夜晚七點四去到full咗,心諗蠢咗,早知 book定位啦,冇諗過咁full。都冇計啦,老婆仔女想食,唯有等吓啦,當時reception話要等到八點先知有冇人book咗唔嚟先至有位俾walk-in,ok你情我願等啦,諗住八點冇就搵第二間啦,終於到八點,開估嘞,個reception 又話要等多三四個字,睇吓啲有booking仲嚟唔嚟?ok,唔等都等咗咁耐,唔爭在啦⋯⋯到八點四!真係真係開估嘞⋯⋯⋯都係嗰個reception,佢好似好helpful 咁話我幫你哋打電話俾book咗個客,如果佢唔嚟,就俾張枱你哋啦,我真係唔該晒你呀,等佢打通電話已經八點廿二分,最後答案係話個客話宜家返緊嚟,全日booking已經滿嘞,唔好意思,想等你都冇得你等嘞🤟🏼等⋯寂寞到夜深,換來一句唔好意思,加埋可以欣賞到佢門口好靚嘅裝修,令我回想到細個睇日本風情畫,簡直不枉此行👍🏼
夜晚七點四去到full咗,心諗蠢咗,早知 book
睇日本風情畫,簡直不枉此行👍🏼
2024-03-15
其他
2024-03-13 21 瀏覽
.洋食商店今日放工同朋友去左一間好有日本🇯🇵感覺嘅餐廳🍴一入門口就有好多日式裝潢,每個位置都係打卡位📸..招牌燉飯餐 498當中包括左一份黑牛、一份蔬菜、燉飯。職員會幫忙烹煮牛肉,先落爆炸糖、牛油🧈,待牛油完全溶下後,把牛肉放落鍋,煮到半熟,就差不多可以搞拌蛋液食用啦。同時職員會幫忙烹調蔬菜,用上壽喜燒湯底烹調,各樣配料都沾滿壽喜燒甜甜嘅味道。最後會製作燉飯,半熟嘅米粒加上粟米及忌廉,類似意大利飯嘅煮法,不斷加湯直至米粒吸了水份,就可以食啦..美國芝士雲吞 香脆,大件,中心怖滿芝士,好好食..燒菠蘿 38燒得剛剛好,微微烤成金黃色,烤過嘅菠蘿🍍更為鮮甜。..

洋食商店
今日放工同朋友去左一間好有日本🇯🇵感覺嘅餐廳🍴
一入門口就有好多日式裝潢,每個位置都係打卡位📸
招牌燉飯餐 498
當中包括左一份黑牛、一份蔬菜、燉飯。
美國芝士雲吞
香脆,大件,中心怖滿芝士,好好食
燒菠蘿 38
燒得剛剛好,微微烤成金黃色,烤過嘅菠蘿🍍更為鮮甜。
👰🏻🤵🏻甜蜜計時1950日【復古日本昭和風餐廳 西日fusion菜有驚喜】#chihuo長沙灣今次搵到間高質餐廳必須要推薦比大家!! .未入鋪頭已經感受到濃濃嘅懷舊日本風情, 真係有種一秒穿越到日本昭和時代既感覺,除左完美複製左日本零食小店舖面同日本祭典地攤, 店主仲搵埋日本汽水自動販賣機, 扭蛋機, 日本特色霓虹燈牌, 甚至有真實絕版既街頭霸王遊戲機同大量日本風, 宮崎駿既海報. 最重要一樣係作為一西日fusion餐廳, 無論食材, 味道, 餐具都非常有驚喜, 真心好食, 有誠意❤️ .仲有仲有!! 一間咁有特色既餐廳仲要係pet friendly, 可以帶埋主子黎打卡! 餐廳有賣毛孩食用的天然凍乾小食,見唔少毛爸毛媽都有帶佢地毛孩去食飯🥰__________________________🔹 洋食商店招牌套餐 $498👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌘🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌前菜: 枝豆 (免費)自選小食兩款 串燒拼盤一份主食一份, 可選黑牛壽喜燒或燉飯另外可用優惠價加購飲品及甜品.小食今次揀左🦑椒鹽日本魷魚鬚+🦀明太子玉子燒▶️魷魚鬚係即叫即炸, 新鮮滾熱辣, 口感炸得非常香脆
👰🏻🤵🏻甜蜜計時1950日
今次搵到間高質餐廳必須要推薦比大家!!

