吞拿魚燒
吞拿魚燒第一次食,十分新奇
將外身燒脆後,裏面仍保持到鮮嫩口感

▫️日本骨付腸
外皮燒得香脆,咬下去香口多汁
很有露營吃小食的感覺

▫️蒜蓉牛油金菇
燒肉必備的配菜之一,蒜蓉份量足夠,香氣十足

▫️玉子海苔飯

抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

2023-06-25 117 瀏覽
尖沙咀K11 商場內原來有間以Camping 為主顯嘅燒肉店,內面空間勁大,有戶外位,四周放滿露營⛺️用品,露營枱櫈,連食用餐具也不例外,好有儀式感😍A5宮崎和牛西冷🥩日本和牛,佈滿靚靚雪花❄️紋,色澤鮮艷,剛燒過後,油脂香肉嫩滑熱帶風情海鮮雞尾酒杯🍸放滿新鮮刺身粒、生果,配柚子啫喱,清新鮮味,好有層次味噌蟹肉甲羅燒🦀蟹膏蟹肉,加入蛋黃,鮮味濃郁帶焦香海鹽菠蘿梳打🍍夏天清爽特飲,果味香甜,杯邊放鹽,刺激味蕾
  • 海鹽菠蘿梳打
  • 味噌蟹肉甲羅燒
  • 熱帶風情海鮮雞尾酒杯
2023-06-25 5050 瀏覽
終於試左露營風燒肉⛺️超正~炎炎夏日有冷氣燒肉極佳~岩晒成日想去camping燒肉又怕麻煩既小編🫶🏻火土燒肉由外到內都係露營風設計🏕️露營裝備齊全~內外都可book~有多個場景選擇~環境寬敞,入坐後店員會耐心介紹餐具用法同埋醬汁幾貼心,食物方面有質素👍🏻埋單前登記做ATUM會員即場有95折同儲積分😋推薦大家一試!排名已分先後🫶🏻🏆阿波酢橘雞肝 $68❤️本身無太大期望純粹想試🫨但食落有驚喜雞肝口感juicy有入口即溶感覺~唔鞋口,醬汁味甜帶微豆香,份量幾多☺️推薦!🥇厚燒豚腩肉 $168超推薦依款豚腩肉🐖成條上望落都開心🥳豚腩肥瘦分佈平均,豚味濃郁好爽口富油脂感好juicy~柚子胡椒味醃製相當入味,食落味道香濃超夾!🥈伊比利亞豬肋條 $88揀左塩醬豬肋條每件都大條~要耐心啲燒😋食落豬味濃食落脆口彈牙,口感極佳❤️🥉薄切香蔥牛舌 $88牛舌都有番甘上下厚度食落爽口牛味幾出配香蔥燒好香💯強烈推薦月見松露醬汁🫶🏻有濃蛋香味道甜甜哋點燒物一流!超正5️⃣牛肋肉 $98塩醬牛肋肉調味啱啱好食落軟熟牛味濃🤤鹽同牛簡直係絕配!6️⃣磯煮鮑魚 $38嗌左隻鮑魚燒完食好爽口有鮮味夠厚肉!重點係一啲都唔dry🤤可以再enc

排名已分先後🫶🏻

🏆阿波酢橘雞肝 $68

🥇厚燒豚腩肉 $168

🥈伊比利亞豬肋條 $88

🥉薄切香蔥牛舌 $88

5️⃣牛肋肉 $98
塩醬牛肋肉調味啱啱好食落軟熟牛味濃🤤鹽同牛簡直係絕配!

6️⃣磯煮鮑魚 $38
嗌左隻鮑魚燒完食好爽口有鮮味夠厚肉!重點係一啲都唔dry🤤可以再encore!!!

