2020-08-30 765 瀏覽
開心🥳與3位男神試這間晚市火鍋放題to celebrate 🎉 my birthday 🎂!實在太貼❤️服務, 美食又多元化, 開張約莫一個月, 必再光顧 👍🏻尤其喜歡(Peter) 彼得大帝煑理的火熖雞 🥳, 有姿勢, 有台型的在堂前表演, 特別搞搞氣氛, 給了我們一個愉悦的晚上 🥰極力推薦 ✅🌈✅🌈✅🌈✅🌈✅🌈👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻正價$275/位, 特價時段$199/位我本身細食, 知道食放題, 已經整日不吃留肚食但還是未能全部食物都食上一遍, 下次再試牛骨湯底火鍋吖!
極力推薦 ✅🌈✅🌈✅🌈✅🌈✅🌈
  • 刺身船
  • 火焰雞
  • 肥仔4小吃
  • 航空6刺身
今日去左試新嘢抗疫期間都想食好嘢坐低之後服務員過嚟介紹佢哋個7部曲聽落已經好吸引然後煲滾水俾我哋洗好d碗筷首先第一部曲係佢哋個小食有黑松露蝦多士,麻辣雞腳,筍,炸魚角個黑松露蝦多士簡直係冇得頂然後第二部曲嚟咗一個刺身船有甜蝦,北奇貝,生蠔,帶子海膽未黎貨所以冇,但係啲刺身好鮮甜好正第三部曲佢問我哋想要酸菜魚水煮魚定係雞煲,我哋揀咗雞煲,然後即場喺我哋面前炒,師傅嘅表演冇得頂跟住我問佢我哋可唔可以試吓少少酸菜魚然後佢比左一碗細細既俾我哋試佢話食完可以不停加,除咗刺身船第四部曲揀咗個牛骨湯底嚟打邊爐個湯底真材實料唔係味精湯,男朋友食得好滋味第五部曲海鮮拼盤,拼盤有蝦,鮑魚,扇貝非常新鮮而且可以無限添加第六部曲打邊爐嘅牛肉豬肉好有肉味一樣可以無限添加最後一步曲蔬菜肉丸類總括嚟講呢間放題非常高質,價錢實惠,服務態度非常好平日時段199不用加一我同男朋友都話有下次
今日去左試新嘢

抗疫期間都想食好嘢
坐低之後服務員過嚟介紹佢哋個7部曲
聽落已經好吸引

然後煲滾水俾我哋洗好d碗筷

首先第一部曲係佢哋個小食
有黑松露蝦多士,麻辣雞腳,筍,炸魚角
個黑松露蝦多士簡直係冇得頂

然後第二部曲嚟咗一個刺身
有甜蝦,北奇貝,生蠔,帶子
海膽未黎貨所以冇,但係啲刺身好鮮甜好正

佢話食完可以不停加,除咗刺身

第四部曲

第五部曲
海鮮拼盤,拼盤有蝦,鮑魚,扇貝
非常新鮮而且可以無限添加

第六部曲
打邊爐嘅牛肉豬肉好有肉味一樣可以無限添加

最後一步曲
蔬菜肉丸類

總括嚟講呢間放題非常高質,價錢實惠,服務態度非常好

平日時段199不用加一

我同男朋友都話有下次

• 刺身船
  • 酸菜魚
My families and I went to a restaurant called “3H Island”(漁品酸菜魚火鍋放題Fun Fun Fun 3H Island) located in Shop B1, G/F, Mei Sun Building, 4-20 Kau Hui Chik Street, Tai Po (大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B1號舖).My families and I ordered “Sour preserved veggie fish hotpot buffet set”(漁樂酸菜魚火鍋放題) which costs ..HKD$199/person (leave before 19:30 or enter after 21:30)Or.HKD$275 /person (19:30-21:30)..Arrays of seafood,chicken casserole,Sichuan spicy fish,preserved veggie fish hotpot, hotpot ingredients,snacks are served

HKD$199/person

Or

HKD$275 /person
(19:30-21:30)

Arrays of seafood,chicken casserole,Sichuan spicy fish,preserved veggie fish hotpot, hotpot ingredients,snacks are served on an unlimited basis!!!