__________________________
🔹 洋食商店招牌套餐 $498
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌘
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
前菜: 枝豆 (免費)
自選小食兩款
串燒拼盤一份
主食一份, 可選黑牛壽喜燒或燉飯
另外可用優惠價加購飲品及甜品
小食今次揀左
🦑椒鹽日本魷魚鬚+🦀明太子玉子燒

▶️魷魚鬚係即叫即炸, 新鮮滾熱辣,
口感炸得非常香脆, 炸衣唔厚,
調味非常惹味
每條魷魚鬚都夠粗, 又夠新鮮爽彈,
非常推薦!

▶️玉子燒無諗到係即場以火槍燒,
面頭一層層厚厚既明太子醬及蟹籽,
再用火燒一燒就更加香🤩

玉子燒本身都好厚好大件, 每一啖都食到鹹香味十足既明太子同蟹籽同甜蛋, 呢個組合真係好正!
▶️串燒拼盤有大蝦、五花腩、雞翼、秋葵、燒冬菇同燒菠蘿。串燒整體好入味,調味偏重口味,啱晒我

五花腩串肉質厚實爽嫩,脂肪部分油脂四溢, 但油香而不膩, 好juicy! 雞翼皮燒得乾脆, 食落同樣肉質好嫩滑, 亦係十分高質!
蝦竟然係有蝦膏!
旁邊仲配咗個自家製既辣醬, 不過都真係幾辣吓, 我覺得食原味都已經好正, 好辣既朋友可以挑戰下下
▶️主食叫左招牌之一既三黃雞香蔥炊飯.一上台已經聞到好香
三黃雞用左秘製香料醃製,
再加入日本黑啤、中東香料烤焗,
仲食到少少薑蓉蒜蓉
半隻雞份量,
雞肉肉質嫩滑又多汁,一點都不乾;
炊飯吸盡香料, 肉汁和雞油,飯底仲有脆香飯焦
唯一可惜, 份量偏少, 唔夠皮呀!!
▶️Asahi烏龍茶 (+$16)

