2024-04-25 18 瀏覽
洋食商店係一間西日居酒屋小小商店有玩具、樽裝嘅橙汁、掛滿燈籠、坐地嘅彈珠機。。。。黑牛壽喜燒燉飯牛肉肉味香濃,食時可沾埋日本雞蛋食。追加豚肉壽喜燒煮法,豚肉有豬肉香係滑溜的。蔬菜類豆腐、洋蔥、香菇、娃娃菜,因為有壽喜燒汁,所以好夠味。燉飯用埋壽喜燒嘅燒汁加水慢煮,入口有意大利飯嘅質感。串燒拼盤燒菠蘿甜,秋葵同香菇、大蝦爽口、雞翼香口、五花腩夠味。日本生蠔生蠔鮮甜冇腥味。雞皮餃子煎餃皮脆,雞皮在餃子入面,脆口之餘有雞皮嘅香亦唔覺肥。手搖冷泡水果茶清新嘅柚子鴨屎烏龍茶,水果茶調教甜度適中。話梅青檸薄荷梳打酸味嘅話梅夾青檸梳打,連同薄荷葉解渴。開心果雜莓芭菲杯當你覺得馬卡龍同朱古力棒加雪糕球甜甜的時候,跟住就食到酸酸的山楂粒、雜莓、然後到麥脆片同開心果,之後會食埋可愛嘅熊仔雞蛋仔。
洋食商店係一間西日居酒屋
小小商店有玩具、樽裝嘅橙汁、掛滿燈籠、坐地嘅彈珠機。。。。

黑牛壽喜燒燉飯
牛肉肉味香濃,食時可沾埋日本雞蛋食。

追加豚肉
壽喜燒煮法,豚肉有豬肉香係滑溜的。

蔬菜類
豆腐、洋蔥、香菇、娃娃菜,因為有壽喜燒汁,所以好夠味。

燉飯用埋壽喜燒嘅燒汁加水慢煮,入口有意大利飯嘅質感。

串燒拼盤
燒菠蘿甜,秋葵同香菇、大蝦爽口、雞翼香口、五花腩夠味。

日本生蠔
生蠔鮮甜冇腥味。

雞皮餃子
煎餃皮脆,雞皮在餃子入面,脆口之餘有雞皮嘅香亦唔覺肥。

手搖冷泡水果茶
清新嘅柚子鴨屎烏龍茶,水果茶調教甜度適中。
話梅青檸薄荷梳打
酸味嘅話梅夾青檸梳打,連同薄荷葉解渴。

開心果雜莓芭菲杯
自從月頭去完日本之後就好掛住佢地既壽喜燒🥹琴日咁岩去左長沙灣一間大熱打卡既日式復古餐廳🍴由於4點後係佢地既休息時間,所以我地等到5:30佢開門先入去店內有好多唔同特色擺設,模仿日本既傳統街道仲有扭蛋機(店員話可以玩嫁!)同埋一入到門口就見到既玩物攤檔,成個設計都好有心思,周圍都係打卡位加上播埋日本流行歌曲,真係好似瞬間去左日本咁🇯🇵🌟招牌鍋物餐(二人餐)$498套餐包括 - 頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒黑松露燉飯、串燒拼盤、自選兩款小食(我哋揀左燒牛舌+生蠔🦪)呢度會有店員過黎幫你燒肉,個個都好熱情好nice,而且仲會一路燒一路同你講解返佢地有個限時追加優惠 $98一份牛/豬燒完肥牛之後再煮蔬菜🥬最後落燉飯+蛋一齊煮,記得要周不時攪下,如果唔係痴左底就冇咁好食. 好想講既係呢個燉飯….一食落口超綿密好creamy濃濃既忌廉配黑松露醬完全好夾~🍢串燒拼盤 配自制辣椒醬(真係比一般辣醬較辣)有雞翼x1串、香菇x1串、蝦x2串、五花肉x1串、秋葵x1串、菠蘿x1串燒得岩岩好,唔會好乾身,菠蘿又甜又勁juicy🦪生蠔(2隻)好新鮮🍹雪糕梳打(可自己揀味)跟套+$28,雲呢拿雪糕配波子汽水味🌱話梅青
自從月頭去完日本之後就好掛住佢地既壽喜燒🥹
琴日咁岩去左長沙灣一間大熱打卡既日式復古餐廳🍴
店內有好多唔同特色擺設,模仿日本既傳統街道
加上播埋日本流行歌曲,真係好似瞬間去左日本咁🇯🇵