There are 4 homemade snacks to whet the appetite of the customers!

The black truffle shrimp toast(黑松露蝦多士) is highly recommended!! Bouncy minced shrimp paste is on top of the golden crispy deep fried toast.With a dollop of fragrant black truffle sauce on top!!!I ordered twice!!

A fresh sashimi boat(航空6刺身艦)is served after the appetisers.Loveeeeeee the uni(海胆) with strong umami flavour!!

Preserved veggie fish hotpot(酸菜魚),Sichuan spicy fish(水煮魚),chicken casserole (火焰醬爆鑊仔雞)are served on an unlimited basis!

We ordered Sichuan spicy fish(水煮魚). The fish fillets are incredibly buttery soft,moist, tender and flaky!

Seafood platter (深海郵輪 )is also served on an unlimited basis! With abalones,prawns, scallops,clams,mussels and crispy grass carp!

We ordered the abalones(鮑魚)again and cooked in BBQ method!Sooooooooo Yummmmmm!! Highly recommended!!

Several special BBQ seasonings are provided!

High quality beef and pork are also served on an unlimited basis!

The beef(肥牛) is fresh,tender and soft with nice strong beef flavour!Recommended!!

Arrays of hotpot ingredient and homemade snack are also provided on an unlimited basis!!

The homemade curry squid(自家製咖喱魷魚)is soooooooooo tasty with intense curry flavour!!Highly recommended!!

Beers and other beverages are free flow!!

The food quality of this restaurant is much better than other similar restaurants with affordable price.The staff with good attitudes.Definitely will revisit!!

• abalones(鮑魚)
  • homemade curry squid(自家製咖喱魷魚)
  • black truffle shrimp toast(黑松露蝦多士)
  • uni(海胆)
  • beef(肥牛)
2020-07-29 383 瀏覽
酸菜魚夠酸夠辣!平時我食開勁酸勁辣,呢一間鋪頭都滿足到我!呢間舖頭平時做開放題,抗疫時間立刻變陣!夠曬隨機應變!雖然係抵食午餐但係絕對冇偷工減料!~打定電話叫外賣自取,完全唔需要等~酸菜魚~配上熱辣辣白飯,配料夠多~金菇 娃娃菜 酸菜辣椒夠曬多~魚肉竟然有彈性!我已成為他們的忠實粉絲~~
酸菜魚夠酸夠辣!
平時我食開勁酸勁辣,
呢一間鋪頭都滿足到我!

呢間舖頭平時做開放題
抗疫時間立刻變陣!
夠曬隨機應變!
雖然係抵食午餐但係絕對冇偷工減料!~

打定電話叫外賣自取,
完全唔需要等~

酸菜魚~
配上熱辣辣白飯,
配料夠多~金菇 娃娃菜 酸菜辣椒夠曬多~
魚肉竟然有彈性!
我已成為他們的忠實粉絲~~
酸菜魚湯配飯
2020-07-29
酸菜魚湯配飯
2020-07-23 978 瀏覽
居住大埔的朋友見家附近有間「漁樂酸菜魚火鍋放題」便誠邀一起去試試,到達後已感覺店舖很大。放題非常特別,分別區分七部曲進行,餐廳先來第一部曲「肥仔四小食」有:麻辣味雞🐔腳、話梅酸甜鴛鴦苦瓜,味道特別、泰式醬汁魚蛋、黑松露蝦🦐多士香脆美味。第二部曲「航空六刺身」有:帶子、帆立貝、鮮蝦🦐、生蠔🦪、海膽、吞拿魚,味道鮮甜無腥味,刺身光澤,新鮮肥美。第三部曲可選「酸菜魚🐟」或「雞鍋🐓」,我們一致選擇酸菜魚,果然無選擇錯,魚肉入口很滑,酸菜惹味。第四部曲來一個胡椒豬肚🐖湯給我們作火鍋湯底。第五部曲「深海郵輪」其實是肥美的鮑魚、鮮蝦、青口、鯇魚片等師傅刀功很好切割得很簿。第六部曲牛🐂肉片和豬🐖肉片,肉質細嫩,一口吃來肉味香濃。第七部曲有炸物、丸餃、蔬菜🥬,但由於很飽了,我們都放棄吃不下去了。總結:這餐廳放題除了刺身外,其他食物是可以任叫的,所以三百元都唔使的放題,確實抵食,九時半後入座更是$199非常超值💰💰💰