烏龍茶係asahi玻璃樽裝
個feel十分懷舊日式呀🍵
微淡烏龍茶香, 消脂解膩👍🏻
🔹 白桃草莓芭菲 $108

👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌
芭菲賣相好可愛, 賣相好靚, 份量仲要超級大份
一個芭菲有齊新鮮白桃, 新鮮草莓, macaron, 鯛魚燒朱古力脆餅,
百力滋, 雪芭, 草莓乾脆米, 熊仔頭蛋糕
白桃果肉好甜,
每一啖都食到唔同野, 好豐富同有種挖寶既感覺, 食到好飽
整體值得Encore。
  • 迷你三黃雞香蔥炊飯
2024-03-13 10 瀏覽
去左長沙灣一間好有特色既西日居酒屋🏮一入去就見到好多霓虹燈招牌仲有自助售賣機、懷舊遊戲機🕹️牆上貼滿充滿日式元素既海報同路牌令人好似置身於日本商店街一樣🎏餐廳主打壽喜燒鍋物同埋燉飯🥘我地晚餐叫左招牌鍋物2人餐套餐包左燉飯、串燒拼盤同埋小食超級抵食!!🤤🤤✨黑牛壽喜燒燉飯🥘有驚喜既壽喜燒鍋! 全程店員會來幫你燒肉🥓燒黑牛肉好高質好好味沾蛋黃汁食入口更加滑之後店員會燒各種配菜,有豆腐、白菜、冬菇等等索哂壽喜燒既醬汁好入味!😋最後店員會在湯底中加入燉飯完成後燉飯好濃郁 滿滿奶油香 口感十分creamy😋😋😋✨串燒拼盤🍢比想像中多款式! 好抵食有雞翼、海蝦、冬菇、秋葵、菠蘿等等整體都燒得好香, 好好食😍食得辣既可以點醬汁, 更加惹味🤩✨清酒煮鮮貝類食到淡淡清酒味 蜆肉大粒肥美 好juicy而且份量多 值得推薦 🙌🏻🙌🏻🙌🏻✨激厚牛舌👅超級鐘意燒牛舌 牛舌夠厚有口感燒到表面微燶 帶有少少香脆👍🏻飲品叫左手搖柚子鴨屎香烏龍🧋同埋粒粒蜜桃阿薩姆紅茶賣相已經好靚好吸睛😍飲到蜜桃粒粒爽甜好飲🤩
去左長沙灣一間好有特色既西日居酒屋🏮
一入去就見到好多霓虹燈招牌
仲有自助售賣機、懷舊遊戲機🕹️
牆上貼滿充滿日式元素既海報同路牌
令人好似置身於日本商店街一樣🎏

餐廳主打壽喜燒鍋物同埋燉飯🥘
我地晚餐叫左招牌鍋物2人餐
套餐包左燉飯、串燒拼盤同埋小食
超級抵食!!🤤🤤

✨黑牛壽喜燒燉飯🥘
有驚喜既壽喜燒鍋!
全程店員會來幫你燒肉🥓
燒黑牛肉好高質好好味
沾蛋黃汁食入口更加滑
之後店員會燒各種配菜,有豆腐、白菜、冬菇等等
索哂壽喜燒既醬汁好入味!😋
最後店員會在湯底中加入燉飯
完成後燉飯好濃郁 滿滿奶油香 口感十分creamy😋😋😋

✨串燒拼盤🍢
比想像中多款式! 好抵食
有雞翼、海蝦、冬菇、秋葵、菠蘿等等
整體都燒得好香, 好好食😍
食得辣既可以點醬汁, 更加惹味🤩

✨清酒煮鮮貝類

同埋粒粒蜜桃阿薩姆紅茶
賣相已經好靚好吸睛😍
飲到蜜桃粒粒爽甜好飲🤩
2024-02-28
呢間昭和復古風日本餐廳勁有feel~一入餐廳就見到啲日式商店場景,仲有啲舊遊戲機~好有懷舊feel !NZ Grass-Fed Rib Eye Paella紐西蘭草飼肉眼炊飯肉眼揀咗medium rare~切開肉質都粉嫩~牛味幾重唔會好靭~炊飯食落唔會太淋,食落都幾creamy但唔會太膩,而且有菇同紅黃椒增加口感,幾好食!Eel Bonito Broth Spaghetti原條鰻魚鰹魚汁意粉鰻魚都幾厚肉唔會好妹,意粉有咬口而且好掛汁~鰹魚汁調味啱啱好唔會太咸!Overall 食物同環境有特色得黎水準都唔差!經過可以一試!

