2023-09-28 410 瀏覽
📍 湯。雞 ——————————————————🐔|砂鍋花膠雞湯翅 💰83——————————————————湯底好鮮甜 雞味幾重 有鹹香味烏冬夠煙韌 隔黎嘅辣椒油都好香花膠索曬湯底嘅味 不過雞肉比較韌整體黎講幾養生健康 而且味道唔差——————————————————🐣性價比: 8/10🫨回頭率: 7.2/10👅味道: 7.8/10——————————————————地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓302A號舖
📍 湯。雞
🫨回頭率: 7.2/10
👅味道: 7.8/10
地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓302A號舖
2023-09-23 407 瀏覽
係葵芳掃咗一陣街後, 見到這間雞湯啲相又好吸引,入去點了花膠雞湯翅,成碗都是魚肚,只見到有一塊指甲咁大嘅翅,上到枱,立刻O咗咀,明明D相都唔係咁, 雖然只是59蚊,我寧願佢比素翅我好過! 一到店舖來坐低, 原來每人最低消費都要60蚊
花膠雞湯翅
2023-09-23
2023-09-17 265 瀏覽
每次都係食雲吞雞米線湯底好濃,淨飲都無問題,感覺唔重味精飲完唔會口渴雲吞大大粒,如果可以多兩粒就好雞件嫩滑,好有雞味不過比咩部位就要睇彩數除非加錢轉肶位麵底試過要米粉,但都係米線最好味
每次都係食雲吞雞米線

湯底好濃,淨飲都無問題,感覺唔重味精飲完唔會口渴

雲吞大大粒,如果可以多兩粒就好

雞件嫩滑,好有雞味
不過比咩部位就要睇彩數
除非加錢轉肶位

麵底試過要米粉,但都係米線最好味
2023-08-17
20 分鐘 (外賣送餐)
  • 雲吞雞米線
砂鍋桃膠椰子雞米線雖然天氣熱辣辣,但仍然好想飲啖湯,於是走去湯。雞食。這次是再次光臨,原因是上次食完覺得好食😋今次再食都還是原有味道。當然價錢略有升幅,但試完就知值得。通常去到都要等位,店舖面積細,大概只有10張檯,幸好都是等2張,如果你非常趕時間就不建議你食,因為砂鍋要即煮的。甜甜的椰子雞湯味,桃膠少了點,雞依舊滑滑的,只是雞凍了少許,大致上都很好的,最重要是不覺得有味精,因為本人對味精較敏感,會食完皮膚敏感,但沒有的👍🏻幾值得推介開飯喇用戶去光顧😂
砂鍋桃膠椰子雞米線

砂碗桃膠椰子雞米線
2023-09-16
砂碗桃膠椰子雞米線
  • 砂鍋桃膠椰子雞米線
2023-09-15 178 瀏覽
落大雨諗住叫個外賣拎走點知返到黎啲雞唔熟都算 仲要嚡熠熠個椰子雞湯咸到癲 口水蘿蔔 唔辣既可以做個外賣都求求其其 以後唔會再幫親真係好失望 以前堂食食過一次 感覺係幾好無諗過外賣係咁垃圾
落大雨諗住叫個外賣拎走
點知返到黎啲雞唔熟都算 仲要嚡熠熠
個椰子雞湯咸到癲 口水蘿蔔 唔辣既可以
做個外賣都求求其其 以後唔會再幫親

真係好失望 以前堂食食過一次 感覺係幾好
無諗過外賣係咁垃圾
外賣自取
2023-09-13 213 瀏覽
平時嚟親葵廣食嘢一定係掃街,食得多都悶悶地。今次同往日唔同,行到三樓經過間餐廳,門面簡約型格,睇餐牌係食養生砂鍋雞為主,見幾啱食就入去試試佢。星期日中午時間,葵廣例牌人來人往。餐廳亦唔例外,排隊排咗十分鐘左右就有位,都唔算太耐。入到餐廳環境雖小,但枱與枱不算迫狹。- 砂窩姬松茸蟲草花螺頭花菇雞⁸⁰湯料十足,有姬松茸、蟲草花、螺頭、花菇,細食人士只食湯料分分鐘夠飽,非常足料抵食。以湯做招牌嘅,當然第一時間試試個湯底先。湯底濃郁清甜,一飲就知絕無味精成份,感覺就似飲住家湯一樣,熬製時間不會短,夠晒養生。而雞件嫩滑配上淮山麵,麵身不會過腍有咬口。好食到最後連湯都飲埋,大滿足啊!- 麻辣墨魚頭⁴⁸秘製麻辣醬夠惹味,配上爽脆墨魚頭,咬落爽口彈牙,係我覺得必叫嘅一道小食。大推!- 麻辣蓮藕²⁴蓮藕爽脆多汁,配上麻辣醬夠惹味,非常開胃。