第四部曲來一個胡椒豬肚🐖湯給我們作火鍋湯底。

第六部曲牛🐂肉片和豬🐖肉片,肉質細嫩,一口吃來肉味香濃。

前兩天跟朋友去大埔食酸菜魚放題,一個價錢就可以食到多款不同食物,服務員會逐一介紹食物上枱的先後次序,首先會由小食、刺身、酸菜魚、火鍋湯底、海鮮拼盤、肉類、火鍋配料及甜品等😋麻香黑雞腳,黑松露蝦多士,話梅鴛鴦苦瓜和甜酸魚片頭雞腳微嫩,酸酸地辣辣地非常惹味。蝦多士炸至金黃色外皮香脆,配入香濃黑松露,矜貴得來又美味👍苦瓜甜甜地又爽口😋酸菜魚魚肉切得薄容易入口,肉質鮮嫩幼滑,豆卜吸入濃湯酸酸地好入味👍航空六刺身海膽刺身味道濃郁,新鮮幼滑,包住紫菜一齊食,味道一流。生蠔新鮮肥美,不用任何醬汁已經好好味😋帶子,牡丹蝦,北寄貝等都很新鮮😋胡椒豬肚湯底材料十足,胡椒味濃深海郵輪擺盤精緻吸引,海鮮樣樣新鮮生猛,扇貝肉厚食落啖啖肉,鮑魚爽口鮮甜,魚肉入口幼滑鮮嫩😋豬肉及牛肉片豬肉肥瘦適中,牛肉色澤紅潤新鮮,紋理清晰,牛肉味濃😋汽水及啤酒都是任飲的😍
麻香黑雞腳,黑松露蝦多士,話梅鴛鴦苦瓜和甜酸魚片頭
航空六刺身
胡椒豬肚湯底材料十足,胡椒味濃
豬肉及牛肉片
豬肉肥瘦適中,牛肉色澤紅潤新鮮,紋理清晰,牛肉味濃😋
汽水及啤酒都是任飲的😍
2020-07-19 166 瀏覽
星期二,襯未限堂食之前,同家人一齊去試🤔,又真係幾好食!呢間野嘅食法好特別,會幫我哋分佐食嘢嘅次序。一開始有幾樣頭盤小食,之後就去到刺身,又有蝦、海膽、帶子、 生蠔等,雖然會按人頭而定份量,而且刺身係冇得添加,但係刺身種類都算多!😌幾好!之後又有雞煲、水煮魚、火鍋食,仲有一個海鮮盤,勁吸引呀。🤩除咗刺身之外其他都有無限追加,淨係狂添佢啲海鮮都值回票價,真係抵食!最重要係有得加十蚊任飲1664啤酒佢👍🏽👍🏽👍🏽
2020-07-14
2020-07-17 124 瀏覽
本來今日生日已經book咗去海浪公園,因為疫情關係而停開,係唔開心㗎喇,無計都係為咗大家身體嘅關係啫💪💪打開OpenRice 見到大埔蒲台島有酸菜魚火鍋食,就立即book 咗同好友食。去到店員續一細心咁介紹每道菜同怎樣食。仲食到每道菜嘅新鮮同埋即做嘅。特別係海鮮同埋刺身係食到鮮甜味。唔再一一咁介紹,想知道有幾好,大家過來試試😂😂唔止好味,抵食程度係食咁多嘢埋單每人唔駛$200,咁嘅價錢去邊度搵。最仲要係咁嘅市場絕對無黑面咁對待客人,同埋1入到店鋪就開爐幫我哋手洗碗筷❤️已經攞滿分😂😂至於食物方面,最喜歡刺身同海鮮鮮甜無比😋😋有小食,有刺身,有酸菜魚,有打邊爐,有甜品,仲要咁嘅價錢去邊度搵😂😂希望疫情快些過,香港唔好再好似死城咁💪💪P. S. : 似文絕對無廣告成分,要俾錢食㗎😂😂