🌟招牌鍋物餐(二人餐)$498

佢地有個限時追加優惠 $98一份牛/豬
好想講既係呢個燉飯….一食落口超綿密好creamy
濃濃既忌廉配黑松露醬完全好夾~

🍢串燒拼盤 配自制辣椒醬(真係比一般辣醬較辣)
燒得岩岩好,唔會好乾身,菠蘿又甜又勁juicy

🦪生蠔(2隻)好新鮮

🍹雪糕梳打(可自己揀味)
跟套+$28,雲呢拿雪糕配波子汽水味

🌱話梅青檸梳打 $38
話梅中和左薄荷味,感覺好清新
(本身唔鍾意飲薄荷味既我都覺得唔錯)

🍨白桃草莓芭菲 $108
賣相好精緻,除左士多啤梨之外仲有宇治金時口味
一黎到我真係哇一聲🙈勁大杯而且好足料
入面有雪葩、馬卡龍、餅乾碎、朱古力同抺茶脆脆、雲呢拿雪糕、白桃肉等
雖然話係1-2人分量,但目測都可以3-4個人食😂

呢間真心推薦!食到大滿足
要係香港搵到好食既壽喜燒真係唔多
記得提早預約呀
2024-04-24
  • 黑牛壽喜燒燉飯
呢間位於長沙灣嘅「洋食商店」以日本昭和復古風為題,把餐廳佈置成日本商店街咁,佈滿各式日本商店燈牌同佈置、仲有街機 ,扭蛋機,汽水機等,好有特色又好啱打卡呢📸!💗招牌鍋物二人套餐$498套餐包括有壽喜燒黑松露燉飯、串燒拼盤、兩款小食,另可+$28配特色飲品🍲壽喜燒黑松露燉飯分別可揀頂級美國極黑牛頸脊/鹿兒島茶美豚,我哋就揀咗食牛,會有職員幫手煮,牛頸脊牛味香濃,沾上蛋液更嫩滑,食完牛可以加入蔬菜同豆腐,最後加入黑松露飯煮成燉飯呢🤗!🧡串燒拼盤拼盤好豐富,有海蝦、雞翼、五花腩、冬菇、菠蘿同秋葵,各款都燒得好香口,特別係雞翼海蝦都好正啊! 仲有🍍燒菠蘿,酸酸甜甜,好開胃🥰!💛唐揚爆谷雞雞件炸得好香脆,啖啖肉,好香口!🧡明太子玉子燒玉子燒真好軟滑 ,面頭再明太子同蟹籽嘅鮮味,味道好夾呢!🍨白桃草莓芭菲 $108呢個白桃草莓芭菲超巨型又足料,2個人食都夠呀😂,層次豐富,砌得好靚,好有心思面頭仲加上牛奶妹朱古力棒,馬卡龍,熊仔蛋糕等,好可愛呢💖!

💗招牌鍋物二人套餐$498
套餐包括有壽喜燒黑松露燉飯、串燒拼盤、
兩款小食,另可+$28配特色飲品

🍲壽喜燒黑松露燉飯
分別可揀頂級美國極黑牛頸脊/鹿兒島茶美豚,

🧡串燒拼盤

💛唐揚爆谷雞
雞件炸得好香脆,啖啖肉,好香口!

🧡明太子玉子燒
玉子燒真好軟滑 ,面頭再明太子
同蟹籽嘅鮮味,味道好夾呢!

🍨白桃草莓芭菲 $108
呢個白桃草莓芭菲超巨型又足料,
2個人食都夠呀😂,
層次豐富,砌得好靚,好有心思
面頭仲加上牛奶妹朱古力棒,
馬卡龍,熊仔蛋糕等,好可愛呢💖!
長沙灣呢間日本餐廳裝修好有特式,有一種日本街頭風,好似去左日本咁。由一入門口已經被似日本巷口的特色裝修所吸引😍店員帶我們到店內類似日式大排檔風格的位置坐下,牆身貼滿日式街招,感覺真係好特別!🌟牛肉壽喜燒我哋叫咗一份經典的牛肉壽喜燒,唔使擔心店員會幫忙燒。店員首先幫忙燒咗一塊又有一塊的牛肉,我哋就喺佢一邊燒之際,一邊慢慢享用肥瘦均勻的牛肉😍😋配埋生雞蛋就係絕配!之後店員會幫手燒埋啲蔬菜,菇類等,體驗很好,店員亦燒得不錯👍🏻😌🌟辣味噌鮮貝意粉🍝呢道菜有少少fusion,日式醬汁配西式的意粉,辣辣地味道很也不錯😌🌟唐楊爆谷雞雞炸得好脆口,真係好似食爆谷嘅感覺,而且份量非常快一大桶一口一啖嘅雞粒😍😋洋食商店 (長沙灣)長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
由一入門口已經被似日本巷口的特色裝修所吸引😍