- 砂窩姬松茸蟲草花螺頭花菇雞⁸⁰

- 麻辣墨魚頭⁴⁸

- 麻辣蓮藕²⁴
蓮藕爽脆多汁,配上麻辣醬夠惹味,非常開胃。
麻辣墨魚頭
砂窩姬松茸蟲草花螺頭花菇雞
麻辣蓮藕
麻辣墨魚頭
砂窩姬松茸蟲草花螺頭花菇雞
麻辣蓮藕
2023-09-08 178 瀏覽
當日到葵芳搵野食,搵到呢間主打湯米線既餐廳,晚上大約7:00, 餐廳門外需排隊等候入座。等候大概15分鐘左右便可入座了。餐廳環境不算寬敞,整體環境簡單整潔。當日點了:❣️砂鍋花膠雞湯翅米線這是店內招牌,用砂鍋盛住米線,別有一番風味;湯底鮮甜,不會有雞油浮面;配料豐富,大大塊雞肉,雞肉不鞋口,花膠又大大塊;米線不會煮至過淋,是我很喜歡滑身質感另外,餐廳亦提供自家辣油,帶麻香,可以在吃到一半的時候,試試加添辣油調味,亦有第二種感覺😌💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠 💠💠總括來說, 這間米線是不錯吃的店鋪,可以一試,湯底清甜,米線又滑~

當日點了:

❣️砂鍋花膠雞湯翅米線

這是店內招牌,用砂鍋盛住米線,別有一番風味;
湯底鮮甜,不會有雞油浮面;
配料豐富,大大塊雞肉,雞肉不鞋口,花膠又大大塊;
米線不會煮至過淋,是我很喜歡滑身質感

• 砂鍋花膠雞湯翅米線
難得阿媽懶懶地唔想煮飯,帶佢去葵廣食飯。同老人家食飯,最緊要都係有啖湯水飲,而“湯。雞”似乎係一個唔錯嘅選擇👍🏻以晚餐嚟講,算係平靚正!呢間餐廳最大特色,就係賣雞煲翅,價錢就根據口味材料等等而有所唔同,例如雪梨椰子雞,蟲草花螺頭,泡椒花膠酸菜魚,仲有好多好多選擇!但係始終第一次帶阿媽嚟食,我哋就嗌咗個最人氣嘅砂鍋花膠雞湯翅配刀削麵 🐤砂鍋花膠雞湯翅 - 83$ ⭐⭐⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數上菜嘅一刻,砂鍋雞湯仲係滾緊㗎,陣陣嘅雞湯味撲鼻而來,睇到都已經流曬口水!食花膠最怕煮得唔夠淋,但佢哋煮出嚟做倒彈牙同有啲漿口,每件雞都好滑,雞湯底鮮味濃郁,一口麵配一口湯,食到最後都飲曬成碗湯,經過我反轉佢個鍋,加加埋埋佢都有一湯羹碎翅。溏心醉蛋 - 餐加12$ ⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數叫麵食嘅同時,我哋都加咗溏心醉蛋,醉蛋就放咗喺浸滿花雕酒嘅豉油碟上,我略嚴酒精味太濃,但係蛋就做到流心效果,好正呀!而阿媽佢就好欣賞❤️兩個人埋單加埋200蚊都唔使,呢一餐真係經濟實惠,阿媽都讚口不絕👍🏻