至於食物方面,最喜歡刺身同海鮮鮮甜無比😋😋

希望疫情快些過,香港唔好再好似死城咁💪💪

P. S. : 似文絕對無廣告成分,要俾錢食㗎😂😂
漁樂酸菜魚火鍋放題
2020-07-16
生日
漁樂酸菜魚火鍋放題
2020-07-15 140 瀏覽
$275元一位可以+$10任飲1664 還有其他任飲飲品性價比超高放題先食3款小食 黑松露蝦多士 ,麻香黑雞腳,避風塘魚柳 都係任叫的 ,蝦多士極力推薦👍🏻然後食刺身拼盤😋 帆立貝,北寄貝,生蠔,刺身蝦,海膽,油甘魚👍🏻👍🏻 不得不讚個海膽 好新鮮勁鮮甜👍🏻再黎個,火焰雞煲+酸菜魚🐟 自選的師傅即場炮製 火焰雞煲 夠哂火喉好入味😋而酸菜魚,魚片肉夠滑 底部配埋薯粉 好正阿😋都係可以食完再食仲有海鮮拼盤+胡椒豬肚湯底 湯底勁香海鮮勁新鮮,完全食到佢既鮮甜,無限再追加 手打丸夠出色$300 有找既放題 仲有咁多新鮮食材👍🏻滿足 必有下次👍🏻👍🏻😋
$275元一位
可以+$10任飲1664
還有其他任飲飲品
性價比超高放題

避風塘魚樓

刺身拼盤

再黎個,火焰雞煲+酸菜魚🐟 自選的

師傅即場炮製 火焰雞煲 夠哂火喉好入味😋

而酸菜魚,魚片肉夠滑 底部配埋薯粉 好正阿😋

都係可以食完再食

酸菜魚加雞煲

仲有海鮮拼盤+胡椒豬肚湯底 湯底勁香

海鮮勁新鮮,完全食到佢既鮮甜,無限再追加 手打丸夠出色
胡椒豬肚湯底加海鮮拼盤

手打丸
韭菜餃加魚皮餃
  • 海鮮拼盤
2020-07-14 118 瀏覽
今日同屋企人黎慶祝生日,前菜小食已經好吸引,有酸酸辣辣無骨既雞腳,松露蝦多士值頭無得彈,個刺身仲要有海膽同生蠔,個海膽真係估唔到咁鮮甜,簡左酸菜魚同火焰醬爆鑊仔雞,個雞係即叫即炒,非常有鑊氣,火鍋叫左胡椒豬肚雞湯,湯底好濃,個深海郵輪有蝦,鮑魚,脆肉鯇,扇貝,蜆,全部都好新鮮又鮮甜,啤酒放題啱晒一大班人黎食,飲品,甜品都有好多選擇,正價時段都只係275再加一,出面真係揾唔到又平又正既任食,非常推薦蒲頭島比大家食