🌟牛肉壽喜燒
配埋生雞蛋就係絕配!

🌟辣味噌鮮貝意粉🍝

🌟唐楊爆谷雞

洋食商店 (長沙灣)
長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
2024-04-24 30 瀏覽
日本係唔少香港人嘅鄉下,但係香港都有個「小日本」架🇯🇵餐廳放咗好多日本擺設,有飲品販賣機、仿真櫻花樹、動漫海報等,係度影相應該真係會有人以為我去咗日本😂套餐已經包燉飯、串燒拼盤同兩款小食,啱曬廢事諗嘅我哋😬▫️招牌鍋物二人餐 ($498) ღ 頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒燉飯鍋入面已經有砂糖,店員會先加牛油,再放牛肉、糖同醬油一齊燒。肉有6片,牛肉味幾濃但係肉質唔太軟嫩,食完有啲唔夠喉😣燒完牛肉再煮蔬菜,蔬菜索曬醬汁味真係冇得頂👍🏻食曬後店員就會加松露飯做燉飯,店員會睇住火候間唔中攪拌,我哋全程坐係度食懶人餐就得🤣燉飯好香松露味,食落好creamy但係食幾啖就開始膩🤨 ღ 灸燒吞拿魚配三文魚子 (+$30)厚切吞拿魚片保持鮮嫩,每一口都可以感受到魚肉嘅鮮美,吞拿魚的嘅鮮味同三文魚子嘅鹹甜相互補充,好滿足 ღ 甲羅燒多士 (+$20)蟹膏份量好多,配上脆卜卜嘅麵包好惹味,淨係要加$20好抵🤓 ღ 串燒拼盤未上拼盤前已經夠飽,我哋都完全唔記得咗個餐仲有個拼盤🤣拼盤有燒蝦、豬腩肉、冬菇、雞翼、秋葵同菠蘿,水準正常,唔點醬都夠味一坐低聽到後面枱話太污糟頂唔順所以走咗,唔肯定佢哋話啲咩污糟,我

套餐已經包燉飯、串燒拼盤同兩款小食,啱曬廢事諗嘅我哋😬

▫️招牌鍋物二人餐 ($498)

ღ 頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒燉飯

ღ 灸燒吞拿魚配三文魚子 (+$30)

ღ 甲羅燒多士 (+$20)
蟹膏份量好多,配上脆卜卜嘅麵包好惹味,淨係要加$20好抵🤓

ღ 串燒拼盤

一坐低聽到後面枱話太污糟頂唔順所以走咗,唔肯定佢哋話啲咩污糟,我同朋友食完係環境上都唔覺有咩唔妥。叫呢個套餐如果唔叫要加錢嘅小食人均$250就可以食到壽喜燒,呢個價錢真係冇咩好投訴😂
2024-04-21 30 瀏覽
終於有機嚟到呢間復古日式餐廳,裝修真係好靚,好啱打卡😽我哋兩個人叫左個黑牛壽喜燒燉飯套餐,包左黑牛、蔬菜、串燒拼盤、兩個小食、同埋以優惠價加配兩杯飲品,好豐盛🤩✨黑牛壽喜燒燉飯 - 有六塊牛牛,用左牛油、糖、壽喜燒汁烤塊牛,好入味,沾埋蛋汁食好香滑😋之後就到疏菜拼盤,吸引左個汁同d牛香,令疏菜更鮮甜🥗最後仲會整埋個燉飯,索晒d精華好濃郁🤤✨串燒拼盤 - 有蝦、雞翼、冬菇、秋葵、豬腩肉同燒菠蘿,夠晒多款🥰✨明太子玉子燒 - 面頭堆滿蟹籽,口感一流~✨炸雞皮餃子 - 雞皮炸得香脆,食落冇咩油膩感,仲好香口👍✨宇治金時芭菲 - 勁大杯,層次感滿滿,有馬卡龍、牛奶妹朱古力、抹茶雪糕、白玉、牛奶雪糕、蕨餅、Cream、粟米片、抹茶蛋糕,2-3人食好夠😻✨暴打雙檸 - 酸酸甜甜,好fresh好解膩🍋✨粒粒蜜桃 - 味道清甜,仲食到粒粒果肉🍑