砂鍋花膠雞湯翅 - 83$ ⭐⭐⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數
砂鍋花膠雞湯翅

溏心醉蛋 - 餐加12$ ⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數
溏心醉蛋

2023-08-31
砂鍋花膠雞湯翅
2023-09-03 132 瀏覽
雖然平日晚餐時間黎,排曬長龍,不過等左15分鐘就入得,好有效率!一邊排可以睇下門口透明玻璃雪櫃放好嘅冷盤,諗定食咩或者睇住餐單,可以先叫再等入坐,咁就一坐底就有得食😋 二話不說,即刻叫左主打嘅砂窩主菜,今次試砂鍋姬松茸蟲草花螺頭花菇雞淮山麵($80)及砂鍋桃膠雪梨椰子雞刀削麵($73),再加多碟烚菜芯($22)。砂鍋姬松茸蟲草花螺頭花菇雞淮山麵($80)-湯料好足,鋪到成個面都係,真材實料!姬松茸、蟲草花、紅棗份量多,湯味濃,好似飲緊住家湯,冬天飲一流。淮山麵都吸曬湯味,配搭唔錯。雞都偏滑,性價比高😋。價錢:❤️❤️❤️🤍🤍味道:❤️❤️❤️❤️🤍推介:❤️❤️❤️❤️🤍砂鍋桃膠雪梨椰子雞刀削麵($73)-桃膠、惻絲椰子乾鋪滿面,湯味較清甜,雞份量正常同都偏滑,唔會煮過龍或老雞質地,一啖麵一啖桃膠一啖雞,好滋味。好適合冬天再黎食!性價比高。😋😋價錢:❤️❤️❤️🤍🤍味道:❤️❤️❤️❤️🤍推介:❤️❤️❤️❤️🤍菜芯就正常普通,少油,食到菜芯嘅甜味,健康人士都值得叫一碟呢。整體,食完真係好補呢!

砂鍋姬松茸蟲草花螺頭花菇雞淮山麵($80)

價錢:❤️❤️❤️🤍🤍
味道:❤️❤️❤️❤️🤍
推介:❤️❤️❤️❤️🤍

砂鍋桃膠雪梨椰子雞刀削麵($73)

價錢:❤️❤️❤️🤍🤍
味道:❤️❤️❤️❤️🤍
推介:❤️❤️❤️❤️🤍

整體,食完真係好補呢!
砂鍋桃膠雪梨椰子雞刀削麵
砂鍋姬松茸蟲草花螺頭花菇雞淮山麵
2023-08-23
砂鍋桃膠雪梨椰子雞刀削麵
砂鍋姬松茸蟲草花螺頭花菇雞淮山麵
2023-08-26 160 瀏覽
今次做嘢做到一半朋友話肚餓,因為未到晚飯時間,所以估計唔會太多人,所以落去攞嘢嘅時候順便去食埋嘢,所以要諗去邊度食,佢就帶咗我去葵涌廣場,上到3樓行入少少響出邊就見到好多人買小食,但係呢間舖頭入邊唔算多人,不過我朋友話俾我聽平時都好多人排隊。我哋分別叫咗砂鍋姬松茸蟲草花螺頭花菇刀削麵,同埋砂鍋桃膠雪梨椰子刀削麵,當然兩個面都係跟埋雞啦。嚟到嘅時候我試咗一啖椰子嗰個湯,比較清淡少少,但係椰子味好重好香,而我自己嗰個姬松茸蟲草花螺頭花菇,味道會偏濃少少,但係一邊食麵一邊好覺得係飲緊煲湯嘅感覺,味道都係好好味嘅。分量都幾足夠,可以同一時間飲湯兼食埋雞麵,而且啲雞都幾滑幾香,絕對下次可以再嚟試埋其他嘅湯底或者味道。

2023-08-25
2023-08-21 225 瀏覽
鍾意飲湯,又少煲湯、因為懶怕煩,愛錫自己也要好好照料自己,工作太忙不是藉口,因為有人煮湯俾你。葵廣的#湯。雞,飲碗住家湯滋補美味,有雞湯,亦有藥膳湯和桃膠雪梨椰子湯,選擇非常豐富,最人氣的當然是招牌砂鍋粉麵。花膠有三大顆,魚翅也有一匙,鍋裡4-5有件雞件,雞胸、雞腿部位都有,肉質雖不至超嫩滑,但也十分美味。雞湯是無可挑剔,沒有口渴的感覺,真是不加味精,刀削麵煮得軟淋,正合我口味!藉得推介俾親朋好友,齊齊分享。