NZ Grass-Fed Rib Eye Paella
紐西蘭草飼肉眼炊飯

Eel Bonito Broth Spaghetti
原條鰻魚鰹魚汁意粉

好耐無食過 睇得又食得份量仲要咁足咁佛心嘅居酒屋!´ސު`一間走昭和風格嘅 Izakaya鋪面好大 空間相當闊落內裡一睇就知超用心佈置 超多細節位等你發掘感覺自己好似係千禧年日劇餐廳同朋友聚會一樣當中亦都係極多打卡位 甚至連天花版都係!遊戲街機、扭蛋機、牆上滿滿嘅動漫海報及日本歌曲等加上 Y2K 霓虹燈嘅靚靚燈光 全店充滿日系小細節真係非常好影!店員都好 friendly 好 helpful 食得好開心 ( ฅ́˘ฅ̀)☞ 招牌鍋物二人套餐 港幣 $498鍋物 + 燉飯 + 串燒拼盤 + 小食兩款**特色飲品 + $28/杯𓂃𓂂𖡼 頂級美國極黑牛頸脊 + 壽喜燒燉飯呢個真係震撼到因為係勁抵食好飽肚 重點居然係真係好好食!鍋物可以揀兩款一款就 頂級美國極黑牛頸脊 + 壽喜燒燉飯另一款 大蝦海鮮鍋燉飯作為牛肉 manic 當然揀返個黑牛試試佢店員更會幫忙烹調壽喜燒鍋物分為三個部份 鍋內本身已有砂糖先煎壽喜燒醬汁牛肉,沾上蛋汁更為軟嫩再煮各式蔬菜包括洋蔥、白菜、豆腐、雜菇等最後燉飯加入湯底,奶油燉飯真係意外地好好食!呢款餐廳自創關西特色燉飯真心必嗌如果你鍾意 risotto 嘅話應該會好鍾意食 ꒰
好耐無食過 睇得又食得

份量仲要咁足咁佛心嘅居酒屋!´ސު`

一間走昭和風格嘅 Izakaya
鋪面好大 空間相當闊落
內裡一睇就知超用心佈置 超多細節位等你發掘
感覺自己好似係千禧年日劇餐廳同朋友聚會一樣
當中亦都係極多打卡位 甚至連天花版都係!
遊戲街機、扭蛋機、牆上滿滿嘅動漫海報及日本歌曲等
加上 Y2K 霓虹燈嘅靚靚燈光 全店充滿日系小細節
真係非常好影!

☞ 招牌鍋物二人套餐 港幣 $498
鍋物 + 燉飯 + 串燒拼盤 + 小食兩款
**特色飲品 + $28/杯

𓂃𓂂𖡼 頂級美國極黑牛頸脊 + 壽喜燒燉飯
頂級美國極黑牛頸脊

呢個真係震撼到
因為係勁抵食好飽肚 重點居然係真係好好食!
鍋物可以揀兩款
一款就 頂級美國極黑牛頸脊 + 壽喜燒燉飯
另一款 大蝦海鮮鍋燉飯
作為牛肉 manic 當然揀返個黑牛試試佢

店員更會幫忙烹調壽喜燒鍋物
分為三個部份 鍋內本身已有砂糖
先煎壽喜燒醬汁牛肉,沾上蛋汁更為軟嫩
再煮各式蔬菜包括洋蔥、白菜、豆腐、雜菇等
最後燉飯加入湯底,奶油燉飯真係意外地好好食!
呢款餐廳自創關西特色燉飯真心必嗌
如果你鍾意 risotto 嘅話應該會好鍾意食 ꒰ ⸝⸝ɞ̴̶̷ ·̮ ɞ̴̶̷⸝⸝꒱
由於份量大 店員仲照顧我地進度再跟進幫手燒肉
真係好貼心 (˘▾˘)

𓂃𓂂𖡼 串燒拼盤

想講剩食呢度已經好豐富
竟然仲有串燒拼盤
新鮮滾熱辣 即點即燒烤 每款兩件
包括五花腩、海蝦、雞翼、冬菇、秋葵、菠蘿同辣醬
真係超香同惹味 (*˙˘˙)♡

𓂃𓂂𖡼 松露芝士薯條、燒牛舌
松露芝士薯條

鍋物未上之前先上小食
結果朋友停唔到咁係咁食 因為好香脆好新鮮
黑松露醬比得相當慷慨
朋友停唔到咁食係咁大讚 ჱ̒ ー̀֊ー́ )

