2023-08-05 287 瀏覽
好耐冇黎過葵廣行街食嘢,見又開咗唔少小食店,當然要試吓啦!最吸引我嘅係呢間Taco, 因為記憶中葵廣好似冇呢類型的食物,自己亦都未食過。最緊要價錢唔算貴,三十幾蚊就得。外皮可以選A.軟皮或B. 脆皮。如果選擇唔到,都可以選C. 軟脆皮雙併。之後就選擇餡料有牛肉,蝦,豬肉,牛助條可以揀最後可以選擇兩款醬汁有蒜香,微辣,千島醬可以揀我揀咗脆皮,牛助條,微辣,千島醬 $38等10分鐘就有得拎。脆皮的確係幾脆的,有D似平時食Nacho零食咁。牛助條都幾有牛味,不過就唔係一大舊肉的,都係肉片咁。醬汁超夾超好味,有微辣令成件事惹味咗。

之後就選擇餡料
有牛肉,蝦,豬肉,牛助條可以揀

最後可以選擇兩款醬汁
有蒜香,微辣,千島醬可以揀

我揀咗脆皮,牛助條,微辣,千島醬 $38
等10分鐘就有得拎。

2023-07-17 183 瀏覽
尋日落咗葵涌廣場掃街原本諗住去買手抓餅不過尋日竟然早咗閂門見到右手邊啲櫈仔好多人拎住Taco食賣相唔錯😮所以就望吓究竟喺邊度買原來就係喺手抓餅轉彎位喺門口望吓個餐牌見到佢有3款唔同嘅Taco皮A 脆皮⭐️B 脆皮⭐️C軟脆皮餡料就冇乜特別,有四款揀牛肉,豬肉,蝦同埋牛肋條仲可以揀蒜香醬,微辣同千島醬係我1516究竟買咩皮既時候就聽到前面個姐姐叫C餐😂好啦!禁我就跟嗌!😎我叫咗個C餐跟蝦🦐大概等咗8分鐘就有首先講吓個包裝先雖然我冇影到但都要讚一讚店主特登用個硬盒裝住,因為其實預咗啲餡料容易跌出嚟,最貼心嘅係佢跟埋一對手套。唔使整污糟自己對手😂個份量對女仔黎講啱啱好但係如果男仔嘅話可能要食兩個先夠飽講返個Taco,軟脆皮真係冇揀錯食落唔會覺得乾,而且佢入面仲加咗塊粟米片好香粟米🌽味!中間有夾左啲椰菜,好爽甜!我好怕食外面有啲生椰菜識落苦苦地🫣我揀咗千島醬,本身個蝦應該有炸左,千島醬同個蝦味道勁夾。下次可以試吓佢其他味道!值得推介!不過餓嘅話真係要食兩個😂
尋日落咗葵涌廣場掃街

所以就望吓究竟喺邊度買
原來就係喺手抓餅轉彎位
喺門口望吓個餐牌見到佢有3款唔同嘅Taco皮
A 脆皮⭐️B 脆皮⭐️C軟脆皮
餡料就冇乜特別,有四款揀
牛肉,豬肉,蝦同埋牛肋條
仲可以揀蒜香醬,微辣同千島醬

係我1516究竟買咩皮既時候

雖然我冇影到但都要讚一讚
唔使整污糟自己對手😂

個份量對女仔黎講啱啱好
但係如果男仔嘅話可能要食兩個先夠飽

講返個Taco,軟脆皮真係冇揀錯
食落唔會覺得乾,而且佢入面仲加咗塊粟米片
好香粟米🌽味!
我揀咗千島醬,本身個蝦應該有炸左,千島醬同個蝦味道勁夾。

下次可以試吓佢其他味道!
值得推介!
不過餓嘅話真係要食兩個😂

2023-06-25 200 瀏覽
葵廣掃街必食😆實在太鍾意食Mexican wrap同taco,taco即叫即整,可以揀餡料,等左五分鐘有熱辣辣taco到手,裝得好整齊,比埋手套企埋一邊食。牛肉有驚喜!感覺似burger裡面嘅patty,有啲得肉筋咬下,好濃郁嘅牛味👍🏻感覺似食緊漢堡包,不過比較容易漏哂啲牛出黎😂😂蝦就比較普通,蝦近乎蝦米嘅size😆口味比較清淡,下次可以試下其他醬汁,可能會更惹味。整體已經好高質!$32-$34有份即製taco。