7️⃣ 阿波酢橘雞腿肉 $78
🫶🏻私心推薦雞腿肉~份量都幾多雞肉厚切食落嫩滑有肉汁雞皮燒到酥脆~yummy配蒜香芫荽醬清清地唔油膩🙌🏻

8️⃣清酒煮蜆 $48
🥺望住蜆熟左開口好治療~大概有六粒蜆肉幾大粒有肉地配清酒🍶煮鮮味十足❤️

9️⃣月見醬燒飯糰 $38
必點!超好味呀😋飯糰表面焦脆醬油味濃~米飯配蛋汁感覺更加軟糯🤤食落口感極佳~

🔟鯛魚燒 $48
鯛魚燒分別係紅豆同埋吉士味🤤食落外脆肉軟兩款唔錯~唔太甜🙌🏻作為飯後甜品一流

1️⃣1️⃣醬油帆立貝 $88
帆立貝大大粒配醬油汁煮幾鮮甜唔錯~但味道就無太大驚喜🤣

1️⃣2️⃣黑醋冰蕃茄沙律 $28
蕃茄去皮再配黑醋同洋蔥做沙律🥗食落爽脆酸酸地幾開胃好fresh~感覺都唔錯👍🏻

1️⃣3️⃣北海道產富良野蜜瓜果汁酒 $58
果汁酒氣泡十足飲落啖啖蜜瓜香味唔太甜🍈感覺清新解膩但酒味就唔太出😖
2023-06-21
  • 薄切香蔥牛舌
  • 厚燒豚腩肉
  • 阿波酢橘雞肝
  • 伊比利亞豬肋條
  • 磯煮鮑魚
  • 阿波酢橘雞腿肉
  • 清酒煮蜆
燒肉店嘅裝飾充滿住滿滿嘅露營佈置⛺️就連椅子,餐具碗碟等都係露營用品🫢所以比人有種indoor camping feel😎🔺全牛特選拼盤 $458拼盤總共有5款,每款大約有4塊左右🙌🏻1️⃣牛三筋: 牛味唔算好重但偏淋2️⃣薄切香蔥牛舌 : 燒完入口好香,而肥肉較多同牛味就重啲😙3️⃣雪花牛小排: 油脂分配岩岩好係一半半🤭牛肉好淋但唔會膩,而牛味唔算好重🫶🏻4️⃣牛胸腹: 呢款就相對較普通,冇其他牛肉咁嫩👀5️⃣牛肋肉: 呢款牛肉好推❣️入口係有好多汁而且口腔係充滿油脂🤩牛味又適中~🔺松阪豬頸肉 $98叫咗咁多牛肉就另外叫咗豬肉🐷豬頸肉較有咬口但都算淋嘅🙌🏻而豬味唔太重🔺蒜蓉牛油金菇🧈 $38較弱牛油反而有一大堆生蒜🧄所以蒜蓉味真係好重,每條金菇都可以有滿滿嘅蒜🤭🔺松葉蟹肉蟹膏拌飯🦀 $88見到有蟹肉同蟹膏必須要叫了😍一上碟店員就叫我地要撈好再燒6-8分鐘🙌🏻成個飯真係有滿滿的蟹肉仲有少少蟹膏味😚再加上蛋同蔥係好夾的但份量就相對較少了🥹🔺巨峰提子可爾必思🍇 $38食咁多燒肉當然要叫返杯飲品啦😆呢杯飲品都幾解渴而且巨峰味都出~