𓂃𓂂𖡼 鮮奶咖啡
鮮奶咖啡

𓂃𓂂𖡼 青檸梳打

☞ 白桃芭菲 $108
白桃芭菲

賣相好精緻 用料超足嘅一款甜品
牛奶妹朱古力 + 草莓味百力支做 topping
內有原塊白桃、白桃 shaset 同 macaron
仲有白玉丸子、黃豆粉蕨餅、忌簾、麻糬、餅乾碎、脆脆同雪糕
多種口感 可以話係超豐富佛心甜品!♡
2024-03-10
頂級美國極黑牛頸脊
松露芝士薯條
鮮奶咖啡
白桃芭菲
見到社交平台好多人去呢間影相好靚就去試下🤔一去到門口已經好驚喜🤩成個門面同入面裝修都好日系好昭和復古風🤩超多打卡位🤭🤭🤭壽喜燒set幾抵~份量好足~職員們都好nice好熱情~會解釋菜式俾我地聽~壽喜燒會全程幫我地處理~牛肉既熟成度啱啱好🤤🤤🤤食到最後仲會幫你整埋個奶油燉飯~好香滑好入味😍😍好鍾意~最後最後叫埋個甜品黎打卡🥰🥰細食既朋友仔建議呢個要同朋友share🤣🤣或者order 細size🤣🤣
2024-02-17
雞皮餃子
烤雞皮
三黃雞炊飯
串燒拼盤  &  明太子玉子燒
椒鹽日本魷魚鬚
甜品
2024-03-06 23 瀏覽
之前係網上面見過依間西日居酒屋🏮見到啲裝修好靚 就決定過黎試下🤩🍀頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒燉飯店員幫我地整壽喜燒牛頸脊 醬汁味道好濃郁 而第一塊嘅牛頸脊偏甜少少 但都好好食😛 壽喜燒湯底味道恰到好處 加埋其他蔬菜入去一齊食都好好食😍 最後就係店員幫我地加埋燉飯 用壽喜燒湯底整嘅超級好食 食完想繼續食多啲🫣🍀串燒拼盤有六樣燒物 燒蝦新鮮彈牙好爽口🦐 燒雞翼 燒五花腩香脆可口 有嚼勁😋 燒秋葵 燒冬菇 燒菠蘿🍍吾會太乾 咬落入汁好好食🤤🍀松露芝士薯條份量都幾多 口感香脆 點埋黑松露醬一齊食更加好食🍟🍀日燒金錢肚金錢肚好有咬口 加埋啲木魚係表面增加左食慾😉🍀雪糕蜜瓜梳打雲呢拿味雪糕配埋蜜瓜味嘅梳打好夾 又吾太甜😚🍀宇治金時芭菲比佢嘅賣相吸引左 層次感好分明 打卡一流😎

🍀頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒燉飯

雲呢拿味雪糕配埋蜜瓜味嘅梳打好夾 又吾太甜😚

🍀宇治金時芭菲
比佢嘅賣相吸引左 層次感好分明 打卡一流😎
2024-03-01 43 瀏覽
長沙灣其實有很多很有特色的店鋪,這一家是朋友推薦來吃的。風格真的很日式的。一進去是滿滿的日本風情,還可以看到有不同的動漫。黑牛壽喜燒燉飯💰298最喜歡吃壽喜燒,這一個非常推薦:服務員會先給你處理了和牛,你可以站著生的雞蛋吃,然後會煮菜,最後會在飯沾著壽喜燒的汁做成燉飯!真的很好吃,最後這個飯有前面所有的肉味和菜味的濃縮。和牛肉醬手工闊條麵💰148和牛肉醬份量好多,麵條的軟硬度剛好,配著肉醬還挺不錯!椒鹽日本魷魚鬚💰78新鮮炸出來的特別好吃!熱量爆表了,但味道很好!魷魚鬚是事先調味好的~😆👍飲品:爆打雙檸 & 鮮橙西柚鴨屎香

黑牛壽喜燒燉飯💰298

和牛肉醬手工闊條麵💰148
和牛肉醬份量好多,麵條的軟硬度剛好,配著肉醬還挺不錯!