藉得推介俾親朋好友,齊齊分享。
2023-08-02 361 瀏覽
去葵廣唔係得小食,仲有砂窩雞可以食▪️砂窩水煮雞 (芽菜、雲耳)呢間都食過幾次,試過好多唔同款,今次就特別啲,叫咗碗辣嘅。水煮湯底都真係幾辣,蓋過咗雞嘅鮮味。雞肉好多件,仲有雞翼,都幾嫩滑,刀削麵正常。下次再食會叫返唔辣嗰啲😂湯。雞 (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓302A號舖
去葵廣唔係得小食,仲有砂窩雞可以食

▪️砂窩水煮雞 (芽菜、雲耳)

湯。雞 (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓302A號舖
2023-07-22 454 瀏覽
係附近返工諗住叫外賣就打電話,然後個姐姐態度超差,嘢都未講完就cut咗線,之後去到攞明明個醉雞淮山麵,餐牌寫住$67蚊,正常外賣加1,2蚊 我明 合理! 但係呢,佢收我$3蚊,我問點解佢話不嬲係咁樣收費,話係常識,因為俾咗三個盒一個盒裝醉雞一個盒裝湯閂一個盒裝面,咁就收咗我3蚊,仲要個姐姐超惡,仲要鬧翻我轉頭,嬲到我要特登打呢個食評,好出色咁你唔問我分唔分湯?咁如果我揀唔分湯係咪收小個盒啊? 呀大姐態度差亂收錢都算啦,呢間x店,仲要勁難食,個湯超鹹,啲面超林好似漿糊咁
但係呢,佢收我$3蚊,我問點解
佢話不嬲係咁樣收費,話係常識,因為俾咗三個盒
一個盒裝醉雞
一個盒裝湯閂
葵涌廣場頂樓多嘢食就係人都知,不過能夠喺呢個廝殺戰場上佔一席位嘅,肯定質素都唔差👍🏻今次要介紹嘅係主打滋陰養身香濃砂鍋雞湯嘅 湯。雞砂鍋雲吞雞($75):砂鍋熱辣辣,出哂煙咁,陣陣香濃雞湯味,攻入我個鼻🥹我哋揀咗淮山麵,貪佢夠掛湯。份量好足,而且啲雞一啲都唔老,好鬼滑溜😌 啲雲吞爽口彈牙,雲吞皮都尚算薄砂鍋花膠雞湯翅($83):都係揀咗淮山麵🤫 橫掂雞湯咁補身,冇理由唔養埋個顏🤣 所以我哋揀咗花膠,貪佢對皮膚好🧏🏻‍♀️ 花膠好厚,好入味,湯底同砂鍋雲吞雞一樣,好濃郁好正。魚翅份量唔算太多,不過重點係個湯底,所以我哋冇所謂胡麻醬秋葵($32):新鮮即叫即做,正正常常,冇乜特別醉豬肚($52):呢個真係真心推介🤩佢哋用嘅紹興酒,調味得好好,好出色👍🏻唔會話淨係得紹興酒嗰種香及辛辣,佢仲帶少少甜。而個豬肚夠爽口🐷,份量又多,最難得同時好入味,以呢個價錢我哋覺得超值,如果餐廳能夠推出醉冷麵,我諗我哋會揀佢🤣因為真係好好食🤤呢間餐廳行過如果冇留意,真係會走寶㗎,舖頭細細,入面原來有得坐,大家行開葵廣,又唔想食太多唔健康嘅食物,可以選擇佢哋喔~

胡麻醬秋葵($32):新鮮即叫即做,正正常常,冇乜特別

2023-05-31 634 瀏覽
呢間食店位於人流好旺既葵涌廣告場,每次經過都坐滿食客,難得今次唔使排隊緊係即刻衝入去,呢間食店主打砂鍋雞麵,所有麵都係用砂鍋上,非常熱辣辣,枱枱都見到人叫呢個招牌🤤砂鍋姖松茸蟲草花螺頭花菇雞配刀削麵🐔朋友叫左呢個麵,湯底超級濃郁,好重松茸味,花菇同姖松茸巨量,食極都仲有,雞都好滑,刀削麵咬口唔會過硬,整體唔錯砂鍋花膠雞湯翅配米線🐔一上枱好驚喜,竟然有隻大雞脾,一如概往的好滑,花膠大大塊有2-3塊,湯底有金華火腿好濃好濃,雖然食完好飽都飲晒成碗湯,正
砂鍋姖松茸蟲草花螺頭花菇雞配刀削麵

砂鍋姖松茸蟲草花螺頭花菇雞配刀削麵🐔