🔺全牛特選拼盤 $458

🔺蒜蓉牛油金菇🧈 $38

🔺松葉蟹肉蟹膏拌飯🦀 $88

🔺巨峰提子可爾必思🍇 $38

2023-06-23 293 瀏覽
Book間燒肉店,點知去左camping咁⛺️😂😂我本身唔知呢間店係呢個style。點知一入去,餐廳留咗個露營Corner俾我⛺️由餐具、婚紙巾套、醬料、櫈,全部都係露營settings。仲要後面有啲camping書😂笑死我…★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🥩燒肉拼盤 $378包括了雞、豚肉、香蔥牛舌、牛胸腹、牛肋肉,完全是一個豐盛的拼盤🥩牛味濃,油脂分佈平均,2個人淨係食呢個已非常飽😂🥩雪花牛小排 $138同樣油脂分佈平均 呢款就燒耐少少,因為有點厚度。肉味濃。🔸雞腎$68無論食串燒定燒肉,都必點雞腎!爽口彈牙,再點埋啲燒肉汁,點招架得住?🥹🍆茄子 $38個人嘅習慣,食燒肉一定要有菜!減少油膩感!今次生菜賣哂,所以改為燒茄子🍆同樣滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍚玉子海苔飯 $28一直在尋找能跟牛角飯並駕齊驅嘅飯😂😂呢個很可以(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)將紫菜同玉子撈埋一齊,加人獨有蘋果燒汁,配搭燒肉最好不過(●°u°●)​ 」由於我夜晚盡量不食澱粉關係,試2口就夠了☺️🍑福島縣產白桃果汁酒 / 🍍沖繩縣菠蘿果汁酒 $58呢度除咗有平時燒肉店經常

🥩燒肉拼盤 $378

🥩雪花牛小排 $138

同樣油脂分佈平均 呢款就燒耐少少,因為有點厚度。肉味濃。
雪花牛小排

🔸雞腎$68

雞腎

🍆茄子 $38

🍚玉子海苔飯 $28

玉子海苔飯

🍑福島縣產白桃果汁酒 / 🍍沖繩縣菠蘿果汁酒 $58

呢度除咗有平時燒肉店經常見到嘅燒灼🍶仲有果汁酒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍹白桃啲菠蘿都好清新🥹不是假生果假酒味,易入口又不會過甜,女士首選🩵
福島縣產白桃果汁酒

雪花牛小排
雞腎
玉子海苔飯
福島縣產白桃果汁酒
📍尖沙咀露營風燒肉‼️• 勁好食嘅燒飯團🍘 -- 火土燒肉🥩🔥Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_日本菜=======================見過唔少人介紹呢間位於尖沙嘴k11 artmall嘅燒肉店,上星期終於同男朋友嚟試吓😍餐廳以camping主題裝修,由座位、器皿、餐具都好有特色👍🤩------------------------------⭐️燒肉拼盤 $378 (4.3/5)兩個人share食都好足夠,有齊豬、牛、雞😙啱晒選擇困難嘅我地😂我最中意牛肋肉同豚肉燒,肉味濃又夠諗身🥰豚五花就好重油香😍·⭐️月見雞肉棒$78 (4.3/5)每次食燒肉都要order😙雞肉棒好juicy,加埋生雞蛋豉油無得輸😍·⭐️厚燒玉子蛋 $38 (4.3/5)玉子勁厚身,食落甜甜地好重蛋香😍·⭐️月見醬燒飯糰 $38(4.6/5)呢個一定要order‼️外皮好脆身有陣炭燒香~加埋生蛋黃汁好好味❤️·⭐️玉子海荅飯 $28 (4/5)呢個就無飯團咁驚喜~但係紫菜加埋雞蛋黃口感濕潤·⭐️柚子梅素冷麵 $58 (4

#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_日本菜
=======================
⭐️燒肉拼盤 $378 (4.3/5)

⭐️月見雞肉棒$78 (4.3/5)

⭐️厚燒玉子蛋 $38 (4.3/5)

玉子勁厚身,食落甜甜地好重蛋香😍
⭐️月見醬燒飯糰 $38(4.6/5)

⭐️玉子海荅飯 $28 (4/5)

呢個就無飯團咁驚喜~但係紫菜加埋雞蛋黃口感濕潤
⭐️柚子梅素冷麵 $58 (4.5/5)

呢個都好有驚喜~冷麵好有咬口,柚子汁酸酸甜甜好精新,解膩一流😋👍
⭐️黃豆粉雲呢拿雪糕 $48 (4.3/5)