✨明太子玉子燒 - 面頭堆滿蟹籽,口感一流~

炸雞皮餃子 - 雞皮炸得香脆,食落冇咩油膩感,仲好香口👍

✨暴打雙檸 - 酸酸甜甜,好fresh好解膩🍋

✨粒粒蜜桃 - 味道清甜,仲食到粒粒果肉🍑

食物係幾好食,服務也ok , 只不過食龍60 分鐘就比張單你話你夠鐘,我都懷疑自己食耐左,睇吓張單,只係60 分鐘,3 個人,$1000 , 朋友杯野仲未飲完,我記得入座前話有90 分鐘! 先問下唔該90 分鐘? 個店員先話出面好多人等緊?!

壽喜燒套餐
2024-04-19 21 瀏覽
估唔到長沙灣有間日式復古主題既餐廳😍😍一入到黎已經比佢啲燈光同裝修吸引住😚😚牆紙用左日本街道,隔離仲唔少小時後既零食,真係不禁令人回想起童年時光😌💛招牌鍋料理二人餐 $498呢到主打壽氣燒鍋,呢個套餐可以簡一款鍋料理、二款小食同埋配有串燒拼盤😝真係可以食到大滿足😋😋💛鍋料理:🥢頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒黑松露燉飯店員會一手一腳幫你燒黑牛頸脊、蔬菜同埋燉飯🥹🥹完全一成包辦,係你面前幫肉燒好😌😌溫度完全岩岩好,浸落來自日本蛋既蛋漿到,真係又滑又鬆軟🥹🥹食到咁上下,就會加湯煮熟埋啲雜菜同香菇🍄食埋啲蔬菜,店員就會將米飯倒落鍋再幫忙攪拌到收哂水變燉飯😍😍口感相當creamy😋😋💛小食:🥢明太子玉子燒 口感相當豐富,上面鋪滿明太子🥹🥹食落口感相當濃郁☺️☺️🥢唐揚爆谷雞冇諗過小食都有咁大份,真係放到盤滿缽滿😍😍仲要係新鮮炸起,食到都仲係熱辣辣😌😌相當香口😚😚🥢串燒拼盤拼盤係新鮮燒起😌😌燒後都仲係好多汁,唔會乾身身😝😝燒菠蘿仲好香甜又多汁,所食落好解渴添呀😚🍸粒粒蜜桃 +$28仲跟餐加左錢叫杯特飲😍😍特飲大大杯,真係夠2個人飲添呀😝😝🍧宇治金時芭菲 $108呢個甜品相當出色😍😍賣相已經好吸晴,仲有大大隻