深海郵輪
今日係限聚令嘅前一晚, 本身打算去食放題但冇位上網見到呢間有酸菜魚食,就黎試下啦七點半左右,我地係第3台客,食到最後 全場半滿甘濟好多野食,一開始試左4款小食, 食得出係即炸既,所以好脆好好味。之後上刺身,侍應總幫我地倒豉油。刺身有蝦、生蠔、海膽、帶子同吞拿魚。 都新鮮正常味啦再黎就係酸菜魚 足料夠味,魚冇腥味食到呢到都飽了 不過總有火鍋未食叫左花膠牛骨湯 ,總食埋個海鮮拼盤。 叫左份牛肉同豬肉 好重肉味,啲牛總係即切既,夠厚唔鞋。除咗刺身其他都係任食㗎, 不過真係太多野食,總有啲火鍋配料冇試,見到隔離枱啲丸係新鮮手打丸黎,唔係街市啲一般貨色。疫情後一定會叫埋啲朋友再黎過,一定唔會失望!
今日係限聚令嘅前一晚, 本身打算去食放題但冇位
上網見到呢間有酸菜魚食,就黎試下啦
七點半左右,我地係第3台客,食到最後 全場半滿甘濟
之後上刺身侍應總幫我地倒豉油。
刺身有蝦、生蠔、海膽、帶子同吞拿魚。 都新鮮正常味啦
再黎就係酸菜魚 足料夠味,魚冇腥味
食到呢到都飽了 不過總有火鍋未食

係新鮮手打丸黎,唔係街市啲一般貨色。
疫情後一定會叫埋啲朋友再黎過,一定唔會失望!
2020-07-13 87 瀏覽
又黎三五成群去搵食啦!今次同朋友仔試新野,佢介紹左呢個抵食放題。一黎就上左個刺身船喇,D刺身非常新鮮,包括👉🏻生蠔、北寄貝、帶子、吞拿魚、牡丹蝦、海膽,而且啲海膽仲可以包住紫菜一齊食,口感豐富
食住刺身時又嚟左啲餐前小食,蝦多士,炸魚柳,話梅涼瓜之後我地簡左酸菜魚,係用鮮活魚既生魚片,食落去啖啖肉,魚肉挺滑又入味,吾會煮到過火。湯底好多酸菜,辣度適中,吾會太油膩,可以連湯飲! 拌著魚肉還有豆卜、金菇和寬粉,豆卜吸汁能力很高,寬粉軟滑煙韌,讚👍🏻 接著店員在旁即場表演爆炒鑊仔雞,保証原汁原味,估唔到啲雞咁嫩滑,雞味道也不錯
終於可以開始打邊爐啦,點左胡椒豬肚粉腸湯底

火鍋材料海鮮船,有帆立貝,大蜆,蝦,魚片,鮑魚。。啲海鮮都幾新鮮,鮑魚上枱還很活躍

吃火鍋又點少得牛肉豬肉呢,還有其他配料蔬菜什菌拼盤,手打丸,魚皮鮫,水餃,魚腐,魚皮,響玲,等

配料既質素都算唔錯
飲品方面,汽水及礶裝啤酒任飲 1664生啤每位加$10任飲,讚👍🏻

最驚喜有軟雪糕,可以按個人口味、配搭
總結食物款式多樣化,超滿足!!而且食物素質和性價比高!

刺身船

食住刺身時又嚟左啲餐前小食,蝦多士,炸魚柳,話梅涼瓜
蝦多士 話梅涼瓜 麻辣雞腳 避風塘炸魚柳

即場表演
鑊仔雞

終於可以開始打邊爐啦,點左胡椒豬肚粉腸湯底

胡椒豬肚湯
海鮮火鍋拼盤

響鈴  芋角  炸魚皮

配料既質素都算唔錯

飲品方面,汽水及礶裝啤酒任飲
任飲

1664生啤每位加$10任飲,讚👍🏻

1664生啤  加$10任飲

最驚喜有軟雪糕,可以按個人口味、配搭

軟雪糕

總結
食物款式多樣化,超滿足!!而且食物素質和性價比高!