Beef  Taco

感覺似食緊漢堡包,不過比較容易漏哂啲牛出黎😂😂
Shrimp  Taco

蝦就比較普通,蝦近乎蝦米嘅size😆
口味比較清淡,下次可以試下其他醬汁,可能會更惹味。

整體已經好高質!$32-$34有份即製taco。
Beef  Taco
Shrimp  Taco
2023-06-05 192 瀏覽
夏天就想食啲light 嘅輕食所以揀咗呢間 ❣️❣️❣️由於當日較早時間去到所以唔算太多舖頭開咗我諗可能係第一個客人😌😌😌😌😌😌😌試咗呢個脆皮Taco有唔同嘅肉類同醬汁選擇今次試咗牛肉跟千島醬店主表示所有肉類都係免治嘅我問店主邊款肉類比較好食佢話要因應自己個人喜好🤣🤣我見免治牛肉比較少見所以就揀咗牛肉配千島醬呢個組合出奇地夾到仲有少少Taco應有嘅配料例如蕃茄粒粒等⋯所以整體口感係脆 爽 軟脆係嚟自🌮Taco脆皮爽係嚟自🍅蕃茄粒粒同配料軟係嚟自🐮免治牛肉會先食到脆皮 好似三角型零食嘅感覺 🤣但原味version之後就到千島醬有清新開胃嘅作用配埋蕃茄粒粒最後就食到免治牛肉嘅口感但略嫌免治牛肉有少少over 肉汁唔算太多 可再縮短時間但整體嚟講 呢個價錢都非常滿意好推薦夏天食呢個 ‼️‼️‼️一份🌮 有幾個層次 口感❣️❣️除咗🌮Taco仲有其他漢堡包類詳情可參考尾圖/ @fp_taco
夏天就想食啲light 嘅輕食

好推薦夏天食呢個 ‼️‼️‼️
一份🌮 有幾個層次 口感❣️❣️

除咗🌮Taco仲有其他漢堡包類
詳情可參考尾圖/ @fp_taco
澳洲仔💚C蝦 芝士軟皮 +脆皮 墨西哥 Taco配千島醬 $40人均消費: $40 (1人)-店家好細心 有提供埋手套🧤佢係芝士軟皮 再加入taco脆皮嘅🌮兩樣mix埋一齊 口感好豐富 有脆嘅 都有淋嘅🤤佢真係俾咗勁多千島醬食落去 唔會好dry😝醬汁配合埋啲芝士 啲芝士唔係一片片 係偏向流心🧀再有啲脆卜卜嘅taco🌮啲蝦偏細粒 肉質偏實 不過份量好多🦐啲肉多到食食吓會跌出嚟嘅另外 佢仲有啲唔知係生菜定椰菜喺底🥬同埋有隻雞蛋🥚啲料都夠晒豐富👻·以上食評 純粹根據個人口味而寫所以帶返頭盔先👷🏽 -7/4/2023 ate-有興趣嘅朋友仔 可以試吓👇🏽澳洲仔 (葵芳)💚葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖· 好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑抵食程度:🌕🌕🌗🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌗🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑·#od葵芳覓食之旅 #od食掃街 #od食墨西哥嘢·希望疫情快啲完結啦💛大家都要身體健康💛
澳洲仔💚
C蝦 芝士軟皮 +脆皮 墨西哥 Taco配千島醬 $40
人均消費: $40 (1人)

店家好細心 有提供埋手套🧤
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2023-04-07
2023-04-19 205 瀏覽
葵廣掃街咸點除咗撈撈、重慶酸辣粉、🐱麵、Burger、炸雞、鹽水雞🐥、手抓餅、手卷以外,呢間「澳洲仔」番邦成員,將會加入本人翻桌List喇!店面走黑色工業風,cool cool地咁!不過因為第一次食,唔知揀咩好,問吓店員教好用心解答。其實選擇唔係多,都係taco🌮軟餅/脆餅/wraps🌯/和牛漢堡🍔咁。我揀咗推介✅嘅芝士軟餅+脆餅taco🌮,配蝦同蒜香汁,軟餅同脆餅口感更豐富,唔會好似食包咁,蝦肉都幾爽口,配蒜香汁一流!不過下次可能會叫加少少辣更正!值得一讚taco入面嘅🥑醬都好正。雖然即製時間可能要等耐少少,不過熱熱地好正😋值得等待⌛️!