💛招牌鍋料理二人餐 $498

💛鍋料理:
🥢頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒黑松露燉飯

💛小食:
🥢明太子玉子燒
口感相當豐富,上面鋪滿明太子🥹🥹食落口感相當濃郁☺️☺️

🥢唐揚爆谷雞

🥢串燒拼盤

🍸粒粒蜜桃 +$28
仲跟餐加左錢叫杯特飲😍😍特飲大大杯,真係夠2個人飲添呀😝😝

🍧宇治金時芭菲 $108
呢個甜品相當出色😍😍賣相已經好吸晴,仲有大大隻牛奶妹,真係好可愛呀😋😋而且入面仲好足料,有抹茶雪糕、丸子、紅豆、馬卡龍、蕨餅等等☺️☺️真係一次過可以食哂多款口感,仲要勁大杯😝超級抵食🥹
2024-04-19 18 瀏覽
長沙灣又多一打卡餐廳餐廳以日本小區內的小商店做主題一進店有很多日式復古的擺設和裝飾例如扭蛋機,遊戲機和玩樂攤擋日式復古濃 很多打卡位😍😍😍😮‍💨最近未有機會去旅行的朋友們不妨考慮到店先行止癮😆🔸招牌鍋物餐-黑牛壽喜燒燉飯店員先在鍋中放牛油,京蔥和黑糖再用壽喜燒汁煮黑牛頸脊加上蛋漿的牛頸脊變得更香滑全程都在吃「殘癈餐」🤣因除有專責店員為我們煮牛還會為我們煮蔬菜和燉飯燉飯有粟米和松露忌廉汁再配上壽喜燒汁味道十分出色🔸串燒拼盤大蝦|雞翼|秋葵|冬菇|燒菠蘿份量夠多,最鐘情燒菠蘿🍍🥰🥰🥰雞翼亦燒得很香🔸明太子玉子燒|雞皮餃子 玉子燒表面有明太子和蟹子,十分香滑雞皮餃子煎得十分香脆🔸白桃草莓芭菲一大球白桃雪葩有些朱古力配飾 又有可愛小熊🐻蛋糕作打卡入面有白桃,草莓和一些脆脆十分有口感🔸手搖冷泡水果茶 菠蘿|鴨屎香烏龍珠味道不太甜 很香菠蘿味道

長沙灣又多一打卡餐廳
餐廳以日本小區內的小商店做主題
一進店有很多日式復古的擺設和裝飾
例如扭蛋機,遊戲機和玩樂攤擋
日式復古濃 很多打卡位😍😍😍
😮‍💨最近未有機會去旅行的朋友們
不妨考慮到店先行止癮😆

🔸招牌鍋物餐-黑牛壽喜燒燉飯
店員先在鍋中放牛油,京蔥和黑糖
再用壽喜燒汁煮黑牛頸脊
再配上壽喜燒汁
味道十分出色

🔸串燒拼盤
大蝦|雞翼|秋葵|冬菇|燒菠蘿
份量夠多,最鐘情燒菠蘿🍍🥰🥰🥰雞翼亦燒得很香

🔸明太子玉子燒|雞皮餃子
玉子燒表面有明太子和蟹子,十分香滑
雞皮餃子煎得十分香脆

🔸白桃草莓芭菲
一大球白桃雪葩有些朱古力配飾
又有可愛小熊🐻蛋糕作打卡
入面有白桃,草莓和一些脆脆
十分有口感

🔸手搖冷泡水果茶
菠蘿|鴨屎香烏龍珠
味道不太甜 很香菠蘿味道

2024-04-17 15 瀏覽
住在長沙灣一直都知道附近有好多嘢食,今次同阿媽經過呢間裝修好得意嘅店食晚飯。一入門口就可以見日式居酒屋嘅裝修,有好多日本特色嘅飾物,非常適合影靚相打卡。招牌鍋物餐(2人份)🍲 $498-黑牛壽喜燒燉飯🥓Staff會幫手燒牛,而且會好細心幫你擺好牛肉,方便食用。牛肉嘅口感好正😋食完肉就會將蔬菜、豆腐同其他食材一齊擺落鍋中,食完配料就會幫你處理燉飯。燉飯加咗好多牛乳同粟米粒🌽好香甜-串燒拼盤有海蝦🦐五花肉🥩菠蘿🍍雞中翼 香菇,燒汁都好好味-爆谷雞雞肉粒炸的剛剛好,外脆裏嫩,而且不是平時食開嘅雞胸咁柴-松露薯條薯條都好有驚喜,炸的好乾身,一啲都唔油,再點上黑松露調出嚟嘅醬汁好香口-手搖冷泡水果茶(+$28)額外➕$28嗌咗杯手搖茶,係熱情果鴨屎香烏龍茶,味道剛剛好,不會太甜,熱情果同烏龍茶融合的剛剛好宇治金時芭菲$108飯後甜點嗌咗個新出嘅芭菲試下,擺盤好有心思,而且用料好豐富,有抹茶馬卡龍、紅豆🫘煙煙韌韌嘅糯米小丸子🍡,底下仲有雪糕同抹茶cream、麥片,值得一試😋

招牌鍋物餐(2人份)🍲 $498
-黑牛壽喜燒燉飯🥓

-串燒拼盤
有海蝦🦐五花肉🥩菠蘿🍍雞中翼 香菇,燒汁都好好味

-爆谷雞
雞肉粒炸的剛剛好,外脆裏嫩,而且不是平時食開嘅雞胸咁柴

-松露薯條

-手搖冷泡水果茶(+$28)