蝦多士 話梅涼瓜 麻辣雞腳 避風塘炸魚柳
即場表演
鑊仔雞
胡椒豬肚湯
海鮮火鍋拼盤
1664生啤  加$10任飲
軟雪糕
2020-07-11 85 瀏覽
見屋企附近有呢個新套餐 個餐有四份前菜小食, 碟麻辣雞腳好入味好食成碟極速清碟。之後重頭戲係大大盤重頭戲刺身有六樣啲刺身 INCLUDE北寄貝,帶子,海魚刺身,生蠔,海膽同啲大大隻牡丹蝦刺身實在非常新鮮同甜味!淨係食刺身嘅嗰個盤就已經好抵食,擺盤好靚好吸睛。海膽超級新鮮超級甜同好食嘅海膽。THEN火焰燒雞佢係即叫即煮有哂火好過癮又惹味。之後就再上一個海鮮拼盤-深海郵輪 最重要成個海鮮拼盤係可以食完再叫 叫完再食不停咁樣refill. 啲鮑魚係超級極度新鮮好爽口佢係好大粒好豐厚口感彈牙吃到飽腹, 之後又會上新鮮手打嘅蝦丸墨魚丸炸物魚皮餃菜菇。所有打邊爐會有嘅嘢。佢啲牛同豬肉係厚切所以口感好唔一樣都算有肉味。我哋最後冇食甜品淨係飲咗幾包飲品因為已經得到好飽。我覺得呢到成個主題套餐好新鮮好開心,絕對冇諗過係有咁高質素, 食物種類多,質素很高!正價時段係7點半至九點半275蚊一位星期一至四唔使加一星期五至日就要加一.如果可以七點半之前入座或者九點半之後入座都只係199, 更加抵食!!!
2020-07-11 81 瀏覽
來到蒲頭島食Hotpot放題 雖以Hotpot為題 但實質有齊餐前小食 刺身 水煮魚 任食火鍋等野食個航空六刺身深海郵輪好正 個海膽平時我喺日本超級市場買都要200蚊一盒.細妹就最鍾意食辣嘢 所以呢度嘅水煮魚就啱曬佢口味啦 水煮魚裏面嘅魚片好滑夠挺身 而且裏面嘅配料仲有埋豆卜娃娃菜薯粉金菇等等呢啲吸味嘅嘢 食落去簡直係一流呀 而且又夠麻夠辣打邊爐還有鮑魚海鮮拼盤. 海鮮種類有大蝦、鮑魚、扇貝、蜆、帆立貝,十分新鮮肉質爽彈。其中鮑魚仲好新鮮添 超級彈牙好味 而且拼盤上嘅嘢海鮮可以無限refill 簡直值回票價。爸爸最鍾意食嗰兩款手打丸包括有墨魚丸同蝦丸兩個都超新鮮超彈牙超爽甜 蝦丸仲有啲蟹子喺裏面豐富咗啲口感添 墨魚丸裏面就有啲墨魚粒第一次食放題定坐足三個鐘,因為佢驚喜不斷定個套餐設計得好好。飲品都好多選擇無論係Softdrink或者係啤酒或者係其他特別嘅飲品都好多,我哋試咗八種唔同嘅飲品。

今日約咗幾位老朋友出嚟食飯敘舊, 因為好耐冇見,所以要搵間冇限時嘅放題可以坐耐啲傾耐啲。知道大埔舊墟直街有幾間放題店,一於行去睇吓,點知幾間都有限時,唯一呢一間係冇限時,一於入去試吓。坐低後服務員介紹咗個酸菜魚火鍋放題套餐,又有黑松露蝦多士、刺身拼盤、酸菜魚、姬松茸花膠湯、海鮮拼盤、牛肉豬肉......等,好多嘢食,仲要包埋飲品啤酒。成班人一路食一路傾計,飲下啤酒,由6點幾坐到11點幾,個個都捧住個肚離開,下一次聚會一定會再嚟。
今日約咗幾位老朋友出嚟食飯敘舊
, 因為好耐冇見,所以要搵間冇限時嘅放題可以坐耐啲傾耐啲

海鮮拼盤
即炸響鈴、炸芋頭、炸魚皮