雖然即製時間可能要等耐少少,不過熱熱地好正😋值得等待⌛️!
2023-04-16 137 瀏覽
#fatchubelly葵涌📍澳洲仔 (葵芳)呢一間餐廳主要食墨西哥taco 好似係新開嘅餐廳但係味道都唔錯😋💥牛肉芝士軟皮Taco $32Taco 份量都唔細有一隻手掌左右咁大餡料揀咗免治牛肉配搭上車打芝士仲有少少椰菜絲😆軟皮taco 單食味道比較淡如果麵粉香更加突出會更好😙而免治牛肉一開始食落有啲麥當勞嘅感覺🤣但食下食下味道都唔錯而且食到有少少焦香味會想一啖接一啖💯整體而言下次經過都會再買黎食☺️
#fatchubelly葵涌

📍澳洲仔 (葵芳)

呢一間餐廳主要食墨西哥taco

而且食到有少少焦香味
會想一啖接一啖💯

整體而言
下次經過都會再買黎食☺️
放假去咗葵廣行街,掃街食小食係嚟呢度嘅指定動作🤣,呢日其中一間幫襯咗嘅小店叫「澳洲仔#FOODPORN」。我見舖頭由幾個後生仔主理,莫非佢哋就係澳洲仔👦🏻?估唔到平日中午小店人氣都好高👏,做唔停手,門口企滿等外賣嘅人。可能因為食物即叫即整嘅關係,要稍等,但都仲係合理水平。小店賣嘅食物款式唔多,主打墨西哥小食🇲🇽,例如有軟硬Taco、雞肉卷Burrito(?)同埋粟米片Nachos等。老實講我唔係好識分邊款打邊款。牛肋條芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco($44),我對墨西哥菜無乜概念,呢款可以一次過試晒軟同硬嘅Taco就啱晒🌮。最外層係軟皮,而餡料就放上脆皮Taco,食落雙重口感,好得意。Taco可自選醬汁同肉餡,我要咗千島醬,再配合埋原有嘅芝士🧀,相當惹味。肉餡就揀咗牛肋肉🐮,佢類似牛𦟌咁帶少少筋膜,所以帶點彈性。墨西哥雞肉卷($43),🌯雞肉卷真材實料,亦係比較飽肚嘅一款。卷物一分為二,餅皮內塞滿餡料,包括雞肉🐔、生菜同蕃茄等,爽脆嘅生菜非常重要,佢能夠提升整體口感。餅皮亦處理得唔錯,佢夠軟熟,而且又無畀啲醬整到太濕;醬汁嗌咗少辣🌶,食落辣辣哋,無咁膩,更為過癮。牛油果醬粟米片($40)
牛肋條芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco
牛油果醬粟米片
牛油果醬粟米片($40),Nachos小食喺酒吧成日食到,佐酒一流🍻,而呢度嘅出品特別之處係跟配肉醬或者牛油果醬。我要咗後者,🥑牛油果醬打到溶晒,再加埋蕃茄同洋蔥莎莎粒一齊食,成個組合好夾。但粟米片要盡快食,否則變淋,而且喺街一塊塊咁拎嚟食,就無上面兩樣食得咁方便。
總括嚟講,葵廣呢間小店掂喎👍,食物出品有水準,又唔會太重口味,而且定價大眾化。除此之外,我認為佢能夠喺度殺出一條血路,因為商場內應該冇乜賣同類型食品嘅舖頭,不妨一試啊!
15 分鐘 (外賣自取)
牛肋條芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco
2022-11-07 413 瀏覽
呢日約咗個friend去葵芳,當然要去葵廣行吓,見到呢間小店有taco食又多正評,我哋即刻決定試吓小店喺葵廣1樓電梯旁,好容易就搵到。佢哋食物款食唔算多(得5款),我哋一口氣點咗3款試吓我哋喺小店對出長櫈等咗一陣,好快就有得食喇呢個係蒜香牛肉taco (A餐),熱辣辣即食真係好好味呢個喺C餐配蝦同千島醬,因為得一件我冇試,但朋友話好濃味口感好豐富最後係D餐墨西哥雞肉卷,我哋揀咗原味。估唔到有2大件,雞肉配蕃茄同生菜感覺清新健康,雖然味度相對偏淡,但係我嘅最愛整體呢間小店有特色得嚟相當抵食,2個人食到飽飽都係$100左右,值得一試再試!