宇治金時芭菲$108
2024-04-16 34 瀏覽
嗰日同朋友去咗呢度食飯上IG見到都幾吸引,咁就心郁郁想去試吓同朋友嗌咗個二人壽喜燒餐 包埋串燒拼盤同埋兩個小食小食我揀咗炸魷魚鬚同埋芝士黑松露薯條炸魷魚鬚幾有驚喜,另外個黑松露醬都唔錯店員都好貼心幫我哋將個壽喜燒俾我哋 牛肉講真唔錯嘅 但唔知道係咪個店員唔識燒定係點樣燒燶咗啲牛搞到個味道差咗。。仲要食到燶味 都唔緊要 另外佢仲會上過黑松露芝士燉飯 呢個係我最期待嘅一樣 但估唔到佢整到成個飯都係啡色,仲要苦苦地又有燶味 真係好失望 我見其他枱嘅都唔係咁樣串燒拼盤全部都冇咩味 燒菠蘿仲要唔甜。。原本仲好期待食呢間 諗都冇諗過個結果係咁樣
同朋友嗌咗個二人壽喜燒餐 包埋串燒拼盤同埋兩個小食
小食我揀咗炸魷魚鬚同埋芝士黑松露薯條
炸魷魚鬚幾有驚喜,另外個黑松露醬都唔錯

串燒拼盤全部都冇咩味 燒菠蘿仲要唔甜。。

原本仲好期待食呢間 諗都冇諗過個結果係咁樣
走到長沙灣一個比較有東瀛風格嘅日式料理,很自然地就會衝入去試一試。餐廳嘅格調非常特別,走進日本嘅懷舊商店街之中,很有意思🇯🇵.———————————————————————————🥢招牌炊飯鍋物套餐🔸串燒拼盤💬有燒蝦🦐、冬菇🍄、雞翼🐓、秋葵、菠蘿🍍、豬腩肉🐖,配有特色醬汁,每款都係咁好食又夠香口🇯🇵.🔸明太子玉子燒🍳💬玉子燒係一款非常受歡迎嘅食物,配有明太子更加滋味,外香內嫩,又夠Juicy🇯🇵.🔸頂級美國🇺🇸極黑牛頸脊壽喜燒燉飯🐮🍲💬有專人處理,先吃壽喜燒,甜甜地嘅頂級牛,配搭新鮮野菜同豆腐,感覺好豐富;及後加入珍珠米烹煮燉飯,充滿醬汁同牛香,非常滿足🇯🇵
———————————————————————————
🥢招牌炊飯鍋物套餐
🔸串燒拼盤
🔸明太子玉子燒🍳
🔸頂級美國🇺🇸極黑牛頸脊壽喜燒燉飯🐮🍲
2023-12-20
洋食商店👻去完朋友屋企聚會夜晚同女朋友嚟依間洋食商店試吓見佢有壽喜燒即刻心心眼仲要係咁平嘅價錢真係性價比超高舖頭入邊都幾有日本嘅特色門口都有好多位打卡一流😙.🔅招牌壽喜燒二人餐HKD 498✨黑牛頸脊壽喜燒燉飯首先店員會幫我哋落牛油同埋黑糖用啲京蔥起咗個鑊先用壽喜燒汁煮咗黑牛頸脊先啲牛肉吸咗壽喜燒汁再點落個蛋漿度食真係好滑食完牛會幫我哋煮埋啲蔬菜最後啲精華配落個燉飯先係重點粟米同埋忌廉汁嘅燉飯配落壽喜燒汁慢慢等佢收水啲飯都仲係有咬口食落口真係好有surprise點解可以咁好食🤩🤩✨串燒拼盤份量都幾多有兩隻大蝦雞翼仲有秋葵同埋冬菇個菠蘿燒完超級甜✨明太子玉子燒 洋食商店粟米可以揀兩款小食我哋揀咗玉子燒同粟米玉子燒上面有明太子同蟹子煎得好滑又夠味粟米切得好靚擺盤一流亦都係好甜嘅幾出色🔅白桃草莓芭菲HKD 108好巨型嘅芭菲甜品上面係一大球白桃雪葩配埋士多啤梨下一層係大大片白桃之後夾住啲cream同埋脆脆一啖食落去有好多唔同口感仲有童年回憶牛奶妹添😉🔅粒粒蜜桃套餐加嘢飲有優惠價有啲粒粒蜜桃肉配埋呢個紅茶底清爽解膩😛.整體來說:出色燉飯 性價比商😚.🎈 洋食商店 (長沙灣)長沙灣福榮街538號
洋食商店👻