椒鹽日本魷魚鬚💰78

飲品:爆打雙檸 & 鮮橙西柚鴨屎香
2024-02-22
  • 椒鹽日本魷魚鬚
朋友食完介紹我去話好多野食,又壽喜燒又串燒又蔬菜又有小食又有飯,兩個女仔食唔曬。一向大食既我感覺好似幾好咁就帶男朋友去試下😌見openrice話下場5:30開始,我5:25去到但原來要6:00先開始。行行企企終於到6:00,職員優先處理有訂位既客人。我地就要等多5分鐘先有得入~循例叫佢IG賣得好行既二人餐,就係朋友介紹我果個,係就係款式好多,但其實分量又唔算多。壽喜燒牛每人得3塊,飯就一碗share,串燒幾款每人未必有一串,例如雞翼得一串預你一人一隻。小食加錢叫左牛舌,但太厚身,又未做到入口即融,唔太好食~最後我地唔夠飽叫多杯宇治金時芭菲,望落好大杯又整得好靚,好多小丸子口感豐富,但食落唔係好有味,如果味道再濃郁啲就正。野飲叫左highball同moscato,moscato甜既岩女仔飲,仲有買一送一,而highball whisky 味重,鍾意whisky既朋友可以試下。環境我就麻麻地,職員帶我地去餐廳另一邊食,地下係街道既地下,仲見到坑渠。但服務好好,職員會照顧每一枱客人既野食,確保唔會燒over左。有個男職員亦都好體貼見我搵紙巾會主動比紙巾我,讚👍🏻👍🏻👍🏻
2024-02-25
2024-02-27 39 瀏覽
行過長沙灣,見到有間好特別嘅餐廳。好日本風好懷舊。原來係西日居酒屋。見門口好多人等位,好彩等左一陣間就有位🤭*炊飯意粉餐有:迷你三黃雞香蔥炊飯飯面有一大隻雞肶,燒到金黃酥脆,食落好香三黃雞油味。雞肉juicy 又嫰。啖啖肉。好味。炊飯有焦香味,食落脆卜卜,加上雞油香味和飯焦,就像日本版煲仔飯,好正😊*海鮮明太子意粉意粉面上一大隻原隻軟殼蟹,下面仲有好多大大粒帶子及蜆。軟殼蟹多肉汁,又肥美,意粉煮得夠彈牙,每條意粉都掛滿了cream 及明太子。咬落去口感好得意,煙靭彈牙之餘又有卜卜脆明太子。*明太子玉子燒 玉子燒上面滿滿嘅明太子醬及蟹籽,玉子煮得好滑溜,好香蛋味,好似食緊布甸咁,滑脫脫。配埋明太子味道好夾好好味。*燒味醂魚乾魚乾燒到夠juicy, 魚乾面夠脆,食落又香口,好開胃好惹味。🍨 雪糕梳打賣相夠懷舊,雪糕加可樂。好飲。*手搖冷泡水果茶夠果味,解渴又好飲。*甜品:Tiramisu 盒子有少量酒精。Tiramisu 夠滑溜,墊底咖啡酒夠香濃。呢個甜品必選。
行過長沙灣,見到有間好特別嘅餐廳。

*炊飯意粉餐有:

迷你三黃雞香蔥炊飯

*海鮮明太子意粉

*明太子玉子燒

玉子燒上面滿滿嘅明太子醬及蟹籽,

*燒味醂魚乾

🍨 雪糕梳打
賣相夠懷舊,雪糕加可樂。好飲。

*手搖冷泡水果茶

夠果味,解渴又好飲。

*甜品:Tiramisu 盒子

2024-02-25 52 瀏覽

黑牛壽喜燒燉飯💰298

和牛肉醬手工闊條麵💰148
和牛肉醬份量好多,麵條的軟硬度剛好,配著肉醬還挺不錯!