黃豆粉厥餅好煙韌🥰~配埋香甜嘅雪糕一流🤩

前往方法:尖沙咀站D3出口
  • 燒肉拼盤
  • 月見醬燒飯團
2023-06-23 97 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧我自己都好鍾意戶外活動,之前疫情期間都會去下露營享受一下大自然嘅風景。但係最後天氣一係就過30度一係就落勁大嘅雨。今次介紹嘅《火土燒肉》就係以露營為主題,連坐椅和餐具都真係用上露營用品,啱哂我體驗一下露營嘅感覺。燒肉拼盤 $378一次過可以試哂牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花、雞腿肉。依個拼盤有齊牛、豬和雞,我自己就最鍾意牛舌,充滿肉味之餘又有爽脆嘅口感。七味芝麻吞拿魚燒 $138七色芝麻包裹住吞拿魚,外型已經好吸引。燒到外層香脆就可以食,充滿吞拿魚獨有嘅魚鮨香。松葉蟹肉蟹膏拌飯 $88店員告知先攪拌松葉蟹肉蟹膏,然後成盤放上去燒。蟹膏和蟹肉都非常鮮甜,餸飯就一流。清酒煮蜆 $48濃郁嘅酒香令到蜆肉更加鮮甜。最後當然叫番兩杯飲品海鹽菠蘿梳打$38和巨峰提子可爾必思$38,估唔到露營都可以咁舒適。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧火土燒肉 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
燒肉拼盤 $378
七味芝麻吞拿魚燒 $138
松葉蟹肉蟹膏拌飯 $88
清酒煮蜆 $48
濃郁嘅酒香令到蜆肉更加鮮甜。
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
火土燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧
2023-06-21 110 瀏覽
冇諗過可以喺尖沙咀露營😜未入門口先興奮!成間餐廳嘅佈置都係以露營為主題, 餐檯、座椅、餐具通通都係露營用品, 每張枱都有一盞露營燈, 入座時侍應就會幫你點著佢😱仲犀利過去迪士尼😜食物主打燒烤, 但都有其他熱食, 例如牛肉烏冬...當然係叫佢哋嘅燒烤套餐, 相對嚟講平啲!呢個套餐有兩塊雪花肥牛, 兩塊牛肋肉同四塊肥豬肉, 有啲唔係好辣嘅kimchi做前菜, 有一碗真係有蜆嘅麵豉湯, 有一條珍珠粟米, 一條秋葵, 一塊好薄嘅南瓜, 一塊茄子同一塊雞髀菇; 因為我都估到唔夠飽, 所以加咗50 gram雞肉!雪花肥牛同牛肋肉質素都幾好, 不過就唔係太有牛味; 嗰四塊肥豬肉, 有少少韌; 反而雞肉連住雞皮, 燒起上嚟好香😋唔知點解我條秋葵好老, 燒完之後咬唔到!燒嘢食點可以唔配啤酒, 我叫嗰杯 Crazy Rich IPA 手工啤酒好細杯, 甜酸味比較重, 係好飲嘅, 不過58蚊有啲貴!臨尾用25蚊加咗個黃豆粉雲呢拿雪糕, 裏面仲有兩粒mochi, 好大杯好抵食!整體食物質素中上, 但氣氛真係一流, 玩味十足😍喺正尖沙咀K11 價錢又唔係超貴, 都食得飽, 都係一個唔錯嘅選擇。臨走見到佢哋有戶外
冇諗過可以喺尖沙咀露營😜未入門口先興奮!

當然係叫佢哋嘅燒烤套餐, 相對嚟講平啲!

牛、豚套餐加50g雞肉

跟餐麵豉湯

雞肉

Crazy Rich IPA 手工啤酒

黃豆粉雲呢拿雪糕黃豆粉雲呢拿雪糕

臨走見到佢哋有戶外用餐區, 冬天喺嗰度食應該一流, 但現在夜晚都成30度, 有啲浪費咗嗰度嘅地方!
2023-06-20
Crazy Rich IPA 手工啤酒