我哋喺小店對出長櫈等咗一陣,好快就有得食喇

呢個係蒜香牛肉taco (A餐),熱辣辣即食真係好好味

外賣自取
🌮芝土軟皮 +脆皮 墨西哥 Taco 牛肉 $38 (7/10)出邊係軟皮,入邊包住左啲脆嘅脆脆片,口感係軟中帶硬,幾香脆嘅!好清爽嘅生菜加埋牛肉粒,係有牛味,都幾有牛肉嘅香味,辣汁係辣辣哋,幾香幾有澳式風味(墨西哥🇲🇽?OK幾唔錯!推薦指數: 7/10話會唔會食下一次就?性價比唔係特別高同特別吸引?未必再食,但未食過可以試吓嘅!

推薦指數: 7/10
🌮芝士脆片+牛肉+千島醬墨西哥卷Taco🌮葵廣少有Taco專門店💕!我好鍾意食墨西哥菜🇲🇽,新開無耐就去試食。有幾款肉和醬汁選擇🤗,總有一樣係你心水,包裝好精緻整潔,食起身好方便。餡料用左好多牛肉碎同車打芝士Cheddar Cheese🧀,仲有d配料,口感層次好豐富,個皮勁脆😮,好似食緊薯片咁🌮 Taco 小食啱晒d胃細既女仔,如果想食飽d可能下次再試芝士軟皮。🍁整體🍁🥑性價比:6/10🥑美味:7/10🥑環境:-/10🥑回頭:5/10🥑人均:$50以下🔥 澳洲仔 (葵廣) 🔥📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖#葵廣美食 #葵芳美食 #葵涌美食 #葵涌廣場 #taco #墨西哥捲餅 #墨西哥餅 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblog #foodporn #foodlove #香港好去處 #香港打卡 #hkigfood #hktravel #香港旅行 #香港観光#香港グルメ#Hongkongfoodie
🌮芝士脆片+牛肉+千島醬墨西哥卷Taco🌮

🥑回頭:5/10
🥑人均:$50以下

🔥 澳洲仔 (葵廣) 🔥
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖

今次去葵廣試新野,有墨西哥野食去餐廳食開都知道taco/nachos價錢通常接近百/過百元~~葵廣 澳洲仔 以親民價錢帶到小食店,現場即做有唔同餡料、醬汁選擇都係$30起~芝士軟皮+脆皮taco 蝦肉餡 配自家制蒜香汁 $40 外層軟皮夾脆皮口感層次分明,蝦肉有微微炸過幾香口,配濃郁蒜醬惹味!墨西哥粟米片 $40 可配牛油果醬/肉醬不過傳统配牛油果醬總覺得對味d! 脆卜卜份量多,開心買番屋企佐酒一流墨西哥雞肉卷$43 足料紮實,配自家制微辣醬汁解膩溫和,而且呢個飽肚感可當主食!
今次去葵廣試新野,有墨西哥野食

去餐廳食開都知道taco/nachos
價錢通常接近百/過百元~~

葵廣 澳洲仔 以親民價錢帶到小食店,現場即做

有唔同餡料、醬汁選擇都係$30起~

芝士軟皮+脆皮taco
蝦肉餡 配自家制蒜香汁
外層軟皮夾脆皮口感層次分明,
蝦肉有微微炸過幾香口,配濃郁蒜醬惹味!