椒鹽日本魷魚鬚💰78

飲品:爆打雙檸 & 鮮橙西柚鴨屎香
2024-02-21
今日想試新餐廳,所以walk-in入去呢間餐廳,中午時段唔駛等,好快入到去我們叫了黑牛壽喜燒燉飯二人餐,餐廳服務員親自幫我們整燉飯,我們可以休閒地欣賞烹調過程每樣都好好食,特別黑肉,好入味及柔軟,後悔無encore多一碟牛肉,真係好好食二人餐還有串燒拼盤及兩樣小食,同樣好好食,味道很濃郁,勁開胃大力推薦明太子芝士玉子燒,魚籽很彈口,芝士玉子也不會膩,廚師處理得好好另外,我們叫了三款小食,牛舌十分厚切、炸魷魚鬚脆卜卜、黑松露芝士薯條更加無得輸薯條幼身,芝士刨絲,再加黑松露醬,天作之合吃飽還可以在店內周圍打卡,天花板都有得打卡,好正總括而言,呢度環境很多細節位值得打卡,服務員及老闆十分親切,食物質素高總有驚喜,是很有誠意既餐廳呢度好適合慶祝生日、紀念日及一大班人聚舊,而且埋單時送了$70現金劵,下次再來可用,感覺抵返

薯條幼身,芝士刨絲,再加黑松露醬,天作之合

吃飽還可以在店內周圍打卡,天花板都有得打卡,好正

2024-02-24
  • 明太子玉子燒
  • 松露芝士薯條
2024-02-19 38 瀏覽
想來呢間西日居酒屋打卡好耐!踏入呢間餐廳,就好似走進時光隧道,來到以前的日本,充滿懷舊feel,四圍都係打卡位,好有特色👍🏻.🌟黑牛壽喜燒燉飯 $498呢個set真心推介,包有驚喜!小食雞皮餃子大大件,煙煙韌韌啖啖肉,明太子蛋捲好厚身😍味道濃厚,粒粒明太子有咬口👍🏻串燒拼盤有蝦、冬菇、雞翼、菠蘿、秋葵,相當豐盛,炭燒味十足,雞翼孜然口味好正,燒菠蘿甜絲絲🥰.到主角壽喜燒!絕對唔會令你失望!大讚店家人超好,全程幫忙煮又會細心解釋👍🏻 鍋入面有牛油同糖,燒完變焦糖😍再煮牛和加燒汁,入口牛味濃厚又有咬口😋再加湯煮菜好入味,大愛冬菇🤤最後加入黑松露奶油做燉飯,好creamy味道濃郁,好食到停不了!.本身一心嚟打卡,估唔到食物質素咁高👍🏻我一定會為左燉飯再來!

🌟黑牛壽喜燒燉飯 $498

2024-02-18 32 瀏覽
上網見到好多人推介 於是同朋友來試下餐廳嘅裝修好懷舊復古 有種返咗昭和年代嘅感覺就來聖誕節 門口仲擺咗好多聖誕裝飾 好有feel下午有Brunch set 飲品再加錢種類都幾多 每樣都好吸引🤩我地叫咗兩set share1️⃣日式豚肉炊飯個豚肉好似叉燒咁厚個飯吸晒啲醬汁好入味加埋煲邊飯焦 錦上添花😍份量都幾足夠2️⃣明太子海鮮pizza一上枱就聞到超香明太子味Pizza係薄底 海鮮就係小魷魚有大量芝士鋪面 咬住有拉絲嘅效果😋3️⃣雪糕波子汽水波子汽水配雲呢拿雪糕車厘子做裝飾 最啱打卡總結環境舒服野食好味搵日要夜晚試下壽喜燒煲同埋串燒
上網見到好多人推介 於是同朋友來試下
餐廳嘅裝修好懷舊復古 有種返咗昭和年代嘅感覺