有啲粒粒蜜桃肉
配埋呢個紅茶底清爽解膩😛
整體來說:
出色燉飯 性價比商😚
🎈 洋食商店 (長沙灣)
長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
2024-04-13 6 瀏覽
一嚟到門口已經feel到餐廳好有日本氣氛!入到去燈光亦好有格調,門面完全係日本商店士多嘅樣,以日本小區內嘅「洋食店」作主題,仿真度好高,超適合打卡!!餐廳播住好chill好有feel嘅日本歌,成個感覺好似進入咗日劇場面咁🤣🤣👍🏻-我哋嗌咗一個黑牛壽喜燒二人餐同宇治金時芭菲,店員會過嚟幫手燒咗牛肉先,黑牛入口即溶,配埋生蛋十分嫩滑!爆穀雞係唐楊雞塊,份量非常多👍🏻明太子玉子燒亦好出色,鋪滿咗明太子醬😋芭菲超足料,以甜品份量一個人肯定食唔晒😂兩個人分剛剛好🫶🏻
一嚟到門口已經feel到餐廳好有日本氣氛!
入到去燈光亦好有格調,
門面完全係日本商店士多嘅樣,
以日本小區內嘅「洋食店」作主題,
仿真度好高,超適合打卡!!
餐廳播住好chill好有feel嘅日本歌,
成個感覺好似進入咗日劇場面咁🤣🤣👍🏻
我哋嗌咗一個黑牛壽喜燒二人餐
同宇治金時芭菲,
店員會過嚟幫手燒咗牛肉先,
黑牛入口即溶,配埋生蛋十分嫩滑!
爆穀雞係唐楊雞塊,份量非常多👍🏻
明太子玉子燒亦好出色,
鋪滿咗明太子醬😋
芭菲超足料,
甜品份量一個人肯定食唔晒😂
兩個人分剛剛好🫶🏻
2024-04-09 20 瀏覽
頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒黑松露燉飯串燒拼盤 (雞豬蝦)明太子玉子燒唐揚爆谷雞頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒黑松露燉飯:這道菜以頂級美國極黑牛頸脊為主要食材,加上黑松露燉飯,呈現出豐富的口感和美味。牛肉的質地非常嫩滑,入口即化,散發出濃郁的牛肉香氣。黑松露燉飯則為這道菜增添了一層奢華感,米飯蓬鬆且充滿黑松露的香氣,令人垂涎欲滴。整體而言,這道菜結合了高品質的美國極黑牛肉和黑松露,帶來了一種極致的味覺享受。串燒拼盤(雞豬蝦):這道串燒拼盤包含了雞肉、豬肉和蝦,給食客們帶來了多樣化的口味體驗。雞肉串燒烤至外酥內嫩,帶有微妙的炭燒香氣,肉質鮮嫩多汁。豬肉串燒則更加豐滿,口感細膩,肉汁鮮美。至於蝦,它們被烤熟後保持了鮮甜的味道,外皮微焦,內裡嫩滑。整體而言,這道串燒拼盤提供了不同肉類的組合,滿足了喜愛各種口味的食客。明太子玉子燒:明太子玉子燒是一道結合了明太子和玉子燒的美食。明太子是一種日本特色的辣味醬,它給這道燒蛋增添了一絲辛辣和鮮味。玉子燒本身是一種柔軟的蛋糕狀料理,口感細膩,口味溫和。這道明太子玉子燒結合了辛辣和濃郁的口味,為味蕾帶來了一種獨特的體驗,推薦給喜愛探索新口味的食客。唐揚爆谷雞:唐揚
頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒黑松露燉飯
串燒拼盤 (雞豬蝦)
明太子玉子燒
唐揚爆谷雞

頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒黑松露燉飯:

串燒拼盤(雞豬蝦):

明太子玉子燒:

唐揚爆谷雞:
唐揚爆谷雞是一道炸雞料理,以谷物裹著的雞肉為特色。這種烹飪方式使得雞肉外層酥脆,內裡多汁。谷物的添加帶來了額外的口感,增添了食物的豐富度。這道菜通常搭配醬料一同享用,可以根據個人口味選擇。唐揚爆谷雞是一道受歡迎的小吃,適合作為開胃菜或分享菜。