墨西哥粟米片
可配牛油果醬/肉醬
不過傳统配牛油果醬總覺得對味d! 脆卜卜份量多,開心
買番屋企佐酒一流

墨西哥雞肉卷
足料紮實,配自家制微辣醬汁
解膩溫和,而且呢個飽肚感可當主食!
2022-10-22
2022-10-24 105 瀏覽
午餐去葵廣掃街,食即叫即做嘅墨西哥🇲🇽嘢~🌮🐂 芝士軟皮Taco · 蒜香牛肋條 $38平時係成份上、唔會切開一半,不過我想每樣都食啲,所以老闆就幫我切一半~ 牛肋條肉質柔軟細緻,芝士嘅鹹香味好正,蒜香味啱啱好,唔會搶咗牛肉嘅鮮味,加埋沙律菜同蕃茄好清新juicy👍🏻🌮🦐 芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco · 千島醬蝦 $40我最鍾意呢隻軟皮+脆皮,咬落外脆內軟😋 蝦肉嘅份量好澎湃,肉質又彈牙,配千島醬唔錯。大力推薦💯🌯🌶️ 墨西哥雞肉卷·微辣 $43賣相唔錯,雞肉幾嫩滑,辣辣地夠惹味;沙律菜爽口,好足料,飽肚又健康👍🏻整體份量比得慷慨,價錢又合理,老闆態度好💯
午餐去葵廣掃街,食即叫即做嘅墨西哥🇲🇽嘢~

🌮🐂 芝士軟皮Taco · 蒜香牛肋條 $38

🌮🦐 芝士軟皮+脆皮墨西哥Taco · 千島醬蝦 $40

🌯🌶️ 墨西哥雞肉卷·微辣 $43

整體份量比得慷慨,價錢又合理,老闆態度好💯
外賣自取
2022-10-22 81 瀏覽
葵廣呢間主打Taco既小食店,用料十足,啖啖滿足口感,十分滋味!$38 脆皮Taco配蒜香醬汁牛肋條個醬汁令到個牛肋條增添美味!牛肉味幾特出,肉質唔會乾身,仲配有生菜絲,口感好豐富!而且小店非常貼心提供手套。$38 芝士軟皮+脆皮Taco配千島醬牛肉軟皮加脆皮一啖食可以有兩種口感,牛肉份量好足,亦都配有生菜絲&蕃茄片,啖啖滿足感!$43 墨西哥雞肉卷燒烤香味雞肉,嫩滑既肉質,再配有生菜絲&蕃茄片,令到每一啖都有豐富既口感,餅皮煎香微脆,熱辣辣食係最正!

$38 脆皮Taco配蒜香醬汁牛肋條
而且小店非常貼心提供手套。
脆皮Taco配蒜香醬汁牛肋肉

$38 芝士軟皮+脆皮Taco配千島醬牛肉
芝士軟皮+脆皮配千島醬牛肉

$43 墨西哥雞肉卷
2022-10-22
脆皮Taco配蒜香醬汁牛肋肉
芝士軟皮+脆皮配千島醬牛肉
2022-10-22 58 瀏覽
葵廣美食多 而家食物款式都越嚟越新穎🤩成日經過見到好有特色嘅墨西哥小店 今日終於試足佢三款小食🥳🤪首先想講一講佢嘅外賣盒包裝非常型格😎就算唔掃街 外賣拎返屋企食一啲問題都冇 好方便👍🏻taco有分軟皮同脆皮 亦都可以兩者共存 再自由配搭餡料同醬汁 可以揀返自己鍾意嘅口味😝第一份小食係芝士軟皮taco 牛肋條配千島醬🌮🐂taco味道超香 脆皮口感軟熟 牛肋條都好入味 再配埋滿滿嘅千島醬更開胃 材料好豐富 口感好滿足🥳第二份小食係芝士軟皮+脆皮taco 蝦配微辣醬汁🌮🦐個人認為軟同脆皮一齊食令到口感更加豐富同有層次 比較推介合併 👍🏻再配埋辣蝦做餡料 口感幾新鮮 好惹味🤪第三份小食係墨西哥雞肉卷🌯嫩滑嘅雞肉配埋爽脆嘅椰菜絲 🐔每啖都好清新而唔油膩 材料都好足份量幾大😊所以呢間係值得推介而且少有嘅墨西哥小店👍🏻澳洲仔 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖
葵廣美食多 而家食物款式都越嚟越新穎🤩

第一份小食係芝士軟皮taco 牛肋條配千島醬🌮🐂

第二份小食係芝士軟皮+脆皮taco 蝦配微辣醬汁🌮🦐

第三份小食係墨西哥雞肉卷🌯
嫩滑嘅雞肉配埋爽脆嘅椰菜絲 🐔
每啖都好清新而唔油膩 材料都好足份量幾大😊

所以呢間係值得推介而且少有嘅墨西哥小店👍🏻

澳洲仔 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01A號舖